Hvad betyder stop loss ordre?

Stop loss er afgørende, når du begynder at investere. Med et stop loss kan du minimere tabet på dine investeringer. Men hvad er en stop loss ordre? Og hvordan kan du bruge et stop loss til at begrænse dine tab og maksimere din fortjeneste? I denne artikel kan du læse alt hvad du behøver at vide!

Hvad betyder stop loss ordre?

Et stop loss er en ordre som udføres automatisk, når en bestemt pris nås. Du kan indstille et stop loss, når du har købt en aktie. Værdien af et stop loss angiver det tab, hvor aktien skal sælges automatisk. Du kan bruge et stop loss hos enhver kendt (CFD) og børsmægler, eller såkaldt broker: blandt andet på Plus500, eToro eller DEGIRO.

Efter at værdien af et stop loss er berørt eller overskredet, aktiveres en markedsordre. Ordren udføres derefter til den bedste tilgængelige pris. Et stop loss er derfor ikke en garanti: på et ustabilt marked får du muligvis en mindre gunstig rente. Med et garanteret stop loss sikrer du, at din ordre altid udføres til den angivne værdi.

Hvordan bruger man et stop loss?

En god CFD-broker for at handle aktivt er Plus500. På Plus500 kan du bruge CFD’er til at åbne positioner på både stigende og faldende CFD aktie priser. Med Plus500 har du også mulighed for at bruge en stop loss ordre. Klik her for at åbne en gratis demo konto på Plus500.

Når du åbner en position med Plus500, kan du vælge indstillingen close at loss. Her kan du indtaste det beløb, hvor din position skal lukkes automatisk.

Der tabes penge på 80% af CFD-detailkontiene.Der tabes penge på 80% af CFD-detailkontiene.

stop_loss_ordre_Plus500

På Plus500 kan du indstille et stop loss. Eksempler på priser.

Brug af stop ordre til salg

Når du køber en aktie for $5, kan du beslutte at du vil lukke investeringen med et tab på $1. Hvis dette er tilfældet, indstiller du en stop limit ordrer på $4. Når prisen på aktien falder til $4 eller derunder, aktiveres denne stop loss. Når markedet bevæger sig langsomt, sælges aktierne til en pris af $4. I nogle tilfælde kan markedet bevæge sig hurtigt. Dine aktier kan derefter sælges til en lavere pris, for eksempel $3,90.

Brug stop ordre til køb

Du kan også bruge et stop limit ordre til at købe en aktie. Du indstiller derefter en værdi som du vil købe aktien på. For eksempel kan du beslutte, at du vil købe en aktie, når dens værdi når $5. Når prisen på aktien falder til $ 5 eller derunder, købes aktierne til den mest gunstige pris, der er tilgængelig. Hvis markedet er meget ustabilt, kan prisen falde yderligere, før din ordre udføres.

Hvad betyder stop limit ordre?

Du kan også vælge at bruge et stop limit ordre. Som med en stop loss ordre placeres en ordre, når en bestemt aktiekurs nås. I dette tilfælde placeres der dog et limit ordre. Med et limit ordre kan du angive, i hvilket prisinterval du vil udføre ordren.

En fordel ved en stop limit er, at ordren kun udføres til den pris, du har angivet. En ulempe er, at ordren undertiden slet ikke udføres. Når du bruger stop loss til at begrænse dine tab, kan de akkumuleres yderligere.

Hvad betyder trailing stop loss ordre?

En særlig form for stop loss er den efterfølgende trailing stop loss ordre. Det efterfølgende stop loss bevæger sig sammen med aktiekursen, og du kan bruge det til at begrænse tab og maksimere overskuddet. Med det efterfølgende stop loss indstiller du en bestemt værdi, hvor positionen lukkes automatisk.

Denne værdi er dog ikke absolut men relativ. Et stop loss bevæger sig, når prisen bevæger sig i en gunstig retning. Når du åbner en position til $20,00 med et efterfølgende stop på $19, og prisen stiger til $25, flyttes det bageste stop automatisk til $24.

Hvad betyder guaranteed stop order?

Sørg for, at børsmægleren tilbyder et guaranteed stop. Med en guaranteed stop order sælges dine aktier til den angivne værdi. For at bruge en guaranteed stop order skal du betale ekstra transaktions gebyr.

Med et guaranteed stop kan du være sikker på, at positionen lukker med det nævnte tab, selvom markedet pludselig falder kraftigt. Plus500 er en børsmægler af høj kvalitet, hvor det er muligt at bruge et guaranteed stop order. Du kan prøve mulighederne på Plus500 gratis med en demo. Brug knappen nedenfor for at åbne en konto direkte:

Der tabes penge på 80% af CFD-detailkontiene.Der tabes penge på 80% af CFD-detailkontiene.

stop_loss

For hvem er et stop loss egnet?

Mange langsigtede investorer bruger ikke stop loss. Det er investorens mål at have aktierne i lang tid. Med udbyttebetalinger de er et positivt resultat på lang sigt. Folk, der investerer på lang sigt, køber ofte ekstra aktier, når prisen falder kort.

For en aktiv trader det er altid tilrådeligt at bruge stop loss. Hvis du vil spekulere på aktiemarkedet på kort sigt, er det klogt at afgøre, til hvilken pris du tager dit tab og overskud, inden du åbner en investering. Ved at tage disse beslutninger på forhånd forhindrer du dig selv i at lade din position være åben for længe.

Mange uerfarne investorer har tendens til at lade loss-making positioner være åbne for længe og afskære rentable positioner for tidligt.

Hvordan bruger man et stop loss order?

Tilfældig at indstille et stop loss ordre er ikke en klog beslutning. Det er bedre at beslutte et niveau baseret på en god analyse. Mange investorer bruger teknisk analyse. Med teknisk analyse kan du analysere og forudsige markedsbevægelser.

Kursen på en aktie er stærkt påvirket af stop loss ordrer fra andre investorer. For eksempel, hvis investorer sammen placerer stop ordrer på vandret niveau, er der en god chance for, at prisen falder længere der.

Hvilke fordele findes med et stop loss ordre?

Evnen til at bruge et stop loss i din handel strategi har helt klart fordele. Denne stop loss gør det muligt at styre dine tab. Med et stop loss kan du sikre, at positionen lukkes straks, når du når et bestemt tab.

Du kan dog også bruge et stop loss til at sikre dine gevinster. Det kaldes også for et take spekulere order. Take spekulere fungerer som stop loss, hvor den eneste forskel er, at positionen nu automatisk lukkes med en bestemt fortjeneste.

Det er også muligt at bruge et stop loss som en ordre. For eksempel kan du indstille værdien til et lavere beløb, og når dette beløb nås, køber du automatisk et bestemt beløb af aktien.

Alt i alt giver et stop loss ordre dig mere kontrol over dine investeringer. Selv når du sover eller offline, kan du være sikker på, at dine investeringer styres godt. Brug af stop loss ordre anbefales bestemt stærkt til den aktive traders.

Hvilke ulemper findes med et stop loss ordre?

Et stop loss ordre kan også medføre at du mister penge. Især hvis du indstiller dette stop loss ordre for tæt på den aktuelle sats, er chancerne for, at du mister penge på din position. Selv i tilfælde af en klar tendens bevæger prisen sig altid i den modsatte retning.

tilbagetrækninger

Det er derfor meget vigtigt at undersøge på hvilket niveau der er en høj ændring tendensen vil ændre sig. Sørg for, at prisen har plads nok til at bevæge sig. Ved at forlade noget åndedræts rum forhindrer du dig selv i at miste penge lige før prisen bevæger sig i den forudsagte retning.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!