Day Trading: få erfaring med aktier

Ved day trading kan du hurtigt købe og sælge aktier. Og hvordan kan du sikre, at du opnår en oplevelse? I denne artikel lærer du alt, hvad du behøver at vide for selv at komme i gang!

Vidste du det om day trading?

  • Du kan bruge day trading 24/7: bestem din egen arbejdstid!
  • Du kan købe og sælge aktier inden for få minutter.
  • Du kan prøve day trading risikofri med en gratis demo.

Vil du begynde at handle med aktier? Så er det klogt at prøve det med en gratis demo først. Brug knappen nedenfor for at se, hvilke børsmæglere, eller såkaldte brokers der giver dig mulighed for at åbne en demo gratis:

Hvordan kan du få erfaring med at handle med aktier som daytrader?

Du kan vælge at investere aktivt i aktier som day trading. Alternativt kan du vælge at bruge aktier til at skabe en langsigtet indkomst.

tjene_dagshandler_aktier_tips

Tjene erfaring til livets ophold med aktier

Du gør dette ved at købe aktier med stort potentiale. Virksomheder med god fortjeneste vælger regelmæssigt at betale udbytte. Et udbytte er en betaling af en del af overskuddet til aktionæren.

Den smarte, aktive traders handler ikke kun day trade. Det kan være klogt at låse noget af dit overskud i langvarige aktier. Dagens handel tip er ikke at satse alle dine penge på en strategi.

Hvilken grundlæggende principper findes for day trading?

I day trading man handler med aktier med det formål at opnå kurs gevinster. Du beholder ofte aktierne i kort tid og du prøver at opnå et højt afkast i denne tid. Denne måde at investere er det modsatte af at opbygge en portefølje, hvor igennem du investerer med det formål at vokse din formue på lang sigt.

Hvordan kan man begynde at arbejde som day trader?

Hvis du har lyst til at starte handel med aktier som day trader, det er klogt at åbne en børsmægler konto. Du kan åbne både en demo og en live konto hos de fleste børsmæglere. Med en demo-konto kan du bruge et fiktivt beløb til at øve handel med aktier helt risikofrit, og med en live konto kan du begynde at handle med det samme med rigtige penge.

Klik her for at sammenligne de forskellige børsmæglere og åbne en gratis (demo) konto >>

Hvad er den bedste måde at komme i gang?

En erfaret trader bør ikke kun være i stand til at håndtere tal: faktisk spiller tal kun en begrænset rolle. I sidste ende er din tankegang det vigtigste element i din handelsstrategi. Når du har udviklet et system, der fungerer, og du begynder at tjene penge, skal du fortsætte med at følge dette system.

Faktisk er dit handel system ligesom din ægteskabspartner: sammen, både i velstand og modgang. Især sidstnævnte kan være vanskelig, men husk, en god trader afskærer tidligt at miste handler. Ligeledes i velstand bliver nogle gange uorganiserede og lukker deres position på en andel for hurtigt. Ved at gøre det har de ikke fordel af den fulde bevægelse. Det er derfor vigtigt altid at forsøge at forblive rationel og på forhånd beslutte, hvad dit mål er!

Ved at indstille dine egne regler og overholde dem kan du handle aktier mere rationelt og med succes.

Nogle sidste aktietips

Selvfølgelig vil du som trader opnå gode resultater. Det er vigtigt at investere på en smart måde. Et vigtigt tip er at følge trenden så meget som muligt. Når markederne har været stigende i flere måneder, kan det være meget risikabelt at satse på et fald.

Et andet aktietip til den aktive trader er altid at bruge stop loss. Med et stop loss kan du indstille en værdi, hvor du automatisk tager dit tab. Dette forhindre dig i at miste hele din investering på grund af en dårlig investering.

Det tredje tip er ikke at betragte dig selv rig med det samme. Investering er en evne som skal læres, og den eneste måde at virkelig lære at investere i aktier er ved at øve meget. Du kan lære at investere ved at åbne en gratis demo hos en børsmægler.

Det fjerde tip er at huske, at en højere fortjeneste ofte betyder en højere risiko. Hvis du bruger spekulative investeringsprodukter, er det mere sandsynligt, at du mister et betydeligt beløb. Invester derfor kun på en måde, der passer til din personlighed. Vil du miste mange penge med dine aktier holde dig oppe om natten? Så måske skulle du gøre noget andet.

Endelig er det vigtigt at forstå forskellen mellem det gennemsnitlige afkast og det samlede afkast. I gennemsnit opnår folk, der køber aktier, et afkast på 8% på årsbasis.

Dette betyder dog ikke, at du opnår dette afkast hvert år. Et år kan du få et afkast på 30% som investor, mens du mister 20% i et andet år. Aktive investorer vinder derfor på lang sigt.

handle_aktier

Lær fra min erfaring

Da jeg var ung, troede jeg, at jeg skulle bliv rig ved at handle med aktier. Jeg åbnede en konto på Plus500 og begyndte at handle med et par hundrede dollars. Jeg havde ikke rigtig en strategi: Jeg kiggede på diagrammet og åbnede tilfældigt aktiepositioner baseret på pris mønstre.

Nogle gange gik det meget godt for mig. Da jeg var i skole, kiggede jeg på min telefon og så, at jeg havde tjent $800 med en aktie position, mens jeg kun havde satset $100. Jeg brugte en multiplikator, der tillod mig at indtage en større position. Andre uger mistede jeg dog også hundreder af dollars.

Af den grund er det vigtigt ikke at tælle dig rig for hurtigt. Du kan helt sikkert tjene mange penge på at handle med aktier, men risikoen er også betydelig. Derfor skal du kun handle med penge, som du virkelig har råd til at tabe. På den måde forbliver det sjovt!

Fejl som får dig til ikke at tjene penge ved at handle med aktier

Ingen er perfekt. Hvis du seriøst vil tjene penge på at handle med aktier, skal du undgå at lave disse typiske fejl.

Vent på sikkerhed

Det er aldrig sikkert at investere i aktier. Når du venter, indtil det er sikkert, går du glip af det. Især i krisetider kan du tjene en masse penge ved at investere. Det er dog vigtigt, at du træffer gode beslutninger. Frygt er en stærk følelse, men hvad har frygt bragt menneskeheden? Intet andet end tab!

Vent på en lavere pris

Den nærige investor køber ikke en aktie, selv når prisen er meget attraktiv. Faktum er, at ingen kan forudsige, hvordan aktieprisen vil udvikle sig. Ser du en chance udefra? Så er det bedste tidspunkt at købe. Ingen ved med sikkerhed, om prisen vil falde yderligere.

Handel med ‘sjove’ aktier

Amatører handler kun med sjove bestande. At købe og sælge aktier, fordi du kan lide mærket, er ikke en vindende strategi. Overvej, om virksomheden har potentiale til at tjene penge i fremtiden. Hvis dette er tilfældet, kan du beslutte at købe aktien.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!