Hvad betyder mining og hvordan kan man mine bitcoins?

Du har måske hørt om det: Bitcoin mining. Men hvad er det, og hvordan fungerer det? Det lyder kompliceret, men det er det ikke. Så hvis vi udelader de svære ord, hvad kan vi så fortælle dig om Bitcoin mining og hvordan det fungerer?

Hvad betyder Bitcoin Mining?

Når du hører ordet Bitcoin mining, vil du hurtigt tænke på “Creating new Bitcoins”,, men det er faktisk ikke den rigtige beskrivelse. Navnet er lidt af en strækning. Essensen af minedrift er behandling af transaktioner i blokke. Minearbejdere modtager også belønningen i form af Bitcoins og sikrer netværket. Men hvad er en minearbejder? Mere om det senere.

Et decentraliseret netværk

Lad os først gå til det decentrale netværk. Dette er et andet svært ord, men det betyder faktisk ikke andet end et netværk, der ikke kontrolleres af nogen regering eller et andet centralt parti. Netværket omkring Bitcoins og andre kryptovalutaer er decentraliseret. Det giver dig mulighed for at modtage, sende og administrere penge. Meget praktisk!

Netværket er meget enkelt. Sig, at du vil betale en ven nogle penge, fordi du har købt noget af ham, og du vil gøre det i Bitcoins. Du åbner simpelthen din wallet, scanner hans QR kode og sender de Bitcoins, du vil give. Transaktionen behandles straks uden indblanding fra en bank eller andet. Din ven modtager sine penge direkte i wallet.

Lad os nu se på dette med en transaktion gennem banken. Gennem din banks app kan du også sende penge hurtigt, det er sandt. Men det er lidt langsommere. Du sender det fra bank til bank i stedet for fra person til person som med Bitcoin wallets. Hvis du begge har den samme bank, vil den være der næsten med det samme, men hvis din ven har en anden bank, kan det tage et par dage. Eller hvad med en bank i udlandet? Så tager det endnu længere tid. Du er derefter afhængig af banken og dens arbejdsmetoder.

bitcoin mining

Hvem kontrollerer transaktionerne?

Når du overfører et beløb via en bank, kontrollerer banken transaktionen. I dag er meget af processen automatiseret, men banken er stadig den, der godkender og registrerer transaktionerne. For eksempel, hvis du foretager en transaktion over et bestemt beløb, sendes der ofte en rapport til skattemyndighederne for at forhindre svindel.

Det decentrale netværk er det, der styrer overførslen af Bitcoins. Dette netværk består af et netværk af computere, som alle behandler din transaktion. Hver node i dette netværk har sin kopi af hele transaktions historikken for den ene bitcoin. Derfor behandles alle transaktioner af alle de computere, der er forbundet til netværket og behandles til bloks.

Disse bloks af transaktioner er alle i en kronologisk rækkefølge, der starter med gamle og slutter med nye transaktioner. Dette skaber en kæde af blokke af transaktioner. Dette kaldes en blockchain. En kæde af bloks.

Gennem transaktioner, bloks og blockchain kommer vi tilbage til mining og miners. Miners er de arbejdere, der sætter Bitcoin transaktioner i bloks i blockchain. Følger du stadig med os?

Miners og deres blocks

Vi ved nu, hvad miners betyder, men hvordan fungerer miners i praksis? Du ville tro, at alle bare kan tilføje bloks til blockchain. Det kan de faktisk. For at tilføje en transaktion skal din computer gætte den korrekte løsning på puslespillet. Jo hurtigere computeren kan gøre dette, jo flere løsninger kan den levere pr. sekund.

Hver computer ønsker at gætte løsningerne så hurtigt som muligt for at tilføje en blok til blockchain. For at opnå dette behandler computeren alle oplysninger fra alle transaktionerne og sætter dem i en blok. Derefter kører det gennem en algoritme. Svaret, der kommer gennem algoritmen, skal være korrekt. Først når dette er tilfældet, kan en mining tilføje bloks. For at kunne alt dette har computeren brug for computerkraft. Med andre ord: du skal kunne bevise, at det udstyr, du vil bruge til mining, har gjort sit arbejde. Når dette sker, taler vi om bevis på Proof of Work.

Vederlag af miners

En god computer er dyr, og computercraft også. Du har også brug for energi til at køre din computer. Også dette skal betales månedligt. Det er derfor miners modtager en belønning i form af Bitcoins. For miners er dette motivationen til at udføre deres arbejde. Belønningen varierer, men kan være op til 12,5 bitcoins pr. transactions blok. Dette kan tilføje ganske pænt. De Bitcoins, de modtager for dette, er nye Bitcoins. En miner modtager også alle transaktionsgebyrer for de enkelte transaktioner.

Vederlag for mining er ikke altid det samme. Belønningen halveres hvert 4. år. Denne proces kaldes Bitcoin block halving.

Miners sikre netværket

Bitcoin koden indeholder en masse oplysninger. Disse oplysninger indeholder f.eks. En kode, der gør det muligt at tilføje en blok hvert 10. minut. Hvis vi ser på netværket i dag, består det af tusinder af miners. For at sikre, at denne minedrift fortsætter i 10 minutter, skal sværhedsgraden øges. Hvis dette ikke ville ske, frigives bloks for hurtigt.

Dette er et besvær, men på den anden side øger sikkerheden på netværket også ved at justere sværhedsgraden. Som individ er det i øjeblikket stort set umuligt at få kontrol over Bitcoins. Hackers vil altid prøve, men det er gjort meget svært for dem. Som hacker har du brug for mere end halvdelen af computerkraften i hele netværket. Når der er et angreb på blockchain, kalder vi det et 51% angreb. Et angreb er imidlertid næsten umuligt, simpelthen fordi der kollektivt er for meget computerkraft.

Kan du selv mine bitcoins?

Som person er det næsten ikke længere rentabelt at mine bitcoins selv. I de første år var dette stadig muligt. Dengang havde du kun brug for en vis teknisk viden om Bitcoins og en god bærbar computer, og du kunne mine Bitcoins. Imidlertid slutter flere og flere minearbejdere sig, og som vi lige har nævnt, stiger sværhedsgraden. Som et resultat har du brug for bedre udstyr for at kunne mine bitcoins. Det er derfor nu næsten umuligt at gøre dette selv. Under alle omstændigheder er den simple bærbare ikke længere tilstrækkelig.

Mining pools kører showet

Men hvem udfører mining, og hvordan fungerer det? Et spørgsmål, der har et klart svar: mining pools. Mining pools er de virksomheder, der i øjeblikket kontrollerer det meste af Bitcoin mining.

Mining pools er virksomheder, der går sammen og derfor kan styre mining processen. Hvis du har lyst til at mine bitcoins selv, kan du deltage i en mining pool. Indtægterne fra mining pool er delt mellem antallet af deltagere.

At Tjene Penge på Bitcoin Mining

Fordi indtægterne er delt mellem deltagerne, er der desværre også meget mindre bitcoin tilovers pr. person. Derfor er det ikke rigtig rentabelt at udvinde bitcoins selv. Men hvis du vil, kan du selvfølgelig mine Bitcoins for at understøtte netværket.

Vil du stadig tjene penge på at udvinde bitcoins? I så fald er der altid en løsning. En af løsningerne er at udvinde krypto mønter ved hjælp af kombineret computerkraft.

Udstyr til mining

Hvis du har besluttet at mine bitcoins, har du naturligvis brug for det rigtige udstyr. Dette kan gøres med avancerede ASIC chips. Men lad være med at løbe til supermarkedet, for de sælger ikke disse chips der. Og du vil sikkert også savne dem i dit spisekammer. ASIC chips er noget helt andet.

Det mest kendte mining kommer fra fabrikken i det kinesiske firma Bitmain. Af og til frigiver denne producent nyt udstyr, der gør det muligt at minde kryptovaluta. Bitcoin og Litecoiner to af dem.

Dette nyeste udstyr er naturligvis ikke billigt. For at købe udstyret skal du sandsynligvis betale en regning på over $1000. Okay, det er mange penge, men giver det dig mulighed for at komme i gang? Nej desværre ikke; der er flere omkostninger forbundet. Som vi nævnte tidligere, er der også spørgsmål om strømforbrug, fordi din computer kører hele dagen. (Og glem ikke natten).

Desuden producerer udstyret meget støj og varme. Så computeren skal være et sikkert sted, hvor den kan slippe af med varmen, og hvor ingen bliver generet af støjen.

For hvert problem er der selvfølgelig en løsning. Minearbejdere er undertiden meget kreative. Der er allerede historier om minearbejdere, der ønskede at starte minedrift og sætte computerne i et tomat drivhus. Der var støj og varme ikke et problem.

Hvorfor er der miners?

Hvorfor vil du gerne mine? Udstyret er dyrt, og resultatet er usikkert. Svaret er enkelt, naturligvis for spekulere! Hvis du har det rigtige udstyr, kan din computer hurtigt finde løsningen på puslespillet. Du vil derefter have gennemført transaktionen korrekt og modtage nye Bitcoins.

Som vi alle ved nu, kan Bitcoins hurtigt stige i værdi, så din tegnebog kan være meget mere værd i dag, end den var i går, uden at du skal gøre noget.

Cloudmining

Kan du stadig mine, når du ikke har det rigtige udstyr? Ja du kan! Du kan ansætte et cloud mining selskab.

Hvis du vil i gang med mining, kan et cloud mining firma hjælpe dig. Dette kan spare dig for mange penge. Disse virksomheder har oprettet deres datacentre, ofte i lande, hvor energi er meget billigere end i Europa.

Det er nu klart, at de computere, der bruges til mining, forbruger meget strøm, og det forhindrer mange minears i at arbejde. Computerne bliver også varme på grund af de mange beregninger, og har derfor brug for en måde at køle ned. Hvis du placerer en sådan computer i et varmt land, skal den arbejde meget hårdere for at køle ned, end i et land, hvor den som standard er kold. Island er derfor et meget populært sted for cloud mining virksomheder.

En anden fordel ved at starte mining via et cloud mining selskab er den begrænsede viden, der kræves. Selvfølgelig har du brug for lidt viden om Bitcoins og minedrift, men du har stadig brug for mindre viden, end hvis du skulle gøre alt selv. Du behøver ikke købe noget udstyr, installere noget selv, og du behøver ikke at håndtere støj og varme. Så det er heller ikke nødvendigt at finde en løsning på dette.

Inden du tager til en cloud miner, er det en god idé at foretage nogle undersøgelser. Desværre er der også svindlere på dette marked, og du vil selvfølgelig for enhver pris undgå dem. Ofte er det virksomheder, der lover at lave afkast, der er for gode til at være sande. Hvis en virksomhed er gennemsigtig omkring sin adresse og kontaktoplysninger, er dette meget mere troværdigt. Vær også opmærksom på fotos af datacentret og anmeldelser.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *