Hvordan kan du investere i Tyske aktier?

Hvor kan du købe de Tyske aktier?

Det er også muligt at købe Tyske aktier og indeksfonde på lang sigt. Hos online børsmæglere kan du nemt gøre dette til lave priser.

En af de billigste børsmæglere til at købe Tyske aktier er eToro. Med eToro betaler du ingen kommission, så du kan også investere et lille beløb i et Tysk selskab. Brug knappen nedenfor for at åbne en gratis konto med eToro:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

Du kan investere i aktier fra dit land, men du kan også udvide din horisont. I Tyskland er der også mange interessante aktier at investere i. På denne side kan du finde den billigste metode til at investere i Tyske aktier.

Hvor kan du investere i Tyske aktier mod lave gebyrer?

Har du lyst til at investere i tyske aktier? Så er det vigtigt at vælge en børsmægler, hvor du kan gøre dette billigt.

Hvor kan du købe og sælge Tyske aktier?

De kan vælge at investere aktivt i Tyskland ved at anvende CFD'er. Med en CFD kan man placere ordrer på både faldende og stigende priser, som giver mulighed for at reagere på den seneste markedsudvikling. En god part i aktivt at handle med CFD'er i Tyskland er PIus500. Brug knappen nedenfor at åbne en gratis demo konto:

Der tabes penge på 80% af CFD-detailkontiene.

Hvordan kan du opnå bedre resultater med investeringer i Tyskland?

Vil du opnå bedre resultater med dine investeringer i Tyske virksomheder? Så er det vigtigt at tage disse investeringstips i betragtning.

Diversificering

Det er vigtigt at sprede Deres risici så meget som muligt. Det kan De gøre ved f.eks. at investere en del af Deres penge i Tyske aktier. Men også i Tyskland er det vigtigt at sprede Deres risici så meget som muligt. Det kan man gøre ved at investere i virksomheder, der er aktive i forskellige sektorer. På den måde kan man reducere den såkaldte sektorspecifikke risiko.

Invester med penge du har råd til

Især mange uerfarne investorer begår den fejl at investere med penge i Tyske aktier, som de ikke har råd til at gå glip af. Derefter er de tvunget til at lukke deres investerings positioner, når priserne falder kraftigt. Som investor har du brug for en lang tidshorisont: Sørg derfor for kun at investere med penge, som du ikke har brug for i den nærmeste fremtid.

Giv et gunstig risiko: belønningsforhold

Kun åbne investerings positioner med et gunstigt forhold mellem dit potentielle overskud og tab. Det tilrådes at tage et godt kig på pris diagrammet for dette. Er prisen højere end nogensinde, og er der intet tegn på, at virksomheden vil klare sig meget bedre i fremtiden? Derefter er den potentielle fortjeneste på aktien for lav, og du skal se efter en bedre investeringsmulighed.

Følg med nyhederne

Når du skal investere i en anden region, er det vigtigt at følge nyhederne der. Når de Tyske forbrugers tillid aftager, vil Tyske virksomheder ofte klare sig mindre godt. Eurokursen spiller også en vigtig rolle, især for virksomheder, der opererer internationalt.

Hvad er de bedste Tyske aktier?

Den bedste aktie er altid den aktie, hvormed man opnår de bedste resultater. Det er selvfølgelig lidt svagt. Faktum er, at der ikke er nogen objektiv bedste aktie, da ikke alle dele er egnede for alle. For eksempel er nogle aktie har større risici end andre og tiltrækker derfor en anden type investor.

Vi har noteret de mest populære Tyske aktier til dig. Disse er alle store tyske virksomheder, hvor du sikkert kan købe et par aktier:

Som du kan se, er der mange Tyske bilproducenter på listen. Servicevirksomheder som Allianz og Deutsche Bank er også populære blandt investorer.

Selvfølgelig er der mange flere Tyske aktier, hvor du kan investere som investor.

Disse aktier er dog de mest populære blandt investorer.

tysk_aktier-køb

Online investering i Tyske aktier

Hvis du har lyst til at investere i Tyske aktier, behøver du ikke gå til den Tyske børs. I dag kan du investere i aktier online, selv med udenlandske aktier.

For at investere i Tyske aktier skal man oprette en konto hos en pålidelig online børsmægler. Så beslutter du selv, hvilke aktier du vil investere i, og hvor mange penge du vil bruge. Når først du har fastlagt din strategi, skal du bare købe de relevante aktier. Du kan købe aktierne ved hjælp af din børsmægleres handelsplatform.

Vil du vide, hvilke børsmæglere du kan købe de tyske aktier uden at betale høje transaktionsgebyrer? Se vores oversigt over de bedste mæglere, og vælg den mulighed, der passer dig bedst:

Tip: Øv dig med en demo konto

Vi råder dig til ikke at starte med at investere i Tyske aktier. Hvis man ønsker at opnå så meget overskud som muligt med Deres investering, er det bedre at foretage investeringer først. Først når du har investeret gratis ved at bruge falske penge, bør du overveje at åbne en ægte konto. Nu kan du begynde at investere med din kapital i Tyske aktier.

Vil du gerne vide, hvilke mæglere du kan åbne en gratis demo? Klik derefter på knappen nedenfor:

Hvordan kan du investere i DAX-30 indekset?

De kan også vælge at investere i den tyske økonomi ved at købe en fond eller ETF. Et institut følger f.eks. et økonomisk indeks for f.eks. et land. DAX-30 er det bedst kendte og mest populære valg. DAX-30 er børsindekset for Frankfurt og indeholder de 30 største Tyske virksomheder, der er noteret på børsen. Indekset giver derfor et godt overblik over de økonomiske resultater i Tyskland.

Har du lyst at investere i DAX-30 indekset? Så kan du gøre det relativt uforklarligt hos DEGIRO. I DEGIRO kan man investere uden transaktionsomkostninger i investeringsfonde, som indgår i den centrale udvælgelse. Brug knappen nedenfor at åbne en konto hos DEGIRO:

Investering i Tyske aktier bliver stadig mere populær

Online børsmægleren Binck gennemførte en undersøgelse af Tyske investeringer i Holland. Denne forskning viser, at investeringer i Tyske aktier bliver stadig mere populære i vores land. Siden begyndelsen af 2015 har nederlandske private investorer øget deres investeringer i Tyske aktier med mindst 40%. Dette er ikke uden grund, da investering i Tyske aktier giver Dem mulighed for at opnå et godt resultat.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Hvordan kan man købe BMW aktier?

BMW er forkortelsen for Bayerische Motoren Werke AG. Dette multinationale selskab fremstiller og sælger motorcykler og biler. Virksomheden er en af verdens største bilproducenter. BMW fremstiller biler, der er dyrere. Mini og Rolls-Royce er andre mærker, der ejes af BMW. Selskabets hovedsæde ligger i München. I vores omfattende analyse kan man læse, om det er interessant at købe BMW aktier. Vi forklarer også de bedste metoder, man kan anvende for at investere i BMW.

Hvordan kan man købe BMW aktier?

BMW ‘s bilmærke er velkendt og efterspurgt efter hele verden. Det kan være interessant at tilføje aktier i BMW til din aktieportefølje. Når virksomheden klarer sig godt, kan man opnå et godt afkast. Har du lyst til at købe BMW aktier? Du kan handle direkte med BMW-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for BMW aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for BMW aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for BMW lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på BMW? Grafen nedenfor viser, hvordan BMW s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om BMW :

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om BMW.

Analyse af BMW:

Før man beslutter, om man skal købe eller sælge BMW-aktier, er det vigtigt at analysere aktien først. Nedenstående oversigt viser, hvordan BMW-aktien har udviklet sig i den seneste periode.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for BMW de seneste 5 dage:

Hvad vil aktiekursen på BMW gøre i 2024?

Er du nysgerrig efter at vide, hvad analytikerne tror, at BMW vil gøre i 2024 og de kommende år? Ved hjælp af data fra Alpha Vantage har vi kombineret analytikernes prognoser. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om kursbevægelserne for BMW, og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse. Lav altid din forskning!

Investere i BMW: komplet guide

Hvorfor kan investering i BMW være attraktivt?

Det kan være fordelagtigt at investere i BMW. En god grund til at investere i virksomheden er dens stærke omdømme. I 2012 vandt selskabet endog prisen for det mest internationalt kendte selskab. Folk køber ofte en bil, der matcher deres identitet. Et populært varemærke er derfor meget vigtigt for det fremtidige salg og selskabets potentielle succes.

Et andet vigtigt punkt er, at BMW erkender, at socialt iværksætteri bliver stadig vigtigere. Biler forurener, og folk, der bekymrer sig om miljøet, lægger mere vægt på rene biler. BMW forsøger at gennemføre forbedringer, der reducerer bilernes emissioner. De arbejder for eksempel på nye, økologiske brændstoffer. Et eksempel herpå er biler, der kører på hydrogen. I skrivende stund har BMW allerede lanceret over 20 modeller på markedet, som er mindre forurenende. Er du en investor, der sætter pris på miljøet? Så kan du overveje at investere i BMW.

Buy BMW shares

BMW klarer sig også godt med hensyn til kvalitet. Forbrugerne finder det stadig vigtigere, at de produkter, de køber, er af høj kvalitet. De fabrikker, de anvender i Amerika, den højeste standarder for at garantere denne kvalitet. De investerer også mange penge i personale af høj kvalitet. Der er naturligvis også en ulempe ved denne kvalitet: BMW biler er ret dyre.

BMW kan desuden tag fordel af de forskellige innovationer. De ser hen til udviklingen af selvstændige, selvkørende køretøjer. BMW investerer mange penge i udviklingen af nye teknikker. Selskabet vil drage fordel af dette i fremtiden, hvilket kan gøre aktiekursen endnu større i fremtiden.

BMW har opbygget et ry som et bilmærke af høj kvalitet. De er meget serviceorienterede. Fordi de også har et stort marked i Kina, er der stadig plads til vækst. Alle disse faktorer kan gøre en investering i BMW interessant.

Hvilke risici er der ved at investere i BMW?

Investering i BMW er naturligvis ikke uden risici. Det er vigtigt at overveje risiciene, før De beslutter at købe BMW aktier. Den høje omkostningsstruktur udgør en risiko for BMW. Produktionsomkostningerne er derfor højere, og BMW kan ikke konkurrere på prisen. Så længe der er nok mennesker, der vil købe en dyr bil, behøver det ikke at være et problem. Men i økonomisk dårlige tider kan det sænke salgstallene.

Virksomheden har også ringe variation inden for varemærker. BMW ejer BMW, MINI og Rolls-Royce. Med disse mærker kan de kun betjene et begrænset markedssegment. Dette gør virksomheden mere følsom over for negativ udvikling i et bestemt kundesegment.

En anden risiko er fremtidige stigninger i brændstofpriserne. Når det bliver (for) dyrt at køre bil, vil flere søge alternativer. Samtidig kan stigende råvarepriser medføre øgede omkostninger for BMW. Det er derfor vigtigt at holde øje med priserne på olie og råvarer, når man overvejer en investering i BMW.

Investing in BMW

Det er også vigtigt at holde øje med konkurrencen. Især i den Vestlige verden er markedet mættet. Folk har ofte deres yndlingsmærke, og det er svært at ændre mening. Det er derfor vanskeligt at vokse på disse markeder. Derfor er det klogt at sammenligne, hvordan BMW optræder i forhold til andre bilmærker.

Valutakurser kan også være en risiko, når man investerer i BMW. BMW er et Tysk selskab og anvender euroen. Udsving i euroen over for andre valutaer kan i høj grad påvirke resultaterne.

Der er også nogle gange tekniske fejl, som kræver en større tilbagekaldelse. Denne form for tilbagekaldelse kan yderligere reducere fortjenesten. Dette kan lægge yderligere pres på aktiekursen. Inden De køber BMW aktier, er det derfor vigtigt at tage højde for disse underliggende kræfter.

Køb BMW aktier i 4 trin

For at købe BMW aktier skal du gennemgå 4 trin. Vi dækker disse trin her, så du ved, hvad du skal gøre, når du vil investere i det velkendte bilfirma.

Trin 1: komme med en strategi

Først skal man udarbejde en strategi. Bestemme, i hvilken pris det er attraktivt at købe BMW aktier. Du kan bruge den tekniske eller grundlæggende analyse til at afgøre hvornår det er interessant at blive involveret.

Du skal altid basere dine investeringer på en plan. Ved at bruge en plan forhindrer du dine følelser i at vinde overhånd og styre dine investeringsbeslutninger.

Trin 2: åbn en konto hos en børsmægler

En børsmægler er en part, der gør det muligt at købe og sælge aktier. Du må vælge en hurtig og relativt billig børsmægler. Mange glemmer at se på omkostningerne og dermed opnå et lavere afkast. Er du nysgerrig efter, hvad den bedste mægler er? Se på vores formidleres overblik og find de bedste parter til at investere i beholdninger:

Trin 3: placér en ordre

Efter du har besluttet, hvordan og hvor du vil købe aktierne, skal du stadig bestille en ordre. For langsigtede investorer kan man bruge en markedsordre. Så køber du aktierne direkte til den bedste tilgængelige pris. For den aktive trader kan det undertiden være smart at bruge en limiteret ordre. Med en grænse kan du åbne positionen så snart beholdningen når en bestemt pris. Det giver dig fuld kontrol over din investeringsstrategi.

Trin 4: Evaluer din investering

Det er meget vigtigt at vurdere Deres investering regelmæssigt. Tjek, om det stadig giver mening at holde fast i din investering. Ved at bruge et stop loss kan man automatisk lukke positionen hvis tabet stiger for meget. Som en langsigtet investor er det ofte bedre at vente på genopretning.

BMW’s historie

Franz Josef Pop grundlagde BMW i 1916. Han fik ret til at fremstille flymotorer. Efter Første Verdenskrig blev produktionen af flymotorer forbudt. Selskabet indstillede sine aktiviteter. I 1922 blev selskabet genoplivet. Selskabet besluttede at fremstille motorcykler og biler. I 1923 kom den første motorcykel, R32, på markedet. Fra 1933 blev der også produceret biler.

Under Anden Verdenskrig blev BMW ‘s motorer, motorcykler og alle typer køretøjer fremstillet til den Tyske hær. BMW ‘s fabrikker blev i vid udstrækning ødelagt af bombardementer. De sporty sedan og couper, som firmaet byggede efter krigen, var meget populære. BMW formåede at bringe mange vellykkede modeller til markedet i de efterfølgende år. Firmaet voksede op i en førende bilfabrikant.

En stor bil producent

De årlige produktionstal viser, hos BMW er en stor bilproducent. I 2014 lykkedes det virksomheden at producere og sælge over 2 mio. køretøjer. I 2018 producerede virksomheden i alt 2,5 mio. køretøjer. På det tidspunkt solgte BMW 4.107 Rolls-Royce biler, 360.000 Mini og 2,1 millioner BMW ‘er. I det år blev der bygget i alt 142.600 elektriske biler.

Produktion og markeder

Hvor er BMW’s biler fremstillet? I Tyskland, Amerika, Kina og Nederlandene. I 2018 blev 360.000 biler fremstillet i Spartanburg i USA. Et joint venture i Kina producerede 500.000 biler. Ca. 212.000 biler rullede af transportbåndet ved VOL NedCar i Born.

Hvad var det største marked i 2018? Folkerepublikken Kina. En fjerdedel af alle biler sælges der. For det andet USA. Tyskland er en tredjedel. Tilsammen tegner disse markeder sig for halvdelen af alle biler, som BMW har solgt.

Fabrikker i udlandet

 • BMW Manufacturing Company Sparrenburg, der blev åbnet i 1994, var BMW’s første samlefabrik i USA. I 2014 blev anlæggets kapacitet forhøjet med blot 50%. Det kan producere 450.000 biler om året.
 • Der er bygget en ny fabrik i San Luis Potosi i Mexico. Denne fabrik blev åbnet i 2019. På denne fabrik produceres al elektricitet på en miljøvenlig måde. Fabrikken kan producere 175.000 biler om året.
 • I Folkerepublikken Kina er BMW ‘s joint venture BMW ansvarlig for produktion og salg af biler. Fabrikkerne, herunder en komplet motor, ligger i Shen Yang.

Brintbil fra BMW

BMW har sat sig et mål om at indføre en brintbil senere i dette årti, nemlig BMW i Hydrogen Next. Drivaggregatet i denne bil består af en brændselscelle fra partner Toyota og en elektrisk motor og batteripakke. Sammen kan to brint beholdere rumme 6 kilo brint.

Brint kan være en vigtig faktor i skabelsen af en bæredygtig fremtid. Når BMW ‘s bil fungerer godt, kan den i høj grad bidrage til drifts resultaterne af bilmærket. Det kan så være attraktivt at købe BMW aktier.

Hvordan kan man købe Allianz aktier?

Allianz er et af de største forsikringsselskaber i verden. Dette oprindeligt Tyske firma har filialer over hele verden. Overvejer du at investere i Allianz ved at købe aktier? Læs i denne artikel, hvordan du kan gøre det bedst!

Hvor kan du købe Allianz aktier?

Hvis man tænker på at købe Allianz aktier, er det vigtigt at sammenligne omkostningerne for de forskellige udbydere med omhu. Mange nye investorer begår den fejl at investere i aktier med deres bank: Dette er ofte dyrere end hos en online børsmægler.

Har du lyst til at købe Allianz aktier? Du kan handle direkte med Allianz-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Allianz-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Allianz-aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for Allianz lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Allianz? Grafen nedenfor viser, hvordan Allianz s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Allianz:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Allianz.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Allianz de seneste 5 dage:

Om Allianz

Den oprindeligt Tyske Allianz Gruppe er et af de største forsikringsselskaber i verden. Dette forsikringsselskab tilbyder livs, erstatnings og sundhedsforsikring. Virksomheden har også en stor kapital forvaltningsafdeling. De mindre aktiviteter i Allianz, der opererer i mere end 70 lande, inkluderer en bank. Virksomhedens hovedkontor er i München, Tyskland.

I 2003 fusionerende Royal Nederland og Zwolsche Algemeene. Denne fusion skabte Allianz Nederland. Hovedkontoret for Allianz Nederland er i Rotterdam.

Køb Allianz aktier

Virksomhedens historie

Da selskabet blev grundlagt i 1890, var Allianz ‘hovedkontor i Berlin. I 1949 flyttede hovedkontoret til München. Det første afdelingskontor blev oprettet i London i slutningen af det 19. århundrede. Efter Anden Verdenskrig blev der åbnet et kontor i Paris i 1950’erne og i Italien i 1960’ erne. I 1970’erne blev der åbnet kontorer i Nederlandene, Brasilien, Spanien og USA.

Allianz på børsen

Den børsnoterede Allianz er inkluderet i DAX og Euro Stoxx 50 indekserne. Virksomhedens hovednotering er i Frankfurt.

Virksomheder erhvervet af Allianz

I 1980’erne overtog Allianz det Britiske forsikringsselskab Cornhill Insurance PLC. Det erhvervede også en interesse i det Italienske forsikringsselskab Riunione Adriatica di Sicurità (RAS). I 2006 erhvervede Allianz også de resterende aktier i dette selskab.

I 1990’erne blev det Amerikanske forsikringsselskab Fireman’s Fund og det franske forsikringsselskab Assurances Générales de France (AGF) erhvervet.

Købet af forsikringsselskaber i Europa blev efterfulgt af ekspansion i Asien. En række opkøb og joint ventures fulgte i Kina og Sydkorea.

Allianz ejede allerede en femtedel af aktierne i Dresdner Bank, da den erhvervede denne bank i 2001. Allianz ville sælge sin forsikring gennem denne banks 1200 filialer. Da selskabet ikke fik medhold, solgte Allianz Dresdner Bank til Commerzbank i 2009 for næsten 10 mia. EUR. Efter dette salg erhvervede Allianz en kapitalandel på 30% i kombinationen af Dresdner Bank og Commerzbank.

Som De kan se, har Allianz tidligere været aktiv ved at købe og sælge forretningsenheder. Hvis De vil investere i Allianz, er det fornuftigt at holde øje med denne udvikling. Ved at købe Allianz ‘aktier på det rigtige tidspunkt kan man drage fordel af denne udvikling.

Hvordan kan man købe Porsche aktier?

Når folk har mange penge, kan de godt lide at købe luksusvarer. En smuk Porsche sportsvogn er et godt eksempel på dette. spekulere margin på disse smukke biler er høj, hvilket gør det muligt for virksomheder at opnå gode resultater med salg. Men hvordan kan man investere i Porsche selv, og hvad bør man være opmærksom på, før man køber Porsche aktier? I denne artikel drøfter vi alt, hvad man har brug for at vide.

Hvordan kan man købe Porsche aktier?

Hvis man køber Porsche aktier på den rigtige tid, kan man opnå et godt resultat. Det er klogt at købe aktierne, når prisen er faldet noget. På den måde kan man opnå det bedste resultat. Det sker ofte, når økonomien ikke klarer sig så godt. Køb af luksusbiler ses som en mindre behov.

Har du lyst til at købe Porsche aktier? Du kan handle direkte med Porsche-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Porsche aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Porsche aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen på Porsche?

Vil du vide, hvordan aktiekursen på Porsche udvikler sig? I grafen nedenfor kan du med det samme se prisen for dine aktier i Johnson kan købe og sælge.

Porsche Company Information

Nedenfor kan du se Porsche vigtigste virksomhedsinformation.

Porsche analyse

Før du beslutter dig for, om du vil købe eller sælge Porsche , er det vigtigt først at analysere aktien grundigt. I oversigten nedenfor kan du se, hvordan Porsche har udviklet sig gennem den seneste periode.

Aktiekurser for de sidste 5 dage

I nedenstående tabel kan du se Porsche aktiekurser for de sidste 5 dage:

Hvad gør Porsche pris i 2024?

Er du nysgerrig efter, hvad analytikere tror, ​​Porsche vil gøre i 2024 og derefter? Vi kombinerede analytikerprognoser ved hjælp af data fra Alpha Vantage. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om Porsche aktiekurs og muligvis ikke går i opfyldelse. Lav derfor altid din egen research!

Hvad er Porsches aktiekurs?

Er du nysgerrig efter, hvordan Porsches aktiekurs udvikler sig? Grafen nedenfor viser den pris som man kan købe en Porsche CFD aktie. Man kan bruge knapper til direkte at åbne en handelsposition.

Er det klogt at investere i Porsche?

I første omgang kan det siges, at af alle de forskellige bilmærker på planeten opnår Porsche mærket et af de mest fordelagtige resultater. Desuden er det påfaldende, at selskabet faktisk er gennemsigtigt med hensyn til salgstallene. Tag f.eks. at mærket fastholder en gennemsnitlig fortjenstmargen på 17,6% pr. køretøj. Det skal bemærkes, ved denne fortjenstmargen er beregnet på salg af alle de forskellige modeller, der er samlet.

Den omstændighed, at Porsche er kendt for at udbyde sine tjenester til flere andre bilproducenter, gør det også til en ekstra vigtig aktør. Denne fortjenstmargen gør det muligt for Porsche ved opnå gode resultater. Desuden er det et varemærke, der nyder stor berømmelse, hvilket betyder, at velhavende mennesker ikke finder det et problem at betale en stor sum penge for en smuk Porsche bil.

buy porsche shares

Disse diskuterede fordele taler naturligvis kraftigt til Porsche og Porsche aktierne. Men der er også en ulempe. Den omstændighed, på Porsche navnlig fokuserer på produktion af elbiler og andre artikler, betyder, at virksomheden er stærkt afhængig af verdens velstand. I økonomisk vanskelige tider er det derfor helt tænkeligt, at en virksomhed som Porsche vil lide under følgerne af dette. Som aktiv forhandler kan man naturligvis tag fordel af dette ved at åbne en short position.

Før man investerer, er det tilrådeligt ved sammenligning af Porsche mærket med andre luksusbilmærker. Det kan være mere attraktivt ved investering i en konkurrent. Se f.eks. på, om Porsche biler stadig er populære i forhold til andre mærker. Porsches kendte konkurrenter er:

 • Aston Martin
 • Bentley
 • Bugatti
 • Ferrari
 • Jaguar
 • Lamborghini
 • Maserati
 • McLaren

Vigtigt: Porsche er en del af Volkswagen

Når man køber Porsche aktier, er man ikke direkte medejer, som det normalt er tilfældet, når man køber aktier. Dette skyldes, at Porsche er en integreret del af Volkswagen og er 100% kontrolleret af Wolfsburg familien.

Porsche aktier, der handles på børsen, er en del af et holdingselskab. Dette holdingselskab indeholder lige over 50% af aktierne i Volkswagen koncernen. Holdingselskabet investerer desuden i teknologisektoren, hvilket betyder, at en del af kapitalen kan investeres i andre virksomheder.

Den mindste begivenhed for Porsche aktionærer er udbyttebetalingen. Det drejer sig om Volkswagen’s udbetaling af udbytte. Hvis udbyttet annulleres, vil prisen på beholdningen af Porsche holdingselskabet falde drastisk.

Porsches aktier er nogenlunde ligeligt fordelt på Volkswagens aktier. Det er derfor ikke muligt kun at investere i Porsche selskabet. Derfor kan børsmarkedet bedrage jer…

Om Porsche virksomheden

Porsche er en velkendt Tysk producent af luksus sportsvogne. Det eneste mærke blev grundlagt i 1931 af Ferdinand Porsche. Manden bag dette berømte bilmærke var slående nok også designeren af den første Volkswagen som verden har set. Porsche er baseret i Zuffenhausen, Tyskland, og ejes af Volkswagen på skrivningstidspunktet. Denne virksomhed ejes dog igen i vid udstrækning af Porsche SE. Porsche er kendt som et finansielt afbalanceret bilmærke med en høj fortjenstmargen på 17,6% pr. køretøj.

Så meget mere end biler

Porsche selskabet er primært kendt for de luksuriøse biler, producenten. Når det er sagt, er der også en afdeling kaldet “Porsche Design”. Dette datterselskab blev grundlagt i 1972 og fokuseret på produktion og salg af alle tidligere for luksusvarer. Det er ikke blot smukke ure, men også kuglepenne, kufferter og endda klæder. Porsche Design er også kendt for design af Viennese dæk med lavt gulv ULF.

I slutningen af 1990’erne valgte Porsche også ved pakke med sin egen cykellinje. Denne linje inkluderer ikke kun mountainbikes, men også racercykler og turcykler. De cykler, der fremstilles af Porsche, har ligheder med de ældre modeller, der markedsføres af den tyske producent Votec. I nogen tid blev traktorer produceret under navnet Porsche. Endelig er Porsche i bilindustrien også kendt for at være førende i forbindelse med anvendelsen af forbedrings teknikker i produktionsprocessen.

Porsches historie

Den første bil blev markedsført af Porsche i 1938: Porsche 64. Det var bemærkelsesværdigt for dette køretøj at mange dele af den såkaldte KdF bil blev brugt til det. Den anden Porsche tog det til 1948. Den 8. juni dukkede Porsche 356 op på markedet.

Jeg lagde med mange andre mærker kom Porsche ind i verdenen. Dette viste sig at være et godt skridt, hvorefter mærket lancerede Porsche 901 i 1963. I dag er det hovedsagelig modeller som Porsche Cayenne, Porsche Carrera (GT) og Porsche Panamera, som har den bedste salgstal. Den “billige” Porsche Boxster klarer sig fortsat meget godt på markedet.

Hvordan kan man købe Siemens aktier?

Siemens er aktiv inden for forskellige sektorer i mere end 190 lande. Det gør en investering i Siemens til en god mulighed for den investor, som kan lide at sprede sine risici. Ikke mindre er det de fleste at nævne, at gruppens fokus er på energi. I denne artikel kan man læse om det er klogt at købe Siemens aktier. Man kan også finde den sidste aktiekurs.

Hvordan kan man købe Siemens aktier?

Tror du, hos Siemens passer ind i din portfolio? Før man køber aktien, skal man analysere, hvordan selskabet har det. Har virksomheden gode planer til fremtiden og er økonomien i god stand? Tror du stadig, det er klogt at købe Siemens aktier? Så er det bedst at gøre dette hos en billig børsmægler [/handel/handel-billig].

Har du lyst til at købe Siemens aktier? Du kan handle direkte med Siemens-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Siemens aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Siemens aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen på Siemens ?

Vil du vide, hvordan aktiekursen på Siemens udvikler sig? I grafen nedenfor kan du med det samme se prisen for dine aktier i Siemens kan købe og sælge.

Siemens Company Information

Nedenfor kan du se Siemens vigtigste virksomhedsinformation.

Siemens analyse

Før du beslutter dig for, om du vil købe eller sælge Siemens , er det vigtigt først at analysere aktien grundigt. I oversigten nedenfor kan du se, hvordan Siemens har udviklet sig gennem den seneste periode.

Aktiekurser for de sidste 5 dage

I nedenstående tabel kan du se Siemens aktiekurser for de sidste 5 dage:

Hvad gør Siemens pris i 2024?

Er du nysgerrig efter, hvad analytikere tror, ​​Siemens vil gøre i 2024 og derefter? Vi kombinerede analytikerprognoser ved hjælp af data fra Alpha Vantage. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om Siemens aktiekurs og muligvis ikke går i opfyldelse. Lav derfor altid din egen research!

Er det klogt at investere i Siemens?

Der er flere fordele og ulemper i forbindelse med Siemens-aktierne. For det første har Siemens klart valgt at sprede sine aktiviteter og investeringer over mindst otte forskellige sektorer i alt. Det er en fordel, for på denne måde er der skabt og naturlig spredning af risici. Dette kan gøre en investering i Siemens mindre risikabel og dermed mere attraktiv.

Til trods for denne fordel skal det bemærkes, helt op til 30% af den samlede omsætning stammer fra de tre energirelaterede komponenter. Tager energisektoren et dyk? Derefter kunne dette reducere aktierne i Siemens aktier. Som aktiv investor kan man naturligvis reagere herpå ved åbne en short position. Ikke desto mindre er det nødvendige at holde øje med energimarkedet, når man køber Siemens aktier.

En anden svaghed i Siemens aktien er at den er afhængig af eksterne leverandører. Hvis der er problemer med disse leverandører, kan virksomhedens rentabilitet komme under pres. Virksomheden var også nødt til at håndtere forskellige skandaler i medierne omkring korruption. Konsekvenserne var begrænset, men hvis virksomheden skulle håndtere en større skandale i fremtiden, kunne dette medføre og nødvendig nedgang i aktiekursen.

Trods disse svagheder kan en investering i Siemens gå godt. Virksomheden ved, hvordan man kan innovere, og hvert år bringer de nye løsninger og produkter, der svarer til kundernes behov. Fordi mærket er så velkendt i hele verden, appellerer det til mange mennesker. Sammenlign hund Siemens med konkurrencen, før man køber aktierne.

buy siemens shares

Hvad er Siemens virksomheden?

Siemens er et oprindeligt tysk konglomerat, der i årenes løb er vokset til en absolut global aktør inden for elektronik og elektroteknik. Mens jeg skriver denne artikel, Siemens er aktiv inden for forskellige sektorer. Disse inkluderer ikke blot industrien, men også energisektoren og sundhedssektoren. I øjeblikket er virksomheden aktiv i mindst 190 forskellige lande. Siemens ‘hovedkontor ligger i de Tyske byer Berlin og München. Siemens aktierne er også opdateret på Deutsche Börse med ticker SIE.

En virksomhed med betydelig mangfoldighed

De ser det måske ikke først, men Siemens er et meget diversificeret selskab. Denne virksomheds aktiviteter opdelt i mindst forskellige forskellige afsnit:

 • Energi & Gas;
 • Vindkraft & Vedvarende Energi;
 • Energistyring;
 • Bygning Teknologier;
 • Mobilitet;
 • Digital fabrik;
 • Procesindustrie og Drev;
 • Sundhedspleje;
 • Divisionen for Finansielle Tjenester ( The Financial Services Division);

Det er dog først og fremmest de tre første energirelaterede aktiviteter, der genererer indtægterne. I gennemsnit tegner disse aktiviteter sig tilsammen for lige så meget som 40% af den samlede omsætning. De nødvendige geografiske markører for Siemens er generelt Europa, Afrika og Mellemøsten. Det er interessant nok, at markederne i Nord  og Sydamerika tilsammen kun tegner sig for en fjerdedel af selskaber samlet omsætning.

Hvis man har lyst til at investere i Siemens, er det derfor nødvendigt at undersøge disse regioner ekstra omhyggeligt. Hvis tingene går godt økonomisk der, vil virksomheden rentabilitet stige. Som følger heraf kan aktiekursen stige yderligere.

Siemens’s historie

Siemens selskabet blev stiftet den 12. oktober 1847 af Werner von Siemens og Johann Georg Hanne. I begyndelsen blev virksomheden ikke kaldt Siemens, men ‘Telegraphen-Bauanstalt von Siemens & Halske’. Selskabet blev børsnoteret i 1899.

Siemens ‘historie har på ingen måde altid betragtet humant og rosenrødt’. Det er f.eks. almindeligt kendt, hos Siemens i forbindelse med Anden Verdenskrig anvendte tvangsarbejdere til at arbejde med Siemens & Halske produkter. Disse tvangsarbejdere var placeret i koncentrationslejren Groß-Rosen og omkring 20 forskellige fabrikker der blev oprettet omkring koncentrationslejren Ravensbrück.

Siemens, som vi ved, har faktisk sin oprindelse i 1966. Det var på det tidspunkt, hos Siemens & Halske AG valgte at fusionere med Siemens-Schuckertwerke AG og Siemens-Reiniger-Werke AG. Det, som mange ikke kan huske, er, hos Siemens i nogen tid også var aktiv inden for IT sektoren under navnet “Siemens IT Solutions & Services”. Denne filial af selskabet blev solgt til ATOS i 2010.

Siemens fremsatte en vigtig meddelelse den 18. september 2011. Den meddelte, at den ikke længere ville fortsætte med at producere kernekraftværker. I midten af 2013 besluttede Siemens også at sælge sin aktiepost på 50% i joint venturet med Nokia Siemens Networks til Nokia.

Hvordan kan man købe Hugo Boss aktier?

Hugo Boss er kendt for sit dyre, men moderne forretningstøj. Dette vellykkede tøjmærke byder investorerne med åbne arme velkommen.Har du lyst til at spille med en investering i Hugo Boss? I denne artikel kan man læse nøjagtigt hvordan man køber Hugo Boss aktier.

Hvordan kan man købe Hugo Boss aktier?

Når man overvejer en investering i Hugo Boss, er det klogt at holde øje med, hvilke nye tøj linjer virksomheden kommer på med. Tror du at virksomhedens nye tøj linje blevet rigtigt godt? Så er det måske smart ved købe Hugo Boss aktier. Men hvor kan du gøre det bedste?

Har du lyst til at købe Hugo Boss aktier? Du kan handle direkte med Hugo Boss-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Hugo Boss aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Hugo Boss aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen på Hugo Boss?

Vil du vide, hvordan aktiekursen på Hugo Boss udvikler sig? I grafen nedenfor kan du med det samme se prisen for dine aktier i Hugo Boss kan købe og sælge.

Hugo Boss Company Information

Nedenfor kan du se Hugo Boss vigtigste virksomhedsinformation.

Hugo Boss analyse

Før du beslutter dig for, om du vil købe eller sælge Hugo Boss , er det vigtigt først at analysere aktien grundigt. I oversigten nedenfor kan du se, hvordan Hugo Boss har udviklet sig gennem den seneste periode.

Aktiekurser for de sidste 5 dage

I nedenstående tabel kan du se Hugo Boss aktiekurser for de sidste 5 dage:

Hvad gør Hugo Boss pris i 2024?

Er du nysgerrig efter, hvad analytikere tror, ​​Hugo Boss vil gøre i 2024 og derefter? Vi kombinerede analytikerprognoser ved hjælp af data fra Alpha Vantage. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om Hugo Boss aktiekurs og muligvis ikke går i opfyldelse. Lav derfor altid din egen research!

Hvad laver Hugo Boss?

Hugo Boss AG er et Tysk tøjmærke. I 1923 kom dette tøjmærke fra den Tyske by Metzingen. Firmaet producere modetøj, sko og tilbehør. Firmaet har navnet på fra modedesigneren Hugo Boss. Virksomhedens hovedkontor ligger i Metzingen.

Hugo Boss’s Nazistisk fortid

På grund af sit særlige forhold til nazisterne er Hugo Boss en af de Tyske virksomheder med en besmittet fortid. På Nationalsocialismens tid, i årene 1933-1945, har Hugo Boss lavet tøj til Nazisterne.

Selskabet nød godt af dette særlige bånd til nazisterne. Der blev opnået stor fortjenester. Efter krigen blev den særlige forbindelse med nazisterne dog nægtet. I 1997 fandt de Franske historiker beviser. Først da anerkendte virksomheden, at det havde været en Nazistisk skrædder.

En besked blev sendt på selskabets hjemmeside med en undskyldning. Desuden blev der udbetalt erstatning til tidligere tvangsarbejdere. Hugo Boss blev ikke straffet. Hans dom efter krigen, der betalte 1 million Reichsmark, blev senere frafaldet. I historiebøgerne kaldes Hugo Boss, der døde i 1948, og tilhænger og ikke en forbryder.

Virksomheden fokuserer på på herretøj og andre produkter

Efter Anden Verdenskrig begyndte Hugo Boss at fokusere på herretøj. I 1950 fik virksomheden ordre for herretøj. De første konfektionssyede dragter blev fremstillet i 1960. Senere besluttede virksomheder også på at fremstille andre produkter. I 1984 begyndte virksomheden sin duft linje. Virksomheden har også fremstillet lædersko siden 1995. Tilbehør, der er lavet af Hugo Boss, der inkluderer i dag bælter, briller og armbåndsure.

Siden 1997 har Hugo Boss også fabrikeret damebeklædning. Børnetøj er blevet fremstillet siden 2009. Tror du, at firmaet kan holde trit med de seneste modetendenser? Så kan det være fristende ved at købe Hugo Boss aktier.

Buy Hugo Boss stocks

Hugo Boss markedsføring

Siden 1996 har Hugo Boss AG sponsoreret den toårige Hugo Boss præmie fra Guggenheim Foundation. Desuden støtter virksomheden alle former for kunstudstillinger. Virksomheden har også arbejdet med Salzburg Festival i årevis. Siden 1999 har Boss udført mange operatører der. Selskabet har siden 1987 præsenteret mode studenter i Stuttgart State Fashion School med Hugo Boss modepris siden 1987.

Selskabet deltager også i sponsorering til fordel for sport. For eksempel firmaet er sponsor for motorsport, sejlads, golf og fodbold. De begyndte i 1972 med sponsorering af MCLaren Racing og racerkøreren Jochen Maas. Virksomheden sponsorerer også adskillige golfturneringer. For så vidt anvendes fodbold, er selskabet modedesigner for bl.a. det tyske fodboldhold. En Hugo Boss sejltur med sin egen sejlbåd blev lanceret i 2003.

Kritik af aflønning af ansatte

Hugo Boss betalte alt for lidt sine ansatte i Tyrkiet og Kroatien. I begge lande modtog arbejdstagere kun mellem 308 og 440 euro om måneden. I Tyrkiet, med et eksistensminimum på 1002 EUR, er dette derfor ca. 600 EUR under eksistensminimum. Virksomheden besvarede ikke og spørgeskema fra Clean Clothes Campaign, som havde undersøgt problemet.

Denne form for praksis kan være skadelig for selskabets omdømme. Når folk forlader virksomheden som reaktion, kan det lægge pres på salget. Dette kan bevirke, på Hugo Boss ‘s aktiekurs falder.

Hvordan kan man købe Zalando aktier?

Zalando har revolutioneret måden vi køber tøj på i Europa. Køb og returnering af uegnet tøj er enormt populært. Som følge heraf var Zalando det første selskab, der nåede på mere end en milliard euro i omsætning inden for ild år. Ønsker du også at få gavn af denne succes? Så kan det være interessant at investere i Zalando aktier. I denne artikel ser vi på, hvordan man kan gøre det bedst.

Hvordan kan man købe Zalando aktier?

Tror man at Zalando vil fortsætte med at opnå gode resultater i fremtiden? Så kan det være fristende at købe Zalando aktier. Når man køber og aktier, bliver man medejer af firmaet. Når virksomheden er rentabel, kan den endda beslutte at udlodde en del af denne fortjeneste i form af udbytte.

Har du lyst til at købe Zalando aktier? Du kan handle direkte med Zalando-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Zalando aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Zalando aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen på Zalando?

Vil du vide, hvordan aktiekursen på Zalando udvikler sig? I grafen nedenfor kan du med det samme se prisen for dine aktier i Zalando kan købe og sælge.

Zalando Company Information

Nedenfor kan du se Zalando vigtigste virksomhedsinformation.

Aktiekurser for de sidste 5 dage

I nedenstående tabel kan du se Zalando aktiekurser for de sidste 5 dage:

Om virksomheden Zalando

Det Berlin-baserede virksomhed Zalando er oprindeligt en Tysk webbutik. Det tilbyder sko, tøj og mode tilbehør. Virksomheden er aktiv i 17 lande. Kunderne er beliggende i Schweiz, Sverige, Tjekkiet, Spanien, Polen, Østrig, Norge, Nederlandene, Luxembourg, Italien, Irland, Frankrig, Finland, England, Tyskland, Danmark og Belgien.

I dag er Zalando en vigtig international aktør. Det kan gøre det attraktivt at investere i denne webbutik.

buy zalando shares

Virksomhedens oprettelse

I 2008 grundlagde Robert Schneider og David Gentz selskabet Zalando. De begyndte at tilbyde sko online i Tyskland. I 2009 begyndte virksomheden også at fokusere på Østrig, og i 2010 blev Nederlandene og Frankrig tilføjet.

Sortimentet blev også udvidet i 2010 med beklædning og mode. Ved at udvikle sin egen samling lykkedes det Zalando at blive førende på markedet ved onlinesalg af sko i 2010. Og siden derefter begyndte Zalando at udvide sig yderligere til andre lande og markeder.

Zalando’s success

Virksomheden har vist konstant vækst siden sin stiftelse. I 2011 opnåede Zalando en omsætning på 510 mio. EUR. I 2012 var denne omsætning fordoblet til 1,15 mia. EUR. I Europa er Zalando det første selskab, der har en omsætning på over 1 mia. EUR fire år efter stiftelsen.

Stigningen i salget i de første fire år af virksomheden kan tilskrives stigende efterspørgsel på den aktuelle markeder og udvidelse til nye markeder. Ved at lancere webbutikker på nye markeder har virksomheden stadig større rækkevidde.

Tror De, ved denne tendens vil fortsætte? Hvis virksomheden fortsætter med at vokse kraftigt, vil rentabiliteten fortsætte med at stige. Det kan så være attraktivt ved at købe Zalando aktier.

Tab på trods af høj omsætning

Selskabet ledede tab i de første år på trods af den kraftige vækst i omsætningen, siden virksomheden blev grundlagt. Selskabet opnåede ikke overskud før 2013 på grund af de høje reklameomkostninger og omkostninger ved forsendelse og afkast.

Teknologi virksomheder fokuserer i første omgang på vækst snarere ende rentabilitet. Dette kan f.eks. også ses i selskabet Uber.

Virksomheden bliver børsnoteret

I 2014 besluttede virksomhedens bestyrelse ved offentlig registrere på børsen i Frankfurt. Den 1. oktober 2014 gik Zalando til børsen. Efter at have placeret 10% af aktierne til en pris på 21,50 EUR var selskabet opført på listen.

Der blev ikke købt aktier af de etablerede aktionærer. Hele provenuet fra børsnoteringen blev anvendt til erhvervsmæssige operatører. Virksomheden vil være en del af DAX aktien pr. 22. december 2014.

Kritik af Zalando

Det hurtigst voksende selskab i Europa kom med negative nyheder i 2012. En Tysk tv journalist lavede en hemmelig rapport. I sin dokumentar blev arbejdsvilkårene i et distributionscenter i Zalando vist.

Det høje arbejdspres og den strenge kontrol med medarbejderne i distributionscentret blev påvist. Dokumentarfilmen forårsagede en voldsom kritik i medierne. Zalando lovede at forberede arbejdssituationen.

I 2014 blev Zalando præsenteret negativt en gang til. En tysk tv-journalist gik undercover i et distributionscenter i Erfurt. Zalando sagde, hun ikke genkendte sig selv i sin reportage. Selskabet anlage sag mod journalisten, fordi hun offentliggjorde virksomhedsprocesser.

Disse negative nyheder kan sætte Zalando  aktiekursen under pres. Det kan så være attraktivt ved indtastning og kort position på bestanden. I så fald vil De tjene penge, når prisfaldene: Denne måde at investere på er også kaldet handel.

Luksus produkter ved Zalando

Ved fremlæggelsen af de årlige tal i februar 2020 meddelte Zalando, at den havde til hensigt ved fokusere mere på luksusvarer. Selskabet ønsker at være mere tilstede i premium segmentet.

Derfor vil selskabet tilbyde mere luksusvarer. Sortimentet vil blive udvidet med luksusmærker som Alberta Ferretti og Moschino Couture.

Tror De, ved denne udvikling vil bidrage til, at Zalando bliver en succes? Så kan du forudsige og investere i firmaet!

Hvordan kan man købe Volkswagen AG aktier?

Volkswagen AG startede under Hitler: Alle i Tyskland skulle eje en bil efter ham. Heldigvis er den berømte mand med overskæg noget af fortiden, og firmaet passer godt ind i vores frie samfund. Vil du tag fordel af succesen med dette store bilfirma? Det er muligt at købe Volkswagen aktier! I denne artikel drøfter vi, hvordan man kan investere i Volkswagen. Man kan også finde firmaets aktiekurs her.

Hvordan kan man købe Volkswagen aktier?

Det er naturligvis også muligt at købe Volkswagen aktier på lang sigt. Selskabet har en stor marked aktie og bilerne er meget populære i hele verden. Det er klogt ved sammenligning af firmaet med konkurrencen. Ved at gøre dette kan man afgøre, om Volkswagen er den bedste investering. Man kan naturligvis også vælge at diversificere sine risici ved at købe aktier i andre bilfirmaer.

Har du lyst til at købe Volkswagen aktier? Du kan handle direkte med Volkswagen-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Volkswagen aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Volkswagen aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen på Volkswagen?

Vil du vide, hvordan aktiekursen på Volkswagen udvikler sig? I grafen nedenfor kan du med det samme se prisen for dine aktier i Volkswagen kan købe og sælge.

Volkswagen Company Information

Nedenfor kan du se Volkswagen vigtigste virksomhedsinformation.

Volkswagen analyse

Før du beslutter dig for, om du vil købe eller sælge Volkswagen , er det vigtigt først at analysere aktien grundigt. I oversigten nedenfor kan du se, hvordan Volkswagen har udviklet sig gennem den seneste periode.

Aktiekurser for de sidste 5 dage

I nedenstående tabel kan du se Volkswagen aktiekurser for de sidste 5 dage:

Hvad gør Volkswagen pris i 2024?

Er du nysgerrig efter, hvad analytikere tror, ​​Volkswagen vil gøre i 2024 og derefter? Vi kombinerede analytikerprognoser ved hjælp af data fra Alpha Vantage. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om Volkswagen aktiekurs og muligvis ikke går i opfyldelse. Lav derfor altid din egen research!

Er det klogt at investere i Volkswagen?

En investering i Volkswagen kan helt sikkert gå godt. Som følge af emission skandalen er aktiekursen faldet kraftigt. Men virksomheden er stadig populær. Desuden har Volkswagen det ambitiøse mål ved produktion af 3,5 mio. elektriske biler i 2025. Dette vil gøre det muligt for virksomheden ved genoprette sit omdømme og skabe et grønt billede.

buy Volkswagen shares

Men man skal huske på, at emission skandalen stadig kan føre til uventede omkostninger. Retssager verserer stadig, og virksomheden kan stadig modtage bøder. Sammenlign desuden virksomheden med konkurrencen for at afgøre, om selskabet stadig kan konkurrere med de andre bilproducenter.

Investering i Volkswagen: trin

Før man kan investere i Volkswagen, må du gå gennem et par trin. Det er f.eks. vigtigt at finde en pålidelig og sammenlignelig billig børsmægler, eller såkaldt broker. Det gør man ved at sammenligne de forskellige udbydere med hinanden .At åbne en konto tager normalt kun lidt tid. Men de er nødt til at bekræfte deres identitet for at bekæmpe hvidvaskning af penge.

Inden for din børsmæglerens software kan man finde Volkswagen aktien. Foretage en komplet analyse for at afgøre, om det er smart at investere i aktien. Man kan f.eks. anvende en teknisk eller grundlæggende analyse. Så beslut dig for, hvilket beløb du har lyst vil købe aktierne for.

Man kan placere ordrer ved hjælp af et markeret eller en begrænset ordre. Med en markedsordre køber man aktierne til den nuværende markedspris. Med en begrænset ordre kan man købe aktierne til en bestemt pris. På den måde får man størst mulig fleksibilitet! For aktiv traders kan det også være klogt at sætte en stopper til tabet. Ved at bruge et stop loss lukker man automatisk handels positionen med et vist tab.

Vurder din investering position regelmæssigt for at afgøre om din aktie stadig passer til din strategi. Hvis dette ikke er tilfældet, kan man let sælge den på børsen. Held og lykke med din investering i Volkswagen!

Om virksomheden Volkswagen

Den tyske multinationale Bilproducent Volkswagen AG, der er bedre kendt i hele verden som Volkswagen koncernen, har hovedsæde i Wolfsburg. Selskabet konstrueret og fremstiller personbiler, erhvervskøretøjer og motorcykler. Virksomheden tilbyder også tilknyttede tjenester som leasing, finansiering og fleet management.

Med hensyn til salg er virksomheden den største bilproducent i verden siden 2016. I Europa har virksomheden haft den største marked aktie i bare slutningen på to årtier. Volkswagen Group er en af verdens største virksomheder. Den globale Fortune 500-liste er en liste over de største virksomheder i verden. Volkswagen Group er på plads 7 på denne liste.

Oprettelse af Volkswagen

I 1937 blev et bilfirma åbnet af den Tyske regering. Hitler var ansvarlig på det tidspunkt. Han ønskede at designe en overkommelig familiebil. Dette passede ind i hans planer om at udvide det Tyske vejnet.

Under en udstilling i Berlin i 1939 blev den første KdF-bil (Kraft durch Freude) vist. Personbilen udviklet af konsulentfirmaet Ferdinand Porsche blev kaldt Volkswagen Beetle. Efter udbruddet af Anden Verdenskrig stoppede virksomheden med at fremstille personbiler. Under krigen blev der produceret militære køretøjer i stedet.

Beetles success

Volkswagen fabrikken i Wolfsburg blev kraftigt bombet ved afslutningen af Anden Verdenskrig. I 1946 fremstillede den delvist ødelagte fabrik tusinder af biler om måneden. Disse biler blev fremstillet under navnet Wolfsburg Motor Works, som senere blev ændret til Volkswagen.

Fabrikken blev tilbudt til Amerikanske, Britiske og Franske bilproducenter. Men de så ikke noget i den underlige lille konvekse bil. Mænd Volkswagen Beetle blev en succes. I 1955 blev den millionte bil produceret. I 1972 passerede Volkswagen Beetle T- Ford som den mest producerede bil i verden: Der blev bygget i alt 21.529.464 Beetles.

Ny modeler

1974 var det år, hvor Volkswagen introducerede Volkswagen Golf til firma. Denne populære bil er stadig en succes. Denne bil havde i modsætning til Beetle og vandkølet motor foran. I 2002 blev der fremstillet flere Golf end Beetles. Ved siden af Golf bilen kom den mindre Polo, Scirocco og Passat til syne på markedet. I 1998 frigav Volkswagen den nye Beetle. Denne moderne version af Volkswagen Beetle havde ikke haft succes, virksomheden havde forventet.

Volkswagen og emission skandalen

I efteråret 2015 blev Volkswagen bragt i miskredit. Det viste sig, at virksomheden havde manipuleret med test for dieselmotorer i flere år. Ved at forsyne dieselmotorer med forbudte software var de meget renere, da de blev afprøvet i laboratoriet, end når de blev brugt på offentlige veje.

På grund af emission skandalen måtte Volkswagen betale milliarder af bøder. I 2018 blev der udbetalt en bøde på 1 mia. EUR til de tyske anvendelse. I 2017 havde en Amerikansk dommer allerede idømt en bøde på 2,7 milliarder euro.

Denne skandale havde stor indflydelse på aktiekursen. Som aktiv trader kan man tag fordel af negative nyheder ved at indtaste en short position. For langsigtede investorer kan det være et attraktivt tidspunkt at købe Volkswagen aktier.

Hvordan kan man købe TUI aktier?

At flyve til den Spanske sol bliver stadig mere populært. At tage på ferie er derfor en stor forretning. Det Tyske selskab TUI reagerer godt på dette. Tror du at folk stadig bestiller mange fjerntliggende helligdage til trods for at de er blevet ydmyget? At investere i TUI ved at købe TUI aktier kan være interessant. Men hvordan køber man egentlig TUI aktier? Og hvad er den nuværende aktiekurs til TUI?

Hvor kan man købe TUI aktier?

Har du tillid i TUI’ fremtid? Tror du at flere mennesker vil tage på ferie i fremtiden? Så kan det være interessant at investere i TUI ved at købe aktier. Vælg en fordelagtig sted, så du ikke mister penge på høje transaktionsomkostninger. Har du lyst til at købe TUI aktier? Du kan handle direkte med TUI-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for TUI aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for TUI aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen på TUI?

Vil du vide, hvordan aktiekursen på TUI udvikler sig? I grafen nedenfor kan du med det samme se prisen for dine aktier i TUI kan købe og sælge.

TUI Company Information

Nedenfor kan du se TUI vigtigste virksomhedsinformation.

Aktiekurser for de sidste 5 dage

I nedenstående tabel kan du se TUI aktiekurser for de sidste 5 dage:

Hvordan kan man investere i TUI aktier? Trin-efter-trin plan

Når man har lidt erfaring med at investere, kan det nogle gange være en udfordring at købe aktier. Vi vil gerne hjælpe dem med denne enkle trinvise plan, som giver dem mulighed for at købe TUI aktier og tilføje dem til deres portefølje inden for seks trin.

Trin 1: Før man kan investere i TUI aktier, skal man have en konto hos en børsmægler, eller såkaldt broker. En børsmægler er en del, der gør det muligt at købe og sælge aktier via internettet. Heldigvis kan alle over 18 åbne en konto hos en børsmægler i løbet af få minutter. Har du lyst til at vide, hvad de bedste broker at investere med? Klik her for en oversigt over de bedste brokers.

Trin 2: Når man har besluttet, hvilken børsmægler du vil investere med, skal man stadig åbne en konto. For at åbne en konto med rigtige penge, har du altid brug for en kopi af dit pas. En åbning af en investeringskonto fungerer faktisk som en åbning af en bankkonto.

Trin 3: Så snart din konto er klar til at blive brugt, skal du indsætte den første beløb i din handelskonto. Tænk over, hvor mange penge du vil købe TUI aktier til, og indbetale dette beløb til din handelskonto.

Trin 4: Så må du finde TUI ‘en i platformen. Du kan gøre det ved at kigge specifikt efter aktie koden. TUI er registreret under TUI: Det er let.

Trin 5: Det anbefales at analysere TUI aktien, før du køber den. Se på prisudviklingen og find ud af hvornår det kan være klogt at købe TUI aktier. Det er vigtigt at anvende de seneste oplysninger, når man overvejer og investerer i TUI aktier.

Trin 6: Når man har udført nok forskning, kan man købe TUI aktier. Man kan købe aktierne direkte til den nuværende aktiekurs med en markedsordre, eller man kan kun vælge at købe TUI aktier, når en bestemt pris optagelse med en begrænset ordre. Held og lykke med dine investeringer i TUI!

Om virksomheden TUI

Den multinationale TUI gruppe er hovedsagelig aktiv inden for turistsektoren. Bogstaverne TUI står for Touristik Union International. Dette Tyske virksomhed hovedkontor ligger i Sachsen, Hannover. Aktierne i dette selskab er noteret på børsen i Frankfurt, Frankfurt Stock Exchange og børsen i London, London Stock Exchange. Selskabet er nævnt i FTSE 100 aktieindekset. En fjerdedel af aktierne i selskabet ejes af en Russer.

TUI Shares

Største tourist gruppe i verden

TUI har interesser overalt i Europa. I 2018 er virksomheden verdens største turistvirksomhed. I 2018 ejer selskabet ca. 3.500 rejsebureauer i 20 lande, mere end 100 rejsebureauer, ca. 150 fly, kun slutningen 419 hoteller og 18 krydstogtskibe. Flyet fra dets egne lette luftfartsselskaber i Belgien, Nederlandene, Tyskland, Storbritannien, Frankrig og Skandinavien udgør tilsammen verdens største flåde.

Historien om TUI

TUI blev grundlagt i 1968. I midten af ​​1990’erne fulgte omdannelsen til TUI AG. Virksomheden var aktiv på flere områder: Turisme, skibsfart og logistik.

I 2007 fusionerede TUIs turistaktiviteter med den britiske rejsearrangør First Choice Holidays. Resultat af denne fusion var det nye selskab TUI Travel plc. TUI AG havde aktiemajoriteten i dette nye selskab.

Indtil 2012 ejede TUI Hapag-Lloyd. Det er en af ​​verdens største rederier. Det blev besluttet at sælge aktierne. I 2009 blev aktiemajoriteten solgt. I 2009 blev resten af ​​lagrene solgt. Hvorfor gjorde TUI det? Fordi virksomheden delt ved koncentrere sig fuldt ud om aktiviteterne inden for turisme.

I 2014 fusionerede TUI Travel plc fuldstændigt med TUI AG. Det er sådan TUI Gruppen kom i gang. Ved at samle de to selskaber blev TUI Gruppen den største udbyder af pakkerejser i verden. Denne fusion havde betydelige finansielle og driftsmæssige fordele. Med lukningen af ​​det Britiske hovedkontor blev der for eksempel sparet 45 millioner dollars om året.

Lavere TUI fortjeneste på grund af problemer med Boeing 737 Max fly

I august 2019 blev det meddelt at TUI gruppen havde opnået betydeligt mindre overskud i de sidste måneder. Dette skyldes jord rydningen af Boeing 737 Max fly. I tredje kvartal af det opløste regnskabsår blev der registreret en fortjeneste på 22 millioner euro. Et år tidligere blev der stadig registreret en fortjeneste på 144 millioner euro. Salget i tredje kvartal af det opdelte skatteår var på over 4,7 milliarder euro.

Tror du at disse problemer er midlertidige? Hvis De er sikker på, at selskabet vil opnå større overskud i fremtiden, kan det være en god grund til at købe TUI-aktier.

Undersøg den økonomiske situation før du overvejer ved investering i TUI aktier!

Hvordan kan man købe Deutsche Post eller DHL aktier?

Deutsche Post, der er bedre kendt som DHL , er Tysklands største postvæsen. Virksomheden er verdens største aktiv inden for forsendelse af pakker og post. Med medarbejdere, der opererer i 220 lande, vil der sandsynligvis regelmæssigt blive modtaget en pakke med DHL. Men hvordan kan De købe DHLs aktier, og hvad er den nuværende aktiekurs for selskabet DHL?

Hvor kan man købe Deutsche Post aktier?

Har du tillid til fremtiden af Deutsche Post? Forståeligt! E-handel blomstrer, og folk bestiller flere og flere produkter via internettet. Deutsche Post kan med deres stor netværk naturligvis tag fordel af dette. Der er dog en risiko for, at en firma som Amazon ønsker at overtage flere og flere trin i distribution processen. Dette reducerer nummeret af pakker, der sendes via DHL.

Har du lyst til at købe DHL aktier? Du kan handle direkte med DHL-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for DHL aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for DHL aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen på DHL?

Vil du vide, hvordan aktiekursen på DHL udvikler sig? I grafen nedenfor kan du med det samme se prisen for dine aktier i Johnson kan købe og sælge.

DHL Company Information

Nedenfor kan du se DHL vigtigste virksomhedsinformation.

Aktiekurser for de sidste 5 dage

I nedenstående tabel kan du se DHL aktiekurser for de sidste 5 dage:

Om virksomheden Deutsche Post

Det Tyske logistikselskab Deutsche Post AG er også kendt som Deutsche Post DHL. Det er det største postvæsen i verden med ansatte, der er aktivt i over 220 lande.

Dens forgænger er det Tyske statsejede postvæsen, Deutsche Bundespost. Dette postvæsen blev privatiseret i 1995. Deutsche Post blev delvis privatiseret den 20. november 2000 og fik derefter tildelt en børsnotering.

Buy_Deutsche_Post_shares

Fra Deutsche Post til Deutsche Post AG

 • 1947: oprettelse af Deutsche Post i de tre vestlige besættelseszoner. Denne virksomhed var efterfølgeren af Reichspost.
 • 1948: DDR opkøber sit eget postvæsen, Deutsche Post. Dette post virksomhed bliver et statsejet selskab i 1959.
 • 1949: Grundlægger Deutsche Bundesrepublik Deutschland. Postvæsen kan oprettes som et statsejet selskab.
 • 1955: navneændring i Deutsche Bundespost.
 • 1995: I det genforenede Tyskland blev det nye tyske Postvæsen Deutsche Post AG oprettet.

Deutsche Post aktier

Indtil November 2000 blev alle Deutsche Post aktier ejet af den Tyske Stat. Under den delvise privatisering den 20. november 2000 blev 29% af aktierne sat på børsen. Senere kom flere aktier ind på aktiemarkedet. I juni 2005 havde regeringen mindre end halvdelen af aktierne.

Ved udgangen af 2014, 79% af aktierne blev handlet frit på børsen. Resten af aktierne ejes af den Tyske statsejede bank KfW. Dette logistik selskabs aktier er en del af den tyske Dax og fra 2013 også af Euro Stoxx 50 indekset. Det Tyske virksomheds hovedkontor ligger i Bonn.

Forretnings sektioner og omsætning

Deutsche Post består af følgende fire komponenter:  Express, Freight, Supply Chain, og Pep. Disse tre breve repræsenterer Post-eCommerce-Parcels. Alle fire komponenter tegner sig for ca. en fjerdedel af virksomhedens omsætning.

Produktion af Street Scooter er afbrudt

Deutsche Post har besluttet at holde op med produktionen af Street Scooter i 2020. Hovedårsagen til denne beslutning er den økonomiske usikkerhed, som coronavirus forårsager.

I 2019 var en fjerdedel af det planlagte antal Street Scooters blevet bygget. I de senere år har virksomheden brugt omkring en milliard euro på denne elektriske varevogn. Der er omkring 12.000 af disse varevogne, der kører rundt. De fleste af dem anvendes af Deutsche Post.

Denne beslutning kan være en god grund til at investere i Deutsche Post aktier. Tror du, at det vil få aktiekursen til at stige eller falde?

Hvordan kan man investere i Daimler aktier?

Den Tyske multinationale Daimler AG producere og sælger biler, busser og lastbiler. Du kender nok Mercedes delen af Daimler. Daimler, som Volkswagen og BMW, er en stor Tysk bil producent. De biler, som virksomheden producerer, falder ind i det dyrere segment og er af høj kvalitet. Daimler har hovedkontor i Stuttgart i Baden-Württemberg. Har du lyst til at investere i Daimler? Så er du på den rette plads på denne side! Her drøfter vi, hvordan man køber de billigste Daimler aktier.

Hvordan kan man købe Daimler aktier?

Tror du at denne bilproducent har en lyst fremtid foran sig? I alle projekterne i Kina går det godt, i denne sag. Kina har en enorm befolkning, og den gennemsnitlige beboer i landet har flere og flere penge at bruge. Det er dog vigtigt at holde øje med de konkurrerende bilfirmaer.

Har du lyst til at købe Daimler aktier? Du kan handle direkte med Daimler-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Daimler aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Daimler aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for Daimler lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Daimler? Grafen nedenfor viser, hvordan Daimler s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Daimler:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Daimler.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Daimler de seneste 5 dage:

Fra Daimler-Benz til Daimler AG

Selskabet Daimler AG var tidligere kendt som Mercedes. I 1926 blev selskabet skabt ved fusionen mellem Benz & Cie og Daimler Motoren Gesellschaft Daimler-Benz. I 1998, efter fusionen med den Amerikanske bilproducent Chrysler blev selskabets navn ændret til DaimlerChrysler AG. Efter afhændelsen af Chrysler blev selskabet navn ændret til Daimler AG i 2007.

Daimler produkter, tjenester og forretning enheder

I 2017, Daimler’s produkter, tjenester og forretning enheder var:

 • Personbiler: Forretningsenhed for biler. Denne forretningsenhed tegner sig for 50% af virksomhedens samlede omsætning.
 • Lastbiler: Daimler Trucks forretningsenhed. Denne forretningsenhed tegner sig for 20% af virksomhedens samlede omsætning.
 • Vans: Varevogne: Mercedes-Benz Vans forretningsenhed. I 2017 var denne forretningsenheder bidrag til virksomhedens omsætning 10 milliarder euro.
 • Busser: Daimler Buses forskningsenhed. Dette er den mindste forretningsenhed, der havde en omsætning på 4 milliarder euro i 2017.
 • Finansielle tjenester: Forskningsenhed Financial Service. Denne forskningsenhed leverer finansielle tjenester til Daimler kunder.

Daimler’s operationer i Kina

Efter Daimler fusionen med Chrysler blev en af verdens største bilfirmaer dannet. Målt ved salg, fortjeneste og marked kapitalisering var DaimlerChrysler var det tredjestørste bil selskab i verden. Efter denne fusion fik Daimler også adgang til den Kinesiske markering.

Chrysler har co-ejet Beijing Jeep Corporation i Beijing. Dette joint venture fremstillede licenserede Amerikanske Jeeps. Efter fusionen med Daimler blev Mercedes biler godkendt. Efter fusionen med Chrysler ophørte i 2017, forblev Daimler aktiv på den Kinesiske marked.

I 2017 har Daimlers fabrikker og produktionskapacitet på ca. 430.000 biler og beskæftiger mere end 11.500 personer i Kina. Fujian Daimler Automotive Ltd del af selskabet er en anden del af Daimlers aktiviteter i Kina. Dette selskab startede i 2010 med produktionen af Mercedes varevogne. Daimler producent også tunge og mellemstore lastbiler i Kina sammen med selskabet Foton Motor. I 2017 blev 112.000 af disse lastbiler med navnet Auman solgt.

buy Daimler shares

Daimler’s ny gruppe struktur

I 2019 blev der lanceret en ny koncernstruktur. Koncernen består af tre datterselskaber:

 • Ansvarlig for Mercedes-Benz Cars & Vans er datterselskab Mercedes-Benz AG.
 • Ansvarlig for Daimler Trucks & Buses er datterselskab Daimler Trucks.
 • Ansvarlig for finansiering af køretøjer, forvaltning af vogntyper og mobilitet er datterselskab Daimler Mobility AG.

 Samarbejde med  BMW om selvkørende biler

I 2020 meddelte BMW og Daimler, at de vil samarbejde sammen. 1200 Ingeniører fra disse bilproducenter vil arbejde sammen om teknologien til selvkørende biler. Samarbejdet mellem de to selskaber tager sigte på at udvikle fører assisterende systemer, automatisk parkering og automatiseret kørsel på motorvejen.

Ved at arbejde sammen kan omkostningerne blive sparet. Bilerne forventes at være udstyret med denne nye teknologi fra 2024. Tror De, ved dette vil bidrage til de resultater, som Daimler har opnået? Så kan det være interessant at købe Daimler aktier.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!