Hvordan kan man købe Electrolux aktier?

Electrolux er et kendt Svensk elektronik selskab, der omfatter velkendte mærker som f.eks. AEG og Zanussi. Har du lyst til at investere i Electrolux ved at købe sine aktier? I denne artikel kan du læse hvordan du gør det!

Hvor kan du købe Electrolux aktier?

Har du lyst til at købe Electrolux aktier? Du kan handle direkte med Electrolux-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0 € i gebyrer for Electrolux aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion

Hvad er Electrolux aktiekurs?

Er du nysgerrig efter, hvordan Electrolux aktiekursen udvikler sig? I nedenstående graf kan du straks se, hvilken pris du kan købe Electrolux aktier:

Fødsel af Electrolux

I 1919 fusionerede Elektro Mekaniska med Lux. Virksomheden Electrolux blev født. I 1957 blev virksomhedsnavnet ændret til Electrolux. I dag er Electrolux AB den største producent af husholdningsapparater i verden. Virksomhedens produkter sælges blandt andet under varemærkerne Electrolux, Zanussi og AEG.

Historien om Electrolux

I 1919 blev der foretaget støvsugere. I 1960 ‘erne gik det ikke godt for firmaet. Ifølge bestyrelsesformanden var virksomheden i vanskeligheder, fordi den var for lille i forhold til sine udenlandske konkurrenter. Virksomheden måtte derfor vokse betydeligt. I 1970’erne og 1980’erne erhvervede Electrolux mange virksomheder. Electrolux voksede op i et verdensberømt selskab.

Den største del af omsætningen, over 60%, opnås ved salg af køkkenudstyr. Salget af vaskemaskiner tegner sig for ca. 20% af omsætningen. Selskabets vigtigste markeder er Europa og Nordamerika. Disse markeder har hver en andel på 30% af det samlede salg. Latinamerika, med en aktie på 20% af det samlede salg, er også et vigtigt marked.

Virksomheder erhvervet af Electrolux

Zanussi og AEG er to virksomheder overtaget af Electrolux. Det tabsgivende Italienske selskab Zanussi blev erhvervet i 1984. I 1992 blev husholdnings afdelingen i det Tyske selskab AEG købt.

Electrolux meddelte i september 2014, at selskabet havde til hensigt at købe General Electrichusholdnings afdeling for et beløb på over 2,5 mia. EUR. Købet ville styrke virksomhedens stilling på det Nordamerikanske marked. Der var imidlertid modstand fra de regulerende myndigheder. Overtagelsen ville føre til mindre konkurrence på markedet for husholdningsapparater. Electrolux besluttede at aflyse overtagelsen i December 2015.

Støvsugere fremstillet af genbrugte materialer

I 2020 tager Electrolux et vigtigt skridt i retning af husholdningsapparaters cirkularitet. Sammen med Stena Recycling har virksomheden udviklet en støvsuger fremstillet udelukkende af 100% genbrugte materialer. Både plast og komponenter kommer blandt andet fra brugte computere, hårtørrer og støvsugere.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *