Hvordan kan man købe Google (Alphabet) aktier?

Du endte sikkert på denne hjemmeside gennem Google . Googling er blevet et husligt ord; man kan endda finde ordet i enhver ordbog i dag. Googles enorme popularitet kan gøre det interessant at investere i Google ved at købe aktier, men hvordan gør man det? På denne side vil du også finde den nuværende aktiekurs.

Tip: Googles aktier kaldes nu Alphabet aktier. Vi bruger begge navne i denne artikel.

Hvor kan man købe Google aktier?

Har du lyst til at købe Google (Alphabet) aktier? Du kan handle direkte med Google (Alphabet)-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Google (Alphabet) aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Google (Alphabet) aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for  (Alphabet)?

Er du nysgerrig efter den nuværende aktiekurs for Alphabet (Google)? Nedenfor kan du se CFD prisen for Alphabet. Med Google aktiekursen kan du afgøre, om du vil investere i aktien. Vil du bestille en ordre direkte? Du kan bruge knapperne i skemaet.

Virksomhedsoplysninger af Alphabet

Nedenfor kan du se de vigtigste virksomhedsoplysninger om Alphabet.

Analyse af Alphabet-aktier

Før du beslutter dig for, om du vil købe eller sælge Alphabet-aktier, er det vigtigt at analysere aktien grundigt. I oversigten herunder kan du se, hvordan Alphabet har udviklet sig gennem den seneste periode.

Google aktiekurser for de sidste 5 dage

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Alphabet for de sidste 5 dage:

Hvad vil aktiekursen på Alphabet gøre i 2024?

Er du nysgerrig efter, hvad analytikere tror, at Alphabet vil gøre i 2024 og de kommende år? Vi har kombineret analytikernes prognoser ved hjælp af data fra Alpha Vantage. Vær venligst opmærksom på, at dette tal kun er en forudsigelse om kursudviklingen på Alphabets aktiekurs, og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse.

Hvad har du lyst til at vide om Google (Alphabet) aktier?

Hvorfor investere i Alphabet (Google)?

Alle kender Google fra søgemaskinen, men vidste du, at Google er mere end blot en søgemaskine? Der er sket meget siden Larry Page og Sergey Brin grundlagde Google den 4. september 1998. Virksomhedens skønhed er, da den engang blev åbnet i en lille garage. I dag er Google en uundværlig aktør på internetmarkedet.

I Storbritannien er Google den læder på markedet for søgemaskiner med næsten 90%, hvilket kan gøres til en attraktiv investering, hvor det helt sikkert kan være værd at købe aktierne på den rigtige tidspunkt.

Buying Google shares

Kort analyse af Google aktien

Lad os starte med en kort analyse af Alphabet aktien. Google har siden 2015 været en del af Alphabet koncernen som et særskilt selskab. Inden for denne organisationsstruktur har de særskilte selskaber som Google og Life Science og hel del frihed til at udføre deres opgaver korrekt.

Google kan tjene masser af ekstra fortjeneste ved salg af smartphones og tablets i fremtiden. Der er stadig flere, der ved, hvordan de kan finde vej til disse produkter. Desuden bliver Android styresystemet mere og mere populært. Alphabet eller Google kan reagere pænt på disse tendenser ved at sælge flere af disse produkter.

Buying Google shares

Men søgemaskinen er under et vist pres på grund af fremkomster af alternativer. Mange bruger til eksempel ansøgninger om at finde svar på deres presserende spørgsmål. I øjeblikket leder Google stadig verden som søgemaskine. Tror De, at det er sådan, Google formår at bevare den? Så kan det være fristende at købe Alphabet aktier.

En anden trussel du skal se ud for er billedet af søgemaskinen. Der var f.eks. en velkendt retssag, hvor det viste sig, hos Google satte konkurrenter mindre højt oppe i søgemaskinen. Europa Kommissionen pålagde Google og søgemaskinen en bøde for at ændre sin adfærd. Begivenheder som dette er naturligvis ikke gode for et selskabs omdømme.

Har du lyst til at købe Google eller Alphabet aktier? Tænk til dig selv hvis du har tillid til virksomhedens fremtid. Er det tilfældet? Så er det bestemt interessant at købe aktierne .

Hvem er Google’s konkurrence?

I Storbritannien er Google den klare marked læder med en markedsandel på ca. 85%. Dette er også tilfældet i hele verden. Men der er konkurrence. Hvilke konkurrenter skal man være mest opmærksomme på, før man køber Alphabet aktier?

Bing

Bing er Microsofts søgemaskine og den næststørste søgemaskine på verdensplan. Med en markedsandel på 2,32% er Bing langt ikke så stor som Google, som har en markedsandel på verdensplan på 92,71%. Ikke mindre skal Google holde øje med Bing.

Yahoo!

Yahoo! plejede at være meget større. Men søgemaskinen bruges kun af omkring 1,6% af verdens befolkning. I nogle lande, Yahoo! “s markedsandel er stadig bemærkelsesværdig store. I Indonesien, Irak og Iran, Yahoo! har et større antal brugere.

Baidu

Baidu er en stor søgemaskine i Kina. Google er blokeret i Kina gennem normale kanaler. Som følge heraf er den lokale Baidu blevet stor. I Kina ejer søgemaskinen 67% af markedet. Kina er naturligvis et interessant marked for søgemaskiner på grund af dens størrelse og hurtige økonomiske udvikling.

Yandex

I Rusland er Google stadig den største, men den går over den lokale søgemaskine Yandex med en lille smule. I denne region skal Google derfor gøre sit yderste til at forblive den største søgemaskine.

Lokale konkurrenter

Der findes flere lokale konkurrenter i forskellige lande. Google skal fortsat analysere de specifikke markeder for at holde sig foran lokale konkurrenter. I Sydkorea anvendes f.eks. Naver i vid udstrækning. SNZ er en populær søgemaskine i Slovakiet og Seznam i Tjekkiet.

Analyse af konkurrenter

Så kan vi konkludere, at Google er et stærkt varemærke, der dominerer hele verden. Det betyder ikke at Google kan sidde tilbage og slappe af. Der er masser af andre regioner, hvor truslen fra en anden søgemaskine kan mærkes. Tror du, Google kan fortsætte med at ekspandere? I så fald kan det bestemt være interessant at købe Google aktier.
Tip: her Man kan se på marked aktier for søgemaskiner pr. Region.

Hvorfor skal man købe Alphabet aktier?

Før man investerer i Alphabet eller Google, det er vigtigt at man forstår selskabets stærke sider. Vi vil drøfte de positive punkter i denne del nedenfor.

Magtfulde data

Google modtager en enorm mængde interessante data. På verdensplan modtager Google mange milliarder søgninger hver dag. På grund af det her kan Google bruge meget kompleks algoritmer til at forudsige hvordan folk opfører sig på internettet, hvilket naturligvis er interessant for annoncører.

Disse oplysninger vil føre til, at reklamer bliver mere sofistikerede, og at annoncørerne lettere kan nå frem til en bestemt målgruppe. Dette bidrager til rentabiliteten af Alphabet aktien og kan have en positiv indflydelse på prisen.

Forskellige produkter

Google er mere end blot en søgemaskine. Google er en del af Alphabet, som indeholder mange flere produkter. Tænk til eksempel på produktionen af Android telefoner og Google Home. Google ejer også YouTube og lancerer regelmæssigt interessante nye produkter. En virksomhed, der diversificerer, er mindre afhængig af én indtægtskilde og kan derfor være en sikker investering.

Virksomheden har overskud

Hvert år viser Google eller Alphabet pæne overskudstal. Dette kan også ses i udviklingen af aktiekursen. Da Google blev offentliggjort, var aktierne kun 54 dollars værd, 14 år senere, er aktiekursen gået ud over 1000 dollars. Som investor er Google derfor en økonomisk interessant aktie. Tror du, Google kan fastholde denne pris? Så kan det være interessant at købe Googles aktier og tilføje dem til din portefølje.

Dominans

Google dominerer det globale marked. Som et resultat har de et stærkt mærke. Alle kender Google, og ordet er endda inkluderet som et verbum i ordbogen. Fordi virksomheden er så stor, kan den også tag fordel af stordriftsfordele: for eksempel kan store datacentre reducere omkostningerne.

Android

Et andet aktiv for Google er Android styresystemet til mobiltelefoner. I modsætning til Apple’s  operativsystem arbejder dette system også på billigere telefoner. Som følge heraf kan de nå ud til et bredere publikum. Det er netop disse nye vækstøkonomier, der vil være en stor indtægtskilde i de kommende årtier. Google reagerer positivt på denne tendens, og dette kan have en positiv indvirkning på den fremtidige aktie prisudvikling.

Risici ved at investere i Google

Køb af aktier i Alfabet eller Google indbærer også visse risici. Lad os se på de potentielle svagheder ved denne aktie.

Risiko for nær monopol

Google er så stærkt, at det undertiden opfattes som et monopol. I sådanne tilfælde pålægger Europa Kommissionen hurtigt bøder, der løber op i milliarder. Som investor skal de derfor holde et godt øje med, om Google overholder alle love og regler. Virksomheden er regelmæssigt under forstørrelsesglas, og bøder kan lægge pres under aktiekursen.

Etik og privatliv

Google eller Alphabet skal også være forsigtig med at beskytte deres omdømme. Det er ikke altid helt klart, hvad Google gør med alle data. Google har en enorm magt til at afgøre, hvilke oplysninger der er eller ikke vises for offentligheden. Dårlige nyheder kan give Alfabets aktiekurs en negativ impuls. Hold derfor altid øje med nyhederne, når du vil købe aktier i Google.

Økonomisk afhængighed

Blot mere end 90% af Googles indtægter stammer fra reklamerne. Disse reklamer er placeret af forbrugere og virksomheder. Når økonomien ikke klarer sig godt, falder reklame budgetterne. Dette sker på bekostning af Googles rentabilitet.

Google er så stærkt, at det undertiden opfattes som et monopol. I sådanne tilfælde, pålægger Europa Kommissionen hurtigt bøder, der løber op i milliarder. Som investor skal De derfor holde et godt øje med, om Google overholder alle love og regler. Virksomheden er regelmæssigt under forstørrelsesglas, og bøder kan lægge pres under aktiekursen.

Fejl

Google gør heller ikke altid det hele rigtigt. Dette Alphabet sociale netværk var for eksempel en fejl. Et andet eksempel på fiasko var Google briller, som aldrig blev frigivet i sidste ende. Google investerer mange penge i udviklingen af nye teknikker, og de tjener regelmæssigt mange penge på dette. Ikke mindre er det nødvendige at holde øje med disse udviklingsomkostninger.

Konkurrence

Vi har allerede drøftet Googles mindste konkurrenter i denne artikel. Det er meget vigtigt at understrege, at det er nødvendigt at holde øje med konkurrencen fra Alphabet. Facebook har også også erstattet MySpace inden for kort tid. Hvem siger, at en anden del ikke kan gøre det samme med Google?

Google prisudvikling

Nedenfor kan man se prisudviklingen for Googles aktier. Som du kan se, flytter Google aktier regelmæssigt. Nyhedsartikler kan have stor indflydelse på aktiekursen. Du kan yderligere bruge prisudviklingen til at forudsige fremtidige tendenser. Når man investerer aktiv i Alfabetisk aktier, kan man optimalt reagere på den nuværende situation på markedet.

Alphabet Google stock price

Hvordan ved du, hvornår man skal købe aktierne?

Nu er spørgsmålet naturligvis, hvordan man skal vide, hvornår man skal købe aktierne, fordi det er vigtigt at bruge god timing. Før du åbner en investering, må du have en god grund til at gøre det. En grund kan være både grundlæggende og teknisk.

Af grundlæggende årsager køber du Googles aktier, fordi du ser noget i tallene eller nyheds rapporterne, som du tror vil øge værdien af selskabet. Tænk for eksempel på højere forventede fortjenester eller måske en vellykket erhvervelse af et andet selskab af Google. Du kan læse mere om dette i vores artikel om grundlæggende analyse.

En anden stadig mere populær måde at investere på er teknisk analyse. I dette tilfælde leder du efter visse mønstre i Google aktien grafen. Tænk på nogle niveauer, som prisen altid rører og så hopper af igen. Du kan læse mere om dette i vores vejledning om at investere  >>

Hvordan tjener Google sine penge?

Men før de sætter Deres første investering i Google, er det klogt at læse, hvordan Google tjener sine penge. Det er trods alt det overskud, som Google forvalter for at gøre det muligt for Google aktierne at stige i fremtiden. Google har et stort arsenal af internettjenester, herunder YouTube, Gmail og Google +.

Alt i alt tjener Google hovedsageligt en masse indtægter ved at vise annoncer. Disse reklamer kan bl.a. ses i søgemaskinen. De sponsorerede links er links, som annoncørerne betaler. Når en besøgende klikker på dem, modtager Google en mængde penge fra annoncørerne.

Google ad

Det smarte trick bag dette er, hos Google bruger og tjeneste, der hedder Google AdWords: Inden for denne tjeneste kan annonceres byde på hinanden for bestemte søgeord. For eksempel er de finansielle betingelser for at låne penge nogle gange kun $10,00 pr. klik.

I mellemtiden skabes der valg mere værdi i Google og også tilbyder Google AdSense tjenesten. Dette er en tjeneste, der gør det muligt for webmastere på indsætte annoncer på deres websted. Google undersøger derefter de vilkår, der er anført på webstedet og viser relevant annoncer. Både Google og webmasteren modtager en del af fortjeneste, der kommer fra besøgende, der klikker på reklamerne.

Disse reklamer har sikret, på Google aktierne har en høj pris. På grund af internettets hurtige vækst er muligheden for yderligere prisfordele bestemt ikke udelukket!

Investing in Alphabet

Maksimere indtjeningen i Googles aktier

I sidste ende vil du naturligvis tjene så mange penge som mulig med jeres investering i Google. Gør det ved at bruge dine investeringer klogt. For det første er det især at forstå, at prisen varierer. Negative nyheder som retssager om privatlivets fred får prisen til at falde midlertidigt.

Det er muligvis muligt at bruge et smart trick til at tjene penge på Google aktier selv i tilfælde af faldende priser. Gør du det ved at åbne en short positionaktien, tjener du så penge med hver en dollar, til prisen falder.

Det er også klogt at bruge ordrer, når man køber Google aktier. Du kan nemt vaske den værdi, som du køber eller sælger CFD aktier i Plus500s software. Det er også muligt at fastgøre deres fortjeneste eller tab på en investering i Google til en vis værdi.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *