Facebook aktier: køb eller salg

Alle kender Facebook (Meta) . Denne stor sociale netværk vokser stadig og fører i spande med penge takket være det forskellige reklame program. Men hvordan kan man investere i Facebook? Og er det klogt at købe eller sælge Facebook aktier? Jeg har denne særlige artikel, man kan læse alt om det!

Hvordan kan man investere i Facebook?

Der er to metoder, man kan bruge til at investere i Facebook. Du kan selv vælge at købe eller sælge aktier. Alternativt kan man anvende moderne børsmæglere til at tag fordel af de mindste kortfristede prisudsving. De bedste måder at investere på på Facebook er:

Hvor kan man købe Facebook aktier?

Du kan også vælge at købe Facebook aktier. Det giver mening, hvis du tror på, på Facebooks indtægter vil stige alternativ længere i fremtiden. Flere og flere mennesker er aktive på de sociale medier. Dette kan øge deres reklameindtægter yderligere. Har du lyst til at købe Facebook aktier? Du kan handle direkte med Facebook-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Facebook aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Facebook aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er den aktuelle Facebook-aktiepris (Meta)?

Er du nysgerrig efter den aktuelle aktiekurs på Facebook (Meta) aktien? Nedenfor kan du se, til hvilken pris du kan købe Facebook-aktier lige nu:

Virksomhedsoplysninger om Facebook (Meta)

Nedenfor kan du se Facebooks vigtigste virksomhedsoplysninger.

Analyse af Facebook (Meta)

Før du beslutter dig for, om du vil købe eller sælge Facebook, er det vigtigt at analysere aktien først. I oversigten herunder kan du se, hvordan Facebook har udviklet sig gennem den seneste periode.

Aktiekurser for de sidste 5 dage

I nedenstående tabel kan du se aktiekurserne på Facebook for de seneste 5 dage:

Hvad gør Facebook-aktiekursen i 2024?

Er du nysgerrig efter, hvad analytikere tror, Facebook vil gøre i 2024 og de kommende år? Vi har kombineret analytikernes prognoser ved hjælp af Alpha Vantage-data. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om aktiekursen på Facebook, og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse.

Hvordan kan man købe Facebook aktier?

Har du lyst til at købe Facebook aktier, men du ved ikke, hvordan man gør det? Bare rolig! I denne køreplan vi vil fortælle dem, hvad man skal gøre, før man kan handle med Facebook.

Trin 1: Åbn en konto hos en børsmægler

Man køber aktier hos en børsmægler, eller såkaldt broker. Det er meget vigtigt at vælge en børsmægler, hvor man kan købe Amerikanske aktier billigt. På den måde sparer du mange penge, når du køber Facebook aktier.

Har du lyst til at vide, hvad der ville være en pålidelig del ved at investere i denne aktie? Tjek vores liste over børsmæglere og find ud af, hvad den bedste broker er:

Bagefter det er meget vigtigt at du sætter penge ind på din konto. Overvej det beløb, du ønsker at købe Facebook aktier til og indsætte dette beløb på din konto.

Trin 2: Analysere aktien

Det er ikke klogt at købe Facebook aktier uden en ordentlig plan. Aktiekursen er meget ustabil og har gennemgået en lang række udviklinger. Det er derfor vigtigt først ved at finde ud af om det er en god tid til at købe aktierne. Man kan bruge to type analyser.

Med grundlæggende analyse, kan man se, hvordan virksomheden klarer sig økonomisk. På grundlag af tallene kan du undersøge, om selskabet vil have et godt gevinstpotentiale i fremtiden. De kan også vælge at anvende teknisk analyse. Man undersøger derefter pris mønstrene for at fastslå, om det er en attraktiv tid for at købe Facebook aktier.

Når man har besluttet, at det er smart at købe Facebook aktier, skal man stadig fastlægge en hurtig adgangspunkt. For dette kan man se på den historiske hastighed. Når prisen er på et højt niveau, og man ser, at den ofte falder igen på dette prisniveau, bør man sandsynligvis vente et stykke tid. Du kan også vælge at købe aktierne forskudt. For eksempel køber du nogle få Facebook aktier hver måned.

Køb Facebook-aktier

Trin 3: Afslutte aftalen

Inden for din børsmægler konto, kan du så indsende en ordre om at købe aktierne. Du kan bruge en markedsordre eller en begrænset ordre. Med en markedsordre køber du aktierne direkte til den nuværende pris. Med en begrænset ordre køber du kun den aktie, når prisen er faldet til et bestemt niveau.

Beslut altid din strategi på forhånd. Tænk over, hvilken pris du vil købe til, og til hvilken pris du vil sælge igen. Nogle gange kan det endda være klogt at sætte en stopper til tabet. Hvis du holder op med ved tabe, vil du automatisk miste dine tab, når aktiekursen er faldet for meget.

Hvordan tjener Facebook penge?

Facebook tjener mange penge ved at sælger annoncer. Det sociale netværk er meget populært blandt virksomheder. Det skyldes, at det er muligt på målrette brugerne meget præcist. Dette gør det muligt for dem som selskab at præcisere, hvilke brugere der kan se deres annoncer.

Facebook har også fået adgang til nye indtægts modeller. I 2012 købte Facebook f.eks. Instagram, hvor det nu også er muligt at annoncere. I 2019 genererede Instagram allerede ekstra 20 mia. USD i indtægter.

To år senere købte Facebook også WhatsApp for 19 milliarder dollars. De tjener allerede penge gennem WhatsApp Business, og Facebook planlægger ved introduktion af annoncer i app’en. Med over 2 milliarder brugere vil det kun udføre flere penge.

Handel med Facebook-aktier

Den største risiko: fortrolighedspolitik

Ved Facebook som er en virksomhed med en masse potentiale, bør være indlysende. Men der er også en stor risiko for Facebook’s fremtidige success: fortrolighedspolitik. Facebook skabte overskrifter med flere skandaler. Skandalen omkring Cambridge Analytica fik den største opmærksomhed her. Dette agentur fik data fra snesevis af millioner af Facebook brugere. Firmaet brugte bl.a. disse oplysninger til at hjælpe Trump med sin kampagne.

Flere U.S. regulators var ikke tilfreds med Facebook. USA Federal Trade Commission, eller FTC, pålagde en stor bøde på 5 milliarder dollars. Det er naturligvis dårligt for Facebooks rentabilitet og det fik aktiekursen til at falde kraftigt.

For at undgå disse former for mega bøder i fremtiden vil Facebook skulle ansætte flere personer for at beskytte brugernes privatliv og sikkerhed. Et eksempel på dette er det store team, de ansatte, som har til opgave at standse spredningen af ​​falske nyheder.

Hvis alt dette virker, som det burde, falder risikoen for en anden stor bøde. Samtidig vil disse typer foranstaltninger reducere virksomhedens rentabilitet. Desuden annoncerer virksomhederne på Facebook hovedsagelig, fordi de har adgang til en masse data. Hvis Facebook er begrænset til dataindsamling, kan netværket blive mindre attraktivt for brugerne.

Hvad tror du? Er den øgede efterspørgsel efter privatlivets fred en trussel mod Facebook, eller vil den gøre en lille forskel?

Hvordan fungerer Facebook?

Facebook er et ret konjunkturfølsomt aktier. Når økonomien klarer sig dårligt, ser man, at virksomhederne ofte bruger mindre på reklamer. Når virksomheder bruger mindre på reklamer, tjener Facebook færre penge.

Under korona krisen viste Facebook f.eks., at de ville tjene betydeligt mindre. Virksomheden har dog over 50 milliarder USD i kontanter på sin saldo. Det gør det let ved at komme igennem nogle forfærdelige tider.

Hele virksomheden udvikler sig stadig godt. Antallet af brugere er stigende, og Facebooks indtaster vokser også. Tror du, på Facebook vil vokse yderligere længere i fremtiden? Så kan det være interessant ved at købe aktierne.

Er det klogt at købe Facebook aktier nu?

Facebooks langsigtede perspektiv virker ikke dårligt. Virksomheden har en stor likviditet (over 50 mia. USD) og et stadig stigende antal brugere. Virksomhedens rentabilitet er stigende, og ved at anvende Instagram og WhatsApp kan de øge indtjeningen i fremtiden.

Facebooks styrke ligger naturligvis hos det store antal brugere. I januar 2012 havde netværket allerede 900 mio. brugere. Jeg mellemtiden er antallet af brugere vokset betydeligt til 2,5 milliarder! Selv folk, der ikke bruger Facebook, er ofte fortrolige med mærket. Denne kæmpe publikum kan bruges perfekt til direkte markedsføring.

Der er dog også mange usikkerheder. Databeskyttelse skandalerne kan skade mærkets omdømme. Desuden er der altid risiko for, at et andet socialt netværk bliver mere populært. Vælg derfor det rette tidspunkt at træde ind, når du skal investere i Facebook og holde et godt øje med den fremtidi

Et spørgsmål er tilbage: Er Facebook overdrevet?

Vi må huske på, på Facebook bare kan være midlertidig overdrevet. Hvem husker stadig Myspace, det sociale netværk der var enormt populært for ti år siden? Selv om Facebook kan have en længere levetid på grund af sin internationale appel, er spørgsmålet stadig, om selskabet vil blive i fremtiden for sine konkurrenter i fremtiden.

Det kan meget vel tænkes, på Facebook har samme tro som andre dot com selskaber og, ligesom Myspace, bliver en lille aktør på markedet. Facebook forsøger at forhindre dette ved at købe alle former for forretningsmæssigt forbundne virksomheder. Et eksempel på et stort firma, som Facebook købte, er den populære WhatsApp, som næsten alle bruger. Instagram er også ejet af den kæmpe blå i dag.

Facebook’s vækst

Men i øjeblikket klarer Facebook sig godt. Antallet af aktive brugere vokser, og antallet af timer, som brugerne bruger på webstedet, er også stigende. Så længe denne tendens fortsætter, og virksomheden ikke gør noget vanvittigt, vil aktien efter al sandsynlighed også blive ved med at vokse.

Facebook-brugere

Antallet af aktive brugere er stadig stigende

Skal man sælge Facebook aktier?

Facebooks aktiekurs har altid været ret svingende. Umiddelbart efter lanceringen var der et stort prisfald efterfulgt af en stor stigning. Sagen er, hos mange nybegynder investorer køber Facebook aktier, fordi brugeren Facebook og kan identificere sig med selskabet.

Et websted med en stor del af verdens befolkning som medlem er naturligvis meget interessant. Det eneste spørgsmål er, om Facebook kan handle potentialet i en sådan database fuld af personlig information uden at være til hindring for alle tidligere for vagthunde og besværlige regeringer.

Imidlertid, for den kloge investor er det here ikke nødvendigt. Ved at bruge moderne børsmæglere kan man spekulere på både kort sigt prisen falder og prisstigninger! Short selling er en strategi, man kan anvende på fortjeneste fra faldende markeder. Med en short position får du et positivt resultat, når prisen falder.

Aktiekurs udvikling

Siden aktiveringen af aktien er prisen er blevet skudt fra 38 dollars til godt 200 dollars. Dette kan delvis skyldes, at det er et meget kendt selskab. Folk, der ved lidt om aktier, er mere tilbøjelige til at købe Facebook aktier, fordi det er genkendeligt.

Ikke desto mindre er fortjenesten steget kraftigt. I 2018 opnåede Facebook og nettofortjeneste på over 5 mia. USD og indtægter på 15 mia. USD. Så længe Facebook er jeg står til at holde fast ved sine brugere, vil værdien af aktierne sandsynligvis fortsætte med at vokse.

Den bedste måde at handle med Facebook aktier

Den mest rentable måde at handle med Facebook aktier er at købe og sælge dem på short term. Det gør det også muligt at tag fordel af mindre prisbevægelser. Det ser ud til at det sociale netværks aktier reagerer stærkt på nyhedsmedierne. Det er derfor tilrådeligt at følge nyhederne nøje. Ved at købe Facebook aktier på det rigtige tidspunkt, hvor man kan opnå et højt afkast.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!