Hvordan bliver man en daytrader?

Kravene er lette at imødekomme: Der er ingen lang, uddraget proces for at blive daytrader. Alt hvad du behøver er en computer og viljen til at lære. Men hvad betyder day trader?

Før du starter med denne guide, er det klogt at åbne en gratis prøveversion med en børsmægler, eller såkaldt broker. Med en prøve kan du prøve day trading uden risiko. Brug knappen nedenfor til at sammenligne de bedste prøvekonti:

Hvad betyder day trading?

Day trading er en investeringsaktivitet, hvor du åbner og lukker din position samme dag. Ved kortvarig handel kan du drage fordel af små prisændringer.

Denne guide viser dig i praksis, hvordan daytrading fungerer. Du kan læse og følge disse praktiske retningslinjer, hvis du vil starte dagen med handel snart.

Hvordan bliver man en day trader?

Kan du leve det vidunderlige liv som en daytrader? Giv dig selv lidt tid og tålmodighed, før du afslutter dit nuværende job! Forskellige børsmæglere tilbyder demo konti til at prøve alle ins og outs i day trading gratis, så du nemt kan teste, om denne måde at investere fungerer på for dig.

Plus500 er en god handelsplatform til daytrading. På Plus500 giver CFD’er dig mulighed for at handle med små prisforskelle. Med knappen nedenfor kan du åbne en gratis konto på Plus500:

Der tabes penge på 80% af CFD-detailkontiene.Der tabes penge på 80% af CFD-detailkontiene.

Day_trading_order

Illustrerende priser. Bestillings skærm på Plus500

På Plus500 kan du placere CFD ordrer på alle kendte aktier og valutapar. Du kan også udføre omfattende analyser og placere ordrer. Ved ordrer kan du åbne en position automatisk, når et bestemt prisniveau er nået. Men hvordan kan man egentlig spekulere på aktiemarkedet med daytrading?

Day trading kursus: hvad vil du vide?

Day trading strategier

Hvis du gerne vil blive en succesrig day trader, er det vigtigt at anvende de rigtige teknikker. På denne side lærer du alt hvad du har brug for at vide for at blive en god day trader. I det første afsnit af artiklen vil vi diskutere de forskellige dags handelsstrategier, som du kan anvende.

Der er forskellige day trading strategier, som du kan anvende. Det er vigtigt at overveje, hvilken strategi der passer bedst til dig. Vi vil diskutere scalping, momentum trading, fading og pivot point day trading.

Scalping

Scalping er en dags handelsstrategi, hvor positioner holdes åbne fra et par sekunder til et par minutter. Scalpers har en tendens til at åbne titusindvis af hundreder af positioner om dagen for at give mange små overskud. Scalping er en arbejdsintensiv teknik, som ikke rigtig anbefales til nye erhvervsdrivende.

Momentum

The momentum trader søger kontinuerligt efter de såkaldte store pris skifter. Mange børsmæglere giver dig mulighed for nemt at kontrollere, hvilke aktier der har oplevet en stærk stigning eller fald. Momentum investoren handler i tråd med den aktuelle tendens. Du sejler for eksempel op i toppen af en stærk prisstignings bølge og et øjeblik senere, før den falder, forlader du bølgen.

Momentum_day_trader

Fading

Fading er en contrarian investering, der sigter mod at tag fordel af handel mod den fremherskende tendens. Priserne er undertiden ekstremt ustabile. Negative nyheder kan for eksempel være en alvorlig volatilitets udløser. Panikke kan forårsage alvorlige pris nedbrud. En smart daytrader tager sit handelsbrættebord og hopper i det rigtige øjeblik på bølgen tilbage til toppen.

Contrarian daytrading er ikke helt risikofri. Der er altid risikoen for en yderligere prisudvikling. Derudover er der en risiko for, at dit stop loss, i det øjeblik, du tager et tab, ikke opfører sig som forventet, når du konfronteres med et stærkt skridt. Det er vigtigt at øve handel med trenden først.

Contrair_daytrading

The contrair trader tag stilling mod den generelle tendens.

Pivot Point day trading

The pivot point day trader på udkig efter visse støtte- og modstandsniveauer. Disse niveauer henviser til prisniveauer, høje og lave priser, som normalt ikke let vil blive brudt. Dette kan for eksempel være det laveste og højeste prisniveau på dagen eller typiske vendepunkter, hvor prisbevægelsen skifter til den anden retning. Som investor kan du placere din ordre på et bestemt omdrejningspunkt.

Når et niveau er brudt, kan du vælge at tage en position, der følger med trenden, og du kan indstille et stoptab lige under modstandsniveauet.

pivot_resistance

When the price, on the other hand, would move in the opposite direction, you could choose to take a contrarian position and you set the stop loss right above the resistance level.

Når prisen på den anden side bevæger sig i den modsatte retning, kan du vælge at indtage en contrarian position, og du indstiller stop loss lige over modstandsniveauet.

Pivot_modstand_ikke_overtrådte

Bliv den ultimative ‘day trader’ guide

I denne del af artiklen lærer du alt hvad du har brug for at vide om day trading.

Starten på din virksomhed

Hvis du ønsker at blive en succesrig day trader, skal du styre din handel, som om du driver en virksomhed. Handlere, der tilfældigt åbner investeringer uden ordentlig planlægning, vil i sidste ende ikke høre til den lille gruppe mennesker, der tjener millioner dagligt. For at blive en succesrig day trader, skal du lave en detaljeret og omfattende plan.

Specialisere

Et første afgørende skridt er at formulere en ordentlig handels plan. En ordentlig plan kan ikke desto mindre kun formuleres, når du har bestemt din specialisering i day trading. Day trading kan blandt andet anvendes til:

Selv inden for disse kategorier er der tusinder af værdipapirer at vælge imellem. Specialisering er derfor den første nøgle til succes. Når du for eksempel vælger at gå efter aktier, kan du vælge en håndfuld af aktier, som du gerne vil handle i. Sørg for, at den valgte sikkerhed har en høj likviditet (nok mennesker, der handler med det) og en høj volatilitet (en sikkerhed, som ofte bevæger sig op og ned).

Udarbejd en langsigtet plan

Ingen forretning uden en ordentlig forretningsplan. Tag dig tid til at definere en anstændig plan. Din plan skal indeholde din startkapital, de penge som du vil bruge til handel. Det næste trin i processen er at opstille nogle mål. Bestem en realistisk tidsramme, hvor du vil nå dine mål. Ved at sætte realistiske og klare mål kan du evaluere dine fremskridt en gang imellem for at sikre, at du er på det rigtige spor.

Vælg din børsmægler

Når du har formuleret en langsigtet plan, skal du vælge en børsmægler, eller såkaldt broker. En broker er et firma, der kan udføre dine investeringer. Det er vigtigt at vælge en pålidelig og professionel broker. Når du starter med daytrading, er transaktionsomkostningerne afgørende. Som daytrader vil du udøve et betydeligt antal ordrer. Vi anbefaler dig derfor at åbne en konto hos en børsmægler, der ikke opkræver provision.

For det andet er platformens hastighed af største betydning. Day trading er typisk et kortvarigt handelskoncept, er det vigtigt at være i stand til hurtigt at åbne og lukke dine positioner. Pålidelighed er nøglen!

Vil du vide, hvilke børsmæglere der er bedst egnet til aktiv handel? Vi har samlet de bedste brokers til daytrading. Brug knappen nedenfor til direkte sammenligning af de bedste brokers til day trading:

Opret dit system

Når du grundlægger din day trading business, er det tid til at tænke over dit system. Et godt investerings system specificerer klare regler for forskellige markedsforhold. Ved at specificere klare regler vil du være i stand til at evaluere dine handels resultater.

Mulige marked tendenser

Hvert marked har 3 mulige retninger:

  • Stigende tendenser
  • Faldende tendenser
  • Konsolidiren tendenser (ingen klar retning)

Et marked kan også have en lav volatilitet eller en høj volatilitet. Du skal lave en plan for enhver type markedssituation.

Daytrading_tendenser

Define rules

I din plan er det vigtigt at definere klare regler. Hvornår åbner du en handel? Hvornår lukker du handlen igen? Tænk på de værktøjer, du bruger til at tage dine beslutninger, og prøv at udelukke alle andre informationskilder.

Handler kan åbnes baseret på to typer analyser:

Start testing

En anden vigtig fase i at blive en daytrader er test fasen. Testning kan udføres ved at udskrive grafer og køre dem mod dine definerede regler. Ville den fastlagte strategi have resulteret i et positivt afkast, når det blev anvendt på disse historiske scenarier?

Efter dette kan du prøve mulighederne ved hjælp af en gratis demo. En demo simulerer den virkelige situation og giver dig en anstændig idé om de resultater, du kan opnå. Klik her for at finde ud af, hvor du kan åbne en gratis demo.

Fortolk resultaterne, som om du fortolker et roulette bord. Hvis en roulette-bold lander ti gange i nummer 10 slotten, vil du stadig betragte det som en tilfældighed. Kun langsigtede resultater vil klart fortælle og vise dig, om dit system fungerer. Derfor skal du ikke blive afskrækket fra at investere, når du ikke opnår gode resultater i individuelle situationer. Det er vigtigt at tage en god prøve for at afgøre, om din strategi vil føre til gode resultater på lang sigt.

Når du er klar til at begynde at handle, kan du foretage en lille indbetaling og prøve dit første system med rigtige penge. Det er vigtigt at begynde at handle med små beløb i investeringer med lav risiko. Først når dit system har bevist sin værdi, kan du begynde at investere med større mængder penge.

Nogle nyttige tips til day trading

I dette afsnit vil vi give dig nogle nyttige tips til day trading, der kan hjælpe dig med at få bedre resultater.

Brug forskellige tidsrammer

Ved at bruge forskellige tidsrammer får du en bedre idé om det større billede. Kortvarige markedsbevægelser kan være meget forskellige fra den langsigtede markedsbevægelse.

Hold dit system enkelt

Effektivitet fungerer! Se ikke efter de mest komplicerede kombinationer af indikatorer og regler. Jo enklere system, jo større er chancen for at det fungerer. Når alt kommer til alt falder chancen for at lave en fejl med et enklere system. Når systemet ikke fungerer, skal du foretage ændringer for at forbedre dine resultater.

Hold øje med nyhederne

Vigtige nyheder kan have en alvorlig indflydelse på de finansielle markeder. Derfor skal du kontrollere dagligt, om der vil blive foretaget særlige meddelelser om den sikkerhed, du handler med. En meddelelse fra centralbanken om renter kan for eksempel have en alvorlig indflydelse på valutakursen, når du handler Forex.

Når du er på daytrading, er det vigtigt at huske virkningen af vigtige nyheder. Det kan være smart at stoppe handel et stykke tid, når sådanne nyheder frigives. Vigtige nyheder kan skabe høj volatilitet og kan dette forårsage et alvorligt og pludseligt tab på dine åbne handler.

Day_trading_aktie_nyheder

Nyheder kan have en betydelig indflydelse på børskurserne

Gå ikke til hyppige gevinster

Når det kommer til at drikke alkohol, er moderering nøglen. Det samme gælder handel. Når alt kommer til alt betaler du transaktionsomkostninger for hver investering. Kun åbne handler, når de virkelig overholder dine faste regler.

Det er også vigtigt at flytte din opmærksomhed fra gevinst frekvensen. Det er vigtigere at være rentabel end at tjene på hver separat transaktion. Når alt kommer til alt er 5 gange en investering med en 5% fortjeneste pr. Investering meget bedre end 20 gange en investering med en 1% fortjeneste. Dette er bestemt tilfældet, når du i sidstnævnte tilfælde også åbner flere handler, der genererede et tab.

Evaluer som videnskabsmand

Når du udøver 100 handler baseret på dit system, er det vigtigt at evaluere og analysere resultaterne som en reel videnskabsmand. Kontroller først, om du har tjent spekulere. Når du ikke har tjent spekulere, er det vigtigt at kontrollere, om du har begået fejl, eller om dine regler ikke har ført til rentable resultater.

Du skal også kontrollere, om overskuddet kan bidrage til en succesrig investering. Dit system er sandsynligvis heller ikke godt, når det resulterede i et hit og mange andre tabte handler. Vær opmærksom på det større billede, og sørg for, at dine definerede regler også vil føre til gode resultater på lang sigt.

Det er også vigtigt at lave nogle noter. Skriv ned, hvad der gik godt, men skriv også ned, hvad der ikke gik godt. Dette giver dig mulighed for at bestemme klare forbedringsområder for at øge din fortjeneste som en daytrader.

Korrekt risikostyring

Hvis du gerne vil blive en daytrader, er korrekt risikostyring af afgørende betydning. At være en daytrader er det naturligvis umuligt at helt undgå risici. Hvad du kan gøre er at administrere dem korrekt, ligesom en administrerende direktør administrerer sit firma.

Brug altid et stop loss

Det er vigtigt at altid bruge et stop loss. Et stop loss er den værdi, som din position automatisk lukkes på. Før du åbner en handel, skal du bestemme det niveau, som du tager dit tab på. Det er vigtigt at retfærdiggøre bestemmelsen af dette niveau. Er der for eksempel et modstandsniveau eller vendepunkt, hvor prisen ofte ændrer retning?

Det er vigtigt at respektere stop loss. Flyt ikke stop loss under en handel. Det er også vigtigt at forhindre dig selv i at øge din position, når du mister penge på det. Mange handlende føler, at de er nødt til at kompensere for deres tabende position. I sidste ende vil denne strategi kun begrænse rentabiliteten af din handelsstrategi. Følg altid dit systems regler!

Hold øje med risiko og belønning

Kontroller med hver position, om du kan opnå en gunstig risiko: belønning forhold. Hvis du vil blive konfronteret med et tab på $1 på stop loss-niveauet, ville du ideelt og minimalt gerne gøre en $2 fortjeneste på take spekulere niveau. Hvis du anvender dette princip, behøver du kun have ret i mindre end halvdelen af sagerne for at opnå et positivt handels resultat.

Når du ikke kan opnå en gunstig risiko: belønning forhold på din day trade, er det bedre at ikke åbne positionen overhovedet. Når alt kommer til alt handler det ikke om antallet af positioner, du åbner, men om den fortjeneste, du opnår med dem.

Begræns din risiko

Den største risiko for hver daytrader er at miste hele kontosaldo. Når alt kommer til alt er der uden balance nogen muligheder for at fortsætte med at handle. Afhængigt af dit system kan du bestemme, hvor mange penge du vil risikere i en handel, og hvor meget du vil risikere på alle dine åbne handler.

Hvis du vil spille det sikkert, skal du risikere et maksimum på 1% pr. Position. Lad os antage, at du handler med en saldo på $10.000. I dette tilfælde kan du ikke tabe mere end $100 på en handel, når stop loss rammes. Hvis du i gennemsnit har 5 åbne positioner, er dit tab begrænset til højst 5% på ethvert tidspunkt.

Disse procenter er blandt andet afhængige af din risikovilje. Udover din risikovilje er det beløb, du handler med, også en faktor til at bestemme den risiko, du tager pr. Handel. Folk, der bruger mindre mængder penge til daglig handel, vælger ofte en højere risiko procent.

Udvikle den rette day trader tankegang

Det største problem for næsten hver dag erhvervsdrivende er hans eller hendes tankegang. Når din handel giver et negativt resultat, er det aldrig markedets skyld. I de fleste tilfælde er det ikke engang handelssystemet, der er mangelfuld. Det meste af tiden er det et tilfælde af enkelt menneskelig fejl. Hvis du ønsker at blive en daytrader, er det vigtigt at indse, at den rigtige psykologiske tankegang er yderst vigtig.

Accepter et tab

Som en daytrader er det af afgørende betydning at acceptere tab. Du bør ikke prøve at have ret hele tiden som en daytrader. Fokusere derfor på det langsigtede resultat og behandl dine tab og overskud på samme måde.

Bliv ikke afskrækket af flere efterfølgende ulønsomme handler. Dette betyder ikke automatisk, at dit system ikke fungerer korrekt. En ulønsom handel kan være resultatet af uflaks, mens en rentabel handel kan være ren held. Det er mere vigtigt at kontrollere, om du har taget den rigtige beslutning. Beløn dig derfor, når du har fulgt dit system, og beløn ikke dig selv, når du tog en dårlig beslutning, der viste sig stor på grund af ren held.

Kun på lang sigt er det vigtigt at analysere dine day trades. Når du opnår et negativt afkast kontinuerligt og konsekvent, kan det være klogt at ændre dit system.

Styr dine følelser

Følelser kan være den største fjende for hver dags handlende. Følelser som vrede og grådighed kan påvirke dine handelsbeslutninger negativt. Det er vigtigt altid at tage dine handelsbeslutninger baseret på rationel tanke og ikke på følelser. Du kan læse mere om, hvordan følelser kan påvirke dine handler i vores artikel om følelser af indflydelse på investeringer.

Forbliv optimistisk, fokus på slutspillet

Det er vigtigt at være optimistisk på alle tidspunkter. Visualiser altid den succes, du vil opnå. Tænk over dit hvorfor. Hvorfor blev du en daytrader? Hvad opnår du, når du har et fuldt funktionelt og velfungerende system, der genererer en masse penge? Tænk på disse spørgsmål og deres svar dagligt og bliv med fornyet energi, som du kan bruge til daytrading.

Forbliv dog realistisk. Sæt opnåelige mål, og vær ikke frustreret, når du ikke kan nå dem direkte. Rom blev heller ikke bygget på en dag!

Du kan også belønne dig selv, hvis du har udøvet en række fejlfri (så ikke nødvendigvis rentable) handler. Overvej regelmæssigt, hvad du har opnået, og hvordan du er vokset.

Det vil langsomt gøre dig til den succesrige og velstående daytrader, du altid har ønsket at være!

Fordele og ulemper ved at blive day trader

En stor fordel for at leve dit liv som en daytrader er det faktum, at du har fuld kontrol over din egen arbejdsplan. Ingen storebror ser på dig, ingen irriterende afbrydelser fra kolleger eller din vejleder og fuld frihed til at tage dine beslutninger. Når du føler dig stresset, kan du tage en pause, og når du er ivrig efter at arbejde, kan du fortsætte så længe du vil. Faktisk er din fantasi den eneste tilgængelige hindring, når du lever en daytrader´s liv.

Ikke mindre har en daytrader´s liv også nogle svage punkter. Day trading er et ganske stressende job. Kan du håndtere dine numre, der går ind i den røde zone, mens du ved, at det er dine penge, og er du stærk nok til at afslutte dine tab og fortsætte din fortjeneste?

Det er også en skam, at du går glip af charmen ved et rigtigt job; tænk på det dejlige forhold og snak med dine kolleger. Heldigvis er der en bred vifte af muligheder for at bevare og endda udvide dit sociale liv uden for arbejdet. Tænk på at tilmelde dig en sportsklub eller rejse til en smuk feriedestination.

Alle kan gøre det… teoretisk set

Teoretisk set kan alle blive en daytrader. Når alt kommer til alt handler om at købe og sælge finansielle værdipapirer, hvor de eneste ting du har brug for er en computer og to hænder med et anstændigt sæt fingre. Der er altid 3 muligheder: at købe, sælge eller ikke gøre noget.

På den sidstnævnte mulighed kommer man ikke til at tjener mange penge, men nogle gange kan det være den bedste beslutning at tage. Ved tilfældigt og ugrundet køb eller salg af noget har du 50% chance for at være korrekt. Men det er naturligvis ikke det, som en daytrader sigter mod, og du bliver nødt til at øge denne procentdel.

Det er vigtigt at huske, at day trading ikke er en nøjagtig videnskab. Priserne bevæger sig kontinuerligt på grund af handlinger udført af forskellige personer, hvorved disse handlinger ikke altid kan forklares rationelt. Du er også en menneskelig skuespiller, der spiller en begrænset rolle i dette spil med udbud og efterspørgsel.

Årsagen til at ikke alle tager en flyvende handel start, er fordi ikke alle spiller spillet i henhold til hans eller hendes regler. I sidste ende handler day trading om at definere dit system og systematisk følge reglerne i dit system.

Definition af dit system

For at opbygge et vellykket handels system skal du først få et par ting rigtige. Først skal du vide nøjagtigt, hvad du skal gøre: vi råder alle til at læse vores gratis kursus, der investere i CFD`er. Så snart du er bekendt med alle forskellige investerings vilkår og muligheder, er du klar til at ramme investerings vejen ved at oprette en gratis demo konto.

Når du beslutter at starte at handle, er det vigtigt at udvikle din plan. Det er op til dig at bestemme fundamentets og specifikationerne for dit system. Du kan f.eks. Vælge kortvarig eller langvarig handel, og du kan vælge mellem forskellige slags analyser. I sidste ende betyder det ikke rigtig noget, hvordan dit system passer sammen. I sidste ende handler det om at respektere dit systems regler og lære af dine fejl.

Hvad er sandsynligheden for at få succes?

Din sandsynlige succesrate kan ses fra forskellige vinkler. Når du bare fokuserer på de blotte tal, kan det se ud til, at oddsene er imod dig. Forskning har nemlig vist, at størstedelen af de begyndende handelsmænd tager tab og afslutter handelsbranchen ret hurtigt. Ikke desto mindre tjener en gruppe af mennesker, cirka 10 procent, fortjeneste.

Desuden er det også vigtigt at se på de nøjagtige tal. Mange handlende forsøger daytrading på kort sigt og opnår et lille tab. På samme tid er der succesrige day traders, som i sidste ende får millioner af dollars. Så du kan helt sikkert opnå gode resultater med daytrading, men det er ikke en hurtig-rig-hurtig ordning. Ligesom med ethvert andet job, skal du arbejde hårdt for at være en daytrader.

Derfor fortsætter vi med at gentage for nøje at overveje, om day trading er din kop te. Ud over indtægterne fra day trading skal du også tage hensyn til de såkaldte mulighed omkostninger. Hvis du skulle bruge den tid, der blev brugt på daytrading til at udføre et normalt job, ville du også få en løn. Træk derfor din løn fra den indkomst, du tjener ved dagshandel. Denne logik hjælper dig med korrekt at bestemme, om din daytrading er vellykket eller ej..

Day trader`s tankegang

Du har brug for en bestemt tankegang: lad os kalde det day trader`s tankegang. Med denne tankegang er det vigtigt at gå imod din natur. Vi er selvfølgelig programmeret til at undgå tab så meget som muligt, og at undgå tab i det daglige liv føles bare godt. Når en bil nærmer sig, forhindrer din hjerne smerter ved at sende signaler, der får dig til at stoppe ved kanten af fortovet. Desværre er disse instinktive reaktioner alt sammen gavnlig for en day trader.

Når alt kommer til alt er de mest almindelige fejl begået af de erhvervsdrivende stadig fejlen ved at holde tabene åbne for længe og lukke din fortjeneste for hurtigt. Tab holdes åbent i en længere periode, fordi erhvervsdrivende stadig håber på, at prisen stiger på et senere tidspunkt. Håb er ikke desto mindre en dårlig handelsstrategi. Når en lignende situation opstår, skal du lukke positionen, og det vil undertiden endda være klogt at åbne en ny position i den modsatte retning.

På den anden side har mange mennesker en tendens til at lukke deres fortjeneste så hurtigt som muligt for at spille det sikkert. For forestil dig hvad der ville ske, hvis prisen ville ændre sig igen, og din fortjeneste ville forsvinde i tynd luft eller endnu værre ville blive et tab. Dette er åbenlyst en irriterende situation, men så snart du har foretaget et skøn, og du forudsiger en pris, der skal stige til et bestemt niveau, er det vigtigt at holde din plads.

I sidste ende er en succesrig day trader en day trader, hvis overskud er højere end hans / hendes tab. Hvis du overholder dette princip, får du endda overskud, når du kun har ret i kun 50% af tilfældene.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!