Hvordan kan du købe Svenske aktier?

Overvejer De at investere i Sverige ved at købe Svenske aktier? Så er du på den rette adresse på denne side! Her vil du finde oplysninger om flere Svenske firmaer. Vi vil også vise, hvilke børsmæglere De kan købe Svenske aktier mod lave afgifter.

Hvor kan du købe Svenske aktier?

Du kan også vælge at købe Svenske aktier hos en online børsmægler. Et godt valg til dette er eToro, da du ved denne børsmægler ikke betaler provision på aktier. Brug knappen nedenfor for direkte at åbne en konto med eToro:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

Hvordan kan du aktivt investere i Svenske aktier?

Når man skal investere i Sverige, er det klogt at gøre dette på en billig sted. Men hvad er de bedste muligheder?

Hvis du vil handle aktivt, er PIus500 en god mulighed. Med denne børsmægler kan man bytte CFD'er i prisforskelle på børsen. Kunne De tænke Dem at afprøve mulighederne fuldstændig gratis og uden risiko? Brug derefter knappen nedenfor straks at åbne en gratis demo konto:

Der tabes penge på 80% af CFD-detailkontiene.

Vær opmærksom på valutakursen

Når man investerer i Svenske aktier, er det vigtigt at være opmærksom på den såkaldte valutakursrisiko. Medmindre du selv bruger den Svenske krone, køber du aktierne i en anden valuta. Hvis din egen valuta bliver værdiløs i forhold til den Svenske, kan du miste penge som følge heraf.

Også hos børsmæglere skal du passe på eventuelle ekstra omkostninger ved udveksling af penge. Mange børsmæglere opkræver en ekstra præmie, når du køber aktier i fremmed valuta.

Hvad er de bedste Svenske aktier til en investering?

Selvfølgelig vil du investere i Svenske aktier med et godt resultat. Det er derfor vigtigt at holde øje med, hvordan virksomheder klarer sig. Dette hjælper dig med at vælge de bedste Svenske aktier, du kan investere i.

Selv bruger jeg ofte teknisk eller grundlæggende analyse til dette. Med disse analyser kan du afgøre, om en aktie er undervurderet eller overvurderet. Naturligvis tilrådes det især at købe undervurderede aktier.

Hvordan opnår du de bedste resultater?

Selvfølgelig vil du opnå de bedste resultater med dine investeringer! Med disse enkle tip kan du opnå bedre investerings resultater i Sverige.

Det er vigtigt at foretage en grundig undersøgelse af den økonomiske situation i landet. Sverige er en velstående økonomi med mange rige mennesker. Fordi det er en velfærdsstat, er de sociale problemer ofte ikke så dårlige. Det kan gøre det endnu mere attraktivt at investere i Sverige.

I bredere forstand er det vigtigt at sprede jeres risici. Lad være med at investere alle dine penge i en velkendt Svensk aktie: Det er klogere at sprede dine risici ved at diversificere. Det kan man gøre ved at investere i OMX Nordic 30, som gør det muligt for Dem at spore de 30 største virksomheder i landet.

Endelig er det vigtigt kun at investere med penge, som du virkelig kan gå glip af. På denne måde undgår du at tage den forkerte investeringsbeslutning af panik.

Tip: Tjek her for åbningstiderne for Sveriges børs.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Hvordan kan man købe Ikea aktier?

IKEA er oprindeligt en Svensk multinationale koncern. Selskabet konstruerer og sælger færdige møbler, tilbehør til hjemmet og køkkener. Dette Svenske selskab blev grundlagt i 1943 af 17-årige Ingvar Kamprad. Siden 2008 har Ikea været verdens største møbelforhandler. Grundlæggeren af firmaet er en af verdens rigeste mennesker. I 2018 lå han på andenpladsen med hensyn til velstand. Der er mange Ikea-butikker: I juni 2019 var der 433 butikker i 52 lande.

Hvordan kan man købe Ikea aktier?

I det øjeblik vi skriver denne artikel, Ikea stadig er et helt privat firma. Det betyder, at det endnu ikke er muligt at erhverve Ikea aktier. Hvis virksomheden bliver offentlig i fremtiden, giver vi dig besked med det samme. Har du lyst til at købe Other aktier? Du kan handle direkte med Other-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Other aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Other aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Virksomhedens navn

Hvor kommer navnet på virksomheden fra? De første 2 bogstaver i navnet er initialerne til grundlæggeren Ingvar Kamprad. Det tredje brev kommer fra Elmtaryd, grundlæggerens familiegård. Det fjerde brev kommer fra hans fødested Agunnaryd.

The history of Ikea

Da Ingvar Kamprad grundlagde Ikea i 1943 var det hovedsageligt et postordre firma. I 1958 blev den første møbelbutik åbnet i Almhult. Navnet på den butik var Mobel-IKEA. Uden for Sverige blev de første butikker åbnet i Norge (1963) og Danmark (1969). Buten Scandinavia åbnede sine første butikker i Schweiz (1973) og Tyskland (1974).

Senere i 1970’erne blev butikker åbnet i Japan, Australien, Canada og Singapore. Efter 1970’erne fortsatte virksomheden med at ekspandere. I april 2016 var der 328 IKEA butikker i 28 lande. 267 af disse butikker blev drevet af Ikea, de andre butikker var franchiser.

Buy ikea shares

Genkendelige IKEA butikker

Normalt er de gamle IKEA butikker blå bygninger med gule accenter. Blå og gul er også Sveriges nationale farver. Butikkerne, som ofte er designet i et ensrettet layout, tilskynder kunderne til at se alle produkterne i butikken.

Ikea katalog

Virksomheden blev berømt gennem Ikea kataloget. I 2006 havde dette katalog et verdensomspændende oplag på 175 millioner eksemplarer. Kataloget, der blev distribueret i 34 lande, var tilgængeligt på 29 forskellige sprog. I dag produceres der ikke længere papir kataloger. Ikea forsøger at fremme et miljøvenligere billede ved at levere kataloget på internettet.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Hvordan kan man købe Skanska aktier?

Skanska er et stort Svensk byggeselskab, som også gennemfører mange projekter uden for Europa. Denne spredning over forskellige regioner kan gøre en investering i Skanska attraktiv. I denne artikel drøfter vi den bedste måde at investere i Skanskas aktier på.

Hvordan kan man investere i Skanska?

Investering i Skanska kan være interessant: dette Svenske virksomhed lægger stor vægt på bæredygtighed og ved hvordan man vinder interessante projekter over hele verden.

Har du lyst til at købe Skanska aktier? Du kan handle direkte med Skanska-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Skanska aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Skanska aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Om virksomheden Skanska

Det multinationale byggeselskab Skanska er etableret i Sverige. Det er en af verdens største entreprenørvirksomheder. Nogle bemærkelsesværdige byggeprojekter i denne virksomhed omfatter renovering af FN ‘s hovedkvarter, Mater Dei Hospital i Malta og World Trade Center Transportation Hub Project. Selskabets hovedkontor ligger i Stockholm, Sverige.

Virksomhedens historie

Selskabet blev grundlagt af Rudolf Frederik Berg. Han grundlagde selskabet Scanias Cement Casting Ltd i 1887 i Malmö i Sverige. Virksomheden begyndte med produktionen af betonprodukter. Snart blev det et byggefirma. Byggefirmaet ydede et vigtigt bidrag til opførelsen af den Svenske infrastruktur ved at bygge veje, huse, kontorer og kraftværker.

I 1950 ‘erne satte den internationale ekspansion virksomheden i stand til at bevæge sig ind på de internationale markeder. Selskabet blev aktiv i Sydamerika, Afrika og Asien. Det Amerikanske marked blev taget i 1971. Byggefirmaet er nu en af de største i sin sektor. Internationalt anvendte virksomheden navnet Skanska. Dette navn blev virksomhedens officielle navn i 1984.

Erhvervelser og afhændelser

Virksomheden voksede betydeligt i 1990 ‘erne. Væksten kom også gennem opkøb. F.eks. blev Kvaerners byggeafdeling anskaffet i 2000. I 2011 blev det amerikanske selskab Industrial Contractors fra Evansville, Indiana, erhvervet.

Skanska besluttede at afhænde sine Asiatiske investeringer i 2004. Selskabets indiske datterselskab blev solgt til det Italienske-Thailandske udviklingsselskab, et byggefirma med hjemsted i Thailand.

Som De kan se, er Skanska et aktivt selskab, der regelmæssigt overtager andre virksomheder eller afhænder forretningsaktiviteter. Husk, når du begynder at investere i Skanska!

Bidrag til miljøet

Et byggefirma har en høj miljøpåvirkning. Alligevel blev Skanska rangeret som det grønneste selskab i Storbritannien i 2011. Svenska sigter mod at være den grønneste entreprenør i verden, skrev Financial Times i 2014. Virksomheden har etableret “Supply Chain Sustainability School” i Storbritannien. Dette e-lærings initiativ blev oprettet for at uddanne bygge leverandører om bæredygtighed.

Det Amerikanske handelskammer modsatte sig nye LEED standarder for bæredygtige bygninger. Svenska besluttede derfor at trække sig ud af handelskammeret i juli 2013.

Opbygning af en bæredygtig fabrik

I 2015 istandsatte Skanska fabrikken i Bentley i Doncaster, Storbritannien. I den forbindelse leverede virksomheden den mest bæredygtige fabrik i Storbritannien. Den Svenske byggevirksomheds renovering af dette anlæg har gjort fabrikken næsten energineutral til sit operationelle arbejde. Fabrikken er udstyret med et biomasseanlæg og solpaneler.

Mindre energi forbruges. Komplekset er fyldt med dagslys, hvor det er muligt. De led-lamper, der afgiver lys. Der er også installeret vandbesparende toiletter og haner.

Bæredygtighed bliver stadig vigtigere for investorerne. Hvis et selskab som Skanska fokuserer mere og mere på dette, kan det tiltrække socialt bevidste investorer. Dette kan bevirke, at aktiekursen stiger i fremtiden.

Hvordan kan man købe Assa Abloy aktier?

Assa Abloy er et stort Svensk konglomerat, der leverer sikkerheds produkter. Har du lyst til at investere i Assa Abloy? I denne artikel drøfter vi, hvordan man bedst kan købe Assa Abloy aktier.

Hvordan kan man investere i Assa Abloy?

Har du lyst til at købe Assa Abloy aktier? Du kan handle direkte med Assa Abloy-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Assa Abloy aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Assa Abloy aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvor kan du købe Assa Abloy-aktier?
Ønsker du at købe Assa Abloy-aktier på lang sigt? Hos DEGIRO kan du nemt gøre dette. Hos DEGIRO kan du købe og sælge aktier til lave transaktionsomkostninger. Brug knappen nedenfor for at åbne en konto med det samme:

Om virksomheden Assa Abloy

Det Svenske konglomerat Assa Abloy BV leverer produkter og tjenester som nøgler, døre, porte og adgangs automatisering. Adgangskontrol omfatter også identitetskontrol ved hjælp af mærker, kort, nøgler og mobile og biometriske identifikationssystemer. Selskabet har hovedkontor i Stockholm, Sverige.

Assa Abloy’s historie

Virksomheden trådte i kraft i 1994, hvor der var en fusion mellem det Svenske selskab ASSA og den Finske producent af sikkerhedslåse Abloy. Firmaet voksede hurtigt. Et regionalt firma blev et globalt selskab. Mellem 1984 og 2018 steg antallet af ansatte tidoblet. Virksomheden er aktiv i mere end 70 lande verden over.

Erhvervede virksomheder

I Maj 1999 blev det Tyske selskab Effeff Fritz Fuzz erhvervet. Denne erhvervelse gjorde det muligt at trænge ind på markedet for elektromagnetiske låse. I 1999 blev det Israel baserede selskab Mul-T-Lock også erhvervet. Dette er en producent af meget sikre låse.

I 2000 overtog Assa Abloy Global lock gruppen Yale Intruder Security. Overtagelsen fordoblede selskabets størrelse. Anskaffelsen af Assa Abloy HID i samme år tilføjede selskabets produkter elektronisk identifikation.

Betydelige erhvervelser til Assa Abloy er Besam, et Svensk selskab, der er specialiseret i automatiske adgangsdøre, og Fargo Electronics, et selskab, der er specialiseret i udvikling af systemer til sikker udstedelse af bankkort, kreditkort, debetkort og identitetskort.

Erhvervelser

Mange flere virksomheder blev overtaget. Nogle eksempler herpå er erhvervelsen i 2009 af DITEC, en italiensk producent af dør-automatisering og erhvervelsen af Mercor SA i 2013, en Polsk producent af brand og sikkerhedsdøre. Lorient, der er en Britisk designer og producent af dør tætningssystemer af høj kvalitet, vil blive erhvervet i 2018. Bio anlægsområdet, der også er baseret i Storbritannien, vil blive erhvervet i 2020. Dette er et teknologiselskab med henblik på biometrisk adgang og personaleforvaltning.

Når Assa Abloy erhverver andre virksomheder, er det klogt at undersøge, om dette bidrager til virksomhedens resultater. Hvis du tror, at anskaffelserne er positive, kan det være klogt at købe Assa Abloy aktier.

Et virksomhed med gode fremtidsudsigter

Dette virksomhed har gode udsigter. I en stadig mere urbaniseret verden er der et voksende behov for sikkerheds og låse teknologier, som er mere avancerede end de eksisterende mekaniske løsninger. Tendensen i kontorer, virksomheder og hoteller er at sikre digital adgang. En dynamisk virksomhed som Assa Abloy kan helt sikkert drage fordel af dette.

I de seneste fem år, før COVID-19, voksede virksomhedens omsætning med 10,5% hvert år. Fortjenesten var på 9% hvert år. I øjeblikket lider virksomheden under den globale recession. På grund af COVID-19. Når COVID-19 er ovre, kan salg og overskud fortsat vokse.

En investering i et moderne selskab, der reagerer på en moderne tendens, kan helt sikkert være klogt!

Hvordan kan man købe Essity aktier?

Essity er et velkendt Svensk virksomhed, der producerer hygiejne og sundhedsprodukter. Har du lyst til at investere i Essity ved at købe aktier? I denne artikel diskuterer vi, hvor du kan gøre det bedst!

Hvor kan man købe Essity aktier?

Har du lyst til at købe Essity aktier? Du kan handle direkte med Essity-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Essity aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Essity aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Om Essity virksomheden

Essity er en virksomhed med en vigtig position inden for hygiejne og sundhedsprodukter. Virksomheden udvikler og producerer bæredygtig personlig pleje og vævs produkter. Virksomhedens produkter sælges i omkring 150 lande.

Kendte mærker på disse produkter inkluderer TENA, Libero, Libresse, Lotus, Tempo og Vinda. Produkter til engangs produktion produceret af virksomheden inkluderer tissuepapir, babybleer, hygiejneposer, trusseindlæg og plastre.

Virksomheden har hovedkontor i Stockholm, Sverige.

Virksomhedens historie

Dette Svenske virksomhed blev grundlagt i juni 2017. Indtil juni 2017 var Essity en del af firmaet SCA, der blev grundlagt i 1929. Det var dengang et skovbrugs firma. I 1975 købte SCA Mölnlycke AB, en europæisk producent af hygiejneprodukter til engangsbrug. I 2015 annoncerede SCA, at de vil opdele sine skovbrugs og hygiejne virksomheder i to divisioner.

I 2016 blev det meddelt, at SCA ville blive opdelt i to børsnoterede virksomheder. Med adskillelsen af hygiejne virksomheden blev virksomheden Essity AB oprettet i 2017. Virksomheden er nu børsnoteret på Stockholm: Stockholm Stock Exchange.

Kritik af Essity

Essex er den næststørste producent af toiletpapir og lommetørklæder i verden. Greenpeace International gennemførte i 2017 en undersøgelse af denne virksomheds destruktive praksis. For at fremstille deres produkter fældede virksomheden store områder af primær skov i Finland, Sverige og Rusland. Levestederne for truede arter og planter blev ødelagt.

At erstatte naturskov med store plantager skader de oprindelige samfund. Deres rensdyr har f.eks. stadig større problemer med at få adgang til græs stedernes områder. Ifølge Greenpeace skulle Essity alene forlade disse vigtige skove. Med bæredygtighed bliver det stadig vigtigere at lægge pres på et selskabs aktiekurs som Essex. Det er derfor tilrådeligt at udvise forsigtighed, når man investerer i Essity.

Reduktion af vand og energiforbrug i vævsproduktion

Det globale hygiejne og sundhed firma Essity annoncerede i 2019, at de vil investere EUR 37 millioner i et bæredygtigt alternativ fiberanlæg. Denne teknologi gør det muligt at fremstille hygiejneprodukter af høj kvalitet baseret på hvedestrå. Hvedestrå, et landbrugsprodukt, er et bæredygtigt råmateriale. Bæredygtige fordele ved at bruge hvedestrå inkluderer en betydelig reduktion i vand og energiforbrug.

Hvordan kan man købe Electrolux aktier?

Electrolux er et kendt Svensk elektronik selskab, der omfatter velkendte mærker som f.eks. AEG og Zanussi. Har du lyst til at investere i Electrolux ved at købe sine aktier? I denne artikel kan du læse hvordan du gør det!

Hvor kan du købe Electrolux aktier?

Har du lyst til at købe Electrolux aktier? Du kan handle direkte med Electrolux-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Electrolux aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Electrolux aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er Electrolux’ aktiekurs?

Vil du vide, hvordan Electrolux’s aktiekurser er udviklet? I nedenstående graf ses du direkte mod hvilke kurser, der er på aktier. Electrolux kan købe:

Bedrijfsdata fra Electrolux

Nedenfor kan du se de vigtigste virksomhedsoplysninger fra Electrolux.

Beurskursen fra de sidste 5 dage

I nedenstående tabel kan du se Electrolux kurser på de sidste 5 dage:

Fødsel af Electrolux

I 1919 fusionerede Elektro Mekaniska med Lux. Virksomheden Electrolux blev født. I 1957 blev virksomhedsnavnet ændret til Electrolux. I dag er Electrolux AB den største producent af husholdningsapparater i verden. Virksomhedens produkter sælges blandt andet under varemærkerne Electrolux, Zanussi og AEG.

Historien om Electrolux

I 1919 blev der foretaget støvsugere. I 1960 ‘erne gik det ikke godt for firmaet. Ifølge bestyrelsesformanden var virksomheden i vanskeligheder, fordi den var for lille i forhold til sine udenlandske konkurrenter. Virksomheden måtte derfor vokse betydeligt. I 1970’erne og 1980’erne erhvervede Electrolux mange virksomheder. Electrolux voksede op i et verdensberømt selskab.

Den største del af omsætningen, over 60%, opnås ved salg af køkkenudstyr. Salget af vaskemaskiner tegner sig for ca. 20% af omsætningen. Selskabets vigtigste markeder er Europa og Nordamerika. Disse markeder har hver en andel på 30% af det samlede salg. Latinamerika, med en aktie på 20% af det samlede salg, er også et vigtigt marked.

Virksomheder erhvervet af Electrolux

Zanussi og AEG er to virksomheder overtaget af Electrolux. Det tabsgivende Italienske selskab Zanussi blev erhvervet i 1984. I 1992 blev husholdnings afdelingen i det Tyske selskab AEG købt.

Electrolux meddelte i september 2014, at selskabet havde til hensigt at købe General Electrichusholdnings afdeling for et beløb på over 2,5 mia. EUR. Købet ville styrke virksomhedens stilling på det Nordamerikanske marked. Der var imidlertid modstand fra de regulerende myndigheder. Overtagelsen ville føre til mindre konkurrence på markedet for husholdningsapparater. Electrolux besluttede at aflyse overtagelsen i December 2015.

Støvsugere fremstillet af genbrugte materialer

I 2020 tager Electrolux et vigtigt skridt i retning af husholdningsapparaters cirkularitet. Sammen med Stena Recycling har virksomheden udviklet en støvsuger fremstillet udelukkende af 100% genbrugte materialer. Både plast og komponenter kommer blandt andet fra brugte computere, hårtørrer og støvsugere.

Hvordan kan man købe H&M aktier?

H&M er en velkendt og relativt billig modekæde. Virksomheden har butik ambitioner og vokser stadig. En investering i H&M aktier kan derfor være meget rentabel. Men hvordan kan du købe H&M aktier? På denne side kan du læse alt, hvad du behøver at vide, og du kan også finde den sidste aktiekurs her.

Hvor kan man købe H&M aktier?

En investering i H&M kan være interessant: Virksomheden åbner stadig nye forretninger på flere kontinenter. Dette beskytter virksomheden mod regionale tilbageslag. Udover investerer H&M meget i webbutikker, hvilket sandsynligvis er et godt træk. Flere og flere kunder vælger at bestille tøj af bekvemmelighed fra deres dovne stol.

Har du lyst til at købe H&M aktier? Du kan handle direkte med H&M-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for H&M aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for H&M aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Om virksomheden H&M

H&M (Hennes & Mauritz) er den næststørste modekæde i verden og operatør i 57 lande verden over. H&M har næsten 5100 butikker og 20 produktionsanlæg. Den Svenske mode detailhandel har hovedkontor i Stockholm.

Oprettelse af H&M

Grundlæggeren af H&M er Erling Person. I 1947 åbnede han den første butik i Västerås. Denne ret storby ligger meget tæt på Stockholm. På tidspunktet for oprettelsen var navnet på butikken Hennes, hvilket betyder “for hende” på svensk. I begyndelsen blev kun kvinders tøj solgt i værkstedet.

Grundlæggeren indførte et koncept i Europa, som allerede var en succes i Amerika, nemlig at butiksejerne der opnåede betydelige spekulereter. Det gjorde de ved at tilbyde tøj i stor målestok til fordelagtige priser. Anvendelsen af dette Amerikanske koncept i Hennes blev en succes.

buy_hm_shares

Også herretøj

Til at begynde med blev kun kollektioner af dametøj  tilbuddet i H&M’s butikker. Det har ændrede sig i 1968 med erhvervelsen af Mauritz Wittfors. På det tidspunkt var de en forretning og distribution i jagtudstyr og fiskestænger. Persson bruger har erhvervet selskab til også at vinde fodfæste på herrefronten. Han tilføjede herretøj til sit firma. Selskabets navn blev derefter ændret til Hennes & Mauritz.

En succesrig forretning

I 1980’erne og 1990’erne havde selskabet også succes i flere Europæiske lande. I begyndelsen af dette århundrede blev en drøm modtaget: I New York blev den første H&M butik åbnet.

Flere og flere H&M butikker åbner sig rundt om i verden. For eksempel åbnes der forretninger i Asien, Mellemøsten og Latinamerika.

Hemmeligheden bag succes

Hvad er hemmeligheden bag modebutikken’s kæde succes H&M? Deres succes kan ikke formelt være forklaret, når de tilbyder billige beklædningsgenstande af forholdsvis god kvalitet. Hemmeligheden bag succes er at reagere fleksibelt på de ønsker, som deres trend følsomme målgruppe ønsker.

Modekæden tilbyder ikke blot til nye kollektioner om året. Med deres under kollektioner, som justeres dagligt, kan virksomheden reagere på tendenser. Dette giver virksomheden mulighed for at reagere direkte på nye tendenser, som naturligvis er fremragende for virksomhedens rentabilitet.

H&M og velgørenhedsorganisationer

2002: Fra og med 2002 vil 10% af indtægterne fra det badetøj, selskabet sælger, gå til WaterAid. Denne organisation er involveret i vandforsyningen i Tanzania, Bangladesh og Madagaskar blandt andre. I 2008 blev der rejst et beløb på 243.000 euro.

2008: Start på kampagnen “Fashion mod AIDS”. Selskabet samarbejdede med den nonspekulere-organisation, der var udpeget mod AIDS under denne kampagne. Formålet med kampagnen var ved øge bevidstheden blandt unge om hiv og sikker elskov. H&M designede beklædningsgenstande til denne velgørende organisation og 25% af indtægterne gik til projekter, der havde til formål ved at forebygge HIV.

2013: Virksomheden bidrager med 5,5 mio. EUR til H&M Conscious Foundation. Denne fond er fokuseret på at opbygge en bedre verden. Udgangspunktet er FNs årtusind mål.

Disse donationer til velgørende organisationer giver varemærket og godt navn. Dette tilskynder kunderne til at vælge H&M beklædnings mærket, hvilket naturligvis er godt for virksomhedens rentabilitet. Dette kan derfor være en god grund til at købe H&M aktier.

På trods af H&M’s løfte, der er ikke er nogen livsindtægt for skræddere

Modekæden H&M gav tilsagn i 2013 om, at det ville give en levende indtægt til ca. 850.000 tekstilarbejdere, der arbejdede for virksomheden. Ifølge selskabet ville dette mål blive nået ved udgangen af 2018. I 2018 gennemført den internationale organisation Clean Clothes Campaign forskning i Bulgarien og Tyrkiet.

Undersøgelsen viste, at virksomheden ikke har modtaget sit løfte om bedre arbejdsvilkår og højere lønninger. Mange arbejdstagere vil ifølge forskningen leve under fattigdomsgrænsen i 2018. Desuden arbejder de ansatte til mange timer. I Bulgarien og Tyrkiet tjener arbejdstagere, der arbejder for henholdsvis virksomheden, kun 9% og 29% af mindstelønnen i Europa.

Den slags nyheder kan lægge pres på aktiekursen. Investorerne mener i stigende grad, at det er mulig, at et selskab betragter alle interessenter.

Hvor kan man købe Volvo aktier?

Volvo er et velkendt Svensk bilmærke. Især i økonomisk god tider køber folk mange biler: En investering i et bilmærke som Volvo kan derfor være en god idé. I denne artikel ser vi på, hvordan man køber Volvo aktier. Du kan også finde Volvos seneste aktiekurs.

Hvordan kan man købe Volvo aktier?

Når man har tillid til økonomien, kan det være smart at købe Volvo aktier. Når folk har meget at bruge, er de mere tilbøjelige til at købe en ny bil. Det er nødvendigt at holde nøje øje med, hvordan konkurrenterne klarer sig. Når varemærket mister sin popularitet, kan det være bedre at investere i et andet bilmærke. Har du lyst til at købe Volvo aktier? Du kan handle direkte med Volvo-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Volvo aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Volvo aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen på Volvo ?

Vil du vide, hvordan aktiekursen på Volvo udvikler sig? I grafen nedenfor kan du med det samme se prisen for dine aktier i Volvo kan købe og sælge.

Volvo Company Information

Nedenfor kan du se Volvo vigtigste virksomhedsinformation.

Volvo analyse

Før du beslutter dig for, om du vil købe eller sælge Volvo , er det vigtigt først at analysere aktien grundigt. I oversigten nedenfor kan du se, hvordan Volvo har udviklet sig gennem den seneste periode.

Aktiekurser for de sidste 5 dage

I nedenstående tabel kan du se Volvo aktiekurser for de sidste 5 dage:

Hvad gør Volvo pris i 2024?

Er du nysgerrig efter, hvad analytikere tror, ​​Volvo vil gøre i 2024 og derefter? Vi kombinerede analytikerprognoser ved hjælp af data fra Alpha Vantage. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om Volvo aktiekurs og muligvis ikke går i opfyldelse. Lav derfor altid din egen research!

Om virksomheden Volvo

Volvo er et velkendt Svensk bilmærke. Bilerne er produceret af Volvo Car Corporation. Mærket blev grundlagt under et bestyrelsesmøde den 10. maj 1926. Ved grundlæggelsen blev mærket ejet af den kugle ledende producent SKF. Initiativet til oprettelse af Volvo blev taget af lederen af salgsafdelingen Assar Gabrielsson og Gustaf Larson.

buy volvo shares

Kugle ledende producent SKF

Volvos historie starter ikke med biler, men med kuglelejer. Ab Svenska Kullager Fabriken (SKF) blev grundlagt i 1907. I 1914 blev en medarbejder i SKF sendt til USA for at undersøge, om en billig bold med navnet Volvo var levedygtig: Forskning viste, at dette var tilfældet. I 1915 blev Volvo registreret som et varemærke af SKF. Navnet Volvo, latinsk til jeg ruler , gjaldt kuglelejer og senere til biler.

Volvo personbiler

Den første Volvo, Volvo 04, blev vist til verden den 14. april 1927. Volvo voksede støt efter indførelsen af denne første personbil.

Et stort skridt på markedet for personbiler blev taget efter Anden Verdenskrig ved introduktion af Volvo P444. Fra 1956 begyndt Volvo under ledelse af Gunnar Engellau at vokse. Volvo har sat foden på det Amerikanske mærke. De åbnede også nye fabrikker i Göteborg og Gent.

I 1974 blev den Nederlandske bilproduktive DAF overtaget. DAF 66 blev til Volvo 66. Den efterfølger, som DAF udviklede, kom på markedet som Volvo 343. Med den faste Volvo 240 og Volvo 740 havde Volvo ikke et sporty image i firserne. Derfor blev den sporty Volvo 480 ES indsendt i 1985. Andre modeller fulgte, f.eks. Volvo 440 (1988) og Volvo 460 (1989).

Volvo er en forholdsvis lille aktør på bilmarkedet. Derfor besluttede Volvo at sælge sin personbil division. Personbil divisionen blev købt i 1999 af den Amerikanske bilmærke Ford.

Volvos bilfabrikker ligger i Chengdu og Daqing. I USA blev der opdateret en ny fabrik i Charleston (North Carolina). De første biler rullede ud af fabrikken ved udgangen af 2018.

Volvo og sikkerhed

På sikkerhedsområdet spiller Volvo en pionerrolle. Virksomheden er kendt for sine mange nyskabelser på sikkerhedsområdet. En ingeniør, der arbejder i Volvo, opfandt f.eks. trepunkts sele i 1959. At bære et trepunktssele øger risikoen for at overleve en ulykke med 50%.

Hvordan kan man købe Ericsson aktier?

Ericsson er et velkendt Svensk selskab, der bygger mobilnetværk: De har for nylig gjort det til KPN. Har du lyst til at investere i Ericsson ved at købe deres aktier? I denne artikel ser vi på, hvordan man kan investere i Ericssons og man kan også finde den nuværende aktiekurs her.

Hvordan kan man købe Ericsson aktier?

Har du lyst til at købe Ericsson aktier? Du kan handle direkte med Ericsson-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Ericsson aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Ericsson aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen på Ericsson?

Vil du vide, hvordan aktiekursen på Ericsson udvikler sig? I grafen nedenfor kan du med det samme se prisen for dine aktier i Ericsson kan købe og sælge.

Ericsson Company Information

Nedenfor kan du se Ericsson vigtigste virksomhedsinformation.

Ericsson analyse

Før du beslutter dig for, om du vil købe eller sælge Ericsson , er det vigtigt først at analysere aktien grundigt. I oversigten nedenfor kan du se, hvordan Ericsson har udviklet sig gennem den seneste periode.

Aktiekurser for de sidste 5 dage

I nedenstående tabel kan du se Ericsson aktiekurser for de sidste 5 dage:

Hvad gør Ericsson pris i 2024?

Er du nysgerrig efter, hvad analytikere tror, ​​Ericsson vil gøre i 2024 og derefter? Vi kombinerede analytikerprognoser ved hjælp af data fra Alpha Vantage. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om Ericsson aktiekurs og muligvis ikke går i opfyldelse. Lav derfor altid din egen research!

Om Ericsson, virksomheden

I dag producerer det Svenske selskab Ericssons telekommunikationsudstyr udstyr. I 1990’erne var virksomheden bedst kendt som producent af mobiltelefoner. På det tidspunkt, med en markedsandel på over 30%, var selskabet blandt lederne på mobiltelefonmarkedet. Selskabets hovedkontor ligger i Stockholm.

Buy Ericsson shares

Virksomhedens historie

Lars Magnus Ericsson oprettede selskabet i 1876 som en butik til erstatning af telegraf udstyr. En ordre i 1878 til at reparere nogle Bell telefoner inspireret ham til at købe og studere nogle af Siemens telefoner. I 1879 dukkede Ericsson’ første telefoner op på markedet.

Da Henrik Tore Cedergren i 1883 oprettede et uafhængigt telefonnetværk, fik Ericsson til opgave at levere udstyret til dette net. I 1884 blev den første manuelle telefon udveksling med en strømtavle vist på markedet. Ericsson opnåede en dominerende stilling på markedet for manuel telefoncentraler i det 20. århundrede.

I 1987 dukkede Ericssons første mobiltelefon, Hot Pocketline, op på markedet. Ericsson er blevet en af de største producenter af mobiltelefoner. Virksomheden ledte store tab i slutningen af 1990’erne. Den tabsgivende afdeling af mobiltelefoner blev et joint venture med Sony, der hedder Sony-Ericsson. Ericssons kerneforretning er udvikling og indførelse af mobilnetværk.

Ericsson bliver offentlig

I 1928 begyndte selskabet at udstede A og B aktier. A aktierne svarede til 1000 A aktier med hensyn til stemmefordeling. Ved at udstede mange B aktier i 1928 tjente firmaet mange penge. I dag er Ericssons aktier noteret på børsen i Stockholm: Stockholm Stock Exchange og på USA. Nasdaq.

KPN tillader fornyelse af Ericssons kerne netværk

KPN besluttede i oktober 2020 at forny sit kerne netværk, hvor alle trafikstrømme mødes. Ifølge KPN vil denne innovation forbedre kvaliteten af 5G netværket. Denne innovation sker med udstyr fra det Svenske virksomhed Ericsson. For sin sikkerhed ønsker KPN at få kernen i sit netværk fornyet af en vestlig virksomhed. Det Kinesiske firma Huawei, som blev udelukket af KPN i 2019 for at forny kernen i netværket, har bygget andre dele af KPNs netværk.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!