Handle bitcoin: hvordan investere du i Bitcoins?

Bitcoin er kendt for sine vældig store prisudsving. Disse udsving gør bitcoin til det perfekte aktiv at handle i. Men hvor og hvordan kan du investere i bitcoins? Find ud af, hvor du kan investere i bitcoins, og læs denne korte vejledning, så du kan straks begynde at handle med bitcoins!

Handle med Bitcoins i 3 trin

1 – Vælg en kryptobørs: Du kan købe Bitcoins direkte på en kryptobørs.
2 – Indbetale penge: Du kan indbetale penge direkte i næsten alle kendte banker.
3 – Køb Bitcoins: Du kan derefter veksle dine penge til Bitcoins.

Har du lyst til at begynde at handle med Bitcoins? Så klik på denne knap og start med det samme!

Hvordan og hvor kan du købe/handle Bitcoin?

Der er to måder at investere i bitcoins på. Du kan vælge at aktivt handle med bitcoins, eller du kan vælge at købe bitcoins på lang sigt.

Hvordan og hvor kan du købe/handle [X]?

Du kan handle i Bitcoin på en kryptobørs som accepterer denne valuta. Nedenfor kan du umiddelbart se hvilke børser du kan handle Bitcoin ved:

BørsmæglerInformationTilmeld
Undgå transaktionsgebyrer på dine første €1000 af Bitcoin.

Efter at have åbnet en konto hos en kryptobørs, er det nemt at begynde at investere. For at kunne gøre dette, skal du bare følge disse trin:

  1. Åbn en konto og fuldfør bekræftelsen.
  2. Indsæt penge på din konto.
  3. Vælg Bitcoin.
  4. Indtast det beløb, du vil købe Bitcoin for.
  5. Klik på købsknappen.

Så vil Bitcoin blive købt på din konto!

Hvordan kan du investere i Bitcoin rentabelt?

Prisen på Bitcoin er meget ustabil. Mens traditionelle valutaer kun bevæger sig lidt, har bitcoin prisen gjort enorme spring. Denne uforudsigelige og impulsive prisudvikling gør det muligt at tjene enorme mængder penge handel med bitcoins. Penge kan tjene ved både falling og stigende priser.

I gennemsnit ændres bitcoin prisen flere procent om dagen, så du kan opnå gode resultater hver dag. Men hvordan sikrer du, at du maksimalt udnytter denne prisvolatilitet i bitcoin?

Maksimal fordel kan udnyttes ved effektivt at investere i bitcoins:

Køb bitcoin når du forventer en prisstigning.

Sælg bitcoin når du forventer et prisfald.

Handle bitcoins

Kort guide handel med bitcoins

I denne korte guide som handler med bitcoins, lærer du alt behøver at vide for at handle med bitcoins.

Hvordan handler man med bitcoins?

Det er ret nemt at investere i bitcoins hos en online broker. Når du køber eller sælger bitcoins hos en børsmægler, har du forskellige muligheder for at udføre dine handler. Når du giver en ordre, kan du bruge disse muligheder:

  • Køb: tryk på denne knap, når du forventer en prisstigning
  • Sælg: tryk på denne knap, når du forventer et prisfald
  • Ordre: indtast det beløb, som du automatisk vil åbne en handel med
  • Stop loss: indtast den værdi, som du automatisk tager dit tab på
  • Take spekulere: indtast den værdi, som du automatisk vinder din gevinst på

Det tilrådes altid at bruge stop loss. På denne måde undgår du uventede tab på dine investeringer, hvis du f.eks. skal rejse et øjeblik.

Køb bitcoin

Eksempler på priser. Se her, hvordan du afgiver en ordre på bitcoin CFD.

Hvornår køber du bitcoins?

Det er klogt at købe bitcoins, når du forventer, at prisen stiger. Bitcoin prisen stiger normalt, når positive nyheder rammer forsiden. Medie opmærksomhed vil også skubbe bitcoin prisen til regioner med højere priser. Hype vil overbevise investorer om at købe flere bitcoins, hvilket resulterer i en yderligere prisstigning. Dette er derfor de ideelle øjeblikke til at investere i bitcoins.

Nedenfor finder du et eksempel på en nyhedsmeddelelse, som bidrager til prisstigningen i bitcoin. Ved at læse denne besked kan du selv tænke over, om det er et godt øjeblik at købe bitcoin. Fordi bitcoins nu også handles som futures, kan større finansielle institutioner også tag fordel af den digitale valuta. Efter at have læst en positiv besked det er smart at købe.

Reuters positiv Bitcoin nyheder

 Gode nyheder fører ofte til stigningen i bitcoin prisen. Kilde: Reuters.com.

Hvornår sælger du bitcoins?

For at få mest muligt ud af dine bitcoin investeringer er det ikke kun et spørgsmål om at købe, men også at sælge bitcoins på det rigtige tidspunkt. Mange online brokers giver dig muligheden for at gå short. Når du gå short, tag du fordel af faldende priser. Hvert prisfald på bitcoin betyder en fortjeneste for dig! Dette gør det muligt at drage fordel af mulige prisfald. Derfor kan også negative nyheder være en udløser for at starte handel med bitcoins.

Nedenfor finder du et eksempel på en nyheds besked, der kan bidrage til et bitcoin prisfald. Det er meget vigtigt altid at læse indholdet af meddelelsen omhyggeligt. Det faktum, at Kina planlægger at forhindre udstedelsen af nye digitale valuta, er helt klart et meget negativt signal. Kina er et meget stort land, og når mønter bliver forbudt i denne del af verden, kan det føre til et betydeligt prisfald på bitcoin. I dette tilfælde kan det være bedst at gå short.

China ban Bitcoin

Negative nyheder fører ofte til et bitcoin prisfald. Kilde: theverge.com.

Hvad betyder bitcoins nøjagtigt?

Før du investerer i bitcoins det er meget vigtigt at du forstår hvad bitcoins er. Bitcoin kan ses som en ny digital mønt. Disse digitale mønter kaldes også kryptovalutaer. Sammenlignet med normale valutaer er bitcoin en temmelig underlig. Bitcoin er ikke reguleret og påvirkes ikke af nogen centralbank eller regering.

Bitcoin er en opfindelse af en strålende mastermind hacker kendt af pseudonymet Satoshi Nakamoto. Bitcoins udvindes ved hjælp af computere, der beregner og opdager meget komplicerede nummer sekvenser. Men hvordan kan en digital mønt have en vis værdi? Og hvordan kan du selv få bitcoins? Vi vil diskutere dette i resten af vores artikel:

En film, som forklarer, hvad bitcoins handler om i lægmandssprog

Hvordan får bitcoins deres værdi?

Bitcoins bruges ikke som et gyldigt betalingsmiddel i noget land. Det kan derfor lyde lidt underligt, at bitcoins eller også kaldet BTC har en bestemt værdi. Denne værdi skabes ved, at bitcoins bruges i online verdenen som et online udvekslingsmedie. Hver bruger har sin egen wallet, og bitcoins kan overføres til andre internetbrugere ved hjælp af en unik bitcoin adresse.

Ved at bruge bitcoins som et aktivt udvekslingsmedium er der skabt en bestemt værdi. Priserne relateret til investeringer i bitcoins oprettes derfor på samme måde som priserne relateret til investeringer i aktier. Et stigende antal online webshops accepterer bitcoin betalinger, og disse bitcoins ser også ud til at finde vej i fysiske butikker. For nylig er for eksempel den Dutch Bar De Waag i Delft er begyndt at acceptere bitcoin betalinger.

Hvordan får du bitcoins?

Det er nu meget klart, at værdien af bitcoins eksisterer, fordi den bruges som et udvekslings middel, men hvordan får du faktisk bitcoins? Uden mangel ville en bitcoin ikke være noget værd. Men fordi bitcoins skal findes gennem minedrift, tager det tid og energi at finde en bitcoin.

For at generere en bitcoin skal en computer mine til den. Minedrift er en proces, hvor computerkraft bruges til at finde en unik kode, der kan bruges til at få en bitcoin. Der er kun et begrænset udbud af bitcoins. Samtidig er der en stigende efterspørgsel, fordi bitcoin i stigende grad bruges som betalingsmetode. Et lige udbud kombineret med en stigende efterspørgsel resulterer i en stigende bitcoin pris.

mining Bitcoins

De 3 bitcoin investerings strategier

3 Strategier kan bruges, når man investere i bitcoin. Lad os se på disse 3 strategier:

Køb og hold strategi

Dette er en god strategi for hvem der har stor tillid til bitcoin. Denne strategi involverer fysisk at købe bitcoins, som du har på længere sigt. Nogle mennesker tror, at bitcoin en dag vil være mere end $100.000 værd. Når du anvender denne strategi, er det et smart skridt at købe, når prisen når et lavt niveau. Ved at gøre dette opnår du straks et højere afkast, når prisen rent faktisk stiger.

Lang position

Nogle investorer vælger at investere i bitcoin, når prisen stiger. Dette er også kendt som at gå længe på bitcoin. Det er vigtigt at overveje på forhånd til hvilken pris du vil sælge bitcoin. Denne strategi indebærer at tage din fortjeneste, når du mener, at bitcoin prisen vil falde igen i fremtiden.

Short position

Bitcoin er styrtet regelmæssigt. Du kan tag fordel af et krak ved at placere en ordre på en faldende pris. Du opnår et positivt resultat, når bitcoin prisen fortsætter med at falde. Denne metode kræver også på forhånd at overveje til hvilken pris du lukker positionen. En position skal lukkes, når du mener, at bunden af bitcoin prisen næsten er nået.

Hvorfor stiger bitcoin prisen regelmæssigt?

Bitcoin var en hype: medie opmærksomhed tiltrækker investorer.

Det er et nyt betalingsmiddel, der bruges af forskellige tjenesteudbydere og webshops.

Mønten er anonym og derfor et perfekt betalingsmiddel for kriminelle.

Bitcoin ses ofte som et sikkert tilflugtssted svarende til guld.

Bitcoin kan bruges til at undgå transaktionsomkostninger.

Aktuel bitcoin pris: valutakurs

Find under den faktiske CFD pris på bitcoin. Det er også muligt straks at købe eller sælge CFD bitcoins ved hjælp af nedenstående knapper.

Bitcoin krak fra 2017

Efter den utrolige bitcoin hype i 2017 var der et alvorligt pris nedbrud. Har mønten mistet det hele af sin værdi? Det kan være lidt kortsynet. Størrelsen af handel er nemlig stadig højere end sommeren 2017. Udover har den underliggende teknik stadig meget potentiale. Ikke mindre, problemet med som næppe afspejler den underliggende værdi: værdien skabes hovedsageligt af spekulanter.

Imidlertid ser smarte investorer dette ikke som et problem. Selv nu er bitcoin prisen stadig meget ustabil. Du kan tag fordel af denne volatilitet ved at bruge ordrer og ved forsigtigt at surfe og gribe alt hvad du kan på bølgerne op og ned. Aktiv handel med bitcoin i året 2018 er derfor stadig meget relevant!

Update 2020: bitcoin prisen gik skyhøj i starten af 2020 og nåede en pris på 10.000 dollar. Korona Virussen har dog igen forårsaget et pris krak. Ikke desto mindre er der en aktiv investor, der er stadig forskellige, at tag fordel af bitcoin investeringer.

Andre kryptovalutaer

Bitcoin er den mest kendte kryptovalutaer, eller såkaldte cryptocurrencies. Ikke mindre er der i mellemtiden hundredvis af alternative kryptovalutaer som kan handles. Alle disse cryptocurrencies har deres egenskaber som gør dem interessante alene. Der er en stor chance for, at bitcoin i sidste ende bliver overhalet af en anden valuta, der kan have mere potentiale.

I dag ser vi dog stadig en klar bitcoin dominans. Der er en stærk sammenhæng mellem bitcoin prisen og prisen på altcoins som Ethereum og NEO. På nogle platforme kræver man bitcoins for at købe andre kryptovalutaer. I artiklen om investering i kryptovaluta kan du finde mere information om de mest berømte kryptovalutaer som kan handles i dag.

handle cryptocurrencies

Risikoen ved handel med bitcoins

Da bitcoins ikke er reguleret af en centralbank, er det meget vanskeligt at anvende nogen form for regulering på denne type valuta. Desuden, fordi kilden til bitcoins er ret uklar, kan beskidte spil spilles af børsmæglere, fordi det er svært at spore kilden til en bitcoin. Desuden kan bitcoins bruges til hvidvaskning af penge, fordi de er så vanskelige at spore. Derfor, hvis du ikke er forsigtig, kan investering i bitcoins være ret farligt!

Når du beslutter at investere i bitcoins, det er meget vigtigt at huske, at bitcoin ikke har nogen underliggende værdi. Når du f.eks. køber en aktie, er du medejer af en virksomhed. Bitcoin styres ikke af nogen, og den har ikke noget fysisk aktiv i baggrunden, hvilket øger usikkerheden ved bitcoin i fremtiden.

Du skal også sikre tilstrækkelig sikkerhed. Når du for eksempel aktivt handler med bitcoins på Bitvavo, kan du ikke røves, fordi du bruger derivater til at handle bitcoin. Når du køber fysisk bitcoin, kan din wallet blive kompromitteret og røvet. Det ville ikke være første gang, investorer mister bitcoins til en værdi af tusinder og endog titusinder af dollars.

Endelig er det vigtigt at huske, at kryptovalutaer er komplicerede. Takket være den brugervenlige software til børsmæglere er det let at købe eller sælge kryptovalutaer som bitcoin på et øjeblik. Vær opmærksom på, at den underliggende bitcoin teknik er meget kompliceret. Foretag en ordentlig og udvidet undersøgelse, og afvej omhyggeligt fordele mod risici, inden du åbner en stilling.

Alt i alt er bitcoins en meget interessant, men også meget spekulativ investeringsmulighed. Det kan være meget sjovt at lege med disse typer finansielle værdipapirer, men vi anbefaler ikke at satse for mange penge på bitcoin handel.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

14 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *