Hvordan kan du købe aktier i Royal Bank of Scotland Group?

Royal Bank of Scotland Group (RBS) eller i disse dage er Natwest Group PLC en stor Britisk bank. Ønsker du at investere i RBS aktier? I denne artikel ser vi på, hvordan og hvor man køber Natwest Group PLC aktier.

Hvor kan du købe Natwest Group PLC aktier?

Når du har lyst til at købe RBS aktier, er det vigtigt at huske, at regeringen i England stadig er en storaktionær. Banken forventes derfor ikke at lave spektakulære innovationer eller tage større risici. Forvent derfor ikke kæmpe vækst med en investering i Royal Bank of Scotland. Leder du efter en nogenlunde stabil aktie? Så kan du overveje at købe nogle Natwest Group PLC-aktier. Har du lyst til at købe Natwest Group PLC aktier? Du kan handle direkte med Natwest Group PLC-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Om virksomheden Royal Bank of Scotland

Royal Bank of Scotland Group, fra juli 2020 er Natwest Group plc, et Britisk bank og forsikringsholdingselskab med base i Edinburgh, Skotland. Virksomheden, som omfatter flere mærker af banker, tilbyder privat og virksomheds banking, private banking, forsikring og corporate finance fra sine kontorer i Europa, Nordamerika og Asien. Store datterselskaber i Storbritannien er NatWest, Royal Bank of Scotland, Ulster Bank, NatWest Markets og Courts. Virksomheden udsteder pengesedler i Skotland og Nordirland.

Buy Royal Bank of Scotland shares

Historien om denne virksomhed

I slutningen af 1960’erne, da den økonomiske situation for banksektoren blev mindre gunstig, fusionerede National Commercial Bank of Scotland med Royal Bank of Scotland. Sådan opstod National and Commercial Banking Group i 1968. I juli 1969 blev virksomhedens navn ændret til Royal Bank of Scotland Group. Kreditkrisen i 2008 fik banken til at løbe ind i store problemer.

Banken led et rekordstort tab på 31 millioner euro i 2008. I første omgang var 58 procent af banken ejet af den Britiske regering. Ved at sælge 11 millioner i nye aktier forsøgte selskabet at komme ud af problemerne. Den Britiske regering købte halvdelen af disse aktier op, med det resultat, at den Britiske regerings andel i selskabet steg til over 70 procent. I anden halvdel af 2015 begyndte den Britiske regering at sælge sin andel i Royal Bank of Scotland.

I februar 2020 blev det annonceret, at RBS Group ville blive omdøbt til NatWest Group. Den 23. juli 2020 var navneskiftet en kendsgerning. Selskabet vil sandsynligvis forblive et statsejet selskab indtil Marts 2025. De aktier, som den Britiske regering stadig besidder, skal senest være solgt i Marts 2025.

Virksomhed_strukturer i Natwest Group

Virksomheden er opdelt i fire hoveddele. Hver division har flere datterselskaber:

  • Retail Banking segment. I Storbritannien handler det under navnene Natwest, Royal Bank of Scotland og Ulster Bank.
  • Commercial banking segment. Dette segment er for erhvervskunder og kommercielle kunder, fra SMV’er til Britiske multinationale selskaber. Udbuddet er bank, finans og:
  • Private Banking segment betjener kunder med høj nettoværdi.
  • Natwest Group’s Investment Banking Business er et segment, der tilbyder investeringsbank tjenester og integrerede finansielle løsninger til store virksomheder og finansielle institutioner rundt om i verden.

Royal Bank of Scotland har rystet af skandaler

Ved at skifte navn til Natwest Group i 2020 håber Royal Bank of Scotland, et navn der har eksisteret i 293 år, at ryste sin nylige skandaløse fortid af sig. Under finanskrisen i 2008 investerede banken i rumblelån. I den periode ønskede virksomheden også at købe den Hollandske bank ABN AMRO, sammen med Fortis og den Spanske bank Banco Santander. Den aftale dræbte Bank of Scotland, hvorefter den Britiske skatteyder måtte redde banken. Som et resultat kom banken stort set i hænderne på den Britiske regering.

Auteur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *