14 tips der hjælper dig til at investere bedre

Som en nybegynder investor er der naturligvis så meget at lære. Det er derfor særlig nødvendigt at indsamle viden og indsigt, således at investering processen forløber problemfrit. Med disse 14 tips kan man øjeblikkelig opnå bedre handels resultater slut 80% af de øvrige nybegynder investorer!

Nogle vigtige tip før du begynder at investere

 • Tilmelde hos en børsmægler og prøv vores investering med en gratis demo!
 • Find ud af hvilke investeringsprodukter der passer bedst til dig.
 • Spread dinne risici: sæt ikke alle dine penge i en handel position!
 • Den vigtigste tip: Øvelse, øvelse og øvelse igen!

Investering tip 1: tag fordel af sammensat rente

Hvis man ønsker at opnå et godt investering resultat, er det klogt at udnytte den sammensatte rente så meget som mulig. Sammensatte rente er også kendt som rente af rente. Når du opnår afkast og geninvesterer dette afkast, vil du også modtage afkast af dette afkast. Det går hurtigt op.

På kort sigt kan virkningen af 0,5 procent på yderligere 5 procent ser forud begrænset. Langvarig sammensatte rente betyder imidlertid, at man er tilbage med et meget større beløb.

I nedenstående graf kan du tydeligt se, at sammensat rente får dine resultater til at vokse eksponentielt. Geninvesterer derfor noget af det overskud, du modtager!

investering af sammensatte renter

Tip 2: Øvelse i udstrækning først

Tro ikke at du allerede ved alt! Selv investeringsselskaber som Warren Buffett og Nassim Taleb fortsatte med at lære hele deres liv. Læs derfor mange bøger. Interessante bøger vil være på din læseliste : Trading in the Zone af Mark Douglas og The Way of the Turtle by Curtis af M. Faith.

Udover tilbyder børsmæglerne demo konti, som giver dig mulighed for at afprøve mulighederne. Et specielt investeringsråd er først og fremmest at afprøve mulighederne i vidt omfang med en demo. På den måde kan du finde ud af, hvilken investering metoder passer bedst til dig.

Klik her for at åbne en gratis demo konto med en broker >>

plus500 software

Man kan prøve Plus500 gratis med en demo. 

Tip 3: Design en handling plan

Det er meget svært at opnå vellykkede investeringsresultater, når man ikke har en investeringsplan. Lav derfor en bred finansieringsplan, hvor du angiver alle dine mål. Når du har fastet dine mål, kan du lægge dine indtægtskilder og dine udgifter sammen. Ved at lægge dine indtægter og udgifter sammen kan du finde ud af hvor mange penge du kan afsætte til investeringer om måneden.

At investere er det vigtigste tip, jeg kan give dig. Ved at sætte nogle penge til side hver måned opbygger man og store mængder kapital på lang sigt.

Handel tip 4: begynd at investere mere og mere

Når du er ung, bruger du ofte dine penge på andre ting end at investere. Om det er øl, et hjem eller din bil vedligeholdelse. Efterhånden som du bliver ældre, vokser din indkomst og giver dig mere at bruge. Derfor anbefaler den økonomiske rådgiver Alex Whitehouse på øge sin investering med 1 procentpoint af deres indkomst hvert år. Denne vej, det beløb de investerer, stiger fortsat!

Tip 5: overvåge share price

Hvis man investerer, er det særlig vigtigt at holde øje med de aktuelle aktier priser. For at sikre en vellykket investering er det nødvendigt at overvåge priserne på den aktuelle fondsbørs. Du kan derfor reagere på ny udvikling og øge muligheder for et højt afkast. Sørg for, at du er opmærksom på udviklingen på aktiemarkedet, så du kan reagere hurtigt og nøjagtigt på ændringer.

 • Hold øje med med de aktuelle aktier priser!
 • Ser efter recurring patterns på markedet.
 • Angiv de værdier, som kursen bevæger sig mellem.
 • Placere en stop loss på disse værdier: begrænse dit tab.
 • Igennem teknisk analyse, man kan lære at genkende mønstre bedre.

tip til anerkendelse af investeringer i trend

Det er altid klogt at investere med tendensen

Tip 6: Glem ikke gælden

Når du begynder at investere, det er meget vigtigt at tænke på din gæld også. Hvis man har en løbende gæld med en rente på otte procent, er det måske klogere at betale denne gældende først. På den måde reducerer deres omkostninger og efterlader flere penge til investeringer på lang sigt.

Tip for investering 7: beskyt dig mod inflation

Et andet meget vigtig investeringsråd er, at det er muligt at beskytte sig selv mod inflation. Under indflydelse af inflationen bliver dine sparepenge mindre og mindre værdifulde. Du kan beskytte dig selv mod dette gennem smart investering. Ved at købe aktier, råvarer og hurtig ejendom beskytter de f.eks. deres aktiver så meget som mulig mod inflationen.

Hvis du virkelig søger og sikkert sted, kan guld også være en interessant mulighed. Med guld beskytter de deres portefølje mod inflation og fra en skuffende økonomi. Det er altid klogt at diversificere sine investeringer, så man opnår gode investeringsresultater selv i økonomisk dårlige tider.

investering i guldinflation

Tip 8: Forskning i en virksomheds fremtid

Undersøg altid et virksomhed grundigt, før du køber denne virksomheds aktier. Undersøge mulighederne for den sektor, som virksomheden er en del af. En recession kan midlertidigt påvirke en bestemt sektor til at klarer sig dårligt.

Ved at udføre din forskning på forhånd kan du undgå at miste penge på dine investeringer senere. Undersøg også, om virksomheden har planer i den nærmeste fremtid. Har virksomheden planer om at indføre nye produkter? Dette kan påvirke virksomhedens resultater positivt.

 • Vis finansielle data & resultater og undersøgelse af fremtidig perspektiv.
 • Sammenligne virksomhedens præstation med andre virksomheder i samme sektor.
 • I denne artikel grundlæggende analyse man kan læse hvordan man undersøge et virksomhed.

Tip 9: spred dine investeringer så meget så muligt

Vil du opnå gode investeringer resultater? Så er det klogt at sprede så meget som mulig! Prøv at sprede dine investeringer på tværs af forskellige værdipapirer. Man kan f.eks. købe aktier, fast ejendom, obligationer og indeksfonder i alt. Alternativt kan man kombinere disse med mere risikobetonede investeringsprodukter som optioner og CFD’er.

Det er også meget vigtigt at sprede investeringerne over tid. For eksempel, er det meget klogere ved indsætte et beløb en gang om måneden end over fem år. Ved at investere penge hver måned forhindrer du dig selv i at gå hele tiden i dårligt humør. Ved at diversificere sine handel aktiviteter gør man et mere stabilt og positivt investering resultat.

Tip 10: Investere kun i ting man forstår

Det er ikke klogt ved investering i ting, som man slet ikke forstår. Hvis du beslutter dig for at gøre det, risikerer du at miste store pengesummer. Gode eksempler herpå er internet boblen fra 2000 eller de sidste kryptovaluta krak. Når alle taler om noget, er det ofte uklogt at investere i det.

Sørg derfor for at forstå både det finansielle produkt og det specifikke mærke. Sørg for, at du bliver ved med at lære, så du holder dig opdateret om den seneste udvikling. De bedste investeringsresultater opnås af personer som er nysgerrige.

internetboble 2001

Frem til alt kan du se internet boblen fra 2000

Investering tip 11: vær realistisk og  kræsne

Et enkelt, men vigtigt tip: Vær ikke for naiv. Når en fest elsker dig noget for godt til at være sandt, er det ofte. Stol ikke på en sælger på hans eller hendes ord, men finder ud af, hvem der står bag et investeringsprodukt. Finans tilsynsmyndighederne er stadig regelmæssigt nødt til at beskæftige sig med personer, der er blevet snydt af en finansiel del.

Vær også realistisk med hensyn til din præstation. Det er urealistisk at forvente at se en tilbagevenden på flere dusin procent hvert år. Gode investering perioder vil blive afbrudt af dårlige perioder. Ved at forblive realistiske og vise dømmekraft forbedrer du dine investering resultater. Lær mere om sikker investering her.

Tip 12: se efter virksomheder med vækstpotentiale

Når man investerer, virker det meget attraktivt at se efter virksomheder, der har et højt overskud/pris forhold. En virksomheds vækst afhænger dog af potentielle nye produkter, der ikke kan gøre virksomheden mere rentabel i fremtiden. Så man skal altid se nøje på potentialet i en industri og udviklingen af et virksomhed.

 • Gennemgå årsrapporten og analysere deres planer for virksomhedens fremtid.
 • At studere de kommende produkter og analysere, om det er noget, du selv vil have.

Tip 13: Være opmærksom på transaktions omkostninger

Mange glemmer transaktions omkostninger, når de investerer. Alligevel kan en forskel på 0,5 procent i transaktions omkostninger gøre en enorm forskel på lang sigt! Billig investering er nu mulig takket være online formidleres ankomst. Tænk derfor over, hvad du vil investere i og beslutte, hvilken mægler der er bedst for dig. I artiklen om investering omkostninger, kan man læse mere om de nøjagtige omkostninger ved at investere.

Tip 14: have en plan

Det seneste investeringsråd for at opnå bedre investeringsresultater er at sikre, at der er en solid plan. Sæt klare regler, der angiver, hvornår du køber og sælger visse værdipapirer. Ved at gøre det kan du undgå negative følgere til dine investeringer så meget som mulige. Succesfulde investor ved bedre end nogen, hvor mulig det er at investere så rationelt som mulig.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!