Hvordan kan du købe Danske aktier?

Investering i Danmark er populært: Dette er ikke mærkeligt, når man mener, ved indekset i perioden 2005-2015 viste en forrentning på 154%. Det gjorde den Danske børs den bedste børs i den vestlige verden. Men hvordan kan man selv investere i Danmark? I denne artikel vil du læse alt hvad du behøver at vide!

Hvor kan du købe Danske aktier?

Har du lyst til at investere i Danmark på lang sigt? Det kan man naturligvis gøre ved at købe aktierne. En god børsmægler, hvor du kan købe danske aktier, er eToro. Hos eToro betaler du ikke kommission for de aktier, du køber og sælger. Brug knappen nedenfor direkte at åbne en konto hos denne børsmægler:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

Hvordan kan man aktivt investere i Danske aktier?

Under indflydelse af større begivenheder kan priserne på Danske aktier falde og stige kraftigt. Under kreditkrisen eller corona pandemien så du for eksempel, at de fleste Danske aktier også faldt i værdi. Ved aktiv handel i Danmark kan du reagere på denne slags kortsigtede udvikling.

En god børsmægler, hvor du aktivt kan spekulere i Danske aktiekurser, er PIus500. Med PIus500 kan du købe og sælge CFD aktier. Brug knappen nedenfor for direkte at åbne en konto med PIus500:

Der tabes penge på 80% af CFD-detailkontiene.

Vær opmærksom på valutakursen

Det er tilrådeligt at holde et vågent øje med Danske krones kurs. Valutakursen for denne valuta kan påvirke dine resultater. Det gælder især, når man investerer i Danske aktier i en anden valuta.

Hvad er de bedste Danske aktier?

Du vil sandsynligvis vide, hvad det bedste Danske selskab er at investere i. Nogle investorer svarer muligvis 'det største'. Andre investorer vælger Carlsberg, fordi de kan lide øl. Du har måske allerede fundet ud af det: der er ikke noget klart svar på, hvad der er den bedste andel for investorer, der ønsker at investere i Danmark.

Under alle omstændigheder er det vigtigt, før man investerer i en virksomhed, at kontrollere, om virksomheden har en god vision for fremtiden. Dyk også ind i balance og resultatopgørelsen for at kontrollere, om virksomhedens økonomiske stilling er sund. På denne måde undgår du ubehagelige overraskelser.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

More Articles

Hvordan kan man købe Lego aktier?

Den Danske legetøjsproducent Lego er blevet kendt for sine farvede plastik terninger. Dette legetøj er en to gange vinder af prisen ‘århundredets legetøj’. Lego refererer ikke kun til producenten af dette velkendte legetøj: det er også blevet et type navn, fordi legetøjet fremstillet af producenten også kaldes Lego. Har du lyst til at investere i Lego? I denne artikel vil vi se, om det er muligt at købe Lego aktier.

Hvordan kan man investere i Lego?

Den eneste måde du kan ‘investere’ i Lego er ved at købe sjældne Lego sæt og sælge dem for mere. Nogle Lego sæt er hundredvis af euro værd. Desværre er selskabet selv ikke noteret på børsen, så det er ikke muligt at købe Lego aktier.

Har du lyst til at købe Other aktier? Du kan handle direkte med Other-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Other. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Other. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Oprettelsen af Lego

Den Danske tømrer Ole Kirk Christiansen er grundlæggeren af Lego. Han boede i den Danske by Billund. I 1916 begyndte han at bygge huse og møbler. I 1930’erne, under Depressionen, besluttede han at lave miniature versioner af sine egne produkter. Han lavede miniature stiger og jernplader. De dannede hans inspiration til at begynde at lave legetøj.

Fra moderne legetøj til Lego

Christiansen besluttede at lave moderne plastiklegetøj. Han lavede også en lastbil, som du kunne skille ad og bygge om. Sådan så han byggesten i plastik hos konkurrenten Kidkraft. Ifølge Christiansen var det en stor mulighed.

Fra 1949 begyndte Lego at producere egne byggesten i plast. Disse byggesten i plast er udhulet i bunden. Øverst indeholder de et par studs. Som et resultat kan de let forbindes til hinanden. Ikke alle forhandlere var først begejstrede for det nye produkt.

Ti år senere var det et vellykket produkt: stenene solgte godt. Så god endda, at produktionslinjen af trælegetøj, der gik tabt ved en brand i 1959, ikke længere skulle genopbygges.

Buy Lego shares

Hvad skete der med fremkomsten af Lego?

Lego var et produkt, der var egnet til masseproduktion. Det var en forandring, fordi trælegetøj var håndlavet på det tidspunkt. Terninger kan sættes sammen endeløst. Der kan altid laves forskellige bygninger. På grund af dette er der altid efterspørgsel efter terninger. Desuden kan børn forestille sig sig selv på deres eget friluftsmuseum og bygge hele fantasiverdener med Lego.

I den forstand reagerer Lego på den måde, disse børn oplever verden på. Derfor blev der også åbnet en temaparker.

Lego er ikke blot en kilde til underholdning: Børnene kan også lære noget af det. Lego udvikler børns kreativitet, og det hjælper dem til at finde ud af, hvordan man løser problemer.

Lego forlystelsespark

Der er også Lego forlystelsesparker. Den første park blev åbnet i 1968 i den danske by Billund. Tre andre parker er nu åbnet. Legoland Windsor åbnede i England i 1996. Legoland Californien åbnede i 1999. Den fjerde forlystelsespark, Legoland Deutschland, åbnede i 2002. En park har omkring 1,3 millioner besøgende årligt.

Faldende salg

I 2017 oplevede Lego sit salg falde for første gang i år. Salget i både Europa og Nordamerika var skuffende. På grund af de skuffende salgstal skulle mange legetøj sælges med rabat. For første gang i 13 år blev virksomheden konfronteret med faldende salg. I september 2017 meddelte Lego, at 1.400 job ville blive elimineret på verdens plan.

Hvordan kan man købe Carlsberg aktier?

Jacob Christian Jacobsen grundlagde den Danske brygger Carlsberg Group i 1847. Virksomheden er nu en global og førende ølbrygger. Virksomhedens portefølje omfatter øl og andre drikkevarer mærker. Firmaet, der ledes af Carlsbergfondet, fortsætter kunsten at brygge øl. Har du lyst til at investere i Carlsberg? I denne artikel diskuterer vi, hvordan man køber Carlsberg aktier. Du kan også se den nuværenden pris på Carlsberg aktien på denne side.

Hvordan køber man Carlsberg aktier?

Selv i økonomisk dårlige tider ønsker folk stadig at drikke øl regelmæssigt. Desuden reagerer Carlsberg godt på de seneste tendenser. Ved at flytte opmærksomheden mod ikke alkoholiske øl kan virksomheden reagere på den gennemsnitlige forbrugers ønske om at leve sundere. En investering i Carlsberg aktier kan derfor blive godt.

Har du lyst til at købe Carlsberg aktier? Du kan handle direkte med Carlsberg-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Carlsberg aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Carlsberg aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for Carlsberg Group lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Carlsberg Group? Grafen nedenfor viser, hvordan Carlsberg Group s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Carlsberg Group:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Carlsberg Group.

Analyse af Carlsberg Group:

Før man beslutter, om man skal købe eller sælge Carlsberg Group-aktier, er det vigtigt at analysere aktien først. Nedenstående oversigt viser, hvordan Carlsberg Group-aktien har udviklet sig i den seneste periode.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Carlsberg Group de seneste 5 dage:

Hvad vil aktiekursen på Carlsberg Group gøre i 2024?

Er du nysgerrig efter at vide, hvad analytikerne tror, at Carlsberg Group vil gøre i 2024 og de kommende år? Ved hjælp af data fra Alpha Vantage har vi kombineret analytikernes prognoser. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om kursbevægelserne for Carlsberg Group, og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse. Lav altid din forskning!

En global spiller

Carlsberg mærket er et velkendt ølmærke på verdensplan. Mærkerne Carlsberg, Tuborg og Baltika er i top otte i Europa. I 2000 fusionerede virksomheden med den norske Orkla Group. Denne fusion gjorde virksomheden til en global spiller.

Ved at indgå partnerskaber opbyggede virksomheden en stærk markedsposition. Virksomhedens mærker sælges på mere end 150 forskellige markeder. Selskabets aktier har været noteret på Københavns Fondsbørs siden 1970.

Buy Carlsberg shares

Strategi for fremtiden

Carlsberg ønsker at blive ved med at innovere ved at introducere nye øl. Virksomheden fokuserer på specialøl eller håndværks øl. Disse specialøl sammen med de alkoholfrie øl sikrer, at virksomhedens omsætning kan stige yderligere. Carlsberg blev også mere aktiv på det asiatiske marked. I denne del af verden vokser middelklassen stadig betydeligt. Mærket kan sælge meget mere øl her i fremtiden.

Mål for bæredygtighed

Carlsberg Group rapporterede om FN’s mål for bæredygtig udvikling. Virksomheden modtog en pris for denne rapport. Når det kommer til bæredygtighed, har virksomheden slående ambitioner. Virksomheden reagerer smart på det stadig vigtigere begreb om bæredygtighed. For eksempel har virksomheden ambitioner om at reducere vandforbruget med det halve. Desuden vil kulstofemissionerne i deres virksomheder reduceres.

I 2022 bruger virksomheden kun vedvarende elektricitet. Bryggerierne kører derefter på grøn elektricitet. Virksomheden ønsker også at blive CO2 -neutral. Dette mål bør nås i 2030. Forbrugere såvel som investorer finder grønne og bæredygtige investeringer stadig vigtigere. Denne udvikling kan derfor give et godt løft til aktiekursen. Tror du, at dette vil have en positiv indvirkning på aktiekursen? Så ville det være interessant at købe Carlsberg Group aktier.

Innovativ emballage

Snart vises den grønne fiberflaske: Green Fiber Bottle på markedet. Dette er en biobaseret ølflaske. Det vigtigste materiale i denne flaske er træfibre. I udviklingen af flasken er der samarbejde med en række parter. Carlsberg samarbejder med tre parter: emballage industrien, Danmarks Tekniske Universitet og industridesignere.

Håndværk øl, alkoholfri øl og Asien

I 2019 er Carlsberg vokset hurtigt på markedet for håndværks øl. Desuden blev der solgt mere alkoholfri øl i Vesteuropa. Virksomheden fokuserer også på vækstmarkedet Asien. Der føres samtaler med den vietnamesiske regering. Virksomheden ønsker at interessere sig for Hanoi Beer. Tror du, at disse nye projekter vil bidrage til bryggers resultater? Så kan du bestemt overveje en investering i Carlsberg.

I 2019 producerede Carlsberg 112,4 millioner hektoliter øl. Det er et fald på 2%. Ifølge virksomheden skyldtes dette fald, at det siden sidste år er forbudt i Rusland at sælge øl på flasker med et stort format.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!