Hvordan kan man investere i Daimler aktier?

Den Tyske multinationale Daimler AG producere og sælger biler, busser og lastbiler. Du kender nok Mercedes delen af Daimler. Daimler, som Volkswagen og BMW, er en stor Tysk bil producent. De biler, som virksomheden producerer, falder ind i det dyrere segment og er af høj kvalitet. Daimler har hovedkontor i Stuttgart i Baden-Württemberg. Har du lyst til at investere i Daimler? Så er du på den rette plads på denne side! Her drøfter vi, hvordan man køber de billigste Daimler aktier.

Hvordan kan man købe Daimler aktier?

Tror du at denne bilproducent har en lyst fremtid foran sig? I alle projekterne i Kina går det godt, i denne sag. Kina har en enorm befolkning, og den gennemsnitlige beboer i landet har flere og flere penge at bruge. Det er dog vigtigt at holde øje med de konkurrerende bilfirmaer.

Har du lyst til at købe Daimler aktier? Du kan handle direkte med Daimler-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Daimler aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Daimler aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for Daimler lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Daimler? Grafen nedenfor viser, hvordan Daimler s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Daimler:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Daimler.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Daimler de seneste 5 dage:

Fra Daimler-Benz til Daimler AG

Selskabet Daimler AG var tidligere kendt som Mercedes. I 1926 blev selskabet skabt ved fusionen mellem Benz & Cie og Daimler Motoren Gesellschaft Daimler-Benz. I 1998, efter fusionen med den Amerikanske bilproducent Chrysler blev selskabets navn ændret til DaimlerChrysler AG. Efter afhændelsen af Chrysler blev selskabet navn ændret til Daimler AG i 2007.

Daimler produkter, tjenester og forretning enheder

I 2017, Daimler’s produkter, tjenester og forretning enheder var:

  • Personbiler: Forretningsenhed for biler. Denne forretningsenhed tegner sig for 50% af virksomhedens samlede omsætning.
  • Lastbiler: Daimler Trucks forretningsenhed. Denne forretningsenhed tegner sig for 20% af virksomhedens samlede omsætning.
  • Vans: Varevogne: Mercedes-Benz Vans forretningsenhed. I 2017 var denne forretningsenheder bidrag til virksomhedens omsætning 10 milliarder euro.
  • Busser: Daimler Buses forskningsenhed. Dette er den mindste forretningsenhed, der havde en omsætning på 4 milliarder euro i 2017.
  • Finansielle tjenester: Forskningsenhed Financial Service. Denne forskningsenhed leverer finansielle tjenester til Daimler kunder.

Daimler’s operationer i Kina

Efter Daimler fusionen med Chrysler blev en af verdens største bilfirmaer dannet. Målt ved salg, fortjeneste og marked kapitalisering var DaimlerChrysler var det tredjestørste bil selskab i verden. Efter denne fusion fik Daimler også adgang til den Kinesiske markering.

Chrysler har co-ejet Beijing Jeep Corporation i Beijing. Dette joint venture fremstillede licenserede Amerikanske Jeeps. Efter fusionen med Daimler blev Mercedes biler godkendt. Efter fusionen med Chrysler ophørte i 2017, forblev Daimler aktiv på den Kinesiske marked.

I 2017 har Daimlers fabrikker og produktionskapacitet på ca. 430.000 biler og beskæftiger mere end 11.500 personer i Kina. Fujian Daimler Automotive Ltd del af selskabet er en anden del af Daimlers aktiviteter i Kina. Dette selskab startede i 2010 med produktionen af Mercedes varevogne. Daimler producent også tunge og mellemstore lastbiler i Kina sammen med selskabet Foton Motor. I 2017 blev 112.000 af disse lastbiler med navnet Auman solgt.

buy Daimler shares

Daimler’s ny gruppe struktur

I 2019 blev der lanceret en ny koncernstruktur. Koncernen består af tre datterselskaber:

  • Ansvarlig for Mercedes-Benz Cars & Vans er datterselskab Mercedes-Benz AG.
  • Ansvarlig for Daimler Trucks & Buses er datterselskab Daimler Trucks.
  • Ansvarlig for finansiering af køretøjer, forvaltning af vogntyper og mobilitet er datterselskab Daimler Mobility AG.

 Samarbejde med  BMW om selvkørende biler

I 2020 meddelte BMW og Daimler, at de vil samarbejde sammen. 1200 Ingeniører fra disse bilproducenter vil arbejde sammen om teknologien til selvkørende biler. Samarbejdet mellem de to selskaber tager sigte på at udvikle fører assisterende systemer, automatisk parkering og automatiseret kørsel på motorvejen.

Ved at arbejde sammen kan omkostningerne blive sparet. Bilerne forventes at være udstyret med denne nye teknologi fra 2024. Tror De, ved dette vil bidrage til de resultater, som Daimler har opnået? Så kan det være interessant at købe Daimler aktier.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *