Hvordan køber man ChatGPT-aktier? Investering i OpenAI

ChatGPT kan blive det vigtigste værktøj siden udviklingen af moderne søgemaskiner. Det er interessant at investere i OpenAI ChatGPT-aktier. I denne artikel forklarer jeg i detaljer, hvordan man køber ChatGPT-aktier.

Hvordan man køber ChatGPT-aktier?

ChatGPT og OpenAI er i øjeblikket ikke børsnoterede: du kan derfor ikke investere direkte i ChatGPT. Men Microsoft for nylig købte 49 % af aktierne for 10 mia. dollars. Du kan derfor investere i ChatGPT ved at kobe Microsoft aktier. I fremtiden kan ChatGPT blive et børsnoteret selskab. Når ChatGPT og OpenAI bliver børsnoteret, kan du købe deres aktier uden problemer.

Hvilken børsmægler skal du bruge til at investere i aktier? Se listen nedenfor for at finde den bedste børsmægler for dig:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for ChatGPT shares. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for ChatGPT shares. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

Hvorfor kan ChatGPT være en smart investering?

ChatGPT er en AI (artificial intelligence) (kunstig intelligens) virksomhed. AI er et computerprogram, der kan håndtere information på en intelligent måde. Du kan f.eks. stille spørgsmål til ChatGPT, og programmet kan endda skrive hele artikler. ChatGPT kan få en betydelig indflydelse i fremtiden:

 • ChatGPT giver folk mulighed for at søge på internettet på en anden måde. ChatGPT er derfor en direkte trussel mod Google.
 • Det er nemmere end nogensinde før at skrive indhold med ChatGPT. Programmet kan endda skrive digte og besvare vanskelige spørgsmål.

Der er også ulemper ved ChatGPT: Mange skoleelever bruger programmet til at skrive hele opgaver. ChatGPT er stærk med faktuelle oplysninger, men er ikke god til at formulere udtalelser. Mange studerende ændrer ChatGPT’s output en smule og afleverer derefter den AI-genererede opgave. ChatGOT skaber unikt indhold, hvilket gør det umuligt for lærerne at opdage plagiat.

AI vil på trods af sine ulemper spille en stadig mere fremtrædende rolle i vores samfund. Dette kan gøre det interessant at investere i ChatGPT-aktier.

Alternative investeringer i ChatGPT og OpenAI

Du kan også investere i andre AI-relaterede virksomheder. Her er nogle alternative virksomheder, som du kan investere i:

 • Alphabet: søgeresultaterne i Google viser en kompliceret algoritme bestemmer dig. Overraskende nok har virksomheden ingen planer om at udvikle en konkurrent til ChatGPT.
 • Amazon: AI spiller en vigtig rolle hos Amazon. AI forudsiger, hvilke produkter brugerne måske vil kunne lide, og robotter erstatter i stigende grad rigtige medarbejdere på lageret. Desuden bruger deres Alexa produkt også AI-teknologi og vinder stadig større popularitet.
 • ai: Denne virksomhed tilbyder såkaldt enterprise AI, som kan hjælpe virksomheder med at omdanne oplysninger i skyen.
 • IBM: IBM har udviklet AI-løsninger i årtier. Dens supercomputer Watson er det mest kendte eksempel. Denne supercomputer kan besvare komplicerede spørgsmål.
 • Lemonade: en AI-robot behandler de fleste forsikringskrav og -ansøgninger.
 • Meta Platforms: Metas algoritme bestemmer, hvilke oplysninger du ser på dit feed på de sociale medier. Det skaber ekkokamre, hvor du for det meste ser meninger, der svarer til dine egne.
 • Nvidia: Nvidia har allerede forstået vigtigheden af AI og har taget de rette skridt til at opbygge en stærk position.
 • Salesforce: Einstein AI Engine gør styring af kunderelationer mere tilgængelig end nogensinde før.
 • Tesla: det er ingen hemmelighed, at Tesla arbejder på selvkørende biler. Derudover arbejder virksomheden også på robottaxaer, der kan bringe brugerne hurtigt og sikkert til deres destinationer.

Ud over AI-aktier kan du også vælge at investere i en AI ETF. En ETF er et værdipapir, der følger en kurv af værdipapirer, så du kan investere i et stort antal aktier på én gang. En AI ETF fokuserer på virksomheder, der er relateret til AI-udvikling. Nogle eksempler på AI ETF’er er f.eks:

 • iShares Automation & Robotics UCITS ETF USD A
 • Wisdom Tree Artificial Intell UNCITS ETF
 • Global X Robotics & Artificial Intelligence UCITS

Hvad er fremtiden for AI?

AI vil spille en stadig vigtigere rolle i vores samfund. Vidste du f.eks., at AI i vid udstrækning varetager optagelsesprocedurer på amerikanske universiteter? Computere vil nu udføre flere og flere beslutninger, end mennesker tidligere har udført. I mange virksomheder bliver det stadig sværere at tale med et rigtigt menneske, fordi robotter stort set har erstattet dem.

AI har dog også sine mørke sider, f.eks. flere skandaler, hvor AI har truffet racistiske beslutninger. Denne form for fordomme kan let opstå. Når indvandrere f.eks. tjener færre penge i gennemsnit, kan AI beslutte, at alle indvandrere fortjener en lavere kreditvurdering. Dette kan føre til etiske problemer, som vil gøre AI stadig vigtigere i retssager.

Konklusion: Sådan investerer man i ChatGPT

 • Først skal du åbne en konto hos en pålidelig børsmægler.
 • Vælg den aktie, du ønsker at investere i: f.eks. ChatGPT.
 • Undersøg, om deres aktier passer til dig, før du åbner en investering.
 • Indtast det beløb, du ønsker at investere, og tryk på købsknappen.

Ofte stillede spørgsmål om ChatGPT

Jeg har testet det, men svaret er nej. ChatGPT er programmeret til at advare brugerne, når de beder algoritmen om økonomisk rådgivning. Algoritmer kan ganske vist forudsige aktiemarkedsbevægelser, men uforudsigelige begivenheder kan forstyrre disse forudsigelser. AI kan i sidste ende kun reagere på eksisterende information, og kreativitet er endnu ikke en del af AI.

Flere og flere mennesker spørger mig, om det er muligt at investere i ChatGPT. I skrivende stund kan man endnu ikke købe ChatGPT-aktier. Microsoft er dog en stor medaktionær i ChatGPT, så ved at investere i Microsoft investerer du også i ChatGPT. Derudover er der flere andre AI-relaterede virksomheder, som du kan investere i.

ChatGPT (eller i fuld generative pre-trained transformer) er en chatbot, der bruger OpenAI. Du kan bruge ChatGPT til at stille komplekse spørgsmål. ChatGPT kan endda skrive hele historier for dig og udføre forskellige opgaver. ChatGPT anslås at være 29 mia. USD værd i 2022. Den virksomhed, der har udviklet ChatGPT, er OpenAI.

OpenAI er det firma, der har udviklet ChatGPT. Du kan ikke købe aktier i OpenAI eller ChatGPT i skrivende stund. Når det bliver muligt at investere i disse aktier, kan du læse om dem her.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *