Hvordan kan man købe IBM aktier?

IBM plejede at være en velkendt computerproducent, der lavede flere store opfindelser. I dag fremstiller virksomheden ikke længere computere, men IBM er stadig meget aktiv i behandling og analyse af information. I denne artikel ser vi på, hvordan man køber IBM-aktier, og du finder også den aktuelle aktiekurs for virksomheden IBM.

Hvordan kan man købe IBM aktier?

Hvis du har tillid til virksomheden, kan du overveje at købe IBM-aktier. Ved at sælge computer divisionen kan de fuldt ud flytte deres fokus til de mere rentable produktgruppe. Dette indebærer dog risici: IBM er afhængig af en mindre gruppe af divisioner, der bringer det meste af indtægterne ind.

Har du lyst til at købe IBM aktier? Du kan handle direkte med IBM-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for IBM aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for IBM aktier. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

Hvad er aktiekursen på IBM?

Vil du vide, hvordan aktiekursen på IBM udvikler sig? I grafen nedenfor kan du med det samme se prisen for dine aktier i IBM kan købe og sælge.

IBM Company Information

Nedenfor kan du se IBM vigtigste virksomhedsinformation.

IBM analyse

Før du beslutter dig for, om du vil købe eller sælge IBM , er det vigtigt først at analysere aktien grundigt. I oversigten nedenfor kan du se, hvordan IBM har udviklet sig gennem den seneste periode.

Aktiekurser for de sidste 5 dage

I nedenstående tabel kan du se IBM aktiekurser for de sidste 5 dage:

Hvad gør IBM pris i 2024?

Er du nysgerrig efter, hvad analytikere tror, ​​IBM vil gøre i 2024 og derefter? Vi kombinerede analytikerprognoser ved hjælp af data fra Alpha Vantage. Husk, at dette tal kun er en forudsigelse om IBM aktiekurs og muligvis ikke går i opfyldelse. Lav derfor altid din egen research!

Er det klogt at investere i IBM?

Der er masser af argumenter for at investere i IBM. Styrken i virksomhedens eksisterende patenter er allerede stor. Desuden forsøger de konstant at innovere, så de kan ansøge om mere rentable patenter. De har også formået at skabe flere og flere stordriftsfordele og dermed øget virksomhedens konkurrenceevne.

Der er dog også bekymringer om IBMs ydeevne. F.eks. Tvivler mange investorer på, om IBM kan følge med i konkurrencen. Vækst er skuffende sammenlignet med mange konkurrenter. Du kan for eksempel se dette i deres tilgang til den nye cloud-teknologi. De lykkedes ikke at slå konkurrenterne Microsoft Azura og Amazon AWS på trods af enorme investeringer i forskning. I fremtiden kan IBM’s cloud tjenester muligvis fange en større markedsandel og dermed bidrage bedre til virksomhedens rentabilitet.

En investering i IBM kan også være interessant for den investor, der er på udkig efter et godt udbytte. Den gennemsnitlige betaling på 5% om året er højere end for andre virksomheder i S&P 500. Det er dog vigtigt at huske, at virksomheden stadig genopdager sig selv: En langsigtet investering i virksomheden er derfor alt andet end risikofri.

Køb af IBM-aktier

Om IBM

IBM (International Business Machines Corporation) er en af de største it-virksomheder i verden. Virksomheden har kontorer i mere end 70 lande, der betjener kunder fra mere end 170 lande. Dets aktiviteter omfatter computer hardware og software, computerteknologi og levering af tjenester til virksomheder i it-sektoren. Dette stærke firma med det blå logo har tilnavnet Big Blue. IBM har hovedkontor i Armonk, New York.

IBMs lange historie

IBM har en lang historie med innovation, der begynder i det 19. århundrede. I slutningen af det 19. århundrede var der alle mulige banebrydende virksomheder. De var små virksomheder med revolutionerende opfindelser inden for informationsbehandling.

Et sådant firma var for eksempel Tabulating Machine Company, der blev grundlagt af Hollerith i 1896. Herman Hollerith er opfinderen af en databehandlingsmaskine, der arbejder med stempelkort. Hans firma fusionerede i 1911 med to andre virksomheder, computing Scale Company og International Time Recording Company, for at danne CTR (Computing Tabulating Recording Company). Navnet på dette firma blev ændret til INTERNATIONAL Business Machines (IBM) i 1924.

Opbevaring af information er vigtig

Hos IBM handler alt om information lige fra starten. De banebrydende virksomheder i slutningen af det 19. århundrede ledte allerede efter måder at gemme, beregne og videregive oplysninger på. IBMs produkter, såsom pc’en og Watson-systemet, stammer også fra behovet for at gemme og behandle information. Watson-systemet kunne analysere og fortolke tekster på en avanceret måde

IBM’s opfindelser

Virksomheden har en omfattende forskningsafdeling. IBM har flere opfindelser til sit navn. Nogle eksempler er Dynamic Random Access Memory (DRAN), disketten, harddisken, magnetstripkortet, relations database, den virtuelle maskine og stregkoden til UPC (Universal Product Code).

Som et resultat ejer virksomheden mange patenter, som stadig giver det mulighed for at generere indkomst. Dette kan være en god grund til at investere i IBM.

IBM’s organisationsstruktur

IBM består af flere divisioner:

  • Salg og distribution: Denne division sigter mod at levere de bedste it-løsninger til virksomhedens kunder. Denne division inkluderer derfor udvikling og integration af produkter og tjenester. Denne division leverer skræddersyede løsninger til blandt andet regeringen, teleselskaber, finansielle tjenester udbydere og industrien.
  • Global Technologies Services (GTS): Denne division blev grundlagt i 1991 og tilbyder en bred vifte af tjenester til kunder, der driver forretning via Internettet. IBM er på forkant med dette voksende marked for internetbetalinger, netværkstjenester og hosting tjenester.
  • Global Business Services: Denne afdeling beskæftiger sig med forretningsprocesser. Det giver ikke kun rådgivning. Divisionen beskæftiger sig også med den endelige implementering og mulig outsourcing.
  • Global Financing: Denne afdeling tilbyder it-finansiering. Køb af hardware og software og leje af tjenester fra IBM eller en anden udbyder kan finansieres af denne afdeling.

PC afdeling solgt til Lenovo

IBM er bedst kendt for den personlige computer, som virksomheden lancerede i 1981. Den pc, der blev udviklet af IBM, kunne også bygges under licens af andre virksomheder. Imidlertid besluttede virksomheden i 2004 at sælge sin pc-afdeling til Lenovo. De gjorde dette, fordi det ifølge IBM ikke længere var at skabe pc’er et strategisk mål for virksomheden. Lenovo betalte omkring 2 milliarder dollars for denne overtagelse.

Salget gør det muligt for IBM bedre at fokusere på sine hovedopgave. Dette gør det muligt for virksomheden at opnå bedre resultater i teorien, hvilket kan være en god grund til at købe IBM-aktier. Samtidig har virksomheden nu mindre diversificering, hvilket igen har øget risikoen. Analyser derfor, om det er et godt tidspunkt at investere i IBM-aktier.

Til en Smarter Planet

Smarter Planet er en vision om en smartere verden introduceret af virksomheden i 2008. Smarte systemer udviklet af virksomheden kan bruges til at udtrække information fra den overvældende mængde data, der oprettes dagligt. Dette gør det muligt for virksomhedens kunder at få ny indsigt, komme bedre forudsigelser og træffe bedre beslutninger.

Tror du, at IBM i fremtiden vil opnå bedre resultater med de store informationssystemen? I så fald kan det være attraktivt at købe IBM aktier.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *