Hvordan kan man købe H&M aktier?

H&M er en velkendt og relativt billig modekæde. Virksomheden har butik ambitioner og vokser stadig. En investering i H&M aktier kan derfor være meget rentabel. Men hvordan kan du købe H&M aktier? På denne side kan du læse alt, hvad du behøver at vide, og du kan også finde den sidste aktiekurs her.

Hvor kan man købe H&M aktier?

En investering i H&M kan være interessant: Virksomheden åbner stadig nye forretninger på flere kontinenter. Dette beskytter virksomheden mod regionale tilbageslag. Udover investerer H&M meget i webbutikker, hvilket sandsynligvis er et godt træk. Flere og flere kunder vælger at bestille tøj af bekvemmelighed fra deres dovne stol.

Har du lyst til at købe H&M aktier? Du kan handle direkte med H&M-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for H&M aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for H&M aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

Om virksomheden H&M

H&M (Hennes & Mauritz) er den næststørste modekæde i verden og operatør i 57 lande verden over. H&M har næsten 5100 butikker og 20 produktionsanlæg. Den Svenske mode detailhandel har hovedkontor i Stockholm.

Oprettelse af H&M

Grundlæggeren af H&M er Erling Person. I 1947 åbnede han den første butik i Västerås. Denne ret storby ligger meget tæt på Stockholm. På tidspunktet for oprettelsen var navnet på butikken Hennes, hvilket betyder “for hende” på svensk. I begyndelsen blev kun kvinders tøj solgt i værkstedet.

Grundlæggeren indførte et koncept i Europa, som allerede var en succes i Amerika, nemlig at butiksejerne der opnåede betydelige spekulereter. Det gjorde de ved at tilbyde tøj i stor målestok til fordelagtige priser. Anvendelsen af dette Amerikanske koncept i Hennes blev en succes.

buy_hm_shares

Også herretøj

Til at begynde med blev kun kollektioner af dametøj  tilbuddet i H&M’s butikker. Det har ændrede sig i 1968 med erhvervelsen af Mauritz Wittfors. På det tidspunkt var de en forretning og distribution i jagtudstyr og fiskestænger. Persson bruger har erhvervet selskab til også at vinde fodfæste på herrefronten. Han tilføjede herretøj til sit firma. Selskabets navn blev derefter ændret til Hennes & Mauritz.

En succesrig forretning

I 1980’erne og 1990’erne havde selskabet også succes i flere Europæiske lande. I begyndelsen af dette århundrede blev en drøm modtaget: I New York blev den første H&M butik åbnet.

Flere og flere H&M butikker åbner sig rundt om i verden. For eksempel åbnes der forretninger i Asien, Mellemøsten og Latinamerika.

Hemmeligheden bag succes

Hvad er hemmeligheden bag modebutikken’s kæde succes H&M? Deres succes kan ikke formelt være forklaret, når de tilbyder billige beklædningsgenstande af forholdsvis god kvalitet. Hemmeligheden bag succes er at reagere fleksibelt på de ønsker, som deres trend følsomme målgruppe ønsker.

Modekæden tilbyder ikke blot til nye kollektioner om året. Med deres under kollektioner, som justeres dagligt, kan virksomheden reagere på tendenser. Dette giver virksomheden mulighed for at reagere direkte på nye tendenser, som naturligvis er fremragende for virksomhedens rentabilitet.

H&M og velgørenhedsorganisationer

2002: Fra og med 2002 vil 10% af indtægterne fra det badetøj, selskabet sælger, gå til WaterAid. Denne organisation er involveret i vandforsyningen i Tanzania, Bangladesh og Madagaskar blandt andre. I 2008 blev der rejst et beløb på 243.000 euro.

2008: Start på kampagnen “Fashion mod AIDS”. Selskabet samarbejdede med den nonspekulere-organisation, der var udpeget mod AIDS under denne kampagne. Formålet med kampagnen var ved øge bevidstheden blandt unge om hiv og sikker elskov. H&M designede beklædningsgenstande til denne velgørende organisation og 25% af indtægterne gik til projekter, der havde til formål ved at forebygge HIV.

2013: Virksomheden bidrager med 5,5 mio. EUR til H&M Conscious Foundation. Denne fond er fokuseret på at opbygge en bedre verden. Udgangspunktet er FNs årtusind mål.

Disse donationer til velgørende organisationer giver varemærket og godt navn. Dette tilskynder kunderne til at vælge H&M beklædnings mærket, hvilket naturligvis er godt for virksomhedens rentabilitet. Dette kan derfor være en god grund til at købe H&M aktier.

På trods af H&M’s løfte, der er ikke er nogen livsindtægt for skræddere

Modekæden H&M gav tilsagn i 2013 om, at det ville give en levende indtægt til ca. 850.000 tekstilarbejdere, der arbejdede for virksomheden. Ifølge selskabet ville dette mål blive nået ved udgangen af 2018. I 2018 gennemført den internationale organisation Clean Clothes Campaign forskning i Bulgarien og Tyrkiet.

Undersøgelsen viste, at virksomheden ikke har modtaget sit løfte om bedre arbejdsvilkår og højere lønninger. Mange arbejdstagere vil ifølge forskningen leve under fattigdomsgrænsen i 2018. Desuden arbejder de ansatte til mange timer. I Bulgarien og Tyrkiet tjener arbejdstagere, der arbejder for henholdsvis virksomheden, kun 9% og 29% af mindstelønnen i Europa.

Den slags nyheder kan lægge pres på aktiekursen. Investorerne mener i stigende grad, at det er mulig, at et selskab betragter alle interessenter.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *