Hvad betyder investeringsfonde?

Investeringsfonde er meget populære i øjeblikket. Dette er ikke overraskende, da det er meget lettere at investere i en investeringsfond i stedet for at investere i aktier. Men hvad betyder en investeringsfond? Og hvad skal du passe på, når du vælger en investeringsfond? I denne artikel kan du læse alt hvad du behøver at vide om investeringsfonde.

Hvad betyder en investeringsfond?

En investeringsfond er en fond, der investerer i navnet på en stor gruppe kunder. Mange fonde investerer i en blanding af aktier eller obligationer. Der er også fonde, der fokuserer på andre investeringsprodukter som derivater. Når du indbetaler nogle penge i en investeringsfond, modtager du deltagelse. Hvis alt går godt med fondens investeringer, opnår du et positivt afkast.

Hvordan kan jeg investere i en investeringsfond?

Du kan investere alene i en investeringsfond, men det skal gøres hos en børsmægler, eller såkaldt broker. En broker er en part, der kan hjælpe med realiseringen af køb og salg af investeringsprodukter. Du kan vælge at aktivt handle med værdien af investeringsfonde, eller du kan beslutte at købe en langsigtet deltagelse.

Spekulere på prisen af en investeringsfond

Du kan vælge at spekulere på prisen på investeringsfonden. På denne måde deltager du i kortvarig handel. Det er også muligt at spekulere i et fald i markedet. Ved at sælge en fond kan du opnå et positivt resultat, når markederne går ned. Plus500 er et godt firma til aktivt at handle med priserne på investeringsfonde. Du kan prøve de forskellige muligheder gratis med en demo:

Der tabes penge på 82% af CFD-detailkontiene.Der tabes penge på 82% af CFD-detailkontiene.

Køb af deltagelse i en investeringsfond

De fleste vælger at investere langsigtet i en investeringsfond. Når du indbetaler penge i en investeringsfond, modtager du en deltagelse. Når du deltager i en fond, vil du være i stand til at kræve en delvis indtægt fra fonden. Vil du vide, hvor du kan købe den billigste deltagelse i en investeringsfond? Klik på følgende knap for at sammenligne de bedste børsmæglere til køb af deltagelse i investeringsfonde:

De forskellige typer investeringsfonde

Investeringsfonde findes i alle former og størrelser. De fleste fonde har et specifikt fokuspunkt. En fond kan f.eks. fokusere på en bestemt sektor eller region. En anden type fond er de fonde, der fokuserer på et specifikt investeringsprodukt. Nedenfor diskuterer vi de forskellige typer investeringsfonde:

  • Aktier fonde: disse fonde investerer i en masse aktier.
  • Bond fonde: disse fonde investerer i obligationer eller lån.
  • Mix fonde: disse fonde diversificerer deres investeringer i aktier & obligationer.
  • Hedge fonde: disse fonde spekuler på markedet med derivater.

Hvordan fungerer en investeringsfond?

Princippet om en investeringsfond er simpelt. En investeringsfond forsøger at indsamle så mange fonde som muligt fra potentielle investorer. Som investor skal du betale visse omkostninger for at kunne investere i en fond.

Fondsforvalterne beslutter derefter, hvor midlerne skal investeres i. I de fleste lande skal investeringsfonde stille de væsentligste investerings oplysninger til rådighed for alle. Investeringspolitikken findes i disse dokumenter. I disse dokumenter er en oversigt over alle risici og omkostninger inkluderet. Det anbefales at læse disse oplysninger omhyggeligt, inden du deponerer dine penge i en fond.

hvad-betyder-en-investering-fond

Hvad skal jeg passe på når jeg vælger en fond?

Før du starter at søge efter en investeringsfond, er det vigtigt at bestemme, hvad dine egne fokuspunkter er. Hvad er din investeringsplan? Hvor længe vil du investere? Hvilke risici er du villig til at tage? Hvis du har bestemt det ovennævnte, kan du undersøge og sammenligne nogle midler.

Det er vigtigt at undersøge de forskellige fonde for at afgøre, hvilke investeringsprodukter de investerer. Investerer virksomheden f.eks. i aktier eller obligationer? Undersøg, hvad fordelingen af disse produkter er inden for fonden. Når en fond investerer meget af deres kapital i en bestemt aktie, er spredningen af risiciene meget begrænset.

Det er også vigtigt at undersøge omkostningerne til den investeringsfond, du overvejer. Du skal betale administrationsomkostninger til hver fond, og i nogle tilfælde skal du betale ekstra omkostninger, hvis fonden opnår gode resultater. Omkostninger kan reducere de potentielle investeringsresultater i høj grad. Det anbefales derfor at investere i en fond, der opkræver lave omkostninger.

Hvad er forskellen mellem open-end og closed-end fonde?

De fleste investeringsfonde er open-end. Med disse fonde er det muligt at deltage i fonden, når du vil. Nye indskud fordeles over fondens aktuelle investeringer. Dette sikrer, at resultaterne fra de eksisterende deltagere ikke påvirkes, når en ny person ønsker at deltage. De fleste open-end investeringsfonde kan vi frit handle på børsen.

Nogle investeringsfonder er closed-end. Mængden af deltagelse er begrænset med disse midler. Når fonden åbnes, kan investorer tilmelde sig. Værdien af en lukket fond er mere sammenlignelig med værdien af en aktie. Værdien i denne specifikke fond bestemmes af udbud og efterspørgsel på børsen og ikke af fondens faktiske værdi. En lukket fond kan handles med en præmie.

Hvor meget koster investering i en fond?

Når du investerer i en fond, skal du altid betale administration omkostninger. De billigste fonde opkræver og omkostningsprocent på ca. 0,5%, mens andre fonde kan opkræve 2%. Vær opmærksom på fonde, der opkræver høje procenter. Det er meget meget at slå marked som en investeringsfond, og høje transaktionsomkostninger kan tage et stort stykke af dette udbytte af.

Ud over administration omkostningerne skal man også betale transaktions omkostninger, når man køber ind hos børsmægleren. Derfor er det nødvendigt at finde ud af, hvor meget man skal betale for at købe investeringsfond deltagelse hos din broker.

Hvad er fordelene ved at investere i en investeringsfond?

Investering i en investeringsfond har sine fordele. Vi vil diskutere de vigtigste fordele ved at investere i fond.

Diversificer investeringer

Du kan diversificere små investeringer ved hjælp af en investeringsfond. Når du investerer $100 månedligt, ville det være meget dyrt at diversificere din investering. Hver gang du skal betale de samme transaktionsomkostninger igen og igen.

Ved at bruge en investeringsfond kan du beslutte at investere i en kurv med aktier eller obligationer med et lille beløb. Dette kan reducere din risiko betydeligt!

Kendskab

Når du investerer i en investeringsfond, kan du tag fordel af viden fra fondsforvaltning. Den gennemsnitlige investor har mangel på tid og begrænset viden om aktier. Den gennemsnitlige fond har ansat et team, der analyserer alt hele dagen. Chancerne er, at holdet finder den nøjagtige ting, du ville have gået glip af.

Adgang til eksotiske markeder

Nogle markeder eller sektorer er ret svære at komme til som en privat investor. Det kan være meget svært at investere meget i f.eks. fast ejendom. Ligeledes kan det være meget svært at investere i kommende markeder som Brasilien og Indien. Brug af en fond til at investere kan spare dig for mange penge, mens du stadig drager fordel af valuta bevægelserne på disse markeder.

Lavere omkostninger

Hvis du vælger en fond med lave transaktionsomkostninger, sparer du meget på dine investeringer. Hvis du selv ville købe hver aktie, ville det koste dig mange penge. Disse lavere omkostninger giver dig mulighed for at nå et højere udbytte!

Hvad er ulemperne ved at investere i en investeringsfond?

Investering i en investeringsfond har desværre ikke kun fordele. Vi vil diskutere de vigtigste ulemper ved en fond i dette afsnit.

Mindre fleksibel

Når du bruger en fond til at investere, outsourcer du fuldt ud forvaltningen af dine investeringer. Du vil ikke sige noget om, hvilke investeringer fonden vil foretage. Vil du investere i specifikke aktier? I så fald vil du måske købe aktierne selv hos en børsmægler.

Prisen på en fond bliver bagud

Prisen på en investeringsfond opdateres ikke meget ofte. De fleste fonde opdaterer kun værdien af deres fond en gang om dagen. Nogle fonde opdaterer endda deres resultater kun en gang om ugen, en gang om måneden eller endnu sjældnere. Med de fleste fonde er det derfor kun muligt at tilslutte sig fonden på faste, daglige øjeblikke.

Negativt udbytte

Selv med investeringsfonde kan du snuble over et negativt afkast. I hårde økonomiske tider er det normalt, at fondene klarer sig dårligt. Selv fonde, der hævder, at de kan slå markedet, klarer sig dårligere end normalt.

Hvilke risici har en investeringsfond?

For hver type investering er det muligt, at du mister penge. Du risikerer et fald i værdien af de penge, du investerer. Det kan være klogt at investere med et periodisk beløb. Ved at gøre dette undgår du at investere i en fond, når markedet netop har nået en ny top.

Hvad er forskellen mellem en aktiv og en passiv investeringsfond?

En aktiv investeringsfond forsøger at slå markedet. De prøver at gøre dette ved at købe og sælge deres aktier aktivt. På grund af det høje antal transaktioner og analyser, der skal udføres, vil administrationsomkostningerne for en aktiv investeringsfond være betydeligt højere. I virkeligheden vil de fleste aktive fonde ikke være i stand til at slå markedet.

En passiv investeringsfond (også kendt som en indeksfond) handler ikke aktivt. De forsøger at spore et bestemt indeks eller marked så nøje som muligt. Et perfekt eksempel på dette er en investeringsfond, der forsøger at stimulere Dow Jones.

Hvordan skal jeg investere i en fond?

Hvis du vil opbygge en stor kapital, anbefales det stærkt at kigge efter en fond, der spreder risiciene over en stor mængde regioner og investeringsprodukter. Dernæst kan du indbetale et bestemt beløb med jævne mellemrum i fonden. På denne måde undgår du risikoen for at blive medlem af en fond i det forkerte øjeblik.

Denne måde at investere på kan give dig et højt udbytte på lang sigt. Dette skyldes styrken af sammensat rente eller renter på renter. Hvis du geninvesterer det overskud, du opnår med fonden, vil det være muligt at opnå et afkast på mere end $1.000.000 over en længere periode.

Hvad er en ETF eller Exchange Traded Fund?

En ETF er en investeringsfond, der handles som en aktie på aktiemarkedet. Du kan købe eller sælge ETF hos din børsmægler. Værdien af en ETF svinger på grund af kurs ændringerne for de underliggende værdipapirer.

Hvad er en hedge fund?

En hedge fund er en særlig type investeringsfond og er kendetegnet ved højere risiko. En hedgefond kan handle med alle mulige derivater. Derudover kan en hedge fund tage short positioner. Ved at tage disse korte positioner kan fonden spekulere i et fald i priserne. Nogle hedgefonde bruger gearing. Ved at anvende gearing kan fonden investere delvist med lånte penge.

En hedge fund kan potentielt opnå høje afkast. Risikoen for at investere i en hedge fund er dog også meget højere.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!