Hvordan kan man købe Ericsson aktier?

Ericsson er et velkendt Svensk selskab, der bygger mobilnetværk: De har for nylig gjort det til KPN. Har du lyst til at investere i Ericsson ved at købe deres aktier? I denne artikel ser vi på, hvordan man kan investere i Ericssons og man kan også finde den nuværende aktiekurs her.

Hvordan kan man købe Ericsson aktier?

Hvis du har tillid til Ericssons fremtid, kan du købe aktierne. Dette sker bedst med en børsmægler, der opkræver lave transaktionsomkostninger: Mange investorer savner betydningen af dette og mister mange penge som følger heraf. Det er en skam! Hos eToro betaler du ikke kommission, når du køber Ericssons aktier. Brug knappen til at åbne en konto direkte med eToro:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

Hvordan kan man aktivt investere i Ericsson?

Ericssons aktiekurs kan svinge stærkt: Når virksomheden indgår og ny kontrakt, kan selskabets aktiekurs stige kraftigt. Selvfølgelig, konkurrerende naturligvis konkurrerer også om kontrakter: det er derfor tilrådeligt at holde et tæt øje med konkurrencen.

Har du lyst til at aktivt investere i Ericssons prisudvikling? Du kan gøre det ved en moderne CFD-smægler eller såkaldt broker, som Plus500. På denne broker kan du direkte købe og sælge Ericssons CFD aktier uden at betale kommissioner. Brug knappen nedenfor til at åbne en gratis demo ved Plus500.

Der tabes penge på 72% af CFD-detailkontiene.

Hvad er Ericsson aktiekurs?

Vil du vide, hvordan Ericssons CFD aktiekurs udvikler sig? I grafen kan du se til hvilken pris du kan bytte aktierne hos Plus500:

Om Ericsson, virksomheden

I dag producerer det Svenske selskab Ericssons telekommunikationsudstyr udstyr. I 1990’erne var virksomheden bedst kendt som producent af mobiltelefoner. På det tidspunkt, med en markedsandel på over 30%, var selskabet blandt lederne på mobiltelefonmarkedet. Selskabets hovedkontor ligger i Stockholm.

Buy Ericsson shares

Virksomhedens historie

Lars Magnus Ericsson oprettede selskabet i 1876 som en butik til erstatning af telegraf udstyr. En ordre i 1878 til at reparere nogle Bell telefoner inspireret ham til at købe og studere nogle af Siemens telefoner. I 1879 dukkede Ericsson’ første telefoner op på markedet.

Da Henrik Tore Cedergren i 1883 oprettede et uafhængigt telefonnetværk, fik Ericsson til opgave at levere udstyret til dette net. I 1884 blev den første manuelle telefon udveksling med en strømtavle vist på markedet. Ericsson opnåede en dominerende stilling på markedet for manuel telefoncentraler i det 20. århundrede.

I 1987 dukkede Ericssons første mobiltelefon, Hot Pocketline, op på markedet. Ericsson er blevet en af de største producenter af mobiltelefoner. Virksomheden ledte store tab i slutningen af 1990’erne. Den tabsgivende afdeling af mobiltelefoner blev et joint venture med Sony, der hedder Sony-Ericsson. Ericssons kerneforretning er udvikling og indførelse af mobilnetværk.

Ericsson bliver offentlig

I 1928 begyndte selskabet at udstede A og B aktier. A aktierne svarede til 1000 A aktier med hensyn til stemmefordeling. Ved at udstede mange B aktier i 1928 tjente firmaet mange penge. I dag er Ericssons aktier noteret på børsen i Stockholm: Stockholm Stock Exchange og på USA. Nasdaq.

KPN tillader fornyelse af Ericssons kerne netværk

KPN besluttede i oktober 2020 at forny sit kerne netværk, hvor alle trafikstrømme mødes. Ifølge KPN vil denne innovation forbedre kvaliteten af 5G netværket. Denne innovation sker med udstyr fra det Svenske virksomhed Ericsson. For sin sikkerhed ønsker KPN at få kernen i sit netværk fornyet af en vestlig virksomhed. Det Kinesiske firma Huawei, som blev udelukket af KPN i 2019 for at forny kernen i netværket, har bygget andre dele af KPNs netværk.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *