Hvad betyder CFD handel og hvordan fungerer det?

CFD'er eller Contracts for Differences er blevet ekstremt populære blandt investorer. Men hvad er CFD'er nøjagtigt og hvordan investerer man i dem? I denne artikel læser du alt hvad om hvad du har brug for at vide om denne populære derivat.

Hvor kan du handle med CFD'er?

Særlige CFD børsmæglere er en god sted i at investere i CFD'er. Lad os se hurtigt på to kendte og pålidelige CFD børsmæglere, eller såkaldte CFD brokers:

Plus500

Plus500 er fuldt optimeret til at garantere i en fint CFD handel. For at gå endnu et skridt videre er investering i CFD’er blevet tilbudt som kernen af denne forretning. Plus500 softwaren er ekstremt brugervenlig, og du kan begynde at handle med CFD'er på alle kendte aktier, råvarer, indeksfonde og valutapar. En dejlig ekstra funktion om Plus500 er det faktum, at de tilbyder en gratis og ubegrænset demo, som giver dig mulighed for at teste alle muligheder.

Der tabes penge på 86% af CFD-detailkontiene.

eToro

En anden pålidelig part, hvor du kan handle i CFD'er, er eToro. Hos eToro kan du bruge avancerede analyseværktøjer. Dette gør eToro velegnet til den seriøse erhvervsdrivende, der ønsker at være aktiv i daytrading. Brug denne knap for at åbne en gratis demo konto med eToro:

78% af detailinvestorerne mister deres penge med denne udbyder. Overvej venligst om du kan tage denne høje risiko for at miste penge.

Hvad betyder CFD'er?

En CFD er et derivat. Dette betyder at CFD altid vedrører et underliggende aktiv. Dette kan for eksempel være en Apple aktie. De forskellige parter indgår en aftale om at udveksle prisforskellen mellem åbningen (købsprisen) og den lukkende (salgspris) handelspris for det underliggende aktiv. CFD handel med Apple aktien kan være ligesom at handle med en Apple aktie direkte.

Nedenfor ser du med det samme, hvad vi har diskuteret i manualen om handel med CFD'er:

Hvordan kan man handle med CFD’er?

Du kan handle med CFD'er hos en børsmægler. Når man handler med CFD’er har du altid to muligheder:

 • Køb: du tjener penge når den underliggende værdi stiger.
 • Shorting: du tjener penge, når den underliggende værdi falder.

Prisudviklingen på det underliggende aktiv bestemmer dit resultat. Når du køber en CFD på en Apple aktie, tjener du penge, når Apple aktiekursen stiger. Når prisen falder, kommer du til at miste penge i dette eksempel.

Investering-i-CFDer

Hvordan kan du brug gearing?

En vigtig CFD funktion er muligheden for at brug af en såkaldt gearing, eller leverage. Når du bruger gearing, skal du kun investere en lille del af den samlede investering. Det maksimale gearing forhold, som en privat person kan anvende, er 1:30. Leveret handel har den fordel, det kan bruges til at opnå større overskud. En klar ulempe er den større risiko for tab.

Tip: at bruge en stor gearing er en valgfri funktion, det er alt op til dig, om du vil bruge det eller ej!

Men hvordan fungerer CFD gearing handel? Når du åbner en ordre, skal du specificere handelsbeløbet. Et gearing forhold på 1:5 bruges, hvis saldoen på din konto er $1.000, og du beslutter at købe $5.000 af CFD aktier. Når du anvender gearing øges både dit potentielle overskud og dine potentielle tab:

 • Når CFD aktien stiger med 10%, ville din fortjeneste være 50%.
 • Når CFD aktien falder med 10%, ville dit tab være 50%.

Gearing giver dig mulighed for at foretage en større investering med et mindre beløb.

Det er vigtigt at huske, at handel med leverage er en risikabel affære. Når du ikke har nok penge på din konto, kan du opleve en margin call. Med CFD handel du kan miste hele investeringen.

Pas på margin call

Børsmæglere ønsker ikke at tabe penge, og derfor har de implementeret et indbygget beskyttelseslag. Når alt kommer til alt, vil en børsmægler ikke være ansvarlig for dine tab. Derfor går brugen af en leverage hånd i handske med en margin. Når aktivprisen falder med 20%, vil alle penge på din konto gå tabt, når du anvender en 1:5 leverage.

Hvis prisen vil falde med yderligere 21%, er børsmægleren nødt til at investere ekstra penge. For at forhindre en lignende situation bruger børsmæglerne et margin call. Når din saldo bevæger sig mod $0, vil børsmægleren bede dig om at indbetale penge for at undgå lukning af positionen. Når du ikke indbetaler yderligere midler, vil børsmægleren blive tvunget til at lukke dine positioner for at forhindre dem i at foretage et selv tab.

Margin call kan være en meget irriterende funktion. Det er derfor af afgørende betydning at overveje på forhånd, hvis du kan kompensere det forventede prisfald inden den faktiske prisstigning, når du køber en CFD. Hvis du ikke er forsigtig, risikerer du at miste hele din investering på en enkelt handel.

Margin-call-CFDer

Brug af stop loss

En ordentlig måde at forhindre et margin call er at gøre brug af et stop loss. Det er temmelig let at installere et stop-loss i CFD handel software. Stop loss indikerer, hvilket tabsprocent din position automatisk lukker.

Det er klogt at altid bruge et stop loss. På den måde kan du forhindre at en negativ position springer op hele din konto. Når du vil bruge et garanteret stop loss, bliver du nødt til at betale en ekstra provision. I ekstraordinære marked situationer (såsom et market crash) kan der undertiden opstå et forsinket stop loss. Med et normalt stop loss skulle du betale for denne forsinkelse. Imidlertid dækkes disse omkostninger af børsmægleren med et garanteret stop loss.

Hvordan kan du brug ordre?

Udover at bruge et stop loss ved handel med CFD'er, kan du også bruge ordrer. En ordre giver dig mulighed for at indstille en værdi, som du automatisk åbner en bestemt position. Et stop loss kan sikre, at dit tab ikke forøges for meget. Du kan også indstille en take profit, der angiver det niveau, hvor du automatisk tager din profit.

Ved at kombinere alle disse funktioner og funktionaliteter kan du automatisere CFD handel i stort omfang. Logisk set starter det hele med at udføre en udvidet analyse. Ikke desto mindre, når du kender alle ins og outs og hvad du skal gøre på hvilket tidspunkt, behøver du ikke at sidde foran din computer 24/7 mere. Dette sparer dig tid og nogle slørede øjne!

Plus500-bestil-ordre

Bestil en ordre ved en CFD broker.

Overskud fra faldende priser

En anden fordel som er klar ved CFD handel er det faktum, at du også kan tag fordel af faldende priser ved at gå short. Du kan gå short ved at trykke på den korte knap på din CFD broker konto. Ved at gå kort med din CFD vil du direkte drage fordel af faldende aktie eller aktivpriser.

Når du køber aktier direkte, det er virkelig svært at tag fordel af faldende priser. CFD handel gør det ikke mindre muligt at tag fordel af en lang række forskellige markedsudsving og omstændigheder.

Hvad er CFD handel omkostninger?

CFD handel er desværre ikke gratis. Når du handler med CFD'er betaler man ikke en fast provision. Dette er gunstigt for handlende, der ønsker at investere små mængder penge. Du betaler en såkaldt spredning, når du investerer i CFD'er.

Spredningen er forskellen mellem køb og salgspris. Afhængigt af mængden kan et spredning på et aktiv stige eller falde.

Når man handler med CFD'er, bliver du også nødt til at overveje finansieringsudgiften. Når du handler med CFD'er, låner børsmægleren dig penge til at holde din position. Med en leverage på 1:5 hører 80% af pengene til børsmægleren. For at opretholde denne position opkræver børsmægleren en daglig finansieringsudgift.

Dette finansieringsudgift opkræves kun, når du beslutter at holde en position natten over. Procentdel erne for finansieringsudgiften vises altid ved siden af hver CFD. Logisk set er transaktionsomkostningerne dagligt temmelig lave. CFD'er er ikke desto mindre ikke rigtig gunstige som mulighed for langsigtede investeringer. I det lange løb stiger finansieringsudgifterne hurtigt til et par procent, og dette vil ske på bekostning af overskuddet.

Handel med CFD’er i praksis

Når du begynder at handle med CFD'er vil du bemærke muligvis at værdien af en CFD er tæt knyttet til værdien af den aktuelle aktie. Dette betyder, at du ikke behøver at foretage komplicerede beregninger, når du starter handel med CFD'er. Mange andre derivater kræver en hel del beregnings indsats for at bestemme din fortjeneste. Det er meget mere praktisk at bestemme dit afkast på CFD'er. Lad os eksemplificere dette ved at bruge en fiktiv investering på en Apple CFD:

I det første eksempel køber vi en CFD. Lad os antage at du køber en CFD på Apple aktien. Den aktuelle priser er $200. Din kontosaldo er også $200. Du beslutter at købe 5 CFD aktier ved at bruge en 1: 5 gearing. Derefter stiger aktiekursen fra $200 til $220. I dette tilfælde er din fortjeneste $ 20 pr. aktie. Du har opnået et overskud på 50% i stedet for et overskud på 10%.

Ved at håndtere med CFD'er med gearing forstørrer du dit overskud og dine fane. En børsmægler software vil ofte vise dig i realtid, hvor meget du har åbent eller mistet. Vi anbefaler ikke at desto mindre alle ved at forudse denne formular til beregninger, før de åbner en position. Denne forudgående beregning hjælper dig med ved afgøre, om handlen retfærdiggør risikoen.

Derudover er det vigtigt at huske, at selv om det er let at forstå den underliggende mekanisme for CFD'er, er investering i CFD langt fra let. Du har en stor sandsynlighed for at miste din fulde indbetaling.

Hvad der gør CFD'er så interessante: fordelene

 • Du betaler ikke faste transaktionsomkostninger på CFD'er.
 • Du kan bruge en gearing til at forstørre din fortjeneste (og tab!).
 • Du kan spekulere i faldende priser ved at gå kort.
 • Ved at bruge et stop lass kan du begrænse dine potentielle tab.
 • Alle muligheder kan testes via en demo.
 • Du kan handle med forskellige kendte aktiver.
 • CFD handel starter kun ved $100.

CFD ulemper

 • Margin call kan få dig til at miste hele din investering.
 • Du betaler et finansieringsudgift for langsigtede positioner.
 • Dine tab kan hurtigt samles.

Konklusion om CFD spekulation

Handel med eller spekulation med CFD'er kan være spændende. CFD'er tilbyder en masse fleksibilitet og muligheder. CFD'er kan derfor være mere attraktive end mange andre derivater. Men lad dig ikke narre af enkelheden ved første øjekast. En CFD kan være en negativ spil udskiftning, og når du tager en forkert beslutning, kan du miste hele din investering med et øjeblik.

Derfor skal det første skridt være at øve dig på at bruge en gratis demo. Brug denne knap til at åbne en gratis demo konto og begynde at øve handel med CFD'er:

Tip: prøv at handle gratis med en demo!