Investering i aktier: hvordan handler du med aktiemarkederne?

Investering i aktier kan ske når som helst og hvor som helst! Mange mennesker er lidt tøvende, når de hører ordets lagre. Krisen i 2008 forårsagede trods alt et alvorligt pris nedbrud. Situationen var dog helt anden inden årtusindskiftet. Enhver, der begyndte at investere med en startkapital på €1000 i 1980, ville nu eje en lille formue! Men hvordan kan du faktisk investere i aktier selv?

Gå hurtigt i gang?

Hvordan kan du investere i aktier?

Der er to metoder, du kan bruge til at investere i aktier. Du kan vælge at handle aktivt med aktier. Denne metode giver dig mulighed for at reagere perfekt på den seneste markedsudvikling. En anden mulighed er at købe aktier på lang sigt.

Handel med aktier på kortsigt

I dag er den bedste måde at investere i aktier at købe og sælge aktier på kort sigt. Fondsbørsen er ret ustabil, og priserne svinger jævnligt op og ned. Ved at handle med aktier via en moderne børsmægler, eller såkaldt broker, kan du tag fordel af de små pris bølger op og ned, hvilket resulterer i et meget bedre resultat i sidste ende.

Investering i aktier betyder også muligheden for at bruge en gearing: en gearing giver dig mulighed for at indtage en større position med kun en lille investering. Gearingen fungerer som en multiplikator: $1 for eksempel kan bruges til at købe aktier for $10 . Hver stigning på $1 vil derfor resultere i ti gange så meget overskud. Det modsatte gælder ikke desto mindre også, et fald på 1 dollar vil resultere i ti gange så meget tab.

Vil du prøve aktivt at investere i aktier gratis? Grib din chance her på Plus500. Brug knappen herunder for at åbne en gratis demokonto:

Der tabes penge på 86% af CFD-detailkontiene.

Plus500_aktie_platform

Plus500 software. Eksempler på priser.

Køb af aktier på lang sigt

Antallet af mennesker, der er interesseret i at investere i aktier, er steget markant for nylig. Efter de forskellige kriser er der igen god plads til vækst. Investering i aktier er mere attraktiv end nogensinde takket være tilgængeligheden af forskellige børsmæglere. Børsmæglerne er den ideelle gateway til hurtigt at tag fordel af prisfald og prisstigninger.

Vil du købe aktier på lang sigt? I dette tilfælde er en pålidelig børsmægler det bedste sted at være at åbne en konto. Nedenfor finder du en oversigt over børsmæglere, hvor aktier kan købes til fordelagtige priser:

Hvad betyder aktier?

Før du begynder at investere i aktier, er det vigtigt at forstå, hvad bestande er nøjagtigt. En aktie repræsenterer en ejerandel i et selskab. Større virksomheder udsteder aktier for at samle penge. Enhver kan derefter købe disse aktier gennem børsen. Når du køber en aktie, bliver du medejer af en aktier. Dernæst er der to måder at tjene penge med aktier. Klik her, hvis du vil vide, hvad aktierne nøjagtigt er. Ønsker du straks at gå til et bestemt kapitel i artiklen? Brug venligst nedenstående knapper:

Hvordan kan man tjene penge med aktier?

Når du ejer aktier, er der to måder at tjene penge på dem. Hvad er de bedste metoder til at tjene penge på aktier?

Metode 1: gennem en prisstigning

De fleste mennesker er fuldt ud klar over, at aktiekurserne løbende går op og ned. Du kan tjene penge ved at sælge dine aktier med en fortjeneste. I dette tilfælde handler det om at købe aktierne på det rigtige tidspunkt. Hvis du formår at købe aktier til en relativt lav pris, kan du derefter sælge dem igen til en højere pris.

Metode 2: gennem udbytte

Nogle virksomheder vælger at dele en del af deres overskud med deres aktionærer. Disse overskud fordeles af et selskab gennem et udbytte. Et udbytte gør det derfor muligt at tjene en ekstra indkomst med dine aktier. Ønsker du at vide mere om udbytte? Læs denne artikel.

Hvorfor du bør investere i aktier?

Fordi du forstår nu hvordan investering i aktier fungerer, kan du undre dig over: hvorfor skulle jeg investere i aktier?

En stor ulempe ved dine besparelser er, at værdien falder over tid. Du modtager næppe nogen rente på din sparekonto. I mellemtiden får inflation den normale pris på produkter til at stige. Derudover betaler du i nogle tilfælde også skat af dine opsparing. Investering kan være en metode til at modvirke den reducerende værdi af dine opsparing.

På den anden side er det en rentabel forretning at investere på lang sigt. Det gennemsnitlige investeringsafkast på Dow Jones de sidste 25 år var for eksempel ca. 7 procent. Derfor synes investering i aktier en smart beslutning på lang sigt.

lav-penge-aktier

Hvad er risikoen ved at investere i aktier?

Det er sandsynligvis klart nu, at du generelt tjener flere penge med aktier. Aktier er imidlertid ikke en risikofri investering. Du kan miste hele din investering ved at investere i aktier. Aktiekurserne kan falde helt sammen, så du mister en stor del af din investering. Der er desuden altid en chance for, at et firma går konkurs. Når dette sker, mister du ofte hele din investering.

Kort sagt, investering i aktier er ikke helt risikofri! Imidlertid kan risici begrænses ved at sprede din investering. I dette tilfælde investerer du i aktier i forskellige regioner og tilhører forskellige virksomheder. Desuden er det også vigtigt at kun investere penge, som kan gå glip af i nogle få år. På den måde kan du også overleve kriser, og du behøver ikke at sælge dine aktier til for lave priser.

Nedenfor finder du alle specifikke risici forbundet med aktieinvesteringer:

 • Risikoen for at miste hele din investering.
 • Markedsrisiko: hele markedet kan kollapse under en krise.
 • Volatilitetsrisiko: markeder kan være meget ustabile med priser, der kraftigt bevæger sig op og ned.
 • Sektorspecifik risiko: Dette betyder, at visse sektorer kan fungere dårligt.
 • Aktiespecifik risiko: Dette betyder, at en bestemt aktie klarer sig dårligt.
 • Timing risiko: hvilket betyder, at du køber en aktie i det forkerte øjeblik.
 • Valuta risiko: Foretag tab ved investering i eller med udenlandsk valuta.

Hvordan bestemmes prisen på en aktie?

Grundlæggende bestemmer udbud og efterspørgsel prisen på en aktie. Aktiekursen stiger, når der er en stigende efterspørgsel efter en bestemt aktie. Tværtimod vil aktiekursen falde, når der er et faldende efterspørgsel efter en bestemt aktie. Vellykket investering i aktier holder derfor et meget øje med den seneste markedsudvikling.

To analysemetoder kan bruges til at forudsige prisen på en aktie:

Investering i aktier med en fond

Vil du med jævne mellemrum investere et vist beløb, men har du lidt tid til nøje at studere og analysere aktier? I dette tilfælde kan det være din vej at investere dine penge i en investeringsfond. En investeringsfond er en fond, der automatisk investerer dine penge i forskellige aktier. En stor fordel ved en fond er det faktum, at det ofte er muligt at anvende en god og udvidet spredning af dine investeringer.

Investeringsfonde giver dig valget mellem mere aktive og mere passive fonde. Aktive midler forsøger at besejre markedet og er generelt dyrere. Passive fonde følger et indeks og er generelt billigere. For de fleste er den passive investeringsfond det rigtige valg.

Forskellige aktie investering strategier

Der er forskellige måder at investere i aktier på. Nedenfor diskuterer vi nogle af de mulige strategier.

Kapitalvækst

Du kan vælge at købe aktier med det formål at vokse din kapital. I dette tilfælde køber du aktier i håb om, at deres værdi vil stige i fremtiden.

Opbygning af en indkomst

Andre investorer sigter mod at opbygge en indkomst med deres aktier. Derefter køber du aktier, der regelmæssigt betaler udbytte.

Short salg

Du kan også vælge at go short på aktier. I dette særlige tilfælde tjener du penge, når aktiekursen falder. Denne investeringsstrategi er mere spekulativ.

Hvad er fordelene ved at investere i aktier?

Høj fortjeneste kan opnås med aktier.

 • En indkomst kan opbygges gennem udbytte.
 • Aktier er lette at købe og sælge.
 • Du har udvidet en række aktier at vælge imellem.

Hvilken ulemper er ved at investere i aktier?

 • Investering i aktier kræver en mere aktiv tilgang sammenlignet med pengene på din opsparingskonto.
 • En masse penger kan gå tabt med individuelle aktier.
 • Afkastet på investeringen er ikke forudsigeligt.

Investering i aktier tips

Ved at bruge disse tips vil du opnå bedre resultater med dine investeringer i aktier. Før du køber en aktie, er det en god ide at først analysere og undersøge virksomheden. Kontroller først den samlede økonomiske situation: er økonomien voksende eller faldende? Efter dette kan du undersøge virksomhedens resultater i de sidste år. Overvej også virksomhedens vision erklæringer, og sørg for, at de stemmer overens med dine egne ideer og forventninger.

Udover er praksis nøglen til succes. Gå ikke straks ind i den dybe ende. Smarte investorer starter med en lille investering for at kontrollere, om de investerer i aktier på den rigtige måde. På denne side har vi listet forskellige parter, der kan bruges til at prøve at investere gratis og uden risici ved at bruge en demo.

Vil du gerne have flere tips om investering i aktier? Læs artiklen aktier for dummies!

Aktie_investering_tips

Langsigtet strategi

Når du har valgt at investere på lang sigt, skal du ikke forvente et højt afkast på kort sigt. Der er stadig lagre, der vil stige markant, men på tværs af linjen er aktiekurserne også regelmæssigt faldende. Derfor kan det være en god ide at købe aktier til et fast beløb hver måned. Du kan købe $100 eller $1000 værdipapirer hver måned. På denne måde spreder du dine investeringer, og du vil undgå at satse alle dine penge på toppen af pris bølgen.

Takket være introduktionen af CFD brokers kan forbrugerne endelig tag fordel af stigende og faldende priser. CFD brokers giver dig nemlig mulighed for at go short, så du tjener penge, når prisen falder. Især for day traders, folk, der aktivt investerer på daglig basis, kan denne volatilitet gøre det muligt at opnå et højt afkast.

Kategori investering i aktier: læs mere

I kategorien investering i aktier diskuterer vi alt, hvad der er relateret til investering i aktier. Tænk blandt andet på valg af dine aktier, specifikke aktier, som vi vil diskutere, og diskussionen af de forskellige tilgængelige investerings metoder.

Efter de forskellige kriser er der plads til vækst igen. Desuden er investering i aktier mere attraktiv end nogensinde takket være introduktionen af forskellige online børsmæglere. Online børsmæglere giver dig mulighed for hurtigt at tag fordel af stigende og faldende priser.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

More Articles