Hvordan kan man købe Airbus Group SE aktier?

Airbus og Boeing er altid udsat for hård konkurrence: På grund af Boeings problemer kan Airbus meget vel vinde i de kommende år. Spekulerer du på, hvor og hvordan man investerer i Airbus? I denne artikel drøfter vi i detaljer, hvordan man kan købe Airbus aktier.

Hvor kan du købe Airbus aktier?

Har du lyst til at købe Airbus aktier? Du kan handle direkte med Airbus-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Hvordan kan du aktivt investere i Airbus?

Airbus ‘aktiekurs kan svinge stærkt. Det så De f.eks. under corona pandemien: Da alle fly var jordforbundet, og der ikke var meget perspektiv, faldt aktiekursen kraftigt. Prisen steg kraftigt senere, da den positive nyhed om vaccinerne kom ud. Ved aktivt at handle kan man reagere godt på alle bevægelser i Airbus aktien.

Har du lyst til at aktivt handle prisen på Airbus aktier? Du kan se det på Plus500! Hos Plus500 kan man anvende CFD’er til at spekulere over prisstigninger samt fald i Airbus aktierne. Brug knappen nedenfor at prøve mulighederne umiddelbart gratis med en demo:

Der tabes penge på 72% af CFD-detailkontiene.

Hvad er aktiekursen for Airbus?

Er du nysgerrig efter, hvordan aktiekursen i Airbus udvikler sig? I nedenstående graf kan du straks se, til hvilken pris du kan købe CFD aktier i Airbus:

Er det klogt at investere i Airbus?

En investering i Airbus kan, afhængigt af den økonomiske situation, gå godt. Når luftfarten klarer sig godt, fungerer Airbus aktier normalt også godt. Hold derfor øje med den økonomiske situation, hvis De ønsker at investere i Airbus. Når der er mange nye ordrer, kan Airbus eftergive bedre resultater.

Airbus ‘største konkurrent er Boeing: Disse to titere konkurrerer faktisk altid om markedsandele inden for civil luftfart. Airbus er i stand til at konkurrere godt på dette marked. I militær grenen gør det ikke altid så godt, at f.eks. A400 var en fiasko i 2016. Ikke desto mindre kan de fremtidige resultater for den normale luftfart kompensere for disse skuffende resultater.

Airbus er måske bedre stillet i forhold til sin konkurrent Boeing. Boeings omdømme er blevet svækket af tekniske problemer. På grund af dette kan Airbus meget vel vinde konkurrencen i fremtiden, hvilket kan være en god grund til at købe Airbus aktier.

Buy Airbus shares

Om Airbus

Selskabet Airbus Group var kendt som European Aeronautics Defence and Space Company (EADS) indtil 2014. Dette selskab er et Europæisk luftfarts og forsvarskonsortium. Selskabet blev stiftet i 2000 med fusionen mellem den Franske Aerospatiale Matra, den Tyske DASA og de Spanske Construcciones Aeronautics CASA).

Airbus koncernen har i alt 170 lokaliteter på verdensplan. Der findes flere filialer i Belgien, Tyskland, Frankrig, Spanien, Storbritannien og Nederlandene. De Nederlandske filialer er beliggende i Amsterdam og Leiden. I Leiden ligger Airbus koncernens hovedkontor. Hovedkontoret er beliggende i Nederlandene, fordi Nederlandene er neutralt.

De tre divisioner i Airbus Group

Airbus divisionen er virksomhedens største. Denne division bidrager med to tredjedele af omsætningen. Denne division leverer passagerfly til flyselskaber.

Airbus Helicopters divisionen producerer helikoptere til militær og civil brug.

Airbus Defense and Space division producerer militærfly. Derudover bidrager denne forretningsenhed til rumprogrammer, for eksempel ved at levere kunstige satellitter. Forsvarskontrakter tegner sig for ca. 15% af virksomhedens omsætning.

Virksomhedens historie

De Europæiske regeringer opretholdt tre gange så mange forsvarsvirksomheder som USA, selv om deres budget kun var halvt så stort som USA. Der var en risiko for, at store Amerikanske virksomheder ville købe mindre Europæiske virksomheder. Der blev derfor bebudet en fusion i 1999.

Dette skabte selskabet European Aeronautics Defence and Space Company N.V. (EADS). Selskabet blev stiftet i henhold til Nederlandsk ret med hovedsæde i Nederlandene. Hovedkontoret blev også etableret i de tre fusionspartnere DASA, Aerospatiale-Matra og Construcciones Aeronautics (CASA). Disse kontorer blev oprettet i München, Paris og Madrid.

Efter fusionen var virksomheden verdens største bygherre af helikoptere, missiler og bæreraketter. Det var også en af de største våbenproducenter og den tredje største flyproducent.

I 1999 havde de nyligt fusionerede virksomheder et samlet underskud på 900 mio. EUR. Det forventes imidlertid, at fusionen mellem de tre virksomheder ville resultere i øget overskud i den nærmeste fremtid. De første sorte tal blev skrevet i 2001. Dette skyldtes til dels det rekordmange antal fly, der blev solgt af Airbus.

560 fly leveret inden 2020 på trods af corona

Flyproducent Airbus formåede at levere 560 fly til kunder i 2020 på trods af corona. Det er over 300 fly mindre end i 2019. Med salget af 560 fly opfyldte Airbus dog sit interne mål. Med dette antal leverede fly forblev Airbus langt foran den Amerikanske konkurrent Boeing. Dette selskab meddelte i november 2020, at det kun havde leveret 118 nye fly.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *