Hvordan kan man købe Air France-KLM aktier?

Air France-KLM er et samarbejde mellem to store flyselskaber. Tilsammen er de det største flyselskab målt i omsætning, og de ligger på andenpladsen, når det gælder transport af store mængder gods. Men hvad er det bedste sted at købe Air France-KLM aktier? Og hvad er den aktuelle aktiekurs i Air France-KLM? I denne omfattende analyse vil du læse alt hvad du behøver at vide om Air France-KLM aktier.

Hvor kan man købe Air France-KLM-aktier?

Overvejer du at købe Air France-KLM aktier på lang sigt? Er du sikker på, at dette enorme firma vil fortsætte med at vokse? Så skal du bestemt overveje at foretage en investering!

Har du lyst til at købe Air France-KLM aktier? Du kan handle direkte med Air France-KLM-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Air France-KLM-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Air France-KLM-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for KLM  lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på KLM ? Grafen nedenfor viser, hvordan KLM s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om KLM:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om KLM.

Analyse af KLM:

Før man beslutter, om man skal købe eller sælge KLM-aktier, er det vigtigt at analysere aktien først. Nedenstående oversigt viser, hvordan KLM-aktien har udviklet sig i den seneste periode.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for KLM de seneste 5 dage:

Hvad vil aktiekursen på KLM gøre i 2024?

Er du nysgerrig efter at vide, hvad analytikerne tror, at KLM vil gøre i 2024 og de kommende år? Ved hjælp af data fra Alpha Vantage har vi kombineret analytikernes prognoser. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om kursbevægelserne for KLM, og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse. Lav altid din forskning!

Investere i Air-France KLM under corona pandemien

Coronavirus har stor indflydelse på drifts resultaterne fra Air-France KLM. Under nedlukningen var hele flåden på jorden, og selv nu sælges der langt færre billetter. De Nederlandske og Franske regeringer har lovet milliarder i støtte. Ikke desto mindre er virksomhedens fremtid stadig usikker: en langsigtet investering i Air-France KLM er derfor meget risikabel i øjeblikket.

Det kan dog være et godt tidspunkt at aktivt investere i prisudviklingen på Air-France KLM. Da Pfizer udgav nyheden om, at vaccinen viste lovende resultater, steg prisen straks med titusinder på en dag. Andelen er derfor stadig af interesse for den aktive spekulant.

Air France-KLM total analyse

Om Air France-KLM

Air france KLM

I 2018 transporterede Air France-KLM i alt 101,4 millioner passagerer. Air France-KLM er en del af SkyTeam, som inkluderer mange andre kendte flyselskaber. Dette gør det til et af de største netværk af lufthavn i verden. Sammen transporterer virksomhederne mere end 384 millioner passagerer på mere end 13.000 daglige flyvninger.

Air France-KLM aktier er noteret i Amsterdam, Paris og New York. Air France-KLM tjener penge på tre måder:

  • Transport af passagerer
  • Godstransport
  • Udførelse af reparationer

Air France-KLM ligger først i verden med hensyn til godstransport. Kombinationen af Air France Industries og KLM Engineering & Maintenance klarer sig også godt inden for vedligeholdelse. De opretholder ikke blot deres egne fly, men også over 150 andre parter.

Tror De, at dette enorme luftfartsselskab fortsat vil vokse i fremtiden? Så kan det være attraktivt at investere i at købe aktier i Air France-KLM.

Hvad er stærke punkter i Air France-KLM-aktien?

Inden du køber Air France-KLM-aktier, er det vigtigt at foretage en ordentlig analyse. Det er klogt at kontrollere, hvad virksomhedens styrker er.

To mærker

Air France-KLM chauffør til forskellige mærker, Air-France og KLM. Dette giver selskabet mulighed for at reagere fuldt ud på både det Franske og det Nederlandske markeret. Begge mærker giver genlyd hos en anden målgruppe, og ved at lade dem eksistere, kan selskabet tiltrække mange passagerer.

Stordriftsfordele

Fordi virksomhederne er fusioneret, er der sket mange omkostningsbesparelser. Som et resultat optimeres processerne bedre, og begge virksomheder kan lære af hinanden. Tror du, at dette vil føre til bedre resultater hos Air France-KLM? Så kan det være interessant at købe aktierne.

En voksende målgruppe

På verdensplan stiger velstandsniveauet. Som et resultat tager flere og flere mennesker flyet for at tage på ferie. Når det samlede antal passagerer stiger, øges salgsmarkedet. Som et resultat har Air France-KLM flere muligheder for at sælge flyvninger, hvilket giver virksomheden mulighed for at få større fortjeneste.

For stor til at fejle

Små virksomheder går simpelthen fallit, når virksomheden ikke klarer sig godt. Dette synes ikke at fungere, som det gør for Air France-KLM. Da virksomheden kom i vanskeligheder på grund af corona pandemien, sprang både Hollænderne og de Franske myndigheder ind. Dette mindsker risikoen for en investering i virksomheden. Men når regeringen går videre med nationaliseringen i fremtiden, risikerer De stadig at miste mange penge med Deres investering i Air-France KLM.

buying KLM shares

Risici ved Air France-KLM aktier

Det siger sig selv, at aktier aldrig er uden risiko. Også hos Air France-KLM er der en række trusler, der skal tages i betragtning. I dette afsnit kan du finde en oversigt over de forskellige risici ved at investere i Air France-KLM.

Oliepriser

En stor risiko for aktiekursen i Air France-KLM er oliepriserne. Fly bruger meget olie. Når oliepris selskabets fortjenstmargen. Når oliepriserne stiger, ser du ofte, at aktiekursen i et flyselskab som Air France-KLM falder.

Miljøet

Der lægges mere og mere vægt på miljøet. Flyvning er ikke ligefrem en bæredygtig måde at rejse på. Regeringerne forsøger derfor i stigende grad at tage modet fra at flyve. Samtidig tilskynder regeringerne til alternative transportmidler som toget.

I øjeblikket er flyvning stadig stærkt sponsoreret. F.eks. beskattes petroleum ikke i hele verden. Hvis dette ændrer sig i fremtiden, kan det øge prisen for at flyve betydeligt. Regeringerne overvejer også at indføre yderligere skatter på fluer. Det kan reducere antallet af personer, der tager flyet.

Samtidig er bæredygtighed også en mulighed for et selskab som Air France-KLM. De udnytter dette ved konstant at forbedre miljøvenligheden af processerne i virksomheden. De tilbyder også passagerer mulighed for at kompensere for deres emissioner.

I 2021 indføres en ny flyafgift i Holland: passagerer skal derefter betale en ekstra afgift for hver flybillet. Dette kunne lægge yderligere pres på aktiekursen i Air France-KLM.

Flyve skam

Luftfartsselskaberne kæmper også for at bekæmpe flydespændingen. At flyve skam er en følelse af skam, at folk når et sted med en flyvemaskine. De negative følger af flyvning bliver mere og mere tydelige, og derfor giver hele grupper af mennesker afkald på at flyve. Air France-KLM vil skulle håndtere dette på en intelligent måde. Når alt kommer til alt, må flyvning ikke få ry for at ryge i disse dage.

Konkurrence

Konkurrence er også en stor risiko for Air France-KLM. Air France-KLM adskiller sig ved at tilbyde en bedre service end mange andre luftfartsselskaber. Alligevel tilbyder lavprisselskaberne ofte billetter, der er meget billigere. Mange er tilbøjelige til at se på prisen, og her kan Air France-KLM miste kunder.

KLM efterkommer dette ved f.eks. at gøre indchecket bagage fakultativ på lange flyvninger. Det gør det muligt at sænke billetpriserne for personer, der rejser uden bagage. Mener De, at disse strategier er tilstrækkelige til at holde sig foran konkurrencen? Så kan det være attraktivt at købe Air France-KLM aktier.

Infrastruktur begrænsninger

Air France-KLM ‘s vækst er begrænset af infrastruktur. I nogle lande er der simpelthen ikke plads nok til at udføre flere flyvninger. Beboerne protesterer ofte mod yderligere udvidelser af lufthavne. Som følge heraf kan antallet af flyvninger ikke stige, selv om efterspørgslen stadig kan stige.

Pandemic

Problems with the global economy as a whole may put severe pressure on the Air France-KLM share price. This can be seen, for example, during the corona pandemic in 2020. Because people can fly much less, KLM can barely fill up its aircraft. As a result, the company loses millions every day. Airlines such as Air-France KLM are also vulnerable to such developments in the future.

Investing in Air France KLM

Større indflydelse fra regeringer

Både de Nederlandske og de Franske myndigheder er store aktionærer i Air France-KLM. Desuden ydede begge regeringer i 2020 statsstøtte til virksomheden for at sikre dens overlevelse under corona pandemien. Som følge heraf vokser disse regeringers indflydelse inden for virksomheden kraftigt. Mange venstreorienterede politiske partier ønsker at begrænse lufttrafikken. Det er naturligvis ikke godt for virksomhedens rentabilitet. Det er derfor vigtigt at holde øje med denne udvikling, når De ønsker at købe Air-France KLM aktier.

Fortynding

Air-France KLM har en svag finansiel stilling på grund af coronapandemien. Som et resultat kan selskabet muligvis udstede nye aktier. Under alle omstændigheder bliver Air-France KLM nødt til at optage nye lån. Alt dette fører til fortynding og en reduktion i fremtidig rentabilitet. Investering i Air-France KLM er derfor risikabelt.

Fald i forretningsrejsende

Under corona pandemien opdagede flere og flere virksomheder, at det er perfekt muligt at afholde møder online. Selv efter pandemien forventes folk at flyve mindre ofte til arbejdsmøder. Businessklasse flybilletter bringer derimod en masse indtægter til et flyselskab som Air-France KLM. Denne tendens er derfor bekymrende for virksomhedens fremtid.

Air France-KLM’s historie

Air France – KLM er et Fransk-Nederlandsk multinationalt luftfartsselskab, der opererer i henhold til Fransk ret med hovedsæde i Roissy-Charles de Gaulle Lufthavnen i nærheden af Paris.

I 2003, den 30. september, blev Air France-KLM oprettet ved en fusion mellem Air France og KLM. Der blev oprettet en helt ny struktur under et nyt holdingselskab, Air France-KLM, som består af de to luftfartsselskaber, nemlig KLM og Air France. Dette omfatter igen en række regionale og budgetmæssige flyselskaber.

Det er hensigten, at Air France og KLM-mærkerne vil blive bevaret i et par årtier, inden de kan samles i et enkelt varemærke for at blive kendt i hele verden. For at afslutte fusionen på det pågældende tidspunkt måtte sammenslutningen opgive nogle få ankomst- og afgangstidspunkter i både Schiphol og Paris i henhold til Europa-Kommissionens beslutning.

Hovedkontor

Hovedkontoret for det nye holdingselskab er i Paris, men KLM vil fortsætte med at operere i henhold til Hollandsk lov. På denne måde kan landings og overflyvning rettigheder opretholdes.

Som et resultat af overtagelsen sluttede KLM sig også til SkyTeam, en alliance af samarbejdsvillige luftfartsselskaber. Air France var allerede medlem før fusionen.

Fremtiden for luftfart i Europa

Ifølge eksperter er der kun plads i det europæiske luftrum til tre store flyselskaber og et eller to billigere flyselskaber. Resten af de mindre flyselskaber fusionerer eller overtages af de større for at overleve.

I slutningen af 2007 overtog Air France-KLM hele den Belgiske VLM. VLM vil fortsat fungere som et uafhængigt selskab. Martinair blev også fuldt overtaget senere i 2008.

Tilhørende Air France-KLM holdingselskabet er:

  • Air France, herunder Brit Air, CityJet, Régional og Transavia.com France
  • KLM, including KLM CityHopper, Transavia.com and the rest of the Transavia.com France shares.
  • Air France-KLM Cargo inklusive Air France Cargo, KLM Cargo, Martinair Cargo.
  • Derudover er holdingselskabet stadig en delvis ejer af Kenya Airways, Alitalia, Airlinair, CCM Airlines, Air Tahiti, Air Mauritius, Royal Air Maroc og Air Calédonie.

Tror du, at alle disse mærker bidrager til resultaterne af Air-France KLM? Så kan det være interessant at investere i aktierne!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *