Hvad betyder CFD handel og hvordan fungerer det?

CFD'er eller Contracts for Differences er blevet ekstremt populære blandt investorer. Men hvad er CFD'er nøjagtigt og hvordan investerer man i dem? I denne artikel læser du alt hvad om hvad du har brug for at vide om denne populære derivat.

Hvor kan du handle med CFD'er?

Særlige CFD børsmæglere er en god sted i at investere i CFD'er. Lad os se hurtigt på to kendte og pålidelige CFD børsmæglere, eller såkaldte CFD brokers:

Plus500

Plus500 er fuldt optimeret til at garantere i en fint CFD handel. For at gå endnu et skridt videre er investering i CFD’er blevet tilbudt som kernen af denne forretning. Plus500 softwaren er ekstremt brugervenlig, og du kan begynde at handle med CFD'er på alle kendte aktier, råvarer, indeksfonde og valutapar. En dejlig ekstra funktion om Plus500 er det faktum, at de tilbyder en gratis og ubegrænset demo, som giver dig mulighed for at teste alle muligheder.

Der tabes penge på 80% af CFD-detailkontiene.

eToro

En anden pålidelig part, hvor du kan handle i CFD'er, er eToro. Hos eToro kan du bruge avancerede analyseværktøjer. Dette gør eToro velegnet til den seriøse erhvervsdrivende, der ønsker at være aktiv i daytrading. Brug denne knap for at åbne en gratis demo konto med eToro:

51% af detailinvestorerne mister deres penge med denne udbyder. Overvej venligst om du kan tage denne høje risiko for at miste penge.

Hvad betyder CFD'er?

En CFD er et derivat. Dette betyder at CFD altid vedrører et underliggende aktiv. Dette kan for eksempel være en Apple aktie. De forskellige parter indgår en aftale om at udveksle prisforskellen mellem åbningen (købsprisen) og den lukkende (salgspris) handelspris for det underliggende aktiv. CFD handel med Apple aktien kan være ligesom at handle med en Apple aktie direkte.

Nedenfor ser du med det samme, hvad vi har diskuteret i manualen om handel med CFD'er:

Hvordan kan man handle med CFD’er?

Du kan handle med CFD'er hos en børsmægler. Når man handler med CFD’er har du altid to muligheder:

 • Køb: du tjener penge når den underliggende værdi stiger.
 • Shorting: du tjener penge, når den underliggende værdi falder.

Prisudviklingen på det underliggende aktiv bestemmer dit resultat. Når du køber en CFD på en Apple aktie, tjener du penge, når Apple aktiekursen stiger. Når prisen falder, kommer du til at miste penge i dette eksempel.

Investering-i-CFDer

Hvordan kan du brug gearing?

En vigtig CFD funktion er muligheden for at brug af en såkaldt gearing, eller leverage. Når du bruger gearing, skal du kun investere en lille del af den samlede investering. Det maksimale gearing forhold, som en privat person kan anvende, er 1:30. Leveret handel har den fordel, det kan bruges til at opnå større overskud. En klar ulempe er den større risiko for tab.

Tip: at bruge en stor gearing er en valgfri funktion, det er alt op til dig, om du vil bruge det eller ej!

Men hvordan fungerer CFD gearing handel? Når du åbner en ordre, skal du specificere handelsbeløbet. Et gearing forhold på 1:5 bruges, hvis saldoen på din konto er $1.000, og du beslutter at købe $5.000 af CFD aktier. Når du anvender gearing øges både dit potentielle overskud og dine potentielle tab:

 • Når CFD aktien stiger med 10%, ville din fortjeneste være 50%.
 • Når CFD aktien falder med 10%, ville dit tab være 50%.

Gearing giver dig mulighed for at foretage en større investering med et mindre beløb.

Det er vigtigt at huske, at handel med leverage er en risikabel affære. Når du ikke har nok penge på din konto, kan du opleve en margin call. Med CFD handel du kan miste hele investeringen.

Pas på margin call

Børsmæglere ønsker ikke at tabe penge, og derfor har de implementeret et indbygget beskyttelseslag. Når alt kommer til alt, vil en børsmægler ikke være ansvarlig for dine tab. Derfor går brugen af en leverage hånd i handske med en margin. Når aktivprisen falder med 20%, vil alle penge på din konto gå tabt, når du anvender en 1:5 leverage.

Hvis prisen vil falde med yderligere 21%, er børsmægleren nødt til at investere ekstra penge. For at forhindre en lignende situation bruger børsmæglerne et margin call. Når din saldo bevæger sig mod $0, vil børsmægleren bede dig om at indbetale penge for at undgå lukning af positionen. Når du ikke indbetaler yderligere midler, vil børsmægleren blive tvunget til at lukke dine positioner for at forhindre dem i at foretage et selv tab.

Margin call kan være en meget irriterende funktion. Det er derfor af afgørende betydning at overveje på forhånd, hvis du kan kompensere det forventede prisfald inden den faktiske prisstigning, når du køber en CFD. Hvis du ikke er forsigtig, risikerer du at miste hele din investering på en enkelt handel.

Margin-call-CFDer

Brug af stop loss

En ordentlig måde at forhindre et margin call er at gøre brug af et stop loss. Det er temmelig let at installere et stop-loss i CFD handel software. Stop loss indikerer, hvilket tabsprocent din position automatisk lukker.

Det er klogt at altid bruge et stop loss. På den måde kan du forhindre at en negativ position springer op hele din konto. Når du vil bruge et garanteret stop loss, bliver du nødt til at betale en ekstra provision. I ekstraordinære marked situationer (såsom et market crash) kan der undertiden opstå et forsinket stop loss. Med et normalt stop loss skulle du betale for denne forsinkelse. Imidlertid dækkes disse omkostninger af børsmægleren med et garanteret stop loss.

Hvordan kan du brug ordre?

Udover at bruge et stop loss ved handel med CFD'er, kan du også bruge ordrer. En ordre giver dig mulighed for at indstille en værdi, som du automatisk åbner en bestemt position. Et stop loss kan sikre, at dit tab ikke forøges for meget. Du kan også indstille en take spekulere, der angiver det niveau, hvor du automatisk tager din spekulere.

Ved at kombinere alle disse funktioner og funktionaliteter kan du automatisere CFD handel i stort omfang. Logisk set starter det hele med at udføre en udvidet analyse. Ikke desto mindre, når du kender alle ins og outs og hvad du skal gøre på hvilket tidspunkt, behøver du ikke at sidde foran din computer 24/7 mere. Dette sparer dig tid og nogle slørede øjne!

Plus500-bestil-ordre

Bestil en ordre ved en CFD broker.

Overskud fra faldende priser

En anden fordel som er klar ved CFD handel er det faktum, at du også kan tag fordel af faldende priser ved at gå short. Du kan gå short ved at trykke på den korte knap på din CFD broker konto. Ved at gå kort med din CFD vil du direkte drage fordel af faldende aktie eller aktivpriser.

Når du køber aktier direkte, det er virkelig svært at tag fordel af faldende priser. CFD handel gør det ikke mindre muligt at tag fordel af en lang række forskellige markedsudsving og omstændigheder.

Hvad er CFD handel omkostninger?

CFD handel er desværre ikke gratis. Når du handler med CFD'er betaler man ikke en fast provision. Dette er gunstigt for handlende, der ønsker at investere små mængder penge. Du betaler en såkaldt spredning, når du investerer i CFD'er.

Spredningen er forskellen mellem køb og salgspris. Afhængigt af mængden kan et spredning på et aktiv stige eller falde.

Når man handler med CFD'er, bliver du også nødt til at overveje finansieringsudgiften. Når du handler med CFD'er, låner børsmægleren dig penge til at holde din position. Med en leverage på 1:5 hører 80% af pengene til børsmægleren. For at opretholde denne position opkræver børsmægleren en daglig finansieringsudgift.

Dette finansieringsudgift opkræves kun, når du beslutter at holde en position natten over. Procentdel erne for finansieringsudgiften vises altid ved siden af hver CFD. Logisk set er transaktionsomkostningerne dagligt temmelig lave. CFD'er er ikke desto mindre ikke rigtig gunstige som mulighed for langsigtede investeringer. I det lange løb stiger finansieringsudgifterne hurtigt til et par procent, og dette vil ske på bekostning af overskuddet.

Handel med CFD’er i praksis

Når du begynder at handle med CFD'er vil du bemærke muligvis at værdien af en CFD er tæt knyttet til værdien af den aktuelle aktie. Dette betyder, at du ikke behøver at foretage komplicerede beregninger, når du starter handel med CFD'er. Mange andre derivater kræver en hel del beregnings indsats for at bestemme din fortjeneste. Det er meget mere praktisk at bestemme dit afkast på CFD'er. Lad os eksemplificere dette ved at bruge en fiktiv investering på en Apple CFD:

I det første eksempel køber vi en CFD. Lad os antage at du køber en CFD på Apple aktien. Den aktuelle priser er $200. Din kontosaldo er også $200. Du beslutter at købe 5 CFD aktier ved at bruge en 1: 5 gearing. Derefter stiger aktiekursen fra $200 til $220. I dette tilfælde er din fortjeneste $ 20 pr. aktie. Du har opnået et overskud på 50% i stedet for et overskud på 10%.

Ved at håndtere med CFD'er med gearing forstørrer du dit overskud og dine fane. En børsmægler software vil ofte vise dig i realtid, hvor meget du har åbent eller mistet. Vi anbefaler ikke at desto mindre alle ved at forudse denne formular til beregninger, før de åbner en position. Denne forudgående beregning hjælper dig med ved afgøre, om handlen retfærdiggør risikoen.

Derudover er det vigtigt at huske, at selv om det er let at forstå den underliggende mekanisme for CFD'er, er investering i CFD langt fra let. Du har en stor sandsynlighed for at miste din fulde indbetaling.

Hvad der gør CFD'er så interessante: fordelene

 • Du betaler ikke faste transaktionsomkostninger på CFD'er.
 • Du kan bruge en gearing til at forstørre din fortjeneste (og tab!).
 • Du kan spekulere i faldende priser ved at gå kort.
 • Ved at bruge et stop lass kan du begrænse dine potentielle tab.
 • Alle muligheder kan testes via en demo.
 • Du kan handle med forskellige kendte aktiver.
 • CFD handel starter kun ved $100.

CFD ulemper

 • Margin call kan få dig til at miste hele din investering.
 • Du betaler et finansieringsudgift for langsigtede positioner.
 • Dine tab kan hurtigt samles.

Konklusion om CFD spekulation

Handel med eller spekulation med CFD'er kan være spændende. CFD'er tilbyder en masse fleksibilitet og muligheder. CFD'er kan derfor være mere attraktive end mange andre derivater. Men lad dig ikke narre af enkelheden ved første øjekast. En CFD kan være en negativ spil udskiftning, og når du tager en forkert beslutning, kan du miste hele din investering med et øjeblik.

Derfor skal det første skridt være at øve dig på at bruge en gratis demo. Brug denne knap til at åbne en gratis demo konto og begynde at øve handel med CFD'er:

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Åbningspositioner ved handel med CFD’er

Hvis du vil investere i sikkerhed via CFD’er, kan du åbne en position. I denne artikel vil vi forklare, hvordan du kan åbne og styre en handelsposition. Vi brugte Plus500 ‘s handelsplatform. Når man har forstået, hvordan man åbner en position med gearing, er man klar til at begynde at investere sammen med en online børsmægler.

Lang eller short: køb eller sælg

Med CFD mæglere kan du gå lang og short. Når man går langt (køb), spekulerer man på en stigning i prisen på f.eks. en aktie. Når man short sell, spekulerer man på et fald i prisen på en aktie.
Du kan brug  køb eller sælg knapperne ind i Plus500 platformen.

buy or sell Plus500

Åbningspositioner og gearing

Når du investerer, må du beslutte, hvor meget du vil købe. Hvis du vil handle med Dow Jones med en gearing på 1: 4 og en kapital på $1000.00, åbner du en CFD position til $4000 på Dow Jones.

Når man åbner en position, angiver værdien investeringens samlede værdi. Den krævede margin angiver det minimumsbeløb for penge, der skal være til stede i din konto for at forhindre et margin call. Med en margin call mister man hele sin handel position.

Vil du vide mere om investering med gearing? I vores artikel om handel med gearing læser du alt, hvad du har brug for at vide:

Open position Plus500

Vejledende priser. Åbn en position ved Plus500

Take spekulere/stop-loss

Det er altid tilrådeligt at gå ind i en take spekulere eller stop loss. Det er de værdier, hvor man automatisk lukker positionen.

Ind i Plus500 platformen, du gør det ved close at spekulere og close at loss knapper.

CFD stop loss

Ordrer: køb til en bestemt pris

Det gode ved handel med CFD’er er, at du også kan bruge ordrer. Man køber eller sælger kun en sikkerhed, når der er opnået en vis værdi. Når man kombinerer ordrer med  take spekulere og stop loss, kan man selv udvikle en automatisk investeringsstrategi, hvor man kun skal opdatere sine ordrer nogle gange om ugen.

For dette kan man kun bruge muligheden for at købe når prisen er på Plus500 under fremme.

place CFD order

Organisere åbne positioner

Med en åben position kan man altid se resultatet. Man kan når som helst lukke en position manuelt. Men gør det altid, fordi det passer til din strategi. Det er også muligt at justere andre aspekter af din handel som fortjenesten og take spekulere og stop loss.

Når en position er lukket, vil du se resultatet under lukkede positioner. Deres sejr eller tab opdateres automatisk ved handel med CFD’er. Du kan læse, hvordan det fungerer her.

Hvordan fungerer investering i CFD’er?

CFD står for ‘contract for difference’ (difference kontrakt). At investere ved hjælp af en CFD er bare den lille smule anderledes. Men hvad er en CFD, og hvordan virker investering i CFD’er? Du kan læse alt om det i denne artikel!

Hvad betyder CFD’er?

CFD står for ‘contract for difference’ (difference kontrakt) hvilket er et såkaldt finansielt instrument. Når man investerer i en CFD, handler man ikke direkte i f.eks. en aktie. Nej, i CFD handel indgår du en kontrakt med børsmægleren om handel med en bestemt sikkerhed. Man kan satse på en prisstigning og et prisfald.

Hvordan fungerer investering i CFD’er?

Du kan investere i CFD ‘er hos en online børsmægler, eller såkaldt online broker. Klik her for at åbne en konto hos en online broker. CFD ‘er sporer prisen på en underliggende sikkerhedsstillelse. De kan anvende CFD’er til at investere i f.eks. aktier, råvarer og valutaer. For at åbne en investering position skal du vælge en af følgende muligheder:

 • Købe: man opnår et positivt resultat, når prisen stiger.
 • Shorting: man opnår et positivt resultat, når prisen falder.

Forskellen i prisen mellem det øjeblik, hvor du åbner positionen, og det øjeblik, du lukker din position, afgør dit resultat. Når man køber en CFD aktie for $5, og man lukker positionen til $10, opnår man en $5 spekulere pr. aktie. Men selv om man ikke ejer selve aktien, handler man kun om det underliggende aktiv. Du kan læse mere om, hvordan spekulere og tab virker med CFD handel her.

Investering i CFD'er

Gearing med CFD’er

Det er muligt at anvende gearing for CFD’er. Gearing, eller såkaldt leverage, gør det muligt at åbne en større investering med et lille beløb. Kort sagt giver det dig mulighed for at investere med penge, som du ikke sætter dig selv i. Men de resultater, De opnår, er helt Deres. Du kan læse mere om den nøjagtige funktion af gearingen her.

Med en CFD dækker børsmægleren derfor størstedelen af investerings positionen. Heldigvis betyder det ikke, at du kan tabe mere end dit indskud. Takket være den såkaldte margin call er dine positioner automatisk lukkede, når der ikke er penge nok tilbage i din konto.

Men hvordan kan børsmægleren lade Dem investere gennem gearing? Det kan de gøre, fordi de normalt hærer positionerne. Det betyder, at de indtager en modsat holdning. Som følge heraf mister børsmægleren (næsten) aldrig penge på positionen. Men de tjener penge ved at beregne et såkaldt spread. Spredningen er transaktionsomkostningerne, du kan læse mere om det her.

Hvordan fungerer CFD’er

Du forstår nu det grundlæggende ved at investere i CFD’er. Når du er klar, kan du åbne handels positioner i aktier, råvarer og indeksfonde, blandt andre. Forskellen mellem købs og salgsprisen bestemmer derefter overskuddet eller tabet.

Risici ved at handle med gearing

Handel med gearing, eller såkaldt leverage, kommer med en masse større risici end traditionel handel, hvor man køber de faktiske aktier. Leverage gør det muligt at foretage en enorm handel med blot et små beløb. Det betyder, at enhver ændring i prisen har større konsekvenser for balancen på kontoen. Hvis du ikke ved, hvordan leverage virker, er det en god idé at læse alt om det i vores informativ artikel om handel med gearing.

Forståelse af risikoen med gearing

risks leverage trading Når man bruger gearing til at handle, køber man ikke aktier. Det betyder, at du kan miste hele din position, hvis din aktuelle kapital ikke er nok til at dække positionen. Med en gearing på 50:1 skal man kun have 4% af værdien af en aktie. Det betyder også, at virkningen af en stigning eller et fald i prisen med et pund forstærkes af 50.

Før du begynder at handle med leverage, det er meget vigtig, at du forstår risiciene. Gearing kan være meget nyttig, og når man bruger den ordentligt, kan man tjene mange penge. Leverage kan gå begge veje. Det kan hjælpe dig, men det kan også ødelægge dig.

Vedligeholdelse af margin

Med nogle børsmæglere det er mulig at bruge en latterligt høj gearing, der kan gå op til 400: 1. Det er en latterlig margin, fordi deres holdning vil blive lukket meget snart på grund af margin call. Sørg for, at du holder en vis margin, så en position kan bevæge sig. Hvis kravet f.eks. er 800 pund, betyder det, ved stillingen automatisk vil lukke på grund af en margin call, når den disponible saldo falder under 800 pund.

Hvis du ønsker at handle CFD’er ansvarligt, skal du have mindst 2,5 gange den krævede margin tilgængelig på din konto. På den måde undgår man en margin call, og deres position vil kunne bevæge sig i overensstemmelse med deres egen strategi. Hvis du ønsker at handle mere sikkert, bør du øge forhold. På den måde kan du styre risikoen for gearing.

Fordele og ulemper ved at handle med CFD’er

CFD handel er stadig extrem populær. Men hvad er de største fordele og ulemper ved at handle med CFD’er? I denne artikel besvarer vi dette spørgsmål og hjælper dig med at beslutte, om handel med CFD’er er noget for dig.

Hvad betyder CFD’er?

Før vi diskuterer om de største fordele og ulemper ved CFD’er, vil vi kort behandle, hvad betyder CFD’er. Med CFD’er kan du spekulere i prisstigninger og prisfald på for eksempel en aktie. Det er muligt at bruge en gearing, som giver dig mulighed for at åbne en relativt stor position med et små sum af penge.

Har du lyst til at vide hvordan man handle med CFD’er? Læs direkte hvordan fungerer handel med CFD’er.

Hvad er de største fordele ved CFD’er?

Hvad er de største ulemper ved CFD’er?

Hvad er fordelene ved CFD’er?

Nedenfor diskuterer vi fordelene ved handel med CFD’er.

Handel med gearing

Med CFD’er du kan bruge en såkaldt gearing, eller leverage. Leverage gør det muligt at foretage en større investering med et mindre beløb. For eksempel, hvis du bruger en multiplikator på en til ti, kan du investere $1000 med $100. Der er to måder at tag fordel af gearing på:

 • Du har brug for færre penge for at åbne en investering af en bestemt størrelse.
 • Du kan tag større fordel af en lille prisudsving.

Har du lyst til at vide mere om handel med gearing? I denne artikel forklarer vi, hvordan investering med gearing fungerer:

Spekulere i et prisfald

Når du handler med CFD’er, kan du spekulere i stigninger og fald på markedet. Du har mulighed for at åbne en short position, når du bruger CFD’er. Når du short sælger, får du et positivt resultat, når prisen falder. Dette gør CFD til en fremragende mulighed for at tag fordel af faldende markeder eller dårlige nyheder.

Har du lyst til at vide mere om short selling? Læs vores omfattende artikel om dette emne:

CFD'er drager fordel af faldende marked

CFD’er er gennemsigtige

Det er faktisk let for den gennemsnitlige investor at forstå priserne på CFD’er. Prisen på en CFD følger prisen på den underliggende sikkerhed ret nøjagtigt. Når Coca-Cola aktier stiger, stiger CFD normalt også i værdi.

Udover tilbyder CFD’er de nødvendige yderligere funktioner, som gør handel ekstra attraktiv. Når du bruger CFD’er, kan du nemt placere ordrer. Med ordrer kan du automatisk åbne eller lukke investeringer til en bestemt pris. Du kan læse mere om åbning af CFD positioner i denne artikel.Udover er der flere forskellige fordele forbundet med handel med CFD’er.

Omkostningerne er i forhold til din investering

En stor fordel ved CFD’er er de relative transaktion omkostninger. Når du køber en aktie fra en børsmægler som DEGIRO, betaler du en fast provision på mindst $2. På Plus500,opkræves ingen kommission, og du betaler kun spread.

Med online CFD brokers, eller såkaldt børsmæglere, betaler du normalt kun spread. Spread er en fast procentdel af investerings værdien. Dette gør det muligt at opnå et godt resultat med dine investeringer, selvom du kun deponerer et små beløb.

Ønsker du at vide mere om de nøjagtige omkostninger ved at investere i CFD’er? Læs vores artikel om dette emne:

Stort udvalg af optioner

Den stor udvalg af CFD’er er en kempe fordel. Med CFD brokers kan du handle i CFD’er på aktier noteret i forskellige eksotiske regioner. Udover aktier er det også muligt at handle i valutaer, råvarer, optioner, ETF’er og kryptovalutaer. Denne omfattende vifte af optioner gør det let for enhver trader at finde det rigtige produkt.

Dette gør CFD handel meget fleksibel. Med en konto har du øjeblikkelig adgang til alle globale markeder. Med din lokale bank skal du ofte betale ekstra penge for at få adgang til internationale markeder. CFD’er er derfor meget velegnede til investorer, der er interesseret i mere eksotiske investeringsprodukter.

Har du lyst til at vide, hvilken børsmægler du har mest gavne af fordelene ved at handle med CFD’er? Se vores oversigt over de bedste CFD-mæglere:

Dine tab er begrænsede

En anden fordel ved handel med CFD’er er, at du har fuld kontrol over dine tab. Du kan kontrollere dine tab ved at bruge et stop loss. Med et stop loss, lukkes din position automatisk med et bestemt tab.

Venligst vær opmærksom på, at få den ultimative beskyttelse skal du bruge et garanteret stop loss. Med et garanteret stop loss lukkes din position altid til den værdi du angiver. For et garanteret stop loss betaler du yderligere transaktionsgebyrer. Udover er det rart at vide, at du aldrig kan miste flere penge end du indbetaler på din investeringskonto.

CFD’er udløber ikke

Når du investerer i optioner eller futures, skal du tage udløbsdatoen i tankerne. Når en sikkerhed udløber, lukkes positionen normalt automatisk på en bestemt dato. Dette er normalt ikke tilfældet med CFD’er. Dette giver dig mere fleksibilitet: med CFD’er bestemmer du hvor varieret er din investering.

Prøv det med en demo

En anden stor fordel ved CFD handel er, at du kan prøve mulighederne gratis med en demo. Mange traders mister penge i starten, fordi de ikke har nogen idé om, hvad de laver. Ved først at øve med en demo kan du finde ud af om handel med CFD’er fungerer for dig.

Har du lyst til at vide, hvor du kan prøve CFD handel gratis med en demo? Brug knappen nedenfor for direkte at sammenligne demo konti fra de forskellige udbydere:

Hvad er ulemperne ved CFD’er?

Nedenfor diskuterer vi ulemperne ved at investere i CFD’er.

Ulemperne ved at anvende gearing

Der er naturligvis også risici forbundet i forbindelse med handel med gearing. I praksis opnår mange forbrugere et negativt resultat med gearede produkter. Dette skyldes ofte, at de tager mange risici. Det er meget vigtigt at huske, at brug af en høj gearing fremskynder resultaterne. Det er altid vigtigt at opretholde tilstrækkelig margin på din konto. Hvis du ikke har tilstrækkelige midler på din konto, kan du miste din indbetaling ved hjælp af et margin call.

Du kan læse mere om margin call i denne artikel. Du kan også læse mere om risikoen ved at bruge en gearing.

Finansieringsgebyrer

En anden ulempe ved CFD’er er, at du skal betale finansieringsomkostninger. Børsmægleren bidrager trods alt den største andel af investerings værdien. Fordi du betaler finansieringsomkostninger, er CFD’er mindre velegnede til langsigtede investeringer. Det er derfor bedre at bruge CFD’er til investeringer med en kortere tidsramme end et år.

Du har brug for mere tid

En anden ulempe ved handel med CFD’er er, at du også har brug for at investere mere tid. Når du køber aktier og starter en portefølje, behøver du ikke være meget opmærksom på dem dagligt. Men når du begynder at bruge CFD’er, er du en aktiv trader. Det er derfor vigtigt at bruge mere tid på dine CFD handler.

tid CFD ulempe

Psykologisk pres

Det er endnu vigtigere (og måske vanskeligt) at holde hovedet koldt, når man handler med CFD’er. Fordi det er let at åbne store investeringer, kræves en højere grad af selvkontrol. Mange mennesker går for langt drevet af grådighed og mister hele deres indskud. Ønsker du at lære, hvordan du kan kontrollere dine følelser, mens du handler med CFD’er? I denne artikel diskuterer vi, hvordan du kan gøre dette:

Betal en ektra spread

Når du handler med gearing, betaler du transaktionsgebyrer over hele din investering. Når du anvender en gearing på 1:10, køber du også ti gange så mange aktier. Det er vigtigt at huske, at du betaler spread over alle de aktier, du køber.

Du investerer aldrig i rigtige aktier

En anden ulempe ved CFD’er er, at du aldrig kan handle med en reel aktie med CFD’er. Du får aldrig stemmeret med en CFD, hvilket betyder, at du ikke kan deltage i beslutnings processen i virksomheden. Når du virkelig vil være ejer af en virksomhed, skal du selv købe aktien.

Opvejer fordelene ved CFD’er ulemperne?

CFD’er har trodsig mange fordele og ulemper. For mange mennesker, opvejer fordelene faktisk ulemperne. Takket være indførelsen af CFD’er er det muligt for investorer at handle med små beløb i aktier og valutaer.

Det er meget vigtigt at huske, at der er forhøjede risici forbundet med handel med CFD’er. Øv dig derfor nok med en gratis demo, før du foretager en første indbetaling. Er du overbevist om fordelene ved CFD handel, og vil du prøve mulighederne? Du kan gøre dette med en gratis og ubegrænset demo! Du kan også tjekke vores fulde liste over børsmæglere.

Gearing : handel med leverage forklaret

Når du investerer, kan du anvende gearing, eller såkaldt leverage. Men hvad betyder gearing? Enkelt sagt leverage gør det muligt at foretage en større investering med det samme beløb. Dette giver dig mulighed for at tag større fordel af prisudsving. Men hvordan fungerer gearing, og hvad er risikoen ved handel med gearing?

Hvad betyder gearing?

Når du investerer, kan du bruge gearing, når du har lyst. Gearing vises altid som et forhold, for eksempel 1:30. Når gearing er 1:30, betyder det at du kan handle med $30.000 ved kun at investere $1.000. Gearing gør det muligt at åbne større handler.

Hvor kan man handle med gearing?

Mange børsmæglere, eller såkaldte brokers, tilbyder muligheden for at anvende gearing. Normalt bruges CFD’er til handel med gearing. Du kan nemt anvende gearing ved at handle med et større beløb, end du deponerede på din konto. Vil du vide, hvilke børsmæglere, der tilbyder handel med leverage? Vi har listet de bedste parter til dig:

 

Effekten af gearing: nogle eksempler

Når du anvender leverage, øges dine potentielle gevinster og tab markant. Når du køber en aktie til $10, kan du opnå følgende resultater:

 • Med en stigning på $1 får du et overskud på $1.
 • Hvis aktien falder $1, vil du åbne et faneblad på $1.

Når du anvender en gearing på 1:10, får du andre resultater:

 • Med en stigning på $1 får du et overskud på $10.
 • Hvis aktien falder $1, vil du opnå et tab på $10.

Senere i denne artikel viser vi, hvordan leverage fungerer ved hjælp af et mere omfattende eksempel.

Hvordan fungerer gearing?

Du kan bruge gearing med en online broker. Her ser du en oversigt over online børsmæglere, hvor du kan handle med aktier med gearing. Efter åbning af en konto kan du direkte bruge gearing. Du anvender gearing ved at investere flere penge, end du har indbetalt på din konto. Men hvordan håndteres gearing på din investeringskonto?

Leverage kan sammenlignes med et lån. Børsmægleren finansierer en stor del af købsprisen, og forskellen mellem åbnings og lukningskursen vil til sidst blive afregnet i din kontosaldo. Du er aldrig ejer af en bestand; børsmægleren vil tage sig af både køb og salg. Når du handler med CFD’er, har du ikke noget andet ansvar, fordi du aldrig er ejer af aktien.

leverage_investering

Eksempel på handel med gearing

I dette eksempel antager vi, at du har $1000 på din handels konto. Du beslutter at købe aktier til dette beløb til en pris af $10. Prisen stiger i løbet af dagen, og når prisen rammer $12 lukker du positionen igen. Hvad ville resultaterne af disse investeringer med og uden gearing?

Uden gearing: prisen er steget $2 og for $1000 kan du købe 100 aktier. Disse 100 aktier er steget i værdi med $2. Din samlede fortjeneste i dette tilfælde er $200 eller 20%.

Med gearing: beslutter du at anvende en gearing på 1:10 på din investering. Du kan nu købe aktier for $10.000. Du kan åbne en handel med 1000 aktier. Disse aktier er steget i værdi med $2. Din samlede fortjeneste i dette tilfælde er $2000 eller 200%.

Som du kan se, i dette tilfælde ville du tjene en større fortjeneste ved at bruge gearing. Husk dog, at det samme kunne være sket i den modsatte retning. Hvis prisen var faldende, ville dit tab have været større, når du anvender gearing!

Fordele ved høj gearing

En stor fordel ved gearing er, at du kan foretage større investeringer med et lavt beløb. Du behøver ikke have den fulde værdi af din handel på din handelskonto.

En anden fordel ved en gearing er, at det er lettere at spekulere i små prisændringer. Ved at bruge gearing kan du tjene flere penge på en lille prisstigning. Dette gør aktiv handel mere interessant.

Leverage finansierings omkostninger

Du betaler altid gebyrer for at bruge leverage. Disse omkostninger beregnes i form af finansierings omkostninger. Børsmægleren finansierer en stor del af investeringen, når du anvender leverage. Du skal betale renter for dette beløb. Mængden af renter, du skal betale på din leverage, kan variere fra broker og efter investerings produkt.

Investering med leverage er derfor kun attraktiv for investeringer på kortere sigt. Vil du foretage en langsigtet investering? Derefter er det smartere at købe aktier og holde på dem i en længere periode.

Vær forsigtig, når du anvender gearing!

Højere gearing medfører også højere risici. Med gearing øger dine tab hurtigere end uden gearing. Husk, at effektenen af gearing fungerer på begge måder. Du skal derfor bruge gearing ansvarligt.

Når du bare begynder at handle, er det klogt at undgå at bruge høj gearing. Først når du forstår, hvordan du kan tjene penge med handel, er det klogt at begynde at anvende gearing. Når du bruger dette magtfulde værktøj korrekt, kan du øge din fortjeneste enormt!

Når du bruger gearing, skal du have nok penge til rådighed på din konto. Børsmæglere anvender en vedligeholdelses margin, der angiver det beløb, du har brug for på din konto for at holde dine handelspositioner åbne. Når beløbet på din konto ikke længere er tilstrækkeligt til at holde dine positioner åbne, modtager du et margin call. Dette kan resultere i at du mister din fulde investering!

Omkostninger ved handel med CFD’er

Når du handler med CFD’er, skal du betale transaktionsgebyrer. En stor fordel ved CFD’er er, at dine transaktionsomkostninger er i forhold til det beløb, du handler med. Som et resultat er det også muligt at opnå et positivt resultat, når du handler med en lille mængde. Men hvilke omkostninger skal du betale, når du begynder at investere i CFD’er?

Hvor kan du handle omkostninger effektivt med CFD’er?

Når du åbner mange positioner, er det vigtigt at vælge en billig CFD børsmægler. Når alt kommer til alt betaler du gebyrerne for hver separat transaktion. Selv med lave omkostninger kan dine samlede transaktionsomkostninger stige hurtigt. For at hjælpe dig har vi listet nogle billige CFD børsmæglere af høj kvalitet til dig. Tryk på knappen nedenfor for direkte at sammenligne de mest fordelagtige børsmæglere:

Skal du betale kommission?

I de fleste banker betaler du et fast beløb pr. transaktion. Når du køber et bestemt antal aktier i din lokale bank, betaler du altid en minimums fast provision uanset din handelsvolumen. Dette gør det næsten umuligt for forbrugerne at investere med et par hundrede dollars.

Nogle CFD børsmæglere opkræver også en fast kommission. Heldigvis er dette ofte ikke tilfældet. For langt størstedelen af CFD børsmæglere betaler du slet ikke provision, når du handler med aktier. Dette giver dig mulighed for at opnå et godt resultat, selv med små beløb.

Spread

Når du handler med CFD’er, bemærker du direkte, at transaktionsomkostningerne altid er i forhold til den investering, du foretager. Omkostningerne kaldes spread, hvilket er forskellen mellem købs og salgspris.

Ved handel med valutapar er spændet ofte tydeligt markeret. Hvis spread er 2 pips, betyder det, at du betaler 0,0002 cent pr. handlet enhed. Ved EUR/USD er en handlet enhed 1000. Så når du handler i EUR/USD med et spread på 2 pips, betaler du tyve dollar cent i transaktionsgebyr (0,0002 X 1000).

total_omkostninger_spread_CFD

Dette betyder, at du vil tjene penge, så snart prisen stiger med mere end 0,0002 cent! Transaktionsomkostningerne er meget lave, så du kan også investere rentabelt med et mindre beløb.

Du betaler også et spread på aktier og råvarer. Hos din børsmægler kan du altid se, hvad betyder spread. Den nøjagtige spread kan undertiden være dynamisk: det betyder, at transaktionsomkostninger kan stige eller falde afhængigt af handelsvolumen. Det tilrådes derfor altid at kontrollere spread, før du åbner en position.

CFD_omkostninger

Det er meget vigtigt at huske, at du betaler spread på hver aktie, du køber. Med gearing kan du nogle gange købe $ 1000 i aktier med $ 100. Du betaler derefter transaktionsgebyret for det fulde beløb for din handel. Når du åbner en position på 10 aktier på $100, og transactions omkostninger en pr. aktie er $ 0,20, vil dine samlede transaktionsomkostninger være $1. På en samlet investering på $ 100 vil dette udgøre 1% i transaktionsgebyrer.

Finansierings gebyrer

Når du handler med CFD’er, kan du bruge en gearing. Gearing gør det muligt at investere på margin. Børsmægleren finansierer derefter en stor del af investeringen for dig. Når du anvender en gearing på 1: 5, behøver du kun at lægge 20% af det samlede beløb. Ved at bruge gearing kan du opnå et potentielt højere afkast med et mindre beløb.

Brug af en lever er dog ikke gratis. Når du anvender et løftestang, betaler du finansieringsrenter. Denne rentesats beregnes kun, hvis du lader positionen være åben i mere end en dag. Som daytrader behøver du ikke betale nogen finansieringsomkostninger.

For short positioner modtager du undertiden en finansierings præmie, og for lange positioner trækkes finansierings præmien. Det er klogt at kontrollere finansieringsbetingelserne og omkostningerne for hvert instrument. Disse omkostninger beregnes ofte ved at opkræve en markering over markedsrenten. Disse omkostninger divideres derefter med 365 (antallet af dage i et år).

Finansieringsomkostninger pr. dag er normalt lave og afhænger helt af børsmæglerens specifikke vilkår. På Plus500 kan du nemt finde den nøjagtige finansierings præmie pr. CFD. På billedet kan du se et eksempel på, hvordan dette ser ud med Plus500. Selv om handel med CFD’er normalt hovedsageligt bruges i korte perioder (1-30 dage), gør de lave finansieringsomkostninger det også muligt at investere i CFD’er i en længere periode.

På grund af finansieringsomkostningerne er CFD’er særligt velegnede til kortsigtede investeringer. Finansieringsomkostninger kan reducere det langsigtede afkast markant. Det er vigtigt at huske, at du i løbet af weekenden betaler finansieringsomkostningerne i tre dage. I weekenden er udvekslingen lukket, så din position forbliver automatisk åben i flere dage.

omkostninger_Plus500_CFD’er

Den præmier, du betaler og modtager, erklæres under præmie natten over. Illustrative priser.

Bemærk omkostningerne ved slippage

Når du investerer, skal du muligvis håndtere slippage. Når du angiver et stop loss, angiver du, at du vil sælge aktien til en bestemt pris. Hvis markedet er meget ustabilt, kan prisen bevæge sig lidt, før positionen faktisk sælges. Som et resultat kan tabet på din handelsposition muligvis være højere end forventet.

Du kan løse dette ved at bruge et garanteret stop loss. Brug af et garanteret stop loss er dog ikke gratis. Du betaler for dette ved for eksempel at betale et højere spread. Brug derfor kun denne type stop loss, når du forventer store volatilitet.

Omregnings omkostninger

Nogle børsmæglere betaler gebyrer for investeringer i fremmed valuta. Din investeringskonto er altid i en bestemt valuta. Når du ejer en eurokonto, skal du først købe dollars, før du kan købe en aktie noteret i dollars. Se derfor godt på, hvor meget du betaler, når du bytter en valuta til en anden.

Pas på andre omkostninger

Nogle CFD børsmæglere kan være meget luskede. For eksempel opkræver de ekstra, når du vil trække pengene ud, eller hvis du ikke bruger platformen i en bestemt periode. Derfor skal du undersøge korrekt, om børsmægleren opkræver irriterende skjulte gebyrer, før du åbner en konto.

Hvor dyrt er handel med CFD’er i praksis?

I dette eksempel viser vi, hvor dyre investeringer i CFD’er kan være. I dette eksempel investerer vi i olie med en leverage på 1:10. Vi investerer i et beløb på $ 1000, og prisen på en tønde olie er $ 40. Vores samlede investering vil være $ 10.000 værd. For dette beløb handler vi med 250 olietønder.

Vi betaler øjeblikkeligt spread over olietønder. I vores test er spread 0,08 cent pr. tønde. Vi betaler derefter i alt $ 20 i direkte transaktionsgebyrer. Dette udgør 2% på vores investering på $1.000.

Vi holder positionen i dette eksempel åben i en uge. Vi betaler en nat præmie – køb 0,0055% pr. dag. I alt betaler vi 0,0385% i renter af det samlede beløb for vores position på en uge. Vores position er værd $ 10.000 * 0,0385%, hvilket svarer til $ 3,85. Som en procentdel af vores investering er finansieringsomkostningerne yderligere 0,385%.

Vores samlede transaktionsgebyrer er $20 plus $ 3,85, hvilket svarer til $ 23,85. På vores investering på $ 1.000 betaler vi 2.385% i transaktionsgebyrer. Vi har dog lov til at investere med et beløb på $ 10.000, og vores potentielle overskud er ti gange så højt. Som du kan se, behøver handel med CFD’er slet ikke at være dyrt! Vi tjener allerede fortjeneste med vores investering, når olietønder stiger mindst 0,40 dollars i værdi.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!