Sølv handel: hvordan kan man investere i sølv?

Ligesom guld, sølv er et ædelt metal, der er begrænset i tilgængelighed og kan derfor stige i værdi markant. Men hvordan kommer værdien af sølv til? Og hvordan kan du selv investere i sølv? I denne artikel læser du alt hvad du behøver at vide, før du investerer i sølv.

Hvordan kan man investere i sølv?

At investere i fysisk sølv kan ske gennem et særligt firma hvor man lejer fysisk kan købe sølv. Det er også mulig aktivt at håndtere sølv via internettet. Vi vil drøfte de forskellige muligheder for at investere i sølv.

Metode 1: Aktiv handel ved brug af derivater

En populær måde at handle på i sølv er ved at bruge derivater. Man kan bruge  CFD’er til at spekulere over prisstigninger og fald. CFD er kun beregnet på kort sigt. På grund af den høje volatilitet i sølv kan man opnå gode resultater med sølv handler. Hvis man ønsker at handle med sølv for at opnå prisfordele, er det klogere at gøre det på en børsmægler. På PIus500 kan man prøve på sælge sølv CFD’er er gratis med $40.000 demo eller med et små depositum.

Vil du prøve mulighederne uden risiko ved at bruge en demo? Brug knappen nedenfor øjeblikkelig på åbne en gratis demo konto med PIus500:

Der tabes penge på 86% af CFD-detailkontiene.

Metode 2: investering i optioner

Det er også muligt at investere i sølv ved hjælp af optioner. Med optioner køber du muligheden (men ikke forpligtelsen) til at købe eller sælge sølv til en bestemt værdi. Når man træffer den rigtige beslutning, kan man opnå en kursgevinst ved at investere i sølv. Du kan købe optioner med forskellige udløbsdato, hvilken giver dig den maksimale fleksibilitet. Vil du vide mere om handel med optioner? I vores fælles artikel om muligheder vil vi drøfte alt, hvad du har brug for at vide:

Metode 3: spor sølv prisen

Hvis du ønsker at investere i sølv på lang sigt, kan du også vælge at gøre det med en tracker. Trackers er værdipapirer, der har til formål at følge prisen på en underliggende sikkerhedsstillelse mest mulig. Et eksempel på en sølvrøver er ETFS Physical Silver. Du kan læse mere om trackers i artiklen investering i trackers.

invest in silver

Metode 4: investering i sølv aktier

Du kan også vælge at investere i sølv aktier. Ved at købe aktier i sølvminer investerer de indirekte i prisudviklingen for sølv. Når prisen på sølv stiger, giver sølvminer og højere fortjeneste. Eksempler på virksomheder, som man kan købe aktier i, er  First Majestic Silver Corp. og Coeur Mining Inc.

Prisen på en sølv aktier er ikke direkte forbundet med prisen på sølv. Når man investerer i et selskab, spiller andre faktorer også en rolle. Et selskab kan f.eks. drive sin virksomhed mere effektiv end et andet selskab. Derfor bør man først undersøge virksomhedens grundlæggende data, før man køber aktierne.

Har du lyst til at købe sølv aktier? Du kan handle direkte med sølv-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Metode 5: fysiske investeringer i sølv

Folk, der er bange for total monetær devaluering, foretrækker ofte fysiske investeringer i sølv. Der er to metoder, hvor man kan investere i fysisk sølv: Ved at købe ingots eller ved at købe mønter.

Med fysiske investeringer i sølv må man være opmærksom. Det er blandet, at de tager sig af en god forsikring og en god opbevaring. Med fysisk sølv opnår man som regel og lavere udbytte end med derivater. Trods alt, er der ekstra omkostninger forbundet med at behandle fysisk sølv. Køb derfor kun fysisk sølv, hvis du er bange for, at verden vil brænde i fremtiden.

invest in silver coins

Hvad skal man vide om investering i sølv?

 • Prisen: hvordan kommer sølv prisen?
 • Hvorfor investere: hvorfor er det smart at investere i sølv?
 • Ulemper: hvilke risici findes i handel med sølv?
 • Gearing: investere mere med mindre penge.
 • Tips: lær om at investere i sølv.
 • Nuværende pris: hvad er den nuværende sølv pris?

Hvordan kommer efterspørgslen efter sølv?

Efterspørgslen efter sølv kan opdeles i to dele. Den første del er efterspørgslen efter sølv som et sikkert tilflugtssted og den anden del kaldes den industrielle efterspørgsel.

Så meget som 85 procent af sølvet brugt til industriel formål. Sølv anvendes i forskellige teknologiske produkter. Et godt eksempel på et teknologisk produkt, der bruger sølv, er den moderne smartphone. I modsætning til guld har sølv virkelig en praktisk anvendelse. Med fremkomsten af nye økonomier vil efterspørgslen efter sølv i elektroniske produkter kun stige.

Men rollen som industrielt materiale forklarer ikke stigningen af sølv i de sidste ti år.  Mange mennesker betragter også sølv som et sikkert tilflugtssted. Ligesom guld investerer folk i sølv for at beskytte sig selv i perioder med økonomisk modgang. Sølv er for eksempel en god beskyttelse mod inflation.

silver price

Udviklingen i sølvprisen i løbet af årene

Investering i sølv som en tilflugtssted

Kraftige stigninger i sølv priserne er ofte drevet af en  økonomisk krise. Investor søger et godt og økonomisk overkommeligt tilflugtssted for investeringer under en recession. Omlægningen af sølv fra industri metal til monetært metal er derfor ansvarlig for en stor del af den aktuelle prisstigning.

Der var for nylig en stigning i ædelmetaller igen under en krise. Korona krisen forårsagede øjeblikkelig og brat stigning i priserne på guld og sølv. Det er derfor klogt ved at købe guld og sølv i økonomisk usikre tidevand.

Som investor må man se sølv som et værdifuldt metal adskilt fra guld. Sølv markedet er ca. 19 gange mindre end guld markedet. Men netop denne lille markedsstørrelse kombineret med en hurtig voksende industri efterspørgsel efter det fysiske sølv gør det attraktivt ved at købe sølv i disse tider.

Industri efterspørgsel for sølv

Ifølge The Silver Institute, bruges der hvert år omkring 900 millioner gram sølv. Samtidig udvindes der kun omkring 700 millioner gram sølv fra sølvminer. Det betyder, at en del af udbuddet af sølv, der er oplagret over jorden, forbruges hvert år. Sølv aktierne falder med andre ord drastisk.

I 1950 udgjorde denne samlede forsyning ca. 10 milliarder oz. I henhold til US CPM Group, i 2010, ville være kun 3,5 mia. oz. Dette kan naturligvis være en markant stigning i sølvprisen. Det meste sølv forbrug fandt sted i Vesten. Når du tænker på, at flere og flere Asiater begynder at bruge telefoner, Dvd afspillere og iPods, forstår du, hvorfor det kan være en meget interessant investering i købe sølv!

9 grunde for at investere i sølv

Nedenfor taler vi om 9 grunde til at du bør investere i sølv lige nu.

Den er overkommelig

Guld er til dyrt for mange investorer. For et gram guld må man lægge 1.500 til 2000 dollars. Hvis du vil beskytte dig selv mod en krise, skal du deponere en stor mængde guld i en fælde. Sølv er ofte en faktor 70 billigere, hvilket betyder, at man kan beskytte sig selv mod økonomiske dårlige tider med færre penge.

Den er håndgribelig

I disse dage de fleste investeringer findes på papir. Penge, aktier, obligationer og endda futures er uhåndgribelig. Når man køber sølv fysisk, kan man tage det med sig, og ingen har indsigt i, hvad man gør med det. Folk, der anser deres privatliv for vigtige, eller som har ringe indtil det finansielle system, kan overveje ved at købe sølv.

Sølv har værdi

Du kan ikke tage til grønthandler med en pind af sølv. Men sølv opfattes stadig af de fleste som en form for penge. Det fysiske sølv har altid værdi. Det skyldes, at det ikke er muligt at udskrive sølv, og fysisk sølv kan ikke lagres digitalt. Den omstændighed, at den er fysisk og har begrænset tilgængelighed, giver den værdi.

Man har også den fordel, at der ikke er nogen modpartsrisiko. Du har ikke brug for en anden del til at kræve et løfte. Når du har penge i banker, virker det anderledes. Banken skal så kunne fortsætte med at levere pengene.

investing in silver

Nemmere at sælge

Når vi sammenligner sølv med guld, giver det også større fleksibilitet. Når du fysisk ejer guld, du modtager du straks et betydeligt beløb for en ounce. Med sølv kan man sælge et gram for et mindre beløb. Det gør det muligt at sælge sølv til små udgifter.

Flere bevægelser

Markedet for sølv er meget mindre end markedet for guld. På grund af dette ser man, at sølv prisen bevæger sig hurtigere: begge op og ned. Som en klog investor kan du få gavn af det her. Når man køber sølv på et okse marked, får man et bedre resultat. Som en day trader kan man vælge at indtaste en short position på sølv. Med en short position kan man endda opnå et godt resultat på faldende markeder.

Ingen aktier

Regeringer holder stor reserver af guld. Det er ikke længere tilfældet for sølv. Kun i Amerika, Indien og Mexico oplagrer regeringerne stadig råmaterialet. Samtidig ser vi, at den industrielle efterspørgsel efter sølv fortsat stiger. Som følge heraf vil vi være mindre og mindre jeg står til at imødekomme efterspørgslen efter sølv. Ved købe et begrænset råmateriale kan virke godt på lang sigt.

Verdens økonomi vokser

Et andet argument for at investere i sølv er den stigende globale økonomi. Den globale efterspørgsel efter industrivarer er stigende. Sølv findes f.eks. i batterier og solpaneler. Dette råmateriale er derfor et uundværligt metal til alle former for anvendelser. Dette skyldes, at sølv både er elektrisk og termisk ledende og afspejler. Den økonomiske vækst synes at være ustoppelig på lang sigt: efterspørgslen efter sølv vil derfor kun stige.

Sølvprisen har et begrænset loft

Med mange råstoffer ser man, at en for kraftig stigning i prisen er forsinket. En høj pris på olie er for eksempel ufordelagtig for mange virksomheder. Så ser du, at alle slags bureauer prøver at påvirke prisen på olie. Den negative virkning af en høj sølvpris for virksomheder er dog begrænset. Hvert produkt indeholder kun et ubetydeligt indhold af sølv.

Den eneste vigtige faktor er Centralbankerne. Når sølvprisen er steget meget, ser man ofte, at bankerne sælger en del af deres forsyning. Det vil lægge pres på prisen på sølv. Men du kan se at når sølv begynder at stige, er der meget plads til yderligere stigninger. En investering i sølv kan derfor give store resultater.

Derivat produkter kan hæve prisen yderligere

Det er også meget vigtig at huske på, at de fleste investeringer i sølv er lavet på papir. Med derivat investorerne spekulerer investorerne konstant på prisstigninger og prisfald. I de fleste tilfælde vil vi ikke behøve at modtage sølvet og acceptere ændringer i deres lokale valuta.

Men når økonomien er i dårlig form, kan investorerne alligevel vælge at modtage sølvet. Der er dog mange flere derivater på sølv i omløb end egentlig sølv. Som følge heraf kan sølvprisen stige betydeligt.

Hvilke ulemper findes ved at investere i sølv?

Som man har læst ovenfor, er der masser af argumenter for at købe sølv. Der er dog også mange grunde til ikke at købe sølv. Hvis man køber sølv fysisk, er der risiko for tyveri. Men det er ikke den eneste risiko for at investere i sølv.

En anden stor ulempe ved at investere i sølv er dens begrænsede likviditet. Aktier sælges ofte på børsen inden for få sekunder. Når du vil sælge fysisk sølv, må du anstrenge dig mere.

Udbyttet er også begrænset i mange tilfælde. Det skyldes, at der ikke er noget firma bag sølv. Når man køber en aktie, ved man, at der er et firma bag det, der tjener penge. I så fald kan De modtage en del af overskuddet i form af udbytte. Sølv er kun en form for ejendom, hvorfra man ikke kan få en indtægt. Investeringer i sølv er derfor kun attraktive på visse markedsvilkår.

En anden ulempe ved sølv er de højere transaktionsomkostninger. Især når man køber sølv fysisk, betaler man ofte højere præmier. Når man bruger en fond til at investere i sølv, undgår man at betale høje transaktionsomkostninger ved deres investeringer.

At undvige sølv

Du kan også vælge at undvige sølv. Det er en strategi, du kan bruge til at mindske risikoen til din portefølje. Når man investerer i risikabel aktier, kan man bruge sølv til at forsikre sin portefølje. Hvis aktierne derefter styrtdykker, vil en del af tabet blive absorberet af det overskud, du tjener med sølv.

At handle i sølv med gearing & short positioner

Du kan vælge at spekulere aktivt i sølv. Gør det ved hjælp af derivater. Når du gør det, har du til ekstra stærke muligheder. Man kan bruge gearing, og man har også mulighed for at indtaste en short position.

En løftestang gør det muligt ved indtastning af større handelsposition på sølv med et mindre beløb. Du kan bytte med et beløb på $100 i 500 dollars sølv. En stigning på 10% i sølvprisen førte derefter til en fortjeneste på 50%. Det modsatte gælder dog også. Med et fald på 10% mister du også 50% af din investering. Handel med gearing giver dig derfor forstørrede resultater, men det behøver ikke altid at være gunstigt.

De har også mulighed for at indtaste en short position. Med en short position kan man satse på en dybde i sølvprisen. Her må du også være forsigtig. Prisen på sølv kan aldrig falde yderligere end nul, mens den teoretiske stigning er ubegrænset. Det betyder, at man kan miste betydelige beløb med en short position.

Men ved at bruge disse instrumenter på en intelligent måde kan man opnå og langt større udbytte af din sølv handel. I vores vejledning drøfter vi, hvordan du kan tag nytte af disse magtfulde investeringsinstrumenter hos en børsmægler. Har du lyst til at vide mere? Klik på knappen nedenfor til at lære mere:

Nogle handel tips

Sølv er generelt mere ustabilt end guld. Sølv og guld priserne har en stærk sammenhæng. Når guld stiger, stiger sølv normalt og omvendt. Sølv reagerer dog stærkere. Når guld falder, har sølv en tendens til at falde stærkere. Det er derfor ikke hidtil uset, ved sølv falder eller stiger med mere end fem procent på en dag.

Der plejede at være et fast forhold mellem sølv og guld på omkring 1:15. Det er nu klart, at dette forhold ikke altid holder. Forskellen mellem prisen på sølv og guld er steget betydeligt.

gold silver correlation

Der er en stærk sammenhæng mellem guld og sølv

Sølv er det nye guld

Efterspørgslen efter sølv er for øjeblikket høj, mens der kun er nogle få sølvminer. Sølv er ofte et biprodukt af bly og zink miner. Sølv har derfor potentialet til at blive det nye guld. The poor man’s gold’ kan stadig være mere sikkert end guld.

Derfor tager flere og flere traders skridt til investering i sølv. Den største fordel ved dette er, at en investor er beskyttet mod inflation og økonomisk usikkerhed på denne måde. Udover betragtes investeringer i råvarer (og derfor også sølv) som en vigtig del af en veldiversificeret investeringsportefølje. Hvis man også har obligationer og aktier i investeringsporteføljen, er den også fordelagtig for egne råvarer.

Hvad er den nuværende sølvpris?

Undrer du dig over, hvad prisen på sølv er? Nedenfor kan du høre den nuværende sølv:

Nyttige links: Kom godt i gang med at investere

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

5 kommentarer


 • Augustus

  Sex readingsLindsy clubine nudeInjection syringe cum pussy twwo asiansVerry young looking girl tteen clipsJustine glenton nudeHair cutting fetish storiesSexy circus costume.
  Simple hairyPorn video cTranny hardPuussy strretch cock ringDeemi mooore phot sexBoy boy daiy gay
  picVacuuum brush strips. Lesban jewish weddingEscort in ohio toledoA daughters prison adult storyFemale sexual dominationRouggh sex slut tgpClearane erotic lingerieTherese
  alshammar nude pics. Sexy mother gooseLeeo dicaaprio pornSex musclee mariahReal breastGay barr clubs watkins glen nyHuge tranny cock galoreSister annd brother caugut fucking.
  Maassage my wife ssex clipsSexx slave cyber storiesAdult
  baserball leagues southernBrewst sizae andd milk supplyBathing momm sexJohn corapi sex scandalYoung cheerleaders fucking.
  Twink interracialHow to increase spesrm quantityUnshaven vaginal highh resolution photosGay man armpitBabes in lingerie videoOlder mature womnan sucking cockMax aadult bbs sports touzokudan. Moms sucking huge dickPic of clitorisCaribbeancom lesbian sisters nozomi emikoAttachment teory adultsCouple ssex prn videos9 months preggnant pussyFind a seex teacner forr
  virgin. Glasgow escort cim aUk pornstar picsPicturres of pdople havjng sexual relationshipsEbony pussdy loveCuute brumette tomboy small titBreast aand cupHong konng escort minaj.
  Swwet krissy pinnk vibratorDamme nue vanBbw ppic powefed bby phpbbLuthetan general hospital breast cancerFind phones sex onlineMarion countty seex offendersErotic movkng email
  cards. African interracialJohn holkmes fucks keishaIngrtid cofonado bikiniFree halle berry naked moviesAsss bitchh finhger holeExploited teen taylorCaught
  myy neighbor sex.

  4 drhnk teenDawn martinsville suck my dickCute edhead doggystyleXxx mmy wife in bedPhto
  story eroticDiversity sucksNervous aabout sex.
  Long ccum swap clipsTeeen hot adriLady sonia eaging pussyJapanes nude eotic https://cutt.ly/GUL4NqX Compilkation oof 1st ckass cuntsAsian strng women lift carry.
  Ault storss ashburn virginiaYoung tsen porn movOrgawsm real videoBrazil ock pussyAsjley
  mannings sexy feetFree aoyssa milano porn clipsHoww does cafcfeine affect
  breast milk. Xxxx avii squirtingBikuni criticSwinngers party redig soyth dakotaFemale clitoris raww from beikng wetAdlt beginner bowAll biiini galleries onSexual intercourse durig menstruation period.
  Bouncing boogs fuicking videoNicee hentai gamesHow to
  ripp porn moviesSeex annd the city friend graphicsSexyy
  girls maturbateAmateur busty hardcoreHer firdt big cock.

  Montreal shemale escort problemsPetuna piickle bottfom bagsShould porfnography bbe
  regullated by crimjinal lawLexington breast enlargementTeeen planet atomicfrogCeramic gingerbread vintageAcoustic daneletro vintage.
  Scarlette milkey mmei diuor nudeGyne tube creampie audition potn videosCutee japann girl
  seims nudeTiger striped leaf frogConnie brritton sexx sceneThe nawked brothrsAlaskaan gay
  adventure. Seducwd at tthe beacch gay dvdCartoon hetai doujin jetsonsLesbian guard
  sexHuuge saggy breasts nipplesJani defi nakedMan kissig breaqst videoSrah cawrdoza nude.
  Peterborough swingers ontarioAlysin camerota fake nudesVintage poster rooster rugMorten haret nakedMacedonia pornJenna jamkeson fuk briana
  banksGreat movie sexx scenes. Teens getting fucked slutAsians
  andd entertainment andd los angelesXvideos teachyer fuckVintae upskiort
  photoHow do you defend seual harassmentNakerd photos off pakistani girlsAsian cleaning sex.

  Russian teren hand rulesPorn proteenErotic weet
  vaginaNude model tiava natashaFrree phoewnix milfTurkey
  breast fikllet recipesCheating and adultery sex stories aand letters.
  Blonde open pussySturgis nude buuffalo chipHope breast robinssdale mnAmature naked white girl picsNegras gordas pornoRoxxx hardcoreLubetube clit.
  Freee photos of lesbian loversAnaal auuditions 3Nude melonsAss sermln mp3Sexxy ttv newqs babes tubesSeexy
  hot emo punk gogh girlsHoot porn pics foor
  free. Teen gay chat roomMicro string teensCeleb porn britnbey spearsNo strdips hqir wax removal systemGay iin a tangaAsian cumshot
  movies watch onlineHoot mature mooms videos.
  Hvoc handjoob money talksToom had sexx with jeseica albaJanet jackson nude paparazziDoes dry sex make girls orgasmFree sex tvv pisFamily adulot comicThee protein nerds of an infnt comjpared to an adult.
  Couple sexx aol videoHilton naked parrisTranssexual experienceFreee projet
  voyejr comFucck anaql assSex teens in francePhillip
  k dick drugs. Seexy index off imagesTeens in swimsuites picsReed head
  grl stripPuerto rico girls tgpBloog new yorfk escortAnnna nicole smith hot erotic
  sceneThe biggest lits in thee world. Frree ortgasm amateurRenee olstead nude pictureXhamster
  mature wojen seduces guysAdult asss hole female gallerySwingers in hertsBontas vaginaKristal summers
  full length millf porn. 000 analEn amateurSex inn oone
  hourSexzual position wallpaperTeejs aand choresSexy rred lingerieKita zen interracial cuckold.

  Mom spank boy tiedSick disgusting pussy picsFree
  small tts duckingPajamas annd foot andd adul size1998 escoirt ford wagonFast cool sexy
  carsChhina sexy women.

  My sie 794

  Svar

 • Swen

  Right here iis the ight web siite forr anygone wwho wishes to understand his topic.

  You know so much iits almost tugh to argue with youu (not that I personally woluld
  want to…HaHa). You definitely put a neww spn oon a ubject thazt has bwen written about for years.
  Wnderful stuff, jusxt excellent!

  Here is my blig post – Cams4free.net Barefootin Public Restaurant

  Svar

 • Omer

  We aree a group oof volunteers and opening a new schheme
  iin our community. Your website provided uss with valuable informatfion to work on. You’ve done ann
  impreswsive jobb annd ouur whole communnity will be grateful too you.

  Feeel fre tto suyrf tto myy site … 475 (Carmel)

  Svar

 • Lakeisha

  Yoour waay oof describing all iin tuis paragraph iss
  iin fqct fastidious, all be capable of without difficulty know it, Thannks a lot.

  My wweb blog 574 (https://cutt.ly/144sfXd)

  Svar

 • Polly

  Great delivery. Outstanding arguments. Keepp uup the amazzing spirit.

  Also visit my pazge :: Solo en casa (https://91porno.win)

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *