Hvordan kan du købe BP aktier?

BP er et stort olieselskab. De blev berygtede på grund af et stort olieudslip, men situationen ser ud til at være under kontrol igen. Er du interesseret i at investere i BP? På denne side kan du direkte opdage den bedste metode til at købe BP aktier! Du kan også finde den seneste aktiekurs for BP på denne side.

Hvor kan du købe BP aktier?

Har du lyst til at købe BP aktier? Du kan handle direkte med BP-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for BP aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for BP aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen for BP lige nu?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på BP? Grafen nedenfor viser, hvordan BP s aktie har udviklet sig over den seneste periode. Du kan bruge knapperne til at åbne en gratis konto og begynde at investere i denne virksomhed.

Selskabsoplysninger om BP:

Nedenfor finder du de vigtigste virksomhedsoplysninger om BP.

Analyse af BP:

Før man beslutter, om man skal købe eller sælge BP-aktier, er det vigtigt at analysere aktien først. Nedenstående oversigt viser, hvordan BP-aktien har udviklet sig i den seneste periode.

Aktiekurser de seneste 5 dage:

I tabellen nedenfor kan du se aktiekurserne for BP de seneste 5 dage:

Hvad vil aktiekursen på BP gøre i 2024?

Er du nysgerrig efter at vide, hvad analytikerne tror, at BP vil gøre i 2024 og de kommende år? Ved hjælp af data fra Alpha Vantage har vi kombineret analytikernes prognoser. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om kursbevægelserne for BP, og at denne forudsigelse ikke behøver at gå i opfyldelse. Lav altid din forskning!

Er det klogt at investere i?

Det faktum, at resultaterne af et selskab som BP er stærkt afhængige af det socioøkonomiske klima, var tydelige i 2020. Pris krigen mellem Saudi-Arabien og Rusland fik olieprisen til at falde sammen og på samme tid, corona pandemien fik den samlede efterspørgsel efter olie til at falde. På trods af denne type tilbageslag formåede BP at overleve og udnyttede endda denne udvikling til at udarbejde en ny strategi.

Virksomheden har opstillet en ny strategi for at omdanne sig til et hybrid energiselskab, der reducerer investeringerne i olie og gas og øger investeringerne i vedvarende energi. Bæredygtighed er selvfølgelig et varmt emne, og investorer finder også dette stadig vigtigere: Hvis BP tager dette seriøst, kan det helt sikkert løfte aktiekursen.

Indtil videre ser det helt sikkert ud som om BP tager bæredygtighed seriøst. Virksomheden har indgået forskellige samarbejder, der bidrager til at gøre sine aktiviteter mere bæredygtige. For eksempel har virksomheden sammen med Shell og Total besluttet at oprette infrastruktur til transport og lagring af kuldioxid i Nordsøen. Virksomheden samarbejder også med Equinor om at oprette vindmøller og oprette et brint produktionsanlæg med Oersted på.

Det er klart, at BP stadig prøver på, hvilke teknikker der fungerer bedst. Hvis investeringerne slår godt ud, kan dette øge aktiekursen. Desuden betaler virksomheden stadig en attraktiv udbytte, så det kan bestemt være interessant at købe BP aktier. Det er dog vigtigt at huske, at olie bliver mindre og mindre vigtig; der kommer et tidspunkt, hvor BP virkelig har brug for en klar vending.

Køreplan for køb af BP aktier

For at købe BP aktier skal du kun gennemgå et par enkle trin. Først skal du åbn en konto med en børsmægler. En børsmægler, eller en såkaldt broker, er en part, der gør det muligt at købe og sælge aktier. I dag kan du vælge at prøve mulighederne med en demo eller at investere direkte med et beløb.

Så skal du vælge et godt tidspunkt at købe aktier på. Du kan købe aktierne direkte, eller du kan vælge at afgive en ordre. Med en ordre åbner du først en position, når prisen når en vis værdi. Det kan være klogt at komme ind på forskellige tidspunkter. I praksis er det meget svært at afgøre, om prisen er høj eller lav.

Når du først har taget stilling, er du ikke færdig: Du skal også definere en exit-strategi. Investerer du i BP for at opbygge en indtægt fra udbytte? Så kan du måske holde på aktien i årtier. Handler du aktivt i BP aktier? Så er det vigtigt at foretage en analyse og afgøre, hvornår det er klogt at sælge aktierne igen.

Strategi for køb af BP aktier

Inden du køber BP aktier, er det vigtigt at anvende en god investeringsstrategi. Hertil skal du undersøge, om aktien i øjeblikket er værd at købe.

Det er klogt først at analysere olieprisen. Et firma som BP opnår meget bedre resultater, når olieprisen er høj. Tror du, at olieprisen vil stige i fremtiden? Så kan en investering i BP være ekstra attraktiv.

Hvis du vil købe aktier på lang sigt, er det vigtigt at kontrollere de finansielle publikationer omhyggeligt. Her kan du også finde BP’s udbytte plan. Virksomheder udbetaler regelmæssigt udbytte, og du kan tag fordel af dette som investor.

Når du investerer i aktien, kan du udføre forskellige analyser. Afhængigt af din strategi anbefaler vi en af disse analyser:

BP som en investering til indtægt

BP kan være en god investering for folk, der leder efter aktier, der giver en indkomst. Selv under corona krisen betalte det et netto udbytte. Til kursen i skrivende stund er udbytteudbyttet omkring 6%. De har reduceret udbytte afkastet, men der er en god chance for, at det stiger igen i bedre tider.

Virksomheden sigter også mod at være fuldt CO2-neutral i 2050. Disse investeringer i en mere bæredygtig fremtid er vigtige. Mange analytikere mener, at olieindustrien snart er forbi. På kort sigt bliver det ikke så slemt som forventet, men nu hvor klimaet bliver et centralt emne, bliver olien mindre og mindre vigtig.

investing in BP

De største konkurrenter

BP er et af de største statslige uafhængige olieselskaber. De andre olieselskaber på denne liste er Chevron, Total, ExxonMobil, Shell og ConocoPhillips. Det er klogt at holde øje med disse konkurrenter, både i gode og dårlige tider.

Undersøg, hvordan forskellige virksomheder klarer sig. På den måde kan du afgøre, om BP er det mest attraktive valg som investering.

En trin-for-trin plan til køb af BP aktier

Du behøver kun at gå gennem et par enkle trin for at købe BP aktier. Først skal du åbne en konto med en børsmægler. En børsmægler, eller såkaldt broker, er en part der gør det muligt at købe og sælge aktier. I dag kan du vælge at prøve mulighederne med en demo eller at investere direkte med en sum penge.

Du skal derefter vælge et indgangspunkt. Du kan købe aktierne direkte, eller du kan vælge at afgive en ordre. Med en ordre åbner du en position, når prisen når en vis værdi. Det kan være klogt at træde til på forskellige tidspunkter. I praksis er det meget svært at afgøre, om prisen er i dybden eller peak.

Når du har taget stilling, er du ikke færdig endnu. Du skal også etablere en exit strategi. Investerer du i BP for at opbygge udbytteindkomst? Så kan du måske beholde andelen i årtier. Handler du aktivt i BP aktier? Så er det vigtigt at foretage en analyse og afgøre, hvornår det er klogt at sælge aktierne igen.

buy BP shares

Hvad laver BP?

BP er et stort stats uafhængigt olieselskab. Tidligere blev virksomheden kaldt British Petroleum eller Amoco. Virksomhedens hovedsæde findes i London. BP er aktiv i cirka 70 lande. Olieselskabet producerer millioner af tønder olie om dagen.

I 2017 var BP’s andel 20% af den samlede Amerikanske olieproduktion. BP tegnede sig også for cirka 30% af det Russiske statsolieselskab Rosnefts produktion i 2017. BP behandler meget af olien på sine raffinaderier. Disse raffinaderier kan behandle 1,9 millioner tønder råolie hver dag.

Olieselskabet er aktivt inden for forskellige områder. BP er aktiv inden for forskning og produktion af elektricitet, gas, og de genbruger også produkter.

Hold øje med konkurrenterne

Inden du investere i BP aktier, er det klogt at være meget opmærksom på konkurrencen. BPs største og bedst kendte konkurrent er Hollænderne fra Royal Dutch Shell. Andre større konkurrenter er Amerikanske ExxonMobil og Franskmændene fra Total.

Det er altid smart at kontrollere, hvordan det går med de andre virksomheder økonomisk. På den måde kan du analysere, om en investering i en konkurrents aktie kan være mere attraktiv. Det er også vigtigt at undersøge, om BP stadig kan konkurrere.

Prisen på olie

En aktie som BP korrelerer altid stærkt med olieprisen. Forholdet er ikke helt en på en: Hvis prisen på olie stiger, men virksomheden ikke fungerer korrekt, kan prisen på en BP aktie stadig falde.

Alligevel lever BP virksomheden af olie. Når det går godt med olieprisen, kan BP’s rentabilitet stige yderligere. Overvejer du en investering i BP? Så er det klogt også at se på virksomhedens vision for fremtiden.

Du kan også vælge at investere direkte i olie som en vare. I denne artikel, vi diskuterer, hvordan du rentabelt kan investere i olie.

BPs filialer i Holland

BP er også aktiv i Holland. BP har været 100% ejer af BP Rotterdam olieraffinaderi siden 2007. Virksomhedens placering er Europoort. Virksomheden har en filial i Pernis. PB olieraffinaderiet i Rotterdam kan forarbejde 400.000 tønder olie hver dag. BP sælger også sine produkter i Holland. Der er omkring 300 BP tankstationer i Holland. BP har en markedsakie på 14 % i Holland.

BP og energi omstillingen

Klimaændringer er et af de vigtigste spørgsmål. Verden har brug for mere energi for at opretholde sin hurtige vækst. Samtidig er der krav om færre emissioner. CO2 udledningen skal reduceres i fremtiden. Bare fokus på vedvarende energi er ikke nok. Emissionerne på verdens plan bør også falde. BP forsøger derfor at forbedre sine produkter.

BP kunder kan reducere deres emissioner takket være disse forbedrede produkter. Desuden reducerer BP emissionerne fra sit raffinaderi. De undersøger, om det er muligt at afbryde restvarmen fra raffinaderiet i Rotterdam. Virksomheder og husstande i regionen kan derefter bruge denne restvarme. BP er også aktiv inden for vedvarende energi. F.eks. Udvikler og realiserer BP i Holland solparker.

Selvom olieselskaberne bliver mindre populære på grund af det øgede fokus på klimaforandringer, er vi stadig meget afhængige af sort guld. Tror du, der stadig er en fremtid for en virksomhed som BP? Så kan du overveje at investere i BP ved at købe aktierne.

En virksomhed med en lys fremtid

I 2010, der var en eksplosion og olieudslip som involverer Deep Water Horizon olieplatformen. Denne begivenhed skadede BPs ry. I årevis har BP skulle betale erstatning. Udbetalingen af krav og bøder falder hvert år. BP har også gennemført omkostningsbesparelser.

Som investor kan du tag fordel af en lignende krise ved at reagere intelligent på den. Når en katastrofe rammer, vil aktiekursen ofte falde kraftigt. Du kan derefter åbne en kort position. Når du åbner en kort handel, tjener du penge, når prisen på en aktie falder.

En anden strategi, du kan bruge, er at lede efter et nyt, attraktivt øjeblik at købe. I tilfælde af panik reagerer markederne ofte for kraftigt. Sådan et øjeblik kan du bruge til at købe en aktie som BP med en pæn rabat.

BP explosion

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *