Investering i råvarer

Investering i råvarer bliver mere og mere populært. Tidligere var det kun professionelle investorer, der kunne investere i råvarer som olie og guld. Imidlertid kan enhver med fordel af børsmæglere tag fordel af udsving på råvaremarkederne. Denne artikel undersøger, hvordan du kan drage fordel af handel med råvaremarkeder.

Hvordan investere man i råvarer?

Der er flere måder, du kan investere i råvarer på. Vi diskuterer de forskellige måder at handle råvarer på i dette afsnit.

Aktiv spekulation i råvarepriser

Hvis du har lyst til at investere i ædle metaller som guld og sølv, det er muligt at købe et fast beløb. Dette bliver vanskeligere med råvarer som olie og korn, fordi disse materialer kun handles i store mængder. Takket være fremkomsten af CFD børsmæglere er det nu muligt at spekulere i prisen på råvarer som en privat investor uden at være ansvarlig for opbevaring af varen.

Men hvordan fungerer handel med råvarer, når du bruger CFD'er? Med CFD'er kan du spekulere i råvarernes prisstigninger og fald. Dermed kan du reagere perfekt på den seneste markedsudvikling. Plus500 er en fantastisk mulighed for at prøve handelsvarer. På Plus500 kan du prøve CFD handel med råvarer gratis og uden risiko ved at bruge en ubegrænset demo. Brug knappen nedenfor til at åbne en gratis demokonto:

Der tabes penge på 80% af CFD-detailkontiene.

plus500

Handel med CFD'er for råvarer på Plus500. Illustrerende priser.

I vores CFD kategori kan du opdage, hvad denne moderne måde at handle indebærer. Det er endda muligt at prøve handel gratis gennem en demo!

Investering i råvarer gennem ETF'er

Du kan også vælge at investere i råvarer på lang sigt. ETF'er eller Exchange-Traded Funds er velegnet til dette. ETF'er er fonde, der for eksempel sporer prisen for en eller flere råvarer. Nogle eksempler på EFT'er er:

 • iShares Sølv sporer prisen på sølv
 • GLD Guld sporer prisen på guld
 • USO-Oil Fund sporer oljeprisen

Det er nemt at købe og sælge disse typer Investering Funds gennem en børsmægler. Vil du vide, gennem hvilke børsmæglere det er billigste at investere i råvarer? Klik på knappen nedenfor for at sammenligne de bedste vare børsmæglere:

Indirekte investering i råvarer gennem aktier. Det er også muligt at vælge en mindre direkte tilgang. Du kan købe aktier i virksomheder, der håndterer en bestemt råvare. Nogle eksempler på dette er:

 • Du kan investere i guld ved at købe aktier i en guldmine.
 • Du kan investere i olie ved at købe aktier i et olieselskab.
 • Du kan investere i sukker ved at købe aktier i et slik virksomhed.

Bemærk, at dette betyder, at du foretager en indirekte investering i råvarer. Aktiernes resultater afhænger af virksomhedernes resultater. Under forkert ledelse kan et firma, der handler med guld, fungere dårligt, selv når prisen på guld stiger. Derfor er det i din bedste interesse at undersøge en virksomhed grundigt, før du investerer.

Vil du gerne lære, hvordan du kan købe aktier? I vores artikel om aktiekøb finder du alle relevante oplysninger:

Direkte investering i råvarer

I nogle tilfælde kan du vælge at blot købe råvarer. Dette er ikke særlig praktisk med olie eller korn, men med ædle metaller som guld eller sølv er det muligt. Omkostningerne ved at købe varer er ofte højere, og du skal tage sådanne ting som lager og sikkerhedsomkostninger med i betragtning.

Hvilken slags råvarer kan du investere i?

Der er forskellige slags varer, som du kan investere i. I dette afsnit diskuterer vi de mest populære råvarer at investere i.

Energirelaterede råvarer

Varer, der bruges til energiproduktion spiller en vigtig rolle i verdensøkonomien. Vil du handle med energikilder? Derefter kan du vælge at investere i olie eller naturgas.

Olieprisen er ofte afhængig af økonomisk udvikling. Når det går godt med økonomien, er der behov for mere energi. Derfor kan prisen på olie stige dramatisk. Olie er en af de mest handlede råvarer.

investering i olie

Ædle metaler

Ædler metaler er også meget populære med investorer. Ædelmetaller er metaller, hvorpå rust har en begrænset virkning. Kendte ædle metaller, hvor du kan investere, er guld, sølv, kobber og platin.

Guld ses ofte som en sikker investering. Investorer køber guld, når de finansielle markeder klarer sig dårligt. Ædelmetaller har imidlertid ofte også andre funktioner. For eksempel bruges sølv og kobber ofte til tekniske anvendelser.

(investering i guld

Landbrugsvarer

Der er også mange spekulationer i priserne på landbrugsprodukter. Derivater giver landmænd mulighed for at beskytte deres produkter mod faldende priser. Populære landbrugsprodukter, som du kan investere i, er for eksempel kaffe, majs, kokoa, sukker og bomuld.

Efterspørgslen efter landbrugsvarer er stort set afhængig af udbud og efterspørgsel. Når afgrøder mislykkes, kan udbuddet falde; priser kan derefter stige som svar. Når økonomien er stærk, øges efterspørgslen efter landbrugsprodukter. Dette kan også øge prisen for disse typer råvarer.

investering i fremtid

Kemiske metaller

Du kan også vælge at investere i kemikalier. Kemiske elementer kan ikke findes i naturen. Derfor skal disse varer fremstilles syntetisk. Eksempler på sådanne kemiske metaller er uran, lithium og cobalt. Når økonomien er stærk, ser du ofte en stigning i efterspørgslen efter denne slags råvarer.

investering i olie

Hvorfor investere folk i råvare?

Det kan være attraktivt at investere en del af dine penge i råvarer. Varer er af interesse for den aktive erhvervsdrivende, fordi skub og træk i udbud og efterspørgsel sikrer, at prisen konstant svinger. Hvis du spiller dine kort rigtigt, kan day traders tjene pænt på dette.
Imidlertid kan køb af varer også være interessant på lang sigt. I modsætning til virksomheder kan råvarer ikke gå i konkurs. Udbuddet på råvarer er begrænset, mens efterspørgslen kun øges over tid. Når du har nok tålmodighed, kan du opnå et solidt afkast på en investering i råvarer.

Hvordan bestemmes en råvarepris?

Råvarehandel fungerer ligesom aktiehandel. Udbud og efterspørgsel bestemmer prisen på en vare som guld. Når der er flere købere end sælgere, stiger prisen, indtil der findes en balance mellem antallet af købere og sælgere.

Mange spekulanter er aktive på råvaremarkedet. Som et resultat kan prisen på en vare undertiden bevæge sig i en overraskende retning.

Nytten af derivater

Investering i råvarer sker næsten altid gennem derivater som CFD'er og futures. Disse derivater har en nyttig funktion i økonomien. Mange virksomheder er afhængige af visse råvarer. For eksempel har de brug for kobber for at producere telefoner. Hvis prisen steg for meget, ville det bringe virksomhedens rentabilitet i fare.

Med et derivat kan et firma derefter forhindre, at prisen stiger for meget. Derivatet sikrer, at virksomheden kan købe varen til en fast pris. Derivater kan derfor bruges af virksomheder til at begrænse risiciene på råvaremarkedet.

Råvarer er knappe

Mange råvarer er knappe; dette gør dem til en attraktiv investering. På kort sigt vil priserne svinge kraftigt, men når udbuddet til sidst falder, stiger priserne kraftigt på grund af uændret efterspørgsel. Råvarer reagerer ofte stærkt på den økonomiske udvikling og kan derfor være ganske ustabile. Dette gør det fordelagtigt at investere i råvarer på kort sigt.

I kategorien investeringer i råvarer, finder du flere interessante artikler, der drøfter egenskaberne ved råvare investering.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Guld handel: hvordan kan man investere i guld?
Handel med 1: alt om olie investering
Handel med bomuld: hvordan kan man investere i bomuld?
Handel med hvede:‌ ‌hvordan kan man investere i hvede?‌
Handel med majs: hvordan kan man investere i majs?
Handel med naturgas: Hvordan kan man investere i naturgas?
Handel med sukker: Hvordan kan man investere i sukker?
Hvordan kan du tag fordel af en faldende oliepris?
Hvordan kan man investere i ædle metaller?
Hvordan kan man tjene penge på at købe olietønder?
Kaffehandel: hvordan kan du investere i kaffe?
Platin handel: hvordan kan man investere i platin?
Sølv handel: hvordan kan man investere i sølv?

Hvordan kan man tjene penge på at købe olietønder?

Olieprisen bevæger sig meget under påvirkning af udbud og efterspørgsel. Dette gør det til en potentielt attraktiv investering. Især på kort sigt kan du tjene meget på at købe olietønder; selvfølgelig kan du også miste mange penge, når det går galt. I denne artikel vil vi se på, hvordan du kan købe olie, og vi vil diskutere de faktorer, der påvirker olieprisen.

Handel med olie aktier

Hvis du ikke vil investere i råvarer, men alligevel vil tag fordel af en stigende oliepris, kan du overveje at investere i olie aktier. Olie aktier er aktier i virksomheder, der er aktive i olieindustrien. Tænk for eksempel på en virksomhed som Shell eller BP.

Har du lyst til at købe Olie aktier? Du kan handle direkte med Olie-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
Degiro€2,50 per transaktion

Inden du begynder at handle med olie

Inden du entusiastisk begynder at købe og sælge hundredvis af tønder olie, er det vigtigt at etablere nogle grundlæggende elementer i at investere. Det første, du altid skal gøre, er at fastslå den generelle trend. Kontroller i hvilken retning prisen bevæger sig det meste af tiden; hvis prisen har været faldende i et år, er chancerne små for, at den pludselig stiger i morgen. Vær derfor et får, følg flokken, og du øger dine chancer for overskud.

Når man køber olie, er det vigtigt at afbryde eventuelle tab så hurtigt som muligt. Vent ikke uendelig, indtil du er i minus: begræns dine tab, og maksimer din fortjeneste. Du gør dette ved at vælge et logisk øjeblik på forhånd, hvor du vil komme ud. Dette kan for eksempel være et godt rundtal, hvor du har tabt X antal procenter: På den måde undgår du at miste alle dine penge på en olie investering.

buy oil

Andre måder at handle olie på

Hvis du ikke vil spekulere direkte i olieprisen, kan du også få overskud ved at investere i olieaktier og ved at investere i investeringsfonde. I denne del af artiklen vil vi kort diskutere, hvordan dette fungerer.

Handel med olieaktier

Hvis du ikke ønsker at investere i råvarer, men alligevel vil drage fordel af en stigende oliepris, kan du overveje at investere i olieaktier. Olieaktier er aktier i virksomheder, der er aktive i olieindustrien. Tænk for eksempel på en virksomhed som Shell eller BP.
En god fest, hvor du kan købe olieaktier, er Freedom24. Brug knappen nedenfor til straks at åbne en konto hos Freedom24:

Investering i en fond

Du kan også vælge at handle med olietønder ved at købe en andel i en ETF. En ETF er en fond, der handles på børsen og forsøger at følge et bestemt indeks. Nogle eksempler på ETF’er, der beskæftiger sig med olie handel, er:

 • iShares Oil & Gas Exploration & Production UCITS USD (Acc) (EUR) | IS0D
 • Xtrackers Stoxx Europe 600 Oil & Gas Swap UCITS 1C (EUR) | XSER
 • Lyxor Index Fond – Lyxor Stoxx Europe 600 Oil & Gas UCITS Acc | OIL
 • Invesco STOXX Europe 600 Optimised Oil & Gas UCITS | SC0V

En god og pålidelig børsmægler til køb af olie ETF’er er DEGIRO. Hos DEGIRO betaler du ingen købsomkostninger på midler, der er inkluderet i kernevalget. Brug knappen herunder til at åbne en konto hos DEGIRO:

Faktorer, der påvirker olieprisen

Du tjener naturligvis mest på at købe olie ved at komme ind på det rigtige tidspunkt. Lad os derfor se på, hvilke faktorer der påvirker olieprisen mest.

Verdensøkonomien

Efterspørgsel bestemmer prisen på et værdipapir. Så efterspørgslen efter olie bestemmer også prisen på olie. Når verdensøkonomien klarer sig dårligt, falder efterspørgslen efter olie normalt. Det skyldes, at den samlede produktion falder, og at der derfor bruges mindre olie.

Det er også vigtigt at se på den økonomiske situation i nye økonomier. Den store stigning i Kina, for eksempel, vil helt sikkert påvirke olieprisen i fremtiden.

Økonomiske kriser lægger ofte pres på oliepriserne. Du så det for eksempel under koronakrisen: olieprisen faldt endda under $0 pr. Tønde. Denne situation var imidlertid midlertidig, og olieprisen steg igen over $50 igen et år senere. Ved smart at udnytte disse udsving kan du få et godt overskud med olietønder.

OPEC

OPEC eller Organization of the Petroleum Exporting Countries har flere medlemmer, der tilsammen eksporterer olie. Medlemslande danner et kartel, hvor der indgås prisaftaler, og eksportmængder bestemmes. OPECs beslutninger vedrørende produktionen har en direkte indflydelse på den nuværende oliepris.

Når produktionen øges, falder prisen på olie med samme efterspørgsel. Derfor, når du vil købe olietønder, så glem ikke også at undersøge forsyningssiden.

US dollar

Når du går til at købe olie, spiller dollaren en viktig rolle. Det skyldes, at prisen på olie udtrykkes i dollars. Når pundets værdi stiger til samme oliepris, kan du for eksempel købe mere olie for den samme mængde pund. Når du bruger en anden valuta end dollaren, har dollarens værdi i forhold til din valuta stor indflydelse på den pris, du betaler for en olietønde.

Konflikter

Konflikter, især i olieproducerende lande, driver også priserne op. Hvis borgerkrig bryder ud i et stort olieproducerende land, kan dette presse olieprisen op ved at bringe produktionen i fare. Hold derfor godt øje med den internationale politiske situation.

Olie forsyningen

På den anden side kan nye olie beholdninger bringe prisen ned igen. Olie er endelig: når varen næsten er opbrugt, vil prisen stige betydelig. Men hvis der pludselig bliver gjort en kæmpe ny opdagelse, kan dette presse prisen ned, når udbuddet stiger igen.

Spekulationen om olieprisen

Endelig spiller spekulation en stor rolle, når det kommer til olieprisen. Markedet for spekulation er vokset, og spekulanter spiller en stor rolle i dannelsen af den nuværende oliepris. Det handler derfor ikke længere altid om udbud og efterspørgsel eller faktisk brug; nej, det handler ofte om den generelle følelse, som investorer har om olien.

En stor fortjeneste mulig med olie?

Er det muligt at få et stort overskud fra olie handel? Svaret er et rungende ja! Ved at købe eller sælge olie på det rigtige tidspunkt kan du tjene store mængder penge på kort tid. Samtidig kan ethvert overskud lige så let blive til et tab. Håndter derfor dine risici klogt, og invester kun penge i råvarer som f.eks. Oije, når du har råd til at miste den.

Inden du starter, er det en god idé at øve sig med en demo. På denne måde kan du afprøve forskellige strategier og teste, hvilken investeringsform der passer dig bedst. Brug knappen herunder til at åbne en demo med en børsmægler:

Sådan handler olie rentabelt?

Inden du begynder at købe og sælge olie, er det klogt at undersøge, hvilke faktorer der påvirker olieprisen. Når du har en god forståelse for, hvordan olieprisen er fastlagt, kan du bedre reagere på den seneste udvikling. Nyhederne med en stærk indflydelse kan være klare: i 2008 steg olieprisen til mere end 140 dollars pr. tønde for midlertidigt at falde til under 0 dollars i 2020!

Det er også vigtigt at anerkende aktørerne på oliemarkedet. Mest handel på oliemarkedet udføres af professionelle traders og hedgers, så markedet reagerer mindre følelsesmæssigt end markedet for vækstaktier eller Haedle metaller. Når der sker stærkere bevægelser, træder flere detail investorer til, hvilket øger uforudsigeligheden.

Valg mellem Brent og WTI oil

Når du skal købe olie tromler, kan du vælge mellem to type olie:

 • WTI: olie fra Amerika
 • Brent: fra den Nordatlantiske region

Du skulle tro, at disse olie typer altid skulle have næsten samme pris. Dette er imidlertid ikke tilfældet, da de vedrører forskellige regioner. For eksempel så du i 2010 WTI olie falde (kald det Amerikansk olie), fordi udbuddet steg for meget, mens Brent forsyningen faldt. Som et resultat så du, at Brent olie blev meget dyrere end WTI.

Hold derfor godt øje med, om begge typer olie sætter lignende priser. På denne måde øger du chancen for rentabilitet på dine investeringer.

Lav en plan

Hvis du vil investere rentabelt i olie, bliver du nødt til at udarbejde en god plan. Bestem, hvornår du vil købe olietønder og udform straks også din exitstrategi. Ved at gøre dette i starten af din investerings position forhindret du, at stærke følelser træffer en uklog beslutning.

Invester også altid kun med penge, du har råd til at tabe. På den måde undgår du at miste mange penge ved at skulle sælge olietromler til reparation af din vaskemaskine.

Kaffehandel: hvordan kan du investere i kaffe?

En masse mennesker stå op hver dag med en kop kaffe. Vidste du for eksempel at kaffe efter olie er den mest handlede vare på jorden? Denne popularitet kombineret med den omstændighed, at udbuddet svinger afhængigt af høstens kvalitet, gør det meget attraktivt at investere i kaffe.

Hvordan kan man investere i kaffe?

Der er forskellige måder at investere i kaffe på. Man kan vælge at handle direkte i prisen på råvaren. Det er også muligt at købe aktier i virksomheder, der er aktive inden for kaffe sektoren. Endelig er det muligt at investere i en fond, der beskæftiger sig med denne vare.

Købe kaffe aktier

Man kan også vælge at investere i kaffe aktier. Forskellige virksomheder er aktive inden for produktion og salg af kaffe. Det er imidlertid ikke alle virksomheder, der er afhængige af prisen på kaffe. Smucker’s er for eksempel kendt for syltetøj, men er også ejer af Folger ‘s kaffemærke. Nestle tjener også mange penge på kaffe, men har også dusinvis af andre produkter i sit sortiment.

Inden man køber kaffe, er det derfor vigtigt at undersøge, hvad selskabet foretager sig. Undersøg, om virksomheden har gode udsigter for fremtiden og forskning i, hvordan virksomheden klarer sig økonomisk. Ved at investere i et selskab, der driver en række forskellige produkter, spreder man sine risici.

Har du lyst til at købe Kaffee aktier? Du kan handle direkte med Kaffee-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
Degiro€2,50 per transaktion

Hvad er den nuværende pris på kaffe?

Er du nysgerrig efter den aktuelle pris på rå kaffe? I grafen nedenfor kan man se, hvor meget man kan trade kaffe med CFD’er. Ved at bruge knapper kan du straks åbne en position.

Investering i fonder eller ETF’er

Man kan også vælge at investere i kaffe gennem en fond eller ETF. Et velkendt eksempel på en kaffe er Dow Jones-IBS Coffee ETN. Denne fond baner en kaffe fremtid hver måned og ruller automatisk kontrakterne frem til den næste periode.

En anden mulighed er Pure Beta Coffee ETN. Denne fond er lidt mindre gennemsigtig, fordi kontrakterne ikke automatisk vælter ud over hver periode. Fonden træffer beslutninger på grundlag af udsving i den pris, der er forbundet med oplagring af fysisk kaffe.

investing in coffee

Futures i kaffee

Jeg vil aldrig anbefale, at novice-investoren investerer i futures. Med futures er der en forpligtelse til at købe i slutningen af tiden. Hvis man uventet er ude af stand til at sælge kontrakten, sidder man pludselig fast med en cargo last af kaffe.

En fremtid er baseret på kaffe på 37,500 pund (ca. 17 t). Det betyder, at De har brug for mange penge til at investere i kaffe med futures. CFD’er er derfor en mere attraktiv mulighed for de fleste ikke-professionelle spekulanter.

Hvad har du lyst til at gøre ved at investere i kaffe?

 • Fordele ved kaffe: hvilke fordele er der ved at investere i kaffe?
 • Koffee pris: hvordan kommer prisen på kaffe?
 • Risici: hvad skal du passe på, når du handler med kaffe?
 • Aktier: hvilken kaffe aktier kan man købe?
 • Prissætning: hvad er den nuværende kaffe pris?

Hvorfor er interessant at investere i kaffe?

Investeringer i kaffe kan være gode. Nedenfor taler vi om, hvorfor det kan være interessant at investere i kaffe lige nu.

Kaffe er et basis produkt

Mange betragter kaffe som et basis produkt. På grund af dette, selv i økonomisk dårlige tider, er der en stor efterspørgsel efter kaffe. I store dele af verden betragtes kaffe som den perfekte drik at begynde dagen med. Som følge heraf vil prisen på kaffe aldrig nærme sig nul. Derfor behøver en langsigtet investering i kaffe ikke at være meget risikabel.

Stigende forbrug i verden

I hele verden findes der flere og flere som kan købe ekstra, kun luksuriøse produkter. I vækstøkonomier som Kina og Indien drikker flere mennesker kaffe. Som følge heraf stiger den globale efterspørgsel. Hvis vi følger de økonomiske tendenser, ser det ud til, at disse regioner kun vil blive mere velstående. Som følge heraf vil jeg bruge til kaffe fortsat vokse. Det samlede forbrug af kaffe stiger derfor med gennemsnitligt ca. 2% om året.

Relativt gennemsigtig

En fordel ved handel med en vare som kaffe er gennemsigtigheden. Fordi det er et fysisk produkt, er det lettere at forstå, hvordan udbud og efterspørgsel påvirker markedet. Det er derfor lettere at forstå udviklingen i prisen på kaffe end udviklingen i prisen på en aktie.

Pris svingninger

Prisen på kaffe kan svinge meget. I 2011 blev der nået en pris på over $280, mens valutakursen i 2020 faldt til 100 USD. Intelligente handlende ved, hvordan man udnytter disse udsving. Ved at købe på det rette tidspunkt kan man opnå en betydelig fortjeneste. Desuden er det muligt at indtage en kort position. Med en kort position kan man opnå et positivt resultat, når prisen falder.

Beskyttelse mod inflation

Investering i råvarer som kaffe kan beskytte Dem mod inflation. Penge på din bankkonto vil miste sin værdi over tid. Priserne på råmaterialer stiger imidlertid sammen med de generelle prisstigninger. Ved at investere i kaffe kan man desuden anvende yderligere diversificering i forhold til investeringsporteføljen.

Hvordan kommer prisen på kaffe?

Prisen på kaffe afhænger af samspillet mellem udbud og efterspørgsel. Hvis der bliver større kaffe på grund af en god høst, kan prisen falde. Samtidig vil en stigende efterspørgsel få prisen til at stige yderligere på lang sigt.

Valutakurserne på pundet og dollaren spiller også en vigtig rolle. Kaffe handles på børsen i London og New York. Når man køber kaffe i en anden valuta, kan valutakursen spille en vigtig rolle ved fastlæggelsen af resultatet.

I de fleste tilfælde investerer De i den største og bedst kendte kaffe: nemlig Arabica kaffe. 70% af den globale handel er knyttet til denne type kaffe. De resterende 30% består hovedsagelig af Robusta kaffebønner. Det er billigere at producere disse bønner, men kvaliteten er også lidt mindre. Den type kaffe, som De forhandler, kan derfor også påvirke prisen.

Hvad skal man passe på når man investerer kaffe?

Størstedelen af kaffeproduktionen finder sted i mere tempererede egne. For eksempel vil du finde mange plantager i Afrika og Sydamerika. Politisk ustabilitet og fejlslagen høst kan udgøre en direkte trussel mod udbuddet af kaffe. Som følge heraf kan prisen på kaffe pludselig stige kraftigt.

Når det drejer sig om handel med kaffe, er det derfor vigtigt at holde øje med denne internationale udvikling. Knapheden kan gøre prisen på en råvare betydeligt større.

coffee production worldwide

Vi så et godt eksempel herpå i 2009, hvor en svamp begyndte at vokse på kaffe bladene i Sydamerika. Som følge heraf mistede mange landmænd bønnerne før høsten. Udbyttet faldt med op til 40% i nogle regioner.

Monokultur og anvendelse af kemikalier kan gøre store områder uegnede til kaffeproduktion. Hvis landmændene i disse regioner ikke reagerer korrekt på disse trusler, er der stor sandsynlighed for, at kaffepriserne fortsat vil stige.

I hvile kaffe aktier kan man investere?

I denne del af artiklen ser vi på nogle kaffe aktier, som man kan investere i. Undersøg firmaet grundigt, før du beslutter dig for at købe aktierne.

Købe Starbucks aktier

Næsten alle kender Starbucks, og det er ikke overraskende. Starbucks er verdens største og vigtigste kaffe baserede selskab. Med omkring 20.000 steder på verdensplan er drikkevandet på Starbucks blevet en oplevelse. Det er mere populært at drikke kaffe end nogensinde, især blandt årtusinder.

Tendensen synes dog at vende noget. Den samme gruppe unge voksne ønsker at drikke på en bevidst og ansvarsbevidst måde. De leder efter økologisk og lokal kaffe. Som følge heraf synes Starbucks at miste sin markedsandel til mindre, lokale aktører i flere regioner.

Tror du, Starbucks stadig har et stort vækstpotentiale? Med nye konkurrenter som den kinesiske Luckin Coffee kan Starbucks ikke sidde for meget.

trade in coffee shares

Dunkin’ Donut

Med navnet Dunkin “Donut, ville du ikke straks tænke på kaffe. Men dette firma er nummer til i Amerika, når det kommer til virksomheder, der er aktivt inden for kaffe sektoren. I modsætter til Starbucks arbejder Dunkin” Donut helt på franchise basis. Som følge heraf er driftsomkostninger meget lave.

Også for Dunkin “Donut youu ser du, at andre, mindre udbydere bliver mere populære. På grund af både Starbucks ‘og Dunkin’ Donut ‘stærke position synes det ikke, at virksomhederne på nogen måde er i vanskeligheder.

Luckin Coffee

Luckin Coffee var en meget attraktiv investeringsmulighed i lang tid. Virksomheden var i stand til hurtigt at erobre en stor markedsandel og åbnede butikken efter forretning. Efter en omfattende svindel skandale faldt prisen imidlertid drastisk. Det viser, at når man investerer i aktier, er det vigtigt at overvåge virksomhedens resultater. Selv når kaffe eller kaffemarkedet fungerer godt, kan et selskab som Luckin Coffee opnå dårlige resultater.

Er det klogt at købe kaffe aktier?

Om det er klogt at købe kaffe, afhænger af markedet. Store kaffe virksomheder forventes fortsat at gøre det godt. Det er imidlertid vigtigt at huske på, at prisen på en aktie bestemmes af det, som folk er villige til at betale for det. Når andre investeringer bliver relativt mere attraktive, kan prisen på kaffe aktierne stadig falde.

Success med kaffe investeringer

Når man investerer i kaffe, er det vigtigt at holde øje med hvad man kan tilbyde. En stor fordel ved kaffe er, at mange mennesker er meget vant til drikkevaren; efterspørgslen vil derfor ikke pludselig falde ekstremt. Det er derfor først og fremmest udbudssiden, der bestemmer den endelige pris for kaffe. Desuden betragtes kaffe som et basisprodukt, der også forbruges i økonomisk svære tider. Det gør det lettere at forudsige prisen på kaffe end f.eks. prisen på en social medie aktier.

Hvis du gerne vil have gode resultater med kaffe, er det muligt at følge nyhederne og prøve at finde ud af hvordan høsten foregår. En masse kaffe kommer fra Colombia, hvor de har lidt af bladrust i lang tid.

En sådan ulykke kan have stor indflydelse på udbuddet af kaffe, og det kan bringe kaffeprisen til nye højder. I mellemtiden er det lykkedes dem at udvikle et rustbestandigt skaft, der har løst dette problem.

Handel med naturgas: Hvordan kan man investere i naturgas?

I dag er der ikke længere nogen interesse i at sætte penge ind i en opsparingskonto, hvilket betyder, at flere og flere leder efter attraktive investeringer. Naturgas kan være en sådan attraktiv investering. Efterspørgslen efter naturgas vil kun stige i fremtiden. Men hvordan kan man selv investere i naturgas?

Hvordan investere man i naturgas?

Vil De vide, hvordan man drager fordel af naturgaspriserne? I kan investere i naturgas både direkte og indirekte. I denne artikel drøfter vi de forskellige metoder, der findes for handel med naturgas.

Aktiv handel med råvarer

Der er flere muligheder for handel med naturgas. Man kan handle med prisen på naturgas ved hjælp af kontrakter. De skal imidlertid bemærke, at der opkræves et lille transaktionsgebyr for hver transaktion. Hvis man aktivt sælger dette beløb, vil det naturligvis være større, end hvis man investerer mindre hyppigt.

Når man handler med naturgas gennem kontrakter, handler det kun om prisen på råvaren. Man får aldrig den naturlige gas leveret. En stor fordel ved kontrakter er, at man også kan drage fordel af faldende priser ved at indtage en short position.

Har du lyst til at selv handle med naturgas CFD’er? Du kan gøre det med en gratis demo på Plus500! Brug knappen nedenfor for at åbne en gratis demokonto:

Hvad er den aktuelle pris på naturgas?

Nedenfor kan du se den nuværende CFD-pris for naturgas. Med de knapper du kan åbne en handel med det samme:

Vigtigt at bemærke: Naturgas bliver mere og mere mindre, og prisen vil derfor stige på lang sigt.

Investering i naturgas aktier

Man kan også investere i virksomheder, der tjener deres penge på udvinding af gas. Det kan være attraktivt at investere i disse virksomheder, når gasprisen er høj. Shell og Gazprom er to selskaber, der ofte handler med naturgas.

Når man begynder at investere i naturgas aktier, er det vigtigt at gennemgå virksomhedens dataene. Der er trods alt andre faktorer end prisen på naturgas, der bestemmer udviklingen af en virksomheds aktiekurs. Selv med stigende priser på naturgas kan en virksomhed producere dårlige resultater.

Vil du købe naturgas? Det er klogt at købe naturgas til en overkommelig mægler. På den måde undgår man at miste mange penge gennem transaktionsgebyrer. I vores sammenligning af børsmæglere, eller såkaldt brokers, af høj kvalitet kan man finde direkte ud af, hvor man kan investere i naturgas aktier i forhold til attraktive gebyrer:

Investing_in_natural_gas

Investering i naturgas ETF’er

Det er også muligt at investere i prisen på naturgas med ETF’er. ETF står for børshandlede fonde. ETF er en fond, der frit handles på fondsbørsen. Der er flere naturgas fonde, der forsøger at spore råvarepriserne.

Et godt eksempel herpå er Velocity Shares 3X Long Natural Gas ETF. Denne fond overvåger prisen på naturgas så tæt som muligt. Gearing anvendes inden for fonden. Som følge heraf bevæger fonden sig stærkere end prisen på selve naturgassen. Det giver dig mulighed for hurtigt at opnå et højt afkast. Men hvis prisen på naturgas falder, kan man hurtigt tabe et betydeligt beløb.

En anden mulighed er United States Natural Gas Fund eller UNG. Denne fond fokuserer på prisen på naturgas i Amerika. Du kan bruge denne fond til at spekulere over prisstigninger og fald i råstof.

Hvordan fastsættes prisen på naturgas?

Naturgas er et værdifuldt råstof, der anvendes af både enkeltpersoner og virksomheder. For eksempel ved du sikkert at naturgas bruges til madlavning. Den Nederlandske regering arbejder på at gøre Nederlandene naturgas frit. Men selv i et naturligt gas frit land anvendes råstoffet stadig til kraftværker til produktion af elektricitet.

Hvis man ønsker at afgøre, om køb af naturgas er et smart træk i det lange løb, så må man se på den globale efterspørgsel. F.eks. kan efterspørgslen efter naturgas i Nederlandene falde. Dette betyder dog ikke, at prisen på naturgas i nye vækstøkonomier som Kina ikke vil stige.

Prisen på naturgas er delvis knyttet til den globale økonomi. I gode økonomiske tider er der ofte mere efterspørgsel efter naturgas. Men selv i dårlige økonomiske tider er der stadig efterspørgsel efter naturgas. Selv vejret kan have stor indflydelse på prisen. Begge iskolde vintre og varme somre kan føre til en prisstigning.

I frysende vintre, bruges der mere naturgas til at varme huse. Når det er meget varmt, bruges der mere elektricitet til at køle huse. Endelig påvirker dollarkursen også prisen på naturgas. Prisen på naturgas er angivet i dollars. Ved en lav og billig dollar stiger prisen på naturgas som regel. Det skyldes, at importører uden for USA derefter kan købe og lagre naturgas billigere.

Kort sagt, i betragtning af en sund global økonomi, ekstremt varmt eller koldt vejr og en lav dollarkurs, stiger prisen på naturgas ofte. Det er naturligvis kortlivet, og andre faktorer spiller også en rolle. Der kan dog være gode grunde til at investere i naturgas.

Natural gas investing

Hvordan kan man handle aktivt med naturgas?

Det bliver stadig mere populært at investere i naturgas. Det er karakteristisk for denne type investeringer, at prisen kan svinge stærkt. Når man investerer i naturgas, er det derfor klogt at købe store mængder, når kostprisen er lav. Det betyder dog ikke, at De har brug for en stor startkapital.

Når prisen på naturgas er usædvanlig lav, kan man købe meget på én gang uden at skulle investere en enorm kapital. Ved at anvende gearing er det muligt at åbne en stor position på naturgas med en lille investering.

Men det er vigtigt at vide, at hvis man investerer i naturgas kontrakter, investerer man altid aktivt. Det betyder, at De permanent skal holde øje med prisudviklingen for naturgas. Især hvis du ønsker at sælge din naturgas direkte, når der opstår en eksplosiv prisstigning, skal du følge prisen på naturgas nøje!

Brug også et stop loss. Med et stop loss kan du automatisk sælge naturgas kontrakter eller aktier til en vis værdi. På den måde undgår du at miste hele din investering.

Hvilke naturgas aktier kan man investere i?

I dette afsnit drøfter vi, hvilke naturgas aktier De kan investere i. Før du køber aktier, skal du omhyggeligt undersøge virksomhedens fremtidige planer.

Købe Gazprom aktier

I en fjern fortid var Gazprom en af verdens største virksomheder. Efter aktiemarkedet i 2008 er selskabet faldet betydeligt. Ikke mindre er Ruslands Gazprom stadig en af de største aktører på gasmarkedet. Når man investerer i virksomheden, er det vigtigt at huske på, at de også er aktive på oliemarkedet.

Det Kinesiske marked er det vigtigste for virksomheden. I 2014 underskrev virksomheden en 30-årig kontrakt om levering af 38 mia. kubikmeter naturgas til den røde kæmpe. Virksomheden har adgang til 18% af verdens reserver, så leveringen vil ikke være et problem.

Ikke mindre er det vigtigt at holde øje med den politiske stabilitet. Rusland har tidligere benyttet sig af gas som løftestang. Denne form for ustabilitet kan lægge pres på en virksomheds rentabilitet som Gazprom.

Købe EQT Corporation aktier

EQT Corporation er den vigtigste aktive aktør i naturgas sektoren i Amerika. Gennem de reserver, EQT har adgang til, kan virksomheden levere mere end 10 mio. husstande med naturgas i 15 år. Virksomheden leverer ikke kun naturgas: EQT er også aktiv inden for bygning af rørledninger. På grund af virksomhedens størrelse er en investering i naturgassektoren gennem EQT forholdsvis stabil. Der er imidlertid ikke så megen plads til vækst, som der er for mindre, mere spekulative virksomheder i Amerika.

Købe Antero Resources aktier

Antero Resources beskæftiger sig med en særlig form for naturgas: flydende naturgas. Denne form for gas er lettere at transportere og handles normalt til en højere pris. De er på 600 plads i Fortune 500-listen, så virksomheden viser i det mindste, at de har indtaget en stærk position på markedet.

Usikkert økonomisk klima

I et usikkert økonomisk klima indebærer mange former for investeringer store risici. Investering i naturgas kan imidlertid fungere godt i et usikkert økonomisk klima. Investering i naturgas ses i stigende grad som en spændende mulighed for investorer, der ønsker at ændre deres investeringer. Ud over at investere i guld oplever investeringer i naturgas også en betydelig vækst.

Denne vækst skyldes til dels, at en investor, der køber naturgas til 1,80 USD, har mulighed for på et eller andet tidspunkt at sælge sin naturgas til tredobbelt så stort et beløb. De hyppige udsving på markedet gør det interessant at handle aktivt med naturgas. Men du må indse, at du investerer med penge, så du ikke straks kan se et afkast. Når alt kommer til alt, er der ingen, der kan forudsige, hvornår prisen på naturgas vil stige igen.

Strategi: beskyttelse mod en svag dollar

Nogle bruger naturgas til at afdække en svag dollar. Når dollarkursen er lav, ser man prisen på den naturlige gas stigning. Virksomhederne kan så købe billigere naturgas, hvilket er til gavn for prisen. Ved at inkludere naturgas i din portefølje kan du beskytte dig mod en lav dollarkurs.

Der er for øvrigt en maksimal stigning i prisen på naturgas. Forbrugerne har ofte brug for gas til at lave mad eller varme deres hjem. Mange virksomheder har imidlertid evnen til at skifte mellem forskellige energikilder. Hvis prisen bliver for høj, vil de være tilbøjelige til at vælge alternative energikilder. Det kan lægge pres på prisen på naturgas igen.

Sølv handel: hvordan kan man investere i sølv?

Ligesom guld, sølv er et ædelt metal, der er begrænset i tilgængelighed og kan derfor stige i værdi markant. Men hvordan kommer værdien af sølv til? Og hvordan kan du selv investere i sølv? I denne artikel læser du alt hvad du behøver at vide, før du investerer i sølv.

Hvordan kan man investere i sølv?

At investere i fysisk sølv kan ske gennem et særligt firma hvor man lejer fysisk kan købe sølv. Det er også mulig aktivt at håndtere sølv via internettet. Vi vil drøfte de forskellige muligheder for at investere i sølv.

Har du lyst til at købe sølv aktier? Du kan handle direkte med sølv-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
Degiro€2,50 per transaktion

Metode 1: Aktiv handel ved brug af derivater

En populær måde at handle på i sølv er ved at bruge derivater. Man kan bruge  CFD’er til at spekulere over prisstigninger og fald. CFD er kun beregnet på kort sigt. På grund af den høje volatilitet i sølv du kan spekulere med sølvhandler. Hvis man ønsker at handle med sølv for at opnå prisfordele, er det klogere at gøre det på en børsmægler. På PIus500 kan man prøve på sælge sølv CFD’er er gratis med $40.000 demo eller med et små depositum.

Vil du prøve mulighederne uden risiko ved at bruge en demo? Brug knappen nedenfor øjeblikkelig på åbne en gratis demo konto med PIus500:

Metode 2: investering i optioner

Det er også muligt at investere i sølv ved hjælp af optioner. Med optioner køber du muligheden (men ikke forpligtelsen) til at købe eller sælge sølv til en bestemt værdi. Når man træffer den rigtige beslutning, kan man opnå en kursgevinst ved at investere i sølv. Du kan købe optioner med forskellige udløbsdato, hvilken giver dig den maksimale fleksibilitet. Vil du vide mere om handel med optioner? I vores fælles artikel om muligheder vil vi drøfte alt, hvad du har brug for at vide:

Metode 3: spor sølv prisen

Hvis du ønsker at investere i sølv på lang sigt, kan du også vælge at gøre det med en tracker. Trackers er værdipapirer, der har til formål at følge prisen på en underliggende sikkerhedsstillelse mest mulig. Et eksempel på en sølvrøver er ETFS Physical Silver. Du kan læse mere om trackers i artiklen investering i trackers.

invest in silver

Metode 4: investering i sølv aktier

Du kan også vælge at investere i sølv aktier. Ved at købe aktier i sølvminer investerer de indirekte i prisudviklingen for sølv. Når prisen på sølv stiger, giver sølvminer og højere fortjeneste. Eksempler på virksomheder, som man kan købe aktier i, er  First Majestic Silver Corp. og Coeur Mining Inc.

Prisen på en sølv aktier er ikke direkte forbundet med prisen på sølv. Når man investerer i et selskab, spiller andre faktorer også en rolle. Et selskab kan f.eks. drive sin virksomhed mere effektiv end et andet selskab. Derfor bør man først undersøge virksomhedens grundlæggende data, før man køber aktierne.

Metode 5: fysiske investeringer i sølv

Folk, der er bange for total monetær devaluering, foretrækker ofte fysiske investeringer i sølv. Der er to metoder, hvor man kan investere i fysisk sølv: Ved at købe ingots eller ved at købe mønter.

Med fysiske investeringer i sølv må man være opmærksom. Det er blandet, at de tager sig af en god forsikring og en god opbevaring. Med fysisk sølv opnår man som regel og lavere udbytte end med derivater. Trods alt, er der ekstra omkostninger forbundet med at behandle fysisk sølv. Køb derfor kun fysisk sølv, hvis du er bange for, at verden vil brænde i fremtiden.

invest in silver coins

Hvad skal man vide om investering i sølv?

Hvordan kommer efterspørgslen efter sølv?

Efterspørgslen efter sølv kan opdeles i to dele. Den første del er efterspørgslen efter sølv som et sikkert tilflugtssted og den anden del kaldes den industrielle efterspørgsel.

Så meget som 85 procent af sølvet brugt til industriel formål. Sølv anvendes i forskellige teknologiske produkter. Et godt eksempel på et teknologisk produkt, der bruger sølv, er den moderne smartphone. I modsætning til guld har sølv virkelig en praktisk anvendelse. Med fremkomsten af nye økonomier vil efterspørgslen efter sølv i elektroniske produkter kun stige.

Men rollen som industrielt materiale forklarer ikke stigningen af sølv i de sidste ti år.  Mange mennesker betragter også sølv som et sikkert tilflugtssted. Ligesom guld investerer folk i sølv for at beskytte sig selv i perioder med økonomisk modgang. Sølv er for eksempel en god beskyttelse mod inflation.

silver price

Udviklingen i sølvprisen i løbet af årene

Investering i sølv som en tilflugtssted

Kraftige stigninger i sølv priserne er ofte drevet af en  økonomisk krise. Investor søger et godt og økonomisk overkommeligt tilflugtssted for investeringer under en recession. Omlægningen af sølv fra industri metal til monetært metal er derfor ansvarlig for en stor del af den aktuelle prisstigning.

Der var for nylig en stigning i ædelmetaller igen under en krise. Korona krisen forårsagede øjeblikkelig og brat stigning i priserne på guld og sølv. Det er derfor klogt ved at købe guld og sølv i økonomisk usikre tidevand.

Som investor må man se sølv som et værdifuldt metal adskilt fra guld. Sølv markedet er ca. 19 gange mindre end guld markedet. Men netop denne lille markedsstørrelse kombineret med en hurtig voksende industri efterspørgsel efter det fysiske sølv gør det attraktivt ved at købe sølv i disse tider.

Industri efterspørgsel for sølv

Ifølge The Silver Institute, bruges der hvert år omkring 900 millioner gram sølv. Samtidig udvindes der kun omkring 700 millioner gram sølv fra sølvminer. Det betyder, at en del af udbuddet af sølv, der er oplagret over jorden, forbruges hvert år. Sølv aktierne falder med andre ord drastisk.

I 1950 udgjorde denne samlede forsyning ca. 10 milliarder oz. I henhold til US CPM Group, i 2010, ville være kun 3,5 mia. oz. Dette kan naturligvis være en markant stigning i sølvprisen. Det meste sølv forbrug fandt sted i Vesten. Når du tænker på, at flere og flere Asiater begynder at bruge telefoner, Dvd afspillere og iPods, forstår du, hvorfor det kan være en meget interessant investering i købe sølv!

9 grunde for at investere i sølv

Nedenfor taler vi om 9 grunde til at du bør investere i sølv lige nu.

Den er overkommelig

Guld er til dyrt for mange investorer. For et gram guld må man lægge 1.500 til 2000 dollars. Hvis du vil beskytte dig selv mod en krise, skal du deponere en stor mængde guld i en fælde. Sølv er ofte en faktor 70 billigere, hvilket betyder, at man kan beskytte sig selv mod økonomiske dårlige tider med færre penge.

Den er håndgribelig

I disse dage de fleste investeringer findes på papir. Penge, aktier, obligationer og endda futures er uhåndgribelig. Når man køber sølv fysisk, kan man tage det med sig, og ingen har indsigt i, hvad man gør med det. Folk, der anser deres privatliv for vigtige, eller som har ringe indtil det finansielle system, kan overveje ved at købe sølv.

Sølv har værdi

Du kan ikke tage til grønthandler med en pind af sølv. Men sølv opfattes stadig af de fleste som en form for penge. Det fysiske sølv har altid værdi. Det skyldes, at det ikke er muligt at udskrive sølv, og fysisk sølv kan ikke lagres digitalt. Den omstændighed, at den er fysisk og har begrænset tilgængelighed, giver den værdi.

Man har også den fordel, at der ikke er nogen modpartsrisiko. Du har ikke brug for en anden del til at kræve et løfte. Når du har penge i banker, virker det anderledes. Banken skal så kunne fortsætte med at levere pengene.

investing in silver

Nemmere at sælge

Når vi sammenligner sølv med guld, giver det også større fleksibilitet. Når du fysisk ejer guld, du modtager du straks et betydeligt beløb for en ounce. Med sølv kan man sælge et gram for et mindre beløb. Det gør det muligt at sælge sølv til små udgifter.

Flere bevægelser

Markedet for sølv er meget mindre end markedet for guld. På grund af dette ser man, at sølv prisen bevæger sig hurtigere: begge op og ned. Som en klog investor kan du få gavn af det her. Når man køber sølv på et okse marked, får man et bedre resultat. Som en day trader kan man vælge at indtaste en short position på sølv. Med en short position kan man endda opnå et godt resultat på faldende markeder.

Ingen aktier

Regeringer holder stor reserver af guld. Det er ikke længere tilfældet for sølv. Kun i Amerika, Indien og Mexico oplagrer regeringerne stadig råmaterialet. Samtidig ser vi, at den industrielle efterspørgsel efter sølv fortsat stiger. Som følge heraf vil vi være mindre og mindre jeg står til at imødekomme efterspørgslen efter sølv. Ved købe et begrænset råmateriale kan virke godt på lang sigt.

Verdens økonomi vokser

Et andet argument for at investere i sølv er den stigende globale økonomi. Den globale efterspørgsel efter industrivarer er stigende. Sølv findes f.eks. i batterier og solpaneler. Dette råmateriale er derfor et uundværligt metal til alle former for anvendelser. Dette skyldes, at sølv både er elektrisk og termisk ledende og afspejler. Den økonomiske vækst synes at være ustoppelig på lang sigt: efterspørgslen efter sølv vil derfor kun stige.

Sølvprisen har et begrænset loft

Med mange råstoffer ser man, at en for kraftig stigning i prisen er forsinket. En høj pris på olie er for eksempel ufordelagtig for mange virksomheder. Så ser du, at alle slags bureauer prøver at påvirke prisen på olie. Den negative virkning af en høj sølvpris for virksomheder er dog begrænset. Hvert produkt indeholder kun et ubetydeligt indhold af sølv.

Den eneste vigtige faktor er Centralbankerne. Når sølvprisen er steget meget, ser man ofte, at bankerne sælger en del af deres forsyning. Det vil lægge pres på prisen på sølv. Men du kan se at når sølv begynder at stige, er der meget plads til yderligere stigninger. En investering i sølv kan derfor give store resultater.

Derivat produkter kan hæve prisen yderligere

Det er også meget vigtig at huske på, at de fleste investeringer i sølv er lavet på papir. Med derivat investorerne spekulerer investorerne konstant på prisstigninger og prisfald. I de fleste tilfælde vil vi ikke behøve at modtage sølvet og acceptere ændringer i deres lokale valuta.

Men når økonomien er i dårlig form, kan investorerne alligevel vælge at modtage sølvet. Der er dog mange flere derivater på sølv i omløb end egentlig sølv. Som følge heraf kan sølvprisen stige betydeligt.

Hvilke ulemper findes ved at investere i sølv?

Som man har læst ovenfor, er der masser af argumenter for at købe sølv. Der er dog også mange grunde til ikke at købe sølv. Hvis man køber sølv fysisk, er der risiko for tyveri. Men det er ikke den eneste risiko for at investere i sølv.

En anden stor ulempe ved at investere i sølv er dens begrænsede likviditet. Aktier sælges ofte på børsen inden for få sekunder. Når du vil sælge fysisk sølv, må du anstrenge dig mere.

Udbyttet er også begrænset i mange tilfælde. Det skyldes, at der ikke er noget firma bag sølv. Når man køber en aktie, ved man, at der er et firma bag det, der tjener penge. I så fald kan De modtage en del af overskuddet i form af udbytte. Sølv er kun en form for ejendom, hvorfra man ikke kan få en indtægt. Investeringer i sølv er derfor kun attraktive på visse markedsvilkår.

En anden ulempe ved sølv er de højere transaktionsomkostninger. Især når man køber sølv fysisk, betaler man ofte højere præmier. Når man bruger en fond til at investere i sølv, undgår man at betale høje transaktionsomkostninger ved deres investeringer.

At undvige sølv

Du kan også vælge at undvige sølv. Det er en strategi, du kan bruge til at mindske risikoen til din portefølje. Når man investerer i risikabel aktier, kan man bruge sølv til at forsikre sin portefølje. Hvis aktierne derefter styrtdykker, vil en del af tabet blive absorberet af det overskud, du tjener med sølv.

At handle i sølv med gearing & short positioner

Du kan vælge at spekulere aktivt i sølv. Gør det ved hjælp af derivater. Når du gør det, har du til ekstra stærke muligheder. Man kan bruge gearing, og man har også mulighed for at indtaste en short position.

En løftestang gør det muligt ved indtastning af større handelsposition på sølv med et mindre beløb. Du kan bytte med et beløb på $100 i 500 dollars sølv. En stigning på 10% i sølvprisen førte derefter til en fortjeneste på 50%. Det modsatte gælder dog også. Med et fald på 10% mister du også 50% af din investering. Handel med gearing giver dig derfor forstørrede resultater, men det behøver ikke altid at være gunstigt.

De har også mulighed for at indtaste en short position. Med en short position kan man satse på en dybde i sølvprisen. Her må du også være forsigtig. Prisen på sølv kan aldrig falde yderligere end nul, mens den teoretiske stigning er ubegrænset. Det betyder, at man kan miste betydelige beløb med en short position.

Men ved at bruge disse instrumenter på en intelligent måde kan man opnå og langt større udbytte af din sølv handel. I vores vejledning drøfter vi, hvordan du kan tag nytte af disse magtfulde investeringsinstrumenter hos en børsmægler. Har du lyst til at vide mere? Klik på knappen nedenfor til at lære mere:

Nogle handel tips

Sølv er generelt mere ustabilt end guld. Sølv og guld priserne har en stærk sammenhæng. Når guld stiger, stiger sølv normalt og omvendt. Sølv reagerer dog stærkere. Når guld falder, har sølv en tendens til at falde stærkere. Det er derfor ikke hidtil uset, ved sølv falder eller stiger med mere end fem procent på en dag.

Der plejede at være et fast forhold mellem sølv og guld på omkring 1:15. Det er nu klart, at dette forhold ikke altid holder. Forskellen mellem prisen på sølv og guld er steget betydeligt.

gold silver correlation

Der er en stærk sammenhæng mellem guld og sølv

Sølv er det nye guld

Efterspørgslen efter sølv er for øjeblikket høj, mens der kun er nogle få sølvminer. Sølv er ofte et biprodukt af bly og zink miner. Sølv har derfor potentialet til at blive det nye guld. The poor man’s gold’ kan stadig være mere sikkert end guld.

Derfor tager flere og flere traders skridt til investering i sølv. Den største fordel ved dette er, at en investor er beskyttet mod inflation og økonomisk usikkerhed på denne måde. Udover betragtes investeringer i råvarer (og derfor også sølv) som en vigtig del af en veldiversificeret investeringsportefølje. Hvis man også har obligationer og aktier i investeringsporteføljen, er den også fordelagtig for egne råvarer.

Hvad er den nuværende sølvpris?

Undrer du dig over, hvad prisen på sølv er? Nedenfor kan du høre den nuværende sølv:

Handel med 1: alt om olie investering

Olie kaldes nogle gange for sort guld og med god grund. Det betragtes som en af de vigtigste råvarer og bestemmer sundheden for hele økonomien. Oliereserverne er ved at løbe tør, og kampen om den sjældne sorte vare øges kun. Men hvordan kan du som privat investor tag fordel af dette? I denne artikel vil vi diskutere, hvordan du kan investere i olie.

Begynde at handle med olie i tre trin

Sjove-fakta: Du kan handle olie 100% risikofri gennem en demo konto

Hvordan man investerer i olie?

I den første del af artiklen så vi på de forskellige muligheder for at investere i olie:direkte handel med olie, køb olie aktie og handel fonde.

Direkte handel med prisen på olietønder

Du kan vælge at handle direkte med olietønder. Råolie er sværere at opbevare end for eksempel guld. Du kan ikke købe og bare opbevare olie tromlerne i din baghave. Heldigvis kan du med derivater spekulere i prisudviklingen på olie. Du kan gøre dette med CFD’er, futures eller optioner.

CFD’er på olie

Hvis du har lyst til at spekulere i olietønder på kort sigt, er CFD’er interessante. Når du investerer i råolie med CFD’er, betaler du et bestemt beløb i dollars, og tønderne placeres derefter på dine åbne positioner. Når prisen stiger, tjener du fortjeneste, og når prisen falder, mister du penge. Selvfølgelig leveres tønderne aldrig, så kun prisstigning eller fald er vigtig. Her kan du læse mere om, hvordan handel med CFD’er fungerer.

CFD’er er perfekte til at spekulere i ændringer på råolieprisen. Du kan også satse på et prisfald med CFD’er. Dette giver dig muligheden til at opnå gode resultater, selv når olieprisen klarer sig dårligt. En god børsmægler til handel med olie CFD’er er Plus500. Hos Plus500 kan du prøve mulighederne helt gratis og uden risiko. Brug knappen nedenfor for at åbne en konto med det samme:

Olie Futures

Den mest kendte måde at investere i olie på er ved hjælp af futures. De mest kendte futures er råolie (CL) og Brent Oil (CL) futures. Futures er levering kontrakter som giver dig mulighed for at modtage en fast mængde olie på udløbsdatoen. Futures er ofte ikke et godt valg for førstegangs investorer.

Med en future har du straks en multiplikator på 1000. En kontrakt indgås til en værdi af 1000 tønder. Dette kan få dine gevinster og tab på en kontrakt til at svinge meget. Udover det er du forpligtet til at tage olietønderne i slutningen af løbetiden. Denne kendsgerning førte til et kæmpe nedbrud i April 2020, hvor olieprisen blev negativ. Fordi ingen faktisk ønskede at modtage olien, styrtede prisen enormt.

Olie optioner

Du har muligheden til at vælge at investere i olie ved hjælp af optioner. Med en option kan du, men du er ikke forpligtet til at købe eller sælge olie til en fast pris. Med en call option har du mulighed for at købe olie til en bestemt pris, og med en put option har du mulighed for at sælge til en bestemt pris.

Hver option har en udløbsdato. Hvis optionen ikke giver et attraktivt overskud inden udløbet af optionen, mister du hele handelens værdi. Har du lyst til at vide mere om at investere i optioner? I denne artikel kan du læse alt om det!

investering i olie online

Investering i olie aktier

Det er også muligt at investere indirekte i olie. En velkendt måde hvor du kan investere indirekte i olie er ved at købe aktier i olieselskaber som Shell eller BP. Når du investerer i aktier, er det ikke kun olieprisen, der bestemmer dine resultater.

BPs olieudslip i Den Mexicanske Golf i 2010 bevirket en masse civil uro. Denne uro forårsagede et kraftigt fald i BP’s aktiekurs. Når prisen på olie stiger, kan prisen på et olieselskab stadig falde. Når du investerer i en olieselskab aktie, er det derfor vigtigt at undersøge virksomhedens resultater nøje.

Der er to måder du kan investere i olieselskabers aktier på. Den første er at købe aktierne direkte og holde dem i din portefølje. Dette kan være en god strategi, hvis du vil investere i olie på længere sigt. Et sted hvor dette er muligt er Plus500.

Det er også muligt at handle aktivt med olieselskabers aktier. Der er flere børsmæglere, eller såkaldte brokers hvor det er muligt. Har du lyst til at vide, hvor du skal investere i olie aktier? Tjek broker oversigten med det samme:

investering i olie aktier

Investering i en fond eller ETF

Den sidste måde, du kan investere i olie på, er ved at købe andele i en fond, også kaldet en ETF (exchange traded fund). Du kan skelne mellem to typer fonde: aktiefonde og fonde som prøver at følge olieprisen direkte.

Aktiefonde følger et stabilt antal aktier relateret til olieselskaber. Eksempler på Europæiske ETF’er er Lyxor ETF STOXX EUROPE 600 OIL & GAS og iSHARES STOXX 600 OIL & Gas UCITS EFT DE. Hvis du har lyst til at investere på det globale marked, kan du investere i SPDR MSCI World Energy UCITS ETF.

Oliefonde prøver at spore forløbet af olie. De gør det normalt ved at købe futures. Eksempler på fonde som forsøger at spore olieprisen på denne måde, er UCO og USO. Ulempen ved disse fonde er at de skal fortsætte med at overføre futures til den følgende måned. De nye futures er typisk dyrere fordi få mennesker venter på den faktiske forsyning af olie. Som et resultat kan du kun tag fordel af denne type midler, når olieprisen stiger meget kraftigt.

Hvordan kan du forudsige prisen på olie?

Når du vil investere i olie, skal du holde øje med prisen. I denne del af artiklen ser vi på, hvordan du kan forudsige olieprisen, både på short eller  long term.

Olie pris short term

På short term kan olieprisen svinge kraftigt. Der er mange grupper som påvirker olieprisen. Olieprisen bestemmes i sidste ende af balancen mellem udbud og efterspørgsel. For eksempel, hvis OPEC beslutter at eksportere mere olie, vil prisen på olie falde på grund af stigningen i udbuddet. En konflikt i et land, der eksporterer olie, kan presse priserne op. I den situation bliver folk nervøse over fremtidige olieforsyninger.

Derfor er olieprisen på short term vanskelig at bestemme. Selvom der normalt er en klar retning i prisudviklingen, kan den pludselig ændre sig på grund af en vigtig begivenhed et eller andet sted i verden. Precis af den grund, er olie et populært handel instrument for day traders , investorer som aktivt investerer hver dag. Stærke kursudsving giver aktive investorer mulighed for at opnå gode resultater med olie.

Derfor anbefales det at holde øje med nyheds rapporterne. Overvej for hver nyhed den virkning, den vil have på den gennemsnitlige investor. Overvej følgende eksempler:

 • En nyhedsrapport om USA som beslutter at udnytte deres oliereserver (1).
 • En nyhedsrapport om, at forbrugerne i stigende grad bruger deres bil (2).
 • Der er krig i en større olieproducerende region (3).

Generelt rapporterer nyhedsrapporter, hvor levering af olie stiger, til et fald i prisen (besked 1). Når efterspørgslen ser ud til at stige, stiger prisen normalt (besked 2). Endelig kan et fald i udbuddet også føre til en stigning i priserne (besked 3).

forudsige olie prisen

Store begivenheder har en stærk effekt om prisen på olie aktier

Olie på long term

Olie bliver tydeligvis mindre: tilsynekomsten af nye store aktører på verdensscenen, ligesom Kina vil kun øge olieforbruget i de kommende år. Ifølge nylige forudsigelser vil det kun gå 40 år, før olieforsyningen er fuldstændig opbrugt. I øjeblikket, det ser ud til olie er en stor investering. Da aktierne fortsætter med at falde, og forbruget fortsætter med at stige, er det ikke urealistisk at påtage sig, at prisen vil stige yderligere.

Det er også meget vigtigt at holde øje med alternative energikilder. Olie og andre fossile brændstoffer mister popularitet på grund af den forurening, de forårsager. På grund af dette er flere virksomheder på udkig efter alternative brændstoffer. Det kan være, at en alternativ energikilde i fremtiden vil blive den dominerende faktor. På dette tidspunkt er dette imidlertid langt fra tilfældet, og indtil da kan det være attraktivt at investere i olie!

Hvad skal du være opmærksom på når du investerer i olie aktier?

Mange mennesker investerer i olie aktier på grund af dens stabile natur. På kort sigt kan olieprisen svinge betydeligt. Ikke mindre kører økonomien på olie, og prisen når altid nye toppe. Men hvad skal du faktisk være opmærksom på, når du vælger og køber olie aktier?

Overvej hvad du vil investere i

Naturligvis kender alle dominerende virksomheder som Shell og Total. Der er mange flere virksomheder, der er aktive i olie produktionsprocessen. Når du investerer i olie, kan du investere i tre forskellige faser af olie forarbejdning: upstream, midstream og downstream.

Upstream sector beskæftiger sig primært med olieefterforskning og produktion. Virksomheder i denne sektor leder efter måder at få olie ud af jorden. For eksempel, er et virksomhed som Fugro på udkig efter egnede placeringer til at bore efter olie. Andre virksomheder er igen engageret i produktion af materiale eller levering af arbejdskraft. Når økonomien klarer sig godt, klarer disse typer virksomheder sig godt: der er større efterspørgsel efter højere produktion.

Midstream sector beskæftiger sig med transport og oplagring af olie. Denne sektor er forbindelsen mellem upstream og downstream sectors. Eksempler på virksomheder, der er aktive i denne sektor, er Vopak og Scorpio. Et virksomhed, der beskæftiger sig med oplagring af olie, kan også klare sig godt til en lav oliepris. I dette tilfælde er der ofte overproduktion. Disse virksomheder skal derefter opbevare al den olie, der ikke bruges.

Den sidste sektor, der beskæftiger sig med olie, kaldes downstream sector. Denne sektor raffinerer råolie og behandler den derefter til et anvendeligt råmateriale. Råolie skal stadig omdannes til for eksempel benzin til din bil, asfalt eller petroleum. Virksomheder, der er involveret i dette trin i produktionsprocessen, inkluderer Marathon Petroleum og Exxon Mobil.

Mange større olieselskaber er involveret i forskellige komponenter i olie produktionsprocessen. Forskning, under hvilke markedsforhold det firma, du vil investere i, klarer sig godt. Nogle aktier er måske mindre afhængige af olieprisen end andre.

Sørg for tilstrækkelig forskellighed

Også når du har lyst til at investere i olie ved at købe aktier, skal du diversificere tilstrækkeligt. Det er uklogt at lægge alle dine penge i en olie aktie. Selv i tilfælde af en høj oliepris kan et firma stadig gå konkurs. Fejlhåndtering eller bedrageri kan ændre et selskab fra et topniveau selskab til en totalt flop på en dag.

Derfor skal du undersøge nok, når du investerer i olie aktier. Det er vigtigt at forstå, hvordan en virksomhed tjener sit overskud.

Lav en plan

At købe og sælge olieaktier uden forskel under en krise er ikke en god strategi. Det er meget vigtigt at lave en plan. Tænk først på, hvorfor du vil købe aktier. Vil du opbygge en indkomst ved at købe aktier, som betaler et højt udbytte? Så kunne en investering i Shell fungere godt. Ønsker du at få en høj prisforøgelse? Så skal du muligvis investere mere aktivt.

Du skal selv bestemme hvad dit mål er og skriv derefter ned, hvad dit prismål er. På den måde følger du en klar plan og mister ikke unødvendige penge, når du får panik.

Vær opmærksom på omkostningerne

Når du begynder at investere i aktier, det er meget vigtigt at være opmærksom på omkostningerne. Ved at investere hos en dyr børsmægler mister du undertiden mange tusinder til titusinder i det lange løb. Vil du vide, hvilke børsmæglere du kan investere hos de billigste? I vores overordnede oversigt kan du straks se, hvad den bedste part er at begynde at handle olie aktier:

Hvordan kan du tjene penge på faldende oliepriser?

Det er også muligt at tjene penge på faldende oliepriser. Det gør du ved at placere en short position på olieprisen. Når du åbner en short position, placerer du en ordre på en faldende oliepris. Dette har følgende virkning:

 • Når olie prisen stiger, mister du penge.
 • Når olie prisen falder, tjener du penge.

Aktuel olie pris:

Har du lyst til at investere med det samme?

Før du beslutter dig for at investere i olie, er det klogt at øve med en gratis demo konto først. Dette gør det muligt at lære det grundlæggende ved at investere først, så du kan starte en vellykket start.

Handel med majs: hvordan kan man investere i majs?

Majs er en råvare, hvor man kan investere med en såkaldt børsmægler, eller broker. Denne artikel vil vi se på hvordan man kan handle med majs. Vi drøfter også de faktorer, der påvirker prisen på majs. Med informationerne i denne artikel kan du finde det rette tidspunkt til at købe eller sælge majs med en fortjeneste.

Hvordan investere man i majs?

Der er forskellige måder at investere i majs på. Man kan håndtere direkte i prisen på majs, eller man kan vælge at investere i virksomheder, der handler med forskellige. Nedenfor drøfter vi de forskellige metoder, man kan bruge til at investere i majs.

Investering i majs aktier

Man kan også vælge at investere i majs ved at købe aktier i en virksomhed, der handler med denne vare. Et godt eksempel på et lignende firma er Kellogg’s. Kellogg er et Amerikansk selskab, der hovedsagelig er kendt for produktion af forskellige morgenmadsprodukter af korn. Prisen på majs spiller naturligvis en vigtig rolle i forbindelsen.

Det er meget vigtigt at huske på, der altid er fortællingen om indirekte investeringer. Prisen for en aktie påvirket af forskellige faktorer. Derfor skal man nøje undersøge, hvordan selskabet forudsiger sig, og hvad dets planer for fremtiden er. Så undgår du at smide penge væk!

Har du lyst til at købe majs aktier? Du kan handle direkte med majs-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for majs aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for majs aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Investering i ETF’er

Det er også muligt at investere i majs ved at købe en aktie i en særlig fond. Teucrium Corn Fund  er et godt eksempel på en fond, der beskæftiger sig med majs. Denne fond køber futures i denne råvare.

investing in mais

Hvorfor er det interessant at investere i majs?

Der er flere grunde til, at det kan være interessant ved investering i majs. I denne artikel drøfter vi flere grunde.

Global vækst

På verdensplan vokser økonomierne stadig kraftigt. Det bedste eksempel herpå er naturligvis Kinas økonomi. Med mere end en milliard sultne maver til at fylde, er majs et råvare, hvor efterspørgslen kun vil stige. Desuden vokser velstanden i hele verden, hvilket vil føre til en stigning i forbruger af kød. I praksis brugger majs også ofte som føde til husdyr.

Beskyttelse mod inflation

I dårlige økonomiske tider ser man ofte Centralbankerne trykke penge. Dette skaber inflation. Det gør pengene i din bankkonto mindre værd. Ved at investere i en vare som majs kan man beskytte sig mod inflation. Prisen på majs stiger jo sammen med den globale inflation.

Diversificering

Ved også at investere i en vare som majs reducerer du risikoen for din portefølje. Hvis man kun investerer i aktier, har man større chance for at deres investeringer vil være mindre værd på et eller andet tidspunkt. Diversificering gør en mere stabil vækst i deres aktiver.

Brændstof

Majs anvendes til fremstilling af biobrændstoffer som f.eks. ethanol. I Sydamerika anvendte ethanol i vid udstrækning til biler. Men efterspørgslen efter biobrændstoffer stiger også i EU. Det kan gøre en investering i majs interessant.

Den passer til tendensen

Handelen med majs er i overensstemmelse med den globale tendens. Med fremkomsten af nye markeder som Kina, Indien og Brasilien er efterspørgslen efter både fødevarer og energi stigende. Som følge heraf kan efterspørgslen efter et råvare som majs stige betydeligt.

Samtidig passer majs også ind i en verden, hvor klimaændringerne får mere og mere opmærksomhed. Folk leder efter biobrændstoffer, og majs kan bruges til det formål. Stigende temperaturer øger også risikoen for fremtidig afgrøder. Det gør det, der bruger mere attraktivt ved investering i majs.

Hvad skal man være opmærksom på?

Investering indebærer altid risici. Hvis man vil investere i majs, er det naturligvis ikke anderledes. Lad os derfor kort komme ind på risiciene ved at investere i majs.

Høst fejl eller endda rygter om høst fejl kan øge værdien af majs. Tørretider forårsager stor mangel. Men når vejret er godt, kan der være en overflod af majs på markedet. Dette kan sænke prisen på råvaren.

Politiske omstændigheder påvirket også majsprisen. Efter at Rusland havde erobret dele af Ukraine, var det ikke længere muligt for Rusland ved eksportere majs på grund af sanktioner. Disse omstændigheder kan i høj grad påvirke prisen på majs.

Når man handler med majs, er det derfor nødvendigt at holde øje med de makroøkonomiske betingelser. Majs kan være en meget ustabil råvare, hvor prisen på forskellige falder eller stiger med op til 15% om ugen. Som aktiv forhandler kan man tag stor fordel af disse typer markedsbevægelser.

handel med majs

Hvilken majs aktier kan man købe?

I denne del af artiklen drøfter vi nogle virksomheder, hvor råvaren spiller en vigtig rolle. Hvis du ønsker at investere indirekte i varen, kan du overveje at købe disse aktier.

Køb Ingredion aktier

Ingredion er et førende virksomhed ved salg af majsbaserede sødestoffer. Amerikanere elsker søde og usunde produkter og Ingredion ved, hvordan de skal reagere på dette. Virksomheden undersøger mulighederne for at udvide sig til Sydamerika og Asien. Hvis det lykkes dem at sælge mange produkter der, kan virksomhedens rentabilitet blot stige yderligere.

Køb Green Plains aktier

Green Plains er en Amerikansk virksomhed, der omdanner majs til ethanol. Denne ethanol anvendes derefter til fremstilling af eddike, der kan findes i deres foretrukne Heinz ketchup.

Disse produkter vil sandsynligvis fortsat være populære, så en investering i grønne sletter kan vise sig at være fint.

Archer Daniels Midland

Det er en virksomhed, der er direkte aktiv inden for majs branchen. Virksomheden maler 72 millioner spiseskefulde majs om måneden. Med dette frembringer de blandt andet:

Opbevar mængder ethanol. Med næsten 2 milliarder liter ethanol pr. år er de en kolossal spiller. Så med en investering i Archer Daniels Midland indtaster du en stor majs position.

Hvad er majs brugt til?

Enhver, der tror, at majs kun bruges som fødevarer, bliver bedraget. Råvaren anvendes f.eks. også til fremstilling af ethanol. Mange biler i Sydamerika kører stadig på dette brændstof. Majs er også en vigtig ingrediens i forskellige farver, tandpasta, kosmetik og endda sprængstoffer!

Hvad er den nuværende pris for majs?

Har du lyst til at vide den nuværende pris på den rå majs? I det følgende kan man se den pris, som man kan sælge til CFD’er for majs:

Hvorfor handle med majs?

Majs er et meget vigtigt råvare med en betydningsfuld rolle i fødevareproduktionen. Den anvendes overalt i verden og tjener generelt som kilde til næringsstoffer. Råvarer er generelt ligetil at forstå: Hvor se eller valutaer synes komplicerede for mange mennesker, er handel med en råvare, f.eks. majs føles meget naturlig.

Det, der også er rart med råvaren, er, at balancen mellem udbud og efterspørgsel er meget tydeligere. Når det kommer til majs, bestemmes prisen hovedsagelig af balancen mellem udbud og efterspørgsel, rygter om direktører eller sære retssager spiller ingen rolle for handelen med majs. Men hvad er de aspekter, der påvirker prisen på majs?

Prisen på majs

Der er flere faktorer, der kan påvirke prisen på majs. Det centrale i dette er naturligvis høsten. Når der er mange høst fejl, stiger prisen på råvaren hurtigt. Når der ikke er nogen fejl på høsten, og der er overskud af majs, vil prisen ikke stige.

Der har dog været flere anvendelsesformål: Det må også anvendes som bio brændstof. En ny form for majs under navnet “tropisk majs” indeholder mere sukker og brug som brændsel. Disse dage er majs genetisk modificeret for at være mere modstandsdygtig overfor sygdomme og herbicider.

Der er nyttige dokumenter, som man kan anvende ved vurdering af prisudviklingen for den rå majskorn. Hvert år i anden halvdel af Marts måned, USA Landbrugsministeriet offentliggørelse og dokument, der hedder Prospective Plantations, og som holder øje med, hvor meget majs der dyrkes af landmændene i denne sæson. Andre interessante dokumenter, som sporer udbud og efterspørgsel, er The Grain Stocks og Monthly Crop Production.

Handel med bomuld: hvordan kan man investere i bomuld?

Det kan være meget attraktivt at investere i bomuld. Prisen på den rå bomuld kan variere meget, og det kan man tag fordel af! Takket være de nye muligheder for online handel betyder det ikke noget, om prisen stiger eller falder. I begge tilfælde kan man opnå en fortjeneste med en investering i bomuld. I denne artikel kan man læse hvordan det virker.

Langsigtet investering i bomuld aktier

Hvis man ønsker at investere i bomuld på lang sigt, det er ikke klogt at købe CFD’er. Men de kan købe aktier i bomuld virksomheder. Så vil de lede efter virksomheder, hvor bomuld spiller en vigtig rolle. Ved fysisk at købe aktier i disse virksomheder kan man også beholde investeringer i råmaterialet bomuld i en længere periode. Men husk, at andre faktorer også spiller en vigtig rolle, f.eks. kvaliteten af styrelsen.

Man kan investere i bomuld helt direkte ved at købe aktier i en virksomhed som producere bomuld. Eksempel på denne type selskab er Albany International, Unifi og Culp. Det er dog meget vigtigt at huske på, at disse virksomheder også ofte er involveret i andre industrier. Albany International fremstiller f.eks. også komposit materialer til rumindustrien.

Man kan investere i mere indirekte i bomulds aktier ved at købe dem f. eks. hos Ralph Lauren eller Hanesbrands. Beklædning virksomheder bruger selvfølgelig meget bomuld. Råmaterialeprisen har dog kun begrænset indflydelse på deres driftsresultater.

Har du lyst til at købe bomuld aktier? Du kan handle direkte med bomuld-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for bomuld aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for bomuld aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

invester i bomuld

Hvad er prisen på bomuld?

Er du nysgerrig om den nyvænderne pris på rå bomuld? I grafen nedenfor kan du direkte rådgive dig om CFD prisen på bomuld.

Er det klogt at investere i bomuld?

Før du handler med bomuld, det er smart at overveje om det er klogt. Der er både argumenterer for og imod ved at købe bomuld. Bomuld er et råmateriale, der altid efterspørges, og efterspørgslen vil fortsætte stige på grund af nye vækstøkonomier som Kina og Indien. Samtidig kan klimaændringer begrænse produktionen, hvilket kan føre til knaphed og højere priser.

Men der er også masser af risici. Der findes f.eks. alternativer til bomuld, hvis råmaterialet bliver til dyrt. For eksempel kan beklædning producenterne skifte til syntetiske materialer som polyester. Regeringerne har også regelmæssig indflydelse på priser og lagre af bomuld i nogle lande. Det er derfor nødvendigt at foretage en omfattende analyse af situationer, inden man åbner og handler med bomuld.

Udnyttelse af stigende og faldende markeder

Der er to måder at få på bomuld på. Den første mulighed er at købe råvaren; man opnår så en fortjeneste, når bomuldens pris stiger. Det er også muligt at tag en short position: Man opnår en fortjeneste, når prisen på bomuld falder. Fordi du har to optioner, kan du få et godt resultat i en hvilken som helst markeret situation. Hvis du træffer den forkerte beslutning, mister du selvfølgelig penge.

Når man investerer i bomuld, det er mulig at overveje, i hvilken retning prisen vil gå. Det kan De gøre ved at foretage en analyse af markedssituationen. Tjek, om nyheden forudser et fald i bomuldshøsten. Hvis dette er tilfældet, vil prisen sandsynligvis stige under indflydelse af udbud og efterspørgsel. Det kan man reagere på ved hurtigt i købe store mængder bomuld.

Nødvendig strategi

Handel med bomuld kan være risikabelt. Det skyldes, at prisen på bomben når som helst kan ændre sig. Det er derfor nødvendigt at gennemføre en god strategi, så man kan tag fuld fordel af ændringerne i råvarepriserne. Disse stærke prisændringer, der kan forekomme, giver dog også muligheder.

Hvis man investerer short term, eller kort sigt, kan man udnytte enhver lille bevægelse ved at åbne små positioner. Desuden kan man gøre brug af gearing, hvilket gør det muligt at opnå et større beløb med bomulds investeringer, selv med et mindre indskud.

Handel med sukker: Hvordan kan man investere i sukker?

Man kan investere i aktier, men man kan også vælge at investere (en del af) sine aktiver i råvarer. Disse inkluderer olie, natur qas, guld, sølv, men også sukker. Jeg kan ikke læse, hvordan du kan investere i sukker.

Sukker som investering produkt

Når man tænker på råvarer, tænker man som regel på produkter som olie, naturgas og guld. Hvad mange ikke ved er, at sukker er en af verdens mest brugte råvarer. Hvis man ønsker at investere i råvarer, kan man også vælge at investere i sukker.

Du putter ikke kun sukker i din kaffe, men det tilsættes også mange andre produkter. Tænk på kager, slik, læskedrikke og selv mange produkter, som du ikke ville forvente det fra. Sukkerindustrien er en milliardindustri, som kunne være deres investering værd.

Hvordan kan man investere i sukker?

Man kan investere i sukker på forskellige måder. Man kan vælge at håndtere direkte i prisen på sukker. En anden mulighed er ved købe sukker aktier. Endelig kan man også investere i sukker ved købe en andel i en fond eller ETF. Lad os se, hvad mulighederne er.

Handel med prisudviklingen for sukker

Hvis man vil investere i sukker, behøver man ikke købe sukker paller og lagre dem på loftet. Enhver, der handler med sukker, arbejder altid med kontrakter. Disse kontrakter har en særlig værdi.

Man kan håndtere med sukker på en online børsmægler. Når man åbner en position, skal man angive, om man mener, at sukkerprisen vil stige eller falde. Hvis man vælger en lang position på sukker, spekulerer man på en prisstigning. Hvis du åbner en short position, spekulerer du på et prisfald.

Åbner de en lang position, og stiger prisen for sukker? Så tjener du en fortjeneste. Går du short og er der virkelig et prisfald? Så opnår man også et positivt resultat. Hvis du ikke træffer den rigtige beslutning, mister du penge. Det grundlæggende ved handel med sukker er enkelt ved forståelse.

Tip: Brug et stop loss ved handel med sukker. Med et stop loss kan du begrænse dette maksimale faneblad i en lang position eller på en kort position. Hvis med en stop loss man er ved at at miste sin position, vil man automatisk blive lukket når man er nået frem til en bestemt pris.

Investering i sukker aktier

De kan også vælge at investere i sukker ved at købe aktier i virksomheder som er involveret i denne råvare. Tænk på sukkerproducenter som Imperial Sugar Company og Alexander & Baldwin. Du kan også investere i slik som Hershey og Tootsie Roll Industries. Andre faktorer slutter prisen på sukker spiller og vigtig rolle i forbindelse med gennemførelsen af sukker relaterede aktier. Lad os derfor altid forske i firmaet taske og del i detaljer.

Har du lyst til at købe sukker aktier? Du kan handle direkte med sukker-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for sukker aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for sukker aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er prisen på sukker ?

Er du nysgerrig om den nyvænderne pris på rå sukker ? I grafen nedenfor kan du direkte rådgive dig om CFD prisen på sukker.

Investering i sukker ETF’er

Man kan også vælge at investere i sukker ved at bruge ETF’er. Med et ETF kan man forudsige en investering i sukker inden for få minutter. Denne formular til investering er også egnet til længere sigt. Eksempler på fonde, der beskæftiger sig med sukker, er iPath Series B Bloomberg Sugar Subindex Total Return ETN, Teucrium Sugar Fund og iPath Pure Beta Sugar ETN. En ulempe ved at investere i sukker med ETF er, at De ikke har lidt kontrol over deres investeringer.

investere i sukker

Hvilke fordele findes ved at investere i sukker?

Investering i sukker medfører de nødvendige fordele. En stor fordel ved sukker er, at det er et masseprodukt. Som følge heraf kan andre parter næppe påvirke prisen på sukker. Som følger heraf er risikoen for prismanipulation meget mindre.

En stigende efterspørgsel på verdensplan er også en fordel ved at forudsige en investering i sukker. I de nye vækstøkonomier stiger den gennemsnitlige beboeres velstand. Flere og flere vil gerne købe søde produkter, der er og sirup. Stigningen i efterspørgslen efter sukker kan bevirke, at prisen stiger.

Sukker er et nødvendigt produkt, som man næsten ikke kan ignorere. Den gennemsnitlige Hollænder i Nederlandene forbruger mellem 50 og 80 gram sukker om dage. Der tilsættes derfor sukker til mange produkter. Vidste du, at du overhovedet kan finde sukker i brød? Det er alle former for mad, der gør os afhængige af visse fødevarer.

Den største fordel ved handel med sukker er muligheden for at opnå et højt afkast. Især under særlig omstændigheder, som for eksempel ved høsten slår fejl, kan prisen pludselig stige kraftigt. Som aktiv forhandler kan du reagere godt på disse omstændigheder, så du kan forvandle disse bevægelser til et sødt overskud!

Hvilke ulemper er der ved at investere i sukker?

Investering i sukker har også sine ulemper. Sukker giver ikke i sig selv en direkte indkomst. Når man investerer i en virksomhed, modtager man ofte en overskudsfordeling i form af udbytte. Man kan naturligvis undgå denne ulempe ved at købe aktier i virksomheder, der er aktiv inden for sukkerindustrien.

En anden risiko for investeringer i sukker er, at produktet i stigende grad opfattes som dårligt. Folk fokuserer på deres helbred og prøver at fjerne sukker så meget som mulig. Hvis denne tendens fortsætter, kan efterspørgslen efter sukker falde i fremtiden.

Det er også meget vigtigt at huske på, at sukkerindustrien overvåges nøje af f.eks. Europa Kommissionen. Måske bliver de straffet. Når man investerer i en virksomhed, der driver skamløse metoder, kan det bare gå galt.

Hvordan bestemmer man sukkerværdien?

Når man begynder at investere i sukker, skal man afgøre, om prisen vil stige eller falde. For at gøre dette er det især at se på forskellen mellem produktion og forbrug. Hvis produktionen er betydeligt større end forbruget, vil prisen falde.

Det er bland at nævne, at der kommer en masse sukkerrør fra Brasilien og Indien. Når man forudsiger prisen, kan man derfor se på disse regioner. Det ekstreme vejr i Brasilien kan f.eks. give høstudbytte, hvilket resulterer i et fald i udbuddet. Hvis udbuddet er lavere, vil prisen ofte stige.

Endelig kan landbrugerne beslutte at skifte til en anden afgrøde, når indtægterne fra sukkerproduktionen falder. Dette kan f.eks. være tilfældet med importtold eller stigningen i landbrugernes gæld. Når man investerer i sukker, er det derfor nødvendigt at holde øje med faktorer, der kan påvirke udbudssiden.

Handel med hvede:‌ ‌hvordan kan man investere i hvede?‌

Denne artikel kan du læse alt om at investere i hvede. Vi drøfter, om det er klogt at begynde at handle med hvede i dag. Når du har læst artiklen, kan du afgøre om det er klogt at investere i hvede gennem internettet.

Hvor kan du købe hvede aktier?

Online shopping er fremtiden. Flere og flere handler på nettet. En virksomhed, der reagerer på denne tendens, kan derfor være en interessant langsigtet investering. Samtidig ser man, at flere og flere er interesserede i at starte deres internetvirksomhed.Har du lyst til at købe hvedeaktier? Du kan handle direkte med hvede-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for hvede-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for hvede-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvordan kan man investere i hvede?

Der er flere måder, hvorpå du kan investere i hvede. Man kan handle direkte i prisen på varen. Det er også muligt at investere i en fond, der følger hvedeprisen. Denne artikel kan du læse nøjagtigt hvordan det virker.

Aktiv handel med prisen på hvede

Når vi taler om direkte handel med hvede, taler vi ikke om fysisk køb af store mængder hvede. Nej, vi taler om direkte CFD handel på råvare hveden. I så fald er det ikke nødvendigt at oplagre hvede.

Du investerer ikke i hveden selv, men i prisen på hvede. Ingen kan så tvinge nogen til at levere råmaterialet, så du køber ikke hvede, men kontrakter på hvede selv.

Ved at tage hensyn til de bagvedliggende faktorer, kan du spekulere i handlen med hvede. Det er derfor specielt nødvendigt at holde øje med udbudssiden på markedet. I tilfælde af dårlige nyheder omkring hvedehøsten er det klogt ved købe hvede, da dette sandsynligvis vil presse prisen op.

Når høsten er bedre end forventet, kan man overveje en short position. Med en kort position kan du spekulere i en faldende hvedepris. Man kan lade investere penge i hvede gennem en online broker. En stærk børsmægler, eller såkaldt broker, hvor man kan handle med hvede CFD’er er PIus500. Med PIus500 kan du afprøve mulighederne helt gratis med en demo konto. Brug knappen nedenfor til direkte at åbne en konto:

Hvad er den nuværende pris på hvede?

Nedenfor kan du se den nuværende CFD pris for hvede:

Indirekte investeringer i hvede med en fond

Det er også muligt at investere indirekte i hvede. Også hendes taler vi ikke om et fysisk køb af f.eks. et brød, der indeholder hvede.

Man kunne f.eks. tænke på en investering i en indeksfond, der nøje følger prisen på hvede. Man kan også købe hvede aktier i en virksomhed, der ofte er involveret i forarbejdning af hvede til produkter. Bemærk venligst, at virksomhedens egenskaber også spiller en vigtigt rolle.

invester i hvede

Hvad er hvede?

De fleste vil vide, at hvede er et slags korn; det er faktisk en af verdens mest dyrkede kornsorter. Dette fører naturligvis til en stor forsyning, som også kan ses i forbruget. Hvede, sammen med majs, er en af de mest spiste korn i verden. Ikke desto mindre er der mulighed for en stor variation inden for hvede.

Hvede kan opdeles i forskellige sorter, der er vinterhvede, sommerhvede og overgangs hvede. Dette navn henviser til tidspunktet for såningen. Størstedelen af hvide stammer fra Kina, USA og Rusland.

Handel med hvede: Hvordan kan man investere i hvede?

I denne artikel kan du læse alt om at investere i hvede. Vi drøfter, om det er klogt at begynde at handle med hvede i dag. Når du har læst artiklen, kan du afgøre om det er klogt at investere i hvede gennem internettet.

Hvordan kommer prisen på hvede?

Hvede er et råmateriale, der næsten altid efterspørges. Det skyldes, at vi bruger hvede til mange forskellige produkter, og at folk altid vil være sultne. Risikoen for, at efterspørgslen efter hvede pludselig falder, er derfor ret lille.

Prisen på hvede bestemmes derfor først og fremmest på udbudssiden. En mislykket høst kan f.eks. føre til stærkt stigende hvedepriser. Det kan derfor være klogt at undersøge, hvordan høsten foregår i de lande, hvor hvede hovedsagelig dyrkes.

Ressourcen uden en dominerende aktør

Hvede kan dyrkes næsten overalt. På grund af dette er der ingen dominerende aktør, der kan øve stor indflydelse på markedet. Den største hvede producent er Kina, men lande som Indien, Rusland, Amerika og Frankrig producerer også store mængder hvede.

Fordi er ikke en enkelt spiller, der kontrollerer det bedste af markedet, kan ikke spille politisk spil med ressourcen. Dette er naturligvis til gavn for ressourcens stabilitet.

hvedepriser England

Udviklingen i priserne på hvede i England

Anvendelse af hvede

Hvede anvendte naturligvis som fødevare. Konsum er dog ikke det mindste bestemmelsessted for hvede. F.eks. anvendes hvede til fremstilling af biobrændstoffer.

Handel med hvede

Råvarer handles ofte på en særlig børs. Hvede er handles på CBOT eller Chicago Board of Trade. En unit af hvede er på 27,21 kg. Vi kalder det også en bushel. Værdien af denne mængde angives i cent. Når en bushel er 500 værd, betyder det, ved du betaler 5 dollars pr. 27,21 kg hvede.

På denne børs håndteres der med 5000 bushels, hvilket betyder næsten 30.000 kilo hvede. Heldigvis kan man også investere i mindre mængder hos moderne børsmæglere.

Hvad bør man være opmærksom på når man investerer i hvede?

Prisen på hvede er stærkt afhængig af klimaændringerne. Når vejret er dårligt, og der er mange fejlslagne afgrøder, kan prisen på hvede stige betydeligt. Den industrielle efterspørgsel kan også påvirke prisen på hvede. Dette blev f.eks. sæt efter 2005, hvor hvede i stigende grad blev brugt til at skabe ethanol, et biobrændstof.

Den voksende verdensbefolkning har naturligvis også en positiv indvirkning på prisudviklingen for hvede. Efterhånden som antallet af mennesker vokser, gør detaljer af ædere det også.

Ydelse i forbindelse med andre kornsorter

I praksis majs er oftere brugt til fremstilling af ethanol (biobrændstof). Det er lukrativt, og man kan se, at flere og flere landmænd har skiftet hvede til majs. Dette kan føre til mangel på hvede i fremtiden, hvilket kan øge prisen yderligere. Hvede bruges f.eks. meget til pasta og pizza, og det kan jeg aldrig få nok af.

Investering i hvede aktier

Der er ikke en eneste virksomhed, der udelukkende baserer sig på hvedeproduktion. De kan derfor kun frit investere indirekte i hvede selskaber ved at investere i en virksomhed, der beskæftiger sig med landbrug. Lad os diskutere nogle aktier, der er aktiv i denne sektor.

Køb Mosaic Company aktier

Mosaic Company eksisterede ikke længe, men er nu førende på markedet i Amerika’s kartoffel gødning. Efterspørgslen efter kunstgødning vokser i hele verden og Mosaic Company ved hvordan man skal reagere på dette. De er aktive i mere end 50 lande. Det kan derfor være interessant at købe Mosaic Company aktier.

Køb Bunge Limited aktier

Bunge Limited er en virksomhed, der driver mange landbrug aktiviteter. Hvede spiller også en rolle inden for forretningsmodellen til Bunge Limited. Virksomheden forarbejder og transportør hvede regelmæssigt. Det siger sig selv, at med Bunge Limited investerer de bestemte ikke i prisen på hvede, men jeg og stort landbrug. Derfor skal jeg først undersøge, hvordan selskabet foretager sig.

Arch Daniels Midland Company

En anden stor virksomhed inden for landbruget er Arch Daniels Midland Company. Dette selskab ejer mere end 600 anlæg, hvor afgrøder forarbejdes og transporteres over hele verden. Også her handler man ikke direkte med hvede, men bare i landbrug sektoren som helhed.

Nogle tips for at handle med hvede

Det er nu klart, at prisen på hvede hovedsagelig bestemmes på udbudssiden på markedet. Det er derfor klogt at foretage en god analyse af forsyningssiden på markedet og kun foretage en flytning, når der er tegn på, at høsten er usædvanlig dårligt eller godt.

På lang sigt vil efterspørgslen efter hvede sandsynligvis fortsætte med at vokse. Verdens befolkning vokser jo stadig, og derfor er der flere og flere sultne mennesker, som skal fodres. Ikke mindre kan udviklingen på landbrugsområderne gøre det lettere at dyrke hvede, således at der kan opnås en større forsyning med færre ressourcer.

Platin handel: hvordan kan man investere i platin?

Det kan være meget attraktivt at investere i platin. Prisen på platin kan variere meget, og det kan man tag fordel af! Takket være de nye muligheder for online handel betyder det ikke noget, om prisen stiger eller falder. I begge tilfælde kan man opnå en fortjeneste med en investering i platin. Jeg kan ikke læse, hvordan det virker.

Hvordan kan man investere i platin?

Der er flere måder, hvorpå man kan investere i platin. Du kan vælge ved at spekulere over prisudviklingen for det ædle metal med en CFD. Man kan også vælge at købe aktier i virksomheder, der er aktiv inden for udnyttelse af platin. Endelig kan de også vælge at investere i en fond eller ETF, der følger prisen på metallet.

Har du lyst til at købe Platin aktier? Du kan handle direkte med Platin-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Platin aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Platin aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Investering i platin ETF’er

Man kan også vælge at investere i platin ved at bruge en ETF eller fond. Den bedste kendte fond er Physical Platinum Shares. ETF følger prisen på platin så tæt som mulig. En anden mulighed er den sikrede fysiske platinum euro hedged. Den fysiske platinerede euro undviget fond sporer pris på platin i euro. Varen købte fysisk, hvilket betyder, at man faktisk investerede i den underliggende råvare.

invester i platin

Køb fysisk Platin

I betragter af den høje værdi af platin kan man også vælge at købe det ædle metaller rent fysisk. Personligt er jeg ikke fan af det hende. Man betaler ofte typisk høje præmier, når man køber platin mønter eller barrer. Desuden skal man opbevare det ædle metaller sikkert. Salg kan også være en langsom og besværlig proces i praksis. På købe platin er derfor mere for dommedagsprofeterne iblandt os, der mener, ved systemet til sidst vil kollaps.

Har du lyst til at vide om platin investering?

I hvilken aktier kan man investere?

Der er flere aktier, som man kan eksponere for platin. I denne del af artiklen giver vi nogle forslag til den aktuelle man kan købe.

BuyVale SA aktier

Vale SA er en brasiliansk virksomhed, der er bl.a. aktiv inden for jernmalm. Dette enorme mine virksomhed samler også meget platin. Vale var dårligt i nyhederne på grund af en dæmning, for hvilke virksomheder i 2019 betalte forskellige erstatning. En investering i Vale SA kan gå godt på det rigtige tidspunkt.

Norilsk Nickel

En russisk virksomhed kan heller ikke gå glip af denne liste. Dette selskab fremstiller både platin og palladium. Så med en investering i Norilsk Nickel investerer du direkte i til interessante rå materialer.

Asahi Holdings

Japan er også omfattet af denne oversigt. Dette virksomhed beskæftiger sig med genvinding af alle former for hverdagsprodukter. Mange produkter indeholder metaller som platin.

Disse materialer kan lade genbruges. Med en investering i Asahi Holdings handler De også socialt ansvarlig!

Køb Lonmin aktier

Lonmin er en god aktie, når man ønsker en høj eksponering for metallet. Selskabet uddrager hundredvis af kilo platin fra sine miner i Sydafrika hvert år. Aktiekursen afhænger i høj grad af platin priser. Når prisen på platin falder, får virksomheden mindre overskud.

Anglo American Platinum

Den sidste del af vores liste over platin aktier er Anglo American Platinum. Dette virksomhed er også aktiv i Sydafrika og har ikke færre end 11 miner der. Virksomheden ejer også tre raffinaderier, der forarbejder malmen direkte.

Med en investering i Anglo American Platinum investerer De i palladium og rhodium samtidigt: Disse råvarer behandles også i virksomheden. Med en samlet produktion på over 2 mio. oz er Anglo American Platinum den største platin producent i verden.

Prisudviklingen for platin

Råmaterialet platin har en interessant udvikling. Lige før kreditkrisen blev der opnået et højdepunkt på over 2100 dollars. Denne pris viste sig dog at være uholdbar, og valutakursen faldt til ca. 800 dollars. Under korona krisen blev der opnået en anden lavere pris.

Før aktiemarkedet krak, var platin mere værd end guld. Metallet var sjældnere, og det virkede kun logisk. Årene efter kollisionen var platin prisen stadig helt magen til prisen på guld, men efter et stykke tid kunne platin ikke længere holde sig oppe.

Tror du, der er plads til vækst igen? Så kan det være interessant at indtaste en lille position på det ædle metal platin. Det er nødvendigt at tage hensyn til risikoen ved investering i platin.

prisudvikling på platin

Udviklingen i platin priserne i perioden 1992-2012

Risikoen ved at investere i platin

Handel med platin er ikke uden risiko. Det er tydeligt, at de kraftige prisfald tidligere har vist dette.

Diesel er ikke længere trending

Platin anvendes i vid udstrækning til katalysatorer til biler. Især for dieselbiler er der brug for meget platin. Platin kan bidrage til en reduceret skadelig emission. Efter emission skandalen faldt dieselmotoren ud af brug, men dette ikke gjorde prisen på platin nogen god pris. Nu hvor grøn og økonomisk kørsel bliver mere og mere populær, kan prisen på platin komme under permanent pres.

Vi ser også at elektrisk kørsel bliver mere og mere populær. Dette kræver andre metaller som lithium. Hvis denne tendens fortsætter, kan det blive mere attraktivt ved investering i andre råstoffer.

Dyre dollars

En dyr dollar kan lægge placere stort pres på prisen på platin og andre ædle metaller. Det skyldes, at disse ædle metaller noteres i dollars på børsen. Når dollaren er dyr, skal folk, der bruger andre valutaer, stille flere penge til rådighed for råvaren. Dette øger sandsynligheden for en nedadgående tendens.

Nedgang i at handle

Platin anvendes i vid udstrækning til industri produkter. Handelskonflikter og opnå har derfor en negativ indflydelse på prisen på det ædle metaller. Derfor skal vi være meget opmærksomme på handelsbalancen i de forskellige lande, der handler meget i råmaterialet.

Hvornår kan det være interessant at investere i platin?

På lang sigt fortsætter efterspørgslen efter dette ædelmetal. Det kan derfor stadig være interessant på købe platin. Jeg det følgende drøfter vi nogle få ting der kan gøre dette interessant.

En svag dollar

Når dollarens styrke falder, kan den blive mere interessant. Det sker for eksempel, når FED sænker renten. Platin er ligesom guld og sølv ofte betragtet som et sikkert tilflugtssted. Hold øje med platin i økonomisk svære tider.

Sydafrika & stabilitet

Det meste af alt platin findes i Sydafrika. Sydafrika er ikke tilgængelig som den mest stabile jord. Protester og krav om højere lønninger lægger pres på produktionen. Når leveringen af platin falder, vil prisen stige.

Hold derfor nøje øje med landets økonomiske og politiske stabilitet, når de overvejer ved investering i platin.

At køre med hydrogen

Ikke alle bilmærker er fuldt ud engageret i elektrisk kørsel. Volkswagen og Audi er f.eks. afhængige af hydrogen. For at køre på hydrogen, har du brug for en masse platin. Når brint bliver typisk mere populær, kan prisen på platin stige.

Flere ansøgninger

Det er en stor fordel ved at investere i platin, at råmaterialet har mange anvendelsesmuligheder. Platin anvendes i vidt omfang til smykker. Især det japanske markeret for smykker med platin er stort. Mere end halvdelen af ædle metaller anvendes også i industrien. Den forskelligartede brug af platin gør det mere attraktivt ved investering i dette ædle metaller.

Udtømmelse

Guld er en sjælden ressource. I praksis er platin bruger sjældnere. På lang sigt vil udbuddet af platin derfor falde. Køb af platin kan derfor helt sikkert være en interessant mulighed.

Strategi for investering i platin.

Nogle folk køber platin til at afdække deres portefølje. Når økonomien ikke klarer sig så godt, ser man som regel aktiekurserne falde. Ædle metaller som guld, sølv og platin klarer sig ofte bedre. Men når aktiekurserne klarer sig godt, er det bedre at sælge disse ædle metaller igen.

Platin er også meget velegnet til spekulation. Spekulation handler om at købe og sælge og at sælge et sikkerhed på short term for hurtigt at få en god fortjeneste. Fordi platin er forholdsvis flygtigt, kan man opnå og godt afkast ved aktivt at håndtere med handelsvaren. Med nogle børsmæglere kan man endda anvende en gearing på 1:10, som giver dig mulighed for at indtaste en stor position med en lille investering. I så fald må du være ekstra forsigtig, for der er også en større chance for, at du mister din investering.

Hvad er platin?

Platin er en af verdens yngste ædle metaller. Jeg modsætning til guld blev det værdifulde metal for eksempel først opdaget for 250 år siden. Af alle de ædle metaller i verden er platin den rareste. Det betyder blot, at der udvindes mere guld og sølv end platin, til dels fordi der er færre platin kilder i verden.

Udbuddet af platin er lille, men efterspørgslen er høj. Det skyldes, at platin spiller og vigtig rolle inden for moderne videnskab og industri. Platin har mere videnskabelige og industrielle anvendelser. Dette gør efterspørgslen efter platin høj.

Hvordan kan man investere i ædle metaller?

Hvis man skal investere, kan man vælge mellem mange interessante investerings produkter. En form for investering, der i øjeblikket er meget populær, er investering i ædle metaller. Ædle metaller er rene metalelementer, der har stor økonomisk værdi. I denne artikel lærer du at investere i ædle metaller som guld og sølv.

Hvordan kan du investere i ædle metaller?

Der er flere måder, hvorpå du kan investere i ædle metaller. Du kan vælge at aktivt handle med værdien af ædle metaller. Det er også muligt at investere i aktier eller investeringsfonde. Endelig kan du også købe ædle metaller selv.

Aktier i ædle metaller

Har du lyst til at købe ædle metaller aktier? Du kan handle direkte med ædle metaller-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
Degiro€2,50 per transaktion

Køb ædle metaller

Det er også muligt at købe ædle metaller fysisk. Selvom ædle metaller ikke giver nogen interesse, er det stadig et meget populært investeringsprodukt. Ædle metaller er især populære i krisetider. Dette skyldes, at ædle metaller bevarer deres værdi. Værdien af et ædle metaller er uafhængig af inflation eller en virksomheds succes og fiasko.

Dette gør ædle metaller især populære blandt investorer i recessions tider. Værdien af ædle metaller påvirkes ikke af en ustabil økonomi. Dette giver dig mere fred og sikkerhed i turbulente tider.

Imidlertid kan det være besværligt at købe ædle metaller fysisk. Du bliver nødt til at opbevare det ædle metal et eller andet sted. Du bliver også nødt til at beskytte din ejendom mod tyveri. Dette gør det vigtigt at undersøge, inden du beslutter dig for at købe ædle metaller!

Investering i ædle metaller manual

Hvad vil du vide om investering i ædle metaller? Naviger direkte til det relevante afsnit i artiklen:

 • Typer: i hvilke ædle metaller kan du investere?
 • Fordele: hvorfor skal du investere i ædle metaller?
 • Ulemper: hvad er ulemperne ved at investere i ædle metaller?
 • Hvor meget skal du investere?: hvilken procentdel skal du investere?
 • Priser: hvordan kommer prisen på et ædle metaller til?

I hvilke ædle metaller kan du investere?

Der er flere ædle metaller, som du kan investere i. For eksempel kan du investere i guld, sølv, platin eller palladium. I denne del af artiklen diskuterer vi kort disse ædle metaller.

Guld

Guld er stadig det bedst kendte ædle metal og meget populært blandt investorer. Investering i guld kan vise sig meget godt under en økonomisk krise. Nogle investorer køber guld for at beskytte deres porteføljer mod fald. Når aktier falder i værdi, ser du ofte, at et ædle metaller som guld stiger i værdi. Guld kan derefter fungere som en beskyttelse mod en faldende aktiekurs. Vil du vide mere om at investere i guld? I vores artikel om investering i guld kan du læse alt hvad du behøver at vide:

guId ædle metaIler

Sølv

Sølv er også en populær investering. Prisen på sølv bevæger sig ikke altid sammen med prisen på guld. Dette skyldes, at sølv også har en klar industriel anvendelse. En stor fordel ved at investere i sølv er, at dette ædle metal er meget mere overkommeligt. Dette gør det muligt at overveje en investering i ædle metaller selv med en lille sum penge. Vil du vide mere om investering i sølv? Læs så vores special om dette emne:

sølv ædle metaIler

Platin

Det ædle metal platin bruges i katalysatorer til biler. Især i dieselbiler ser du, at der er brug for meget platin. Med stigningen i elektrisk kørsel er dieselbiler mindre populære. Biler, der kører på brint, har dog også brug for platin. En investering i platin kan derfor stadig være rentabel. Vil du vide, hvordan investering i platin fungerer? Læs derefter artiklen om dette emne:

Palladium

Et andet ædle metaller, som mange mennesker handler med er palladium. Palladium er også en god katalysator, og metallet har mange ligheder med platin. Unikt er, at palladium kan absorbere op til 900 gang dets hydrogen volum. Palladium bruges til ure og inden for tandpleje. En tidsbestemt investering i palladium kan give et godt afkast.

Hvad er fordelene ved at investere i ædle metaller?

Ædle metaller er kemisk unikke og knappe. Fordi de er lette at forme, har guld og sølv været brugt som penge i tusinder af år. Priserne er ustabile, men i det lange løb holder de velstanden godt.

Når du investerer i ædle metaller, har du ingen modpartsrisiko. Hvis du investerer i en aktie eller obligation, er der altid en risiko for, at modparten går konkurs.

En anden fordel ved at investere i ædle metaller er, at det beskytter dig mod inflation. Prisen på guld stiger ofte sammen med det generelle prisniveau. At købe ædle metaller kan også være attraktivt, når den valuta, du bruger, falder i værdi.

Endelig er guld også en god, ekstra investering for at diversificere din investeringsportefølje. Guld korrelerer ikke stærkt med priserne på aktier, obligationer og fast ejendom. Når det går dårligt på de finansielle markeder, kan du opnå gode resultater med guld.

Hvad er ulemperne ved at investere i ædle metaller?

Selvfølgelig er der også ulemper ved at investere i ædle metaller. Den største ulempe er, at ædle metaller i sig selv ikke genererer en pengestrøm. Med aktier eller fast ejendom kan du opbygge en fast indkomst. På den anden side samler guld kun støv. Du kan købe aktier i virksomheder, der er involveret i ædle metaller, men når du gør dette, drager du ikke fordel af fordelene ved at købe ædle metaller.

En anden ulempe ved at investere i ædle metaller er de høje transaktionsomkostninger. Når du køber fysisk guld eller sølv, skal du gemme og flytte disse varer. Du skal også ofte tegne forsikring. På grund af dette kan investering i ædle metaller koste dig penge!

Det er også et spil at investere i ædle metaller. Du køber ædle metaller i forventning om, at en investor vil betale mere for det om få år. Når det modsatte sker, er der ingen måde at opnå et godt resultat med en investering i ædle metaller.

Hvor meget skal du investere i ædle metaller?

Der er naturligvis intet et svar på spørgsmålet om, hvor meget du skal investere i ædle metaller. Nogle investorer ser alligevel ikke meningen med at investere i ædle metaller. Andre, mere ængstelige investorer, tværtimod, køber enorme mængder guld og sølv.

Kendte investorer har ofte fem til ti procent af deres aktiver i ædle metaller. Investor Kevin O’Leary investerer 5% i guld. Når prisen stiger, sælger han noget, og når den går ned, køber han noget.

Omfattet af mangel

Ædle metaller er meget svært at finde. Desuden indeholder mange ædle metaller gavnlige fysiske egenskaber. Dette gør dem egnede til forskellige formål og gør dem endnu mere attraktive for investorer.

Forskellige ædle metaller bruges som højteknologiske materialer inden for medicinsk og luftfartsteknologi. Men vidste du, at din mobiltelefon, laptop og tv ofte også indeholder et eller flere ædle metaller? I fremtiden vil brugen af disse kun stige, hvilket yderligere kan øge prisen på ædle metaller.

Mønter eller bars?

Hvis du har besluttet at investere i ædle metaller, kan du vælge at investere i mønter eller barrer. Barer er mere egnede, når du vil investere et højere beløb, og når du har gode opbevaringsmuligheder. Hvis du vil investere et mindre beløb i guld, kan mønter være mere praktiske. Pålydende værdi af en mønt er meget lavere. Derudover har mønterne en pålydende værdi trykt på dem, så du kan også betale med dem.

Generelt koster mønter flere penge at producere. Du kan ofte sælge mønter for flere penge. I sidste ende kommer det hele ned til din personlige præference.

Priser af ædle metaller

Værdien af ædle metaller er skabt af samspillet mellem udbud og efterspørgsel. Prisfald kan opstå, når nye miner opdages, eller når banker sælger store mængder metal på én gang. Hvis efterspørgslen stiger, for eksempel i krisetider, vil prisen på ædle metaller sandsynligvis stige.

Ædle metaller handles i dollars. Det betyder, at når du investerer i ædle metaller i en anden valuta, kan du også blive udsat for en valutakursrisiko. Når din valuta falder i værdi, kan du miste penge.

Ædle metaller stiger ofte i værdi, når dollaren falder i værdi. Når dollaren styrkes, falder priserne på ædle metaller ofte.

Sølv eller guld?

Priserne på sølv og godt bevæger sig ofte sammen i samme retning. Det er klogt at købe dem i usikre tider. Da det blev kendt, at Det Forenede Kongerige ville forlade EU, steg priserne på ædle metaller guld og sølv straks. Også under koronakrisen kunne man se, at ædle metaller steg kraftigt i pris.

Det er derfor klogt at også se på den samlede økonomiske situation, når du begynder at investere i ædle metaller. Mange ædle metaller betragtes som et sikkert tilflugtssted.

Ikke mindre har det ædle metal sølv flere industrielle anvendelser. Som et resultat er efterspørgslen efter sølv blevet mere afhængig af økonomisk velstand.

ædle metaller prisudvikling

Prisen på guld rose steg kraftigt under koronakrisen

Online trading eller fysisk handel med ædle metaller?

I disse dage er det muligt at handle med priserne på ædle metaller online. Når du handler ædle metaller online med en mægler, gør du ofte dette for at tjene penge på kort sigt. Med vores oversigt over børsmæglere kan du åbne en demo konto gratis hos en mægler, så du kan prøve at handle med guld og sølv. Det er dog stadig muligt fysisk at købe ædle metaller som guld og sølv i form af mønter eller søjler.

Hvordan kan du tag fordel af en faldende oliepris?

Prisen på olie kan svinge betydeligt: heldigvis er der måder, hvorpå du altid kan drage fordel af en nedadgående oliepris! Under korona krisen havde vi en hidtil uset situation, hvor prisen på en tønde olie faldt til under $0. Hvordan kan du drage fordel af en sådan usædvanlig situation?

Hvordan kan du tag fordel af et oliepris nedbrud?

Der er forskellige måder, hvorpå du kan reagere på en nedbrudt oliepris. Lad os se, hvad dine muligheder er.

Kig efter gode tilbud

Du kan også vælge at købe efter gode tilbud. En virksomhed som Shell har været stabil over lang tid. Virksomheden udbetaler mere udbytte hvert år og har en solid forretningsmodel. Det har formået at overleve de nødvendige kriser i fortiden.

Chancen for, at en virksomhed som Shell vil mislykkes, er derfor lille. Du kan derfor se et olie krasch som et godt tidspunkt at købe stabile olieaktier. En god fest til at købe olie aktier. Kan du købe og sælge aktier uden at betale provision.

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
Degiro€2,50 per transaktion

Aktiv handel & short selling

Du kan vælge at aktivere spekulere i værdien af olieprisen. Du kan gøre dette med derivater. Ved at bruge derivater har du mulighed for at åbne en kort position. Med en kort position opnår du et positivt resultat på din investering, når prisen falder. Når prisen stiger, mister du penge.

En god mægler til aktivt at håndtere prisen for en olie, der er Plus500. Med Plus500 kan du spekulere i stigende og faldende priser med CFD’er. Vil du begynde at handle olie-CFD’er med det samme? Brug knappen nedenfor for at åbne en konto:

Følg en tracker

Du kan også kigge efter en tracker, der forsøger at nærme sig prisen på olie. En indeksfond forsøger for eksempel at spore olieprisen. Undersøg nøje, hvad hver tracker er designet til at gøre.

Der er også trackere, der reagerer på en faldende oliepris. Andre trackere klarer sig godt med høj volatilitet. Du kan investere med den rigtige tracker under alle markedsforhold.

En god fest at investere i trackere er DEGIRO. Hos denne mægler kan du investere gratis i kerne valget af trackere. Brug knappen nedenfor for at åbne en konto hos denne mægler:

Hvorfor blev olie prisen negativ under koronakrisen?

Koronakrisen har bragt al global økonomisk trafik i stå. Som et resultat faldt efterspørgslen efter olie til et nyt lavpunkt.

I begyndelsen af krisen faldt prisen på olie meget hårdt. De olieproducerende lande nåede ikke til enighed, hvilket resulterede i, at der stadig blev produceret for meget olie. Til sidst indgik de 23 olieproducerende lande en alliance for at reducere produktionen. Selv med lavere produktion blev faldet i efterspørgsel imidlertid ikke absorberet ordentligt.

Som en konsekvens var der en alvorlig overproduktion. Når du ønskede at købe olie i maj 2020, ville du få penge til at købe den. Det er dyrt for producenterne at opbevare de 160 (!) Millioner tønder olie i olietankskibe.

På grund af disse begivenheder begyndte folk at dumpe fremtidige kontrakter på olie. Dette skete, fordi folk i den nuværende situation foretrækker ikke at have en tønde olie tilbage. Som et resultat styrtede den amerikanske STI olie 100% den 20. april, og prisen blev negativ.

Hvad med oliens fremtid?

Den globale økonomi er låst inde, og efterspørgslen efter olie vil ikke stige hurtigt. Ikke desto mindre vil enhver krise blive overvundet. Når virussen er under kontrol, starter økonomien igen. Den verdensomspændende økonomi kører stadig på olie. Efterspørgslen efter olie forventes derfor at stige, og det er derfor ikke usandsynligt, at prisen vil nå nye højder i fremtiden.

Guld handel: hvordan kan man investere i guld?

I krisetider er investering i guld ofte meget populær. Når usikkerheden på aktiemarkederne stiger,  mange investorer prøver at finde guld igen. Men hvordan kan du faktisk investere i guld selv? Og hvad er de største fordele og ulemper ved handel med guld? I denne artikel vil du læse alt om hvad du behøver at vide før du begynder at investere i guld!

Hvordan kan man investere i guld?

Der findes omkring to metoder til at investere i guld: fysisk og ikke fysisk. Når du fysisk investerer i guld, køber du faktisk guld. De fleste investorer vælger dog ikke fysiske måder at investere i guld på.

Hvordan kan du indirekte investere i guld?

Vi vil gerne diskutere først de ikke fysiske måder hvor man kan investere i guld.

Handle aktiv i guld med CFD’er

Du kan aktivt handle guld ved at bruge en online broker, eller såkaldt børsmægler. Med en online broker kan du handle med guld på en attraktiv måde. Du er ikke den fysiske ejer, men du tag fordel af prisstigninger og fald ved at handle CFD’er på varen.

CFD’er er egnet til at spekulere i prisstigninger og fald i guldprisen på kort sigt. Med CFD’er kan du brug gearing, hvilket gør det muligt at investere i guld med et mindre pengebeløb. Læs mere om investering i CFD’er i denne artikel.

Du kan prøve mulighederne for at handle med guld helt gratis med en demo hos en online broker. Vil du komme i gang med en gratis demo konto hos en børsmægler? Brug knappen nedenfor for at åbne en gratis guld demo:

investere_i_guld_nu

Brug af en indeksfond

Der er flere indeksfonde eller ETF’er som sporer prisen på guld. Du kan handle ETF’er uden indsats hos en børsmægler. Dette giver dig mulighed for at sælge din investering i guld uden besvær.

Når du investerer i fysisk guld, er det sværere at sælge det. Der er to typer guld-ETF’er:

 • Bullion-Backed: Disse fonde har fysisk guld.
 • Nonbullion-backed: disse fonde bruger finansielle værdipapirer som sikkerhed.

SPDR Guld Aktier er en fysisk fond i guld noteret i dollars og ETFS fysisk guld er en fysisk fond i guld noteret i euro. Bemærk, at midler opkræver et gebyr procent på årsbasis. Denne omkostningsprocent bruges til administration og opbevaring af guldet.

En god mægler, hvor du kan investere i guldfonde, er eToro. Med knappen nedenfor kan du straks åbne en gratis (demo) konto hos denne mægler:

Guld optioner

Med optioner har du muligheden (men ikke forpligtelsen) til at købe (call option) eller sælge (put option) en bestemt mængde guld. For en mulighed betaler du en præmie. En guld mulighed har altid en vis varighed. Inden for denne periode skal du udøve muligheden, ellers bliver den værdiløs.

Med optioner kan du bruge ret komplicerede konstruktioner. En stor fordel ved guld optioner er at du aldrig er forpligtet til at udøve dem. Vil du vide mere om at investere i optioner? I vores kursus lærer du alt hvad du behøver at vide:

Guld futures

Futures er bindende aftaler for levering af guld til en bestemt pris og tid. På grund af gearing og forpligtelsen kan du hurtigt miste en masse penge med futures.

Guld konto

Der er to typer guldkonti. Disse er den tildelt konto og den ikke tildelt konto. En guldkonto er en konto, der følger guldprisen en efter en. Når du åbner en guldkonto, køber du en bestemt mængde guld ounce. På den tildelte konto er guld kontohaverens fulde ejendom. Serienumrene på guld stængerne er kendte, og guldet handles muligvis ikke uden tilladelse.

På den ikke tildelte konto tildeles kontoindehaveren ikke nogen specifikke guldstænger, og guldet deles med andre kontohavere. Fordelen ved dette er, at bankens omkostninger er lavere. Ulempen er, at kontohaveren ikke altid kan trække alt guldet ud. Især i krisetider er kontohaveren afhængig af bankens kreditværdighed.

investere_i_guld_ved_bank

Aktier i guld mining selskaber

En anden måde at investere i guld er ved at købe aktier i guld mining selskaber. Omkostningerne ved minedrift af guld er generelt ret stabile. Som investor kan du tjene godt med den rigtige tilgang. Det er vigtigt at huske, at værdien af aktier i guld mining selskaber  ikke bevæger sig en efter en med værdien af guld.

Det er derfor vigtigt at undersøge, hvordan virksomheden klarer sig. Virksomhedens resultater er påvirket af andre faktorer udover prisen på guld. Nogle kendte guld aktier er:

 • AngloGold Ashanti Ltd.
 • Goldcorp Inc.
 • Barrick Gold Corp.
 • Newmont Mining Corp.
 • Franco-Nevada Corp.

Du kan også handle i en kombination af guld mining selskaber med en ETF. En god option for dette er  Market Vectors Gold Minders ETF. Har du lyst til at vide mere om køb af aktier?

I vores artikel ‘hvordan man køber aktier’ giver vi dig en grundig analyse af processen:

Hvordan kan man købe guld?

Det er også muligt at fysisk investere i guld. Når du fysisk investerer i guld det er vigtigt at tage de ekstra risici i betragtning. Du skal være i stand til at opbevare guldet sikkert.

Investering i guldbarre

Guldbarre kommer i forskellige vægte. De letteste guldbarre vejer kun et gram, mens de tungeste vejer over et kilo. Dette giver dig mulighed for at investere både små og store beløb i guldbarre. Den relative præmie eller produktion omkostninger er relativt lavere med de højere vægte. Når alt kommer til alt er det billigere at producere en større guldbarre.

Investere i guldmønter

Det er også muligt at investere i guldmønter. Vægten af en mønt er normalt en Troy eller ca. 31 gram. Værdien af en guldmønt afhænger hovedsageligt af guldets renhed. Nogle mønter er forstærket med kobber. Ved handel med guldmønter kan mønt typen også bestemme værdien. Sjældne mønter har en højere værdi end de mere almindelige guldmønter.

investere_i_guld_mønter_og_barre

Hvad har du lyst til at vide om at investere i guld?

 • Risici: hvilken risici findes i guld investering?
 • Fordele: hvorfor er det smart at investere i guld?
 • Klog: er det klogt at investere i guld?
 • Guld eller Sølv: Hvilken er et bedre investering?
 • Eksempel: find ud af’ hvordan fungerer investering i guld.

Hvad skal du være opmærksom på når du investere i guld?

Det er vigtigt at bruge en pålidelig udbyder når du har lyst til at investere i guld. Dette gælder naturligvis både handel med guld sikkerheder og handel med fysisk guld. For eksempel kan du kontrollere, om udbyderen har en licens fra en regulator. Ofte skal du betale for guldet på forhånd, så det er vigtigt, at modparten er pålidelig.

Når du køber guld for mere end $10.000, skal du ofte lave en kopi af din identifikation. Det er også vigtigt at kontrollere, om guldet er sikkert derhjemme. Ikke alle husstand forsikringer dækker guldbarre. Du bør derfor kontrollere, om det er klogere at opbevare dit guld i en pengeskab i en bank.

Hvilken risici findes i at investere i guld?

Hver investering har sine fordele og ulemper. Også med guld er der mange grunde til, at det er bedre ikke at gøre det.

Når du lægger penge i aktier eller obligationer, vil du modtag udbytte eller renter. Når du investerer i guld, kan du kun tjene penge, når prisen stiger. På lang sigt kan en investering i guld derfor være skuffende, især i forhold til investeringer i (guld) aktier.

Dårligt afkast med en god økonomi

Guld klarer sig særligt godt i økonomisk usikre tider. Når økonomien klarer sig godt det er bedre ikke at købe guld. Selvfølgelig kan du altid købe det som forsikring for at forberede dig på en potentiel fremtidig recession.

Guld markedet er ustabilt

Prisen på guld er meget ustabil. Denne volatilitet medfører usikkerhed.

Penge på en opsparingskonto giver en fast rente. Ikke mindre klarer guld sig generelt bedre på lang sigt. Det er også muligt at udnytte volatiliteten ved at tage en short position. Ved at bruge en short position kan du også tjene penge, når guld renten falder.

Dårlige resultater til høje renter

Ved lave renter klarer guld sig relativt godt. Men når renten stiger, mister guld ofte sin glans. Der er flere relativt sikre alternativer. Tænk for eksempel på obligationer eller måske en opsparingskonto. En stigende rente kan derfor være en god grund til ikke at investere i guld.

Rente_og_guld_pris

Hvilken fordele findes ved at investere i guld?

Der er selvfølgelig også grunde til at du skal investere i guld. Hvis de ikke var der, ville guld sandsynligvis have en meget lavere værdi.

Guld kan beskytte dig mod inflation

Inflation er et naturligt fænomen, hvor værdien af penge falder over tid. Ved at investere i guld kan du beskytte dig mod inflation. Over tid stiger værdien af guld sammen med inflationen. På et senere tidspunkt kan du modtage et sammenligneligt reelt beløb for dit guld.

Guld er knappe

Guld er, ligesom mange andre varer du kan investere i,  knappe. På et tidspunkt løber råmaterialet simpelthen ud. Samtidig øges den globale velstand, og flere og flere mennesker interesserer sig for råmaterialet guld. Det er derfor ikke usandsynligt, at prisen på guld fortsat vil stige i fremtiden.

Gode resultater til lave renter

Når renten er lav, er det en god ide at investere i guld. I dette tilfælde går du ikke glip af et afkast på pengene på din opsparingskonto. Desuden stiger prisen på guld ofte til lave renter.

Spredning af dine risici

Med guld kan du også sprede din risiko. Guld er et kontracyklisk investeringsprodukt: når økonomien ikke klarer sig godt, fungerer guld ofte godt. Ved at købe guld kan du stabilisere din portefølje og sikre, at du opnår et positivt afkast i både dårlige og gode tider.

Gode resultater med en svag dollar

Når en vigtig valuta som dollaren falder i værdi, kan det være attraktivt at investere i alternativer. Investorer leder derefter efter en sikker havn. Når verden brænder, stiger guldet.

Dollar_og_gold_price

Er det klogt at investere i guld?

Om det er klogt at investere i guld, afhænger meget af din personlige situation. Det er vigtigt at huske, at guld pr. definition er en risikabel investering. Invester derfor kun i guld med penge, du kan spare på længere sigt.

Det vigtigt at time din guld investering. Det er ikke klogt at investere i guld, når der er et stærkt bull marked. Et godt eksempel på et godt tidspunkt at købe guld er en krise. Under korona krisen i 2020 så du for eksempel prisen på guld stige kraftigt.

Når du har besluttet at investere i guld, er det vigtigt at udarbejde en god plan. Tænk selv, til hvilken pris du vil sælge guldet igen. Du tjener ikke penge på guld gennem renter eller udbytter. Derfor er det vigtigt at tage din prisforøgelse på et eller andet tidspunkt.

Investering i guld eller sølv?

Guld og sølv nævnes regelmæssigt sammen i en sætning. Dette er ikke underligt, da de begge er ædle metaller. Sølv ses ofte som den mindre bror af guld. Det er dog tvivlsomt, om dette er korrekt.

Sølv ser bestemt ud til at overgå guld på bull markeder. Dette skyldes sandsynligvis delvis, at der er flere ansøgninger om sølv. Sølv bruges i vid udstrækning i teknologiske produkter, og med den yderligere digitalisering af vores samfund er efterspørgslen efter denne slags produkter kun stigende.

En investering i sølv kan derfor være mere interessant. Sølv ses stadig som et sikkert tilflugt sted, men det kan også klare sig godt i tider med økonomisk velstand. Sølv forsyningen er faldende, mens den industrielle efterspørgsel kun stiger. På lang sigt kan du derfor opnå gode resultater med en investering i sølv!

Hvordan fungerer investering i guld i praksis?

Med to eksempler diskuterer vi hvordan investering eller investering i guld fungerer i praksis.

En krise!

Det er slutningen af februar 2020 og du er klar over at coronavirus spredes over Europa. Aktiemarkederne styrter ned, og investorer sælger deres aktier massevis. Derfor leder du efter et interessant alternativ til aktier. Efter nogle undersøgelser ender du endelig med guld.

Du beslutter dig for at spekulere i prisen på guld med en CFD. Du køber guld for et beløb på 1400 dollars. I begyndelsen falder prisen lidt mere, men til sidst stiger prisen igen betydeligt. Til sidst sælger du guldet til en pris på 1550 dollars. Du opnår derefter et positivt afkast på 150 dollars pr. Guldbarre, hvilket svarer til et afkast på mere end 10%.

Med et derivat kan du vælge at bryg gearing. Hvis du havde brugt en gearing på 1:3 i dette eksempel, ville du have opnået et afkast på 450 dollars pr. guldbarre eller 30% på din investering. Hvis du anvender en gearing, kan dit tab selvfølgelig også stige betydeligt.

guld_pris_investering

Udvikling af guldpris, kilde goldprice.org

En ny guldmine

Du har modtaget en lille arv, og du beslutter dig for at investere en lille del af den i en guldmine. Det gør du ved at købe aktier i en guldmine på eToro uden provision. Et par uger senere ser du nyhederne.

Uventet er der fundet en enorm forsyning med guld et eller andet sted i Afrika. De globale guldreserver er pludselig meget større end forventet. På grund af det større udbud er værdien af guld faldende. På grund af dette sælger folk massivt guldmine aktien.

Aktien falder ti procent, og du opnår et negativt afkast. Tjener virksomheden stadig? Så kan det være smart at bare holde på bestanden. Panik omkring nyhed fakta påvirker ofte prisen uforholdsmæssigt. Der er en god chance for, at aktien vil være tilbage på et godt plus i fremtiden.

Bitcoin som en ny guld?

Guld har længe været kendt som den sikre havn. I dag er der imidlertid ankommet en ny spiller: Bitcoin. Bitcoin har heller ingen modpartsrisiko. Når folk er bekymrede for inflation eller økonomiens tilstand, stiger Bitcoins pris. Handel med Bitcoins kan være interessant i usikre tider. Klik her for at lære mere om Bitcoins.

Hvad er den nuværende guldkurs?

Nedenfor kan du se den aktuelle pris på CFD’er på guld:

Konklusion investering i guld

Investering eller handel med guld kan være meget interessant. Det ædle metal er ikke længere knyttet til dollar en imod en. Alligevel fungerer guld stadig som et sikkert tilflugtssted. Du kan derfor se guld som en forsikring mod nedadgående markeder og inflation. Dette kan gøre det attraktivt både på kort og lang sigt at investere i guld.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!