Hvad er den billigste børsmægler til aktiv handel?

Ønsker du at investere mod lave omkostninger? I denne artikel afslører vi børsmæglere med de laveste transaktionsgebyrer. Ved at bruge denne sammenligning kan du spare på dine årlige omkostninger hos din børsmægler, eller såkaldt broker.

Hvad er den billigste børsmægler til aktiv handel?

Er du en mere aktiv erhvervsdrivende? Ønsker du at åbne flere transaktioner og være i stand til at satse på et faldende marked? Vil du være i stand til at bruge gearing? Så er en traditionel børsmægler ofte ikke den bedste eller billigste mulighed. Når du ønsker at handle aktivt, kan en CFD broker være et godt valg.

En af de billigere CFD broker er eToro. På eToro betaler du ikke provision, når du åbner en position. Og mere kan du prøve muligheder risikofri med en demo på $ 100 000. Vil du vide mere om eToro? Læs denne omfattende anmeldelse. Du kan også åbne en konto direkte med knappen nedenfor:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

Hvor kan man købe aktier billigt?

Omkostninger kan reducere din fortjeneste kraftigt! Når du køber aktier, betaler du ofte en provision for hver transaktion. Omkostningerne ved at betale en provision hver gang er meget højere end kun selve provisionen. Det beløb, du betaler, kan ikke investeres i nye aktier, hvilket betyder, at du vil gå glip af en masse overskud i det lange løb.

Heldigvis er der børsmæglere, der sælger aktier uden at opkræve provision. Dette gør det muligt at opnå gode resultater på aktiemarkedet, selv med små investeringer. En god børsmægler, der ikke opkræver transaktionsgebyrer, er eToro. Brug knappen nedenfor til at åbne en gratis konto med det samme:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

Hvorfor skal man sammenligne gebyr?

Det er vigtigt at sammenligne børsmæglernes omkostninger godt. En omkostnings forskel på 0,5% kan gøre en enorm forskel. Vi vil gerne illustrere dette ved hjælp af en investering med et afkast på 8% eller 7,5% efter fradrag af omkostninger. I dette eksempel er der investeret et beløb på $ 100 000. Med et afkast på 8% får du følgende resultater:

  • Efter 10 år er investeringen værd $21.589.
  • Efter 30 år er investeringen værd $100.626.
  • Efter 50 år er investeringen værd $469.016.

Med et afkast på 7,5% får du følgende resultater:

  • Efter 10 år er investeringen værd $20.610.
  • Efter 30 år er investeringen værd $87.459.
  • Efter 50 år er investeringen værd $ 371.897.

0,5% af prisforskellen virker meget lille, men i praksis kan det koste dig tusinder eller endda titusinder!

investering_billigt

Skyd dig ikke selv i foden

Mange investorer vælger at investere i deres bank af bekvemmelighed. Dette er næsten aldrig en god idé. Satserne er meget højere i en bank end hos en broker. Banker ved, at mange ikke gider at undersøge ordentligt, hvor de kan investere billigt. De har et velkendt navn og modtager derfor nok kunder.

I en bank betaler du ofte høje gebyrer for dine investeringer. Mange banker opkræver endda årlige faste gebyrer bare for at eje en konto. Hvis dette er tilfældet, betaler du også penge, når du ikke åbner nye positioner. Tag derfor et øjeblik og vælg en broker med en lav sats. Dette kan gøre meget for dig i det lange løb.

Vælg fordelagtige investeringsprodukter

When you buy bread from two different bakers, the prices can vary greatly. The same goes for brokers. Still, you might think, bread is bread. This is certainly the case with stockbrokers.

Når du køber brød fra to forskellige bagere, kan priserne variere meget. Det samme gælder for børsmæglere. Stadig vis kan du måske tro, brød er brød. Dette er bestemt tilfældet med børsmæglere. Uanset om du køber materiel fra eToro eller deGiro, gør den lille forskel. Andelen er 100% identisk. Men dette er ikke tilfældet med de forskellige investeringsprodukter. Nogle investeringsprodukter er meget dyrere end andre. Undersøg derfor også, om omkostningerne til investeringsproduktet er berettigede.

Når man ser på fonde, finder man ofte, at aktive fonde kræver meget højere transaktionsgebyrer end passive fonde. Alligevel opnår de fleste aktive fonde ikke bedre resultater end fonde, der simpelthen sporer et indeks. Undersøg derfor altid, om de højere omkostninger ved investeringsproduktet er det værd.

Hvem er den billigste børsmægler?

Til denne test købte vi 30 aktier af Philips. En Philips aktie koster 40€ på dette tidspunkt. Værdien af den samlede transaktion er derfor 1.200 €. For hver børsmægler beregner vi transaktionsgebyret for at bestemme, hvor investering er billigere. Omkostningerne er et snapshot taget den 28. maj 2020. For de aktuelle omkostninger kan du konsultere børsmæglernes websteder:

  • eToro: 0 provisioner, betalte vi ikke transaktions gebyr for denne transaktion.
  • Danske Bank: 0,75 %, af kursværdien min. 90 kr.
  • Saxo Bank: 0,1%, minimum 12, de samlede omkostninger udgør 12.

eToro er helt klart den billigste børsmægler til denne ordre. Når du foretager en masse aktietransaktioner, kan du hurtigt spare hundreder om året hos denne børsmægler. Vil du prøve eToro gratis med en demo? Brug knappen nedenfor til at åbne en gratis konto med det samme:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

Compare investing costs

Før du åbner en konto hos en broker, er det en god ide at sammenligne udgifterne til dine investeringer. Forskellige udbydere har forskellige priser.

Kommissioner

De fleste brokere opkræver et provision for hver transaktion. Der er nogle udbydere, hvor du kan købe billige eller endda helt gratis aktier. Vælg en broker med lave provisioner, især når du vil investere med mindre beløb.

Spredning

Ud over en provision betaler du også et spredning med hver børsmægler. Spændet er forskellen mellem købs- og salgspris. Det er klogt at vælge en børsmægler, der opkræver en attraktiv spredning. Dette øger rentabiliteten for dine investeringer.

Aktiveringsgebyrer

Nogle børsmæglere opkræver aktiverings gebyrer, når du vil handle på en bestemt børs. Det kan derfor være smartere at handle med for eksempel deGiro eller eToro. Hos disse parter betaler du ikke aktiverings gebyrer.

Andre udgifter

Læs altid børsmæglerens gebyr side omhyggeligt, før du investerer. Børsmæglere skjuler regelmæssigt snigende yderligere satser i deres vilkår. For eksempel skal du muligvis betale nogle børsmæglere for at hæve penge eller for at modtage udbytte.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!