Begynde at investere i 5 trin

Det er let at investere, så længe man ved, hvad man skal gøre. Mange websteder bruger vanskelige vilkår og forsøger at afskrække nye investorer. Vi kan ikke lide det her! Det bør i sidste ende være sjovt at investere, og vi er glade for at hjælpe dig med at begynde at investere.

På denne side vil du finde alle de oplysninger, du har brug for, før du begynder at investere. Før du kan begynde at investere, må du først gennemgå følgende trin:

  • Trin 1: beslut, hvor du vil investere.
  • Trin 2: beslut dit mål.
  • Trin 3: beslut, hvor mange penge du vil investere med.
  • Trin 4: beslut, hvad du vil investere i.
  • Trin 5: lær at investere godt ved at øve sig.

Er det en god idé at investere?

Før du gennemgår trinene, er det vigtigt at spørge sig selv om det er klogt at investere penge. Har du penge du kan gå glip af i længere tid? Og kan du leve med det, når du mister penge? Så kan du overveje at begynde at investere.

Trin 1: Hvor kan du begynde at investere?

Du investerer med en børsmægler. En børsmægler, eller såkaldt broker, er en part som f.eks. gør det muligt at købe og sælge aktier. Hvor man bedst kan begynde at investere afhænger af investeringsstil. Der er to måder, hvorpå du kan investere.

Aktiv handel

Du kan vælge at handle aktivt med aktier. Når man handler aktivt, køber og sælger man dem dagligt. På den måde kan man udnytte prisudsving fuldt ud. En god fest for aktiv handel er Plus500-platformen. Vil du åbne en gratis demo ved Plus500? Klik på knappen nedenfor at åbne en konto direkte:

Der tabes penge på 86% af CFD-detailkontiene.

Køb aktier

Nogle investorer foretrækker at købe aktier på lang sigt. Når aktiekurserne stiger, kan du tjene penge. Nogle gange får man også en del af overskuddet i form af udbytte. Som nybegynder er det klogt at vælge en billig børsmægler. På den måde kan du få et bedre afkast med det samme beløb. I eToro kan man købe aktier uden kommission. Med følgende knap kan du åbne en gratis konto med det samme:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

Trin 2: hvorfor vil du investere?

Før du begynder at investere, er det vigtigt at overveje, hvad du vil opnå. Før du begynder at handle, er det vigtigt at sætte et klart investeringsmål. Nogle foretrækker at investere i kortsigtede kursgevinster, mens andre mennesker investerer for at opbygge en behagelig pensionsalder for fremtiden.

Under alle omstændigheder er det stadig mere rentabelt at investere på længere sigt end at spare. I artiklen hvorfor du bør investere nu, vil du opdage de største fordele ved at investere.

Trin 3: hvor meget kan og vil du investere?

Når du har dit investeringsmål, er det vigtigt at afgøre, hvor mange penge du kan og ønsker at investere. Husk, at investering altid indebærer risici. Mange nybegyndere begår den fejl at investere penge, som de ikke rigtig kan gå glip af. Undgå dette ved at lave en klar plan, så I straks ved, hvor meget I kan og ønsker at investere!

Trin 4: hvad vil du investere i?

Før du begynder, er det klogt at beslutte, hvad du vil investere i. Der er jo flere muligheder.

Begynde med aktier

Aktierne er ofte de mest populære til at investere. Køb og salg af aktier kan hjælpe dig til at få en god fortjeneste. Desuden modtager de ofte en del af overskuddet i form af udbytte. Vil du vide mere om at købe aktier? Læs vores artikel om dette emne:

Investering i optioner

Optionerne er lidt mere komplicerede. Før du begynder at investere i optioner, er det klogt at få lidt viden. Med optioner kan man spekulere med en højere gearing. En løftestang gør det muligt at indtage en stor plads med et lille beløb. Man kan også spekulere på et prisfald med optioner. Vil du vide mere om optioner? Læs om emnet for flere detaljer:

Obligationer

Obligationer er perfekte for den nyomvendte investor, der ønsker at undgå risici. Obligationer er gældsværdipapirer I slutningen af løbetiden får du spørgsmålet tilbage. Derfor er prisudviklingen mindre vigtig. Vil du vide mere om investering i obligator? Læs vores artikel om dette emne:

Råstoffer eller råvarer

Handel med råstoffer kan også være meget interessant. Ædelmetaller som guld og sølv handles i vid udstrækning, især i økonomisk dårlige tider. Olie kan også være en interessant investering. Ved at investere på det rigtige tidspunkt kan man opnå gode resultater med råstoffer. Vil du vide mere om investering i råvarer? Åben vores artikel her:

Kryptoer

Ny og hip er handel med kryptovalutaer. Mange mennesker er begyndt at investere i kryptovalutaer. Kryptoer kommer med større risici. På den anden side kan prisen pludselig stige betydeligt fra den ene dag til den anden. Læs mere om det her.

Man kan også investere i de mere traditionelle valutaer. I artikelen  investering i Forex, kan du finde ud af, hvordan det fungerer.

Overvej følgende risici

Hver type investering indebærer forskellige risici. Det er derfor vigtigt at tænke på dig selv, hvad din risikoprofil er. Hvilke risici er du villig til at tage? Hvordan undgår man søvnløse nætter? For eksempel vil personer med lav risikovillighed vælge obligationer, mens højrisiko investorerne vil vælge kryptovalutaer.

Trin 5: lære at investere godt

Det er ikke vanskeligt at begynde at investere. Men at få et godt udbytte af at investere kan være meget mere udfordrende! Det er derfor nødvendigt at øve sig først, så jeg forstår, hvad der påvirker aktiekurserne. Du kan bruge en gratis demo-konto til det. Med en demo konto kan du som tigger prøve mulighederne fuldstændig uden risiko.

Har du lyst til at åbne en gratis demo med det samme? Ved at bruge knappen nedenfor kan man sammenligne de forskellige handelsdemoer! Det er et must, når man skal investere for første gang.

Hvorfor skal du begynde at investere nu?

I dag er det perfekte tidspunkt at begynde at investere. Men hvorfor skulle du det? I denne del af artiklen drøfter vi dette kort.

Lav afkast af opsparing

For lang tid siden fik du en rimelig renter på din opsparing. Det er ikke længere tilfældet. Du er heldig, hvis du overhovedet får nogen renter. For mange opsparingskonti er renten 0%, og bankerne overvejer endda at opkræve en negativ rente i fremtiden.

Samtidig kan man se, at aktiemarkederne altid har klaret sig godt i en længere periode. Det gennemsnitlige afkast af aktierne er lige så meget som 6 til 8 procent afhængig af den periode, du gennemgår. Hvis De ønsker at opnå et højere afkast, er det bestemt tilrådeligt at investere.

Beskyt dig mod inflation

Inflationen er den proces, hvor de produkter, man kan købe, bliver dyrere. Konsekvensen af inflationen er, at man kan købe mindre med samme beløb. Når du parkerer dine penge på en opsparingskonto, bliver dine penge langsomt mindre værdifulde.

Det er derfor klogt at investere en del af dine penge i aktier. Afkastet af aktier over en længere periode er højere end afkastet på en opsparingskonto. Det giver dig i det mindste en chance for at slå inflationen. Selvfølgelig skal du tage hensyn til, at du kan tabe (en del af) dit indskud.

Opsparing til store udgifter

Ved at investere kan man indsamle mange penge på lang sigt. Du kan for eksempel bruge pengene til at trække sig tilbage, eller du kan købe et pænt hus. Det er hurtigere at investere, især når man bruger sammensætningen.

Når du bruger sammensætning, geninvesterer du det afkast, du får med dine investeringer. Du vil få renter af renter. På den måde vokser dine aktiver eksponentielt på lang sigt!

Sjov og tilgængelig!

Personligt investerer jeg også, fordi jeg kan lide det. Det er meget mere interessant at følge nyhederne, når De ved, at De også er medejer af nogle af de nævnte virksomheder. Investering er også meget lærerig, og som nybegynder er jeg sikker på, at I vil lære nye ting.

Med fremkomsten af online børsmæglere er investeringer også meget mere tilgængelige i dag. Man behøver ikke betale et højt transaktionsgebyr, og man kan allerede købe et lager med klikket på en mus. Hvis der nogensinde var en god tid til at begynde at investere, er det i dag!

Uundværlige tips til begynder investoren

Begyndere investorer begår nogle gange fejl. Online børsmæglere tilbyder brugervenlig software, der gør det muligt for dig at handle med velkendte aktier i løbet af få minutter. Men kun få begyndere ved hvordan man får et godt resultat. Hvordan kan man som nybegynder sikre sig at man ikke mister alle sine penge?

Det er vigtigt at sprede dine investeringer

Det er især vigtigt at sprede investeringerne tilstrækkeligt. Tag ikke alle dine penge på én aktie. For eksempel satte mange nybegyndere alle deres penge i Bitcoin. Det er meget risikabelt. Ved at sprede dine penge på tværs af forskellige investeringsprodukter som aktier og obligationer, reducerer du allerede risikoen. Efterfølgende er det klogt at investere i virksomheder fra forskellige sektorer for at forbedre resultaterne endnu mere.

Vær forsigtig

Mange begyndere er ikke forsigtige. For eksempel satte de straks alle deres penge i én investering. Andre begyndere investorer investerer penge, som de ikke rigtig kan gå glip af. Det kan føre til negative følelser der skader dine investeringer. Det er derfor vigtigt at begynde med forsigtighed. Begynd med et lille beløb på 1000 eller om nødvendigt 100 og først udvikle en fornemmelse for markedet.

Begræns dine omkostninger

Mange nybegyndere undervurderer omkostningernes betydning. Når man investerer med en dyr fest, er chancerne for succes meget lavere. Det er derfor sjældent en god idé at åbne en investeringskonto i banken. En omkostnings forskel på en halv procent kan koste tusindvis af euro over en længere periode.

Er du nysgerrig, hvor du kan investere billigt? I denne artikel viser vi de billigste mæglere at investere med:

Investere i ting, du forstår

Nogle begyndere begår den fejl at investere i produkter, som de endnu ikke fuldt ud forstår. Det er imidlertid meget risikabelt. Hvis I ikke ved, hvad I gør, er der risiko for, at I mister penge. Brug derfor tid nok til at få en forståelse af det investeringsprodukt, du ønsker at investere i. På den måde undgår man at miste en stor del af sine penge på grund af manglende viden.

14 mere investerings tips?

Vil du med til en flyvende start som en nyomvendt investor? Vi har skrevet en artikel med 14 gyldne tips til start investoren. Brug knappen nedenfor og find ud af hvordan du kan forbedre dine resultater.

Hvordan fungerer investering?

Startpunktet for investering er faktisk ret enkelt: Man køber eller sælger noget for at købe eller sælge senere med henblik på at opnå profit. I de senere år har det takket være indførelsen af forskellige online børsmæglere været muligt at drage fordel af både stigende og faldende markeder.

Hvis De f.eks. mener, at BMW 's aktiekurs vil falde, fordi den Tyske forbrugertillid er faldet kraftigt, kan de beslutte at sælge BMW aktier. Vi kalder også denne shorting. Når man åbner en short position, tjener man penge, så snart prisen falder.

Det store er, at man kan tjene penge uanset markedets retning. Med denne nye måde at investere kan man kun beslutte, om man vil købe eller sælge, og hvornår. Når du åbner en position, bliver gevinster eller tab opsporet i realtid, og så snart du lukker positionen igen, vil disse gevinster eller tab blive endeligt afgjort med din saldo.

Investing_for_beginners

Genkende mønstre

I det foregående punkt havde vi allerede påpeget, at visse nyheder kan påvirke priserne på f.eks. aktier og valutapar. Det er også muligt at investere ved at genkende mønstre i pris diagrammerne. For dette har du brug for en vis indsigt, og gennem øvelse kan du hurtigt blive bedre til at genkende disse mønstre. Mange mennesker, der begynder at investere, lærer at genkende disse mønstre hurtigt og ved, hvornår det er et godt tidspunkt at åbne en position.

I sidste ende er investering det (kombinerede) udbud af udbud og efterspørgsel, hvor en vending i udviklingen betyder et skift i disse forhold. For eksempel kan en pris falde hurtigt og stige igen til en lav værdi. Til den lavere pris kan der igen findes nye købere.

Selv uden komplicerede tekniske analyser kan mønstre ofte identificeres let. Horisontale linjer, hvorigennem prisen sjældent knækker, kan findes på et hvilket som helst tidspunkt. Ved at købe og sælge på disse punkter kan man i høj grad forbedre sine investeringsresultater.

Har du lyst til at lære at investere bedre? Vi har udviklet en kurs, hvor man lærer det grundlæggende i den tekniske analyse. Med denne omfattende vejledning kan du begynde at investere i aktier! Brug knappen nedenfor for at åbne kursen.

Begynde at investere!

Det er sjovt, spændende og potentielt rentabelt at investere. Som en begynder investor bliver De nødt til at vænne Dem til nogle betingelser, men De skal ikke sættes af. Når man har foretaget nogle investeringer med en børsmægler, vil man hurtigt blive mere erfaren. Alle var en nybegynder, spørgsmålet er, hvornår du er klar til at begynde at investere?

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

14 tips der hjælper dig til at investere bedre
Aktier for dummies
At blive investor: hvordan bliver man en bedre investor?
Bull vs Bear: Hvordan hopper du ind på markedet?
Fortolkning af candlesticks
Glidende gennemsnit som en indikator
Handel med 1000 kroner
Hvad betyder investering?
Hvad betyder ponzi scheme?
Hvad er den billigste børsmægler til aktiv handel?
Hvad er det gennemsnitlige afkast af investeringer?
Hvad er et margin call, og hvordan forhindre du det?
Hvordan bliver man en succesfuld day trader?
Hvordan kan du investere under en økonomisk krise?
Hvordan kan du tjene mange penge ved at investere?
Hvordan kan jeg begynde at investere med små penge?
Hvordan kan man øve sig i at investere?
Hvorfor begynde at handle nu?
Introduktion til investering guide
Investering med et små beløb
Investering med et små budget
Lær om hvordan du investere i 3 trin
Online investering i børsen: manual for begyndere
Support & Modstand med trend & horisontale linjer
Tjen penge på aktiemarkedet