Hvordan køber man Kinesiske aktier?

I dag er det meget attraktivt at investere i Kina. Landet har en blomstrende middelklasse, og middelklassen køber mere og mere. Dette giver de Kinesiske virksomheder mulighed for at levere deres produkter og tjenesteydelser til denne nye koncern, hvilket naturligvis er godt for rentabiliteten. Men hvordan kan man selv investere i Kina?

Hvor kan du købe Kinesiske aktier?

Vil De hellere investere i Kina på lang sigt? Det kan man gøre ved at købe kinesiske aktier. For at kunne foretage disse investeringer har man brug for en konto hos en børsmægler. En god mægler, som De kan investere i i kinesiske virksomheder, er eToro. Hos eToro betaler du ikke kommissioner. Brug knappen nedenfor at åbne en konto direkte med eToro:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

Hvordan investere man i Kinesiske aktier?

Det er forståeligt, at du vil drage fordel af dette nye marked. Men hvor kan du faktisk investere i Kina? Og hvor er det billigste?

Hvis du vil investere aktivt i Kina ved at bruge CFD'er, er Plus500 et godt sted. Med denne børsmægler kan man bruge forskellige ordrer, der muliggør handel på kort sigt. De får også en provision på 0% på alle handelspositioner. Brug knappen nedenfor at oprette en gratis demo konto:

Der tabes penge på 86% af CFD-detailkontiene.

Alt om at investere i Kina

Hvorfor kan investering i Kina være interessant?

Investering i Kina kan være fascinerende på grund af den enorme vækst. I den vestlige verden har den største vækstspurt allerede fundet sted, og den årlige vækst bremses. I et voksende land som Kina vil du se, at der stadig er meget plads til vækst. Dette skyldes, at landet oplevede en meget hurtig udvikling. Den tidligere hovedsagelig fattige befolkning har mere og mere at bruge.

Med en samlet befolkning på over en milliard er Kina et usædvanligt stort marked. Landets middelklasse vokser, hvilket giver virksomhederne mulighed for at levere produkter og tjenesteydelser til flere og flere mennesker. Som følge heraf er der stadig meget plads til (nye) virksomheder, hvilket gør det muligt at fortsætte med at vokse betydeligt. Alligevel er det ikke alt sammen positivt: At investere i Kina medfører også ganske få risici.

kinesiske_investeringer

Hvilke risici er der ved at investere i Kina?

Den store vækst pris er også en risiko. Mange virksomheds muligheder er meget hævet. Dette er alt i tråd med den forventede vækst. På et tidspunkt eksisterer der dog en risiko for overkapacitet. Dette kan ske, når den endelige vækst skuffer. Pludselig produceres for mange biler og stål. Mange af disse produkter er cykliske, hvilket betyder, at efterspørgslen kun er høj i tider med økonomisk velstand.

Da det Kinesiske marked stadig er relativt nyt, er det også mere risikabelt at investere på markedet. Konkurrencen er hård, og det er ikke altid klart, hvem der vil blive etableret. Succesfulde virksomheder i dag kan vælte i fremtiden.

Leder du efter en relativt sikker investering i Kina? Så er teknologivirksomheder som Alibaba og Tencent interessante. Disse selskaber har kun få aktiver og er lidt beskyttet mod konkurrence. Desuden har flere og flere adgang til internettet, hvilket kan gøre det attraktivt at investere i et kinesisk internetselskab.

Pas på gæld

Gæld er altid en risiko, når du begynder at investere i en region. I Kina vil du se, at både statsgæld og selskabs gæld er steget. Som en procentdel af BNP er tallene ikke alarmerende. Det er dog vigtigt at huske, at landets samlede indkomst er steget.

Vi lærte allerede i 2008, hvordan et stort bjerg af gæld kan forstyrre en økonomi. Ved køb af kinesiske aktier er det derfor vigtigt at holde øje med gældsudviklingen i landet.

Hvad er virkningen af handelskrigen?

Handelskrigen mellem Amerika og Kina har skabt stor medieinteresse. Men hvad er virkningen af handelskrigen på Kinesiske virksomheder? Denne effekt kan forblive ret begrænset.

Handelskrigen og de øgede toldsatser er trods alt kun relevante for virksomheder, der er meget afhængige af import og eksport. Mange kinesiske virksomheder fokuserer nu på det indre marked. Ikke mindre vil du bemærke, at spændingerne har haft en negativ effekt på aktiekurserne. Du kan bruge tidspunkter som disse til at se efter gode tilbud på aktiemarkedet.

Flere og flere Kinesiske virksomheder sortlistes af Amerika. For eksempel kan Huawei ikke længere sælge de fleste af sine produkter i Amerika, og den populære applikation TikTok er også blevet forbudt. Disse spændinger kan lægge pres på de fremtidige vækstrater for kinesiske virksomheder, der huser internationale ambitioner.

kina_handel_krig

Pas på bedrageri

I nye økonomier ser man ofte mere bedrageri. Bestyrelsen tilbereder bøgerne eller tragten penge væk. Disse former for begivenheder kan være dårlige både for aktiekursen og for virksomheden. Det er derfor vigtigt at kontrollere, om det selskab, som De ønsker at investere i, opererer etisk.

Er De bekymret over sårbarheden over for svindel med investeringer i Kina? Så er det klogt at investere så diversificeret som muligt. Problemer i et selskab kan derefter opvejes af succeser i et andet selskab. Man kan anvende diversificering ved at købe flere aktier i forskellige virksomheder eller ved hjælp af en indeksfond.

Et nyligt eksempel på svig findes i selskabet Luckin Coffee. I årevis oppustede firmaet sine tal, og det virkede meget mere succesfuldt end det var. Dette var muligt, fordi Kina stiller meget lavere krav til revision udført af revisorer. Desuden har mange vestlige investorer mistet mange penge i at investere i denne Kinesiske aktie.

Regeringens indflydelse

En anden risiko for at investere i Kina er den store offentlige indflydelse på mange virksomheder. I hemmelighed kunne den Kinesiske regering være et selskabs største aktionær. Samtidig sælger nogle virksomheder hovedsageligt produkter til den kinesiske regering. Et godt eksempel på dette er firmaet Hikvision, som hurtigt kan identificere mennesker, der bruger kunstig intelligens. Tilsynsmæssig kvalitet i nogle af disse virksomheder er derfor tvivlsom.

Pas på valutakurser

Kinesiske aktier er noteret på flere børser. Man kan for eksempel købe Kinesiske aktier i De forenede Stater ved at betale med dollars eller i Hongkong ved at betale med Hong Kong dollar. Hvis du bruger en anden valuta end din egen, er der en risiko for, at din investering vil devaluere i din egen valuta. På et sådant tidspunkt er det vigtigt at holde øje med valutakursen.

Samtidig påvirker valutakursen for den Kinesiske Yuan også resultaterne fra Kinesiske virksomheder. Når et selskab markedsfører mange produkter i udlandet, kan en billig Yuan hjælpe. I så fald er det billigere for udlændinge at købe Kinesiske varer.

Hvad er de bedst kendte aktieindekser i Kina?

Der er to kendte indekser, der sporer virksomheder i Kina. Nedenfor diskutere vi de velkendte indekser, som du kan investere i.

Hang Seng indeks

Hang Seng indeks er Hong Kong’s indeks. Virksomheder, der er noteret på dette indeks, fokuserer ofte mere på udlandet. En fordel ved Hong Kong indekset er, at de virksomheder, der er anført på dette indeks, ofte har mindre korruption. Samtidig er det lettere for udenlandske virksomheder at drive forretning der.

Men hvis du vil investere i det Kinesiske marked direkte, er Hang Seng indekset muligvis ikke det bedste valg i betragtning af dets internationale orientering.

Tip: Tjek åbningstiderne for Hong Kong børsen her.

Shanghai-Composite

Kinas største og mest kendte indeks er Shanghai-Composite. Ud over Shanghai-Composite. er der også Shanghai-Composite. På Shanghai-Composite finder du utallige teknologivirksomheder, der ikke er særlig velkendte i vest.

Tip: Tjek åbningstiderne for den Kinesiske børs: China stock exchange her.

Hvad er andre kendte indekser for det Kinesiske aktiemarked?

Nedenfor vil vi diskutere kendte indekser, der sporer det Kinesiske aktiemarked:

FTSE China 50

FTSE China 50 indeks sporer de 40 største og mest likvide kinesiske aktier noteret på Hong Kong-børsen. Dette inkluderer de såkaldte H-Shares, Red Chip-aktier og P Chips.

Hang Seng China Enterprises (HSCEI)

Dette indeks sporer de 50 vigtigste kinesiske H-aktier noteret på Hong Kong Stock Exchange.

MSCI China

Dette indeks sporer de største og mest likvide aktier, der er noteret på Hong Kong-børsen. Dette inkluderer H-aktier, B-aktier, Red Chips og P Chips.

MSCI China A

Dette indeks sporer de største og mest likvide Kinesiske A virksomheder, der er noteret i Renminbi. Disse aktier er noteret på Shenzhen eller Shanghai børsen.

MSCI China H

Dette indeks følger de største og mest likvide aktier noteret på Hong Kong Stock Exchange.

Kendte kinesiske trackere at følge

Below are some well-known EFTs you can buy when you want to invest in China:

  • MSCI Kina gennem Xtrackers MSCI China Index
  • CSI Kina med X Trackers CSI 300 swap: en EFT med en stærk risiko spredning
  • Ishares China ETF: har desværre en lidt højere pris og er derfor mindre interessant

Hvor kan jeg købe billige kinesiske trackers?

En billig og pålidelig børsmægler til køb og salg af Kinesiske aktier sporerne er DEGIRO. Hos DEGIRO handler du også gratis i de indeksfonde, der er nævnt i kerne valget. Brug knappen nedenfor for at åbne en konto med DEGIRO:

investere_i_kinesiske_aktier

Hvad er velkendte Kinesiske aktier at investere i?

I denne del af denne artikel ser vi på nogle kendte Kinesiske aktier, som du kan overveje at købe.

Tencent

Tænk på Tencent som Facebook fra Kina. Virksomheden kæmper for dominans i den kinesiske it verden sammen med Alibaba (og i mindre grad Baidu). En velkendt Tencent-platform er selvfølgelig WeChat. De tjener dog flere penge gennem online spil. Spil som League of Legends og Supercell tiltrækker mange spillere, og virksomheden tjener mange penge på denne måde. Der er stadig plads til udvikling på dette marked. Investering i den kinesiske aktie Tencent kan derfor være interessant.

Beijing Capital International Lufthavn

Med denne aktie kan du investere i den største lufthavn i Beijing. Antallet af fly til Kina vil stige yderligere i fremtiden. Investering i den internationale lufthavn kan derfor være rentabel. Den nye lufthavn er dog en formidabel konkurrent, som man skal overvåge.

Kweichow Moutai

En anden interessant aktie at investere i Kweichow Moutai. Dette Kinesiske selskab beskæftiger sig med fremstilling af spiritus. Kinesiske folk som sprut og virksomhedens salg og fortjeneste er vokset betydeligt. En investering i dette Kinesiske selskab kan derfor gå godt.

Hvilken slags Kinesiske aktier er der?

Investering på den Kinesiske børs er mere kompleks, fordi der er mange typer aktier. Du kan investere i A-aktier, B-aktier, H-aktier, Røde chips, P-chips, and N-aktier.

A-aktier

Det er Kinesiske virksomheder, hvis hovedsæde ligger på det Kinesiske fastland. De handles på børsen i Shanghai eller Shenzhen og er noteret i den Kinesiske Yuan valuta. Som udenlandsk investor kan man ikke blot købe A-aktier. De skal investere indirekte i A-aktier gennem f.eks. en ETF.

B-aktier

Dette er Kinesiske virksomheder, der også er baseret på det Kinesiske fastland. De er noteret i Amerikanske dollars på Shanghai Stock Exchange og i Hong Kong dollars på Shenzhen Stock Exchange.

H-aktier

Dette er virksomheder, der er baseret på Kina, men er noteret på Hong Kong børsen. Virksomhederne er noteret i Hong Kong dollars.

Røde chips

Red chips are Chinese state-owned enterprises. These companies can be found outside the mainland (usually in Hong Kong) and are also traded in Hong Kong dollars.

P-chips

Disse virksomheder er ikke statsejede, men ligger uden for Kina. Aktierne handles i Hong Kong dollars i Hong Kong og er ofte placeret i skattely (som for eksempel Caymanøerne).

N-aktier

N-aktier er Kinesiske virksomheder beliggende uden for fastlandet. Disse aktier er for eksempel noteret på NYSE eller Nasdaq og er derfor meget internationalt orienterede. Disse aktier kan handles i dollars.

Invester klogt i kinesiske aktier

Når man skal investere i Kinesiske aktier, er det vigtigt at gøre dette klogt. Køb ikke bare tilfældige firmaer, fordi du kan lide navnene. Planlæg og tænk over hvornår og hvorfor det er interessant at komme ind. Skriv din plan ned, så du holder fast ved din strategi!

Når man begynder at handle aktivt, er det endnu vigtigere at have en god plan. I dette tilfælde skal man altid tænke på en exitstrategi. Ved at bruge et stop loss kan du undgå at miste en stor del af din investering i Kinesiske aktier på grund af en fejl.

Endelig er det naturligvis vigtigt at huske på, at man, når man investerer i Kinesiske aktier, altid har en risiko for at miste hele den oprindelige investering. Investér derfor klogt!

Køb_kinesiske_aktier

Tendenser i Kina

Den hastighed, hvormed Kinas økonomi vokser, aftager. Dette er ikke overraskende, når man overvejer, at den Kinesiske økonomi er meget større nu end for årtier siden. Eksporten bliver mindre og mindre vigtig for Kina, mens deres marked bliver mere og mere interessant. Efterspørgslen efter luksusprodukter vokser, og når folk bliver ældre, kan du se, at forsikrings og sundhedssektoren også har et stort vækstpotentiale.

Volatiliteten i Kinesiske aktier er over gennemsnittet. Dette skyldes dels, at primært privatpersoner er aktive på den Kinesiske børs. Disse personer reagerer hurtigt og uforudsigeligt på ændringer i stemningen: Kinesiske investorer forventer ofte et hurtigt og højt afkast. Som et resultat er det ofte smartere at investere aktivt i kinesiske aktier. Når alt kommer til alt, når du investerer passivt, vil du ikke blive kompenseret for de stærke prisudsving.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!