Hvordan kan man købe Skanska aktier?

Skanska er et stort Svensk byggeselskab, som også gennemfører mange projekter uden for Europa. Denne spredning over forskellige regioner kan gøre en investering i Skanska attraktiv. I denne artikel drøfter vi den bedste måde at investere i Skanskas aktier på.

Hvordan kan man investere i Skanska?

Investering i Skanska kan være interessant: dette Svenske virksomhed lægger stor vægt på bæredygtighed og ved hvordan man vinder interessante projekter over hele verden.

Har du lyst til at købe Skanska aktier? Du kan handle direkte med Skanska-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Skanska aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Skanska aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Om virksomheden Skanska

Det multinationale byggeselskab Skanska er etableret i Sverige. Det er en af verdens største entreprenørvirksomheder. Nogle bemærkelsesværdige byggeprojekter i denne virksomhed omfatter renovering af FN ‘s hovedkvarter, Mater Dei Hospital i Malta og World Trade Center Transportation Hub Project. Selskabets hovedkontor ligger i Stockholm, Sverige.

Virksomhedens historie

Selskabet blev grundlagt af Rudolf Frederik Berg. Han grundlagde selskabet Scanias Cement Casting Ltd i 1887 i Malmö i Sverige. Virksomheden begyndte med produktionen af betonprodukter. Snart blev det et byggefirma. Byggefirmaet ydede et vigtigt bidrag til opførelsen af den Svenske infrastruktur ved at bygge veje, huse, kontorer og kraftværker.

I 1950 ‘erne satte den internationale ekspansion virksomheden i stand til at bevæge sig ind på de internationale markeder. Selskabet blev aktiv i Sydamerika, Afrika og Asien. Det Amerikanske marked blev taget i 1971. Byggefirmaet er nu en af de største i sin sektor. Internationalt anvendte virksomheden navnet Skanska. Dette navn blev virksomhedens officielle navn i 1984.

Erhvervelser og afhændelser

Virksomheden voksede betydeligt i 1990 ‘erne. Væksten kom også gennem opkøb. F.eks. blev Kvaerners byggeafdeling anskaffet i 2000. I 2011 blev det amerikanske selskab Industrial Contractors fra Evansville, Indiana, erhvervet.

Skanska besluttede at afhænde sine Asiatiske investeringer i 2004. Selskabets indiske datterselskab blev solgt til det Italienske-Thailandske udviklingsselskab, et byggefirma med hjemsted i Thailand.

Som De kan se, er Skanska et aktivt selskab, der regelmæssigt overtager andre virksomheder eller afhænder forretningsaktiviteter. Husk, når du begynder at investere i Skanska!

Bidrag til miljøet

Et byggefirma har en høj miljøpåvirkning. Alligevel blev Skanska rangeret som det grønneste selskab i Storbritannien i 2011. Svenska sigter mod at være den grønneste entreprenør i verden, skrev Financial Times i 2014. Virksomheden har etableret “Supply Chain Sustainability School” i Storbritannien. Dette e-lærings initiativ blev oprettet for at uddanne bygge leverandører om bæredygtighed.

Det Amerikanske handelskammer modsatte sig nye LEED standarder for bæredygtige bygninger. Svenska besluttede derfor at trække sig ud af handelskammeret i juli 2013.

Opbygning af en bæredygtig fabrik

I 2015 istandsatte Skanska fabrikken i Bentley i Doncaster, Storbritannien. I den forbindelse leverede virksomheden den mest bæredygtige fabrik i Storbritannien. Den Svenske byggevirksomheds renovering af dette anlæg har gjort fabrikken næsten energineutral til sit operationelle arbejde. Fabrikken er udstyret med et biomasseanlæg og solpaneler.

Mindre energi forbruges. Komplekset er fyldt med dagslys, hvor det er muligt. De led-lamper, der afgiver lys. Der er også installeret vandbesparende toiletter og haner.

Bæredygtighed bliver stadig vigtigere for investorerne. Hvis et selskab som Skanska fokuserer mere og mere på dette, kan det tiltrække socialt bevidste investorer. Dette kan bevirke, at aktiekursen stiger i fremtiden.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *