Hvordan kan man købe Microsoft aktier?

Microsoft er blevet en integreret del af vores samfund. Næsten alle har rørt en Windows computer mindst en gang. Med den globale udvikling stiger antallet af mennesker der får adgang til en computer. Dette kan gøre det interessant at købe Microsoft aktier. Men hvordan investere man i aktien? Og hvad er den nuværende pris på Microsoft aktien? På denne side kan du læse alt i vores omfattende analyse.

Hvor kan man købe Microsoft aktier?

Overvejer du at investere i Microsoft ved at købe aktierne? Microsoft er en enorm virksomhed, der har gjort det meget godt i løbet af de sidste årtier. At købe Microsoft aktier kan derfor være en god idé. Har du lyst til at købe Microsoft aktier? Du kan handle direkte med Microsoft-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Microsoft aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Microsoft aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for Microsoft lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Microsoft ? Grafen nedenfor viser, hvordan Microsoft s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Microsoft :

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Microsoft .

Analyse af Microsoft :

Før man beslutter, om man skal købe eller sælge Microsoft -aktier, er det vigtigt at analysere aktien først. Nedenstående oversigt viser, hvordan Microsoft -aktien har udviklet sig i den seneste periode.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Microsoft  de seneste 5 dage:

Hvad vil aktiekursen på Microsoft gøre i 2024?

Er du nysgerrig efter at vide, hvad analytikerne tror, at Microsoft vil gøre i 2024 og de kommende år? Ved hjælp af data fra Alpha Vantage har vi kombineret analytikernes prognoser. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om kursbevægelserne for Microsoft , og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse. Lav altid din forskning!

Er det klogt at investere i Microsoft?

Der er tilstrækkelige argumenter for at investere i Microsoft aktier. Et stærkt punkt ved virksomheden er de stærke udviklingsmuligheder, der findes for virksomheden. Når Microsoft udvikler interessante nye produkter, kan det bidrage til virksomhedens rentabilitet. Derudover kan virksomheden også overtage andre virksomheder og nystartede virksomheder, som yderligere styrker sin position.

Kraftigt omdømme

Et andet stærkt punkt i Microsoft aktien er brandets stærke omdømme. Alle kender Microsoft, hvilket gør folk mere villige til at betale penge for sine produkter. Næsten alle bruger Windows (undtagen Apple fans), hvilket gør det meget vanskeligt for konkurrenter at lancere et nyt system. For hver computer med Windows, der sælges, modtager Microsoft en provision.

Ikke mindre har virksomheden også travlt med at udvide sine produkter og tjenester. Microsoft’s fokus er på cloud computing ved at tilbyde det velkendte Microsoft Office via Cloud. Brugere betaler et årligt gebyr for dette, hvilket gør det muligt for Microsoft at opbygge en flot, fast indtægtsstrøm. I mellemtiden konkurrerer de med Amazon Web Services med deres produkt Azure, og denne service vokser også stadig stærkt. Hvis du har tillid til potentialet i cloud computing, kan dette være en god grund til at overveje at investere i Microsoft aktier.

investing in Microsoft shares

Hold øje med konkurrencen

Microsoft sælger sine produkter til de høje priser, hvilket kan gøre det vanskeligere at nå den lavere ende af markedet. Der er derfor en chance for, at konkurrencen vil kunne tage mere af kæmpens markeds aktie her.

Microsoft har heller ikke opretholdt og førende position indenfor alle segmenter. For eksempel er Apple blevet overhalet af Apple inden for mobilteknologi. Tror De, hos Microsoft igen kan blive en førende aktør i disse tabte segmenter i fremtiden? I så fald kan det være tilføjet mere interessant ved købet Microsofts aktier.

God økonomisk stilling

I øvrigt betragtes en investering i Microsoft som rimelig sikker: Microsoft har sammen med firmaet Johnson & Johnson en højere kreditvurdering end den Amerikanske regering. Det betyder, at det er bedre at låne dine penge til Microsoft end til den Amerikanske regering, hvilket klart taler for virksomhedens økonomiske situation.

Pas på konkurrenter

Når man overvejer en investering i Microsoft, er det vigtigt at holde øje med konkurrencen. Apple er for eksempel en stor konkurrent til Microsofts operativsystem. Google er samtidig en supermagt, som “stjæler” brugere fra internetbrowseren. En anden stor aktør at holde øje med er IBM: Dette selskab har meget held med at levere computerbaserede informationssystemer.

Da Microsoft er aktiv på så mange segmenter, er der også megen konkurrence. Som investor er det vigtigt at holde et vågent øje med, om Microsoft stadig kan holde trit med konkurrencen. Ser det ud til, at Microsoft mister markedsandele? I så fald kan det være klogt at sælge sine Microsoft aktier.

Microsoft shares

Køreplan for køb af Microsoft aktier

Når du begynder at investere i Microsoft, vil du naturligvis opnå de bedst mulige resultater. I denne del af artiklen diskuterer vi, hvad du kan gøre for at købe dine første Microsoft aktier.

Trin 1: vælg en pålidelig børsmægler

Mange mennesker bruger ikke tid nok på at vælge en god og pålidelig børsmægler. Når man vælger en dyr børsmægler, går man glip af mange tilbagesendelser. Det er naturligvis en skam! Vil De gerne vide, hvilke børsmæglere De kan investere i Microsoft med gunstige priser? Så kig på vores oversigt over de bedste børsmæglere:

Trin 2: analyser aktien

Før du investerer i Microsoft aktier, er det vigtigt at analysere virksomheden omhyggeligt. Til dette kan du se på de grundlæggende aspekter af virksomheden. Undersøg for eksempel, hvordan overskuddet er i forhold til den nuværende aktiekurs, og undersøge, om virksomheden har meget gæld. Derefter skal du sammenligne virksomheden med konkurrencen: afgøre, om Microsoft stadig kan følge med i konkurrencen.

Er du overbevist om, at Microsoft kan fortsætte med at vokse i fremtiden? Så kan det helt sikkert være smart at investere i Microsoft ved at købe aktierne.

Trin 3: bestem størrelsen på din investering

Før du køber Microsofts aktier, er det klogt at bestemme størrelsen af din investering. I de fleste tilfælde er det tilrådeligt ikke at investere fuldt ud i kun Microsoft aktier. Ved at anvende risikospredning reducerer man risikoen for at miste penge, fordi virksomheden stadig opnår dårlige resultater. Se derfor nøje på, hvor stor en procentdel af Deres investeringer, som De ønsker at tildele Microsoft, og beregne det beløb, som De ønsker at investere i Microsoft på dette grundlag.

Trin 4: placer en ordre

Så snart du er sikker på, at du vil købe Microsoft-aktier, kan du afgive en ordre. For langsigtede investorer er markedsordren tilstrækkelig: Du køber derefter aktierne direkte til den mest attraktive pris. Et alternativ er den begrænset ordre som du kun køber aktierne med, når aktien er faldet til en bestemt pris. I så fald bliver din ordre muligvis ikke udført, og du vil blive udeladt.

Kort fortalt om Microsoft Corporation

Microsoft Corporation blev grundlagt den 4. april 1974 af Bill Gates og Paul Allen. Firmaet var baseret i den Amerikanske by Redmond i Washington. Virksomheden udvikler alle former for produkter og tjenesteydelser for computere.

Microsoft Corporation er verdens største softwareselskab. Microsoft udvikler operativsystemer til pc ‘er og kontorsoftware-pakker. Microsoft er opført som en af de ti mest værdifulde virksomheder i verden. Den 25. april 2019 var Microsoft mere end en billion Amerikanske dollars værd, og den gjorde sin grundlægger Bill Gates til et af de rigeste mennesker på jorden.

Investing in Microsoft

Microsoft aktie analyse

Overvejer du at investere i Microsofts aktier? I så fald er det den første først at forudsige en gud analysere. Fordi virksomheden er aktiv på mange områder og sektorer, kan det være vanskeligt at få et samlet overblik. Hvis Xbox for eksempel er bedre end PlayStation, betyder dette ikke nødvendigt, på Microsofts aktiekurs også vil stige.

Det er fordi en anden forretningsenhed bare kan kaste og spalter i arbejdet. De skal derfor anlægge en mere holistisk tilgang ved analyse af Microsofts andel. Derefter kan man se på forskellige tal:

  • Hvordan udvikler den generelle økonomi sig?
  • Hvad er Microsofts markeds aktie i forskellige regioner?
  • Hvordan klarer de nyeste Microsoft produkter sig?
  • Hvordan udvikler Microsofts overskud?
  • Hvad er forholdet mellem pris og indtjening?

Nogle kendte Microsoft produkter

Selskabet har udviklet alle former for populære produkter. Popularitet var ikke uden resultat. 3 ansatte blev milliardærer, mens 20.000 ansatte blev millionærer. Virksomheden udviklede flere kendte produkter.

MS-DOS operativ system

IBM tilbød Microsoft en kontrakt i 1980. De blev bedt om at udvikle et operativsystem til IBM Personal Computer. Microsoft udviklede MS-DOS operativsystemet. En masse software blev tilgængelig til MS-DOS, hvilket gav Microsoft en førende rolle på markedet for operativsystemer.

Microsoft Windows

I 1984 offentliggjorde Microsoft den velkendte Microsoft Windows. Dette er en grafisk udvidelse af operativsystemet i MS-DOS og var en stor succes.

Selskabet offentliggjordes den 13. marts 1986. I årenes løb blev der udgivet nye versioner af Windows: Vinduer 95, Windows XP, Windows Vista og Windows 7. Softwaren blev mere og mere brugervenlig, og på user interface blev lagt meget vægt på.

I marts 2004 sagsøgte Den Europæiske Union Microsoft for magtmisbrug. Microsoft siges at have opnået et monopol med Windows. Den skulle betale en bøde på 497 mio. EUR. Bøder af denne art kan skade selskabets omdømme og undertrykke resultaterne heraf. Man skal derfor være meget opmærksom på nyhederne, når man overvejer en investering i Microsoft.

Microsoft Xbox

Spilkonsoller er populære, og Microsoft er stadig i løbet af den bedste konsol. I 2001 lancerede Microsoft den første Xbox. Virksomhedens største konkurrenter til spillekonsollen er Nintendo og Sony.

Microsoft Xbox

Prisen på Microsoft aktier

Microsoft er en attraktiv andel for investorer. Aktiekursen er steget i årevis. Mellem den sidste uge i januar 2015 og den sidste uge i 2019 steg aktien i værdi. I januar 2015 var en aktie cirka 41 dollars værd. I december 2019 var en aktieværdi til ca. 185 euro.

Nedenfor kan du se prisudviklingen på Microsoft aktien. Aktive investorer kan reagere på alle aktive bevægelser.

Microsoft aktiekursudvikling

Årsag til optimisme

Der er grund til optimisme med hensyn til de fremtidige prisbevægelser for Microsoft-aktier. Hvorfor er det sådan? I løbet af de sidste ti år er Dow Jones ‘industrial gennemsnit steget i værdi med gennemsnitligt 168%. I samme periode steg Microsofts lagre med næsten 428%.

Det er derfor en attraktiv aktie for investorerne. En yderligere stigning i Microsofts værdi i fremtiden er derfor ikke usandsynlig. Overvejer du at købe Microsofts aktier?

Buying Microsoft shares

Bill Gates og andet lederskab

Bill Gates er det velkendte ansigt bag Microsoft. Han er også kendt som den rigeste på jorden. Allerede i 1998 var Bill Gates formelt ikke længere leder af selskabet. Steve Ballmer blev direktør for firmaet. Bill Gates havde stadig titlen på administrerende direktør på det tidspunkt. I 2006 gik han på pension, og Steve Ballmer blev i stigende grad ansvarlig for aktiviteterne i virksomheden.

Tingene gik ikke altid godt under hans ledelse. For eksempel var Windows 8 ikke en stor succes, og erhvervelsen af Nokia var heller ikke den bedste beslutning. I 2014 blev han efterfulgt af Satya Nadella. Denne nye leder skiftede fokus til Microsoft Cloud og overtog også LinkedIn. Desuden blev Nokia stærkt afskrevet, og flere ansatte blev afskediget. Denne nye kurs synes at gå godt for Microsoft.

Bill Gates er imidlertid stadig aktivt involveret i Microsoft som teknologikonsulent og storaktionær. I sin fritid er han involveret i Bill & Melinda Gates Foundation, som han støtter forskellige velgørenhedsorganisationer.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *