Hvordan fungerer investering i CFD’er?

CFD står for ‘contract for difference’ (difference kontrakt). At investere ved hjælp af en CFD er bare den lille smule anderledes. Men hvad er en CFD, og hvordan virker investering i CFD’er? Du kan læse alt om det i denne artikel!

Hvad betyder CFD’er?

CFD står for ‘contract for difference’ (difference kontrakt) hvilket er et såkaldt finansielt instrument. Når man investerer i en CFD, handler man ikke direkte i f.eks. en aktie. Nej, i CFD handel indgår du en kontrakt med børsmægleren om handel med en bestemt sikkerhed. Man kan satse på en prisstigning og et prisfald.

Hvordan fungerer investering i CFD’er?

Du kan investere i CFD ‘er hos en online børsmægler, eller såkaldt online broker. Klik her for at åbne en konto hos en online broker. CFD ‘er sporer prisen på en underliggende sikkerhedsstillelse. De kan anvende CFD’er til at investere i f.eks. aktier, råvarer og valutaer. For at åbne en investering position skal du vælge en af følgende muligheder:

  • Købe: man opnår et positivt resultat, når prisen stiger.
  • Shorting: man opnår et positivt resultat, når prisen falder.

Forskellen i prisen mellem det øjeblik, hvor du åbner positionen, og det øjeblik, du lukker din position, afgør dit resultat. Når man køber en CFD aktie for $5, og man lukker positionen til $10, opnår man en $5 spekulere pr. aktie. Men selv om man ikke ejer selve aktien, handler man kun om det underliggende aktiv. Du kan læse mere om, hvordan spekulere og tab virker med CFD handel her.

Investering i CFD'er

Gearing med CFD’er

Det er muligt at anvende gearing for CFD’er. Gearing, eller såkaldt leverage, gør det muligt at åbne en større investering med et lille beløb. Kort sagt giver det dig mulighed for at investere med penge, som du ikke sætter dig selv i. Men de resultater, De opnår, er helt Deres. Du kan læse mere om den nøjagtige funktion af gearingen her.

Med en CFD dækker børsmægleren derfor størstedelen af investerings positionen. Heldigvis betyder det ikke, at du kan tabe mere end dit indskud. Takket være den såkaldte margin call er dine positioner automatisk lukkede, når der ikke er penge nok tilbage i din konto.

Men hvordan kan børsmægleren lade Dem investere gennem gearing? Det kan de gøre, fordi de normalt hærer positionerne. Det betyder, at de indtager en modsat holdning. Som følge heraf mister børsmægleren (næsten) aldrig penge på positionen. Men de tjener penge ved at beregne et såkaldt spread. Spredningen er transaktionsomkostningerne, du kan læse mere om det her.

Hvordan fungerer CFD’er

Du forstår nu det grundlæggende ved at investere i CFD’er. Når du er klar, kan du åbne handels positioner i aktier, råvarer og indeksfonde, blandt andre. Forskellen mellem købs og salgsprisen bestemmer derefter overskuddet eller tabet.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *