Hvad betyder teknisk analyse?

Som investor eller trader kan du bruge teknisk analyse til at forudsige prisbevægelser. Teknisk analyse er især nyttig til kortsigtede investeringer. På dette kursus lærer du alt hvad du behøver at vide for at forudsige aktiekurserne selv ved hjælp af teknisk analyse.

Hvad betyder teknisk analyse?

Ved teknisk analyse studerer du grafer og prøver at genkende mønstre i dem. Du bruger data fra fortiden, og på det grundlag prøver du at forudsige fremtiden. Med tekniske indikatorer kan du finde gode øjeblikke til at købe og sælge dine aktier.

Teknisk analyse adskiller sig meget fra grundlæggende analyse. I grundlæggende analyse forsøger du at forudsige fremtiden ved hjælp af de aktuelle økonomiske tal for virksomheden. Grundlæggende analyse er mere nyttigt for langsigtede investeringer, mens teknisk analyse kan bruges til kortvarig spekulation. Her kan du læse mere om grundlæggende analyse.

Hvordan fungerer teknisk analyse?

Første gang folk ser tekniske indikatorer, mener de ofte, at teknisk analyse er en slags matematik. Heldigvis er teknisk analyse ikke så kompliceret. Teknisk analyse er på ingen måde en eksakt videnskab og kan kun bruges til at timing dine handler. Når du anvender din analyse, skal du altid kigge efter en bestemt kombination af faktorer.

Når flere tekniske indikatorer kommer sammen øges den forudsigende effekt. Når dette er tilfældet det er mere sandsynligt, at aktiekursen bevæger sig i den forudsagte retning. Når du bruger teknisk analyse, prøver du at bestemme det øjeblik, hvor du har den bedste chance for at foretage en vellykket investering eller handel.

Tip: Åben en gratis (demo) konto - tag højde for praksis med teknisk analyse.

Teknisk analyse kurs

Vil du lære at brug teknisk analyse? I dette kort kursus kan du lære hvordan du selv anvender de vigtigste teknikker.

Erkendelse af en tendens

Ved brug af teknisk analyse tilrådes det først at undersøge den aktuelle tendens. Der er tre hovedtendenser, du kan genkende:

Uptrend: prisen stiger primært

uptrend

Downtrend:  prisen falder primært

downtrend

Konsolidering:  prisen bevæger sig sidelæns.

konsolidering

Når du begynder at handle, er det bedst at handle i takt med tendensen. Nogle mennesker vælger at handle mod tendensen. Når du handler mod trenden, er timing endnu vigtigere.

Når du handler i takt med tendensen, er det bedst at tage stilling, når prisen gør en lille bevægelse i den modsatte retning. For eksempel med en uptrend ser du ofte, at prisen først stiger (impulsen), efterfulgt af et fald (retracement).

impulsen_retracement_forex

Ønsker du at lære mere om at genkende en trend? Vores artikel om dette emne forklarer, hvordan du kan genkende en tendens:

Genkendelse af horisontale niveauer

Det andet trin i din analyse er at søge efter et stærkt vandret niveau. Horisontale niveauer er prisniveauer, som prisen ville have svært ved at overgå. Der er to typer niveauer:

  • Support niveau: et niveau, som prisen ikke falder under (bottom).
  • Modstand niveau: et niveau, som prisen ikke overstiger (ceiling).

På disse niveauer kan det mange gange være interessant at åbne en handel. Sandsynligheden for en bevægelse i den modsatte retning er størst på horisontal niveau. Ønsker du at lære mere om horisontal niveauer? I vores artikel om dette emne lærer du alt om brugen af horisontale niveauer:

horisontal_niveauer_teknisk_analyse

Brug af candlesticks

Når man bruger teknisk analyse, er det klogt at bruge candlesticks. Et regelmæssigt linje diagram giver dig lidt information om pris tendenser inden for en bestemt periode. Med en candlestick kan du træffe bedre investering beslutninger.

En candlestick består altid af en body og en stick. Denne stick viser pris intervallet inden for dagen, og denne body angiver til hvilken pris aktien åbnede og lukkede den dag. En candlestick giver meget information væk og kan hjælpe dig med at træffe en handel beslutning. Ønsker du at lære mere om candlestick? Læs vores artikel om candlestick:

candlestick_forklaring

Bevægelse gennemsnit

Du kan bruge tekniske indikatorer til at finde ud af, om det er klogt at købe eller sælge en aktie. Et bevægelse gennemsnit viser, hvordan gennemsnitsprisen på en aktie har udviklet sig over en bestemt periode. Det anbefales at bruge 50 og 200 bevægelse gennemsnit. Du kan bruge de glidende gennemsnit til at afgøre, om det er klogt at investere på det tidspunkt.

Dette bevægelse gennemsnit giver også en masse information om den aktuelle tendens. Når det bevægelse gennemsnit har en skarp vinkel, bliver tendensen stærkere. Når afstanden mellem de to glidende gennemsnit stiger, er dette også en indikation af, at tendensen bliver stærkere. Vil du vide mere om brug af det bevægelse gennemsnit? I denne artikel kan du læse alt hvad du behøver at vide om bevægelse gennemsnit:

bevægelse_gennemsnit

RSI eller Relative Strength Index

Dette Relative Strength Index er en anden nyttig teknisk indikator, du kan bruge, når du begynder at handle. Med RSI kan du afgøre, om der er en god mulighed for at komme ind på markedet. Indikatoren viser, om en aktie er blevet overkøbt eller oversolgt i en bestemt periode..

Udover du kan bruge RSI til at afgøre om der er en god chance for at prisen vil bevæge sig endnu længere i samme retning. Hvis RSI bevæger sig i samme retning som aktiekursen, vil tendensen sandsynligvis fortsætte. Men hvis RSI bevæger sig i den modsatte retning, er chancerne for, at tendensen vender. Vil du vide, hvordan du kan bruge RSI til dine handel aktiviteter? I vores vejledning om dette emne lærer du alt hvad du behøver at vide om RSI:

RSI_konvergens

Fibonacci som indikator

Den sidste tekniske indikator, vi skal diskutere i denne artikel, er Fibonacci indikatoren. Fibonacci rækkefølgen af tal er en næsten magisk sekvens, som du finder overalt i naturen. Sjovt nok kan du også finde de samme nummer sekvenser på de finansielle markeder.

Fibonacci numrene kan bruges til at forudsige, hvornår en aktiekurs fortsætter med at stige eller falde. Vil du vide, hvordan du kan anvende Fibonacci numrene på dine handels`aktiviteter? I denne artikel kan du finde alle de oplysninger, du har brug for:

Fibonacci_udvidelse

Hvad er teknisk analyse baseret på?

I teknisk analyse, antages det at al offentligt tilgængelig information allerede er indarbejdet i prisen. Derfor er denne type analyses fokus på den statistiske analyse af prisbevægelser. Ifølge Charles Dow, grundlæggeren af teknisk analyse, bevæger markedet sig efter forudsigelige og identificerbare mønstre.

Teknisk analyse er baseret på troen på, at historien gentager sig selv. Dette ses ofte i praksis: aktiekursen bevæger sig ofte inden for et fast interval. Når det laveste eller højeste niveau er nået, ser du at prisen ofte bevæger sig i den anden retning. Det er dog vigtigt at huske, at teknisk analyse ikke er en hellig gral: den forbliver en subjektiv forudsigelse, der ikke altid går i opfyldelse. Derfor er det vigtigt at anvende teknisk analyse på den rigtige måde.

Hvordan kan du bedst henvende teknisk analyse?

Når du vil handle med succes ved hjælp af teknisk analyse, er det vigtigt at oprette et godt system. For at oprette et godt system skal du først træffe de nødvendige beslutninger.

Hvilken børsmægler vil du vælge?

Det er vigtigt at vælge en børsmægler, eller såkaldte brokers,der passer dig. Ikke alle børsmæglere er lige velegnede til at udføre teknisk analyse. Når du vil bruge teknisk analyse, skal du vælge en broker, der giver dig mulighed for at bruge indikatorer på en graf. Det er også vigtigt at vælge en part med lave transaktion omkostninger. Ved at gøre dette får du det højest mulige afkast med dine handelsaktiviteter.

Ønsker du at vide, hvilke børsmæglere du kan handle ved hjælp af teknisk analyse? Ved at trykke på knappen nedenfor kan du direkte se vores oversigt over de bedste børsmæglere at handle med:

Hvad har du lyst til at investere i?

Efterfølgende, det er vigtigt at bestemme hvad du har lyst til at investere i. Gå ikke vild ved at handle tilfældige aktier. Først er det klogt at begrænse dig til et par aktier, som du følger nøje med.

Indstil dine regler

Det er meget vigtigt at sætte klare regler. Bestem hvilke tekniske indikatorer du vil bruge til at indstille din strategi. Under alle omstændigheder, skal du altid overveje til hvilken pris du vil åbne en handel. Udover dette er det også klogt at bestemme de niveauer, hvor du vil tage dit overskud eller tab.

Det er også vigtigt at bestemme, hvordan du vil håndtere dine risici. Gode handler sikrer at den potentielle fortjeneste på en investering altid er højere end det potentielle tab. I artiklen, der bliver en daytrader, kan du læse mere om styring af dine risici.

Test

Næst ting det er vigtigt at teste din analyse så meget som muligt. Du kan gøre dette ved at bruge din strategi på gamle data. Det er dog vigtigt at huske, at tidligere resultater ikke garanterer positive resultater i fremtiden.

Det anbefales derfor at prøve din strategi med en demo. Ved at bruge en demo kan du simulere investerings resultaterne baseret på reelle data. Vil du vide, hvor du kan åbne en gratis demo? Ved at trykke på knappen nedenfor kan du direkte åbne en gratis demo konto:

Hvad er begrænsningerne ved teknisk analyse?

I praksis gentager historien sig ikke altid. Imidlertid er teknisk analyse baseret på dette er princippet. Det tilrådes derfor at bruge et stop loss. Med et stop loss undgår du at miste et stort beløb på hele din investering.

Teknisk analyse bliver også ofte en ‘selvopfyldende profeti’. For eksempel placerer mange investorer en stopordre under et stærkt vandret niveau. Når nok folk gør dette, kan det faktisk påvirke aktiekursen. Når alt kommer til alt er det spillet om udbud og efterspørgsel, der bestemmer prisen på en aktie.

Kombination af analyser

Både teknisk og grundlæggende analyse har deres begrænsninger. Professionelle investorer vælger ofte at kombinere begge teknikker. Ved at få oplysninger fra flere kilder leverer du ofte de bedste handel resultater.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!