Hvordan kan man købe Lego aktier?

Den Danske legetøjsproducent Lego er blevet kendt for sine farvede plastik terninger. Dette legetøj er en to gange vinder af prisen ‘århundredets legetøj’. Lego refererer ikke kun til producenten af dette velkendte legetøj: det er også blevet et type navn, fordi legetøjet fremstillet af producenten også kaldes Lego. Har du lyst til at investere i Lego? I denne artikel vil vi se, om det er muligt at købe Lego aktier.

Hvordan kan man investere i Lego?

Den eneste måde du kan ‘investere’ i Lego er ved at købe sjældne Lego sæt og sælge dem for mere. Nogle Lego sæt er hundredvis af euro værd. Desværre er selskabet selv ikke noteret på børsen, så det er ikke muligt at købe Lego aktier.

Har du lyst til at købe Other aktier? Du kan handle direkte med Other-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Oprettelsen af Lego

Den Danske tømrer Ole Kirk Christiansen er grundlæggeren af Lego. Han boede i den Danske by Billund. I 1916 begyndte han at bygge huse og møbler. I 1930’erne, under Depressionen, besluttede han at lave miniature versioner af sine egne produkter. Han lavede miniature stiger og jernplader. De dannede hans inspiration til at begynde at lave legetøj.

Fra moderne legetøj til Lego

Christiansen besluttede at lave moderne plastiklegetøj. Han lavede også en lastbil, som du kunne skille ad og bygge om. Sådan så han byggesten i plastik hos konkurrenten Kidkraft. Ifølge Christiansen var det en stor mulighed.

Fra 1949 begyndte Lego at producere egne byggesten i plast. Disse byggesten i plast er udhulet i bunden. Øverst indeholder de et par studs. Som et resultat kan de let forbindes til hinanden. Ikke alle forhandlere var først begejstrede for det nye produkt.

Ti år senere var det et vellykket produkt: stenene solgte godt. Så god endda, at produktionslinjen af trælegetøj, der gik tabt ved en brand i 1959, ikke længere skulle genopbygges.

Buy Lego shares

Hvad skete der med fremkomsten af Lego?

Lego var et produkt, der var egnet til masseproduktion. Det var en forandring, fordi trælegetøj var håndlavet på det tidspunkt. Terninger kan sættes sammen endeløst. Der kan altid laves forskellige bygninger. På grund af dette er der altid efterspørgsel efter terninger. Desuden kan børn forestille sig sig selv på deres eget friluftsmuseum og bygge hele fantasiverdener med Lego.

I den forstand reagerer Lego på den måde, disse børn oplever verden på. Derfor blev der også åbnet en temaparker.

Lego er ikke blot en kilde til underholdning: Børnene kan også lære noget af det. Lego udvikler børns kreativitet, og det hjælper dem til at finde ud af, hvordan man løser problemer.

Lego forlystelsespark

Der er også Lego forlystelsesparker. Den første park blev åbnet i 1968 i den danske by Billund. Tre andre parker er nu åbnet. Legoland Windsor åbnede i England i 1996. Legoland Californien åbnede i 1999. Den fjerde forlystelsespark, Legoland Deutschland, åbnede i 2002. En park har omkring 1,3 millioner besøgende årligt.

Faldende salg

I 2017 oplevede Lego sit salg falde for første gang i år. Salget i både Europa og Nordamerika var skuffende. På grund af de skuffende salgstal skulle mange legetøj sælges med rabat. For første gang i 13 år blev virksomheden konfronteret med faldende salg. I september 2017 meddelte Lego, at 1.400 job ville blive elimineret på verdens plan.

Nyttige links: Kom godt i gang med at investere

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *