Hvordan kan man købe KPN aktier?

Koninklijke KPN NV er et selskab, der udbyder telekommunikations og ICT tjenester samt fastnet og mobil telekommunikation, internet og fjernsyn. Det er ikke særlig spændende at investere i KPN. Men hvis du gør det på den rigtige måde, kan du stadig opnå gode resultater. Vil du vide, hvordan man køber KPN ‘s aktier? Eller kigger du efter den seneste lagerpris på KPN? Så er denne side det rette sted!

Hvor kan man købe KPN aktier?

Tror du på KPN ‘s fremtid? Tror De, at virksomheden ved, hvordan den kan reagere på den seneste udvikling på markedet? I så fald kan det være interessant at købe KPN ‘s aktier. Har du lyst til at købe KPN aktier? Du kan handle direkte med KPN-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Hvad er den nuværende aktiekurs for KPN?

Før man køber KPN ‘s aktier, er det vigtigt at undersøge den seneste prisudvikling. Nedenfor kan man se prisen på CFD aktierne KPN. Vil du straks begynde at investere? I så fald kan du bruge købs og salgs knapper til let at placere en ordre.

KPN aktie analyse

  • Overtage: KPN blev næsten overtaget af et andet firma flere gange.
  • Trusler: hvad er de største risici ved at investere i KPN?
  • Aktiviteter: hvad arbejder KPN med?
  • Styrker: Hvorfor kan det være smart at købe KPN aktier?
  • Risiko: hvad er de største risici ved at investere i KPN?

Hvilken aktiviteter har KPN?

KPN er primært kendt som et selskab, der leverer mobil telekommunikation og fjernsyn til forbrugerne. Dette er imidlertid ikke den eneste virksomhed, de befinder sig i. KPN leverer også komplette telekommunikations og ICT løsninger til erhvervskunder. I hele verden tilbyder KPN En Gros nett tjenester til andre operatører.

Indtil 1998 blev KPN stadig kaldt Koninklijke PTT Nederland NV og før det Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie, eller kort sagt PTT. Indtil den blev adskilt fra TNT Post i 1998, omfattede den den nationale posttjeneste.

kpn

Vil KPN overtages?

I årenes løb har der været hyppige kandidater til KPN. I 2011 ønskede telekommunikationsselskabet af den berømte Carlos Slim at overtage aktierne for 8 EURO pr. aktie. I mellemtiden beklager store grupper af mennesker, at det ikke skete. Aktiekursen er faldet kraftigt i mellemtiden.

Men rygtet er stadig aktiv. I 2013 bragte Wall Street Journal for eksempel den omstændighed, at den velkendte AT&T kunne være interesseret i en overtagelse. I 2015 blev både Altice og Orange nævnt som selskaber, der kunne være interesseret i KPN. Indtil videre er der ikke planlagt overtagelse, men når det sker, vil det helt sikkert påvirke aktiekursen. Det er derfor vigtigt at tage hensyn hertil, når man ønsker at købe KPN ‘s aktier.

Trusler mod KPN

KPN ‘s nettofortjeneste er faldet kraftigt i de seneste 10 år, men hvorfor er dette tilfældet? Konkurrence fra andre virksomheder spiller naturligvis en rolle. Der er f.eks. mange parter, der tilbyder mobil telekommunikation. Man kan se, at priserne på abonnementer falder betydeligt som følge heraf. Samtidig er der stadig behov for store investeringer for at holde nettet opdateret. Alt dette gør det stadig vanskeligere at være rentabel.

I øjeblikket synes KPN ‘s fokus hovedsagelig at være baseret på besparelser. Selskabet skal gøre dette for at kunne etablere 5G-nettet på en hensigtsmæssig måde i fremtiden. Der anvendes mere og mere datatrafik, og dette kræver kapacitet. Heldigvis er teknologien også ved at udvikle sig hurtigt, og KPN kan derfor udnytte dem godt. Det er vigtigt at tage højde for denne udvikling, når man ønsker at investere i KPN ‘s aktier.

Hvad er KPNs hovedaktiviteter?

KPN er selvfølgelig mere end bare en udbyder af mobil telekommunikation. Men hvad gør KPN præcist?

Telekommunikation

KPN er naturligvis aktiv inden for telekommunikation. Selskabet har også flere telekommunikations butikker. Tænk for eksempel på Simyo, Hi og Telfort butikker, som du støder på på din yndlings indkøbsgade. Selskabet sælger også mobiltelefoner via sine forretninger og tjener en margen på dem.

Television

KPN also offers a subscription for digital television. The company has a large interest in Digitenne and can therefore offer television through KPN. Nowadays, you can also easily receive television on your smartphone. Recently, the company also started working together with Viceland.

ICT tjenester

KPN tilbyder også ICT tjenester. Store selskaber som NS (de Nederlandske Jernbaner) ansætter KPN som konsulent. KPN kan hjælpe virksomhederne med at beskytte deres ICT infrastruktur.

Hvilken gode grunde findes til at købe KPN ‘s aktier?

Prisen på KPN ‘s aktier bestemmes af samspillet mellem udbud og efterspørgsel. Når der er større efterspørgsel efter andelen, vil prisen generelt stige. Spørgsmålet om, hvorvidt en aktie stiger eller falder i sidste ende, afhænger således af den almindelige befolknings mening. Et selskab, der klarer sig godt finansielt, men som ikke er populært hos aktionærerne, kan stadig falde på børsen.

Men hvad kan der være gode grunde til at investere i KPN? I denne analyse af KPN aktien vil vi uddybe.

Enorm viden

Når man køber KPN aktier, investerer man i et selskab, der besidder stor viden. KPN har haft adskillige tilbageslag, men hidtil har det altid været lykkedes at overleve. Disse årtiers viden er i virksomheden, og dette kan føre til gode resultater i fremtiden.

Fremtid vision

KPN er et selskab med en grøn og effektiv vision for fremtiden. KPN er også i stigende grad aktiv inden for udvikling af intelligente løsninger. Eksempler omfatter systemer, der gør det muligt at se, hvilke arbejdsstationer der er frie, og som ikke er. Denne udvikling kan bidrage til at sætte skub i aktiekursen i fremtiden. Tror du, at KPN kan vinde over investorer med denne vision? Hvis det er tilfældet, kan det være klogt at købe KPN ‘s aktier.

Internet of Things – Tingenes internet

En anden interessant udvikling er det såkaldte Lo-Ra netværk. Dette er en meget energieffektiv måde at forbinde alle slags objekter direkte til internettet. Ved at anvende denne teknik kan f.eks. dine kufferter i Schiphol lufthavn spores ekstremt godt. Denne form for innovation og korrekt anvendelse af big data kan gøre det attraktivt at købe KPN aktier.

Hvilke risici er der ved at investere i KPN?

Alligevel har hver aktie bestemt sine svagheder. Hvad skal du være opmærksom på, før du køber KPN aktier?

Hård konkurrence

Et stort antal andre lignende parter er blevet forenet. Som følge heraf er der øget konkurrence for at tilbyde de bedste produkter til de laveste priser. Inden man køber KPN ‘s aktier, er det derfor vigtigt at finde ud af, hvad konkurrencen gør. Sammenlign også, hvordan konkurrenternes markets aktier er prissat. Det kan meget vel tænkes, at det er klogere at købe en konkurrerende KPN aktie.

Udenlandske eventyr

Som nævnt tidligere er chancen for en overtagelse bestemt til stede. Hvis dette skulle ske, følger en stor usikkerhed. Vil den udenlandske part for eksempel kunne forstå det Hollandske marked? Det er derfor altid klogt at følge enhver overtagelse trygt nøje.

Fokus på Holland

KPNs fokus ligger meget på Nederlandene. Med de åbne grænser til datatrafik kan man nu anvende mobilt internet til sammenlignelige satser overalt i EU. Dette gør det lettere for internationale aktører som Vodafone og AT & T at opbygge en markedsandel i Nederlandene.

Der er også mindre plads til stordriftsfordele, når der er fokus for meget på Nederlandene. Fokus på et lille markeret kan derfor være en trussel mod KPNs rentabilitet i fremtiden. En fordel er naturligvis, at virksomheden virkelig kan specialisere sig og fokusere på det nederlandske marked. Dette giver virksomheden enestående og meget specifik viden.

Historie

KPN blev til i midten af det 19. århundrede, da regeringen på det tidspunkt begyndte at opbygge og drive nationale telegrafforbindelser. Omkring 20 år efter oprettelsen blev telegraf og posttjenesterne slået sammen. I starten var virksomheden en del af finansministeriet og senere af ministeriet for vandveje, handel og industri.

Da telefonen dukkede op i slutningen af det 19. århundrede, var telefoniudbydere stadig fragmenteret lokalt. Før århundredskiftet blev telekommunikationen i stigende grad nationaliseret, og i 1940 blev de sidste lokale telefonnet overtaget af regeringen.

Privatiseret

Administratie der Posterijen en Telegrafieën, eller kort sagt P&T, blev omdannet til en statsvirksomhed i 1915 og senere i 1928 til Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie eller PTT. Under Anden Verdenskrig blev PTT midlertidigt et uafhængigt selskab, men denne status blev afskaffet umiddelbart efter krigen.

In 1989, the PTT was privatized and the name changed to Koninklijke PTT Nederland NV. In 1994, they became listed on the Amsterdam stock exchange and a year later in New York. In 2006, the Dutch State also sold its last shares.

The postal activities were split off into an independent company called TPG in 1998. Since then, KPN has only provided telecommunications, which is why the name was changed to Koninklijke KPN NV.

Detailhandel

KPN also owns a number of its own retail shops, such as KPN shops, Primafoon, Hi, Telfort shops and the Business Center.

Nyttige links: Kom godt i gang med at investere

Nyttige links: Kom godt i gang med at investere

Auteur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *