Investering af penge: de 12 bedste måder at investere penge på

Har du lyst til at investere med succes penge i 2020, men er du i tvivl om, hvor du skal starte? Med vores investeringstips kan du få dine penge til at fungere for dig! Det store er, at du ikke har brug for et specielt eksamens bevis for at udnytte de mange muligheder.

Hvor har du lyst til at investere?

Efter min mening det er kun et rigtigt øjeblik at begynde at investere: i dag! Når du lægger penge på en opsparingskonto til senere, ved du helt sikkert, at du ender med mindre. Under påvirkning af inflationen kan du investere mindre og mindre med samme mængde penge i fremtiden.

I øvrigt, kan du straks begynde at investere, så du kan tag fordel af sammensat rente eller afkast på afkast. Dine penge kan vokse eksponentielt, hvis du investerer det overskud, du tjener igen og igen.

sammensat_rente_investere

Din investering vokser hurtigere over tid på grund af rente ovenpå renter

I denne artikel diskuterer vi flere attraktive muligheder for at investere i:

1 Investering i aktiemarkedet

Den mest populære form for investering er stadig en investering i aktier. Mange mennesker har stadig et støvet image af at investere i aktier. At købe aktier er noget for mænd med kedelige dragter, er det ikke? Intet kunne være længere væk fra sandheden! I dag kan du købe og sælge forskellige aktier med et tryk på en knap.

Det er vigtigt at købe aktier på forskellige tidspunkter. Mange mennesker begår den fejl at investere en stor sum penge i aktier på én gang. Det er dog meget vanskeligt at forudsige, om aktiemarkedet er øverst eller nederst. Ved at træde forskudt forhindrer du dig selv i at træde ind i toppen og derfor opnå et meget lavere afkast.

Med investeringer i aktier kan du nemt opnå et afkast på 5 til 8 procent på årsbasis. Ved konstant at geninvestere dit afkast kan dine aktiver vokse betydeligt på lang sigt. Ønsker du at vide, hvor og hvordan man køber aktier? I vores artikel om køb af aktier kan du læse alt om det:

saktier_investeringer_timing

Det er vigtigt at step in staggered

2 Investering i ejendom

Investeringer i mursten er stadig uden fortilfælde populære. Dette er ikke underligt: med en investering i fast ejendom kan du opnå et dobbelt afkast. Når du køber og lejer et hus, har du en fast indtægtsstrøm. Desuden stiger priserne på huse på lang sigt. Så når du sælger huset i fremtiden, opnår du et godt afkast igen!

Især i den nuværende tid kan investering i fast ejendom være meget attraktiv. På grund af de lave renter kan du låne penge billigt. Samtidig er der stadig mangel på boliger. Som et resultat er spekulere margin ved udlejning af huse høj.

Mange mennesker er bange for at investere i fast ejendom, fordi de synes, det er meget besværlig. Dette behøver dog slet ikke være tilfældet! Du kan ansætte andre parter til at tage sig af alle administrative anliggender til en lille procentdel. Vil du vide, hvordan investering i fast ejendom fungerer? Læs vores omfattende guide om investering i fast ejendom for at få flere oplysninger:

3  Spekulere med derivater

Spekulationer bliver også mere og mere populære. Dette skyldes primært, at aktiv handel eller spekulation er blevet mere og mere tilgængelig. Du kan åbne en konto hos forskellige børsmæglere og straks begynde at øve med en demo.

Et derivat gør det muligt at spekulere i stigende og faldende aktiekurs på kort sigt. Med derivater kan du udføre alle mulige interessante tricks: Du kan satse på en faldende pris eller anvende gearing for at øge din potentielle fortjeneste (og tab!).

En god fest at spekulere med derivater er PIus500. Med PIus500 kan du prøve mulighederne med en demo gratis. Brug knappen nedenfor til straks at åbne en gratis demo:

Der tabes penge på 80% af CFD-detailkontiene.Der tabes penge på 80% af CFD-detailkontiene.

4  Investering i en investeringsfond

Har du lidt tid, men ønsker du at tag fordel af udviklingen på aktiemarkedet? Så kan det være attraktivt at investere i en investeringsfond. En investeringsfond er en fond, der investerer penge i en bestemt gruppe af investeringsprodukter. Nogle fonde investerer for eksempel i en bestemt region eller en bestemt type virksomhed.

I de fleste tilfælde er passive investeringsfonde de mest attraktive. For eksempel følger en passiv investeringsfond udviklingen i et bestemt indeks. Omkostningerne ved at spore en passiv investeringsfond er relativt lave. Som et resultat kan du ofte opnå et højere afkast med denne type investeringsfond.

En god part til at købe aktier i en investeringsfond er eToro. Hos eToro kan du investere i mange investeringsfonde uden at betale provision. Dette gør det muligt at opnå et endnu højere afkast på dine penge! Brug knappen nedenfor for at åbne en konto direkte:

76% af detailinvestorerne mister deres penge med denne udbyder. Overvej venligst om du kan tage denne høje risiko for at miste penge.76% af detailinvestorerne mister deres penge med denne udbyder. Overvej venligst om du kan tage denne høje risiko for at miste penge.

5 Investering i krypto mønter

Krypto mønter blomstrer stadig! Den største hype er gået, efter at Bitcoins pris faldt i 2018. Alligevel er teknologien bag kryptominen stadig meget stærk. Den hurtige og næsten anonyme måde at sende penge på har nogle interessante applikationer.

I øvrigt, ser vi, at kryptovaluta klarer sig godt, især i usikre tider. Under korona krisen stiger for eksempel krypto mønter. Investorer kan lide at træde ind i investeringsprodukter uden modpartsrisiko i usikre tider.

En lille investering i en eller flere krypto mønter kan generere et potentielt højt afkast for den modige investor. Det er dog vigtigt at huske, at prisen let kan stige eller falde med snesevis af procent inden for en kort periode. En investering i en kryptovaluta er derfor ikke for alle. Vil du vide mere om investering i kryptovaluta? I vores special kan du læse alt om det:

bitcoin_bobler

Bitcoin svinger kraftigt

6 Investering i obligationer

Du kan gøre en investeringsportefølje noget mere afbalanceret ved at tilføje obligationer. Obligationer er lån udstedt af et selskab eller en regering. Som obligationsejer modtager du med jævne mellemrum en rentebetaling på obligationen. Du kan også opnå en kursgevinst, hvis værdien af en obligation stiger i mellemtiden.

Du kan gøre en investeringsportefølje noget mere afbalanceret ved at tilføje obligationer. Obligationer er lån udstedt af et selskab eller en regering. Som obligationsejer modtager du med jævne mellemrum en rentebetaling på obligationen. Du kan også opnå en kursgevinst, hvis værdien af en obligation stiger i mellemtiden.

7 Sporing af smarte traders

En anden investeringsmulighed er at følge smarte forhandlere. Der er en slags Twitter, men til handels transaktioner. Dygtige (og mindre dygtige) handlende deler deres investeringer der. Du kan derefter kopiere disse handlende gratis på din konto.

Det er dog vigtigt først at undersøge de traders. Kontroller, om den måde, de investerer på, passer til din risikovillighed. Det er også vigtigt at tjekke ind imellem for at sikre, at investoren fortsætter med at klare sig godt. Disse slags professionelle handlende følger mindre faste regler end for eksempel en investeringsfond.

Du kan prøve at spore forhandlere gratis med en demo på eToro. Ved at bruge demoen har du intet at tabe! Brug knappen nedenfor for at åbne en gratis konto direkte:

76% af detailinvestorerne mister deres penge med denne udbyder. Overvej venligst om du kan tage denne høje risiko for at miste penge.76% af detailinvestorerne mister deres penge med denne udbyder. Overvej venligst om du kan tage denne høje risiko for at miste penge.

investere_i_traders

Vælg de traders, du stoler på

8 Investering i råvarer

Investering i råvarer kan være meget smart. I øjeblikket forbruger vi flere råvare, end der tilføres med tiden. Nogle vigtige råvarer som olie og naturgas kunne derfor være udtømt om få årtier. Stigende efterspørgsel sammen med stigende knaphed kan naturligvis kun presse priserne yderligere op.

Er du interesseret i at investere i råvarer selv? Du kan f.eks. gøre dette ved at deltage i fonde, der følger prisen på en vare. Du kan også investere i virksomheder, der er aktive i en bestemt vare. For de modige investorer kan du også spekulere direkte i prisen på en vare med for eksempel futures.

Vil du vide, hvordan du investerer i de forskellige råvarer? Vi har anført mulighederne for dig i vores special om investering i råvarer:

9 Investering i startups

En anden populær mulighed er at investere i startups. Selvfølgelig kan du lægge dine hårdt tjente penge i din nabos forretningsidé. Dette er dog ikke altid den bedste løsning. Heldigvis er der alle mulige crowdfunding netværk, hvor du direkte kan investere i en forretningsidé.

Investering i en opstart er ret risikabelt. Kun en håndfuld opstart vil få succes i sidste ende, og der er en risiko for, at du mister hele investeringen. Samtidig kan du også opnå et latterligt højt afkast, når du træffer en god beslutning. Virksomheder som Facebook og Apple var engang også små startups.

10 Investering i forbrugerlån

Vi har allerede vist, at du kan tjene penge med obligationer ved at låne penge. Renterne på obligationer er dog relativt lave. Du kan derfor også vælge at investere i forbrugerlån eller P2P. Den rente, du kan tjene på disse typer lån, stiger hurtigt til fire procent.

Men man skal tage hensyn til, at færre mennesker i økonomisk dårlige tider kan betale deres lån. I så fald kan du miste en væsentlig del af din investering. Det er derfor ikke alle som investere i forbrugslån.

11  Sætte dine penge på et depositum

På verdensplan er renterne på sparkonto skuffende: du kan betragte dig selv heldig, hvis du stadig modtager renter. Hvis du vil placere nogle af dine penge i en bank og stadig få et positivt afkast, kan det være klogt at se dig omkring. I nogle lande kan du stadig finde mindre kendte banker, der tilbyder en højere rente. Du er ofte nødt til at opbevare pengene på din konto i et fast tidsrum.

Alligevel finder mange mennesker at spare penge på en udenlandsk bankkonto som en skræmmende idé. Virksomheden Raisin har fundet en løsning på dette. Via Raisin kan du nemt spare i udenlandske banker uden at gå på kompromis med din sikkerhed. I de fleste tilfælde er de penge, du investerer i et depositum, sikre op til $100.000! Selvom banken kollapser, mister du ikke en krone.

Vil du gennemse bankerne med højere renter? Brug knappen nedenfor for direkte at besøge Raisins websted:

Raisin_spare

Med Raisin får du et højere afkast på dine besparelser

12  Investering til din pension

Du kan aldrig begynde tidligt med at opbygge din pension. Hvis du begynder at investere tidligt, vil du modtage et meget større beløb i slutningen på grund af styrken af sammensatte renter. Mange regeringer giver også fordele til folk som sparer til deres pension.

Hvad er den bedste investering nu?

Der er ikke en klar bedste investeringsmulighed. Hvad den bedste investering er, afhænger stærkt af dine ønsker og mål. Nedenfor diskuterer vi de forskellige faktorer, du kan tage i betragtning, når du vælger en investering:

Risikoen

Ikke alle investeringer er lige så risikable. Hvis din tidshorisont er længere, og du har en højere risikovillighed, kan du vælge mere spekulative investeringsprodukter. Det er klogt at skabe en sund blanding mellem mere risikable investeringer og relativt sikre investeringer.

Varigheden

Ikke alle investeringer er egnede til hver periode. Tænk nøje over, hvor længe du kan gå glip af pengene. Du kan investere på kort sigt (op til fem år), på mellemlang sigt (op til 10 eller 15 år) eller på lang sigt. På længere sigt har du mere tid til opsving, hvilket gør risikable investeringer mere attraktive.

Beløbet

Du er også nødt til at tænke over mængden af penge eller aktiver, du vil investere i. For en investering i fast ejendom har du brug for en større startkapital end for en investering i en aktie. Det er altid vigtigt kun at investere med penge, som du ikke har brug for i den kommende periode.

Forkærlighed & viden

Endelig er det vigtigt at vælge et foretrukket investeringsprodukt. Invester kun i produkter, som du forstår tilstrækkeligt, og undersøg, inden du lægger dine penge, hvor din mund er. På den måde undgår du skuffelse.

Udarbejd din investeringsplan

Det er ikke klogt at investere tilfældigt. Brug derfor et øjeblik til at undersøge din økonomiske situation. Hvor mange penge kommer ind, og hvilken buffer har du i det mindste brug for fremtidige udgifter? På den måde har du straks et klart overblik over det beløb, du kan spare.

Du kan derefter opdele de penge, du vil investere, over forskellige investeringsprodukter. Bestem, i hvilken periode du under alle omstændigheder kan lægge pengene til side. Ved at planlægge din økonomi, som om du driver en virksomhed, opnår du bedre resultater på lang sigt.

Bæredygtig investering

Flere og flere mennesker finder det vigtigt også at investere bæredygtigt. Ved at investere i en bedre planet og fremtid kan du påvirke vores planets tro. I mange lande får du skattefordele, når du investerer i bæredygtige projekter.

Ofte stillede spørgsmål om investering

I den sidste del af artiklen besvarer vi nogle ofte stillede spørgsmål om investering.

Hvad betyder investering?

Investering er at ofre penge, tid eller arbejdskraft for at nå et langsigtet mål. I dag taler vi primært om at investere penge for at opnå et positivt afkast. Investering er normalt fokuseret på lang sigt.

Kan nogen bliver en investor?

Ja det er! Så længe du er voksen og har nogle penge til rådighed, kan du blive en investor. I dag kan du investere fra så lidt som $100 i alle slags finansielle produkter. Det er dog vigtigt at forblive realistisk. Med en lille mængde opnår du selvfølgelig også et mindre resultat.

Er det risikabelt at investere penge?

Det er altid risikabelt at investere penge. Hvor risikabelt der dog adskiller sig meget fra investeringsprodukt. For eksempel er en investering i en statsobligation meget mindre risikabel end en investering i Bitcoin. Derfor er det vigtigt at undersøge nøje, hvilke risici der er for den type investering, du overvejer. På denne måde kan du vælge investeringsprodukter, der passer til din risikovillighed!

Fra hvilket beløb kan du investere?

I teorien kan du investere så lidt som $ 1. Med $1 opnår du dog ikke et højt afkast. Det mindste beløb, du kan investere i, adskiller sig fra investeringsprodukt. Det tilrådes kun at begynde at investere, når du kan gå glip af mindst $100.

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!