Hvordan kan man købe Intel aktier?

Intel Corporation er et stort Amerikansk teknologivirksomhed. Virksomhedens hovedkontor er beliggende i Santa Clara, Californien. Intel er baseret på salg den største producent af halvlederchips i verden. Desuden er virksomheden opfinderen af x86-serien af mikroprocessorer, der findes i mange computere. En tidsbestemt investering i Intel kan derfor fungere godt. Men hvordan kan du købe Intel aktier? Og hvad skal du være opmærksom på?

Hvordan kan man købe Intel aktier?

Computere er uundgåelige i vores daglige liv. Chips er især vigtige for en computers funktion. Ved at købe Intel-aktier kan du drage fordel af den vigtige position, som computere indtager i vores liv. Det er dog vigtigt først at undersøge, om Intel stadig kan konkurrere. Undersøg hvilke produkter konkurrencen introducerer, og sammenlign om Intels processor er stadig er af god kvalitet

Har du lyst til at købe Intel aktier? Du kan handle direkte med Intel-aktier hos en af disse pålidelige børsmæglere:

BørsmæglerOmkostningerOplysningerTilmeldt
eToro0€ af omkostningerne pr. aktie. Mindste indskud mindre end 50 USD/EURO.
* Vælg mellem hundredvis af aktier
Degiro€2,50 per transaktion

Hvad er Intels nuværende aktiekurs?

Er du nysgerrig efter aktiekursen på Intel-aktien? I nedenstående graf kan du se, hvordan aktien har udviklet sig i den sidste periode. Du kan også bruge knapperne til at åbne en CFD-position på aktien.

Hvad har du lyst til at vide om Intel aktier?

  • Fordele: hvorfor kan en investering i Intel fungere godt?
  • Risks: hvad skal du være forsigtig med når du investerer i Intel?
  • Trin: køb Intel aktier i tre trin.
  • Om virksomheden: baggrund på Intel.

Hvad er gode argumenter for at købe Intel-aktier?

Der er flere argumenter for at investere i Intel-aktier. En god grund til at investere i Intel er, at Intel stadig er markedsleder inden for halvleder produktion. Det lykkedes dem ved at opbygge en loyal kundebase og ved at introducere nye teknologier. Markedet er ekstremt konkurrencedygtigt, men i de senere år har Intel formået at opretholde deres stærke position.

Virksomhedens udbyttepolitik er ligeledes en god grund til at købe aktier. Virksomheden udbetaler et udbytte på et par procent. Som et resultat kan en investering i Intel fungere godt for investorer med en langsigtet vision, der også ønsker at skabe en god indkomst.

Desuden ser Intel ud til at håndtere krisesituationer godt. Virksomheden indser, at de ikke kan blive bagud. For at indhente, har virksomheden besluttet at investere i nye produktionsfabrikker. Når du investerer i virksomheden, er det vigtigt at holde øje med, om Intel kan lukke hullet.

købe Intel-aktier

Hvilken risiko findes ved at investere i Intel?

Selvfølgelig er en investering i Intels aktier ikke uden risici. En første risiko er mangeårige økonomiske problemer. Når virksomheder løber tør for penge til investeringer, kan salget sænkes. Virksomheden vil underpræstere, og dens aktiekurs vil falde.

Virksomheden opererer også i et højt konkurrencepræget miljø. AMD er en formidabel konkurrent, og Nvidia og Qualcomm introducerer også nye produkter. Dette kan medføre, at Intel mister markeds aktier. Dette skete for eksempel, da Apple indikerede, at de vil udvikle deres chips fra nu af. Se godt på Intels markedsandel, inden du køber aktierne.

Virksomheden havde også problemer med produkter. I 2018 kom for eksempel to sikkerheds sårbarheder frem under navnet Meltdown. Dette problem gør det muligt for ondsindede parter at få adgang til en computers operativsystem. Som aktiv erhvervsdrivende kan du selvfølgelig svare på denne form for nyheder ved at tage en short position.

Investering i Intel: 3 trin

Inden du kan investere i Intel aktier, skal du gennemgå et par trin. I denne del af artiklen ser vi på de trin, du skal tage for at købe Intel aktier.

Trin 1: Vælg en pålidelig sted

For at købe aktier har du brug for en børsmægler. Det er vigtigt at vælge en pålidelig part, hvor du ikke bruger for mange penge på transaktions gebyr. Selvfølgelig hjælper vi hos invester.info dig med at finde en god sted. Ved at trykke på knappen nedenfor kan du sammenligne de forskellige mæglere direkte, hvor du kan købe Intel aktier:

Trin 2: Sæt en strategi

Når du har åbnet en konto hos en børsmægler, skal du oprette en strategi. Undersøg først markedet og konkurrencen. Find ud af, hvad Intels planer er, og beslut om det er smart at købe aktier nu. Hvis dette er tilfældet, skal du også overveje, til hvilke priser du vil købe aktien. Derudover kan du også beskytte handels positionen ved automatisk at tage dit tab til en bestemt stop loss værdi.

Trin 3: Placer en ordre

Når du er sikker på, at du vil købe Intel aktier, skal du afgive en ordre. Du kan vælge at åbne positionen direkte til den aktuelle markedspris. Med en limit ordre kan du sikre dig, at du ikke køber aktien, før en bestemt værdi er nået. Ligeledes skal du beslutte, hvor mange aktier du vil købe.

Når du har åbnet positionen, anbefales det at evaluere din investering position regelmæssigt. På den måde kan du være sikker på, at investeringen stadig passer inden for din portefølje. Vi ønsker dig held og lykke med din investering i Intel!

Virksomhedens fundament

Virksomheden blev grundlagt i 1968. De to grundlæggere var de to halvleder pionerer Robert Noyce og Gordon Moore. Andrew Groove var den tredje medarbejder og havde tilsyn med virksomheden. Han fungerede som administrerende direktør i 11 år, før han blev formand for bestyrelsen.

Hvordan kom grundlæggerne op med navnet Intel til deres virksomhed? Navnet Intel blev oprettet ved at slå ordene INTegrated og Electronics sammen. Intel er en forkortelse for den sammenlægning. Der er en anden grund til, at navnet er passende: Intel er navnet på ‘intelligence oplysninger’.

Investering i Intel

Virksomhedens aktiviteter

Virksomheden startede med at udvikle minder til computere. Hvad angår SRAM- og DRAM-hukommelseschips, var Intel en tidlig udvikler. Senere skiftede Intel til at producere microprocessorer. Intel producerede 8066/8088 mikroprocessoren. IBM brugte denne processor i sin første personlige computer i 1981.

I 1990’erne investerede Intel stærkt i nydesignede mikroprocessorer. Disse mikroprocessorer fremmede den hurtige vækst i computerindustrien. Intel var den førende udbyder af mikroprocessorer til pc’er i 1990’erne.

I dag leverer Intel mikroprocessorer til computere fra kendte producenter som f.eks Apple, Dell, HP, og Lenovo. Intel fremstiller også netværksinterface controllere, integrerede kredsløb, bundkort chipsæt, indlejrede processorer og grafikchips.

McAfee erhvervelse

Intel afsluttede overtagelsen af McAfee-sikkerhedsselskabet i 2010. McAfees sikkerhedsteknologi blev føjet til dets mikroprocessorer og chipsæt. Dette blev gjort for bedre at konkurrere med smartphones og andre mobile enheder. Tilsynsrådet stillede dog en betingelse for erhvervelsen af McAfee: hardware platforme måtte forblive tilgængelige for andre sikkerhedsleverandører. 7,68 milliarder dollars blev betalt for denne overtagelse. Efter overtagelsen havde Intel cirka 60.000 ansatte. Af disse ansatte var 12.000 softwareingeniører.

McAfee var ikke det eneste selskab, der blev erhvervet af Intel. Fra 2009 til 2019 købte Intel ikke mindre end 27 virksomheder. Når du skal investere i Intel, er det smart at undersøge denne form for opkøb. Tror du, at en ny overtagelse kunne påvirke virksomhedens resultater positivt? Så kan det være smart at købe Intel-aktier.

Intel processors sikkerhedsbrud

I 2019 opdagede Hollandske forskere store fejl i Intel-chips. En lækage i Intel-processorer fra 2008 gjorde millioner af computere usikre. Dette tillod ondsindede parter at få adgang til adgangskoder på computere, bærbare computere og servere ved hjælp af Intel-chips.

Som aktiv aktiehandler er det smart at holde øje med situationer som denne. Dårlige nyheder kan lægge pres på aktiekursen. Du kan derefter tage en short position. Med en short position opnår du et positivt resultat i lyset af en faldende aktiekurs.

Nyttige links: Kom godt i gang med at investere

Auteur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *