Hvordan kan man købe Ikea aktier?

IKEA er oprindeligt en Svensk multinationale koncern. Selskabet konstruerer og sælger færdige møbler, tilbehør til hjemmet og køkkener. Dette Svenske selskab blev grundlagt i 1943 af 17-årige Ingvar Kamprad. Siden 2008 har Ikea været verdens største møbelforhandler. Grundlæggeren af firmaet er en af verdens rigeste mennesker. I 2018 lå han på andenpladsen med hensyn til velstand. Der er mange Ikea-butikker: I juni 2019 var der 433 butikker i 52 lande.

Hvordan kan man købe Ikea aktier?

I det øjeblik vi skriver denne artikel, Ikea stadig er et helt privat firma. Det betyder, at det endnu ikke er muligt at erhverve Ikea aktier. Hvis virksomheden bliver offentlig i fremtiden, giver vi dig besked med det samme. Har du lyst til at købe Other aktier? Du kan handle direkte med Other-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for Other aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for Other aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 80% af detail-CFD-konti taber penge.

Virksomhedens navn

Hvor kommer navnet på virksomheden fra? De første 2 bogstaver i navnet er initialerne til grundlæggeren Ingvar Kamprad. Det tredje brev kommer fra Elmtaryd, grundlæggerens familiegård. Det fjerde brev kommer fra hans fødested Agunnaryd.

The history of Ikea

Da Ingvar Kamprad grundlagde Ikea i 1943 var det hovedsageligt et postordre firma. I 1958 blev den første møbelbutik åbnet i Almhult. Navnet på den butik var Mobel-IKEA. Uden for Sverige blev de første butikker åbnet i Norge (1963) og Danmark (1969). Buten Scandinavia åbnede sine første butikker i Schweiz (1973) og Tyskland (1974).

Senere i 1970’erne blev butikker åbnet i Japan, Australien, Canada og Singapore. Efter 1970’erne fortsatte virksomheden med at ekspandere. I april 2016 var der 328 IKEA butikker i 28 lande. 267 af disse butikker blev drevet af Ikea, de andre butikker var franchiser.

Buy ikea shares

Genkendelige IKEA butikker

Normalt er de gamle IKEA butikker blå bygninger med gule accenter. Blå og gul er også Sveriges nationale farver. Butikkerne, som ofte er designet i et ensrettet layout, tilskynder kunderne til at se alle produkterne i butikken.

Ikea katalog

Virksomheden blev berømt gennem Ikea kataloget. I 2006 havde dette katalog et verdensomspændende oplag på 175 millioner eksemplarer. Kataloget, der blev distribueret i 34 lande, var tilgængeligt på 29 forskellige sprog. I dag produceres der ikke længere papir kataloger. Ikea forsøger at fremme et miljøvenligere billede ved at levere kataloget på internettet.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *