Hvor kan man købe Volvo aktier?

Volvo er et velkendt Svensk bilmærke. Især i økonomisk god tider køber folk mange biler: En investering i et bilmærke som Volvo kan derfor være en god idé. I denne artikel ser vi på, hvordan man køber Volvo aktier. Du kan også finde Volvos seneste aktiekurs.

Hvordan kan man købe Volvo aktier?

Når man har tillid til økonomien, kan det være smart at købe Volvo aktier. Når folk har meget at bruge, er de mere tilbøjelige til at købe en ny bil. Det er nødvendigt at holde nøje øje med, hvordan konkurrenterne klarer sig. Når varemærket mister sin popularitet, kan det være bedre at investere i et andet bilmærke. Har du lyst til at købe Volvo aktier? Du kan handle direkte med Volvo-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0 € i gebyrer for Volvo aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion

Hvad er Volvos aktiekurs?

I grafen nedenfor kan man følge udviklingen i Volvos aktiekurs. Man kan også åbne en CFD position på aktien direkte med knapperne.

Om virksomheden Volvo

Volvo er et velkendt Svensk bilmærke. Bilerne er produceret af Volvo Car Corporation. Mærket blev grundlagt under et bestyrelsesmøde den 10. maj 1926. Ved grundlæggelsen blev mærket ejet af den kugle ledende producent SKF. Initiativet til oprettelse af Volvo blev taget af lederen af salgsafdelingen Assar Gabrielsson og Gustaf Larson.

buy volvo shares

Kugle ledende producent SKF

Volvos historie starter ikke med biler, men med kuglelejer. Ab Svenska Kullager Fabriken (SKF) blev grundlagt i 1907. I 1914 blev en medarbejder i SKF sendt til USA for at undersøge, om en billig bold med navnet Volvo var levedygtig: Forskning viste, at dette var tilfældet. I 1915 blev Volvo registreret som et varemærke af SKF. Navnet Volvo, latinsk til jeg ruler , gjaldt kuglelejer og senere til biler.

Volvo personbiler

Den første Volvo, Volvo 04, blev vist til verden den 14. april 1927. Volvo voksede støt efter indførelsen af denne første personbil.

Et stort skridt på markedet for personbiler blev taget efter Anden Verdenskrig ved introduktion af Volvo P444. Fra 1956 begyndt Volvo under ledelse af Gunnar Engellau at vokse. Volvo har sat foden på det Amerikanske mærke. De åbnede også nye fabrikker i Göteborg og Gent.

I 1974 blev den Nederlandske bilproduktive DAF overtaget. DAF 66 blev til Volvo 66. Den efterfølger, som DAF udviklede, kom på markedet som Volvo 343. Med den faste Volvo 240 og Volvo 740 havde Volvo ikke et sporty image i firserne. Derfor blev den sporty Volvo 480 ES indsendt i 1985. Andre modeller fulgte, f.eks. Volvo 440 (1988) og Volvo 460 (1989).

Volvo er en forholdsvis lille aktør på bilmarkedet. Derfor besluttede Volvo at sælge sin personbil division. Personbil divisionen blev købt i 1999 af den Amerikanske bilmærke Ford.

Volvos bilfabrikker ligger i Chengdu og Daqing. I USA blev der opdateret en ny fabrik i Charleston (North Carolina). De første biler rullede ud af fabrikken ved udgangen af 2018.

Volvo og sikkerhed

På sikkerhedsområdet spiller Volvo en pionerrolle. Virksomheden er kendt for sine mange nyskabelser på sikkerhedsområdet. En ingeniør, der arbejder i Volvo, opfandt f.eks. trepunkts sele i 1959. At bære et trepunktssele øger risikoen for at overleve en ulykke med 50%.

Nyttige links: Kom godt i gang med at investere

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *