Handel med naturgas: Hvordan kan man investere i naturgas?

I dag er der ikke længere nogen interesse i at sætte penge ind i en opsparingskonto, hvilket betyder, at flere og flere leder efter attraktive investeringer. Naturgas kan være en sådan attraktiv investering. Efterspørgslen efter naturgas vil kun stige i fremtiden. Men hvordan kan man selv investere i naturgas?

Hvordan investere man i naturgas?

Vil De vide, hvordan man drager fordel af naturgaspriserne? I kan investere i naturgas både direkte og indirekte. I denne artikel drøfter vi de forskellige metoder, der findes for handel med naturgas.

Aktiv handel med råvarer

Der er flere muligheder for handel med naturgas. Man kan handle med prisen på naturgas ved hjælp af kontrakter. De skal imidlertid bemærke, at der opkræves et lille transaktionsgebyr for hver transaktion. Hvis man aktivt sælger dette beløb, vil det naturligvis være større, end hvis man investerer mindre hyppigt.

Når man handler med naturgas gennem kontrakter, handler det kun om prisen på råvaren. Man får aldrig den naturlige gas leveret. En stor fordel ved kontrakter er, at man også kan drage fordel af faldende priser ved at indtage en short position.

Har du lyst til at selv handle med naturgas CFD’er? Du kan gøre det med en gratis demo på Plus500! Brug knappen nedenfor for at åbne en gratis demokonto:

Der tabes penge på 82% af CFD-detailkontiene.Der tabes penge på 82% af CFD-detailkontiene.

Hvad er den aktuelle pris på naturgas?

Nedenfor kan du se den nuværende CFD-pris for naturgas. Med de knapper du kan åbne en handel med det samme:

Vigtigt at bemærke: Naturgas bliver mere og mere mindre, og prisen vil derfor stige på lang sigt.

Investering i naturgas aktier

Man kan også investere i virksomheder, der tjener deres penge på udvinding af gas. Det kan være attraktivt at investere i disse virksomheder, når gasprisen er høj. Shell og Gazprom er to selskaber, der ofte handler med naturgas.

Når man begynder at investere i naturgas aktier, er det vigtigt at gennemgå virksomhedens dataene. Der er trods alt andre faktorer end prisen på naturgas, der bestemmer udviklingen af en virksomheds aktiekurs. Selv med stigende priser på naturgas kan en virksomhed producere dårlige resultater.

Vil du købe naturgas? Det er klogt at købe naturgas til en overkommelig mægler. På den måde undgår man at miste mange penge gennem transaktionsgebyrer. I vores sammenligning af børsmæglere, eller såkaldt brokers, af høj kvalitet kan man finde direkte ud af, hvor man kan investere i naturgas aktier i forhold til attraktive gebyrer:

Investing_in_natural_gas

Investering i naturgas ETF’er

Det er også muligt at investere i prisen på naturgas med ETF’er. ETF står for børshandlede fonde. ETF er en fond, der frit handles på fondsbørsen. Der er flere naturgas fonde, der forsøger at spore råvarepriserne.

Et godt eksempel herpå er Velocity Shares 3X Long Natural Gas ETF. Denne fond overvåger prisen på naturgas så tæt som muligt. Gearing anvendes inden for fonden. Som følge heraf bevæger fonden sig stærkere end prisen på selve naturgassen. Det giver dig mulighed for hurtigt at opnå et højt afkast. Men hvis prisen på naturgas falder, kan man hurtigt tabe et betydeligt beløb.

En anden mulighed er United States Natural Gas Fund eller UNG. Denne fond fokuserer på prisen på naturgas i Amerika. Du kan bruge denne fond til at spekulere over prisstigninger og fald i råstof.

Hvordan fastsættes prisen på naturgas?

Naturgas er et værdifuldt råstof, der anvendes af både enkeltpersoner og virksomheder. For eksempel ved du sikkert at naturgas bruges til madlavning. Den Nederlandske regering arbejder på at gøre Nederlandene naturgas frit. Men selv i et naturligt gas frit land anvendes råstoffet stadig til kraftværker til produktion af elektricitet.

Hvis man ønsker at afgøre, om køb af naturgas er et smart træk i det lange løb, så må man se på den globale efterspørgsel. F.eks. kan efterspørgslen efter naturgas i Nederlandene falde. Dette betyder dog ikke, at prisen på naturgas i nye vækstøkonomier som Kina ikke vil stige.

Prisen på naturgas er delvis knyttet til den globale økonomi. I gode økonomiske tider er der ofte mere efterspørgsel efter naturgas. Men selv i dårlige økonomiske tider er der stadig efterspørgsel efter naturgas. Selv vejret kan have stor indflydelse på prisen. Begge iskolde vintre og varme somre kan føre til en prisstigning.

I frysende vintre, bruges der mere naturgas til at varme huse. Når det er meget varmt, bruges der mere elektricitet til at køle huse. Endelig påvirker dollarkursen også prisen på naturgas. Prisen på naturgas er angivet i dollars. Ved en lav og billig dollar stiger prisen på naturgas som regel. Det skyldes, at importører uden for USA derefter kan købe og lagre naturgas billigere.

Kort sagt, i betragtning af en sund global økonomi, ekstremt varmt eller koldt vejr og en lav dollarkurs, stiger prisen på naturgas ofte. Det er naturligvis kortlivet, og andre faktorer spiller også en rolle. Der kan dog være gode grunde til at investere i naturgas.

Natural gas investing

Hvordan kan man handle aktivt med naturgas?

Det bliver stadig mere populært at investere i naturgas. Det er karakteristisk for denne type investeringer, at prisen kan svinge stærkt. Når man investerer i naturgas, er det derfor klogt at købe store mængder, når kostprisen er lav. Det betyder dog ikke, at De har brug for en stor startkapital.

Når prisen på naturgas er usædvanlig lav, kan man købe meget på én gang uden at skulle investere en enorm kapital. Ved at anvende gearing er det muligt at åbne en stor position på naturgas med en lille investering.

Men det er vigtigt at vide, at hvis man investerer i naturgas kontrakter, investerer man altid aktivt. Det betyder, at De permanent skal holde øje med prisudviklingen for naturgas. Især hvis du ønsker at sælge din naturgas direkte, når der opstår en eksplosiv prisstigning, skal du følge prisen på naturgas nøje!

Brug også et stop loss. Med et stop loss kan du automatisk sælge naturgas kontrakter eller aktier til en vis værdi. På den måde undgår du at miste hele din investering.

Hvilke naturgas aktier kan man investere i?

I dette afsnit drøfter vi, hvilke naturgas aktier De kan investere i. Før du køber aktier, skal du omhyggeligt undersøge virksomhedens fremtidige planer.

Købe Gazprom aktier

I en fjern fortid var Gazprom en af verdens største virksomheder. Efter aktiemarkedet i 2008 er selskabet faldet betydeligt. Ikke mindre er Ruslands Gazprom stadig en af de største aktører på gasmarkedet. Når man investerer i virksomheden, er det vigtigt at huske på, at de også er aktive på oliemarkedet.

Det Kinesiske marked er det vigtigste for virksomheden. I 2014 underskrev virksomheden en 30-årig kontrakt om levering af 38 mia. kubikmeter naturgas til den røde kæmpe. Virksomheden har adgang til 18% af verdens reserver, så leveringen vil ikke være et problem.

Ikke mindre er det vigtigt at holde øje med den politiske stabilitet. Rusland har tidligere benyttet sig af gas som løftestang. Denne form for ustabilitet kan lægge pres på en virksomheds rentabilitet som Gazprom.

Købe EQT Corporation aktier

EQT Corporation er den vigtigste aktive aktør i naturgas sektoren i Amerika. Gennem de reserver, EQT har adgang til, kan virksomheden levere mere end 10 mio. husstande med naturgas i 15 år. Virksomheden leverer ikke kun naturgas: EQT er også aktiv inden for bygning af rørledninger. På grund af virksomhedens størrelse er en investering i naturgassektoren gennem EQT forholdsvis stabil. Der er imidlertid ikke så megen plads til vækst, som der er for mindre, mere spekulative virksomheder i Amerika.

Købe Antero Resources aktier

Antero Resources beskæftiger sig med en særlig form for naturgas: flydende naturgas. Denne form for gas er lettere at transportere og handles normalt til en højere pris. De er på 600 plads i Fortune 500-listen, så virksomheden viser i det mindste, at de har indtaget en stærk position på markedet.

Usikkert økonomisk klima

I et usikkert økonomisk klima indebærer mange former for investeringer store risici. Investering i naturgas kan imidlertid fungere godt i et usikkert økonomisk klima. Investering i naturgas ses i stigende grad som en spændende mulighed for investorer, der ønsker at ændre deres investeringer. Ud over at investere i guld oplever investeringer i naturgas også en betydelig vækst.

Denne vækst skyldes til dels, at en investor, der køber naturgas til 1,80 USD, har mulighed for på et eller andet tidspunkt at sælge sin naturgas til tredobbelt så stort et beløb. De hyppige udsving på markedet gør det interessant at handle aktivt med naturgas. Men du må indse, at du investerer med penge, så du ikke straks kan se et afkast. Når alt kommer til alt, er der ingen, der kan forudsige, hvornår prisen på naturgas vil stige igen.

Strategi: beskyttelse mod en svag dollar

Nogle bruger naturgas til at afdække en svag dollar. Når dollarkursen er lav, ser man prisen på den naturlige gas stigning. Virksomhederne kan så købe billigere naturgas, hvilket er til gavn for prisen. Ved at inkludere naturgas i din portefølje kan du beskytte dig mod en lav dollarkurs.

Der er for øvrigt en maksimal stigning i prisen på naturgas. Forbrugerne har ofte brug for gas til at lave mad eller varme deres hjem. Mange virksomheder har imidlertid evnen til at skifte mellem forskellige energikilder. Hvis prisen bliver for høj, vil de være tilbøjelige til at vælge alternative energikilder. Det kan lægge pres på prisen på naturgas igen.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *