Hvordan kan man købe Apple aktier?

Apple er en af verdens bedst kendte virksomheder. Det er et af de få virksomheder, som har en værdi på over 1.000 mia. USD. Hvis du havde købt nogle aktier ved lanceringen, ville du have været meget velhavende nu. Men investering i Apple kan stadig være interessant i dag. I denne artikel man kan finde en omfattende analyse af købet af Apple aktier. Man kan også find Apples nuværende aktiekurs her.

Hvor kan man købe Apple aktier?

Apple er et virksomhed som har opnået gode resultater år efter år. Er du sikker på at denne vækst vil fortsætte i fremtiden? Så kan det være meget interessant at købe Apple aktier! Har du lyst til at købe Apple aktier? Du kan handle direkte med Apple-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Apple aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Apple aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er den aktuelle aktiekurs på Apple?

Er du nysgerrig efter den aktuelle kurs på Apple-aktier? Nedenfor kan du se et diagram med den seneste prisudvikling. Du kan også bruge knapperne til at åbne en position direkte.

Apple-virksomhedsoplysninger

Nedenfor kan du finde de vigtigste virksomhedsoplysninger om Apple.

Analyse af Apple-andele

Inden du beslutter dig for, om du vil købe eller sælge Apple-aktier, er det vigtigt at analysere aktien grundigt. I oversigten herunder kan du se, hvordan Apple har klaret sig den seneste periode.

Aktiekurser for Apple i løbet af de sidste 5 dage

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Apple for de sidste 5 dage:

Hvad bliver Apples ydeevne i 2024?

Er du nysgerrig efter, hvad analytikere tror, Apple vil gøre i 2024 og de følgende år? Vi har kombineret forudsigelser fra analytikere ved hjælp af data fra Alpha Vantage. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om Apples prisbevægelse, og at det muligvis ikke går i opfyldelse.

Apple aktie analyse

Hvad laver Apple?

Apple er hovedsagelig kendt som producenter af iPod, iPhone og iPad. En lang historie går forud for disse succesfulde produkter. Firmaet ligger i byen Cupertino i Californien. I 2011 bekendtgjorde Steve Jobs, at et nyt hovedkontor i form af et rumskib ville blive bygget i Cupertino. Det nye hovedkontor med plads til 15.000 ansatte blev indviet i 2017.

Hvordan kan man købe Apple aktier?

Før du kan købe Apple aktier, må du gå gennem et par trin. Her findes hvad man skal tage i betragtning, når man investere i firmaet.

Investere med en strategi og analyse

Det er uklogt at købe og sælge aktier tilfældigt. Det er derfor tilrådeligt først at undersøge, om det er en god tid at investere i Apple. Det kan man f.eks. gøre ved at anvende grundlæggende eller teknisk analyse.

På grundlag af deres analyse kan de så beslutte, hvilken pris de vil købe, og til hvilken pris de vil sælge aktien igen. Ved at tænke dette igennem før du åbner investeringen, undgår du at træffe forkerte investeringsbeslutninger på grundlag af negative følelser.

Kun investere i Apple med penge, du kan spare på lang sigt. Du må have penge nok til at dække dine basale udgifter. På kort sigt kan aktien gøre det dårligt. Det er i så fald behov, at de ikke træffer beslutninger ud af panik.

Vælg en god børsmægler

Mange mennesker overvurderer betydningen af omkostninger, når de investerer. Når man betaler høje transaktionsomkostninger, efterlader man mange penge liggende. I det lange løb kan det endda koste dig mange tusind. Hver gang du betaler transaktionsgebyrer, kan du ikke geninvestere disse penge. Dette reducerer i høj grad deres samlede rentabilitet.

Er du nysgerrig efter, hvor dyrt det er at investere i de forskellige udbydere? Brug knappen nedenfor direkte ved sammenligning de bedste børsmæglere, eller såkaldte brokers:

Placere en ordre

Når man har valgt en god børsmægler, skal man bare placere en ordre. Man kan vælge mellem et markeret og en begrænset ordre. En marked ordre fuldbyrdes straks til den disponible pris, og en begrænset ordre vil blive effektueret til en pris, som de angiver.

En markedsordre er ofte det mest attraktive for investorer, som har en aktie på lang sigt. En limiteret ordre er særlig god for den dag, hvor den day trader ønsker at få meget indflydelse på, hvornår investeringen i nogle tilfælde stadig kan være attraktiv for at sætte en stop loss. Med en stop loss du holder op med at miste et stort antal penge, vil du undgå at miste en stor del af din investering på en aktie. Deres stilling lukkes derefter automatisk til en bestemt pris.

Apple

Hvad gør det interessant at investere i Apple?

Før du køber Apple aktier, bør du vide, hvad der gør en investering i selskabet potentielt interessant. Herunder kigger vi på nogle argumenter for at købe Apple aktier.

Stærke innovationer

Apple har altid været kendt for sine stærke innovatører. Virksomheden har flere gange overskrevet verden med indførelsen af nye produkter. Firmaet kom med sin første smartphone. Nokia tænkte på det tidspunkt, hvor den ikke ville fange, men i sidste ende viste smartphones sig at være den nye standard. Apple kom også med en af de første tabletter.

Gennem alle disse fornyelser og det unikke design har selskabet opbygget en stor gruppe fans. Mange som nu bruger en Apple telefon, køber en ny Apple telefon, når den bryder sammen. Apple er et stærkt og velkendt varemærke, der skaber positive følgere hos en stor gruppe mennesker.

Det forhold, at virksomheden fortsætter med at lancere nye populære produkter, fører til en yderligere stigning i salget. Dette kan derfor være en god grund til at købe Apple aktier.

Realistisk udbytte

En anden fordel ved Apple er, at de har en meget realistisk udbyttepolitik. Selskabet udbetaler udbytte hvert kvartal. I den sidste periode har Apple været i stand til at udbetale udbytte regelmæssigt. Udbyttet er endda steget for nylig og er stadig stigende.

Dette er i overensstemmelse med Apple’s spekulere udvikling. Den største fortjeneste, når man køber Apple aktier, er tidligere blevet realiseret med prisstigninger. Udbyttet er dog et interessant ekstra udbytte, hvilket betyder, at man også kan generere og lille indkomst med aktien.

Tilbagekøb af aktier

Apple har mange penge i lommen. En del af dette brug de til tilbagekøb af aktier. Dette har en fordel for aktionæren: Fordi der er færre udestående aktier, stiger indtjeningen pr. aktie automatisk. Desuden stiger antallet af stemmerettigheder også, når antallet af udestående aktier falder.

Virksomhederne køber normalt kun deres aktier tilbage, når de ser en lys fremtid. Det kan derfor være et godt signal at investere i Apple aktier.

Apple er rig

En stor fordel ved Apple er at det er en forholdsvis en sikker investering. Med nogle aktier er der helt sikkert en chance for, på virksomheden går konkurs i dårlige tider. Hos Apple er denne risiko meget mindre. Det skyldes, at virksomheden har mange penge: Virksomheden kan absorbere muligvis tab selv i dårlige tider.

Risici forbundet med investering i Apple

At investere i Apple er bestemt ikke uden risiko. Her drøfter vi nogle af risiciene ved at købe Apple aktier.

Pas på volatilitet

Det er vigtigt at være opmærksom på volatilitet, når man investerer i Apple. Apple virksomheden klarer sig godt og har opnået gode resultater over en længere periode. Men du kan bare begå den fejl at træde ind på toppen. Det kan tage mange år før du har tjent dine penge igen. Heldigvis findes der løsninger på dette.

Man kan f.eks. vælge forskudt investering. Du kan købe en Apple aktie hver måned. På den måde spredes afkastet over forskellige perioder, hvilken reducerer risikoen for, at du vil lægge alle dine penge i virksomheden øverst.

En anden mulighed er day trading. Så kommer du ind og ud flere gange for at udnytte de mindre udsving i valutakurserne. Hvis du øver dig med en demo konto, kan du opnå gode resultater på denne måde.

Manglende innovation

Da Steve Jobs døde, frygtede mange at Apple ville forværres. Teknologisk sæt medførte virksomheden færre interessante, innovative produkter på markedet. Ikke mindre ser det stadig ud til, at folk er begejstrede for de nye produkter, som Apple har lanceret.

Tror du, Apple har nået sit højdepunkt? Så er det måske ikke det bedste tidspunkt at købe Apple aktier på lang sigt.

Steve_Jobs

Forudsigelse af prisen på Apple aktier

Apple’s aktiekurs er ofte forbundet med virksomhedens teknologiske udvikling. Når virksomheden f.eks. lancerer en ny, succesrig iPhone på markedet, kan dette have en positiv indvirkning på aktiekursen. Når investorerne frygter, at virksomheden ikke vil indføre et nyt produkt på markedet, kan prisen falde.

Hvis du ved meget om Apple og følger nyhederne rundt om firmaet, har du en fordel. Så kan du bedre læse, om du tror, Apple vil gøre godt i fremtiden. Ved at forudsige prisen godt kan du tjene penge med dine investeringer i Apple.

Vær opmærksom på dollarkursen

Når man investerer i Apple aktier, det er også vigtigt at holde øje med dollarkursen. Prisen på Apple aktier er noteret i dollars. Hvis dollaren stiger kraftigt i forhold til din valuta, kan investeringen i sin egen valuta blive mindre værdifuld. På den måde kan man stadig gå glip af din investering, selv om Apple aktiekursen stiger. Derfor bør der altid tages hensyn til valutakurserne, når man investere i udlandet.

Seneste investering tips i Apple

Det er ikke klogt at investere, når man endnu ikke har tilstrækkelig viden. Det kan derfor være tilrådeligt at anvende en gratis demo i vid udstrækning. Du kan bruge en gratis demo til at prøve, om du kan opnå gode resultater med at investere. Hvis det er tilfældet, kan man starte med et lille beløb, for eksempel 100 dollars.

Når det gælder investeringer i Apple og andre aktier, det er meget vigtigt at have en klar plan. Find selv ud af til hvilken pris du vil købe Apple aktier. Dernæst er det anvendte at tænke på de værdier, som man vil gå ud af. På hvilket beløb mister man for meget, og hvor stort og beløb har man til fortjeneste? Hvis du tænker på dette på forhånd, undgår du at gå i panik.

Endelig er det i alle investeringer nødvendige kun at investere med penge, som man kan tabe på længere sigt. Når alt kommer til alt, løber du altid risikoen for at miste en del af eller endda hele din investering.

Skabelse af Apple: Fra start til succes

Apples historie begyndte i værkstedet for Steve Jobs forældre. Det var der, Steve Jobs og Steve Wozniak kom med Apple I. Det var en af de første pc’er. Apple bestod af et tastatur, en monitor og en mikroprocessor. Den 1. april 1976 blev Apple Computers grundlagt af Steve Jobs, Steve Wozniak og Ronald Wayne. De tre stiftere af firmaet arbejder ikke længere hos Apple. Ronald Wozniak og Ronald Wayne forlod Apple for at længe siden. Steve Jobs døde af kræft i bugspytkirtlen i oktober 2011.

Kendt af Apple 11 og dens efterfølgere

Apple virksomheden blev kendt efter indførelsen af Apple II. Denne personlige computer var vigtig for udviklingen af PC markedet. Senere kom Apple III, Apple Lisa og Apple Macintosh på markedet. Apple Macintosh er forløberen til de velkendte Mac computere, der udbydes af Apple i dag.

Hardware og software

Apple udviklede ikke kun hardware, som for eksempel musikafspiller iPod, smartphone iPhone og tablet iPad. Apple udvikler også software. Virksomheden udviklede software til sit MacOS og til Windows.

Vanskelige tider i 1997

I 1997 stod Apple finansielt på randen af kollaps. Mænd Apple gik ikke konkurs. Microsoft har investeret 150 mio. EUR i virksomheden. Desuden blev selskabet grundigt reorganiseret af Steve Jobs.

Store succeser efter 2007

Apple opnåede succes efter 2007. Efter 2007 blev de vellykkede produkter iPhone, iPod touch og iPad indført. IPhone var en nem smartphone. IPad gjorde tabletten populær. De produkter, der blev indført efter 2007, kombineret høj kvalitet med lethed, hvilken er hemmeligheden bag Apples succes.

Apple’s innovative styrke

Apple er et innovativt firma. Den første Apple pc er forskellige innovative produkter. Andre innovative produkter er iPod, som dukkede på i 2001 og iPhone, der dukkede i 2007. Selv efter Steve Jobs død indførte virksomheds innovative produkter på markedet. Eksempler er Siri, Touch ID og Apple Pay.

Tror De, at virksomheden vil fortsætte med at lancere interessante innovationer i fremtiden? Så kan det være meget interessant på købe Apple aktier. I hvert fald har Apple gjort et godt stykke arbejde i fortiden.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *