Investering i aktier: hvordan handler du med aktiemarkederne?

Investering i aktier kan ske når som helst og hvor som helst! Mange mennesker er lidt tøvende, når de hører ordets lagre. Krisen i 2008 forårsagede trods alt et alvorligt pris nedbrud. Situationen var dog helt anden inden årtusindskiftet. Enhver, der begyndte at investere med en startkapital på €1000 i 1980, ville nu eje en lille formue! Men hvordan kan du faktisk investere i aktier selv?

Gå hurtigt i gang?

Hvordan kan du investere i aktier?

Der er to metoder, du kan bruge til at investere i aktier. Du kan vælge at handle aktivt med aktier. Denne metode giver dig mulighed for at reagere perfekt på den seneste markedsudvikling. En anden mulighed er at købe aktier på lang sigt.

Handel med aktier på kortsigt

I dag er den bedste måde at investere i aktier at købe og sælge aktier på kort sigt. Fondsbørsen er ret ustabil, og priserne svinger jævnligt op og ned. Ved at handle med aktier via en moderne børsmægler, eller såkaldt broker, kan du tag fordel af de små pris bølger op og ned, hvilket resulterer i et meget bedre resultat i sidste ende.

Investering i aktier betyder også muligheden for at bruge en gearing: en gearing giver dig mulighed for at indtage en større position med kun en lille investering. Gearingen fungerer som en multiplikator: $1 for eksempel kan bruges til at købe aktier for $10 . Hver stigning på $1 vil derfor resultere i ti gange så meget overskud. Det modsatte gælder ikke desto mindre også, et fald på 1 dollar vil resultere i ti gange så meget tab.

Vil du prøve aktivt at investere i aktier gratis? Grib din chance her på Plus500. Brug knappen herunder for at åbne en gratis demokonto:

Der tabes penge på 80% af CFD-detailkontiene.

Plus500_aktie_platform

Plus500 software. Eksempler på priser.

Køb af aktier på lang sigt

Antallet af mennesker, der er interesseret i at investere i aktier, er steget markant for nylig. Efter de forskellige kriser er der igen god plads til vækst. Investering i aktier er mere attraktiv end nogensinde takket være tilgængeligheden af forskellige børsmæglere. Børsmæglerne er den ideelle gateway til hurtigt at tag fordel af prisfald og prisstigninger.

Vil du købe aktier på lang sigt? I dette tilfælde er en pålidelig børsmægler det bedste sted at være at åbne en konto. Nedenfor finder du en oversigt over børsmæglere, hvor aktier kan købes til fordelagtige priser:

Hvad betyder aktier?

Før du begynder at investere i aktier, er det vigtigt at forstå, hvad bestande er nøjagtigt. En aktie repræsenterer en ejerandel i et selskab. Større virksomheder udsteder aktier for at samle penge. Enhver kan derefter købe disse aktier gennem børsen. Når du køber en aktie, bliver du medejer af en aktier. Dernæst er der to måder at tjene penge med aktier. Klik her, hvis du vil vide, hvad aktierne nøjagtigt er. Ønsker du straks at gå til et bestemt kapitel i artiklen? Brug venligst nedenstående knapper:

Hvordan kan man tjene penge med aktier?

Når du ejer aktier, er der to måder at tjene penge på dem. Hvad er de bedste metoder til at tjene penge på aktier?

Metode 1: gennem en prisstigning

De fleste mennesker er fuldt ud klar over, at aktiekurserne løbende går op og ned. Du kan tjene penge ved at sælge dine aktier med en fortjeneste. I dette tilfælde handler det om at købe aktierne på det rigtige tidspunkt. Hvis du formår at købe aktier til en relativt lav pris, kan du derefter sælge dem igen til en højere pris.

Metode 2: gennem udbytte

Nogle virksomheder vælger at dele en del af deres overskud med deres aktionærer. Disse overskud fordeles af et selskab gennem et udbytte. Et udbytte gør det derfor muligt at tjene en ekstra indkomst med dine aktier. Ønsker du at vide mere om udbytte? Læs denne artikel.

Hvorfor du bør investere i aktier?

Fordi du forstår nu hvordan investering i aktier fungerer, kan du undre dig over: hvorfor skulle jeg investere i aktier?

En stor ulempe ved dine besparelser er, at værdien falder over tid. Du modtager næppe nogen rente på din sparekonto. I mellemtiden får inflation den normale pris på produkter til at stige. Derudover betaler du i nogle tilfælde også skat af dine opsparing. Investering kan være en metode til at modvirke den reducerende værdi af dine opsparing.

På den anden side er det en rentabel forretning at investere på lang sigt. Det gennemsnitlige investeringsafkast på Dow Jones de sidste 25 år var for eksempel ca. 7 procent. Derfor synes investering i aktier en smart beslutning på lang sigt.

lav-penge-aktier

Hvad er risikoen ved at investere i aktier?

Det er sandsynligvis klart nu, at du generelt tjener flere penge med aktier. Aktier er imidlertid ikke en risikofri investering. Du kan miste hele din investering ved at investere i aktier. Aktiekurserne kan falde helt sammen, så du mister en stor del af din investering. Der er desuden altid en chance for, at et firma går konkurs. Når dette sker, mister du ofte hele din investering.

Kort sagt, investering i aktier er ikke helt risikofri! Imidlertid kan risici begrænses ved at sprede din investering. I dette tilfælde investerer du i aktier i forskellige regioner og tilhører forskellige virksomheder. Desuden er det også vigtigt at kun investere penge, som kan gå glip af i nogle få år. På den måde kan du også overleve kriser, og du behøver ikke at sælge dine aktier til for lave priser.

Nedenfor finder du alle specifikke risici forbundet med aktieinvesteringer:

 • Risikoen for at miste hele din investering.
 • Markedsrisiko: hele markedet kan kollapse under en krise.
 • Volatilitetsrisiko: markeder kan være meget ustabile med priser, der kraftigt bevæger sig op og ned.
 • Sektorspecifik risiko: Dette betyder, at visse sektorer kan fungere dårligt.
 • Aktiespecifik risiko: Dette betyder, at en bestemt aktie klarer sig dårligt.
 • Timing risiko: hvilket betyder, at du køber en aktie i det forkerte øjeblik.
 • Valuta risiko: Foretag tab ved investering i eller med udenlandsk valuta.

Hvordan bestemmes prisen på en aktie?

Grundlæggende bestemmer udbud og efterspørgsel prisen på en aktie. Aktiekursen stiger, når der er en stigende efterspørgsel efter en bestemt aktie. Tværtimod vil aktiekursen falde, når der er et faldende efterspørgsel efter en bestemt aktie. Vellykket investering i aktier holder derfor et meget øje med den seneste markedsudvikling.

To analysemetoder kan bruges til at forudsige prisen på en aktie:

Investering i aktier med en fond

Vil du med jævne mellemrum investere et vist beløb, men har du lidt tid til nøje at studere og analysere aktier? I dette tilfælde kan det være din vej at investere dine penge i en investeringsfond. En investeringsfond er en fond, der automatisk investerer dine penge i forskellige aktier. En stor fordel ved en fond er det faktum, at det ofte er muligt at anvende en god og udvidet spredning af dine investeringer.

Investeringsfonde giver dig valget mellem mere aktive og mere passive fonde. Aktive midler forsøger at besejre markedet og er generelt dyrere. Passive fonde følger et indeks og er generelt billigere. For de fleste er den passive investeringsfond det rigtige valg.

Forskellige aktie investering strategier

Der er forskellige måder at investere i aktier på. Nedenfor diskuterer vi nogle af de mulige strategier.

Kapitalvækst

Du kan vælge at købe aktier med det formål at vokse din kapital. I dette tilfælde køber du aktier i håb om, at deres værdi vil stige i fremtiden.

Opbygning af en indkomst

Andre investorer sigter mod at opbygge en indkomst med deres aktier. Derefter køber du aktier, der regelmæssigt betaler udbytte.

Short salg

Du kan også vælge at go short på aktier. I dette særlige tilfælde tjener du penge, når aktiekursen falder. Denne investeringsstrategi er mere spekulativ.

Hvad er fordelene ved at investere i aktier?

Høj fortjeneste kan opnås med aktier.

 • En indkomst kan opbygges gennem udbytte.
 • Aktier er lette at købe og sælge.
 • Du har udvidet en række aktier at vælge imellem.

Hvilken ulemper er ved at investere i aktier?

 • Investering i aktier kræver en mere aktiv tilgang sammenlignet med pengene på din opsparingskonto.
 • En masse penger kan gå tabt med individuelle aktier.
 • Afkastet på investeringen er ikke forudsigeligt.

Investering i aktier tips

Ved at bruge disse tips vil du opnå bedre resultater med dine investeringer i aktier. Før du køber en aktie, er det en god ide at først analysere og undersøge virksomheden. Kontroller først den samlede økonomiske situation: er økonomien voksende eller faldende? Efter dette kan du undersøge virksomhedens resultater i de sidste år. Overvej også virksomhedens vision erklæringer, og sørg for, at de stemmer overens med dine egne ideer og forventninger.

Udover er praksis nøglen til succes. Gå ikke straks ind i den dybe ende. Smarte investorer starter med en lille investering for at kontrollere, om de investerer i aktier på den rigtige måde. På denne side har vi listet forskellige parter, der kan bruges til at prøve at investere gratis og uden risici ved at bruge en demo.

Vil du gerne have flere tips om investering i aktier? Læs artiklen aktier for dummies!

Aktie_investering_tips

Langsigtet strategi

Når du har valgt at investere på lang sigt, skal du ikke forvente et højt afkast på kort sigt. Der er stadig lagre, der vil stige markant, men på tværs af linjen er aktiekurserne også regelmæssigt faldende. Derfor kan det være en god ide at købe aktier til et fast beløb hver måned. Du kan købe $100 eller $1000 værdipapirer hver måned. På denne måde spreder du dine investeringer, og du vil undgå at satse alle dine penge på toppen af pris bølgen.

Takket være introduktionen af CFD brokers kan forbrugerne endelig tag fordel af stigende og faldende priser. CFD brokers giver dig nemlig mulighed for at go short, så du tjener penge, når prisen falder. Især for day traders, folk, der aktivt investerer på daglig basis, kan denne volatilitet gøre det muligt at opnå et højt afkast.

Kategori investering i aktier: læs mere

I kategorien investering i aktier diskuterer vi alt, hvad der er relateret til investering i aktier. Tænk blandt andet på valg af dine aktier, specifikke aktier, som vi vil diskutere, og diskussionen af de forskellige tilgængelige investerings metoder.

Efter de forskellige kriser er der plads til vækst igen. Desuden er investering i aktier mere attraktiv end nogensinde takket være introduktionen af forskellige online børsmæglere. Online børsmæglere giver dig mulighed for hurtigt at tag fordel af stigende og faldende priser.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Investering under coronavirus

Coronavirus breder sig hurtigt og har stor indflydelse på verdensøkonomien. I mellemtiden har panikken også haft en negativ indflydelse på de internationale børser. Ikke mindre er det netop i denne situation, at De som investor kan være til stor gavn. I denne artikel vil du opdage, hvordan du kan tjene penge ved at investere under coronavirus udbruddet. Vi forsker også i, hvilke aktier der kan være interessante at købe, og du kan læse vores prognose for økonomiens fremtid.

Tjen penge med coronavirus

Det lyder lidt groft: At tjene penge med coronavirus. Alligevel kan det ikke benægtes, at det er disse typer kriser, der ofte giver gode muligheder for den intelligente investor. Der er forskellige strategier, som man kan anvende for at tag fordel af tider med kaos og faldende priser faldende priser. Men hvilken strategi kan du anvende bedst? Vi ser på forskellige investeringsstrategier, som man kan anvende under coronavirus.

Strategi 1: køb nedsate aktier

Folk reagerer ofte lidt ekstremt i panik. Når aktiemarkederne begynder at bryde sammen, accelereres processen ofte i krisetider. Folk dumper deres aktier uden at analysere den faktiske situation ordentligt. Folk glemmer ofte, at der efter en krise næsten altid er en betydelig genopretning. I grafen nedenfor kan du bevidne, at aktiekurserne er blevet genoprettet efter kreditkrisen i 2008:

credit crisis stocks

I krisetider er det derfor klogt at se efter tilbud. Mange aktiekurser falder mere drastisk, end man ville forvente baseret på virksomhedens resultater. Det er sandsynligt, at coronavirus vil være under kontrol på et tidspunkt i fremtiden, og de fleste virksomheder vil kunne fortsætte, som de gjorde før. Mange virksomheder pådrager sig naturligvis tab på grund af virussen. Salget i mange regioner reduceres, og dette skader disse virksomheders rentabilitet. Disse problemer er imidlertid sjældent strukturelle eller permanente.

Det kan derfor være meget attraktivt at købe aktier i virksomheder, der fungerede godt før coronavirus spredning. Når man beslutter sig for at købe aktier, er det vigtigt at vælge en børsmægler med lave transaktionsomkostninger. Har du lyst til at vide hvilke børsmæglere der har de billigste løsninger for at købe aktier? Brug knappen nedenfor at finde en pålidelig børsmægler til at købe aktier under corona krisen:

Metode 2: activ handel

Vil du reagere på situationen med coronavirus på kort sigt? Aktiv handel kan være den bedste beslutning i denne sag. Med aktiv handel har du mulighed for at afgive ordrer til faldende priser. Vi opfordrer til, at vi spekulerer på en faldende aktiekurs going short. Når man go short, opnår man et positivt afkast, når prisen falder og et negativt afkast, når priserne stiger.

Coronavirus og panik omkring virusset havde en stærk negativ indflydelse på udviklingen i aktiekurserne. Man kan tag fordel af dette ved at gå ned på visse aktier. Du kan gøre det ved at go short ved at bruge CFD’er. eToro er en god børsmægler til handel med CFD’er under coronavirus. Med eToro er du altid beskyttet mod en negativ balance. Takket være tilstedeværelsen af en gearing kan man desuden spekulere på prisfald og prisstigninger med en lille investering.

Vil du prøve at handle aktivt under coronavirus uden risiko? Når du bruger knappen nedenfor, kan du prøve at handle gratis med en ubegrænset demo konto:

Optioner

Er du villig til at tage nogle større risici og spekulere mere aktivt? Når dette er tilfældet optioner kan det være en interessant mulighed. Med optioner kan man spekulere på prisfald og prisstigninger på forskellige lagre og indekser. Du kan anvende yderligere gearing til muligheder gennem CFD’er. Hvis man køber de rigtige optioner, kan man i nogle tilfælde nå til flere hundrede procent i løbet af dage.

Vil du vide, hvor kan du prøve at investere i optioner, der er risikofrie, med en demo? Brug knappen nedenfor for at sammenligne de forskellige demoer gratis:

Hvad er coronavirus nøjagtig?

Før du investerer under et coronavirus udbrud, er det vigtigt, at du forstår, hvad virussen er. Coronavirus er ikke en eneste virus. Coronavirus er en familie af mange hundrede virus, der kan forårsage forskellige symptomer. Symptomerne minder om de almindelige forkølelse, men der kan også opstå vejrtrækningsproblemer.

Det nuværende udbrud er relateret til COVID-19, som er en af de syv medlemmer af corona familien, som kan overføres til mennesker. De første infektioner fandt sted i Kina i slutningen af December. Kinas stædige kommunistiske parti administration var ikke i stand til at begrænse udbruddet som følge af en verdensomspændende epidemi.

På det tidspunkt, hvor der skrides (29. februar 2020) er der over 80.000 globale infektioner, hvoraf 3.700 er uden for Kina. Desuden er 2.800 mennesker døde af coronavirus indtil nu. Virussen er nu dukket op i Sydkorea, Italien og Iran. Heldigvis er virussen ikke ekstremt dødelig.

Eksperter anslår at viruset vil være dødelig i blot to til tre procent af tilfældene. Virussen er særlig farlig for de gamle og svage.

coronavirus investing

Hvad er virkningen af coronavirus på børserne?

Corona virusset har en negativ indvirkning på aktiekurserne. Priserne på de største fondsbørser faldt mere end 10 procent i ugen fra den 24. til den 29. Februar. Selskaberne i Dow Jones og NASDAQ er i øjeblikket flere hundrede milliarder mindre værd. Nedenfor kan man se, hvordan hastigheden udvikler sig i coronavirus:

Andre internationale børser klarer sig også dårligt. De vigtigste børsindekser for Europa faldt med mere end 10% på grund af coronavirus virkninger. Aktiemarkedet har ikke haft så dårlig en uge siden kreditkrisen i 2008.

Hvilke aktier er på vej ned?

Næsten alle aktierne er på vej ned. Men nogle aktier gør det betydeligt værre end andre. Aktier, der fokuserer på luftfart, turisme, biler, råvarer og teknologi, klarer sig særlig dårligt. Tror De, at faldet i disse aktiekurser er for overdrevet? Så kan du begynde at lede efter store indkøbsmuligheder!

Hvordan fungerer en sikre skattely?

Desuden viser priserne på andre værdipapirer også betydelige ændringer. Priserne på sikre skattely som guld og Schweizerfrancen stiger. Det skyldes, at folk søger forholdsvis sikrere investeringer under krisen forårsaget af coronavirus. Samtidig falder prisen på olie rent faktisk. Efterspørgslen efter olie forventes at falde betydeligt, efterhånden som den samlede handel og industri er gået i stå.

Hvad er indvirkningen af coronavirus på den fremtidige økonomiske udvikling?

Virkningerne af coronavirus for den fremtidige økonomiske udvikling forventes at være begrænsede. Der forventes et såkaldt V-formet opsving. Coronavirus vil begrænse den økonomiske vækst på kort sigt. Efter at være kommet sig fra coronavirus kan der igen opstå yderligere økonomisk vækst. Virkningerne af coronavirus er ikke strukturelle. Der er ingen direkte fundamentale problemer med de selskaber, hvis aktiekursen falder.

Desuden kan vi regne med øget monetær og finanspolitisk støtte fra regeringer, hvis coronavirus fortsat har en negativ indvirkning. IMF har oplyst, at den globale vækst er faldet. For første gang i historien ser vi, at USA, Europa, Japan og Kina gennemfører kvantitative lempelser. Kvantitative lempelser forventes at have en positiv indvirkning på aktiekurserne.

coronavirus decreasing prices

Udvikling af den globale efterspørgsel

Coronavirus har også andre interessante konsekvenser. En konsekvens heraf er faldet i rentesatserne for realkredit. Dette kan naturligvis være til gavn for boligmarkedet, da fast ejendom nu er mere overkommelig. En anden gunstig virkning er reduktionen af CO2-emissionerne. På grund af coronavirus-Kina er Kina 25% mindre end normalt. På grund af faldet i brugen af olie falder brændstofpriserne, hvilket betyder, at forbrugerne har mere købekraft. Dette kan også stimulere økonomien yderligere.

Coronavirus har også mindsket efterspørgslen efter mange produkter. Virksomhederne reducerer priserne på produkter som følge heraf, hvilket yderligere kan stimulere udgifterne. Hvis corona krisen varer for længe, kan det ske på bekostning af arbejdspladser, hvilket kan føre til mere strukturelle fald i økonomien.

Pandemi og globalisering

Vil der til sidst blive fortælling om en omfattende pandemi? Når coronavirus rammer hele verden, forventes panikken at slå igen. Når dette sker, vil priserne sandsynligvis falde senere længere. Som en klog investor er der til muligvis med strategier til at drage fordel af denne situation. Det kan f.eks. være smart at gøre kort på forskellige bestande.

Krisen i corona vil mindske globaliseringens hastede. Internationale regioner, der er stærkt afhængige af international handel, vil gøre mindre godt. Europa er f.eks. stærkt afhængig af handel og kan derfor forvente noget stærkere slag end USA.

Hvem vinder i tider med corona krisen?

Når der er tabere, er der næsten altid nogle vindere. Virksomheder med en stærk online-tilstedeværelse kan gøre overraskende godt. Tænk for eksempel på en webbutik som Alibaba. Flere vil bestille deres ting online, når de ikke længere vil forlade deres hus. Det samme gælder naturligvis virksomheder, der gør det muligt at bestille mad online.

Med hvilke aktier kan du tag fordel af coronavirus?

I krisetider er der altid parter, der nyder godt af det. Som investor kan det være klogt ved investering i virksomheder, der leverer, der kan være ekstra populære under en krise. I dette afsnit drøfter vi nogle virksomheder, som kan tag fordel af coronavirus. Inden man køber aktier i disse selskaber, er det muligt at forudsige og omhyggelig analyse af situationer.

Alpha Pro Tech

Hvilke produkter bliver populære når en virus truer befolkningen? Præcis! Produkter, der gør det muligt at beskytte dig mod virus. Firmaet Alpha Pro Tech leverer produkter, der gør det muligt at beskytte sig selv mod coronavirus. Alpha Pro Tech producerer såkaldte N-95 Partikelfilter. De har øget produktionen betydeligt og kan knap nok holde trit med den voksende efterspørgsel. Aktiekursen er helt sikkert steget kraftigt under coronavirus-udbruddet. Tror De, at krisen vil fortsætte endnu længere? At investere i Alpha Pro Tech er måske en god beslutning i den sag.

Novavax

Novavax er et Svensk selskab, der har været involveret i udviklingen af lægemidler mod Ebola og kulde virus. Disse stoffer er stadig ikke på markedet. I mellemtiden udvikler Novavax også en coronavirus-vaccine. Hvis dette lykkes, vil virksomhedens pris stige betydeligt. Investering i Novavax er meget spekulativ, og resultaterne er stærkt knyttet til udviklingen af udviklingsprocessen.

Novacyt

Et andet selskab, der nyder godt af coronavirus, er Novacyt. Dette selskab er involveret i udviklingen af diagnosetest. Virksomheden har frigivet en lovende test for coronavirus. Hvis denne test er fuldt godkendt i USA, kan dette give en yderligere saltvandsindsprøjtning. Investering i aktier Novacyt er meget spekulativ, men også potentielt meget rentabel.

Philips

Kina og andre lande, der er berørt af udbruddet af coronavirus, vil lede efter leverandører af medicinsk udstyr. En mulig kandidat til levering af dette medicinske udstyr er Philips. Lykkes det firmaet at få nye ordrer? Dette kan give Philips en saltvandsindsprøjtning, og aktiekursen vil sandsynligvis stige.

Online indkøb

Aktier i virksomheder, der er involveret i online indkøb, kan også gøre godt i fremtiden. Alibaba kan forvente en stigning i ordrerne, da mange kinesiske forbrugere sidder fast. Vil virussen også sprede sig til Amerika? Det samme kan gælde Amazon i dette tilfælde. Generelt vil folk bruge mere tid online. Virksomheder, der hovedsagelig tjener penge på internettet, forventes at udføre bedre opgaver.

Flyselskaber

Investeringer i luftfartsselskaber kan også give et godt afkast på lang sigt. Air France – KLM ‘s aktie har f.eks. haft en hård tid. Det er ikke mærkeligt, når man ser på, at virksomheden skulle aflyse et stort antal flyvninger. Når virussen er slået, kan det være business as usual, og aktiekursen kan komme sig.

Sikre skattely

Sikre skattely som obligationer, den Schweiziske franc, guld og Bitcoin kan alle tag fordel af coronavirus. Priserne på disse værdipapirer kan stige, især på kort sigt. Som en hurtig investor kan du selvfølgelig stadig drage fordel af denne prisstigning.

Hvad skal du gøre med dine nuværende investeringer?

De spekulerer måske på, hvad De skal gøre med Deres nuværende investeringer under krisen i Corona. Er det tilrådeligt at sælge dine aktier? Sikkert ikke. Virkningerne af coronavirus forventes at være ret midlertidige. Virksomhederne selv har ikke ændret sig væsentligt. Det er virusset som en ydre faktor, der påvirker aktiekurserne så stærkt.

Du kan beskytte din portefølje ved at købe put optioner. De modtager en sum penge i tilfælde af et kraftigt fald i aktiekurserne. Disse penge kunne kompensere for den lavere værdi af din aktieportefølje. Det er faktisk en form for forsikring. Husk, at du betaler en præmie for en forsikringspolice: At beskytte din portefølje med put optioner er ikke gratis!

Man kan også se corona krisen som en stor mulighed. Man kan bruge de faldende priser til at opnå gunstige investeringsresultater. Du kan gøre det ved at kigge efter interessante tilbud. Markederne vil komme sig langsomt efter, at virussen er udryddet. Som en klog investor kan man tag fordel af dette.

Hvorfor stiger og falder aktiekurser?

Hvis du kan estimere, hvornår aktier kommer til at stige eller falde, kan du få et godt overskud på aktiemarkedet. Et fald eller en stigning i værdien af aktier kan have mange årsager. I denne artikel diskuterer vi de forskellige årsager, der kan få en aktie til at stige eller falde i værdi.

Hvorfor ændrer aktier sig i værdi?

Aktiekurser stiger og falder konstant: det skyldes det konstante spil mellem udbud og efterspørgsel. Når flere investorer ønsker en aktie, stiger prisen. Samtidig ser du, at prisen på en aktie falder, når mange sælger den. Hvis du vil opnå gode resultater med investeringer i aktier, er det vigtigt at komme med forudsigelser om den fremtidige efterspørgsel efter en bestemt aktie.

Fortjeneste prognose og kvartals resultater

Forventninger til det overskudsbeløb, som et selskab vil opnå, påvirker aktiekursen. Hvis der er en meget positiv resultatforventning, giver dette en virksomheds aktier et godt fremtidsperspektiv. Som følge heraf vil flere investorer ønske at købe en aktie. En negativ resultat prognose har derimod naturligvis den modsatte effekt.

De forventninger, der udtrykkes om en virksomheds tal, er interessante, fordi de giver dig mulighed for at forudsige stigninger og fald i fremtiden. Du får dog først sikkerhed, efter at kvartals tallene er offentliggjort. I det øjeblik vil aktionærerne med sikkerhed vide, hvilke resultater der er opnået, og vil handle i overensstemmelse hermed.

De stærkeste bevægelser kan ses, når de realiserede tal afviger stærkt fra forventningerne. På børsen ser du, at forventninger ofte allerede er inkorporeret i prisen. Hvis tallene er skuffende, kan prisen på en aktie pludselig falde kraftigt, mens positive resultater kan føre til en kraftig stigning.

Social og økonomisk udvikling

Den udvikling, der finder sted i verden, har også en effekt på aktiemarkedet. Hvis der for eksempel er et usikkert politisk klima i en bestemt del af verden eller en trussel om krig, vil aktierne i virksomheder i denne region falde. Naturkatastrofer er også en årsag til pludselige ændringer i aktiekursen.

I øvrigt påvirker den negative udvikling i verden ikke altid negativt værdien af aktier. For eksempel kan en trussel om krig i en del af verden øge værdien af aktier i en anden del. Virksomhedernes konkurrenceposition i de ‘sikre områder’ forbedres derefter. Når usikkerheden på aktiemarkedet stiger, ser du, at investeringer, der betragtes som sikre værdistigninger: eksempler på dette er guld og sølv.

Et godt eksempel på en politisk situation, der kan få stor indflydelse på aktiekurserne, er handelskrigen mellem Amerika og Kina i 2020. Da begge lande øgede told på produkter, faldt handelen mellem dem, hvilket er dårligt for forretnings resultaterne. De ekstra foranstaltninger, der er truffet mod Huawei, har for eksempel lagt et betydeligt pres på virksomhedens resultater.

Derfor, hvis du vil investere i bestemte regioner, er det bestemt værd at undersøge, hvad der foregår. På den måde kan du bedre forudsige, om aktiekurserne vil stige eller falde i fremtiden.

shares decline

Inflation og renter

Den inflation og renter, der er fastsat af Centralbanken, påvirker også aktiekursen. Inflation er stigningen i prisniveau på produkter i en region. For obligationer er inflation dårlige nyheder: fremtidige betalinger er mindre værd. Aktier er lidt mindre påvirket af inflation: virksomheder kan øge omkostningerne ved deres produkter. Men de materialer, de skal købe, koster også mere. Som følge heraf drager et selskab ikke rigtig fordel af inflationen: Kun realvækst i overskuddet har en positiv effekt på aktiekursen.

Renten har en klar effekt på aktiekursen. En lav rente skaber et gunstigt klima for virksomheder, da de kan arrangere finansiering til lave omkostninger. Samtidig ser du, at forbrugerne også køber flere produkter: Det er trods alt mindre attraktivt at spare penge, og det er billigere at tage forbrugskredit. Denne udvikling bidrager til virksomhedens (fremtidige) rentabilitet, så aktiekurserne kan stige yderligere.

Desuden ser du med lavere renter flere penge strømme til aktiemarkederne. Dette sker, fordi det ikke er muligt at opnå et positivt afkast andre steder. Når der er mange penge til rådighed, er det også lettere for banker at investere. Når der købes flere aktier, ser du, at aktiekurserne stiger.

Stiger renten? Så er det vigtigt at være på vagt! En stigende rente kan lægge pres på aktiekursen, da det kan påvirke forretnings resultaterne negativt.

Udbytte politik

En ændret udbyttepolitik kan også få prisen på en aktie til at stige eller falde kraftigt. Når en virksomhed begynder at udbetale flere udbytter, ser du, at aktiekursen ofte stiger. Tværtimod kan et fald i udbyttet lægge pres på aktiekursen. Dette er bestemt tilfældet med aktier, der altid har været kendt som stabile udbytteaktier.

Et godt eksempel på dette kan ses Shells aktiekurs i 2020. Dette firma er kendt for at udbetale et stabilt udbytte. Under påvirkning af corona pandemien var de ude af stand til at betale det tilbagevendende udbytte, hvilket betød, at udbyttet skulle reduceres betydeligt: som følge heraf solgte mange investorer deres aktier, hvilket fik aktiekursen til at falde betydeligt.

På lang sigt skal du dog være forsigtig, når en virksomhed øger udbytte betalinger. Når en virksomhed udbetaler et udbytte, kan disse penge ikke investeres i nye projekter i fremtiden. Tværtimod kan rentable projekter bidrage til en stigende aktiekurs i fremtiden. Når en virksomhed udbetaler for meget udbytte, kan dette lægge pres på rentabiliteten og aktiekursen i fremtiden.

Det er også vigtigt at huske, at aktiekursen falder midlertidigt, efter at der er udbetalt udbytte. Hvis virksomheden udbetaler $1 pr. Aktie, falder aktiekursen med $1. Dette giver mening: Efter udbyttebetalingen vil der være $1 mindre pr. aktie i virksomheden.

Overtagelse rygter

Overtagelses rygter er næsten altid positive for aktionærerne. Når en virksomhed udtrykker interesse, stiger aktiekursen kraftigt. Det andet selskab betaler ofte en præmie, når overtagelsen foregår. Når overtagelsen til sidst ophæves, ser du, at aktiekursen falder tilbage til sit gamle niveau.

Aktie marked tendenser

Når man investere i aktier, er det klogt at bestemme den generelle tendens. Nogle gange er aktiemarkedet klart i en uptrend eller en downtrend. I en downtrend vil du se, at aktierne hovedsageligt falder i værdi, og investortilliden er lav. Ekstreme tilfælde af dette kan ses under en krise: tænk f.eks. På kreditkrisen eller gældskrisen. I en downtrend kan du lede efter gode tidspunkter for at købe aktier tilbage.

I en uptrend bevæger aktiekurserne sig hovedsageligt opad. Dette er selvfølgelig en god ting, når du ejer mange aktier. En kraftig stigning kan være et godt tidspunkt at sælge nogle af dine aktier og tage en kurs stigning.

Aktiesplit

En aktiesplit får også prisen på en aktie til at falde. En aktiesplit reducerer imidlertid ikke værdien af dine aktier: aktiekursen sænkes bevidst. En virksomhed kan gøre dette for at gøre aktier mere tilgængelige for detailinvestorer. Hvis flere detailinvestorer køber aktierne, kan aktiekursen stige over tid.

Med en aktiesplit reduceres værdien af en aktie: for eksempel er din andel derefter $5 værd i stedet for $10. For hver aktie, du ejer, modtager du to, så intet ændrer sig i balance.

Shorters og short squeeze

Som investor kan du satse på et fald i aktiekursen med shorting. Med en short position lover du at levere en aktie i fremtiden til en bestemt pris. Hvis aktiekursen efterfølgende falder, kan du købe aktien billigere og sælge den til den højere pris.

En short position medfører risici: Når kursen stiger kraftigt, vil investorer hurtigt købe aktierne tilbage. Dette kan for eksempel ske, når en virksomhed offentliggør uventet gode tal. De short sælgere forsøger derefter hurtigt at købe aktierne tilbage for at opfylde deres leveringsforpligtelse. Hvis shorters køber aktierne i massevis, kan aktiekursen stige yderligere. Vi kalder dette også et short squeeze.

I sjældne tilfælde kan der endda være et fænomen kaldet cornering. Når en virksomhed har et begrænset antal udestående aktier, kan en smart fond anvende denne strategi. Hvis der for eksempel eksisterer en million aktier, og investorer åbner korte positioner for 1,1 millioner aktier, kan alle aktierne ikke bare leveres. Fonden kan derefter beslutte at købe alle aktierne. På den måde er investorerne med de short positioner i hjørne, da de skal byde mod hinanden for at kunne levere aktierne. Som følge heraf kan aktiekursen pludselig stige kraftigt.

Valutakurser

Valutakurserne kan også påvirke aktiekurserne. Som følge af globaliseringen sælger virksomheder i stigende grad deres produkter til andre regioner. Når en Europæisk virksomhed sælger produkter i Amerika, modtager de dollars for deres produkter. Hvis en Europæisk virksomhed sælger produkter i Amerika, modtager de dollars for deres produkter. Når værdien af euroen stiger kraftigt, svækkes de Europæiske virksomheders konkurrencestilling, fordi produkterne er relativt dyre for andre lande. Udsving i valutakurser påvirker derfor resultaterne af virksomheder, der opererer internationalt.

Dine investeringsresultater påvirkes også direkte af valutakurser. Når du køber Amerikanske aktier med pund, kan du tabe penge, når dollaren bliver meget mere værd mod pundet. Du vil derefter modtage færre pund tilbage, når du til sidst sælger din investering igen.

Kommer aktierne til at stige?

Mange investorer ønsker at vide, om aktierne vil stige i de kommende dage, uger eller endda måneder. Desværre er der sjældent et klart svar på dette: aktiemarkeder er uforudsigelige, og en stigende pris kan simpelthen blive til en faldende.

På længere sigt kan du komme med bedre forudsigelser. Over 30 års tid er der en god chance for, at aktiekurserne stiger. Tidligere er aktiekurserne vokset på lang sigt. Dette er logisk, når man tænker på, at produktiviteten stiger på lang sigt.

Det er dog svært at afgøre, om aktiekurserne stiger i morgen. Derfor er det klogt at tage en forskudt tilgang: ved at købe aktier med jævne mellemrum undgår du at komme ind på markedet på det forkerte tidspunkt.

Vil du vide den bedste metode til investering i aktier? I vores købsguide lærer du alt, hvad du har brug for at vide:

Hvad gør du, når aktiekurserne falder?

Gå ikke i panik, et vigtigt råd. Mange uerfarne investorer sælger deres aktier, når priserne falder, hvilket er ærgerligt. På sigt ser du, at aktiekurserne genopretter.

Det er derfor klogt frem for alt at holde afstand. Husk, at mottoet ingen smerte, ingen gevinst bestemt gælder for investeringer: du skal nogle gange bløde lidt for at opnå et højere afkast på lang sigt. Når alt kommer til alt, når du lægger pengene ind på en opsparingskonto, ved du med sikkerhed, at dine penge vil være mindre værd.

Især når priserne falder, kan du også kigge efter gode muligheder og gode tilbud. Når aktierne er faldet tilstrækkeligt, kan du ofte købe dem til en gunstig pris. Du kan derefter opnå en høj afkast på kort tid.

Hvad gør du med nyhederne?

I nyhederne læser du ofte kun overskrifter, der vedrører den korte sigt; aktiemarkedet krasjer, eller der opnås nye rekorder. Hvis du vil investere godt, er det bedst at undgå disse almindelige medier så meget som muligt. Formålet med medierne er at holde din opmærksomhed med voldsomme overskrifter. Husk på, at en investor har tid som en bedste ven; derfor bør du ikke fokusere for meget på den korte sigt.

Hvilke aktier skal man købe lige nu?

I denne artikel ser vi på, hvordan du kan bestemme, hvilke aktier der skal købes. Når alt kommer til alt, hvornår kob aktier, det er vigtigt at træffe de rigtige beslutninger; i denne artikel vil vi kort se på, hvordan man køber aktier, og derefter vil vi se på, hvilke aktier der skal vælges.

Hvordan kan man købe aktier?

Du kan købe aktier hos en online børsmægler, eller såkaldt broker. En børsmægler gør det muligt at købe eller sælge aktier med få klik. Det er vigtigt at træffe den rigtige beslutning. Hvilken broker du vælger, vil i sidste ende afgøre, hvor meget afkast du får ved at købe aktier; transaktionsomkostningerne varierer meget fra børsmægler til børsmægler.

Har du lyst til at vide hvilken børsmægler du bedst kan investere i aktier? Så tag et kig på vores oversigt over de bedste børsmæglere:

Hvilke aktier er bedst at købe?

Aktier, der er i tråd med nutidens tendenser, er ofte det bedste valg. Men hvad skal du være opmærksom på, når du vil investere i en aktie? Vi diskutere et par viktige faktorer.

Lav aktiekurs

Det er fornuftigt at købe aktier relativt billigt. Derfor er det smart at kigge efter gode tilbud på børsen: en god handel er en virksomhed, der handler relativt lavt, men har et stort potentiale.

Du kan derefter eksempelvis se på pris/indtjening ratio. Pris/indtjening ratio angiver, hvor mange gange overskudd handles. Sammenlign dette tal for virksomheden med tallene fra sammenlignelige virksomheder for at afgøre, om det er smart at investere i virksomheden.

Ved at analysere virksomheden korrekt kan du afgøre, om virksomheden handles under dens egenværdi. Hvis dette er tilfældet, kan det bestemt være smart at købe aktien.

Forretningsmodel fokuseret på fremtiden

En lav værdiansættelse alene er ikke nok grund til at købe en aktie. Det er også vigtigt, at virksomheden har en forretningsmodel, der fortsat vil fungere godt i fremtiden. Hvis dette ikke er tilfældet, kan rentabiliteten og derfor virksomhedens egenværdi falde i fremtiden.

Undersøg derfor, om virksomheden har en klar vision for fremtiden. Et firma som Ahold reagerer for eksempel smart på den seneste udvikling. Med supermarkedet Albert Heijn betjener de mennesker på traditionel vis, mens de med webshoppen Bol.com også sælger produkter på internettet. Albert Heijn er et Hollandsk supermarked og Bol.com er en Hollandsk Amazon type websted.

Denne form for distribution er under alle omstændigheder et attraktivt punkt for en aktie. Når en virksomhed ikke lægger alle sine penge på en idé, er du bedre beskyttet mod uventet udvikling.

En rolle for bæredygtighed

Klimaet bliver højere og højere på dagsordenen, og det ser også ud til at gælde for investorer. Undersøg derfor, om den virksomhed, du vil investere i, er opmærksom på at gøre forretningsprocesser mere bæredygtige. I fremtiden vil regeringen sandsynligvis presse dette mere og mere op: virksomheder, der halter bagefter, vil blive udsat for højere omkostninger. Desuden er klimabevidste investorer mere tilbøjelige til at ignorere aktier i miljøforurenende virksomheder, hvilket naturligvis lægger pres på prisen.

which shares to buy

7 ting at være opmærksom på, når du vælger aktier

Når du vælger en aktie, kan du i det mindste være opmærksom på følgende:

Vækst

Se om virksomhedens indtægter vokser over en længere periode. Vækst er i sidste ende nødvendig for at øge værdien af en aktie. For at afgøre, om en vækst trend fortsætter, kan du undersøge de produkter og tjenester, der tilbydes. Se, hvordan disse produkter passer ind i konkurrence landskabet, og afgør, om virksomheden står stærkt internationalt.

Konkurrence

Konkurrence kan slå en virksomhed ihjel: Når du vælger en aktie, er det derfor afgørende at se nærmere på konkurrencen. Find ud af, hvordan virksomheden skiller sig ud fra konkurrenterne, og kontroller, om dens markeds aktie vokser eller falder. Invester ikke i en Myspace eller Nokia: den slags virksomheder vil i sidste ende konkurrere mod de mere innovative Facebook og Apple.

Gæld / egenkapital ratio

Gæld er ikke nødvendigvis dårlig: Når en virksomhed opnår et positivt resultat med gælden, bidrager det enda til driftsresultatet. Gæld er imidlertid også farligt: Hvis præstationen mangler, kan et selskab endda gå konkurs. Undersøg derfor, om der er et højt forhold mellem gæld og egenkapital. I nogle sektorer er dette forhold højere: tænk f.eks. på byggeri. Sammenlign figuren med sammenlignelige virksomheder for at se, hvordan virksomheden klarer sig på det niveau.

P/E af pris indtjeningsforhold

With this figure, you can determine at a glance how the company is doing in relation to its spekuleres. With the P/E value you can determine whether a company is under- or overvalued. The ratio is especially useful for comparing companies in the same sector.

Udbyttepolitik

Udbyttepolitikken kan også være en vigtig faktor ved beslutningen om, hvilke aktier der skal investeres i. Hvis virksomheden periodisk udbetaler en stabil udbytte, dette er en god indikation på, at virksomheden har opbygget en stabil position. Pas dog på for virksomheder, der betaler meget højt udbytte: Disse typer virksomheder investerer muligvis ikke nok penge i deres vækst.

Når en virksomhed pludselig ikke udbetaler et udbytte, behøver det ikke at være en dramatisk nyhed: nogle gange har virksomheden brug for pengene til et nyt projekt eller for at overleve en økonomisk krise.

Ledelse

Effektiv ledelse er afgørende for en virksomhed: en virksomhed uden en god styrmand går under. Undersøg derfor, om den nuværende ledelse styrer virksomheden på en fornuftig måde. Stoler du ikke på folkene i spidsen for virksomheden? Så er det bedre at vælge en anden andel.

Stabilitet

Nogle aktier er meget ustabile: de bevæger sig konstant op og ned, så det ser ud til, at markedet ikke kan bestemme værdien af en aktie. Når du vælger en aktie på lang sigt, er det bedre at vælge en stabil aktie. Gå efter en virksomhed med pæn, stabil vækst og en stærk vision for fremtiden. På den måde kan du drage fordel af din investering på lang sigt!

stock selection

Vækst aktier eller stabile aktier?

Når du beslutter dig for, hvilke aktier du vil investere i, kan du vælge mellem vækst aktier eller stabile aktier. Vækstaktier er aktier i virksomheder, der ofte stadig skal bevise sig selv. Disse aktier handles til en meget høj pris: Den fremtidige forventede vækst er allerede inkluderet i aktien. I nogle tilfælde er virksomheden stadig tabsgivende, men investorer er stadig begejstrede på grund af den store årlige stigning i omsætningen. I denne kategori finder du mange teknologi aktier: tænk på Uber eller Tesla, for eksempel.

Stabile aktier er aktier i virksomheder, der allerede har bevist sig selv. Du finder etablerede navne som f.eks Wal-Mart eller Shell, for eksempel. Disse typer virksomheder vokser ofte ikke enormt længere, og du opnår ikke et betydeligt afkast med en investering i en lignende virksomhed. I stedet kan du forvente et stabilt, men langsomt afkast. Disse typer virksomheder udbetaler ofte også et årligt udbytte, som giver dig mulighed for at opbygge en lille indkomst som investor.

Når du vælger aktier, skal du spørge dig selv, hvad du synes er vigtigere. Vil du opnå et højt afkast, og er du parat til at tage høje risici? Så kan en vækst aktie være en interessant mulighed. Foretrække du en stabil kapitalstruktur? Vælg derefter en kurv med stabile aktier.

Hvilke aktier vælger fagfolk?

Du kan også se på forskellige websteder, hvilke dele analytikere vælger. De råder dig derefter til at købe eller sælge bestemte aktier. Nogle gange råder de dig også til at holde en aktie.

For lægmanden kan det bestemt være interessant at se, hvilke aktier der vælger professionelle. Det er dog vigtigt selv at bestemme, hvilke aktier der er interessante for dig. Fagmanden kan anvende en helt anden strategi: Hvis rådgiver foretrækker at investere i spændende virksomheder, og du leder efter en stabil fond, er det bedre at ignorere hans råd.

Få valgt aktier

Har du lidt eller ingen interesse i de finansielle markeder? Så kan det være klogt at outsource udvælgelsen af aktier. Den bedste måde at gøre dette på er at investere i en ETF. En ETF er en fond, der investerer i en kurv med aktier. Men i hvilke aktier investerer fonden egentlig? Dette varierer meget: Nogle fonde investerer i globale aktier, mens andre følger et indeks som f.eks. AEX.

En investering i en ETF har den fordel, at dine penge er pænt fordelt på forskellige investeringskategorier. Derudover er administrationsomkostningerne på en ETF lave, så du stadig kan opnå et godt afkast.

En god fest til køb og salg af ETF’er er DEGIRO. Hos DEGIRO betaler du ingen transaktionsomkostninger, når du køber midler fra kernevalget. Brug knappen til direkte at åbne en konto hos DEGIRO:

Investerer du på kort eller lang sigt?

Inden du kan bestemme, hvilken aktie du skal købe, er det klogt at afgøre, om du vil investere på kort eller lang sigt. Denne beslutning er vigtig, fordi den helt vil ændre din strategi.

Nogle mennesker har en mindre tidshorisont på et par dage til flere uger. Når du køber aktier på kort sigt, bør du vælge en mægler med lave transaktionsomkostninger. Det er også vigtigt at være opmærksom på de seneste nyhedsreporter. Tænk f.eks. på nyheden om, at et nyt produkt udgives af et teknologivirksomhed; dette kan give prisen på en aktie et midlertidigt løft.

lang sigt er det faktisk endnu vigtigere at afgøre, hvilken aktie du vælger. Når alt kommer til alt opbygger du derefter en portefølje, og dermed er det vigtigt at vælge de rigtige aktier. Du beholder aktierne i din portefølje i en længere periode, og det er derfor endnu vigtigere at vælge stabile, rentable virksomheder. De aktier, du køber, skal derefter opfylde disse betingelser.

which share to buy

Hvordan bestemmer du, hvilken aktie du vil købe?

Det er vigtigt at foretage en analyse, før du beslutter, hvilken aktie der skal købes. Det er muligt at føre grundaeggende analyse hvor man ser på nyhederne og de underliggende tal. Endvidere er det også muligt at vælge en aktie på grundlag af tekniske analyse: du leder derefter efter bestemte mønstre i et diagram.

In the short term, technical analysis plays a more important role. In the longer term, the fundamental value of a company needs to be looked at in detail. Subsequently, it is important to determine what the value of a share is. This allows you to determine for yourself whether you think a share is undervalued or overvalued.

På kort sigt spiller teknisk analyse en vigtigere rolle. På længere sigt skal en virksomheds grundlæggende værdi ses detaljeret. Efterfølgende er det vigtigt at afgøre, hvad værdien af en aktie er. Dette giver dig mulighed for selv at afgøre, om du tror, at en aktie er undervurderet eller overvurderet.

Hvis en aktie er undervurderet, skal du købe den og holde hurtigt i den. En aktie kan dog også overvurderes; hvis dette er tilfældet, kan du stadig tjene penge. Det er muligt at aben en short position, i så fald får du fordel af en faldende pris. Hvis du ikke kan afgøre, om der er undervurdering eller overvurdering, er det bedre at lade aktien være i fred.

Et par flere vigtige tips

Det er vigtigt at komme i gang med det praktiske arbejde. Mange mennesker sidder fast uendeligt ved at læse årsrapporter eller nyheder, men på den måde udvikler du ikke en følelse for dem. Mange børsmæglere tilbyder mulighed for at prøve at investere i aktier ved hjælp af en demo. Med en demo kan du prøve mulighederne og opdage, hvilke aktier der fungerer bedst, klik her til at abne en demo >>

Derudover er viden naturligvis magt. Inden man beslutter, hvilke aktier der skal købes, er det vigtigt at have et klart billede af virksomhedens svagheder og styrker. Analyser virksomhedens data og vælg de aktier, du gerne vil investere i. Derefter kan du træffe det sidste valg og begynde at købe aktier.

Den perfekte aktie

I sidste ende er det vigtigt at huske, at den perfekte aktie ikke findes. Det er dog stadig muligt at investere rentabelt i aktier ved at beslutte, hvilke aktier der skal købes. Her er det vigtigt at studere og lære meget, så du forstår de bagvedliggende mekanismer.

Så forvent ikke at blive rig når som helst snart; nej, brug din sunde fornuft og følg ikke mængden som et får. Find din vej til succes, og spred dine risici over flere aktier. Husk på, at det også er muligt at investere i andre værdipapirer såsom obligationer og Forex; ved at sprede mere øges dine chancer for at træffe gode investeringsbeslutninger i sidste ende!

Hvad betyder en aktiesplit?

Virksomheder kan vælge at gå til en aktiesplit. En organisation har altid en god grund til at dele sine aktier. De fleste virksomheder, der fortsætter med en aktiesplit, gør det for at forbedre aktiernes omsættelighed.

Aktiesplit bliver mindre og mindre almindelig. Det er fordi flere og flere investorer handler aktier online, med online CFD-mæglere ligesom Plus500. Ved at handle med aktier online er det muligt at investere i mindre pakker med aktier. Det er derfor aktiesplit ikke altid er nødvendige.

Hvad er en aktiesplit?

I tilfælde af en aktiesplit erstattes de gamle aktier med et antal nye aktier. Dette gøres efter et fast ratio. Hvis du som aktionær står over for en aktiesplit, vil du modtage flere aktier med en lavere nominel værdi pr. Den samlede værdi af din investering forbliver den samme.

Som aktionær vil du blive informeret skriftligt om enhver aktiesplit. I det brev, du modtager, vil du læse præcis, hvad aktiesplittet indebærer. Som tidligere nævnt vil den samlede værdi af din investering altid være den samme. Du vil ganske enkelt modtage flere aktier med en lavere pålydende værdi.

Share demerger

Et eksempel på en aktiesplit

Antag, at selskab X har udstedt 1000 aktier til en værdi af 50 pund. Den samlede værdi af aktierne i selskab X er 50.000 pund. Nu beslutter virksomheden at dele aktierne. Aktier er ikke længere værd 50 pund hver, men 25 pund hver. Det betyder, at hver aktionær med en aktie nu modtager to aktier. Aktiernes samlede værdi forbliver den samme, men antallet af aktier fordobles.

Hvorfor ville et selskab split sine aktier?

De fleste virksomheder, der beslutter sig for at foretage en aktiesplit, gør det for at øge aktiernes omsættelighed. Det betyder, at gruppen af investorer, som en virksomhed kan fokusere på ved salg af aktier, stiger. Investorer med et lille budget foretrækker ofte at købe aktier til en lavere pris. På denne måde har en akties omsættelighed en direkte indflydelse på dens pris. Når flere mennesker (kan) købe aktien, stiger prisen trods alt.

Hvis du foretager en aktiesplit som i dette eksempel, så bliver din aktie pludselig en interessant investering for en større gruppe mennesker. Du kan ikke kun målrette mod investorer med et budget på 50 pund pr. aktie, men også investorer med et budget på 25 pund pr. aktie. Det betyder, at din andels omsættelighed vil stige, hvilket forhåbentlig vil have en positiv effekt på aktiekursen.

På grund af aktiens øgede omsættelighed stiger markedslikviditeten normalt også. Det betyder, at det er lettere at købe og sælge aktier.

Effekten af en aktiesplit på kursen

En aktiesplit påvirker ikke en virksomheds direkte værdi. Den samlede værdi af lagrene forbliver den samme. Organisationen kan dog blive mere værd i den nærmeste fremtid. Hvis aktiekursen stiger som følge af en aktiesplit, stiger værdien af organisationen. Dette er imidlertid ikke altid tilfældet. De fleste virksomheder tag fordel af en højere aktiekurs som følge af en aktiesplit, men dette er ingen garanti.

Hvad er en omvendt split?

Et selskab kan også gå videre til en omvendt opdeling eller en omvendt aktiesplit. Dette kan ske, når en aktie er faldet kraftigt i værdi. Hvis du ejer 2 aktier til en værdi af $25, og virksomheden beslutter at reversere split med et forhold på 2:1, modtager du en aktie med en værdi af $50. Også i dette tilfælde vil virksomhedens værdi ikke ændre sig.

Virksomheder reverserer ofte split for at imødegå ekstreme udsving i valutakurser. Når en aktie er noteret til en cent, kan prisen hurtigt stiger 100%. Mange børser forbyder denne type små aktier, fordi det ville opildne spekulation. Virksomheder kan derefter gå videre til en omvendt opdeling for at opretholde deres notering på børsen.

En omvendt split er ofte ikke et positivt signal for investoren. Selvom den omvendte opdeling ikke direkte påvirker værdien af dine aktier, giver den et negativt signal. Investorer reagerer ofte følelsesmæssigt, hvorved prisen kan falde yderligere efter meddelelsen.

I sjældne tilfælde kan en reserve split også bruges til at reducere antallet af aktionærer. Investorer, der har for få aktier, modtager penge i stedet for en ny aktie.

Splitter virksomheder altid deres aktier?

Ikke alle virksomheder splitter deres aktiekurs. Eksempelvis er aktierne i investeringsselskabet Berkshire Hathaway ikke split. Aktierne i Warren Buffett aktiemarked fond er derfor titusindvis af dollars værd. Han besluttede senere at sætte B aktier på markedet, hvilket gør det lettere for private investorer også at købe aktierne.

Den dyreste fond på den Hollandske børs plejede at være Moeara Enim, som var holdingselskab for Koninklijke Olie. Aktien handlede til cirka 100.000 gylden.

Hvordan udføres en aktiesplit?

En aktiesplit udføres ved at bytte gamle aktier til nye aktier. En aktiesplit kan ikke foretages uden en vedtægtsændring og et generalforsamling. En officiel meddelelse skal også udsendes via pressen. Udvekslingen af aktier sker normalt automatisk, medmindre du stadig ejer dem fysisk. I så fald skal du bringe aktierne til en bank for at gøre børsen mulig.

Short positioner og en aktiesplit

Selv short positioner påvirkes ikke af en aktiesplit: Antallet af short positioner stiger ganske enkelt, så intet ændrer sig i balance.

Virtuel investering i aktier og valutaer

Har du aldrig investeret før, men vil du gerne gøre det? I så fald kan virtuel børs investering være løsningen for dig! I dag kan du prøve online virtuel handel uden nogen risiko. Men hvordan fungerer virtuel handel?

Hvad betyder virtuel investering?

Med virtuel handel, du bruger et online handels program. Med et virtuelt program kan du afprøve mulighederne uden risiko. Aktiemarkedet simuleres, og du kan for eksempel handle med aktier, råvarer, Forex og optioner.

Hvordan kan du foretage virtuelle aktive investeringer?

Du kan håndtere praktisk hjælp til den gratis software fra en børsmægler som eToro. eToro tilbyder CFD handel med populære værdipapirer. Derefter kan du begynde at handle med finansielle værdipapirer.

Har du lyst til at prøve det? Brug knappen herunder til at oprette din egen virtuelle konto på eToro med det samme.

Hvorfor virtuel handel?

Alt er 100% virtuelt. Det betyder, at der ikke er nogen risiko for at tabe penge. Alligevel kan du også vælge at investere med rigtige penge. Inden for softwaren kan du nemt skifte til en konto med rigtige penge.

Den virtuelle konto er perfekt til at træne dine færdigheder. Ved at handle praktisk talt bliver du fortrolig med softwaren og opdager, hvordan handel fungerer.

virtual trading etoro

Virtuel Handel ved eToro. Illustrative priser.

Kan nogen handle aktier virtuelt?

Handel med aktier foregik tidligere fysisk, hvor børsmæglere rejste til børsen for at købe og sælge aktier på handels gulvet. Men med den hurtige udvikling inden for kommunikation er mere og mere muligt. I dag kan alle handle aktier virtuelt, og fordi markedet bliver mere og mere digitalt, er omkostningerne ved at gøre det faldet enormt.

Hos eToro kan du eksempelvis praktisk talt handle med aktier uden at betale faste provisioner på dine transaktioner. Brug knappen herunder til straks at åbne en gratis virtuel demo konto på eToro:

Din kapital er i fare. Andre gebyrer gælder. For mere information, visit etoro.com/trading/fees.

Vidste du, at alt dette er muligt?

 • Alle kan short sell: du satser derefter på en faldende pris!
 • Du kan handle med aktier fra så lidt som hundrede pund.
 • Du betaler ingen kommissioner ved handel med CFD’er.
 • Du vil ganske enkelt modtage en udbytte på betalingstidspunktet.
 • Du kan prøve at investere i aktier 100% gratis med en demo!

Vil du prøve virtuel handel for dig selv? Brug derefter knappen herunder til at åbne en gratis demo:

Hvad skal du passe på i aktier?

Aktier bevæger sig generelt mere uregelmæssigt end valutapar. Fordi markedet for aktier er mindre, kan en artikel i en velrenommeret dagblad allerede have stor indflydelse på aktiekursen. Ved at holde godt øje med nyhederne kan du tjene på disse pludselige bevægelser, da du hurtigt kan købe og sælge aktier stort set.

Når du køber en aktie, angiver du faktisk, at du forventer, at aktien stiger. Hvis dette er tilfældet, vil de penge, du tjener, blive krediteret din konto. Du kan også angive, at du tror, at aktien kommer til at falde, i så fald vil du tjene penge, når kursen falder.

Vil du lære mere om at forudsige prisen på en aktie? Følgende artikler kan hjælpe dig:

Bedre resultater med virtuel investering

Der er to grunde til, at virtuel investering kan være mere rentabel end den gammeldags måde at købe aktier på. Den første grund er, at du kan bruge gearing. Ved at bruge gearing kan du også købe et betydeligt antal aktier op med et relativt lavt beløb og derved tjene på hele prisbevægelsen. Det er imidlertid vigtigt at huske, at et gearing instrument også indebærer risici: du kan miste hele dit indskud hurtigere som følge heraf.

En anden grund til, at virtuelle aktiemarkeds investeringer kan hjælpe dig med at foretage mere rentable investeringer, er, at du lærer praktiske lektioner, som du kan anvende til dine investeringer i rigtige penge. Ved at holde styr på de fejl, du laver, kan du forhindre at lave dem igen. På denne måde kan du sikre, at du opnår bedre investerings resultater over tid.

Hvad er den bedste måde at forstå aktier på?

Investering i aktier kan være lidt overvældende i begyndelsen: mulighederne er uendelige! Du kan handle med aktier, der er noteret på FTSE, men også i aktier, der f.eks. handles i Grækenland. Jeg startede selv med at følge nogle specifikke aktier: ved at gøre det vil du automatisk lære at genkende mønstre, og du kan øge chancen for at opnå rentable resultater.

I sidste ende er praksis den bedste måde at lære at tjene penge med aktier. Hos en børsmægler kan du nemt åbne en virtuel konto, som du kan prøve aktiehandel helt uden risiko. Ved at åbne positioner på din konto finder du ud af, om du også kan handle rentabelt!

Vil du sammenligne børsmæglere, hvor du kan åbne en virtuel konto? Brug knappen herunder til at sammenligne de bedste børsmæglere.

Investering i cykliske aktier

Du kan også opnå gode resultater med cykliske aktier. Men hvad er cykliske aktier? Og hvordan kan du investere i cykliske aktier? Du kan læse alt om det på denne side!

Hvad med cyclical stocks?

Cykliske aktier er aktier, der bevæger sig med økonomien. Når det går godt med økonomien, rykker cykliske aktier ofte op. Når økonomien forværres, falder cykliske aktier ofte. Men hvad er den bedste måde at investere i cykliske aktier?

Hvor kan man investere i cykliske stocks?

Du kan investere i cykliske aktier hos en børsmægler. Du kan vælge at inkludere cykliske aktier i din portefølje på lang sigt. Det er vigtigt, at du kan holde aktierne længe nok. Når markedet ikke klarer sig godt, falder aktierne i værdi. Med cykliske aktier kan du derfor opnå et negativt resultat i en lang periode.

Du kan også vælge aktivt at handle med cykliske aktier. På den måde kan du tag fuld fordel af kurs udsvingene på disse aktier. Det er endda muligt at spekulere i et prisfald, så du også kan tjene på det, når det ikke går godt med økonomien.

Vil du vide, hvor du kan købe cykliske aktier? Brug knappen herunder til øjeblikkeligt at sammenligne de bedste børsmæglere:

Hvilken aktier er cykliske?

Cykliske aktier er aktier, der er stærkt afhængige af økonomiske resultater. En sektor, hvor du finder mange af disse aktier, er rejsesektoren. Folk tager kun på ferie, når de har tilstrækkelig indkomst. Når økonomien klarer sig bedre, vil du se, at priserne på disse aktier ofte stiger.

Aktier, der omhandler vikarer er også meget cykliske. Efter alt, et firma som Randstad tjener sine penge på arbejdere. Kun når økonomien klarer sig godt, vil efterspørgslen efter arbejdskraft stige.

Møbelbutikker, restauranter og tøjbutikker er også ofte cykliske. Gad vide, om en aktie er cyklisk? Overvej derefter, om det primært er et luksus produkt. Hvis forbrugerne kan skære ned på produktet eller tjenesten, når økonomien er dårlig, vil virksomheden sandsynligvis være cyklisk.

Cyclical share travel

Rejse Aktier er ofte meget cykliske

Brug af bèta: Cyklisk eller ej?

Bèta bruges ofte til investeringer. Med Bèta kan du korrekt bestemme, hvordan aktien bevæger sig med markedet. Bèta angiver sammenhængen med markedet. Vi omtaler også denne værdi som investeringens systematisk risiko.

For eksempel, med en Bèta på 1,2, falder aktiekursen 12 procent for hver 10 procent, som økonomien falder. En Bèta over 1 angiver, at aktien bevæger sig stærkt med markedet og derfor er cyklisk.

Med en Bèta på 0,8 falder aktiekursen kun 8 procent for hver 10 procent, økonomien falder. Denne andel er derfor ikke særlig cyklisk.

Beta and shares

Høje beta -aktier underpræsterer i dårlige økonomiske tider.

Er defensive aktier bedre?

Nogle mennesker vælger kun at investere i defensive aktier. Defensive aktier er ikke cykliske. Defensive aktier er ofte mere stabile og klarer sig relativt godt i en dårlig økonomisk periode. Men hvilken slags aktier betragtes som defensive aktier?

Defensive aktier er aktier i virksomheder, der leverer tjenester eller produkter, der altid er efterspurgte. Tænk på virksomheder, der producerer mad. Virksomheder, der producerer stimulanser som alkohol og cigaretter, falder ofte også under defensive aktier.

Gør dette defensive aktier til et bedre valg end cykliske aktier? Ikke per definition! Defensive aktier giver et mere forudsigeligt afkast. Dette afspejles blandt andet i stabiliteten af udbytte betalinger. Ikke mindre klarer defensive aktier sig ikke altid bedre: det er dels fordi de har konkurrence fra obligationer. For mange mennesker kan det derfor være interessant at investere i en blanding af cykliske og defensive aktier.

Cyklisk eller defensiv investering?

Hvis du ønsker at få de bedste resultater, skal du ikke lægge for stor vægt på typen af investering. Du kan opnå gode resultater i både cykliske og defensive aktier. Med begge typer aktier er det især vigtigt at kontrollere, om aktierne handles til en rabat. Det er jo her, du i sidste ende får overskuddet!

Hvad er fordelene ved cykliske aktier?

Cykliske aktier er meget volatile. Hvis du formår at tidsbestille købsøjeblikket godt, kan du opnå et godt resultat. Ved aktivt at handle og ved at fortsætte med at analysere økonomien kan du opnå bedre resultater med cykliske aktier.

Hvad er ulemperne ved cykliske aktier?

Dette kommer naturligvis også med en ulempe. Er du ikke opmærksom? Så kan du bare se en stor del af dine aktiver fordampe. Når en recession starter, klarer cykliske aktier ofte det værste. Det er derfor klogt at holde ekstra øje med de cykliske aktier i din portefølje.

Anerkendelse af cykliske aktier

Vil du erkende, om en aktie er cyklisk? Sæt derefter grafen for andelen ved siden af grafen for f.eks. NYSE. På denne måde kan du se, i hvilket omfang aktiekursen bevæger sig med den gennemsnitlige udvikling på markedet. Når aktiekursen reagerer stærkere på økonomisk velstand og katastrofe, har du sandsynligvis at gøre med en cyklisk aktie.

Efterspørgslen bevæger sig i bølger

Økonomien vokser ikke i en stærk linje: økonomien vil generelt vokse gradvist med de nødvendige fald. Under en gunstig økonomisk situation er der normalt stor efterspørgsel efter visse produkter, dette kaldes også et boom. Når økonomien forværres noget, er økonomien i en recession.

Cykliske aktier er aktier, der er tæt forbundet med disse bølger i økonomien. De er ofte mere følsomme over for den økonomiske udvikling og bevæger sig generelt stærkere op og ned. Med cykliske aktier kan det være svært at opretholde en stabil aktieportefølje: Ved at bruge de rigtige tricks kan du stadig tjene på disse stærke kursbevægelser.

Info: kontracykliske aktier bevæger sig imod den økonomiske tendens.

Sådan tag du fordel af en ustabil aktiekurs?

Du kan drage fordel af en ustabil aktiekurs ved brug en online broker. Med en online børsmægler, eller såkaldt broker, er det muligt at åbne begge long eller short positioner. Når du åbner en lang position, drager du fordel af prisstigningerne, og når du åbner en kort position, tjener du på, at prisen falder.

Fordi transaktionsomkostningerne med online børsmæglere er lavere, kan du hurtigt åbne og lukke positioner på aktier, så du kan drage fordel af de stærke bevægelser, som cykliske aktier normalt gør. Det er vigtigt at få timet dine handler godt.

Strategi for cykliske aktier

Cykliske aktier kan bevæge sig stærkt. Ikke mindre er det ofte også muligt at lave en god forudsigelse af den fremtidige pris for disse aktier. På lang sigt vil en cyklisk andel hovedsageligt falde under en økonomisk nedtur og stige under et økonomisk opsving.

kort sigt kan du ofte se faste mønstre inden for disse bevægelser. For eksempel bevæger prisen på en aktie sig ned mellem bestemte værdier og finder altid modstand på samme linje. Ved at gøre smart brug af ordrer kan du derefter tjene penge på at handle med cykliske aktier.

Vil du gerne lære, hvordan du bedst kan tag fordel af mønstrene i cykliske aktier? I vores tekniske analyse kursus lærer du, hvordan du bedst timer dine investeringer. Brug knappen herunder for at se gratis kursus:

Hvor kan du bedst investere?

Når du skal investere i aktier, der bevæger sig stærkt, er det klogt ikke at gøre dette fysisk. Konstant køb og salg af aktier kan være dyrt på grund af transaktionsgebyrer. Ved at handle aktierne via en online børsmægler kan du imidlertid drage fordel af både opadgående og nedadgående bevægelser.

Det er ligetil at begynde at handle i CFD aktier med en online børsmægler. Ofte behøver du kun at indtaste et par detaljer, og du kan komme i gang med det samme. Min yndlings børsmægler til handel med CFD aktier er stadig Plus500 fordi du som starter får straks en risikofri demo på $40.000: Med dette kan du straks afprøve mulighederne for CFD handel i cykliske aktier!

Brug knappen herunder til at oprette en demokonto med Plus500 gratis:

Tidlige og sene cykliske aktier

Vi kan opdele cykliske aktier i tidlige og sene cykliske aktier. Tidlige cykliske aktier bevæger sig direkte i forhold til den økonomiske situation. Når aktiemarkederne falder, vil en cyklisk aktie i en tidlig cyklus straks falde i værdi. En cyklisk andel i en sen cyklus bevæger sig først med økonomien med senere. Når økonomien falder, tager det et stykke tid, før aktiekursen falder.

Ved at analysere, om aktier er tidlige eller sene cykliske aktier, kan du afgøre, hvornår det er smart at købe eller sælge aktien.

Kan du forudsige markedsbevægelser?

Cykliske aktier bevæger sig med økonomien. Du vil derfor tro, at dette gør det relativt let at forudsige kursudviklingen på cykliske aktier. Set i bakspejlet virker dette let: problemet er imidlertid, at det er svært at forudsige, om prisen vil falde eller stige yderligere.

Derfor er det smart for de fleste investorer at investere i en indeksfond. Med en indeksfond kan du med jævne mellemrum investere i en kurv med aktier. På den måde behøver du ikke at forudsige, om økonomien er på bund eller i top. Vil du lære mere om at investere i indeksfonde? Se derefter vores artikel om investering i indeksfonde:

Typer of cykliske aktier

Du kan opdele cykliske aktier i tre kategorier: varige varer, ikke-holdbare varer og tjenester. Holdbare cykliske virksomheder producerer varer med en lang levetid. Et eksempel på dette er en bilproducent. Når folk har færre penge at bruge, skærer de hurtigt ned på denne type store udgifter.

En anden type cyklisk andel er virksomheder, der sælger ikke-holdbare varer: tænk på producenter af luksus sportssko. Når folk har færre penge at bruge, er de mere tilbøjelige til at vælge billigere alternativer.

Endelig er der også service cyklisk aktier. Især mange virksomheder, der er aktive i underholdnings sektoren, lider under en dårlig økonomi. Folk har derefter færre penge at bruge på sjove udflugter som f.eks. Et besøg i biografen eller en forlystelsespark.

Hvordan kan man investere i NASDAQ?

Når vi taler om NASDAQ, kan vi tale om to forskellige ting. NASDAQ er ikke kun en Amerikansk børs:American stock exchange, det er også et velkendt indeks. Fordi udtrykket NASDAQ refererer til to forskellige ting, forstår mange mennesker ikke rigtigt, hvad udtrykket betyder. Tilhører du også denne gruppe? Så læs videre, for på denne side kan du læse mere om at investere i NASDAQ.

Hvordan kan man investere i NASDAQ index?

Du kan vælge at investere direkte i NASDAQ indekset. I dette tilfælde køber du ikke aktier i et specifikt selskab noteret på NASDAQ børsen. I stedet for at købe aktier sporer man hele børsen med en enkelt investering.

NASDAQ indekset omfatter alle aktier noteret på NASDAQ børsen: Dette er ikke mindre end 3000 aktier. Hvis aktierne stiger i værdi sammen, får du overskud. Hvis den samlede værdi af NASDAQ aktierne falder, taber du penge.

NASDAQ indekset er meget populært blandt investorer. Det skyldes, at de teknologivirksomheder, der tilhører NASDAQ børsen, generelt har gode overskudstal. Desuden er du ikke afhængig af et selskab, når du investerer i NASDAQ indekset. Hvis selskaberne på aktiemarkedet klarer sig godt, kan du tjene penge.

Hvordan kan man købe NASDAQ aktier?

Du kan også vælge at investere i et par aktier noteret på NASDAQ. Det er derefter vigtigt at foretage tilstrækkelig forskning, da aktiekurser kan stige og falde hurtigt. En god mægler, hvor du kan købe NASDAQ aktier, er eToro. Hos eToro betaler du ikke faste provisioner på dine aktietransaktioner, hvilket giver dig mulighed for at opnå bedre resultater med dine investeringer. Brug knappen herunder til direkte at åbne en konto hos eToro:

Aktiv spekulation om NASDAQs prisudvikling

Du kan vælge at aktivt spekulere i NASDAQs prisudvikling. Du kan gøre dette ved at handle et derivat på det berømte indeks. Et godt sted til aktivt at spekulere i NASDAQ prisbevægelser er Plus500. Med CFD’er kan du reagere på kortsigtede op og nedture på NASDAQ prisen. Brug knappen herunder til at prøve aktiv spekulation på NASDAQ gratis med en demo:

At købe en ETF på NASDAQ indekset

Vil du hellere investere på lang sigt i NASDAQ indekset? Så kan det være smart at købe en ETF på indekset. En ETF er en indeksfond, der forsøger at spore indekset så præcist som muligt. Når du periodisk investerer et beløb i en ETF på NASDAQ, kan du tag fordel af den langsigtede prisudvikling. En god børsmægler, hvor du kan købe ETF’er, er DEGIRO. Med DEGIRO betaler du ingen transaktionsomkostninger, når du køber og sælger ETF’er, der er inkluderet i kernevalget. Brug knappen til at åbne en konto direkte med DEGIRO:

Hvad betyder NASDAQ?

Forkortelsen NASDAQ står for National Association of Securities Dealers Automated Quotations. Dette er lidt af en mundfuld, og derfor taler alle faktisk om NASDAQ. NASDAQ er en Amerikansk børs, der hovedsagelig er kendt for sine teknologiaktier. Børsen har eksisteret siden 1971 og har lavere adgangskrav end mange andre Amerikanske børser. På grund af dette kan du se, at især mange nye virksomheder laver deres børsnotering på NASDAQ.

NASDAQ børsen

NASDAQ er en Amerikansk børs grundlagt i 1971. Dengang var det den første og eneste elektroniske børs i verden. På NASDAQ handles hovedsageligt teknologiske aktier, det vil sige aktier i virksomheder med en teknologisk baggrund.

Børsen omfatter ICT virksomheder, men også virksomheder inden for bioteknologi. Det er kendte virksomheder i relativt unge industrier.

Investing in NASDAQ

Hvad betyder NASDAQ indeks?

Værdien af NASDAQ er faldet med mere end 80% i fortiden: dette skete efter terrorangrebet på World Trade Center og sprængningen af internet boblen. Kreditkrisen fik også NASDAQs aktiekurs til at falde kraftigt.

Du kan også vælge at investere i NASDAQ-100. Dette indeks indeholder kun de største 100 fonde, der er angivet på indekset. Ved at bruge ETF’er kan du selv investere i dette indeks.

I hvilke aktier kan man investere på NASDAQ børsen?

Hvis du vil investere på NASDAQ børsen, køber du en eller flere aktier i et selskab noteret på denne børs. Det er virksomheder som Facebook, Alphabet (Google), Amazon, Microsoft, Netflix, Apple osv.

Når du køber en Netflix aktie, og dette selskab får overskud, har du fordel som aktionær. Og er din aktie meget mere værd efter et par uger, måneder eller år? Så kan du vælge at sælge det med overskud.

Hvad er NASDAQs nuværende valutakurs?

Er du nysgerrig efter, hvordan NASDAQs valutakurs udvikler sig? Diagrammet herunder viser den pris, du kan købe eller sælge en CFD på NASDAQ direkte til.

Investering i NASDAQs børs eller indeks?

Hvis du er aktiv som investor på NASDAQ børsen, investerer du generelt i et selskab. Hvis du investerer i indekset, investerer du indirekte penge i alle virksomheder, der er knyttet til denne børs. Du kan selv bestemme hvilken metode du bedst kan lide.

Foretrække du at investere i et selskab? Vælg derefter dette selskab på NASDAQ -børsen. Hvis du foretrækker at sprede dine muligheder og risici lidt, så invester i NASDAQ -indekset. I dette tilfælde er du ikke afhængig af et selskab på NASDAQ børsen.

Du kan let investere i NASDAQ aktierne via en såkaldt børsmægler, eller broker. Har du lyst til at vide, med hvilke børsmæglere du bedst kan investere i NASDAQ? Så tag et kig på vores oversigt over de bedste børsmæglere, eller såkaldt brokers:

Hvilken farer og risici findes ved at investere i NASDAQ?

Mange mennesker tror, at med en investering i NASDAQ er deres risici diversificerede. For de fleste er det bestemt sådan, at en investering i NASDAQ er mere stabil end vilkårligt at købe aktier. Ikke desto mindre er det vigtigt at undersøge indholdet af det instrument, som du investerer i NASDAQ.

Inden for NASDAQ 100 kan du for eksempel se, at de tre største aktier udgør en stor del af indekset. Apple, Amazon og Microsoft bestemmer mere end 30 procent af indeksets værdi. Når du tilføjer Facebook, Alphabet og Tesla til listen, har du allerede halvdelen af indekset. Din risikospredning er derfor i mange tilfælde ikke så stor, når du investerer i NASDAQ. Hvis disse aktier ikke fungerer godt, vil afkastet af din investering næsten helt sikkert være skuffende.

Det er derfor vigtigt at undersøge nøje, hvilke aktier der er inkluderet i et indeks. Bestem vægten af de enkelte aktier: På denne måde kan du afgøre, om indekset hjælper dig med at opnå et solidt risikospredning. Hvis visse aktier bevarer en dominerende stilling, er det vigtigt i det mindste at se nærmere på disse selskaber.

Hvordan bliver man rig ved at investere i aktier?

Vidste du, at de rige ikke blev rige ved at arbejde hårdt? Nej, de rige er blevet rige ved at styre deres penge smart! Udtrykket work smart, not hard er derfor bestemt gældende! Men hvordan kan man blive rig ved at investere i aktier? Vi vil diskutere de forskellige måder og se, hvor realistisk det er.

Kan du blive rig ved at investere i aktier?

Det er bestemt muligt at blive rig på aktier. Kendte investorer som f.eks Warren Buffett og Benjamin Graham har gjort deres lykke med det. Den gode nyhed er, at du kan blive rig, selv med et lille beløb.

Dette er dog helt teoretisk og bestemt ikke let. Du skal investere meget tid samt penge, hvis du vil opnå gode resultater på kort sigt. Alternativt kan du vælge den langsomme metode, men så har du brug for meget tålmodighed. Vi vil diskutere de forskellige metoder i denne artikel.

Inden du læser videre, er det vigtigt at huske dette: JA du kan blive rig på at investere og NEJ der er ingen garantier. Du kan også miste mange penge ved at investere, især hvis du ikke aner, hvad du laver og hopper ind i den dybe ende uden at øve dig.

Hvordan kan du blive rig med aktiv aktiehandel?

Den første måde, hvorpå du kan investere i aktier, er ved day trading. Day trading er den meget aktive handel med aktier. Du kan bruge tekniske niveauer og de seneste nyheder til hurtigt at købe og sælge aktier. Formålet med aktiv handel er at opnå et højt afkast på kort sigt.

Denne måde at handle på tager meget tid: Hvis du anvender principperne godt, kan du i teorien tjene mange penge med denne måde at handle på. Det er dog kun en brøkdel af investorerne, der lykkes med at tjene penge på lang sigt ved aktivt at spekulere i aktiekurser.

Tror du, du kan blive rig ved aktivt at handle aktier på børsen? Prøv først at handle med en demo først, uden nogen risiko. På den måde kan du finde ud af, om denne måde at handle på passer dig. Brug knappen herunder til at åbne en demokonto med det samme:

Bliv rig ved at købe aktier

En strategi, der fungerer bedre for de fleste mennesker, er at købe aktier og beholde dem i en længere periode. Hvis du vælger aktier på et smart måde, kan du helt sikkert blive rig på dem.

For eksempel, hvis du havde investeret $1.000 i Apple i 2000, ville det være vokset til $160.000 på 20 år! For nylig kunne du have investeret $1000 i Tesla. Hvis du havde gjort dette i 2010, ville dine aktiver nu være $ 231.270 værd! Som du kan se, kan du helt sikkert blive rig ved at købe aktier: det er dog vigtigt at vælge de rigtige aktier.

Hvis du vælger den forkerte aktie, kan du let miste hele din investering. Brug derfor tid nok på at undersøge den virksomhed, du overvejer at investere i. Har virksomheden en god vision for fremtiden? I så fald kan det helt sikkert være interessant at tilføje aktierne til din portefølje.

Især når du investerer mindre beløb, er det tilrådeligt at gøre dette hos en børsmægler, hvor du ikke betaler faste kommissioner. Er du nysgerrig efter de bedste børsmæglere, du kan investere med mod lave gebyrer? Så tag et kig på vores sammenligning af børsmæglere:

Den dovne måde at blive rig på med aktier

Har du ikke lyst til at holde et aktivt øje med aktiemarkederne? Nå, jeg har gode nyheder til dig! Hvis du starter tidligt nok, kan du også blive rig på aktieinvesteringer uden at skulle bruge meget tid på dem selv. Du kan gøre dette ved at investere i en indeksfond eller ETF.

En indeksfond eller ETF følger en kurv med aktier og forsøger ikke at slå markedet. Når du geninvesterer det afkast, du får igen og igen, får du også et positivt afkast på det. Det gennemsnitlige afkast på aktier er mellem 6 og 8 procent på årsbasis, hvilket kan være ganske betydelig.

Hvis du investerer $1000 om måneden af din løn til et gennemsnitligt afkast på 8%, vil det tage dig lidt mindre end 27 år at blive millionær. Hvis markedet er lidt af en leg, er investering i aktier en god måde at blive rig på. Hvis du investerer kun $200, tager det dig 46 år. Så længe du har tålmodighed og disciplin nok, kan du helt sikkert blive rig på at investere i aktier.

Tricket er at indbetale et fast beløb hver måned. På denne måde tager du det gennemsnitlige afkast med dig og står ikke over for nogen grimme overraskelser. Husk, at tidligere resultater ikke er nogen garanti for fremtiden.

Hos DEGIRO kan du købe ETF’er i kernesektionen uden købs og salgsomkostninger. Ved at være opmærksom på dine transaktionsomkostninger når du dit mål om at blive rig med hurtigere investering. Brug knappen herunder til at åbne en konto hos DEGIRO:

Er der nogen garantier?

Absolut ikke! Investering handler om at tage risici og gribe muligheder. Du kan miste (en del af) din første investering. Er du bange og orker ikke tanken om at miste penge? Glem så drømmen om at blive rig, og vælg et ”sikkert job” og en opsparingskonto.

Er du villig til at tage risikoen med drømmen om at blive rig en dag? Invester derefter med penge, du absolut har råd til at tabe og komme i gang. Mennesker, der handler, kommer længere i livet end dem, der ikke gør noget.

get rich investing

Hvorfor aktier?

Research viser altid, at aktier er den nemmeste måde at blive rig på. Elon Musk og Jeff Bezos blev ikke rige gennem deres løn som administrerende direktører, nej, de blev rige ved at eje mange aktier i virksomheder, der blev mere og mere værdifulde.

Ingen er nogensinde blevet rige ved at sælge deres tid. Tid er en begrænset ressource, og du kan ikke skalere din indkomst. Selvom dine færdigheder er af ukendt værdi, er der en grænse for din indkomst. Denne grænse (teoretisk) findes ikke på aktieinvesteringer. Derfor investerer jeg en stor del af min indkomst hver måned i aktier.

Lav en god plan

Hvis du vil blive rig på aktieinvesteringer, er det vigtigt at udarbejde en god plan. Undersøg først omhyggeligt, hvor mange penge der kommer ind hver måned: Du har brug for tilstrækkelig pengestrøm til at kunne investere hver måned. Er der ikke noget tilbage på bundlinjen? Så nytter det ikke at begynde at investere. Det er derefter vigtigt først at reducere dine udgifter eller øge din indkomst.

Hvis der er penge tilovers, kan du bestemme, hvilket beløb du kan og ønsker at investere komfortabelt hver måned. Undersøg, hvilke investerings produkter der findes, og skriv en klar plan. Hvornår vil du købe hvad for hvilket beløb? Ved at træffe den slags beslutninger i et roligt øjeblik, undgår du at tage følelsesmæssige beslutninger, der reducerer dit afkast, når aktiemarkedet ikke har det så godt.

getting rich shares

Er 100, 200, 500 eller 1.000 om måneden nok til at blive rig?

Tænker du på, om du kan blive millionær med en vis sum penge ved at investere i aktier? Vi hjælper dig gerne på vej! Med vores værktøj kan du med det samme beregne, hvor lang tid det vil tage at blive rig med dine aktieinvesteringer:

10

This investment will be worth:

Investment Growth Over Time

Investment Balance at Year

Alle har naturligvis en anden definition af rig. Overvej, hvor meget der er nok for dig, og se, hvor meget du kan afsætte. På den måde kan du afgøre, om dine mål er realistiske. Et tip af hatten: Hvis du skal opnå et afkast på 20% hvert år for at nå dit mål, går det ikke.

Undgå disse fejltagelser, hvis du vil blive rig på aktier

Det er vigtigt at undgå hypes så meget som muligt. Selvfølgelig kan du blive heldig ved at købe en aktie på det rigtige tidspunkt. Men du kan også tage fejl og miste en stor del af din investering. Du kan gøre, hvad du har lyst til, men hvis du vil øge dine chancer for at blive rig, er det klogt at fokusere på mere stabile investeringer.

Det er derfor vigtigt at ignorere andres råd så meget som muligt. Dit postbud, din mor eller din fjerne anden fætter er ikke de bedste mennesker til at bede om råd. Undersøg, om personen, der giver dig “råd”, er blevet rig gennem investering. Hvis ikke, har du ingen god grund til at lytte til dem.

Start derudover aldrig med at investere, før du har tilstrækkelig viden. Invester kun i investerings produkter, som du forstår tilstrækkeligt, og øv først på, hvordan alt fungerer. Du hopper ikke i en svømmehal, hvis du ikke kan svømme, medmindre du virkelig vil drukne.

Prøv at holde dine følelser ude af det så meget som muligt: følelser er ofte en dårlig rådgiver. Følelser fortæller dig at sælge dine aktier, når aktiemarkedet går ned, mens det kan være et godt øjeblik at købe mere.

Endelig skal du ikke lægge for meget vægt på at blive rig hurtigt med aktier. Det er bedre at øge dine chancer for at blive rig end at håbe på et mirakel. Derfor går vi i kirke om Søndagen.

get rich investing 2

Glem disse myter om at blive rig med at investere

 • Jeg kan ikke investere: Du er muligvis ikke i stand til at investere nu, men investering er en færdighed, som du kan lære (måske med en stor indsats). Vil du gøre en indsats for at blive rig, eller foretrækker du at forblive fattig hele dit liv?
 • Du gør det bedre selv: er du en genial investor? Så kan dette helt sikkert være sandt. For 90% eller mere af alle mennesker er det måske bedre at tilkalde en professionel.
 • De rige er heldige: dette kan være sandt for den ene lotterivinder. Du bliver ikke rig natten over; det kræver meget vedholdenhed.
 • Du skal have godt timing med market: med princippet om sammensatte renter behøver du ikke at markedsføre markedet; invester blot et fast beløb hver måned.
 • Jeg er for dum: mange berømte og rige iværksættere blev aldrig færdige med universitetet. At lægge penge i en indeksfond hver måned er ikke sværere end at shoppe.
 • Det er for usikkert: det eneste, der er sikkert, er, at hvis du ikke investerer, bliver du aldrig rig med et job.

Er det smart at arbejde for en chef?

Mange mennesker er blevet opdraget med tanken om, at det at få en uddannelse efterfulgt af et job er vejen til et rigt og lykkelig liv, men er det virkelig? Hvem nyder at gå på arbejde på en Mandag? Er det virkelig sjovt at gøre præcis, hvad chefen vil have dig til at gøre? Er det sjovt kun at kunne tage på ferie, når chefen giver dig tilladelse?

Jeg ved ikke, hvad dine svar på disse spørgsmål er, men mine er sikre! Mange mennesker klarer sig dog til deres faste job, fordi de siger, at de har sikkerhed. Men hvor meget sikkerhed har du egentlig? Hvor længe ville du overleve uden dit job? Fordi du ikke tager fejl, som medarbejder er du udskiftelig, og i disse økonomisk turbulente tider er chancen for afskedigelse bestemt til stede.

Især på grund af usikkerhed

I sidste ende kan du finde mere sikkerhed i det, vi kalder usikkerhed. Uden at tage risici opnår du intet i livet. Det er de mennesker, der er bange for at tage risici, der ender med at blive hårdest ramt. Den eneste vej til potentiel rigdom er ved at tage risici. Du vil falde, men den person, der rejser sig, overlever oftest.

Taber som en færdighed

Hvis du vil blive rig uden anstrengelse, bliver du nødt til at lære at tabe. Den måde, success rige mennesker håndterer tab på, er meget forskellig fra den måde, fattige mennesker håndterer tab på. Mange mennesker fejler ved aktiehandel, fordi de bliver ved med at miste positioner åbne (jeg er bange for at tabe, måske stiger prisen) og lukker rentable positioner for hurtigt (forestille dig at miste mit overskud).

For at blive en succes skal du gøre det stik modsatte. Du afbryder tabende positioner og holder rentable positioner åbne, indtil retningen klart har ændret sig. Ved at anvende denne strategi effektivt øger du dine chancer for succes i aktiehandel.

Hvordan kan man købe Pharming shares?

Pharming er en lille, Hollandsk virksomhed, der udvikler medicin mod sjældne sygdomme. Fordi aktiekursen er lav, kan selv en lille ændring i aktiekursen resultere i et betydeligt afkast. I denne artikel diskuterer vi, hvordan man bedst køber og sælger Pharming aktier.

Hvordan kan du købe Pharming shares?

Pharming Group er en ret lille virksomhed, som du slet ikke kan handle med børsmæglere. Ikke mindre kan det være interessant at købe Pharming aktier: værdien af aktien er steget betydeligt de seneste år. Har du lyst til at købe Pharming aktier? Du kan handle direkte med Pharming-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Pharming aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Pharming aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for Pharming lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Pharming? Grafen nedenfor viser, hvordan Pharming s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Pharming:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Pharming.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Pharming de seneste 5 dage:

Svagheder ved Pharming

Pharming virksomheden er ret sårbar. Det skyldes, at virksomheden fokuserer på at finde medicin til sjældne og ubehandlede sygdomme. Målgruppen for Pharmings medicin er derfor temmelig lille, mens forsknings omkostningerne er høje. For at få tilstrækkelig finansiering har virksomheden derfor udstedt mange nye aktier. Dette udvander de nuværende aktionærers interesse.

Ikke mindre formåede Pharming at tjene penge for første gang i 2017. Det var fordi de købte ejendomsretten til stoffet Ruconest tilbage fra et Amerikansk selskab i 2016.

Dette lægemiddel syntes at være en mulig anvendelse til behandling af patienter med corona i 2020. Hvis resultaterne er lovende, kan dette give et ekstra boost til Pharmings aktiekurs. Dette kan derfor være en god grund til at spekulere i aktien.

Er det klogt at investere i Pharming?

Pharming er måske ikke den sikreste investering: I øjeblikket kommer indkomsten alle ind via ét stof. Hvis en konkurrent bringer et bedre lægemiddel på markedet, kan dette i høj grad påvirke Pharmings rentabilitet.

Virksomheden udvikler imidlertid også et nyt lægemiddel til en sjælden immunmangel sygdom. Hvis dette stof viser sig at være vellykket i 2022, kan det øge virksomhedens rentabilitet. Dette kan derfor være en grund til at tage en beskeden holdning til Pharming ved at købe sine aktier.

Hvordan kan man investere i Pharming?

Du kan investere i Pharming gennem en online børsmægler, eller såkaldt broker. Fordi Pharming er et lille selskab, kan du ikke finde sine aktier hos hver børsmægler. Det er derfor vigtigt at undersøge, om Pharming aktierne kan handles hos den børsmægler, du har i tankerne. Ved at klik her, du kan direkte sammenligne de mæglere, vi anbefaler til investorer.

Når du har åbnet en konto hos en børsmægler, hvor du kan købe Pharming aktier, kan du åbne en første handel. Du kan vælge at bruge enten en markedsordre eller en limit ordre. En markedsordre er egnet til de fleste investorer: Du åbner investeringen til den aktuelle pris. Nogle mennesker vil have mere kontrol over deres investering og vælger en limit ordre: du åbner så først investeringen, når prisen når en bestemt værdi.

At spekulere i Pharming -aktier kan være attraktivt på trods af, at virksomheden er lille. Aktiekurserne i mindre virksomheder svinger oftere, hvilket betyder, at du hurtigere kan opnå et højt afkast. For et par år siden var aktien for eksempel kun et par cent værd, hvorimod aktiekursen i dag er over en euro.

Hvad er Pharming Group N.V.?

Pharming Group N.V. er en biotek virksomhed med base i Holland, der fokuserer på udvikling af medicin mod forskellige dårligt behandlingsbare sygdomme.

Virksomheden har specialiseret sig i produktion af humane proteiner, der har en helbredende effekt. I tilfælde af visse genetiske fejl kan disse proteiner helbrede patienten.

Potentialet i Pharming

Det skønne ved biotekvirksomheder er, at de i lang tid ikke er noget værd. Først når en virksomhed bringer en medicin på markedet, der kan helbrede en bestemt sygdom, vil den tjene penge. Tænk for eksempel på virksomheden, der opfandt Viagra, når vi åbner vores spam -boks ser vi straks, at det er blevet en salgssucces; om du køber det eller ej ..

Spil på børsen

Ikke alle forstår, hvordan investering fungerer: Derfor tror mange, at investering er det samme som spil. Ved at investere smart kan du dog opnå konsekvent gode resultater på aktiemarkedet. På børsen kan du handle aktier, ravarer og kryptovaluta, blandt andet. Ikke alle anvender et klart system: Ved at spille kan du naturligvis gennem rent held også tjene penge på aktiemarkedet. Men om det er så klogt …

Hvad er den bedste måde at satse på aktiemarkedet?

Når man investerer, har man altid to muligheder: Man kan købe et aktie, en råvare eller indeksfond eller short it. Når man køber noget, får man et positivt resultat, så snart prisen stiger, og når man sælger noget, får man et positivt resultat, når prisen falder.

Hvis du ville satse og åbne investeringer helt tilfældigt, er der 50% chance for, at prisen bevæger sig i den forudsagte retning. Du skal dog tage transaktionsomkostningerne i betragtning: Hvis du spiller og ikke anvender en smart strategi, kan du miste penge på sigt på grund af disse omkostninger.

Det er derfor ikke tilrådeligt at satseprisudviklingen på aktier. Det er klogere at undersøge den aktie, du overvejer at købe. På denne måde kan du kontrollere oddsene, så du hurtigere kan opnå et positivt resultat.

Inden du begynder at spille eller investere, er det tilrådeligt at åbne en gratis demo. Dette gør det muligt at opdage, at aktiehandel er mere end bare spil. Vil du gerne vide, hvor du kan prøve at investere gratis med en demo? Så tag et kig på vores oversigt over de bedste børsmæglere:

Hvordan gør du et godt bud?

Hvis du virkelig foretrækker at åbne en investering blindt uden en strategi, er det bedst at gøre det når vigtige nyheder kommer ud. Da SNS Bank gik konkurs, gik mange ud over SNS-aktier. Som følge af konkursen blev aktierne pludselig værdiansat til en værdi af 0 dollars, hvilket betød, at alle, der gik glip af denne aktie, tjente et enormt beløb.

Uden gearing ville afkastet have været 100%, men hvis du havde brugt en gearing på hver femte, ville det have givet dig et afkast på 500%. Spekulationer kan være ret rentable, men glem ikke, at denne type spil også er ekstremt risikabelt. Havde du købt aktien, ville du have mistet 100% på positionen!

Aben en short position: Man kan tjene penge nar prisen pa en aktier falder.

I hvilket omfang nogen spiller på aktiemarkedet varierer: der er få mennesker, der køber og sælger aktier tilfældigt. Spekulanter køber aktier i håb om, at noget i det mindste lidt sandsynligt vil gå i opfyldelse. Under corona pandemien så du for eksempel mange investorer købe aktier i de virksomheder, der udviklede vacciner. På det tidspunkt var det endnu ikke sikkert, hvilke virksomheder der ville lykkes med at levere en vellykket vaccine. Hvis de gør det, ville det imidlertid øge aktiekursen.

At spekulere eller tage en bevidst satsning på en aktie kan derfor i nogle tilfælde være fornuftig. Du skal dog forstå de involverede risici. Med denne type investeringer kan du let miste hele din investering.

gambling shares

Pas på ludomani!

Pas på ludomani når du begynder at spille på børsen. Der har været mange tilfælde af, at folk bliver afhængige af at foretage investeringer, og de har mistet mange penge. Det er vigtigt at huske på, at det er umuligt at vinde konstant ved at spille. Derfor er det kun hasard spil med penge man har råd til at tabe!

Hvis du vil opnå konsekvent gode resultater, skal du stadig anvende visse udvælgelseskriterier. Investering på egen hånd er ikke et hasardspil. Ved at analysere diagrammerne med tekniske indikatorer, du kan forudsige retningen på aktiekursen. Hvis du kan håndtere risici godt, er det muligt at opnå gode resultater.

Investerer i aktier det samme som spil?

Investering i aktier behøver ikke at være det samme som spil. Der er dog helt sikkert nogle ligheder: for eksempel skal du i begge aktiviteter træffe et valg, der indebærer risiko. Både spillere og investorer anvender også risikoanalyse. At reducere risikoen så meget som muligt for at maksimere overskuddet spiller en rolle i begge aktiviteter.

Der er dog også klare forskelle: Spillere tager risikoen for at miste hele deres investering, mens dette generelt ikke er tilfældet med investeringer. Med en investering kan du begrænse dit maksimale tab ved at bruge et stop loss.

Desuden er vægten ved investering i aktier mere på lang sigt; dette kan sagtens være mange år. Hvis du investerer penge på aktiemarkedet forskudt og regelmæssigt, er der en god chance for, at du vil opnå et positivt afkast over en lang periode. Men hvis du kun gambler, taber du kun flere penge på lang sigt.

Endelig er indstillingen en vigtig forskel mellem handel med aktier og spil. Gambling betragtes som en form for underholdning, mens investeringer er en mere seriøs aktivitet. Klokkerne og musikken bliver derfor udeladt, når du begynder at investere hos en børsmægler.

Hvorfor er det bedre at investere?

Når du skal vælge mellem at investere og spille, er det bedre at vælge at investere. Når du investerer, har du en lavere risiko, end når du spiller. For eksempel kan du sprede dine risici over forskellige investerings produkter, og du kan begrænse dit maksimale tab ved at bruge en stop loss. Som følge heraf vil dine tab stige meget mindre hurtigt, når du investerer, end når du spiller.

En anden fordel ved at investere er den lavere mængde stress, du oplever. Når du spiller, forårsager spændingen omkring resultatet meget stress. Når man investere, er denne spænding meget mindre til stede, da vægten er mere på fremtiden.

Et sidste argument til fordel for investering er, at du har meget mere kontrol, når du begynder at investere. Du kan selv bestemme, hvordan dine penge du investerer. I kasinoet har du slet ingen indflydelse: du skal vælge mellem et begrænset antal spil, og du skal overholde casinoets regler.

Er spil på børsen en dårlig ting?

Der er mange bekymringer om folk, der spiller på børsen. Dette skyldes, at nogle mennesker måske ikke er klar over, at du kan tabe mange penge ved at investere penge. Hvis mange mennesker spiller på aktiemarkedet, men mener, at de er kloge og kommer til at tjene mange penge, kan det være en dårlig ting. Det er derfor vigtigt, at mæglere informerer kunderne tilstrækkeligt om risiciene ved at investere.

Vil du virkelig lære at investere godt?

Vil du virkelig lære at investere godt? Så er det vigtigt at fordybe sig i de forskellige analyser. Du kan gøre brug af grundlaegerne analyse og teknisk analyse. I grundlæggende analyse ser du hovedsageligt på en virksomheds finansielle tal. Med teknisk analyse forsøger du at forudsige den fremtidige prisudvikling af en aktie ved at se på diagrammet.

Vil du lære at blive mere succesrig med handel? Vil du skifte fra en satser til en rigtig trader? Brug derefter knappen herunder for at lære at handle bedre:

Hvordan kan man købe Dropbox aktier?

Dropbox trådte ind på aktiemarkedet for nylig. Denne interessante teknologiske virksomhed klarede sig straks godt, og aktiekursen steg enormt. Også du kan investere i Dropbox aktien: men hvad er den bedste måde at gøre dette på?

Hvordan kan man købe Dropbox aktier?

Når du bruger en langsigtet strategi, kan du også vælge at købe Dropbox aktier. Aktierne tilføjes derefter til din portefølje. I dette tilfælde er det vigtigt at kontrollere virksomhedens finansielle tal. Kontroller også, om virksomhedens konkurrencesituation er stærk nok. Hvis du er overbevist om Dropbox ‘fremtidige potentiale, kan du købe aktierne og holde fast i dem i en længere periode.

Har du lyst til at købe Dropbox aktier? Du kan handle direkte med Dropbox-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Dropbox aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Dropbox aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for Dropbox lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Dropbox ? Grafen nedenfor viser, hvordan Dropbox s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Dropbox :

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Dropbox .

Analyse af Dropbox:

Før man beslutter, om man skal købe eller sælge Dropbox-aktier, er det vigtigt at analysere aktien først. Nedenstående oversigt viser, hvordan Dropbox-aktien har udviklet sig i den seneste periode.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Dropbox de seneste 5 dage:

Hvad vil aktiekursen på Dropbox gøre i 2024?

Er du nysgerrig efter at vide, hvad analytikerne tror, at Dropbox vil gøre i 2024 og de kommende år? Ved hjælp af data fra Alpha Vantage har vi kombineret analytikernes prognoser. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om kursbevægelserne for Dropbox, og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse. Lav altid din forskning!

Hvordan tjener Dropbox penge?

Dropbox tjener penge ved at sælge betalte medlemskaber. Under standardkontoen kan du bruge to gigabyte opbevaringsplads. For en månedlig betaling på 10 dollars kan du gemme mere end en terabyte data.

Når man overvejer en investering i Dropbox, er det vigtigt at holde øje med, om virksomheden kan tjene penge. I årene 2018, 2019 og 2020 har Dropbox endnu ikke formået at tjene penge. I øvrigt er dette normalt for teknologi aktier: Fokus er ofte først på at opnå vækst.

Muligheder og farer

Administrerende direktør for Dropbox, Drew Houston, angav i Fortune, at de vil fokusere på software til store virksomheder. Dette kan være et interessant marked, da virksomheder er villige til at betale penge for god software. Desuden bliver det under indflydelse af corona pandemien stadig vigtigere at gemme filer online. Virksomheden har derfor indgået et partnerskab med de kendte Zoom Video Communication.

En stor risiko for at købe Dropbox aktier er den høje konkurrence. Virksomheden skal fortsat adskille sig fra andre tech giganter, der tilbyder lignende tjenester. Det er derfor tvivlsomt, om Dropbox formår at forblive tilstrækkeligt særpræg.

Hurtig guide: Sådan køber du Dropbox aktier

Du kan købe dine første Dropbox aktier i tre trin. Et vigtigt første skridt er at vælg en børsmægler. Hos en børsmægler, eller såkaldt broker kan du købe og sælge aktier. Det er vigtigt at vælge en pålidelig part, hvor du kan handle til lave kurser i de værdipapirer, du er interesseret i.

Når du har åbnet en konto, er det vigtigt at undersøge Dropbox virksomheden grundigt. Først når du er overbevist om fremtidsudsigterne, er det klogt at købe aktierne.

Du køber derefter aktierne ved hjælp af et marked eller en limit ordre. Med en limit ordre køber du aktierne til den aktuelle pris, mens du med en limit ordre kan fastsætte en pris, som du køber aktierne til.

IPO af Dropbox

dropbox

Dropbox er registreret til det velkendte teknologi indeks Nasdaq. Umiddelbart efter lanceringen steg andelen i værdi. Efter den første dag var aktien allerede steget med 35% i værdi. Folk, der investerede på børsnoteringsdagen, IPO dagen, opnåede hurtigt et godt resultat.

Opbevaring af data online er stadig meget relevant. Dette gør det muligt for virksomheden at operere på et populært marked med gode fremtidsudsigter. Der er dog også stor konkurrence fra cloud storage fra store firmaer som f.eks Amazon, Apple, Google og Microsoft.

Generel information om virksomheden

Dropbox tilbyder opbevaring tjenester via cloud. Virksomheden har flere hundrede millioner brugere. Ikke kun forbrugere bruger Dropboxs opbevaring tjenester, men også mange små og store virksomheder.

Virksomheden blev grundlagt for et par år siden af Drew Houston. Denne topchef i virksomheden sagde i et interview sidste år, at den årlige omsætning af Dropbox er mere end 1 milliard dollars. Dropbox tjener penge ved at tilbyde udvidelsespakker til sine opbevaring tjenester. Du kan gemme dine dokumenter gratis i Dropbox, men du skal betale, hvis du vil have mere opbevaringsplads. Det er klart, at denne indtjeningsmodel fungerer godt for Dropbox i betragtning af virksomhedens høje omsætning.

Hvordan kan man købe Gazprom Energy aktier?

Gazprom Energy er et stort Russisk selskab, der eksporterer naturgas til Europa og Kina. På trods af den politisk ustabile situation kan det være interessant at investere i Gazprom. I denne artikel drøfter vi, hvordan og hvor man køber Gazprom aktier.

Hvordan kan man investere i Gazprom?

En investering i Gazprom kan være interessant: Virksomheden kontrollerer en stor del af verdens naturgasreserver. Har du lyst til at købe Gazprom Energy aktier? Du kan handle direkte med Gazprom Energy-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Gazprom-Energy-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Gazprom-Energy-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for Gazprom lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Gazprom? Grafen nedenfor viser, hvordan Gazprom s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Gazprom:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Gazprom.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Gazprom de seneste 5 dage:

Er det klogt at investere i Gazprom?

Gazprom er ikke velkommen af alle investorer med åbne arme. Det skyldes, at Gazprom kontrolleres af den russiske regering: Regeringen ejer størstedelen af aktierne. De bruger derfor regelmæssigt naturlig gas adgang som et politisk våben. Når regeringen skærer ned på leverancer til visse lande, er den dårlig for Gazproms driftsresultater. Det er derfor vigtigt at holde øje med den russiske regering, når man overvejer en investering i Gazprom.

Der er imidlertid også tilstrækkelige grunde til, at en investering i Gazprom kan være interessant. Eksempelvis betaler virksomheden en høj udbytteprocent: Det russiske selskab ønsker at betale 50% af nettooverskuddet. Rørledningen til China har også gjort virksomheden mindre afhængig af Europa. En investering i Gazprom kan derfor helt sikkert gå godt, men det er vigtigt at holde et vågent øje med den politiske og økonomiske situation i Rusland.

Og glem ikke konkurrencen: Der er bestemt flere og flere aktive aktører på det nationale marked. Tænk for eksempel på Novatek og Rosneft. Prisen på Gazprom aktierne varierer meget med prisen på olie, og det er derfor tilrådeligt at holde øje med dette, når man overvejer en investering i Gazprom.

investering i Gazprom

Om Gazprom

På verdensplan er Gazprom med en aktie på 15% en af de største gasleverandører. I 2005 overtog den Russiske regering aktie majoriteten med 50.0002% af aktierne. Gasselskabet leverer natural gas til mange lande i Europa. Naturgas leveres hovedsagelig til tidligere Sovjetrepublikker og til lande i Central og Østeuropa. I årtier har den leveret naturgas til Europæiske energiselskaber som Essent og Nuon.

I maj 2007 blev Gazprom EP International B.V. etableret i Amsterdam. Dette er, uden for Rusland og de tidligere Sovjetrepublikker, en særlig gren af Gazprom. Virksomheden ejer 51% af aktierne i Nord Stream gasledningen gennem Østersøen. Gazprom har også en kapitalandel på 9% i BBL rørledningen. Denne rørledning forbinder Nederlandene med Storbritannien. I Nederlandene har selskabet desuden en andel i Gas Storage Bergermeer. Gazprom vil indskyde gas på gas oplagrings stedet.

Gazprom’s hovedkontor ligger is St. Petersburg, Russia.

Virksomhedens historie

Den Sovjetiske præsident Mikhail Gorbatjov havde de olie og gas ministerier, der blev fusioneret i 1980 ‘erne. Det var en del af hans økonomiske reformprogram. Den 8. august 1989 blev det Russiske selskab Gazprom saaledes oprettet. Dette statsejede selskab var organ til produktion, distribution og salg af gas.

Virksomheden blev privatiseret i November 1992. Det skete, efter at den russiske præsident havde truffet en beslutning herom. Omdannelsen af det statsejede selskab til et nationalt selskab fandt bl.a. sted ved salg af vouchere. Salget af disse kuponer var underlagt strenge betingelser. Udenlandske aktionærer måtte f.eks. ikke købe mere end 9% af aktierne. Det privatiserede selskab Gazprom indgik i 1993 de første partneraftaler med udenlandske selskaber. Der blev indgået partneraftaler med Finlands Neste og Frankrigs Gaz de France.

Gazprom leverer gas til Kina

I 2014 undertegnede Rusland og Kina en mega kontrakt. Gazprom leverer naturgas til Kina i 30 år på Ruslands vegne. Med Kina har Rusland vundet endnu en stor udenlandsk kunde efter Europa. Det er vigtigt for den Russiske økonomi. Kontrakten har en anslået værdi på 400 milliarder dollars. For at levere naturgas skal der bygges “kraften i Sibirien”. Det kræver en investering på omkring 55 milliarder dollars.

Da Kina er en ny kunde hos Gazprom, bliver selskabet mindre afhængigt af det politiske forhold til Europa. De øgede spændinger udgør en trussel mod Gazprom, og dette nye samarbejde styrker selskabets stilling. Dette kan være en god grund til at investere i Gazprom ved at købe sine aktier.

Gazprom er en attraktiv aktie

Ifølge analytikere er Gazprom en attraktiv aktie. Faktum er, at naturgas er renere end kul. Kulkraftværker, der producerer energi, bliver derfor i stigende grad erstattet af gasfyrede kraftværker. Efterspørgslen efter naturgas vil derfor stige på verdensplan, og Gazprom kan tag fordel heraf.

På grund af COVID-19 blev aktierne af gasselskaber ramt af et stort slag. I mellemtiden stiger gaspriserne igen i hele verden. Den nye gasledning til Kina, som nu er afsluttet, har givet virksomheden nye muligheder for salg. Investorerne får desuden udbytte på 7,2%. Selv om Rusland er risikabelt og dets ledelse lader meget tilbage at ønske, anser mange analytikere dette selskabs aktier for at være attraktive.

Har De tillid til Gazprom ‘fremtid? I så fald kan det være interessant at købe Gazprom aktier.

Facebook aktier: køb eller salg

Alle kender Facebook (Meta) . Denne stor sociale netværk vokser stadig og fører i spande med penge takket være det forskellige reklame program. Men hvordan kan man investere i Facebook? Og er det klogt at købe eller sælge Facebook aktier? Jeg har denne særlige artikel, man kan læse alt om det!

Hvordan kan man investere i Facebook?

Der er to metoder, man kan bruge til at investere i Facebook. Du kan selv vælge at købe eller sælge aktier. Alternativt kan man anvende moderne børsmæglere til at tag fordel af de mindste kortfristede prisudsving. De bedste måder at investere på på Facebook er:

Hvor kan man købe Facebook aktier?

Du kan også vælge at købe Facebook aktier. Det giver mening, hvis du tror på, på Facebooks indtægter vil stige alternativ længere i fremtiden. Flere og flere mennesker er aktive på de sociale medier. Dette kan øge deres reklameindtægter yderligere. Har du lyst til at købe Facebook aktier? Du kan handle direkte med Facebook-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Facebook aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Facebook aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er den aktuelle Facebook-aktiepris (Meta)?

Er du nysgerrig efter den aktuelle aktiekurs på Facebook (Meta) aktien? Nedenfor kan du se, til hvilken pris du kan købe Facebook-aktier lige nu:

Virksomhedsoplysninger om Facebook (Meta)

Nedenfor kan du se Facebooks vigtigste virksomhedsoplysninger.

Analyse af Facebook (Meta)

Før du beslutter dig for, om du vil købe eller sælge Facebook, er det vigtigt at analysere aktien først. I oversigten herunder kan du se, hvordan Facebook har udviklet sig gennem den seneste periode.

Aktiekurser for de sidste 5 dage

I nedenstående tabel kan du se aktiekurserne på Facebook for de seneste 5 dage:

Hvad gør Facebook-aktiekursen i 2024?

Er du nysgerrig efter, hvad analytikere tror, Facebook vil gøre i 2024 og de kommende år? Vi har kombineret analytikernes prognoser ved hjælp af Alpha Vantage-data. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om aktiekursen på Facebook, og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse.

Hvordan kan man købe Facebook aktier?

Har du lyst til at købe Facebook aktier, men du ved ikke, hvordan man gør det? Bare rolig! I denne køreplan vi vil fortælle dem, hvad man skal gøre, før man kan handle med Facebook.

Trin 1: Åbn en konto hos en børsmægler

Man køber aktier hos en børsmægler, eller såkaldt broker. Det er meget vigtigt at vælge en børsmægler, hvor man kan købe Amerikanske aktier billigt. På den måde sparer du mange penge, når du køber Facebook aktier.

Har du lyst til at vide, hvad der ville være en pålidelig del ved at investere i denne aktie? Tjek vores liste over børsmæglere og find ud af, hvad den bedste broker er:

Bagefter det er meget vigtigt at du sætter penge ind på din konto. Overvej det beløb, du ønsker at købe Facebook aktier til og indsætte dette beløb på din konto.

Trin 2: Analysere aktien

Det er ikke klogt at købe Facebook aktier uden en ordentlig plan. Aktiekursen er meget ustabil og har gennemgået en lang række udviklinger. Det er derfor vigtigt først ved at finde ud af om det er en god tid til at købe aktierne. Man kan bruge to type analyser.

Med grundlæggende analyse, kan man se, hvordan virksomheden klarer sig økonomisk. På grundlag af tallene kan du undersøge, om selskabet vil have et godt gevinstpotentiale i fremtiden. De kan også vælge at anvende teknisk analyse. Man undersøger derefter pris mønstrene for at fastslå, om det er en attraktiv tid for at købe Facebook aktier.

Når man har besluttet, at det er smart at købe Facebook aktier, skal man stadig fastlægge en hurtig adgangspunkt. For dette kan man se på den historiske hastighed. Når prisen er på et højt niveau, og man ser, at den ofte falder igen på dette prisniveau, bør man sandsynligvis vente et stykke tid. Du kan også vælge at købe aktierne forskudt. For eksempel køber du nogle få Facebook aktier hver måned.

Køb Facebook-aktier

Trin 3: Afslutte aftalen

Inden for din børsmægler konto, kan du så indsende en ordre om at købe aktierne. Du kan bruge en markedsordre eller en begrænset ordre. Med en markedsordre køber du aktierne direkte til den nuværende pris. Med en begrænset ordre køber du kun den aktie, når prisen er faldet til et bestemt niveau.

Beslut altid din strategi på forhånd. Tænk over, hvilken pris du vil købe til, og til hvilken pris du vil sælge igen. Nogle gange kan det endda være klogt at sætte en stopper til tabet. Hvis du holder op med ved tabe, vil du automatisk miste dine tab, når aktiekursen er faldet for meget.

Hvordan tjener Facebook penge?

Facebook tjener mange penge ved at sælger annoncer. Det sociale netværk er meget populært blandt virksomheder. Det skyldes, at det er muligt på målrette brugerne meget præcist. Dette gør det muligt for dem som selskab at præcisere, hvilke brugere der kan se deres annoncer.

Facebook har også fået adgang til nye indtægts modeller. I 2012 købte Facebook f.eks. Instagram, hvor det nu også er muligt at annoncere. I 2019 genererede Instagram allerede ekstra 20 mia. USD i indtægter.

To år senere købte Facebook også WhatsApp for 19 milliarder dollars. De tjener allerede penge gennem WhatsApp Business, og Facebook planlægger ved introduktion af annoncer i app’en. Med over 2 milliarder brugere vil det kun udføre flere penge.

Handel med Facebook-aktier

Den største risiko: fortrolighedspolitik

Ved Facebook som er en virksomhed med en masse potentiale, bør være indlysende. Men der er også en stor risiko for Facebook’s fremtidige success: fortrolighedspolitik. Facebook skabte overskrifter med flere skandaler. Skandalen omkring Cambridge Analytica fik den største opmærksomhed her. Dette agentur fik data fra snesevis af millioner af Facebook brugere. Firmaet brugte bl.a. disse oplysninger til at hjælpe Trump med sin kampagne.

Flere U.S. regulators var ikke tilfreds med Facebook. USA Federal Trade Commission, eller FTC, pålagde en stor bøde på 5 milliarder dollars. Det er naturligvis dårligt for Facebooks rentabilitet og det fik aktiekursen til at falde kraftigt.

For at undgå disse former for mega bøder i fremtiden vil Facebook skulle ansætte flere personer for at beskytte brugernes privatliv og sikkerhed. Et eksempel på dette er det store team, de ansatte, som har til opgave at standse spredningen af ​​falske nyheder.

Hvis alt dette virker, som det burde, falder risikoen for en anden stor bøde. Samtidig vil disse typer foranstaltninger reducere virksomhedens rentabilitet. Desuden annoncerer virksomhederne på Facebook hovedsagelig, fordi de har adgang til en masse data. Hvis Facebook er begrænset til dataindsamling, kan netværket blive mindre attraktivt for brugerne.

Hvad tror du? Er den øgede efterspørgsel efter privatlivets fred en trussel mod Facebook, eller vil den gøre en lille forskel?

Hvordan fungerer Facebook?

Facebook er et ret konjunkturfølsomt aktier. Når økonomien klarer sig dårligt, ser man, at virksomhederne ofte bruger mindre på reklamer. Når virksomheder bruger mindre på reklamer, tjener Facebook færre penge.

Under korona krisen viste Facebook f.eks., at de ville tjene betydeligt mindre. Virksomheden har dog over 50 milliarder USD i kontanter på sin saldo. Det gør det let ved at komme igennem nogle forfærdelige tider.

Hele virksomheden udvikler sig stadig godt. Antallet af brugere er stigende, og Facebooks indtaster vokser også. Tror du, på Facebook vil vokse yderligere længere i fremtiden? Så kan det være interessant ved at købe aktierne.

Er det klogt at købe Facebook aktier nu?

Facebooks langsigtede perspektiv virker ikke dårligt. Virksomheden har en stor likviditet (over 50 mia. USD) og et stadig stigende antal brugere. Virksomhedens rentabilitet er stigende, og ved at anvende Instagram og WhatsApp kan de øge indtjeningen i fremtiden.

Facebooks styrke ligger naturligvis hos det store antal brugere. I januar 2012 havde netværket allerede 900 mio. brugere. Jeg mellemtiden er antallet af brugere vokset betydeligt til 2,5 milliarder! Selv folk, der ikke bruger Facebook, er ofte fortrolige med mærket. Denne kæmpe publikum kan bruges perfekt til direkte markedsføring.

Der er dog også mange usikkerheder. Databeskyttelse skandalerne kan skade mærkets omdømme. Desuden er der altid risiko for, at et andet socialt netværk bliver mere populært. Vælg derfor det rette tidspunkt at træde ind, når du skal investere i Facebook og holde et godt øje med den fremtidi

Et spørgsmål er tilbage: Er Facebook overdrevet?

Vi må huske på, på Facebook bare kan være midlertidig overdrevet. Hvem husker stadig Myspace, det sociale netværk der var enormt populært for ti år siden? Selv om Facebook kan have en længere levetid på grund af sin internationale appel, er spørgsmålet stadig, om selskabet vil blive i fremtiden for sine konkurrenter i fremtiden.

Det kan meget vel tænkes, på Facebook har samme tro som andre dot com selskaber og, ligesom Myspace, bliver en lille aktør på markedet. Facebook forsøger at forhindre dette ved at købe alle former for forretningsmæssigt forbundne virksomheder. Et eksempel på et stort firma, som Facebook købte, er den populære WhatsApp, som næsten alle bruger. Instagram er også ejet af den kæmpe blå i dag.

Facebook’s vækst

Men i øjeblikket klarer Facebook sig godt. Antallet af aktive brugere vokser, og antallet af timer, som brugerne bruger på webstedet, er også stigende. Så længe denne tendens fortsætter, og virksomheden ikke gør noget vanvittigt, vil aktien efter al sandsynlighed også blive ved med at vokse.

Facebook-brugere

Antallet af aktive brugere er stadig stigende

Skal man sælge Facebook aktier?

Facebooks aktiekurs har altid været ret svingende. Umiddelbart efter lanceringen var der et stort prisfald efterfulgt af en stor stigning. Sagen er, hos mange nybegynder investorer køber Facebook aktier, fordi brugeren Facebook og kan identificere sig med selskabet.

Et websted med en stor del af verdens befolkning som medlem er naturligvis meget interessant. Det eneste spørgsmål er, om Facebook kan handle potentialet i en sådan database fuld af personlig information uden at være til hindring for alle tidligere for vagthunde og besværlige regeringer.

Imidlertid, for den kloge investor er det here ikke nødvendigt. Ved at bruge moderne børsmæglere kan man spekulere på både kort sigt prisen falder og prisstigninger! Short selling er en strategi, man kan anvende på fortjeneste fra faldende markeder. Med en short position får du et positivt resultat, når prisen falder.

Aktiekurs udvikling

Siden aktiveringen af aktien er prisen er blevet skudt fra 38 dollars til godt 200 dollars. Dette kan delvis skyldes, at det er et meget kendt selskab. Folk, der ved lidt om aktier, er mere tilbøjelige til at købe Facebook aktier, fordi det er genkendeligt.

Ikke desto mindre er fortjenesten steget kraftigt. I 2018 opnåede Facebook og nettofortjeneste på over 5 mia. USD og indtægter på 15 mia. USD. Så længe Facebook er jeg står til at holde fast ved sine brugere, vil værdien af aktierne sandsynligvis fortsætte med at vokse.

Den bedste måde at handle med Facebook aktier

Den mest rentable måde at handle med Facebook aktier er at købe og sælge dem på short term. Det gør det også muligt at tag fordel af mindre prisbevægelser. Det ser ud til at det sociale netværks aktier reagerer stærkt på nyhedsmedierne. Det er derfor tilrådeligt at følge nyhederne nøje. Ved at købe Facebook aktier på det rigtige tidspunkt, hvor man kan opnå et højt afkast.

Hvordan kan man købe Umicore aktier?

Bæredygtighed er stadig vigtigere for den gennemsnitlige investor. Umicore er et Belgisk selskab, som ved, hvordan man skal reagere på denne tendens. Det gør de for eksempel ved producere genopladelige batterier. Har man lyst til at investere i firmaet Umicore? I kan se denne artikel, hvordan man kan købe Umicore aktier og se den nuværende aktiekurs.

Hvordan kan man købe Umicore aktier?

For alvorlige, langsigtede investorer kan en investering i Umicore være interessant. Har du lyst til at købe Umicore aktier? Du kan handle direkte med Umicore-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Umicore aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Umicore aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for Umicore lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Umicore? Grafen nedenfor viser, hvordan Umicore s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Umicore:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Umicore.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Umicore de seneste 5 dage:

Om virksomheden Umicore

Det multinationale selskab Umicore N.V. har hovedsæde i Bruxelles, Belgien. Tidligere var virksomheden kendt som Union Miniére. I 1989 fusionerede 4 virksomheder i mine- og lugte sektoren med hinanden. Denne fusion førte til oprettelsen af Umicore.

Efter at selskabet var blevet stiftet, blev selskabet omdannet til et mere teknologiorienteret selskab. Virksomhedens aktiviteter omfatter raffinering og genvinding af metaller. Umicore fremstiller også specialprodukter af ædle metaller, kobolt, zink, germanium og andre metaller. Siden stiftelsen i 1991 er Umicore blevet opdateret på de belgiske børshandlens indeks til BEL-20.

Buy umicore shares

Umicores aktiviteter

Virksomheden opnår sine indtægter hovedsagelig ved aktivt at opbygge et mere bæredygtigt samfund. Selskabet gør dette ved at producere genopladelige batterier. Desuden beskæftiger selskabet sig med emissionsbegrænsning og genvinding.

Virksomheden modtog Fray International Sustainability Award i 2011. Modtager denne pris for udvikling af banebrydende teknologier til genvinding af genopladelige batterier. Desuden havde virksomheden taget vigtige initiativer til at beskytte miljøet. I 2014 blev virksomheden rangordnet ni mellem de 100 mest bæredygtige virksomheder i verden.

Tror De, ved denne bæredygtige tilgang vil bidrage til at opnå bedre resultater i fremtiden? Så kan det være klogt at investere i Umicore ved at købe aktier.

Farvel til minedrift

Tidligere var minedrift hovedaktiviteter i virksomheden. Virksomheden er ikke involveret i minedrift mere: Alle disse aktiviteter er blevet solgt. I 2005 blev kobber minedriften og raffineringen solgt til Aurubis. I 2007 blev zinc smelting aktiviteter solgt til Nystar.

I 2008 blev de seneste mine driftsaktiviteter afsluttet. Virksomheden havde en minoritetsandel i zink producenten Padaeng Industry som den eneste tilbageværende minedrift aktivitet indtil 2008. Denne zink producent driver og mine i den nordlige del af Thailand. Denne minedrift interesser blev solgt i April 2008.

Umicores divisioner

Umicore har fire afdelinger: Energi Materialer, Genbrug, Katalyse og Højtydende Materialer.

Energi Materialeafdelingen producere en række metalholdige og metalloide produkter til industriel brug. Et eksempel herpå er de produkter, der fremstilles af oxider af salt af kobolt. De producerer også lithium og nikkel, som anvendes i glas, keramik og batterier. Denne opdatering af Umicore fremstiller og sælger også produkter fremstillet af germanium.Måske er det klogt at investere i Umicore ved at købe aktier.

Genbrug Divisionens hovedaktivitet er raffinering og genvinding af forskellige ædle metaller og andre ikke jernholdige metaller. Med hensyn til genanvendelse er Umicore den største genbruger af ædle metaller i verden.

Genbrug Divisionen har også andre aktiviteter. F.eks. fokuserer Battery Recycling foretning del af virksomheden på genbrug af genopladelige batterier, der anvendes i bærbare computere og mobiltelefoner. Virksomheden Jewellery and Industrial Materials fremstiller halvfabrikata baseret på ædelmetaller. Skrot og restprodukter fra smykkeindustrien genanvendes også. Genbrug segmenten sælger ædle metaller i støbt form til industri kunder.

Katalyse Divisionen består af to dele: Precious Metal Chemistry and Automotive Catalystics. Denne afdeling har siden 1968 gennemført forskning inden for bil katalysatorer.

Afdelingen Performance Materials fremstiller specialartikler. Disse artikler er hovedsagelig fremstillet af ædle metaller og zink.

Når det overvejes at investere i Umicore, er det mulig omhyggeligt at undersøge disse forskellige afdelingers aktiviteter og perspektiver.

Hvordan kan man købe Huawei aktier?

Huawei er en af de største telefon producenter. Men de producerer også mange andre teknologiske produkter: Jeg skriver for eksempel denne artikel på en rar Huawei bærbar. Virksomheden er bestemt ikke uden skandaler, men stå stadig fast på sin position. Er det mulig at investere i dette Kinesiske selskab ved at købe Huawei aktier?

Hvordan kan man købe Huawei aktier?

Huawei aktierne kan ikke købes. Selskabet er ikke et børsnoteret selskab. Hvem ejer firmaet? Selskabets websted oplyser, at mange ansatte i virksomheden har mindst én aktie. Et udvalg af repræsentanter vælges af disse ansatte. Dette udvalgte udnævner derefter bestyrelsen og tilsynsrådet.

Så desværre kan man ikke købe Huawei aktier. Dette kan heller ikke tilrådes i betragtning af vanskelige forhold mellem Huawei og USA. Man kan vælge at investere i alternativer: Tænk på en investering i f.eks. Samsung eller Apple.

Har du lyst til at lære den bedste metode til at købe aktier? Læs vores særlige råd om at købe aktier:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for . Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for . Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Om Huawei

Den Kinesiske forretningsmand Ren Zhengfei grundlagde Huawei i 1988. I 1988 begyndte hans selskab at levere udstyr til telefonnettet. I dag spiller Huawei også en dominerende rolle på verdensmarkedet. Siden 2012 har selskabet været den største udbyder af telekommunikationsnet i verden. Det multinationale Kinesiske selskabs hovedkontor ligger i Shenzhen.

buy Huawei shares

Huawei’s aktiviteter

Virksomheden fokuserede bl.a. på forretningsområdet ved at udbyde komplette telekommunikationsnet. Senere skiftede deres opmærksomhed mere og mere til forbrugermarkedet. Selskabet sælger mobile internet produkter, tablets og smartphones.

Huawei udvikler mobiltelefoni teknologi

I slutningen af 1990’erne begyndte Huawei at udvikle mobiltelefon teknologi. Så begyndte udvidelsen af selskabet i udlandet. I Sverige og USA åbnede virksomheden bl.a. forskningscentre.

Huawei mistænkt til spionage

Der er mistanke om spionage. Der er mistanke om, at den Kinesiske regering vil få adgang til fortrolig information gennem dette selskab. Derfor har lande som Australien, New Zealand og Japan truffet foranstaltninger.

Huawei er afskåret fra at bygge 5G netværk. Det Kinesiske selskab må derfor ikke opbygge et 5G netværk i disse lande. De Europæiske lande som Tyskland, Tjekkiet, Frankrig og Polen overvejer også at forbyde virksomheden fra 5G nettet. I Storbritannien er Huawei ikke forbudt. Selskabet måtte dog acceptere yderligere foranstaltninger for at forhindre eventuel spionage.

Huawei nægter disse mistanker om spionage. Disse mistanker er dog meget skadelige for omdømme og forretningsresultater uden for Kina. Denne udvikling kan derfor i væsentlig grad reducere virksomhedens driftsresultater.

Forbud mod brug af udstyr Huawei

I det kommende år vil Amerikanske virksomheder heller ikke få lov til at bruge udstyr fra de Kinesiske tv virksomheder Huawei og ZTE. Den 13. maj 2020 forlængede præsident Trump undtagelsestilstanden i dette spørgsmål i et år. Han mener, der er en spionage.

Ifølge USA udspionerer Kina Vesten. Kina bruger udstyr fra virksomheder som Huawei. Forbuddet mod Amerikanske virksomheder, der handler med Huawei, gælder også for det Amerikanske selskab Google Derfor har nye Huawei smartphones kun en begrænset version af Android. Denne version er ikke udstyret med Googles apps og tjenester.

Hvordan kan du købe Netflix aktier?

Hvem kender ikke den mest populære streamingtjeneste? Med over 100 millioner brugere er Netflix den største betalte udbyder af film og serier. Dette afspejles i den enorme stigning i aktiekursen. Det er netop derfor, det kan være tiltalende at investere i Netflix ved at købe deres aktier. I denne artikel kan du læse alt hvad du behøver at vide, før du investerer i dette firma.

Hvordan kan jeg investere i Netflix?

Du kan investere i Netflix ved hjælp af en online broker. Du skal kun åbne en konto for at begynde at købe og sælge Netflix aktier. Du kan vælge at aktivt handle med Netflix aktier, eller du kan vælge at købe aktier på lang sigt.

Hvordan kan man købe Netfix aktier?

Har du lyst til at købe Netflix aktier? Du kan handle direkte med Netflix-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Netflix aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Netflix aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er Netflix-aktiekursen?

Nedenfor kan du se den aktuelle aktiekurs på Netflix. Du kan også bruge knapperne til at åbne en ny position på aktien.

Netflix-virksomhedsoplysninger

Nedenfor kan du se de vigtigste virksomhedsoplysninger om Netflix.

Netflix aktieanalyse

Før du beslutter dig for, om du vil købe eller sælge Netflix-aktier, er det vigtigt at analysere aktien først. I oversigten herunder kan du se, hvordan Netflix har udviklet sig gennem den seneste periode.

Aktiekurser for de sidste 5 dage

I nedenstående tabel kan du se aktiekurserne på Netflix for de sidste 5 dage:


Netflix investering

Fordele ved at investere i Netflix

Netflix kan være en meget interessant investering. I øjeblikket har virksomheden over 100.000.000 kunder fordelt på 190 lande. Virksomheden undersøger muligheden for at komme ind på det Kinesiske marked. Det kinesiske marked tæller mere end 500.000.000 mennesker, der bruger streamingtjenester. Hvis Netflix lykkes at komme ind på dette marked, kan deres overskud skyde i luften.

Netflix er i en position, hvor de kan forhandle med biograf-studier på grund af deres enorme brugerbase. Det er netop derfor, de kan lave gode tilbud, der kan bidrage til virksomhedens rentabilitet. Netflix kan vokse endnu mere i fremtiden: De månedlige omkostninger ved et abonnement er lave, så tjenesterne er tilgængelige for en bred vifte af potentielle kunder.

Hvilke risici findes ved handel med Netflix?

Ikke mindre findes der risici, når du investere i Netflix. Den største risiko for eksistensen af Netflix ville være konkurrencen. På det seneste er der etableret mange lignende streamingtjenester. Amazon har lanceret deres tjeneste Prime Video, og Disney og Apple har også udviklet deres egne streamingtjenester. Netflix bliver konstant nødt til at kæmpe for det bedste udvalg af serier og film. Hvis de ikke kan gøre dette længere, vil brugerne føle behovet for at skifte til en anden udbyder.

Udover kommende konkurrenter kan piratkopiering også være en godbid for Netflixs eksistens. Netflix kæmper allerede med at købe rettighederne til nye produktioner på grund af oprøret af så mange nye streamingtjenester. På grund af dette er folk nødt til at købe flere abonnementer hos forskellige udbydere for at se alle de nyeste film og serier. Hvis Netflix bliver mindre brugervenligt end ulovlige alternativer, vil et fald i antallet af kunder finde sted.

De unikke produktioner af Netflix self er dyre. I 2017 investerede virksomheden 2,5 milliarder dollars i nye produktioner. Serien skulle være en stor succes for at få store udbytter. Sandsynligheden for, at Netflix forbliver vellykket, afhænger stærkt af brugernes meninger. Hvis interessen falder, eller en anden streamingtjeneste bliver mere populær, ville det være klogt at sælge dine Netflix aktier.

Køb af Netflix aktier i et par trin

Før du køber Netflix aktier, er det vigtigt at følge et par trin. Inden du investerer i Netflix, skal du undersøge noget. Find ud af ved hjælp af din analyse, om der er meget vækstpotentiale i virksomheden. Hvis det er tilfældet, kan du overveje at købe Netflix-aktier.

Det er meget vigtigt at afgøre, om Netflix aktier passer ind i dine investeringsplaner. Netflix er en teknisk aktie med en ganske høj risiko og muligvis en stor vækst. Når du køber Netflix aktier til din portefølje, skal du undersøge, om denne type aktier passer ind i resten af dine aktier. Vil du f.eks. være ødelagt, hvis du mister en stor del af din investering? Og har du tid nok til at vente, hvis markedet uventet går ned?

Hvis du er sikker på, at du vil købe Netflix aktier, skal du åbne en konto hos en online broker. En børsmægler er en part, som gør det muligt for individuelle investorer at handle med aktier. Det tilrådes at vælge en børsmægler med lave transaktionsomkostninger til det amerikanske marked. Ved at vælge en billig mægler sørger du for, at du ikke mister penge ved at betale høje transaktionsomkostninger.

Når du afgiver en ordre, skal du overveje, hvor mange aktier du har lyst til at købe. Svaret afhænger af det samlede beløb, du vil investere. Det anbefales stærkt, at du spreder dine investeringer. Ved at sprede dine investeringer forhindrer du at miste en stor sum penge på din investering i Netflix. Når du bruger en markedsordre, købes din aktie direkte. Når du bruger en limitordre, kan du indstille den pris, du vil købe aktierne til.

Netflix mens Covid-19

Den verdensomspændende Covid-19 epidemi har haft stor indflydelse på mange virksomheders præstationer. For Netflix havde epidemien sine fordele. Folk blev hjemme og var på jagt efter at finde flere nye former for underholdning. Netop derfor fik Netflix mange kunder i denne periode.

Netflix Historie

Netflix blev grundlagt i 1997. Netflix er 100% lovligt i modsætning til populære applikationer som Popcorn Time. Virksomheden køber licenser til at vise visse film og shows i flere lande. Selvom virksomheden først og fremmest fokuserede på det Amerikanske marked, har de i dag ændret deres strategi. Netflix erobrer langsomt resten af verden.

Den internationale udvidelse af Netflix begyndte i 2013. Aktiekurserne i Netflix steg som vanvittige i denne periode. Det europæiske marked er stort, og internet hastigheden bliver ved med at blive bedre. Det er en del af grunden til, at markedet fortsætter med at vokse for Netflix.

Det er klart, at en virksomhed skal tjene penge. Netflix opnår dette ved at bede deres brugere om at betale et månedligt gebyr, ligesom Spotify gør. Dette ser ud til at fungere bedre end den model, hvor folk betaler for hver separat film, de ser.

Vil aktiekursen på Netflix stige yderligere?

Det er svært at afgøre, om aktiekursen i Netflix fortsætter med at stige. Når du investerer i Netflix, skal du holde øje med alle udviklinger omkring Netflix. Udbyttet pr. aktie er meget lavt, og samlingen af film og shows på Netflix skal opdateres løbende. Denne udvikling vil koste en hel del.

Der er også et par udviklinger, der kan føre til forbedrede fremtidige resultater. For eksempel har Netflix produceret flere film og shows end før, hvilket kan føre til et fald i licens omkostningerne. De unikke serier og film produceret af Netflix kan også lokke nye brugere til platformen. Desuden har Netflix frigivet flere film og shows i 4K.

Hvordan tjener man fortjeneste med Netflix?

Hvis du vil tjene penge på dine investeringer i Netflix, skal du følge den generelle tendens. Mange mennesker kender Netflix. Dette resulterer i, at mange mennesker køber et par aktier i Netflix uden nødvendigvis at være professionelle investorer. Af denne grund kan små nyheder have stor indflydelse på Netflix aktiekursen.

Prøv at lave en vurdering over den effekt, som nyheder vil have på Netflix. Hvis du gør dette rigtigt, og du planlægger dine handler korrekt, skal du være i stand til at få nogle gode overskud på dine investeringer i Netflix.

Køb Saudi Aramco aktier

Saudi Aramco er et stort statsligt olieselskab i Saudi Arabien. Saudi Aramco er det største olieselskab i verden. Når vi ser på markedsværdien af virksomheden, er den også verdens største virksomhed. Det kan være klogt at investere i Saudi Aramco, da de har en årlig fortjeneste på mere end 100 milliarder dollars. Men hvordan kan du købe aktier i Saudi Aramco?

How can you invest in Saudi Aramco?

Du kan investere i Saudi Aramco ved at bruge to forskellige metoder: du kan handle aktivt med CFD aktier Saudi Aramco, eller du kan købe aktien direkte.

Køb af Saudi Aramco aktier

Det er meget svært for udenlandske investorer at købe aktier i Saudi Aramco i øjeblikket. I øjeblikket handles aktierne kun på Tadawul, Saudi Arabiens aktiemarked. Hvis du vil investere i Saudi Aramco på lang sigt, bliver du nødt til at bruge en indirekte metode. For eksempel kan du vælge at købe medbestemmelse i iShares MSCI Saudi Arabia fonden. Denne fond består af store virksomheder i Saudi Arabien, og Saudi Aramco er en af disse virksomheder.

Har du lyst til at købe Saudi Aramco aktier? Du kan handle direkte med Saudi Aramco-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Saudi Aramco aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Saudi Aramco aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for Saudi Aramco lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Saudi Aramco? Grafen nedenfor viser, hvordan Saudi Aramco s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Saudi Aramco:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Saudi Aramco.

Analyse af Saudi Aramco:

Før man beslutter, om man skal købe eller sælge Saudi Aramco-aktier, er det vigtigt at analysere aktien først. Nedenstående oversigt viser, hvordan Saudi Aramco-aktien har udviklet sig i den seneste periode.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Saudi Aramco de seneste 5 dage:

Hvad vil aktiekursen på Saudi Aramco gøre i 2024?

Er du nysgerrig efter at vide, hvad analytikerne tror, at Saudi Aramco vil gøre i 2024 og de kommende år? Ved hjælp af data fra Alpha Vantage har vi kombineret analytikernes prognoser. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om kursbevægelserne for Saudi Aramco, og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse. Lav altid din forskning!

Hvad gør Saudi Aramco?

Saudi Aramco er fokuseret primært på at udnytte de store oliefelter i Saudi Arabien. I 1984 blev verdens største oliefelt opdaget i Saudi Arabien. Først har flere udenlandske virksomheder udnyttet disse felter. Imidlertid ønskede staten mere kontrol over disse oliefelter, så de besluttede at købe de andre parter ud. I dag er Saudi Arabiens regering ejer af virksomheden.

Saudi Aramco rapporterer at have en forsyning på 260 milliarder olietromler. Det er ikke helt klart, hvor mange reserver de faktisk har. Saudi-Arabien producerer stort set 3 milliarder olietromler, men udbuddet har aldrig ændret sig. I virkeligheden kunne udbuddet være mindre end estimeret.

Saudi Aramco er ansvarlig for 10% af olieproduktionen i verden i øjeblikket. En stor del af olien eksporteres til andre lande. 65% af olien eksporteres til andre lande i Mellemøsten, og 15% eksporteres til Amerikas Forenede Stater. Saudi-Arabien er stærkt afhængig af olieproduktionen: mere end halvdelen af den samlede nationale indkomst stammer fra salget af olie.

Hvorfor gik virksomheden på børsen?

Saudi Aramco gik på aktiemarkedet til at skaffe flere penge for andre investeringer. Fremtiden for olie er usikker: i disse dage bliver bæredygtighed vigtigere, hvilket resulterer i en faldende popularitet for olie. Det er præcis derfor Saudi Arabien ønsker at stole mindre på dette specifikke marked.

Den første børsnotering var meget ydmyg: regeringen har solgt kun 2% af alle tilgængelige aktier. Med denne lille indledende notering lykkedes det allerede at skaffe 25 milliarder dollars, som de kan investere i andre sektorer.

Hvilke risici findes ved at investere i Saudi Aramco?

Investering i Saudi Aramco er ikke helt uden risici. I denne del af artiklen vil vi diskutere de vigtigste risici ved en investering i disse aktier.

Afhængighed af olieprisen

Olieselskaber ligesom Saudi Aramco er meget afhængige af olieprisen for deres succes. Beregninger fra Bernstein viser en øget årlig fortjeneste på $15 mia. Pr. $1 stigning i olieprisen.

Olie prisen stiger, når økonomien er opdrift. Fly og maskiner bruger olie, og når der er meget produktion, øges efterspørgslen efter sort guld også logisk. Når du investerer i et firma som Saudi Aramco, er du meget afhængig af den verdensomspændende økonomi.

Mangel af kontrol

Du har ingen kontrol over virksomheden som aktionær i Saudi Aramco. Normalt vil du have et indlæg i firmaets fremtid. I dette tilfælde er regeringen hovedaktionæren i virksomheden.

Du vil være afhængig af regeringens beslutninger. Men du skal spørge dig selv om du har tillid til regeringen i Saudi Arabien nok, før du køber aktierne.

Menneskerettigheder

Hvis det er vigtigt for dig at du investerer i en socialt ansvarlig organisation, vil du sandsynligvis ikke lide Saudi Aramco. Landet bryder sig ikke rigtig om menneskerettigheder, og ved at købe aktier i Saudi Aramco støtter du direkte deres regime.

Begrænset udbytte

De lovede udbyttebetalinger fra Saudi Aramco er lavere end for et selskab som Shell. Når du investerer for at generere en indkomst, skal du købe aktier, der tilbyder en højere udbyttebetaling.

Buying-Saudi-Aramco

Politisk ustabil

Investering i en eksotisk region som Saudi Arabien bringer sin usikkerhed med sig. Når du kommer til at investerer i USA eller Europa ved du hvad dine rettigheder er. Dette er ikke tilfældet, når du investerer i Saudi Arabien.

Regionen er meget ustabil. Meget for nylig blev Saudi Aramco oliebrønde angrebet af droner. Dette resulterede i store brande og et stærkt fald i produktionskapaciteten. Virksomheden formåede at opbygge denne kapacitet op til sit tidligere niveau. Ikke mindre resulterer denne ustabilitet i et stor usikkerhed for investorerne.

Begrænset risiko spredning

En sidste stor risiko for at investere i Saudi Aramco ville være den begrænsede spredning af risici. Mange olieselskaber har oliefelter i flere regioner. Oliefelterne fra Saudi Aramco ligger alle i Saudi Arabien. Når der sker noget dårligt i denne region, falder alle aktier i værdi.

Hvorfor er Saudi Aramco stadig interessant?

Udover ulemperne kunne det stadig være interessant at købe aktier i Saudi Aramco. Olie er indtil i dag en vigtig ressource i vores globale økonomi. Det er helt rigtigt, at bæredygtighed bliver mere populær for dagen.

Ikke mindre det er sandsynligt, at olie stadig vil være en af de vigtigste ressourcer i vores økonomi. Den globale økonomi vokser stadig og chancerne er at efterspørgslen efter olie fortsat vil stige. Et firma med 18% af de verdensomspændende oliereserver har en stærk position på markedet.

Hvad betyder foretrukne aktier

Foretrukne aktier eller præferenceaktier er aktier, der giver aktionæren yderligere rettigheder. I denne artikel vil vi diskutere betydningen af foretrukne aktier: hvilke fordele giver præferenceaktier dig?

Hvad betyder foretrukne aktier?

Præferenceaktier eller foretrukne aktier er aktier med yderligere rettigheder. Indehavere af præferenceaktier har fortrinsret til udbetaling af udbytte. Indehaveren af en foretrukken aktie modtager en fast, stabil udbytteprocent på årsbasis. Denne procentdel er ikke relateret til virksomhedens rentabilitet. Selv hvis virksomheden går konkurs, har indehavere af præferenceaktier prioritet. Nogle foretrukne aktier giver aktionæren endnu flere fordele.

Til gengæld for disse ekstra fordele kan den part, der køber præferenceaktier, ofte ikke sælge dem inden for en bestemt periode. Ønsker du at vide mere om foretrukne aktier? Nedenfor kan du springe direkte til det afsnit, som du finder interessant:

Hvad tilbyder foretrukne aktier?

Indehavere af præferenceaktier (foretrukne aktionærer) får normalt ret til præferencebehandling vedrørende udbytte. Dette betyder, at indehaveren af en præferenceaktie modtager udbytte tidligere end indehaveren af ordinære aktier. Først når der er penge tilbage efter denne betaling, kan de andre aktionærer modtage udbytte.

I de fleste tilfælde modtager ejeren af en præferenceaktie et fast udbyttebeløb. I nogle tilfælde afhænger udbyttet dog af en ekstern indikator. Dette kan være et renteindeks ligesom LIBORI.

Kort fortalt giver præferenceaktier aktionærerne blandt andet garanteret udbytte. Derudover er der andre mulige rettigheder, som ejeren af det foretrukne aktier kan nyde i nogle tilfælde.

Andre mulige rettigheder

Indehavere af præferenceaktier kan undertiden nyde andre fordele. For eksempel giver nogle præferenceaktier indehaveren prioritet i tilfælde af afvikling. Dette betyder, at hvis et firma går konkurs, vil indehaveren af en foretrukken aktie modtage en del af sine penge hurtigere. Obligationsindehavere får dog deres penge tilbage, før indehaverne af præferenceaktier gør det.

I nogle tilfælde modtager indehaveren af præferenceaktier også særlig stemmeret. De kan så have ordet i særlige tilfælde. Dette kan være tilfældet, når et andet selskab kan erhverves, eller når virksomheden ønsker at udstede nye aktier.

Hvad er hovedtyperne af foretrukket aktier?

Virksomheder udsteder ofte foretrukne aktier med to mål. De ønsker at finansiere virksomheden, eller de vil beskytte virksomheden.

Den foretrukne finansierings aktie er aktier udstedt til finansiering af virksomheden. Denne type aktie betaler et fast afkast, der ikke afhænger af driftsresultatet. I nogle tilfælde kan udbetalingen dog være relateret til markedsrenten. Denne type aktie bruges som et alternativ til at udstede et lån.

Den anden type er det foretrukne aktier. Disse aktier er der for at beskytte virksomheden mod en fjendtlig overtagelse. Det er muligt at tilbyde disse aktier til de parter, der er på selskabets side. Dette fortynder den fjendtlige aktionærs interesse og reducerer dermed hans eller hendes stemmeret.

Forskellige typer præferenceaktier

Der er forskellige typer foretrukket aktier. Nedenfor finder du de forskellige typer præferenceaktier og deres betydning.

Kumulative præferenceaktier

Et selskab kan lide tab. I tilfælde af kumulative præferenceaktier registreres udbetalt, men lovet udbytte.

Når virksomheden vender tilbage til rentabilitet i fremtiden, udbetales det registrerede udbytte til indehaverne af kumulative præferenceaktier. Indehavere af ikke kumulative aktier har ikke fordel af denne ordning. De modtager kun udbytte, efter at alle de registrerede udbytter er udbetalt til indehaverne af de foretrukne aktier.

Aktier der kan kaldes

Størstedelen af præferenceaktierne kan indløses, hvilket giver udstederen ret til at tilbagekøbe aktierne på en bestemt dato og til en bestemt pris. Aktionærer er ofte bundet til de konverterbare aktier i en bestemt periode.

Når renten falder, kan virksomheden muligvis huske præferenceaktierne. Virksomheden kan derefter udstede nye aktier til en lavere fast udbyttebetaling.

Tidligere foretrukket aktier

Dette er den højeste rang type af foretrukken aktie. Hvis der kun er nok penge til rådighed til at betale udbyttet for indehaverne af disse aktier, springes andre aktionærer over.

Præference foretrukne aktier

Indehavere af præferencer foretrukne aktier modtager deres udbytte efter indehaverne af de tidligere foretrukne aktier, men før indehaverne af alle de andre typer aktier. Nogle gange udsteder en virksomhed præference beholdninger flere gange. Når dette er tilfældet, er indehaverne af de længste eksisterende aktier først i køen, når der udbetales udbytte.

Konvertible foretrukne aktier

Indehaveren af denne type præferenceaktier kan til enhver tid bytte sin andel til en fast mængde ordinære aktier. Dette kan kun gøres i en retning. Så snart du gør brug af dette, kan du ikke veksle dine aktier tilbage til foretrukne aktier.

En alternativ form for dette er den anti dilutive konvertible foretrukne, hvor investoren modtager et fast dollar beløb af aktier i stedet for et fast antal aktier.

Deltagende foretrukket aktier

Indehaveren af disse aktier modtager sit normale udbytte. Ud over det normale udbytte modtager indehaveren også et yderligere udbytte, når visse mål nås inden for virksomheden. Dette kan være at opnå en bestemt fortjeneste eller opnå et bestemt antal salg.

Evig foretrukket aktier

Med denne type aktier tilbagebetales ikke den investerede kapital på et fast tidspunkt. Dette er tilfældet for langt størstedelen af præferenceaktier.

Hvad er fordelene ved foretrukket aktier?

Foretrukne aktier giver dig de nødvendige fordele som investor. Med en præferenceaktie modtager du en fast udbytte procent. Selv når virksomhedens rentabilitet ikke går så godt, vil du modtage dette faste beløb. Dette giver dig et godt, forudsigeligt resultat.

Du har også en mere gunstig position med en præferenceaktie, når virksomheden går konkurs. Som aktionær er der en god chance for, at du mister dine penge i tilfælde af konkurs. Kreditorer har trods alt prioritet over ejerne af aktier. Hvis der er penge tilbage, efter at alle kreditorer er betalt, har du prioritet frem for de normale aktionærer.

Hvad er ulemperne ved foretrukket aktier?

Præferenceaktier har de nødvendige fordele. Der er imidlertid også ulemper forbundet med foretrukne aktier. For eksempel kan en fast udbytteprocent være ufordelagtig. Når virksomhedens rentabilitet øges, får du ikke et højere afkast.

En anden ulempe ved en foretrukken bestand er, at du ikke har stemmeret. Med en præferenceaktie kan du ikke stemme på det årlige generalforsamling.

Præferenceaktier er også ret svært at finde i mange Europæiske lande. I Amerika kan du dog let købe foretrukne aktier.

Hvem køber foretrukket aktier?

Foretrukne aktier købes af individuelle investorer eller store organisationer. Store institutioner er de mest almindelige købere af foretrukne aktier. Dette skyldes, at de har mange skattemæssige og juridiske fordele, der ikke findes for individuelle investorer.

Fordi disse institutionelle investorer investerer med store mængder kapital, kan foretrukne aktier være et attraktivt middel for virksomheder til at tiltrække investeringer. Af denne grund kan offentlige virksomheder gerne udstede store mængder foretrukne aktier. Det er en hurtig og sikker måde at få de nødvendige kontanter på.

Hvad betyder institutionelle investorer?

Institutionelle investorer er (ofte store) organisationer, der investerer i aktier i stor beløb. Tænk på fonde, 401 ks (de amerikanske pensionsfonde) og hedgefonde.

Disse er alle store organisationer, der investerer mange milliarder i aktier på én gang. Disse institutioner har ofte stor indflydelse på kursudviklingen på aktier. Sådanne bulk investeringer giver aktier mulighed for at stige med det samme. Når alt kommer til alt er dette store summer, der investeres i et slag i aktien.

Hvorfor udsteder virksomheder aktier?

Når en organisation oprettes, deles de interne aktier ofte mellem stifterne. De bliver aktionærer i virksomheden. Disse kan være en eller flere mennesker. Hver aktionær har normalt et lige stort antal aktier og derfor en lige så stor kontrol.

En organisation kan derefter vælge at tilbyde en del af aktierne offentligt. Årsagerne til dette varierer. Aktier kan udstedes for at forhindre konkurs. I andre tilfælde bruges de penge, der indsamles med IPO, til at foretage nye investeringer.

IPO

Et selskab som Tesla overlevede på grund af aktionærerne indtil for nylig. Uden salg af offentlige aktier ville de aldrig have været i stand til at etablere en sådan innovativ virksomhed. En IPO (initial public offering) er det øjeblik, hvor en organisation sælger en del af sine aktier gennem aktiemarkedet.

Ofte slutter en organisation sig til en bestemt børs. Dette kan f.eks. være LSE. I mange tilfælde er aktien også tilgængelig på andre børser.

De nye aktionærer har også indflydelse på organisationen, og de kan foreslå ændringer. Som ejer af aktier købt via børsen har du generelt meget begrænset kontrol over organisationen. Årsagen til dette er simpelthen, at du ikke ejer nok aktier til at blive betragtet som en ‘større aktionær’. Ikke mindre tæller din stemme på generalforsamlingen.

Der er en risiko for, at en stor part køber mange aktier. De vil derefter have en større stemmeret og vil derfor være i stand til at foretage ændringer inden for virksomheden. Grundlæggerne er ikke altid enige i disse ændringer.

Præferenceaktier og ordinære aktier

Når en organisation deltager i et ‘offentligt salg’ af aktier, ønsker de ikke, at visse parter skal få for meget magt i virksomheden. Derfor er der først og fremmest ofte allerede et maksimalt antal aktier, som en part kan købe på én gang. Som et resultat vil der aldrig være et stort flertal med et parti.

Udover dette sikrer virksomhederne, at der er to typer aktier tilgængelige. Dette sikrer, at de er beskyttet. Disse er de foretrukne aktier og de normale aktier (almindelig aktier). Der er forskellige aktieklasser. I de fleste tilfælde ser du denne klassificering tilbage i bogstaverne A og B.

Ofte er A-klasse aktierne ikke synlige gennem standard børsen. Alle aktier, du kan købe i det øjeblik, er automatisk alle B-aktier. Nogle virksomheder tilbyder dog begge aktier på markedet, men du kan kun købe dem, hvis du er en professionel investor. Dette er en prestigefyldt titel givet af SEC (Securities Exchange Commission) på Wall Street. Om du får denne titel afhænger af dine aktiver, papirer, økonomiske baggrund og andre specifikationer.

Fordelene ved foretrukne aktier for virksomheder

Virksomheder udsteder ofte foretrukne aktier for at skaffe penge til investeringer. En stor fordel ved præferenceaktier er, at risikoen for denne form for kapital er lav. Når alt kommer til alt, når det går dårligt, behøver et firma ikke udbetale et udbytte. Når virksomheden ville have lånt pengene gennem et lån, skulle de stadig betale renter. Udover har køberne af denne type aktier ofte ikke stemmeret, hvilket betyder, at virksomhederne stadig bevarer kontrollen med deres virksomhed.

Præferenceaktier bruges undertiden også til at forhindre en fjendtlig overtagelse fjendtlig overtagelse. Der udstedes derefter flere aktier for at fortynde den procentdel af den part, der prøver at overtage handelstider og lukketider for de store børser.

Hvordan kan man købe Uber aktier?

Leder du efter en vild tur? Hvis dette er tilfældet, det kan være interessant at investere i Uber ved at købe nogle aktier! Virksomheden har en enorm andel på taxa markedet i USA og i Europa. På trods af at Uber var markedsledende på disse markeder, har de endnu ikke været i stand til at tjene penge. Vil du teste din held og investere i denne taxi gigant?

Hvordan kan jeg investere i Uber?

Det kan være meget indbringende at investere i Uber. Uber er en stor virksomhed med en masse medieopmærksomhed i dag. Af denne grund er mange mennesker, der investerer i Uber ikke professionnelle. Positive og negative nyheder kan påvirke aktiekurserne på aktien kraftigt. Du kan tag fordel af disse ændringer ved at købe og sælge Uber aktier på det rigtige tidspunkt.

Hvordan kan du købe Uber-aktier?

Når du har tillid til Uber’s langsigtede strategi, kan du vælge at købe Uber-aktier på lang sigt. Du ved aldrig, måske vil Uber vokse til at være den næste Google eller Facebook og nå mål, ingen ville have tænkt på. En andel i Uber kan være meget værd i fremtiden. Har du lyst til at købe Uber aktier? Du kan handle direkte med Uber-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Uber -aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Uber -aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for Uber lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Uber? Grafen nedenfor viser, hvordan Uber s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Uber:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Uber.

Analyse af Uber:

Før man beslutter, om man skal købe eller sælge Uber-aktier, er det vigtigt at analysere aktien først. Nedenstående oversigt viser, hvordan Uber-aktien har udviklet sig i den seneste periode.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Uber de seneste 5 dage:

Hvad vil aktiekursen på Uber gøre i 2024?

Er du nysgerrig efter at vide, hvad analytikerne tror, at Uber vil gøre i 2024 og de kommende år? Ved hjælp af data fra Alpha Vantage har vi kombineret analytikernes prognoser. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om kursbevægelserne for Uber, og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse. Lav altid din forskning!

Hvad gør Uber?

Næsten alle ved svaret på dette spørgsmål. Uber fokuserer sig primært på at tilbyde taxature. Dette er ikke gjort på gammeldags måde. Hos Uber bestiller du rides via en app: GPS’en gør resten. Chaufførerne tjener nogle penge, og Uber får 25% provision.

Uber`s fremtid

Uber er en innovativ virksomhed. Flere lande måtte undersøge deres love igen og igen på grund af de mange nye aktiviteter, Uber har lanceret. UberPop er et eksempel på et produkt, der forårsager en stor hovedpine for flere regeringer. Denne service gør det muligt for folk at køre til Uber uden taxi licens. Uber måtte holde op med at tilbyde denne version af deres tjeneste i mange lande.

Men dette har ikke forhindret Uber i at udvikle sig og vokse som virksomhed. Kreativiteten og innovationen i Uber kan være en god grund til at købe aktien. Virksomheden har lanceret flere nye tjenester. Den mest succesrige service skal være Uber Eats, hvor du kan bestille hos. Også på denne app Uber får deres provision.

Køb_Uber_aktier

En anden interessant sektor, som Uber arbejder i, er de autonome biler. Sammen med NASA arbejder Uber på et design til flyvende køretøjer. Dette kan være meget tiltalende for at undgå trafik og overbelastning. Derudover arbejder Uber på autonome biler. Disse eksperimenter er ret kontroversielle, da der har været flere dødsulykker på grund af disse autonome biler. Fremtidig succes med autonome teknikker ville være en god grund til at købe Uber-aktier.

Udviklingen af autonome biler kunne meget vel være Uber’s undergang. Hvis biler kan køre uden chauffør, kan det blive meget mere attraktivt for folk at købe en autonom bil end at bestille en Uber. Teknikkerne er stadig meget under udvikling, men de kan vise sig at være gode grunde til at købe eller sælge Uber aktier.

Negative resultater

En stor ulempe ved at investere i Uber er, at virksomheden har tabt efter tab i et stykke tid nu. Omsætningen vokser stadig, men det samme er tabene. I fremtiden skal Uber bevise, at de kan tjene penge. Du kan dog stadig tjene på et tabsgivende firma. Så længe aktiekurserne stiger, vil det være tiltalende at købe nogle aktier. I dette tilfælde behøver du ikke noget udbytte.

En anden risiko, der blokerer væksten af Uber, er konkurrencen. Det er relativt enkelt for andre virksomheder at komme ind på markedet. Dette skete allerede med Didi Chuxing i Kina og Grab i Singapore. Uber er trukket ud af disse markeder og modtager 20% provision af Didi Chuxing og 27,5% provision for Grab til gengæld.

Konkurrencen intensiveres i USA: Lyft erobrer en stor del af markedet der. Hvis Uber mister deres position i fremtiden, det vil anbefales at sælge dine aktier.

Uber_tab_markedaktie

Uber er ikke længere en autokrat

Når du planlægger at investere i Uber, skal du holde øje med de forskellige skandaler fra Uber. Uber er kendt for at være en ganske ”dårlig dreng”. Udover protest mod UberPop er virksomheden ansvarlig for nogle få dødsfald forårsaget af de autonome biler. Et par chauffører har også været ukorrekt, da de var i selskab med en kvindelig passager. Disse former for skandaler vil sandsynligvis påvirke aktiekurserne i fremtiden, hvorfor det kan være interessant at sælge dine Uber aktier.

Køb eller sælg Uber aktier?

Om du vil købe aktier, afhænger sandsynligvis af, om du er villig til at tage risici. Uber vokser meget og har mange kunder i dag. I mellemtiden er der en masse usikkerhed omkring Uber og virksomhedens fremtid. En ting er sikkert: At investere i Uber vil aldrig være kedeligt!

Uber_vokser

Uber vokser stadig

Hvordan startede Uber?

Uber blev grundlagt i 2009 i San Francisco (hvor ellers kunne det være). Sjov kendsgerning: grundlæggerne Travis Kalanick og Garrett Camp startede med en limousine-service. Senere tilføjede de normale, mere tilgængelige førerhus til platformen. I 2012 bragte stifterne tjenesterne til London og Amsterdam og derefter til Rotterdam og Haag.

Siden 2018 fik Uber nogle brugere i Rusland med firmaet Yandex. I 2019 sluttede Uber sig til aktiemarkedet. Aktien er noteret på New York Stock Exchange. Den indledende aktiekurs var $ 45 pr. Aktie, hvilket førte til en værdiansættelse på 80 milliarder dollars. Tror du, at deres aktiekurser kan stige i fremtiden? Derefter anbefales det at investere i Uber.

Et firma fuld af kontroverser

Uber får en masse opmærksomhed. Imidlertid er denne opmærksomhed ikke altid så positiv, som man måske havde håbet. Mange chauffører klager over at få for lidt for eksempel. Derudover har flere byråd sagsøgt platformen, fordi Uber er en urimelig konkurrent til den gennemsnitlige traditionelle taxachauffør.

Derudover hackes Uber ganske ofte. Allerede i 2014 blev en computer fra Uber hacket, og informationerne fra omkring 50.000 chauffører lækket. I 2017 fulgte et endnu større hack. Dette hack resulterede i lækager af oplysninger fra op til 57 millioner kunder og chauffører. Uber betalte en stor sum penge for at forhindre, at disse oplysninger var tilgængelige for alle.

Derudover hackes Uber ganske ofte. Allerede i 2014 blev en computer fra Uber hacket, og informationerne fra omkring 50.000 chauffører lækket. I 2017 fulgte et endnu større hack. Dette hack resulterede i lækager af oplysninger fra op til 57 millioner kunder og chauffører. Uber betalte en stor sum penge for at forhindre, at disse oplysninger var tilgængelige for alle.

Tror du Uber har formlen til succes på trods af alle disse kontroverser og skandaler? Derefter anbefales det, at du køber nogle Uber-aktier!

Hvordan køber du aktier online?

I denne artikel kan du læse, hvordan du kan købe og sælge aktier ved at bruge internettet. Vi diskuterer, hvor du kan investere i aktier mod lave gebyrer. Derefter lærer vi dig alt hvad du har brug for at vide, inden du begynder at købe aktier online.

Hvordan kan du købe aktier online?

For mange år siden var køb og salg af aktier en besværlig affære. For at købe og sælge aktier måtte du ofte fysisk gå til en bank, hvor du skulle betale høje transaktion omkostninger. Heldigvis er dette ikke længere nødvendigt!
I dag er det via en online mægler muligt at investere i alle kendte aktier. Med en online mægler kan du hurtigt købe eller sælge en aktie inden for få minutter. Den bedste mægler til at købe aktier er i øjeblikket eToro; med denne mægler kan du købe og afskalle aktier uden at betale faste provisioner. Brug knappen nedenfor for at åbne en konto direkte:

Hvordan kan du aktivt handle med CFD aktier?

Vil du handle aktivt med CFD’er? Ved aktivt at handle på aktiemarkederne kan du reagere på den økonomiske udvikling. Plus500 er en god CFD-mægler (eller broker) til at handle med aktier ved hjælp af CFD’er. Plus500 opkræver ingen provision på dine handler, og du kan prøve mulighederne gratis med en ubegrænset demo på $ 40.000. En stor fordel ved handel med Plus500 er, at du også kan placere handler på faldende priser. Brug knappen herunder til direkte at åbne en gratis demo konto på Plus500:

Plus500_køb__online

Købe/sælge CFD aktier på Plus500. Eksempler på priser.

Køb af aktier guide: alt hvad du har brug for at vide

I denne omfattende guide til køb af aktier lærer du alt hvad du har brug for at vide, før du køber aktier. Hvad vil du gerne vide?

Købe aktier : lære hvordan man køber aktier i 5 trin

Før du kan købe aktier, skal du gennemgå et par trin. Nedenfor ser vi på, hvad du skal gøre, før du kan begynde at investere.

Trin 1: Åbn en børsmægler konto

For at købe aktier, skal du først have en konto hos en online broker. En broker er en part der gør det muligt for enkeltpersoner at købe og sælge aktier. Når du vælger en børsmægler, er det vigtigt at være opmærksom på følgende:

 • Hvilken transaktionsomkostningerne findes på (udenlandske) aktier?
 • Hvor meget support får du fra en børsmægler?
 • Hvilke aktier kan du handle med en børsmægler?
 • Hvilke ekstra funktioner får man som tilbud fra børsmægleren?

Har du lyst til at vide hvor du kan investere i aktier? På vores sammenligningsside for børsmæglere kan du se de bedste børsmæglere til at begynde at investere:

Trin 2: Beslutte først hvilken aktie har du lyst til at købe

Når du har åbnet en konto hos en børsmægler, kan du komme i gang. Først skal du bestemme, hvilken aktie har du lyst til at købe. Du kan søge efter et firma, du vil medejer. Det er smart at starte med et par virksomheder som du kender rigtigt godt.

Så er det vigtigt at grave lidt dybere. Køb ikke aktier bare fordi du synes det er et godt firma. Se på de årlige tal for at se, hvordan virksomheden har haft det i den forløbne periode. Undersøg også virksomhedens vision og analyser og om det er sandsynligt at virksomheden fortsat vil vokse i fremtiden.

Trip 3: Bestem hvor mange aktier har du lyst til at købe

Det næste trin er at bestemme hvor mange aktier du har lyst til at købe. Især i starten anbefales det kun at investere med et små beløb. Tag dig tid til at lære hvordan aktiemarkederne fungerer. Det er kun smart at komme i gang med større mængder når du har forståelse for dette marked.

Du kan også prøve at købe og sælge aktier uden risiko med en  demo konto.

Trin 4: Vælg ordretype

Når du er klar til at købe aktier, skal du også vælge ordretype. Når du køber aktier, ser du først spørgsmålet og bud prisen. Spørg prisen er den pris, som sælgere ønsker at sælge en aktie til. Bud prisen er den pris, som købere ønsker at købe en aktie til. Der er altid en forskel mellem denne pris. Vi kalder det for spread.

Marked ordre

Marked ordren er en ordre  hvor aktierne købes direkte til markedsprisen. Prisen kan være dyrere med denne type ordre. Aktiekurserne svinger konstant. En markedsordre er velegnet til den investor, der vil have aktier i lang tid. Et par cents forskel er mindre vigtig, når dette er din strategi.

Du skal være forsigtig med markedsordrer. Når du afgiver en markedsordre uden for handel sessionen, kan din investering være meget dyrere. Prisen på en aktie kan stige markant uden for handel sessionen.

Marked_ordre_eToro

Placere af en markedsordre på en aktie hos eToro

Begrænsning af ordre

En begrænse ordre udføres kun når en bestemt pris er nået til. Dette er nyttigt hvis du er en aktiv trader. Det kan også være nyttigt at bruge en begrænse ordre på mindre ustabile markeder. På markeder med lidt aktivitet kan prisen pludselig skabe underlige spring.

Med en begrænse ordre er du ikke sikker på, at din (fuld) ordre udføres. Er du sikker på, at du vil købe en bestemt aktie? Derefter kan det være smartere at bruge en markedsordre. Der er også en bestemt type begrænse ordrer. En hel eller ingen ordre udføres kun, når alle aktier er tilgængelige til din begrænse pris. En god ting for dag order fjernes, hvis den ikke udføres inden udgangen af handel dagen.

Trin 5: fortsæt til at optimere din aktieportefølje

Efter du har købt aktier, stopper arbejdet ikke her! Spørg dig selv konstant, om aktierne i din portefølje stadig passer godt sammen med din strategi. Dermed undgår du at miste en masse penge på aktier, der ikke længere passer godt til din nuværende strategi.

Succesfuldt køb af aktier: hvad skal du være opmærksom på?

Det er ofte ikke en god ide at købe og sælge aktier tilfældigt. Når du ønsker at opnå gode resultater, skal du overveje forskellige faktorer. Med disse tip kan du tjene flere penge ved at købe og sælge aktier.

Spredning inden for din investering

Det er meget vigtigt at sprede dine investeringer tilstrækkeligt. Køb ikke bare en type aktie. Det er muligt, at en sektor klarer sig dårligt sammenlignet med andre sektorer. Et firma kan altid gå konkurs. Ved at købe aktier i forskellige virksomheder reducerer du risikoen for et enormt tab.

På den anden side det er gavnlig at huske, at man ved at sprede sig over forskellige sektorer ikke er beskyttet mod økonomiske tilbageslag. Du kan dog også håndtere dette smart. Det er klogt med jævne mellemrum at købe aktier til et fast beløb. Det er meget vanskeligt at forudsige toppene og trugene, men ved at købe aktier på forskellige tidspunkter undgår du at komme ind i det højeste punkt.

Compound rente

Virksomheder betaler regelmæssigt udbytte. Udbytte er overskudsdeling. Selvfølgelig har du muligheden for at overføre dette udbytte til din sparekonto, men du kan også vælge at investere udbyttet igen. Dette kan være en klog beslutning.

Dette skyldes princippet om “compound rente”. Når du geninvesterer udbyttet i aktier, får du også udbytte på dette beløb. Dette øger dit afkast på lang sigt eksponentielt. Om fem år kan du hurtigt opnå ti procent ekstra afkast. Så vær smart og geninvestere det afkast!

Pas på din risiko: belønnings ratio

Gode investorer altid tag højde for risikoen ved deres investering. Grundreglen er enkel: Sørg for at din potentielle fortjeneste er højere end dit potentielle tab. Det er vigtigt, at du udarbejder en god plan, før du køber en aktie. Overvej til hvilken pris du tager dit tab, og til hvilken pris du tager din fortjeneste.

Forestille at du køber en aktie for et beløb på $10. Du forventer, at prisen stiger til $15. Din potentielle fortjeneste er derefter $5 pr. Aktie. Prisen på en aktie kan også falde til $9, hvilket betyder, at det potentielle tab er $1. Dit forhold mellem risiko og afkast er så 1:5.

Med denne investering kan du tjene fem gange mere, end du ville tabe. Det er altid klogt at tage positioner med et gunstigt forhold mellem risiko og afkast.

Kontroller dine følelser

Et sidste vigtigt tip, når du køber aktier, er at kontrollere dine følelser. I praksis ser vi, at mange investorer lader tabte investeringer være åbne for længe og reducerer rentable investeringer. Dette er fordi folk er bange for at miste.

Dette er naturligvis ikke en klog investeringsstrategi. Vil du også kæmpe mod dette instinkt? Forbered derefter en plan på forhånd. På den måde forhindrer du dine følelser i at påvirke dine investeringsbeslutninger for meget.

Følelser_køb_aktier

Hvilken risiko er det ved at købe aktier?

Når du køber aktier i et selskab, står du over for forskellige risici. Nedenfor diskuterer vi kort, hvad man skal passe på.

Virksomhed konkret risici

En virksomhed kan gøre forretning bemærkelsesværdigt dårligt. Dette sker for eksempel når en virksomhed begår bedrageri eller offentliggør en risikoadvarsel. Du kan beskytte dig mod denne risiko ved at købe mange forskellige aktier.

Sektor konkret risici

Nogle gange kan en bestemt sektor også klare sig dårligt. Et fald i oliepriser betyder for eksempel, at olieselskaberne klarer sig mindre godt. Du kan beskytte dig mod sektorspecifikke risici ved at sprede dine investeringer over forskellige sektorer.

Marked risici

Nogle gange går hele økonomien helt ned. Dette skete for eksempel under kreditkrisen i 2008. Sørg for, at du ikke investerer alle dine penge i aktier på én gang. På den måde undgår du at komme ind på toppen. Det er også vigtigt, at du ikke straks har brug for de penge, du investerer. Dette giver dig tid til at vente på, at markederne kommer sig.

Valutarisico

Når du køber udenlandske aktier, skal du også overveje valutarisici. Når du køber aktier i en fremmed valuta, er der en risiko for at miste penge, fordi din valuta falder i værdi. Du kan dække denne risiko ved at bruge derivater.

risico_køb_aktier

Hvordan kan man købe aktier? To metoder

Der er to strategier, du kan anvende, når du skal købe aktier. Vi diskuterer begge metoder nedenfor.

Langsigtet: køb af aktier

Mange mennesker køber aktier og holder dem i længere tid. Du kan gøre dette med en værdipapirkonto hos en traditionel børsmægler. Når du køber aktier på lang sigt, er det vigtigt at undersøge virksomhederne nøje. Det er klogt at kontrollere, om virksomheden forbliver rentabel på lang sigt.

Kortsigt: spekulere om aktier

Du kan også aktivt handle med aktier. Ved at spekulere kan du placere ordrer på kortsigtede stigninger og fald. Det er bedst at bruge et derivat som CFD til dette formål. Med CFD’er kan du reagere på hurtige prisstigninger og prisfald.

 • Du kan købe og sælge CFD aktier med så lidt som $100.
 • Du kan anvende gearing, der gør det muligt at handle med større beløb.
 • Du kan spekulere i faldende priser ved at gå short.
 • Med ordre kan du automatisere dine handel`s aktiviteter.

Tip: har du lyst til at vide hvordan CFD fungerer? Læs denne artikel for mere information..

Hvad skal man vide før du køber aktier

Før du køber aktier, skal du forstå, hvordan aktier fungerer. I dette afsnit besvarer vi ofte stillede spørgsmål om aktier.

Hvad betyder aktier?

En aktie er en slags dokument af ejendom. Hvis du ejer aktier i et firma, er du medejer af virksomheden. Du får derfor ofte en andel af virksomhedens overskud i form af udbytte. De fleste mennesker ejer dog også aktier, fordi de forventer en prisændring. Dette kaldes også markeds spekulation. Læs here for at lære mere om aktier.

Hvad betyder udbytte?

Når du køber aktier, skal du overveje vigtigheden af udbytte. Når et selskab tjener overskud, kan virksomheden beslutte at uddele en del af overskuddet til aktionærerne i form af udbytte. Vær opmærksom på udbyttet, når du køber en aktie. Udbyttet bestemmer delvist det resultat, du opnår med dine investeringer. Læs her alt om udbytte.

Hvordan bestemmer du hvornår man skal købe en aktie?

Når du ønsker at være succesfuld med handel med CFD aktier, er det vigtigt at tidsindstille dine handler godt. Der er to metoder, du kan bruge til at time dine handelsaktiviteter:

Vil du lære at handle med aktier? Læs vores handel for begyndere kursus:

Eksempel: køb Apple aktier

Ved hjælp af to eksempler viser vi, hvordan køb af aktier kan fungere.

Eksempel: købe en aktie direkte

Når du fysisk køber en aktie fra en børsmægler, bliver denne aktie din. I dette eksempel kan du købe Apple aktien for et beløb på $200. Når bestanden stiger til $250 over en periode på 5 år, sælger du aktien igen. Du opnår derefter et godt afkast på 25% eller 5% på årsbasis.

Eksempel: spekulere på en aktie

Du kan også vælge at spekulere i et kursfald på en aktie ved hjælp af en CFD. Ved at gå kort kan du drage fordel af en faldende aktiekurs. Når prisen er $ 300, beslutter du at gå kort. Prisen på aktien falder til $ 250 tre dage senere. I dette tilfælde ville din fortjeneste være $ 50.

Ved at bruge gearing behøver du ikke investere hele $300 for at udføre denne investering. Du kan allerede foretage en lignende investering med et beløb på $30. Dit afkast stiger til 50%, hvis du anvender en gearing på 1:10. Således med aktiv spekulation øges både det potentielle afkast og den potentielle risiko.

Handel aktier ved brug af CFD’er

Du kan handle med aktier ved hjælp af CFD’er. Hos CFD-brokers betaler du et lavt gebyr, der afhænger af størrelsen på din ordre. Omkostningerne starter med et par pence, hvilket betyder at du også kan handle med relativt små beløb.

Handels aktie CFD’er har også andre fordele. Du kan bruge gearing til at forstørre dine resultater. Det er dog vigtigt at huske, at tab også forstørres ved hjælp af gearing. CFD’er er kontrakter, der fastsætter en underliggende værdi, hvor forskellen mellem den pris, du åbner og lukker en position, bestemmer dit overskud eller tab.

Øv dig først med en demo!

Er du ivrig efter at begynde at købe og sælge aktier? Forståelig nok! Det er dog klogt at start langsomt. Du kan åbne en gratis demo konto hos forskellige børsmæglere. Med en demo konto kan du prøve at handle med aktier uden risiko. Brug knappen nedenfor for at åbne en gratis demo hos en børsmægler:

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!