Hvordan kan man købe Britiske aktier?

Det kan være attraktivt at investere i Britiske eller Engelske aktier! Men hvor kan man købe Britiske aktier mod lave transaktionsgebyrer? Og hvad bør man være opmærksom på når man investerer i Engelske aktier?

Hvor kan du investere i Engelske aktier?

Du kan vælge enten at aktivt spekulere i Engelske aktier eller at købe aktierne på lang sigt. Vi diskuterer de bedste muligheder.

Hvor kan du aktivt investere i Engelske aktier?

Nogle vil gerne investere aktivt i Engelske CFD aktier. Det giver Dem mulighed for at reagere perfekt på den seneste prisudvikling. Det er f.eks. muligt at åbne en short position, hvor man kan opnå et godt resultat, selv når prisen falder.

Et godt sted, hvor du aktivt kan spekulere i Engelske CFD aktier, er PIus500. Med knappen nedenfor kan du åbne en demo konto gratis:

Der tabes penge på 86% af CFD-detailkontiene.

Hvad er den billigste metode til at købe Britiske aktier?

Foretrækker du at investere i engelske aktier på lang sigt? Derefter kan du købe aktier hos en børsmægler.

Når du skal investere i Engelske virksomheder, er det vigtigt at gøre det på en billig måde. Mange spilder penge, fordi de betaler for høje transaktionsomkostninger, og det er selvfølgelig en skam.

I de fleste tilfælde er det bedst at vælge en børsmægler, hvor man ikke betaler kommissioner. På den måde kan man opnå gode resultater med sine investeringer selv med et lille pengebeløb. eToro er en af de få børsmæglere, hvor man altid kan investere i Britiske aktier uden at betale kommission. Brug knappen nedenfor direkte at åbne en konto hos denne børsmægler:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

Hold øje med prisen på Britiske Pund

Når man køber Britiske aktier, er det vigtigt at være opmærksom på prisen på den Britiske Pund. Det er især vigtigt, når man investerer i Britiske aktier ved hjælp af en anden valuta, f.eks. euroen. Pundets vekselkurs kan så påvirke resultatet i euro. Når værdien af en Engelsk aktie stiger, men værdien af en euro mod pundet falder, kan man opnå et negativt resultat i euro.

Selv hvis du selv bruger Pundet, er det vigtigt at tage hensyn til valutakursen. Når det Britiske Pund falder i værdi, kan virksomheder, der eksporterer en masse produkter, lettere kunne konkurrere. Som følge heraf kan lagre af eksportorienterede virksomheder stige i værdi.

Når man investerer i Britiske aktier, er det derfor vigtigt at være opmærksom på Pundens valutakurs.

investere_engIand

Tillidens rolle

Hvis du ønsker at investere i England, er det vigtigt at undersøge forbrugernes tillid til regionen. Vi kan illustrere det godt med Brexit. Da England forlod Europa, faldt forbrugertilliden. Som følge heraf udførte virksomheder, der solgte produkter til det indre marked, mindre godt. Virksomheder, der sælger produkter til det indre marked, er derfor underudnyttet.

Samtidig betød faldet i Pund sterling, at virksomheder, der solgte produkter internationalt, opnåede bedre resultater. Produkterne er så relativt billige for lande, der bruger forskellige valutaer, hvilket betyder, at virksomheder, der er fokuseret på eksport, klarer sig bedre.

Det er derfor vigtigt at tage alle disse faktorer i betragtning, når man investerer i Britiske aktier. Bestem hvilke virksomheder, der har den bedste konkurrenceposition i øjeblikket, og køb deres aktier.

Tip: Tjek her for åbningstiderne på British Stock Exchange.

Sådan køber du Engelske aktier: 5 enkle trin

Investering i Engelske aktier behøver ikke at være vanskelig. I denne vejledning beskriver vi, hvordan du kan købe din første Engelske aktie i få trin.

Trin 1: åbning af en investeringskonto

Før du kan købe Engelske aktier, skal du først åbne en investeringskonto. For at gøre dette skal du efterlade nogle grundlæggende oplysninger: for eksempel dit navn, adresse, fødselsdato og kontaktoplysninger.

Du skal også uploade en kopi af din identifikation til næsten alle børsmæglere. Det gør det muligt for mægleren at kontrollere din identitet og sikre dig, at du ikke har nogen kriminel hensigt.

Kan De tænke Dem at vide, fra hvilken børsmægler man kan købe britiske aktier til den mest fordelagtige sats? Så kig på vores oversigt over de bedste børsmæglere:

Trin 2: indskud penge

Når du har åbnet en konto, skal du indbetale penge på din konto. På de fleste børsmæglere er det allerede muligt at investere så lidt som $ 100 i aktier. Dette giver dig mulighed for selv at investere et lille beløb i Engelske virksomheder.

Trin 3: vælg en aktie

Efter du har indskud penge, skal du vælge en aktie du gerne vil købe. Det er vigtigt at analysere, om aktien er værd at købe på det tidspunkt. En værdig til at købe en aktie er en del af et selskab, som sandsynligvis vil gøre det bedre i fremtiden. På den måde kan din kapital vokse på lang sigt.

At vælge en aktie er normalt let inden for en børsmæglers software. På billedet nedenfor kan du se, hvordan du vælger en aktie på eToro.

Britiske_aktie_selekt

Trin 4: køb en aktie

Når du har valgt en sød Britisk aktie, kan du placere en ordre på det. For det første må man tænke på det beløb, man ønsker at investere i andelen. Med nogle børsmæglere kan du anvende gearing. Med gearing kan man indtage en større position og således låne en del af pengene fra børsmægleren. Dette anbefales ikke for de fleste nybegyndere.

Når du har indtastet et beløb, kan du trykke på åben investering. Du køber derefter aktien direkte til den nuværende aktiekurs. Du kan også vælge at bruge en limit ordre. Med en limit ordre vælger du en pris, hvor du køber aktien.

Engelske_aktier_køb

Hvad har du brug for at vide om investering i Britiske aktier?

Før du investerer i Britiske aktier, skal du forstå nøjagtigt, hvordan aktier fungerer. I dette afsnit af artiklen diskuterer vi alt hvad du behøver at vide om investering i Engelske aktier.

Hvad er aktier?

Et selskab kan beslutte at gå offentligt. Når et selskab bliver offentligt, sælger den små dele til den, den ønsker at købe. Disse dele kaldes aktier. Når De køber en del af et selskab fra England, bliver De straks medejer af selskabet. Men din andel er så lille. Når et firma sælger en million aktier, og man køber en, er man kun én milliontedel af virksomheden.

Aktiekursen ændrer sig meget hurtig. Dette skyldes kampen mellem købere og sælgere af aktier. Princippet er enkelt: Når flere ønsker en andel, stiger priserne, og når færre mennesker ønsker en aktie, går prisen ned.

Har du lyst til at vide mere om aktier? Læs derefter vores artikel om hvad aktier er.

Hvordan kan du tjene penge på aktier?

Folk køber naturligvis aktier fordi de forventer at få en fortjeneste af dem. Der er to måder, hvorpå man kan tjene penge ved at investere i et Engelsk selskab.

Den første metode er velkendt: pris gevinst. Når flere vil have en andel, stiger priserne. Det er vigtigt at huske på, at prisen på en aktie ikke altid skal stige i overensstemmelse med værdien af et selskab. Nogle gange kan et firma også være en hype, som får prisen til at stige for højt. I så fald siger vi, at aktien er overvurderet.

Den anden måde at tjene penge på med Britiske aktier er at tag fordel af udbyttet. Selskaberne udlodder regelmæssigt en del af deres overskud i form af udbytte. I mange lande skal man først betale skat af udbyttebetalingen. Når denne skat er blevet trukket fra din investering, vil du modtage pengene direkte ind i din investeringskonto.

Investere_i_EngIand

Hvordan opnås bedre investerings resultater?

Ikke alle, der investerer i Britiske aktier, opnår også gode resultater. I denne del af artiklen giver vi dig nogle tip, der kan hjælpe dig med at opnå bedre resultater.

Tip 1: øve sig

De fleste nybegyndere dykker lige i den dybe ende. Når man gør det, når man ikke kan svømme, ender det ikke godt. Det er derfor ikke mærkeligt, at 70-80% af start investorerne mister penge. I de fleste tilfælde er det klogere at øve sig på at købe og sælge aktier først.

En god måde at øve sig på at købe og sælge på er ved at åbne en gratis demo hos en børsmægler. Er du nysgerrig om, hvilke mæglere du kan prøve at investere med gratis? Klik derefter på knappen og sammenlign de forskellige demo konti med hinanden:

Tip 2: start lille

Når du har øvet dig med en demo, vil du lære, at det føles anderledes, når du investerer med rigtige penge. Det er derfor tilrådeligt at begynde at investere med et lille beløb: F.eks. 100 eller 200. Når man handler med en billig børsmægler, kan man købe et lille antal aktier. Det gør det muligt at købe engelske lagre i flere virksomheder, selv om der er tale om små investeringer.

Tip 3: Analyser aktier

Det er vigtigt at analysere virksomhederne godt. Hvis man f.eks. investerer 500 i Unilever, og man hører i nyhederne, at de vil afskedige ansatte, er der en god chance for, at aktiekursen falder. Negative nyheder kan sætte prisen for en aktie under pres. Dette betyder i øvrigt ikke umiddelbart, at det er nødvendigt at sælge sine lagre.

For eksempel kan du se på vigtige fundamentale data om en aktie. Forholdet mellem pris-til-indtjening (price-to-earning) viser, hvor stor en aktie der er tale om. For at beregne dette forhold deler du indkomsten pr. aktie med prisen på en aktie. Når forholdet mellem pris og indtjening er meget højt, er investorerne meget optimistiske med hensyn til fremtiden. Virksomheden skal derefter vokse kraftigt for at leve op til disse forventninger i fremtiden.

Du kan også se på gæld-til-kapital-forholdet (debt-to-Equity Ratio). Dette tal ligger mellem 0 og 1, hvor et højere tal viser en stærkere sammenhæng mellem egenkapital og gæld.

I øvrigt behøver dette ikke altid at være en dårlig ting: kapitalintensive virksomheder som f.eks. Byggefirmaer eller flyselskaber skal investere meget. Det tilrådes derfor at sammenligne aktien med andre aktier i sektoren.

Har du lyst til at vide, hvad de bedste Britiske aktier er, du kan købe? Derefter tilrådes det at anvende grundlæggende og teknisk analyse. Dette hjælper dig med at afgøre, om det er smart at købe en aktie.

Tip 4: spred dine risici

Inden for UK viser aktier meget forskellige resultater. Britiske supermarkeder klarer sig muligvis godt, men luksusmærker kan samtidig registrere dårlige resultater. Som investor er det derfor klogt at sprede dine muligheder så vidt muligt over de forskellige sektorer. På denne måde undgår du at miste en stor del af dine aktiver, fordi en sektor klarer sig dårligt.

Tip 5: forblive stædig

Den succesrige investor forbliver stædig. Bliv ved med at stille spørgsmål og antag ikke på forhånd, at du er en genial investor. Invester omhyggeligt og hold øje med den Britiske økonomi. Ved at gøre dette kan du opnå de bedste resultater.

Hvordan vælger man en god handelsplatform for Britiske aktier?

Når man ønsker at investere i Britiske aktier, er det vigtigt at vælge en platform af høj kvalitet. Det er derfor vigtigt at vælge en børsmægler med en officiel licens. I Storbritannien registreres professionelle mæglere under FCA. Er en børsmægler ikke under overvågning? Så er det bedre at vælge en anden børsmægler.

 

Det er også klogt at se nærmere på de transaktionsomkostninger, som børsmægleren opkræver for Engelske aktier. Nogle mæglere opkræver relativt højere omkostninger ved køb af aktier fra England. Når du bruger en anden valuta end pundet, skal du tjekke, om mægleren opkræver en provision for at konvertere din valuta til pundet.

Hvad er det Engelske aktieindeks?

Det mest kendte engelske aktieindeks er FTSE 100. FTSE 100 indeholder de hundrede største virksomheder noteret på den Engelske børs: English stock exchange. Nogle eksempler er Royal Dutch Shell og BP.

Hvis du straks vil anvende et godt niveau af diversificering, kan du vælge at investere i en ETF på aktieindekset. En ETF er et investeringsprodukt, der forsøger at spore prisen på for eksempel et indeks. En god børsmægler, hvor du kan investere i denne type indeks, er DEGIRO. Hos DEGIRO betaler du ingen transaktionsomkostninger for indeksfonde fra kerne markeringen. Med knappen nedenfor kan du direkte åbne en konto hos denne sted:

Ønsker du at vide mere om aktier i Storbritannien?

På invester.info kan du finde en masse specifik information om forskellige Engelske aktier. I denne kategori kan du direkte læse mere om de største virksomheder:

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

More Articles