Hvordan kan man investere i Tencent aktier?

Tencent er en kæmpe stor teknologisk konglomerat i Kina. Selskabet er kendt fra WeChat og internetportalen QQ. Med mere end 1 milliard aktive brugere har selskabet fået og stor stilling. Har du lyst til at investere i dette lovende selskab? Læs mere om Tencent i denne artikel og beslut dig for om du også vil købe aktier. Du kan også høre den nuværende aktiekurs på Tencent her.

Hvor kan man købe Tencent aktier?

Har du tillid i fremtiden for Tencent? Så kan du overveje at købe Tencent aktier på lang sigt. Det er meget vigtigt at vælge en fordelagtig og pålidelig børsmægler for deres investeringer. Mange mister en stor del af deres afkast, fordi de betaler for meget transaktionsomkostninger.

Har du lyst til at købe Tencent aktier? Du kan handle direkte med Tencent-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Tencent aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Tencent aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for Tencent lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Tencent? Grafen nedenfor viser, hvordan Tencent s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om Tencent :

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om Tencent.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for Tencent de seneste 5 dage:

Hvad gør en investering i Tencent interessant?

Det kan være meget interessant at investere i Tencent! Kina har en vækstøkonomi med et voksende indre markeret. Investeringer i Kina kan derfor medføre stor afkast. Desuden er internet og voksende sektor, og Tencent har opbygget en stærk position med WeChat.

WeChat ‘stjæler’ mange brugere fra den store konkurrent Baidu. Søgemaskinen Baidu ses i stigende grad som unødvendig af mange brugere af WeChat. Det skyldes, at man kan gøre mange ting med WeChat: Reservation af flybilletter, ringer efter taxaer og betalinger er blot nogle få eksempler. Tencents softwareprogram er derfor meget forskelligartet, hvilket gør en investering attraktiv.

Man kan se dette i de finansielle data: Tencent har et solidt finansielt grundlag, så virksomheden vil ikke lade komme i vanskeligheder. Selskabets reklameindtægter vokser hurtigt, og når tendensen fortsætter, kan de snuppe flere annoncører væk fra Baidu.

Hvilke risici er der ved at investere i Tencent?

Investeringer i Tencent aktier er ikke uden risici. Teknologi virksomheder rundt om i verden er under stigende politisk pres. Regeringerne stiller f.eks. flere og flere spørgsmål om spørgsmål vedrørende privatlivets fred, og reglerne bliver strengere. Desuden er den Kinesiske regering ikke altid forudsigelig: De kan blokere dele af Tencent præcis sådan fra en dag til den næste.

Ovn i det der er vanskelige forhold mellem Amerika og Tencent: Den Amerikanske regering kunne blokere flere af Tencents tjenester, hvilket ikke ville være til fordel for virksomhedens rentabilitet. En lignende hændelse fandt sted i Indien, hvor en række Kinesiske ansøgninger blev blokeret efter en grænsestrid.

Virkningerne af denne form for spænding er dog begrænset, da størstedelen af Tencent’ indtægter kommer fra Kina. Den fremtidige vækst er dog begrænset til denne udvikling og det er klogt at være opmærksom på dette.

Er det klogt at investere i Tencent ?

En investering i Tencent kan helt sikkert være interessant på trods af risici. Med over 1,2 milliarder WeChat brugere og stigende overskud er det meget at vende ryggen til firmaet. Men det er altid klogt at sprede risikoen: Lad være med at investere alle dine penge i Tencent aktier.

Være opmærksom på valutakursen

Når man investerer i Kina, det er meget vigtigt at være opmærksom på valutakursen. Aktierne i Tencent er ikke noteret på børsen i Hongkong (Hong Kong stock exchange). Før du køber aktierne, bytter du din valuta for Hong Kong dollars. Valutakurser for Hong Kong dollar påvirker derefter deres investerings resultater i deres valuta. Tencent har også en liste over New York Stock Exchange, der gør det muligt også ved købe aktierne der. Når man køber Tencent aktier på New Yorks Stock Exchange, investere du i den Amerikanske dollar.

Om Tencent

I 1998 blev det Kinesiske virksomhed Tencent officielt kaldt Tencent Holdings Ltd. Sammenlignet med Apple, Alphabet (Google), Microsoft og Amazon Tencent for at være en af verdens største virksomheder. Det Kinesiske teknologiselskab er det største internet selskab i verden efter Google og Amazon.com. Selskabet har hovedsæde i Shenzhen. Selskabet er dog officielt registreret på Kanaløerne (Channel Islands).

Tencent Shares

Virksomhedens aktiviteter

Tencent startede som en spilleportal. Gennem og række populære spil er selskabet blevet en verdens største spilvirksomheder. Desuden udvikler selskabet sig selv alle former for onlinespil.

Deres øvrige kerneaktiviteter er sociale medier. De tjener penge på deres sociale medier, WeChat. Det er en applikation med over en milliard brugere. Denne applikation er WhatsApp, men meget mere omfattende. Du kan bruge WeChat til at betale gennem TenPay. Ind i applikationen kan man for eksempel bestille flybilletter og købe produkter. Tencent kan selvfølgelig tjene mange penge fra det.

Et andet produkt fra dette selskab er den store internetportal QQ. Det er den største og mest populære internetportal i Kina.

Med disse produkter har Tencent opbygget og stærk position på den Kinesiske markering. Det kan være en god grund til at købe Tencent aktier.

Virksomheden er vokset gennem erhvervelse.

Som følge af alle former for overtagelser er selskabet vokset betydeligt. I 1986 købte den Finske spilkonsol Supercell f.eks. en aktiepost på 85%. Tencent betalte 8,6 milliarder dollars for denne interesse. Dette er den største erhvervelse i Tencent ‘s historie. Tencent investerer også i det populære Kinesiske e-sports marked. Derfor erhvervede de selskaber Riot Games. Dette firma laver den populære League of Legends.

Erhvervelse kan have indflydelse på prisen på en aktie. Det er derfor tilrådeligt først at undersøge, om Tencent ønsker at erhverve nye virksomheder, før den investerer i Tencent aktier.

Yderligere investeringer

An advantage of these investments is that the company applies a solid level of risk diversification. As an investor, you benefit from this when you buy Tencent stocks.

Tencent er heller ikke ude af stand til at investere her og der. Virksomheden har f.eks. en aktiepost i Tesla, Snapchat, Spotify, JD com og Activision Blizzard. På denne måde kan de være en fordel for dem, der er forbundet med andre selskabers aktiviteter. Hvis man ønsker at investere i Tencent, er det derfor klogt at se nøje på, hvad de selv investerer i.

En fordel ved disse investeringer er, at virksomheden anvender et solidt risiko diversificering niveau. Som investor får du gavn af det, når du køber Tencent aktier.

Udvikling og innovation

Tencent forstår betydningen af innovation i teknologi verdenen. Virksomheden beskæftiger mere end 50% af sit personale inden for forskning. De forsøger hele tiden at holde trit med konkurrencen. Et eksempel på en succes, som de har opnået, er udviklet af en mobilversion af Call of Duty. Dette spil blev lanceret sammen med Activision og modtaget mere end 100 millioner downloads i den første måned.

Indirekte investeringer i Tencent?

Man kan naturligvis investere i Tencent aktierne ved at købe dem direkte. I så fald er der tale om en valutakursrisiko. Prisen for en Tencent aktie i Hongkong dollar kan hund svinge betydelig. De kan også indirekte investere i Tencent ved at købe Prosus aktier på den Nederlandske børs. Dette selskab har en stor interesse i Tencent.

Vanskeligt forhold til den Kinesiske regering

Virksomheden har et vanskeligt forhold til den Kinesiske regering. Tencent ‘s videospil spilles ofte på mobiltelefonen. Andelen af videospil i virksomhedens omsætning er på 40%. Disse videospil er ofte begrænset af den Kinesiske regering. Den Kinesiske regering gør dette, fordi de mener, at disse videospil er vanedannende.

Den Kinesiske regering begrænset til eksempel brugen af spillet Honours of Kings. I 2018 havde den Kinesiske regering indvendige mod spil Monster Hunter. Salget skulle stoppe en dag efter den officielle indførelse af spillet.

I øvrigt måtte virksomheder som f.eks. Tencent kontrollere sig selv for at sikre sig, at brugerne ikke spillede for meget. Unge får ikke lov til at spille i mere end halvanden tid om dage, og om natten får de slet ikke lov til at lege. Når virksomheden ikke følger disse strenge regler, kan regeringen tage deres licens.

Dette er en risiko for investeringer i Tencent: Stærk statslig indgriben kan lægge pres på et selskabs rentabilitet. Vær opmærksom på den kinesiske regering og deres politikker, når du vil investere i Tencent aktier!

Fokus på Europa

Til dels på grund af dette vanskelige forhold til den Kinesiske regering søger Tencent nye markeder. Europa er en meget interessant mulighed for dem. Virksomheden ønsker at investere 10 mia. EUR i Europa. Der fokuseres på cloud applikationer. Omsætningen på denne afdelingskontor vokser, og der er stor efterspørgsel efter cloud tjenester i Europa.

Virksomheden ønsker også at arbejde via Tyskland om spil, der kan sælges i Europa. Med de stærke restriktioner i Kina søger virksomheden sandsynligvis og bedre markeret, hvor de kan sælge deres spil uden grænser.

Diversificeringen i nye regioner kan have en positiv virkning på Tencent aktiekursen. Tror du, ved Tencent vil opnå bedre resultater i fremtiden? Så er det måske smart at købe Tencent-aktier!

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *