Hvordan kan man købe Amazon aktier?

Investering i Amazons aktier kan fungere godt! Dette kæmpe butik e-handelsselskab vokser stadig i værdi hvert år. Men hvordan kan man købe Amazons aktier? Og er det klogt at investere i Amazon nu? I denne artikel kan du læse alt hvad du behøver at vide!

Hvor kan man købe Amazon aktier?

Har du tillid i Amazons fremtid? Virksomheden investerer stadig i flere nye industrier, hvilket betyder, at en investering i virksomheden helt sikkert kan gå godt. Har du lyst til at købe Amazon aktier? Du kan handle direkte med Amazon-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Amazon aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Amazon aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen på Amazon?

Er du nysgerrig efter Amazons aktiekurs? I grafen herunder kan du se, hvordan Amazon-aktien har klaret sig i den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en handelsposition på virksomheden.

Virksomhedsoplysninger for Amazon

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Amazon.

Analyse af Amazon

Før du beslutter dig for, om du vil købe eller sælge Amazon, er det vigtigt at analysere aktien først. Oversigten nedenfor viser dig, hvordan Amazon-aktien har udviklet sig over den seneste periode.

Aktiekurser for de sidste 5 dage

I nedenstående tabel kan du se aktiekurserne på Amazon for de sidste 5 dage:

Hvad vil Amazons aktiekurs gøre i 2024?

Er du nysgerrig efter, hvad analytikere tror, at Amazon vil gøre i 2024 og de kommende år? Ved hjælp af data fra Alpha Vantage har vi kombineret analytikernes prognoser. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om Amazons prisbevægelser, og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse. Lav altid din research!

Amazon deler analysator: Hvad vil du vide?

 • Fordele : hvilken gode argumenter findes ved at købe Amazon aktier?
 • Risici : hvad skal du være opmærksom på, når du investerer i Amazon?
 • Tjen penge : hvordan tjener Amazon penge?
 • Forklaring : hvordan kan man købe Amazon-aktier i 4 trin?
 • Historie :Hvordan voksede Amazon til at være et stort selskab?
 • Erhvervelser : hvilke virksomheder har Amazon erhvervet?
 • Skandaler : i hvilke områder kan Amazon forbedre?

Hvad er fordelene ved at investere i Amazon?

En investering i Amazon kan fungere godt! Firmaet passer perfekt ind i vores moderne samfund. Folk køber flere produkter online, og Amazons mærke er ekstremt stærkt. Selskabet blev grundlagt i Amerika, men har fået trækkraft i mange andre lande.

For eksempel arbejder virksomheden i øjeblikket på ekspansioner i Europa. Ved at tilbyde kundeservice på lokale sprog og ved at opbygge lokale websteder kan de forskellige Europæiske markeder overvindes. Amazon har f.eks. været aktiv inden for området Amazon.nl, som det kan betjene det Nederlandske markeret siden 2020. Dette gør det muligt for både virksomhedens indtægter og rentabilitet at stige yderligere.

Virksomheden har også bevist, at den kan holde sig flydende under en krise. Under korona krisen lykkedes det dem at blive operationelle. Desuden bestilte flere mennesker produkter via internettet, hvilket ekstra øgede deres rentabilitet. Resultatet var, at selv flere mennesker forsøgte at handle online, hvilket kunne øge kundegrundlaget selv efter korona krisen.

Amazon_headquarters

Nye produktgrupper og innovationer

En anden stærk grund til at købe Amazons aktier er, at de har flere og flere indtægtskilder. Da selskabet blev grundlagt, tjente selskabet kun penge ved at sælge produkter. I dag opererer Amazon inden for forskellige brancher. Amazon forvalter en vellykket cloud tjeneste og konkurrerende med streamingtjenester via Amazon Prime Video. Det er i overensstemmelse med forventningen om, at markedsandelen for disse produktgrupper vil stige alternativ mere, hvilken vil øge virksomhedens rentabilitet.

Virksomheden innoverer også ved at investere i nye projekter. Firmaet investerede for eksempel 700 millioner dollars i Rivian, en producent af elektriske lastbiler. Desuden investerer de også i opstartsfasen Aurora Innovation, der er ved udviklet autonome biler. Ved at investere i disse teknologier kan forretningsprocesserne optimeres yderligere i fremtiden.

Alt i alt er Amazon et stærkt selskab med salg, som stadig stiger årligt. Investorerne forventer helt klart, at denne tendens fortsætter i betragtning af virksomhedens høje værdi. Tror du på Amazons fremtid? Så kan det være smart at købe Amazon aktier!

Hvad er den største risiko for at investere i Amazon?

Amazon er en af verdens største virksomheder, når den ser på dens markerede kapitalisering. Alligevel er en investering i Amazon ikke helt uden risiko. Denne del af artiklen ser vi på de risici, som du skal overveje, når man investerer i Amazon.

Stærk konkurrence

Den største risiko for Amazon er konkurrencen. Det er let for kunderne at skifte til en anden del. Virksomheden skal derfor hele tiden være på vagt og tilbyde den bedste serviceniveau. Flere og flere kendte virksomheder som Wal-Mart og Home Depot er tilgængelige via internettet. Ofte er der også lokale konkurrenter som f.eks. Bol.com i Nederlandene.

Denne voksende konkurrence kan lægge pres på spekulere margins. Konkurrenter vil f.eks. forsøge at tilbyde produkterne billigere end Amazon. Amazon kan derefter miste kunder til sin konkurrent. Hvis de også reducerer priserne, falder virksomhedens rentabilitet yderligere.

Cloud tjenester er også et meget konkurrencepræget markeret. Større konkurrenter er Hewlett-Packard, Google, AT&T, IBM og Microsoft, som alle har lanceret deres egen tjeneste. Disse virksomheder fokuserer alle på en anden niche, som kan skade Amazon som førende på markedet.

Spekulativ overskud og væksttal

En anden risiko er usikkerheden omkring udviklingen af overskud. Skeptikere spekulerer på, om et selskab med forskellige små spekulere margins har til nok plads til fortsat at vokse på det konkurrenceprægede markeret. Hvis dette ikke er tilfældet, kan Amazons aktiekurs komme under et betydeligt pres.

Man kan allerede se, at Amazons vækstrater er faldende, mens det selskab, der har været vant til at opleve mere end 40% vækst om året, nu vokser omkring 20% om året. Den relative vækst er naturligvis kun begrænset, men den absolutte vækst er stadig større. Dette behøver ikke at være en større risiko og kan være et tegn på, at selskabet langsomt er ved at blive en stabil del.

Det er meget vigtigt at huske, når man køber Amazon aktier, at værdien af aktierne er meget spekulativ. Aktien er meget værdsat og skal fortsat leve op til et højt niveau af værdi. Indtil videre er der intet tegn på, at dette virker, men hvis virksomheden vokser mindre hurtigt end forventet, vil man ikke få de bedste resultater af investeringen.

Hvordan tjener Amazon penge?

Før man køber Amazon aktier, er det klogt at undersøge, hvordan selskabet tjener penge. I denne del af artiklen vi kommer til at analysere de forskellige indtægtskilder for det store firma.

Detailsalg

Amazon får stadig størstedelen af sine indtægter ved at sælge produkter til forbrugerne. Amazons tilbud er enorme, og du kan finde næsten alt, hvad du kan komme i tanke om. Desuden forsøger virksomheden hele tiden at nå frem til nye målgrupper, f.eks. ved at sælge e-bøger i Kindle Store.

Lige nu, mens vi skriver her, får virksomheder ca. 50% af salg fra salg af varer. Den andel af indtægter, der kan henføres til at sælge produkter via internet, er faldende. Det er dog en god nyhed: Aktien er faldende, fordi Amazon også formår at tjene penge fra andre kilder. Dette giver virksomheden mulighed for at frembringe gode resultater, selv om færre produkter sælges via internet i fremtiden.

Amazon_shares_buy

Tredjeparts salg

20% af Amazons overskud stammer fra salg, der er gennemført fra andre parter, der sælger produkter gennem Amazon. Andre butikker og webbutikker kan åbne en konto på Amazon for at sælge deres produkter på deres websted. De gør naturligvis ikke dette gratis: Sælgerne betaler 0,99 USD pr. produkt. Når man betragter som en professionel sælger, betaler man også et tegnings gebyr på 40 USD pr. måned og en procentdel af prisen på mellem 6% og 25%.

Det er naturligvis meget attraktivt at tjene penge på denne måde: Amazon er ikke ansvarlig for at sælge produkter. De leverer kun platformen, hvor produkter tilbydes, og modtager og en pæn kommission på dem. Samtidig bliver webstedets position kun ved at blive stærkere, da dette yderligere øger produktsortimentet.

Amazon Web Services (AWS)

Amazon tjener også flere og flere penge fra deres cloud tjeneste, Amazon WebService. Tidligere skulle virksomheden investere meget i etableringen af infrastrukturen. Denne infrastruktur er nu færdig, og de faste omkostninger er begrænsede. Som følger heraf er fortjenstmargenen ved salg af cloud tjenester ekstremt høj. I øjeblikket forudsiger 15% af indtægterne gennem cloud tjenesten, og tallene stiger stadig. Den vellykkede cloud tjeneste kan derfor være en god grund til at investere i Amazon.

Amazon Prime (Video)

En anden gratis, ny indtægtskilde til Amazon er de forskellige abonnement tjenester. Siden 2005 har selskabet tilbudt Amazon Prime, hvilket gør det muligt for forbrugerne at få pakker leveret gratis.

Denne giver virksomheden en hurtig indkomst og og binder kunder til mærket. Hvis du allerede har betalt til gratis levering gennem et abonnement, vil du sikkert blive ved med at bestille fra Amazon.

Selskabet vil også konkurrere med Netflix gennem deres streamingtjeneste Amazon Prime Video. Inden for Amazon Prime kan du finde nye TV shows og film. De laver også særlige aftaler: For eksempel vil selskabet siden 2019 udsende Engelske fodboldkampe. Virksomheden investerer også mange penge i udviklingen af et unikt indhold.

Tror du, hos Amazon kan tage marked aktier fra Netflix? Så kan det være interessant at investere i Amazon ved at købe aktierne.

Fysiske butikker og anden indkomst

Amazon åbner også flere og flere fysiske filialer. Det er et interessant træk, når man tænker på, at folk i stigende grad handler via internettet. Ikke mindre er den baseret på en god idé: Med de butikker, de ønsker at kortlægge butikkernes adfærd bedre. De kan også reducere omkostningerne ved de mange returnere pakker ved at give folk mulighed for at bringe pakkerne tilbage til butikken. Mens vi skriver denne artikel, virksomheden har ca. 7% af sine indtægter fra sine fysiske butikker.

Endelig tjener virksomheden også penge på andre indtægtskilder. For eksempel tjener de penge fra reklamer.

4 Trin-for-trin plan: Hvordan kan man købe Amazon aktier?

For ved købe Amazon aktier, må du følge nogle enkle skridt. I denne del af artiklen beskriver hvad man skal gøre, før man forudsiger og investerer i virksomheden.

Undersøg Amazon aktier

Mange glemmer, at det er vigtigt at analysere en aktie først. Når du køber Amazon uden god grund, kan du give bagslag. Undersøg Amazons vision for fremtiden og finde ud af om det er interessant at købe aktierne.

Der er to typer analyzer, som du kan udføre, når du ønsker at afgøre, om det er interessant at købe Amazon aktier:

Man kan naturligvis også vælge at kombinere begge analysemetoder. Når man har konkluderet om det er smart at købe Amazon aktier, skal man have en konto hos en børsmægler, eller såkaldt broker.

Åbn konto hos en børsmægler

En mægler er et selskab, der gør det muligt at købe og sælge aktier. Du kan købe Amazon aktier fra næsten enhver børsmægler. Virksomheden er jo en af verdens største virksomheder!

Det er tilrådeligt at vælge en broker med lave priser. På investere i en dyr bank kan koste dig mange penge på lang sigt. Du vil ikke være den første investor, der efterlader tusinder af pund jeg afkast på bordet. Brug derfor knappen nedenfor for at sammenligne de bedste børsmæglere:

Overvej, hvor mange penge du vil investere

Under alle omstændigheder er det ikke tilrådeligt at investere alle dine penge i Amazons aktier. Det er bedre at tænke på, hvordan selskabet passer ind i din aktieportefølje. For investorer, der tør tage flere risici, kan det være interessant at investere et større beløb i Amazon. Eftersom prisen er stærkt tilknyttet til fremtidig vækst, investeres i Amazonas ret spekulativ.

Husk, du investerer normalt på lang sigt. Det er derfor vigtigt kun at investere med penge, som man kan gå glip af. Det er ofte tilrådeligt at træde varsomt: Dette kaldes også gennemsnitsberegning af dollar omkostninger. På den måde undgår du at lægge alle dine penge i Amazon i den høje ende af prisen.

Køb af Amazon aktier

Når du har besluttet, hvor mange penge du vil investere i Amazon aktier, kan du placere ordren. Man kan vælge mellem to typer ordrer: marked ordrer og limiteret ordrer. For den investor, som køber Amazon aktier på lang sigt, er en marked ordre et godt valg. Så køber du aktierne direkte til den bedst mulig pris. De kan bruge en marked ordre til Amazon aktier, da handels mængden er høj, og der er derfor til mulig likviditet.

Du kan også vælge en limiteret ordre. Med en limiteret ordre, fastholder du en pris, til hvilken du køber aktien. Denne form for orden er ideel til den aktive trader, som også ønsker at tag fordel af små prisbevægelser.

Når du køber aktien, det vigtigste er at holde øje med resultaterne. Undersøge, om virksomheden stadig opnår gode resultater. Hvis dette ikke er tilfældet, kan du beslutte at sælge dine aktier igen.

Historien om Amazon

Jeff Bezos kom med en idé i 1990’erne, der nu gør ham til en af de rigeste mennesker på jorden. Han begyndte i 1994 med et websted, der solgte bøger over internettet. Det gjorde han, fordi han så, på internet voksede med 2300% om året. Det viste sig at være en god beslutning: Inden for tre år lykkedes det Amazon at generere salg på 16 mio. USD ved at sælge bøger til 180.000 kunder i 100 lande.

Jeff Bezos arbejdede på Wall Street og grundede sin erfaring besluttede han hurtigt at overtage selskabet til aktiemarkedet. Aktierne blev lukket til 1,72 USD efter den første handelsdag i 1997. En investering i børsintroduktionen virkede meget, da du mente, til prisen nu er over 3000 dollars!

Jeff Bezos Amazon's founder

Jeff Bezos (højre) grundlæggeren af Amazon

Sjovt nok er Amazon et af de få selskaber, der overlevede den berømte dot com boble. Amazon fandt også et hit, der faldt fra 112 til 5,5 dollars. Dette fald skyldes, at virksomheden investerede i flere nystartede virksomheder, som ikke overlevede på grund af den store gæld, de havde påtaget sig. Som vi nu ved, har Amazon mere end overlevet og er nu en af verdens største virksomheder.

Amazon var for eksempel det første selskab efter Apple for at få en markeret kapitalisering på kun slutningen 1 milliarder dollars eller 1.000 millioner dollars. Jeff Bezos ejer stadig 16% af selskabernes aktier og beskæftiger over 600.000 mennesker i virksomheden. Derfor er virksomheden tydeligvis førende på markedet i Amerika: Den ejer mere end halvdelen af hele markedet til e-handel.

Forresten, der er en god chance for, hos Jeff Bezos nu fortryder hans ægteskab. Skilsmissen var den dyreste i historien, og manden måtte opgive halvdelen af sin formue.

Erhvervelser og andre projekter

Amazon erhvervede Whole Foods Markets til 42 USD pr. aktie i 2017. Hele Foods Markets er en højere supermarkedskæde. Amazon håber at bruge den nye selskab til at sælge sine produkter.

Whole foods Amazon

I 2018 købte Amazon også det online apotek PillPack. Dette firma pakker receptpligtig medicin og er kun aktiv i USA. Amazon har licens til at sælge receptpligtig medicin. Som følger heraf har virksomheden opbygget en position på markedet for modtagelig medicin, og markeret til en værdi af 560 mia. USD alene i Amerika.

Ud over denne type større erhvervelser har virksomheder også flere mindre projekter. Amazon ejer f.eks. Alexa Internet, A9.com og Internet Movie Database. Selskabet forvalter også Amazon Mechanical Turk, et websted, hvor brugere kan udføre små huslige pligter ved lave betalinger.

Disse tidligere for erhvervelser bidrager til Amazons diversificering. Dette reducerer den sektorspecifikke risiko for Amazon, hvilket kan gøre det mere attraktivt at investere i Amazons aktier.

Skandaler omkring Amazon

Amazon ses ikke altid i et positivt lys. For eksempel stod virksomheden centralt i dokumentaren bag kliket. Denne dokumentation viste de dårlige arbejdsvilkår for arbejdstagere i distributionscentre. Amazon er ikke en fan af fagforeninger og ser ikke ud til at bekymre sig for meget om deres medarbejdere på disse forskellige steder.

I 2016 fandt en BBC undersøgelse, at Amazon chauffører udfører et intenst tidspres. Derfor skal de køre så hurtigt, når de bringer både deres sikkerhed og de andre trafikanters sikkerhed i fare.

Der er også megen kritik af Amazon for at behandle sine medarbejdere som robotter. I 2016 ansøgte de f.eks. om et patent på et bevægeligt bur, hvor lagerarbejdere kunne transportere. En anden opfindelse af firmaet var et armbåndsur, der kunne spore og lede lageransatte med vibrationer.

Ud over alle disse skandaler er det også kendt, på Amazon underbetalte sine ansatte i Amerika. Mange arbejdstagere er endda nødt til at supplere deres indkomst med fordele og madkuponer, hvilket betyder, at virksomheden modtager og skjult supplerende tilskud.

Selskabet undgår ligeledes så meget som mulig at opkræve skatter. Med en omsætning på 3,35 mia. GBP i USA betalte de kun 1,8 mio. GBP i afgifter, hvilket svarer til en skattesats på 0,05%!

Sådanne skandaler kan føre til dårligere resultater i fremtiden. Hvis virksomheden f.eks. skal betale flere skatter, vil virksomhedens rentabilitet falde. Det er vigtigt at tage hensyn til denne form for interesser, når der tages hensyn til en investering i Amazon.

Amazon_warehouse

Online investering i Amazon

Amazon blev offentliggjort i 1997. Derfor er det i år muligt at investere i Amazon. Det gør man ved at købe aktier i teknologivirksomheden. Amazon er en af mange teknologi agenter, der er opdateret på USAs liste. børs for NASDAQ. Hvis du vil købe Amazon aktier, kan du gå til denne velkendte børs.

For ved købe Amazon aktier på NASDAQ børsen behøver du ikke at rejse til Amerika. Du kan bare handle i Amazon CFD’er online. Du gør det med en online cfd-mægler som Plus500. Lav en gratis konto, og du kan begynde at investere med det samme.

Tip: Øv dig med en demo-konto

Hvis du vil, kan du begynde at investere i Amazon i dag. Hvis du er en erfaren investor, så er det ikke et problem. I dette tilfælde har du tilstrækkelig viden til at træffe de rigtige investeringsbeslutninger og få et godt resultat af dine investeringer.

Er du en nyomvendt investor? Så anbefale vi, at du øverst på investere, før du putter nogle af dine aktiver i Amazon. Ved at foretage investeringer er man mere tilbøjelig til at investere sine aktiver på en god måde. Det betyder, at De har en bedre chance for at opnå et godt investeringsresultat.

Man kan øve sig i at investere ved at oprette en demo-konto hos en online børsmægler. Har du investeret med et fiktivt aktivt i et stykke tid, og er det generelt godt? Så kan du begynde at investere for alvor. Gør det ved at forvandle din demo til en rigtig konto.

Brug knappen nedenfor til at åbne en fre demo selv:

Nogle Amazon investering tips.

 • Se godt på den generelle tendens og tilslut dig denne tendens.
 • Kontroller også den generelle økonomiske situation, før du investerer
 • Brug et stop loss for at begrænse dine tab
 • short, når du tror, at Amazons pris vil falde.
 • Investere kun med penge, du virkelig kan gå glip af.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *