Hvordan kan man købe BMW aktier?

BMW er forkortelsen for Bayerische Motoren Werke AG. Dette multinationale selskab fremstiller og sælger motorcykler og biler. Virksomheden er en af verdens største bilproducenter. BMW fremstiller biler, der er dyrere. Mini og Rolls-Royce er andre mærker, der ejes af BMW. Selskabets hovedsæde ligger i München. I vores omfattende analyse kan man læse, om det er interessant at købe BMW aktier. Vi forklarer også de bedste metoder, man kan anvende for at investere i BMW.

Hvordan kan man købe BMW aktier?

BMW ‘s bilmærke er velkendt og efterspurgt efter hele verden. Det kan være interessant at tilføje aktier i BMW til din aktieportefølje. Når virksomheden klarer sig godt, kan man opnå et godt afkast. Har du lyst til at købe BMW aktier? Du kan handle direkte med BMW-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for BMW aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for BMW aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for BMW lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på BMW? Grafen nedenfor viser, hvordan BMW s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om BMW :

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om BMW.

Analyse af BMW:

Før man beslutter, om man skal købe eller sælge BMW-aktier, er det vigtigt at analysere aktien først. Nedenstående oversigt viser, hvordan BMW-aktien har udviklet sig i den seneste periode.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for BMW de seneste 5 dage:

Hvad vil aktiekursen på BMW gøre i 2024?

Er du nysgerrig efter at vide, hvad analytikerne tror, at BMW vil gøre i 2024 og de kommende år? Ved hjælp af data fra Alpha Vantage har vi kombineret analytikernes prognoser. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om kursbevægelserne for BMW, og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse. Lav altid din forskning!

Investere i BMW: komplet guide

Hvorfor kan investering i BMW være attraktivt?

Det kan være fordelagtigt at investere i BMW. En god grund til at investere i virksomheden er dens stærke omdømme. I 2012 vandt selskabet endog prisen for det mest internationalt kendte selskab. Folk køber ofte en bil, der matcher deres identitet. Et populært varemærke er derfor meget vigtigt for det fremtidige salg og selskabets potentielle succes.

Et andet vigtigt punkt er, at BMW erkender, at socialt iværksætteri bliver stadig vigtigere. Biler forurener, og folk, der bekymrer sig om miljøet, lægger mere vægt på rene biler. BMW forsøger at gennemføre forbedringer, der reducerer bilernes emissioner. De arbejder for eksempel på nye, økologiske brændstoffer. Et eksempel herpå er biler, der kører på hydrogen. I skrivende stund har BMW allerede lanceret over 20 modeller på markedet, som er mindre forurenende. Er du en investor, der sætter pris på miljøet? Så kan du overveje at investere i BMW.

Buy BMW shares

BMW klarer sig også godt med hensyn til kvalitet. Forbrugerne finder det stadig vigtigere, at de produkter, de køber, er af høj kvalitet. De fabrikker, de anvender i Amerika, den højeste standarder for at garantere denne kvalitet. De investerer også mange penge i personale af høj kvalitet. Der er naturligvis også en ulempe ved denne kvalitet: BMW biler er ret dyre.

BMW kan desuden tag fordel af de forskellige innovationer. De ser hen til udviklingen af selvstændige, selvkørende køretøjer. BMW investerer mange penge i udviklingen af nye teknikker. Selskabet vil drage fordel af dette i fremtiden, hvilket kan gøre aktiekursen endnu større i fremtiden.

BMW har opbygget et ry som et bilmærke af høj kvalitet. De er meget serviceorienterede. Fordi de også har et stort marked i Kina, er der stadig plads til vækst. Alle disse faktorer kan gøre en investering i BMW interessant.

Hvilke risici er der ved at investere i BMW?

Investering i BMW er naturligvis ikke uden risici. Det er vigtigt at overveje risiciene, før De beslutter at købe BMW aktier. Den høje omkostningsstruktur udgør en risiko for BMW. Produktionsomkostningerne er derfor højere, og BMW kan ikke konkurrere på prisen. Så længe der er nok mennesker, der vil købe en dyr bil, behøver det ikke at være et problem. Men i økonomisk dårlige tider kan det sænke salgstallene.

Virksomheden har også ringe variation inden for varemærker. BMW ejer BMW, MINI og Rolls-Royce. Med disse mærker kan de kun betjene et begrænset markedssegment. Dette gør virksomheden mere følsom over for negativ udvikling i et bestemt kundesegment.

En anden risiko er fremtidige stigninger i brændstofpriserne. Når det bliver (for) dyrt at køre bil, vil flere søge alternativer. Samtidig kan stigende råvarepriser medføre øgede omkostninger for BMW. Det er derfor vigtigt at holde øje med priserne på olie og råvarer, når man overvejer en investering i BMW.

Investing in BMW

Det er også vigtigt at holde øje med konkurrencen. Især i den Vestlige verden er markedet mættet. Folk har ofte deres yndlingsmærke, og det er svært at ændre mening. Det er derfor vanskeligt at vokse på disse markeder. Derfor er det klogt at sammenligne, hvordan BMW optræder i forhold til andre bilmærker.

Valutakurser kan også være en risiko, når man investerer i BMW. BMW er et Tysk selskab og anvender euroen. Udsving i euroen over for andre valutaer kan i høj grad påvirke resultaterne.

Der er også nogle gange tekniske fejl, som kræver en større tilbagekaldelse. Denne form for tilbagekaldelse kan yderligere reducere fortjenesten. Dette kan lægge yderligere pres på aktiekursen. Inden De køber BMW aktier, er det derfor vigtigt at tage højde for disse underliggende kræfter.

Køb BMW aktier i 4 trin

For at købe BMW aktier skal du gennemgå 4 trin. Vi dækker disse trin her, så du ved, hvad du skal gøre, når du vil investere i det velkendte bilfirma.

Trin 1: komme med en strategi

Først skal man udarbejde en strategi. Bestemme, i hvilken pris det er attraktivt at købe BMW aktier. Du kan bruge den tekniske eller grundlæggende analyse til at afgøre hvornår det er interessant at blive involveret.

Du skal altid basere dine investeringer på en plan. Ved at bruge en plan forhindrer du dine følelser i at vinde overhånd og styre dine investeringsbeslutninger.

Trin 2: åbn en konto hos en børsmægler

En børsmægler er en part, der gør det muligt at købe og sælge aktier. Du må vælge en hurtig og relativt billig børsmægler. Mange glemmer at se på omkostningerne og dermed opnå et lavere afkast. Er du nysgerrig efter, hvad den bedste mægler er? Se på vores formidleres overblik og find de bedste parter til at investere i beholdninger:

Trin 3: placér en ordre

Efter du har besluttet, hvordan og hvor du vil købe aktierne, skal du stadig bestille en ordre. For langsigtede investorer kan man bruge en markedsordre. Så køber du aktierne direkte til den bedste tilgængelige pris. For den aktive trader kan det undertiden være smart at bruge en limiteret ordre. Med en grænse kan du åbne positionen så snart beholdningen når en bestemt pris. Det giver dig fuld kontrol over din investeringsstrategi.

Trin 4: Evaluer din investering

Det er meget vigtigt at vurdere Deres investering regelmæssigt. Tjek, om det stadig giver mening at holde fast i din investering. Ved at bruge et stop loss kan man automatisk lukke positionen hvis tabet stiger for meget. Som en langsigtet investor er det ofte bedre at vente på genopretning.

BMW’s historie

Franz Josef Pop grundlagde BMW i 1916. Han fik ret til at fremstille flymotorer. Efter Første Verdenskrig blev produktionen af flymotorer forbudt. Selskabet indstillede sine aktiviteter. I 1922 blev selskabet genoplivet. Selskabet besluttede at fremstille motorcykler og biler. I 1923 kom den første motorcykel, R32, på markedet. Fra 1933 blev der også produceret biler.

Under Anden Verdenskrig blev BMW ‘s motorer, motorcykler og alle typer køretøjer fremstillet til den Tyske hær. BMW ‘s fabrikker blev i vid udstrækning ødelagt af bombardementer. De sporty sedan og couper, som firmaet byggede efter krigen, var meget populære. BMW formåede at bringe mange vellykkede modeller til markedet i de efterfølgende år. Firmaet voksede op i en førende bilfabrikant.

En stor bil producent

De årlige produktionstal viser, hos BMW er en stor bilproducent. I 2014 lykkedes det virksomheden at producere og sælge over 2 mio. køretøjer. I 2018 producerede virksomheden i alt 2,5 mio. køretøjer. På det tidspunkt solgte BMW 4.107 Rolls-Royce biler, 360.000 Mini og 2,1 millioner BMW ‘er. I det år blev der bygget i alt 142.600 elektriske biler.

Produktion og markeder

Hvor er BMW’s biler fremstillet? I Tyskland, Amerika, Kina og Nederlandene. I 2018 blev 360.000 biler fremstillet i Spartanburg i USA. Et joint venture i Kina producerede 500.000 biler. Ca. 212.000 biler rullede af transportbåndet ved VOL NedCar i Born.

Hvad var det største marked i 2018? Folkerepublikken Kina. En fjerdedel af alle biler sælges der. For det andet USA. Tyskland er en tredjedel. Tilsammen tegner disse markeder sig for halvdelen af alle biler, som BMW har solgt.

Fabrikker i udlandet

  • BMW Manufacturing Company Sparrenburg, der blev åbnet i 1994, var BMW’s første samlefabrik i USA. I 2014 blev anlæggets kapacitet forhøjet med blot 50%. Det kan producere 450.000 biler om året.
  • Der er bygget en ny fabrik i San Luis Potosi i Mexico. Denne fabrik blev åbnet i 2019. På denne fabrik produceres al elektricitet på en miljøvenlig måde. Fabrikken kan producere 175.000 biler om året.
  • I Folkerepublikken Kina er BMW ‘s joint venture BMW ansvarlig for produktion og salg af biler. Fabrikkerne, herunder en komplet motor, ligger i Shen Yang.

Brintbil fra BMW

BMW har sat sig et mål om at indføre en brintbil senere i dette årti, nemlig BMW i Hydrogen Next. Drivaggregatet i denne bil består af en brændselscelle fra partner Toyota og en elektrisk motor og batteripakke. Sammen kan to brint beholdere rumme 6 kilo brint.

Brint kan være en vigtig faktor i skabelsen af en bæredygtig fremtid. Når BMW ‘s bil fungerer godt, kan den i høj grad bidrage til drifts resultaterne af bilmærket. Det kan så være attraktivt at købe BMW aktier.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *