Hvordan kan man købe Danone aktier?

Som barn nød jeg også regelmæssig dessert lavet af Danone. I dag opererer virksomheden på flere kontinenter: Danone sælger for eksempel flere produkter i nye Kina. En investering i Danone kan derfor være interessant. I denne artikel vi ser på hvordan man kan købe Danone aktier. Man kan også finde de seneste oplysninger om aktiekurser fra Danone selskabet.

Hvor kan man købe Danone aktier?

En investering i Danone kan stadig gå godt. F.eks. kan markedet til baby mejeriprodukter i Kina skabe flere og flere salg i fremtiden. Det er nødvendigt, at analysere, hvordan virksomheden sammenlignes med konkurrencen. Udover er det klogt at træde ind på det rigtig tidspunkt. Når man køber aktierne på toppen, kan det tage lang tid at opnå et positivt afkast af investeringen i Danone.

Har du lyst til at købe Danone aktier? Du kan handle direkte med Danone-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Hvordan investerer man aktivt i Danone aktier?

Prisen på en aktie som Danone kan svinge stærkt. Det kunne man se under korona pandemien i 2020: fordi alle virksomheder blev lukket, blev der solgt langt færre mælkeprodukter. Dette var naturligvis dårligt for Danones driftsresultat og aktiekurs. Som aktiv investor kan man tag fordel af disse udsving i aktiekursen.

Det gør man ved aktivt at spekulere på Danones aktiekurs. Når dårlige nyheder kommer ud, kan man tage en short position. Med en short position får man et positivt resultat, når prisen falder. En god CFD-mægler, hvor man aktivt kan handle med Danone CFD aktier, er Plus500. Har du lyst til at prøve mulighederne med en gratis demo-konto? Brug derefter knappen nedenfor for at åbne en konto hos denne udbyder:

Der tabes penge på 72% af CFD-detailkontiene.

Hvad er Danones aktiekurs?

I grafen nedenfor kan man straks konsultere Danones CFD aktiekurs. Du kan også bruge købs og salgs knapper til at åbne en handelsposition på aktien.

Om virksomheden Danone

Det Franske fødevareselskab Groupe Danone blev grundlagt i 1909 af Isaac Carosso. Han begyndte i Barcelona med et små virksomhed der producerede yoghurt. Ti år senere blev der bygget en første fabrik i Frankrig. Selskabets vigtige produkter er mejeriprodukter og yoghurt, medicinsk mad og vand på flaske. Danones hovedkontor ligger i Paris.

Buy Danone shares

Betydningen af yoghurt

For den Græsk fødte Isak Carosso var yoghurt naturligvis et velkendt produkt. Han flyttede fra Thessaloniki til Barcelona i 1912. Der var han bekymret for at børnene ofte blev ført af tarmlidelser forårsaget af dårlig hygiejne. Isak var overbevist om at fermenterede mælkeprodukter ville styrke disse børns tarmflora. Derfor begyndte han at lave yoghurt. Han gav navnet på den virksomhed der ville fremstille denne yoghurt efter sin søn Daniel.

Virksomhedens aktiviteter og omsætning

Danone har opdelt sine aktiviteter i fire grupper: babyprodukter, vand, friske mejeriprodukter og medicinsk mad. Salget af friske mejeriprodukter tegner sig for 50% af salget, og 30% af salget og vandindholdet tegner sig for 20% af salget.

Det globalt aktive selskab opnår ca. 40% af salg i Europa. Det mindste mærket er USA. I Europa er Frankrig det vigtigste mærket, hvor Danone opkøbte 10% af salg i dette land.

Fusioner og opkøb lavet af Danone

Danone har fusioneret med flere virksomheder. Virksomhederne blev også anskaffet:

  • I 1967 blev virksomheden fusioneret med osteproducenten Gervais
  • Glasproducenten Boussois-Souchon-Neuvesel (BSN) besluttede at fokusere på fødevareindustrien. Dette selskab fusionerede med Gervais-Danone i 1973. Efter fusionen var selskabets navn BSN-Gervais-Danone. I 1994 blev dette navn forenklet: Navnet på selskabet blev Danone.
  • Det Hollandske selskab Numico, der indtil 1997 blev kendt som fødevarevirksomheden Nutricia, blev opkøbt i 2007.
  • Den Russiske Uni Milk Group blev opkøbt i 2010
  • I 2012 blev Wockhardt Groups fødevarevirksomheder i Indien opkøbt.
  • I 2013 blev der dannet en strategisk alliance med det Kinesiske selskab Mengliu. Dette selskab er førende på markedet for friske mejeriprodukter i Kina.
  • Det Amerikanske fødevarefællesskab White Wave Foods blev opkøbt i 2017. På tidspunktet for denne erhvervsvirksomhed erhvervet Danone også det Belgiske selskab Alpro. Danone betalte ca. 11 mia. EUR i forbindelse med overtagelsen af White Wave Foods. På grund af denne overtagelse opnår Danone nu mindst og fjerdedel af sit samlede salg i Nordamerika.

Disse typer for offentlige opkøb og samarbejde kan have en stærk indvirkning på virksomhedens resultater. Når man investerer i Danone, er det muligt at holde øje med disse tidligere overtagelser.

Stigende overskud som følger af stigende efterspørgsel for babymad

Takket være en stærk efterspørgsel efter babymad i Kina steg Danones fortjeneste i 2018. Efterspørgslen efter babymad stiger som følger af den stigende fødselstal i Kina. Desuden nyder Danone godt af, at den voksende Kinesiske middelklasse kan lide at købe produkter fra virksomheden. Denne stærke efterspørgsel imødegår den skuffende gennemførelse af yoghurt og mejeriafdelingen.

Kina er et vækstmarked, hvor flere og flere køber dyrere produkter. Det kan derfor være interessant at købe Danone aktier.

Nyttige links: Kom godt i gang med at investere

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *