Hvordan kan du købe Amerikanske aktier?

Det kan være interessant at investere i Amerikanske aktier. Dette skyldes, at disse aktier udstedes af forskellige store og berømte virksomheder såsom Facebook, Apple, Alphabet (Google) og Microsoft. I denne artikel vil vi vise de bedste metoder til at købe Amerikanske aktier!

Hvordan kan du aktivt investere i Amerikanske aktier?

Ønsker De også at investere aktivt i Amerikanske aktier? Forståeligt! Ved aktivt at handle med prisen på Amerikanske aktier kan man reagere på både stigende og faldende priser. For at gøre dette har man brug for en konto hos en CFD børsmægler, som man kan indtage en short position med. Med en short position kan man opnå et positivt investeringsresultat, når aktiekursen falder.

Børsmægleren PIus500 er en professionel og pålidelig broker, hvor man kan handle med Amerikanske CFD aktier. Plus500 giver ikke kun mulighed for at investere i CFD aktier: Man kan også investere i aktier fra forskellige lande. Vil du prøve handel med Amerikanske CFD aktier gratis med en demo? Brug knappen nedenfor direkte at åbne en konto med PIus500:

Der tabes penge på 86% af CFD-detailkontiene.

Hvor kan du købe Amerikanske aktier?

Nogle mennesker foretrækker at købe Amerikanske aktier på lang sigt. Når du køber Amerikanske aktier, kan du give et positivt afkast gennem kursgevinster og udbyttebetalinger. Når du køber aktier, skal du undersøge mere omfattende, end når du investerer i aktier på kort sigt.

Et godt sted for at købe Amerikanske aktier er eToro. Hos eToro betaler De ikke kommission, når De køber aktier, hvilket betyder, at De kan opnå et godt resultat med denne del selv med et lille beløb. Tryk på knappen for at åbne en konto med eToro:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

Investering i et indeks

En god investering portefølje består altid af flere investerings produkter. Et eksempel på dette er en Alphabet aktie, en obligation og en tracker. For at opnå øjeblikkelig diversificering i din portefølje kan du også vælge at investere i et Amerikansk indeks.

Flere aktier er knyttet til et indeks. Ved at investere i et indeks sænker du straks den sektorspecifikke risiko for din portefølje. En af de mest kendte Amerikanske indekser er S&P 500 indeks, der sporer de 500 største virksomheder i Amerika. Et andet velkendt indeks er Dow Jones. Dette indeks sporer 30 forskellige amerikanske virksomheder.

En god børsmægler, hvor du kan investere i indeksfond, er DEGIRO. Med DEGIRO betaler du ingen transaktionsgebyrer for fonde, der er medtaget i afsnittet om kernekapital. Desuden nyder De godt af brugervenligt software og billige transaktionsomkostninger. Brug knappen til direkte at åbne en konto hos DEGIRO:

investere_i_Amerika

Køb din første aktie i 3 trin

Inden for tre trin kan du købe din første Amerikanske aktie. Her diskuterer vi kort, hvad du skal gøre for at kunne investere i Amerika.

Trin 1: åbne en konto hos en børsmægler

En børsmægler er et selskab, der gør det muligt at købe og sælge aktier. Det er vigtigt at vælge en god og pålidelig børsmægler. Ikke alle brokers er lige så fordelagtige: Med nogle børsmæglere betaler du høje transaktionsomkostninger. Brug knappen til straks at sammenligne de bedste børsmæglere med hinanden:

Trin 2: vælg aktie

Så må du vælge hvilken Amerikansk aktie du vil købe. Med en teknisk og grundlæggende analyse kan man afgøre, hvilke aktier der undervurderes. Glem heller ikke at undersøge, om virksomheden klarer sig godt i forhold til konkurrencen. På den måde vil De sikre, at De opnår de bedste resultater.

Når du har besluttet at købe en aktie, skal du beslutte, hvilket beløb du vil købe aktierne. Det er vigtigt ikke straks at sætte alle aktiver i én investering. Overvej derfor, hvordan aktien passer ind i din strategi, og find ud af, hvor mange penge du ønsker at tildele til aktien.

Trin 3: placere ordren

For faktisk at købe aktien, skal du bestille en børsordre med din børsmægler. Man kan vælge mellem et marked og en limiteret ordre. Med en markedsordre åbner De investeringen til den nuværende pris, mens De med en limiteret ordre fastsatte en pris, som De køber. Den første mulighed er ofte et godt valg for den langsigtede investor, mens den sidste mulighed kan være bedre for den aktive forhandler eller spekulator.

The W-8BEN form

Som udenlandsk investor kan man ikke købe Amerikanske aktier uden at udfylde denne formular. Heldigvis er det nemt for online børsmæglere, og det kan man gøre direkte ved online platformen. I denne form viser De, at De ikke er bosiddende i USA, så De behøver ikke betale skat på 30% af udbytte fra USA. Er du en indbygger i Amerika? Så må du desværre betale denne skat.

Hvad er de største Amerikanske virksomheder?

Et selskabs størrelse måles ofte ved at se på dets markedskapitalisering. I 2020 er det hovedsagelig de teknologiske aktier, der vil indtage en stor position:

Hvad er de mest populære og bedste Amerikanske aktier?

Det er vanskeligt at sige, hvad den bedste aktie er, da dette er et ret subjektivt spørgsmål. For eksempel kan den bedste aktie for én person være for risikabel for en anden. Det er derfor tilrådeligt at undersøge, om et selskab passer til Dem. I denne del af artiklen vil vi drøfte nogle af de mest populære Amerikanske aktier blandt investorer.

Apple

Apple virksomheden er mere værdifuldt end mange små økonomier. Med Steve Jobs voksede virksomheden til et ikon. Med en aktie markedsværdi på 2000 milliarder (!) Kan en investering i virksomheden bestemt være interessant.

Microsoft

Microsoft er et andet godt eksempel på en IT virksomhed, der er en kæmpe succes. Næsten alle bruger softwaren fra dette velkendte firma: Microsoft Word, Internet Explorer og Windows er alle velkendte produkter fra Microsoft.

Amazon

I Amerika kontrollerer Amazon mere end 50% af hele e-handelsverdenen og virksomheden vokser stadig i andre regioner. Desuden ekspanderer de også i andre grene: Amazon er også meget succesrig inden for cloud computing.

Alphabet

Alphabet er hovedsagelig kendt af mange som Google. Googling er blevet et fænomen, og næsten alle får information fra denne søgemaskine dagligt. Google formår at tjene mange penge med de annoncer, der vises i søgemaskinen.

General Electric

General Electric er et stort multinational handel's elektronik produkt over hele verden. En investering i General Electric aktier kan derfor bestemt være interessant.

Tesla

Tesla er en reel hype: Under Elon Musk blev elektrisk kørsel mere og mere moderigtigt. Produktionskapaciteten er øget, og dette giver mange muligheder for investorer.

Berkshire Hathaway

En af mine favoritter på grund af Warren Buffett. En smuk mand, som også viser sig at være fremragende til at vælge og købe de rigtige aktier. Hans fond gjorde bedre end S&P 500, hvilket gør det interessant at købe Berkshire Hathaway aktier.

Facebook

Facebook er en maskine med rigtige penge: De ved meget om deres brugere, og det gør det interessant for annoncører at bruge mange penge. At købe Facebook aktier kan derfor være rentabelt.

Walt Disney

Walt Disney har selvfølgelig været kendt i årtier for de smukke børnefilm, de frigiver, og de store forlystelsesparker. Den nye streamingtjeneste kan bringe endnu mere overskud til dette store Amerikanske firma.

First Majestic Silver

First Majestic Silver er et sølv mineselskab, der hovedsagelig er aktiv i Mexico. Dette gør det til en interessant investering for folk, der har tillid til en stigende sølvpris.

Buy_U.S._stocks

Med hvilke ETF'er eller indexfond kan du investere i USA?

Har du lyst til at investere i et større antal Amerikanske aktier? Så er indeksfonde eller ETF 'er ideelle. Ved at købe disse midler kan man investere direkte i en samling af aktier. Følgende fonde er populære valg blandt investorer:

  • Vanguard S&P 500
  • istocks Core S&P 500
  • istocks NASDAQ 100
  • istocks S&P 500

Bemærk dollaren

Når man investerer i Amerikanske virksomheder, er det vigtigt at være opmærksom på dollaren. Hvis dollaren bliver dyrere, får du mere af din egen valuta når du sælger dine aktier. Når dollaren bliver værdiløs, får du mindre af din valuta tilbage.

Dollars værdi har derfor stor indflydelse på dit endelige investeringsresultat, når du investerer ved hjælp af en anden valuta.

Derudover er det vigtigt at tage hensyn til USA 's konkurrenceposition. Hvis dollaren bliver for dyrt, kan det gøre det sværere for Amerikanske virksomheder at konkurrere med internationale virksomheder. Som De kan se, kan værdien af en valuta påvirke Deres investering på forskellige måder.

Investering i en separat aktie

Hvis du har lyst til at investere i Amerikanske aktier, har du to muligheder. Du kan investere i flere aktier, men du kan også placere dine aktiver i en enkelt Amerikansk aktie.

Ønsker De f.eks. at tag fordel af den forventede fortjeneste på Facebook, eller mener De, at Microsofts andel vil stige hurtigt? Så investerer du i din aktie af Facebook eller putter dine penge i Microsoft's aktie.

Det er imidlertid vigtigt at huske på, at dette er en risikabel strategi. Når den aktie, I investerer i, uventet falder, mister I øjeblikkeligt en stor del af jeres investering. Ved at investere i forskellige Amerikanske virksomheder mindsker man risikoen for et stort tab.

Investering i Amerikanske aktier som udlænding

Du behøver ikke at rejse udenlands for at investere i Amerikanske aktier. Det er ligegyldigt, om man vil købe en enkelt aktie eller investere i et indeks: Man kan gøre det fra alle lande. Der findes flere online børsmæglere, som tilbyder muligheden for at investere i Amerikanske aktier.

Har du lyst til at vide, på hvilke børsmæglere du kan investere i Amerikanske aktier? Så kig på de bedste børsmæglere at investere med:

Tip: øv dig med en demo konto

Vil du investere i CFD Amerikanske aktier for første gang? Så råder vi dig til ikke at investere med dine penge direkte. Ved først at praktisere en fiktiv kapital kan man lære at træffe de rigtige investeringsvalg og reagere godt på udviklingen i den (Amerikanske) økonomi.

Man kan øve sig i at investere ved at åbne en fri demo. Har du øvet dig nok? Så kan du konvertere denne demo til en rigtig investeringskonto. Med en rigtig investeringskonto kan du indsætte penge og komme i gang for alvor. Vil du vide, hvordan handelsplatformene er? Se på vores demo side og begynd med det samme:

Hold øje med de samlede omkostninger

Hvis du skal investere i amerikanske aktier hos en børsmægler, er det vigtigt at holde øje med alle omkostninger. Der er tre typer gebyrer, der kan beregnes på din aktietransaktion.

De første omkostninger, der kan opkræves, er kommissioner. Nogle børsmæglere opkræver et fast beløb for hver aktietransaktion.

En anden kilde til transaktionsgebyrer er distributionsomkostningerne. Dette er forskellen mellem købs og salgsprisen. Nogle børsmæglere uden provision kan stadig være dyre, når de bruger en stor spread. Så betaler du en højere pris for hver aktie.

En tredje omkostnings kilde er valuta omkostningerne. Når du køber Amerikanske aktier i en anden valuta end dollars, betaler du ofte et gebyr for at veksle din valuta til dollars. Nogle børsmæglere opkræver høje gebyrer for udveksling fra en valuta til en anden.

investing_in_America

Anvende en gearing

Du kan også vælge at anvende gearing på investeringer i Amerikanske aktier. Dette giver dig mulighed for at indtage en større position med et mindre beløb. Imidlertid akkumuleres dine tab hurtigere, og du mister endda hele saldoen på din investeringskonto. Lad os forklare dette ved hjælp af et eksempel.

Når man køber en aktie på €10, og prisen stiger med €1 får man en fortjeneste på €1. Hvis De beslutter at anvende en gearing på 1:10, tjener De €10 i samme situation. Samtidig betyder det også, at De mister det fulde beløb i Deres regnskab, når prisen kun falder med €1. Vær derfor forsigtig, når du anvender gearing på dine Amerikanske investeringer!

Nogle sidste tip ved køb af amerikansk aktier

Det er naturligvis vigtigt at holde øje med situationen i Amerika, når man investerer i Amerikanske virksomheder. Den politiske, sociale og økonomiske situation kan have stor indflydelse på Deres investeringer. F.eks. kan et præsidentvalg være vigtigt for udviklingen af aktiekurser. Hvis en kandidat ønsker at øge skatterne væsentligt, og den anden ansøger giver virksomhederne mulighed for at forurene mere, vil den sidste kandidat have en positiv indvirkning på aktiekurserne.

Med enhver investering er det vigtigt at styre Deres risici godt. Det er ofte tilrådeligt at træde ind over grænsen. At købe aktier forhindrer dig regelmæssigt i at investere alle dine penge i toppen og dermed miste meget. Man kan også sprede sine risici ved at investere i forskellige sektorer: Køb f.eks. ikke kun aktier i American Airlines.

Evaluer dine investeringer regelmæssigt, og find ud af, om de aktier, du har købt, stadig passer dig. Ved at gøre dette opnår du de bedste resultater med dine investeringer.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

More Articles