Begynde at investere i 5 trin

Det er let at investere, så længe man ved, hvad man skal gøre. Mange websteder bruger vanskelige vilkår og forsøger at afskrække nye investorer. Vi kan ikke lide det her! Det bør i sidste ende være sjovt at investere, og vi er glade for at hjælpe dig med at begynde at investere.

På denne side vil du finde alle de oplysninger, du har brug for, før du begynder at investere. Før du kan begynde at investere, må du først gennemgå følgende trin:

 • Trin 1: beslut, hvor du vil investere.
 • Trin 2: beslut dit mål.
 • Trin 3: beslut, hvor mange penge du vil investere med.
 • Trin 4: beslut, hvad du vil investere i.
 • Trin 5: lær at investere godt ved at øve sig.

Er det en god idé at investere?

Før du gennemgår trinene, er det vigtigt at spørge sig selv om det er klogt at investere penge. Har du penge du kan gå glip af i længere tid? Og kan du leve med det, når du mister penge? Så kan du overveje at begynde at investere.

Trin 1: Hvor kan du begynde at investere?

Du investerer med en børsmægler. En børsmægler, eller såkaldt broker, er en part som f.eks. gør det muligt at købe og sælge aktier. Hvor man bedst kan begynde at investere afhænger af investeringsstil. Der er to måder, hvorpå du kan investere.

Aktiv handel

Du kan vælge at handle aktivt med aktier. Når man handler aktivt, køber og sælger man dem dagligt. På den måde kan man udnytte prisudsving fuldt ud. En god fest for aktiv handel er Plus500-platformen. Vil du åbne en gratis demo ved Plus500? Klik på knappen nedenfor at åbne en konto direkte:

Der tabes penge på 82% af CFD-detailkontiene.

Køb aktier

Nogle investorer foretrækker at købe aktier på lang sigt. Når aktiekurserne stiger, kan du tjene penge. Nogle gange får man også en del af overskuddet i form af udbytte. Som nybegynder er det klogt at vælge en billig børsmægler. På den måde kan du få et bedre afkast med det samme beløb. I eToro kan man købe aktier uden kommission. Med følgende knap kan du åbne en gratis konto med det samme:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

Trin 2: hvorfor vil du investere?

Før du begynder at investere, er det vigtigt at overveje, hvad du vil opnå. Før du begynder at handle, er det vigtigt at sætte et klart investeringsmål. Nogle foretrækker at investere i kortsigtede kursgevinster, mens andre mennesker investerer for at opbygge en behagelig pensionsalder for fremtiden.

Under alle omstændigheder er det stadig mere rentabelt at investere på længere sigt end at spare. I artiklen hvorfor du bør investere nu, vil du opdage de største fordele ved at investere.

Trin 3: hvor meget kan og vil du investere?

Når du har dit investeringsmål, er det vigtigt at afgøre, hvor mange penge du kan og ønsker at investere. Husk, at investering altid indebærer risici. Mange nybegyndere begår den fejl at investere penge, som de ikke rigtig kan gå glip af. Undgå dette ved at lave en klar plan, så I straks ved, hvor meget I kan og ønsker at investere!

Trin 4: hvad vil du investere i?

Før du begynder, er det klogt at beslutte, hvad du vil investere i. Der er jo flere muligheder.

Begynde med aktier

Aktierne er ofte de mest populære til at investere. Køb og salg af aktier kan hjælpe dig til at få en god fortjeneste. Desuden modtager de ofte en del af overskuddet i form af udbytte. Vil du vide mere om at købe aktier? Læs vores artikel om dette emne:

Investering i optioner

Optionerne er lidt mere komplicerede. Før du begynder at investere i optioner, er det klogt at få lidt viden. Med optioner kan man spekulere med en højere gearing. En løftestang gør det muligt at indtage en stor plads med et lille beløb. Man kan også spekulere på et prisfald med optioner. Vil du vide mere om optioner? Læs om emnet for flere detaljer:

Obligationer

Obligationer er perfekte for den nyomvendte investor, der ønsker at undgå risici. Obligationer er gældsværdipapirer I slutningen af løbetiden får du spørgsmålet tilbage. Derfor er prisudviklingen mindre vigtig. Vil du vide mere om investering i obligator? Læs vores artikel om dette emne:

Råstoffer eller råvarer

Handel med råstoffer kan også være meget interessant. Ædelmetaller som guld og sølv handles i vid udstrækning, især i økonomisk dårlige tider. Olie kan også være en interessant investering. Ved at investere på det rigtige tidspunkt kan man opnå gode resultater med råstoffer. Vil du vide mere om investering i råvarer? Åben vores artikel her:

Kryptoer

Ny og hip er handel med kryptovalutaer. Mange mennesker er begyndt at investere i kryptovalutaer. Kryptoer kommer med større risici. På den anden side kan prisen pludselig stige betydeligt fra den ene dag til den anden. Læs mere om det her.

Man kan også investere i de mere traditionelle valutaer. I artikelen  investering i Forex, kan du finde ud af, hvordan det fungerer.

Overvej følgende risici

Hver type investering indebærer forskellige risici. Det er derfor vigtigt at tænke på dig selv, hvad din risikoprofil er. Hvilke risici er du villig til at tage? Hvordan undgår man søvnløse nætter? For eksempel vil personer med lav risikovillighed vælge obligationer, mens højrisiko investorerne vil vælge kryptovalutaer.

Trin 5: lære at investere godt

Det er ikke vanskeligt at begynde at investere. Men at få et godt udbytte af at investere kan være meget mere udfordrende! Det er derfor nødvendigt at øve sig først, så jeg forstår, hvad der påvirker aktiekurserne. Du kan bruge en gratis demo-konto til det. Med en demo konto kan du som tigger prøve mulighederne fuldstændig uden risiko.

Har du lyst til at åbne en gratis demo med det samme? Ved at bruge knappen nedenfor kan man sammenligne de forskellige handelsdemoer! Det er et must, når man skal investere for første gang.

Hvorfor skal du begynde at investere nu?

I dag er det perfekte tidspunkt at begynde at investere. Men hvorfor skulle du det? I denne del af artiklen drøfter vi dette kort.

Lav afkast af opsparing

For lang tid siden fik du en rimelig renter på din opsparing. Det er ikke længere tilfældet. Du er heldig, hvis du overhovedet får nogen renter. For mange opsparingskonti er renten 0%, og bankerne overvejer endda at opkræve en negativ rente i fremtiden.

Samtidig kan man se, at aktiemarkederne altid har klaret sig godt i en længere periode. Det gennemsnitlige afkast af aktierne er lige så meget som 6 til 8 procent afhængig af den periode, du gennemgår. Hvis De ønsker at opnå et højere afkast, er det bestemt tilrådeligt at investere.

Beskyt dig mod inflation

Inflationen er den proces, hvor de produkter, man kan købe, bliver dyrere. Konsekvensen af inflationen er, at man kan købe mindre med samme beløb. Når du parkerer dine penge på en opsparingskonto, bliver dine penge langsomt mindre værdifulde.

Det er derfor klogt at investere en del af dine penge i aktier. Afkastet af aktier over en længere periode er højere end afkastet på en opsparingskonto. Det giver dig i det mindste en chance for at slå inflationen. Selvfølgelig skal du tage hensyn til, at du kan tabe (en del af) dit indskud.

Opsparing til store udgifter

Ved at investere kan man indsamle mange penge på lang sigt. Du kan for eksempel bruge pengene til at trække sig tilbage, eller du kan købe et pænt hus. Det er hurtigere at investere, især når man bruger sammensætningen.

Når du bruger sammensætning, geninvesterer du det afkast, du får med dine investeringer. Du vil få renter af renter. På den måde vokser dine aktiver eksponentielt på lang sigt!

Sjov og tilgængelig!

Personligt investerer jeg også, fordi jeg kan lide det. Det er meget mere interessant at følge nyhederne, når De ved, at De også er medejer af nogle af de nævnte virksomheder. Investering er også meget lærerig, og som nybegynder er jeg sikker på, at I vil lære nye ting.

Med fremkomsten af online børsmæglere er investeringer også meget mere tilgængelige i dag. Man behøver ikke betale et højt transaktionsgebyr, og man kan allerede købe et lager med klikket på en mus. Hvis der nogensinde var en god tid til at begynde at investere, er det i dag!

Uundværlige tips til begynder investoren

Begyndere investorer begår nogle gange fejl. Online børsmæglere tilbyder brugervenlig software, der gør det muligt for dig at handle med velkendte aktier i løbet af få minutter. Men kun få begyndere ved hvordan man får et godt resultat. Hvordan kan man som nybegynder sikre sig at man ikke mister alle sine penge?

Det er vigtigt at sprede dine investeringer

Det er især vigtigt at sprede investeringerne tilstrækkeligt. Tag ikke alle dine penge på én aktie. For eksempel satte mange nybegyndere alle deres penge i Bitcoin. Det er meget risikabelt. Ved at sprede dine penge på tværs af forskellige investeringsprodukter som aktier og obligationer, reducerer du allerede risikoen. Efterfølgende er det klogt at investere i virksomheder fra forskellige sektorer for at forbedre resultaterne endnu mere.

Vær forsigtig

Mange begyndere er ikke forsigtige. For eksempel satte de straks alle deres penge i én investering. Andre begyndere investorer investerer penge, som de ikke rigtig kan gå glip af. Det kan føre til negative følelser der skader dine investeringer. Det er derfor vigtigt at begynde med forsigtighed. Begynd med et lille beløb på 1000 eller om nødvendigt 100 og først udvikle en fornemmelse for markedet.

Begræns dine omkostninger

Mange nybegyndere undervurderer omkostningernes betydning. Når man investerer med en dyr fest, er chancerne for succes meget lavere. Det er derfor sjældent en god idé at åbne en investeringskonto i banken. En omkostnings forskel på en halv procent kan koste tusindvis af euro over en længere periode.

Er du nysgerrig, hvor du kan investere billigt? I denne artikel viser vi de billigste mæglere at investere med:

Investere i ting, du forstår

Nogle begyndere begår den fejl at investere i produkter, som de endnu ikke fuldt ud forstår. Det er imidlertid meget risikabelt. Hvis I ikke ved, hvad I gør, er der risiko for, at I mister penge. Brug derfor tid nok til at få en forståelse af det investeringsprodukt, du ønsker at investere i. På den måde undgår man at miste en stor del af sine penge på grund af manglende viden.

14 mere investerings tips?

Vil du med til en flyvende start som en nyomvendt investor? Vi har skrevet en artikel med 14 gyldne tips til start investoren. Brug knappen nedenfor og find ud af hvordan du kan forbedre dine resultater.

Hvordan fungerer investering?

Startpunktet for investering er faktisk ret enkelt: Man køber eller sælger noget for at købe eller sælge senere med henblik på at opnå spekulere. I de senere år har det takket være indførelsen af forskellige online børsmæglere været muligt at drage fordel af både stigende og faldende markeder.

Hvis De f.eks. mener, at BMW 's aktiekurs vil falde, fordi den Tyske forbrugertillid er faldet kraftigt, kan de beslutte at sælge BMW aktier. Vi kalder også denne shorting. Når man åbner en short position, tjener man penge, så snart prisen falder.

Det store er, at man kan tjene penge uanset markedets retning. Med denne nye måde at investere kan man kun beslutte, om man vil købe eller sælge, og hvornår. Når du åbner en position, bliver gevinster eller tab opsporet i realtid, og så snart du lukker positionen igen, vil disse gevinster eller tab blive endeligt afgjort med din saldo.

Investing_for_beginners

Genkende mønstre

I det foregående punkt havde vi allerede påpeget, at visse nyheder kan påvirke priserne på f.eks. aktier og valutapar. Det er også muligt at investere ved at genkende mønstre i pris diagrammerne. For dette har du brug for en vis indsigt, og gennem øvelse kan du hurtigt blive bedre til at genkende disse mønstre. Mange mennesker, der begynder at investere, lærer at genkende disse mønstre hurtigt og ved, hvornår det er et godt tidspunkt at åbne en position.

I sidste ende er investering det (kombinerede) udbud af udbud og efterspørgsel, hvor en vending i udviklingen betyder et skift i disse forhold. For eksempel kan en pris falde hurtigt og stige igen til en lav værdi. Til den lavere pris kan der igen findes nye købere.

Selv uden komplicerede tekniske analyser kan mønstre ofte identificeres let. Horisontale linjer, hvorigennem prisen sjældent knækker, kan findes på et hvilket som helst tidspunkt. Ved at købe og sælge på disse punkter kan man i høj grad forbedre sine investeringsresultater.

Har du lyst til at lære at investere bedre? Vi har udviklet en kurs, hvor man lærer det grundlæggende i den tekniske analyse. Med denne omfattende vejledning kan du begynde at investere i aktier! Brug knappen nedenfor for at åbne kursen.

Begynde at investere!

Det er sjovt, spændende og potentielt rentabelt at investere. Som en begynder investor bliver De nødt til at vænne Dem til nogle betingelser, men De skal ikke sættes af. Når man har foretaget nogle investeringer med en børsmægler, vil man hurtigt blive mere erfaren. Alle var en nybegynder, spørgsmålet er, hvornår du er klar til at begynde at investere?

Tip: prøv at handle gratis med en demo!

Aktier for dummies
At blive investor: hvordan bliver man en bedre investor?
Begynde handel med en gratis demo!
Bull vs Bear: Hvordan hopper du ind på markedet?
Få erfaring på aktiemarkedet
Fortolkning af candlesticks
Glidende gennemsnit som en indikator
Handel med 1000 kroner
Hvad betyder investering?
Hvad er den billigste børsmægler til aktiv handel?
Hvordan bliver man en daytrader?
Hvordan kan du investere under en økonomisk krise?
Hvordan kan du tjene mange penge ved at investere?
Hvordan kan jeg begynde at investere med små penge?
Hvordan kan man øve sig i at investere?
Hvorfor begynde at handle nu?
Introduktion til investering guide
Investering med et små beløb
Investering med et små budget
Lær om hvordan du investere i 3 trin
Online investering i børsen: manual for begyndere

Bull vs Bear: Hvordan hopper du ind på markedet?

Når folk investerer, taler folk ofte om bulls og bears. I denne artikel ser vi på, hvad de mener med store og tågede aktiemarkeder og analyserer, hvordan man hopper ind i tyrene og tåler markedet!

Hvad betyder en bull marked?

En bull(tyr) er selvfølgelig et velkendt dyr, men ud over et dyr er det også kendt som Wall Street. Hvis du besøger Wall Street, kan du se en statue af en tyr. Når vi taler om et bull marked, taler vi om et marked, hvor priserne hovedsagelig stiger. Så vi taler om en positiv markedsstemning, hvor aktiekurserne fortsat stiger.

Mange forveksler en bull market og en bear market. Man kan huske et bull marked ved at huske at tyrens horn peger opad.

bullish market

Hvad betyder en bearish marked?

Et bear marked er det modsatte af bull marked er mange investorers mareridt. Når der er et bear marked, er der en fremherskende negativ markedsfølelse. Derefter falder aktiekurserne. Man kan huske bear marked ved at huske, at en bjørnens kløer peger nedad, når den angriber. På Wall Street kan man ikke finde en bjørn. Sandsynligvis vil investorerne ikke se deres frygt for ofte.

bearish market

Hvordan kan du tjene penge på et bullish market?

Når der er et bullish marked er der et højt tillid blandt investorer. De mennesker, der deltager i et sådant marked, kaldes også flokken. Dette er nøjagtigt den mest fornuftige strategi på et bull marked: følg trenden. En bull market er et godt tidspunkt at købe aktier.

Det er meget vigtigt at forblive skarp på en bull market; efter hver top er der en bund. Som vi så i 2008, kan aktierne falde kraftigt, og den deraf følgende nedadgående tendens kan vare i lang tid. Når aktiekurserne begynder at falde, kan det være klogt at sælge dine aktier igen.

Hvordan kan du tjene penge på et bearish market?

På et bear marked er der en periode, hvor aktiekurserne falder kraftigt. Investorerne er generelt meget pessimistiske med hensyn til fremtiden. Mange investorer mener at et bear marked er årsag til panik; med alle de faldende aktiekurser er der ingen penge at tjene!

Intet kunne være længere væk fra sandheden; det er muligt at short sell. Når priserne falder kraftigt, er det klogt at bruge denne kraftfulde mulighed. Når du åbner en short position, tjener du penge, så snart priserne på aktier falder. Takket være denne moderne mulighed, som du kan bruge hos online børsmæglere, kan du tjene penge på at investere i et bull marked såvel som på et bear marked.

Du kan også bruge specielle derivater til at åbne en position på en faldende aktiekurs. Kendte derivater, som du kan reagere på et bearish marked med:

Hvor længe varer et bullish eller bearish marked?

Dette afhænger i høj grad af, hvilken form for aktier der er tale om. Nogle aktier er mindre flygtige. Disse aktier er ofte ikke særlig spændende: De kan somme tider fortsætte med at stige i op til ti eller tyve år. Afkastet er ikke ekstremt, men meget stabilt.

På den anden ekstreme side finder du stærkt cykliske bullish og bearish markeder. Disse aktier kan vise enorme stigninger eller fald i en periode på få uger til år. Dette kan også ses på Bitcoin markedet, hvor prisen på kryptovaluta kunne stige eller falde med helt op til 10%.

Mere om bullish markeder

Har du lyst til at vide mere om bullish markeder? I dette afsnit lærer du alt hvad du behøver at vide om bullish markeder!

Hvad er årsagen til et bullish marked?

Der er flere faktorer, der kan bidrage til skabelsen af et bullish marked. Du kan ofte genkende et bullish marked ved at:

 • Et fald i ledigheden
 • En stigning i den disponible indkomst
 • Højere rentabilitet for virksomheden
 • En stærk tillid til aktiemarkederne
 • En stigning i IPO’er

Hvad er den bedste måde at investere i et bullish marked?

Der er flere måder at investere i et bullish marked. Køb og beholdning af aktier kan være en god strategi. Optimismen på markedet sikrer, at aktiekurserne stiger kraftigt.

En lidt mere risikabel strategi er at købe yderligere aktier, når priserne fortsætter med at stige. Du bestemmer derefter på forhånd, hvor mange ekstra aktier du køber med hver procentdel af prisstigninger.

Det kan også være smart at købe aktier i de optrækkelige ting. Selv på et bullish markeret vil prisen falde i mellem. Du kan svare på dette ved at placere ordrer i netop de korte fald. Ved hjælp af en teknisk analyse kan du finde det bedste tidspunkt ved at købe.

Du kan også gå til fuld sving handel. Det er en måde at handle på, hvor man bestiller både stigende og faldende markeder. Det er den mest risikable strategi, men den, hvor man bedst kan reagere på både faldende og stigende tendenser. Vil du prøve denne måde at investere på? På online børsmæglere kan man prøve denne handelsmetode gratis med en demo:

Hvad er et velkendt bull market?

Et godt eksempel på et nyligt bullish marked er dotcom situationen i 2000. Priserne på forskellige teknologiske aktier steg enormt under indflydelse af gode nyheder og høje forventninger. Nu ved vi, at dette ikke sluttede godt.

dot com bullish market

Mere om bearish markets

Vil du vide mere om bearish markeder? I dette afsnit finder du alt hvad du behøver at vide om bearish markeder!

Hvad er årsagen til et bearish marked?

Årsagerne kan variere, men ofte skyldes et bearish marked en økonomisk afmatning. Du kan genkende et bearish marked ved at:

 • Et fald i beskæftigelsen
 • En fald i den disponible indkomst
 • Lavere rentabilitet for virksomheder

Indgreb fra regeringer kan også forårsage et bearish marked. Regeringen kan øge skatten på aktier eller virksomheder, hvilket sænker virksomhedernes rentabilitet.

Hvilke faser findes der?

Et bearish marked opstår ofte ikke natten over. I starten er der en fase med høj tillid og høje aktiekurser.

Så kommer flere og flere negative nyheder ud, hvilket får aktiekurserne til at falde kraftigt. Panik rammer, og investorernes tillid falder.

Når priserne er faldet kraftigt, er der investorer, der træder ind igen. De ser aktierne som gode tilbud. Priserne vil stadig falde i starten, men mindre hårde. Til sidst vender det bearish marked tilbage til et bullish marked, hvor priserne stiger igen.

Er bear markeder gode startmomenter?

Det vanskelige ved et bear marked er, at det er meget vanskeligt at estimere, hvornår det er bedst at komme ind. Dette skyldes, at det næsten er umuligt at estimere bunden nøjagtigt. Et bear marked tager ofte flere år, og priserne på aktier kan let falde 50-60%.

En midlertidig korrektion er ofte et bedre tidspunkt at komme ind. Korrektioner er midlertidige fald i et stigende marked.

Du kan svare på et bearish marked ved at anvende gennemsnitsprisen for dollar. Med denne strategi køber du aktier med jævne mellemrum. Dette forhindrer dig i at investere en stor sum penge på det forkerte tidspunkt på én gang.

Hvad betyder investering?

Hvad betyder investering? Investering er at købe noget med forventning om, at det vil være mere værd senere. Det kan fx. være en aktie i en virksomhed. Der er dog mange flere muligheder og former for investeringer, end du først ville tro.

Hvad er formålet med at investere?

Formålet med at investere er naturligvis at tjene penge. I den traditionelle investeringsform ville du tjene penge, når prisen på en aktie stiger. Når du holder fast i en aktie i en længere periode, kan du opnå et positivt resultat.

I dag er det også muligt at tjene penge, når priserne falder. Denne mulighed er naturligvis meget attraktiv, når det ikke går så godt med økonomien. Når du vurdere, at prisen på en aktie vil falde, kan du åbne en short position.

What is investing

Hvad kan du investere i?

Når du tænker over spørgsmålet om, hvad investering er, kommer du også til spørgsmålet om, hvad du kan investere i. Et bedre spørgsmål kan være, hvad du ikke kan investere i. Det er trods alt muligt at investere i næsten alt via internettet. Tænk på grise, men også for eksempel kunst. Ikke mindre er der et par vigtige kategorier:

 • Aktier: du handler derefter med en virksomheds børsværdi.
 • Obligationer: du handler lån udstedt af virksomheder eller regeringer.
 • Råvarer: du kan investere i guld og sølv blandt andre.
 • Forex: her handler du i valutaer som pundet mod dollaren.
 • Optioner: du køber optionen på at købe eller sælge en aktie mod en fast pris.
 • Derivater: mere komplicerede konstruktioner, som du også kan åbne short positioner med.
 • Kryptovaluta: du kan handle i digitale valutaer som Bitcoin.

Hvordan kan du investere godt?

Investering er mere end bare spil. Alligevel kan du aldrig forudsige aktiemarkedet med sikkerhed. Ved at øve kan du dog blive praktisk ved det. Især på kort sigt kan visse mønstre analyseres og forudsiges, hvilket gør det muligt at tjene til livets ophold som en professionel trader På lang sigt bliver virksomhedens kernedata vigtige. Det er derefter vigtigt at foretage en mere omfattende analyse af virksomheden.

Bemærk, at prisen på et værdipapir aldrig kan bestemmes med sikkerhed: invester derfor kun med penge, som du ikke umiddelbart har brug for.

5 grunde til at investere

 • Investering kan give dig et bedre resultat end at spare.
 • Med investering kan du også satse på en faldende pris.
 • Du kan selv bestemme, hvor meget du vil investere.
 • Du kan prøve at investere for gratis med en demo.
 • Investering er spændende og lærerigt!

Hvorfor investere folk?

Vi ved nu, hvad investering er, og hvad du kan investere i. Men hvorfor beslutter folk at investere? Det er velkendt, at investering indebærer risici, og folk kan lide at se penge vokse, men helst med en begrænset risiko. Alligevel beslutter mange mennesker at investere i sidste ende. Er de ikke bange for at miste deres penge?

Sandsynligvis er alternativet dog ikke særlig attraktivt. Under påvirkning af inflation og lave opsparings rente giver det et negativt afkast at sætte dine penge på banken. Dette mens investeringer viser et godt afkast på længere sigt. Det er derfor ikke overraskende, at flere og flere mennesker forsøger at investere. Nogle mennesker gør det selv, og andre indkalder en investeringsfond eller rådgiver.

Investere dig selv?

Nu hvor du ved, hvad investering betyder, og hvorfor folk gør det, kan du afgøre, om det også er noget for dig. Tør du handle med aktiemarkederne? Din risiko kan være højere, men dit potentielle afkast er også meget højere …

Hvis du vil investere selv, har du brug for en konto hos en online børsmægler, eller såkaldt broker. En børsmægler er en part, der gør det muligt at handle med for eksempel aktier. Vi har lavet et klart overblik over de bedste børsmæglere. Brug knappen herunder til straks at sammenligne de bedste børsmæglere med hinanden:

Specifikke spørgsmål om investering

Du kan investere i alle slags værdipapirer: I denne del af artiklen går vi mere ind på de forskellige investerings muligheder.

Hvad betyder investering i aktier?

Når du investere i aktier, køber du faktisk en del af et selskab. Virksomheder udsteder aktier for at tiltrække penge uden at skulle låne dem. De sælger derefter en del af ejerskabet af virksomheden: Når du køber aktier, bliver du ejer af en lille del af virksomheden.

Der er to måder, hvorpå du kan tjene penge, når du investere i aktier:

 • Kursgevinst: du får en kursgevinst, når aktiekursen stiger.
 • Udbytte: aktier fordeler nogle gange en del af overskuddet i form af udbytte.

I gennemsnit kan du opnå et årligt afkast på syv til otte procent af investeringer i aktier. Dette er dog ikke en garanti: Hvis du vælger en stærk aktie, kan du nogle gange opnå snesevis af afkast, mens du med en svag aktie kan miste mange penge.

Har du lyst til at vide, hvordan investering i aktier fungerer mere detaljeret? Læs derefter vores guide til køb og salg af aktier med det samme.

investment explanation

Hvad betyder investering i obligationer?

En anden form for investering er investering i obligationer. Når du investerer i obligationer, investerer du i lån udstedt af virksomheder eller regeringer. Der er to måder at tjene penge på med obligationer:

 • Prisstigning: prisen på en obligation kan stige.
 • Renter: du modtager renter på din obligation på årsbasis.

Investering i obligationer betaler sig særligt godt, når renten er høj. Det årlige afkast af din obligation vil derefter være højt. Brug knappen herunder for at få flere oplysninger om investering i obligationer:

Hvad betyder at investere i investeringsfonde?

En populær måde at investere på er at investere i en investeringsfond. En investeringsforening investere dine penge på dine vegne. Så du behøver ikke selv at bestemme, hvordan dine penge investeres. Der er to typer investeringsfonde:

 • Indeksfonde: disse midler følger et indeks og kaldes også passive.
 • Aktive investeringsfonde: disse fonde forsøger aktivt at slå markedet.

Det lykkes sjældent for aktive investeringsfonde at slå markedet. De opkræver stadig højere transaktionsomkostninger, hvilket ofte gør det uattraktivt at investere i disse midler. For de fleste er det derfor også klogere at investere i en indeksfond. Du kan læse mere om indeksfonde i vores artikel om emnet:

Hvad betyder at investere i CFD’er?

En anden, moderne investerings metode er CFD handel. Når du investerer i CFD’er, investerer du i ændringer i prisen på det underliggende aktiv. Med CFD’er køber du ikke en aktie: i stedet køber du kun en kontrakt på stigning eller fald i en aktie. CFD’er giver dig mulighed for at spekulere i små prisændringer og reagere på både stigende og faldende markeder. Vil du vide mere om at investere i CFD’er? Læs vores guide om emnet:

Hvad betyder at investere i fast ejendom?

Når du har lidt mere kapital til rådighed, kan det også være attraktivt at investere i fast ejendom. Ejendomme findes i mange former og størrelser: du kan investere i huse, men også i kontor bygninger. Med fast ejendom kan du opnå et positivt afkast på to måder:

 • Prisstigning: ejendommens pris kan stige i værdi.
 • Leje: du kan leje din ejendom ud for en månedlig indkomst..

Investeringer i fast ejendom betragtes som mere sikre end investeringer i aktier. Fast ejendom, især i en god beliggenhed, mister ikke bare sin værdi. Vil du vide, hvordan du selv investerer i fast ejendom? Læs derefter vores special om emnet:

Hvad investerer i optioner?

Investering i optioner kan være interessant for den smarte, aktive investor. Optioner giver dig ret til at købe eller sælge en aktie til en bestemt pris. Hvis prisen så bevæger sig i den rigtige retning, kan du opnå et godt afkast.

Det er også muligt at skrive indstillinger: du modtager en præmie for dette. At skrive muligheder kan være meget risikabelt. Vil du vide mere om at investere i optioner? Læs derefter vores artikel om dette emne:

Hvordan kan du tjene penge på børsen?

Alle kan tjene penge på aktiemarkedet! Dette gøres normalt ved at opnå en prisforøgelse. Gennem samspillet mellem udbud og efterspørgsel ser du, at aktiekurserne ændres regelmæssigt. Vil du vide, hvordan du selv kan tjene penge på aktiemarkedet? Læs derefter vores artikel om dette emne med det samme:

what is investing exactly

Hvad er forskellen mellem at investere og at spekulere?

Spekulation er virkelig fokuseret på den korte bane: Du holder derefter en stilling i timer eller dage med det formål at opnå en hurtig prisforøgelse. Når man investere, lægges der ofte vægt på positioner, der besættes i en længere periode.

Hvad er vigtige grundregler for investering?

Når du investerer, er det vigtigt at huske, at risiko og afkast er uløseligt forbundet. At tage højere risici belønnes derfor: men du skal sørge for, at du ikke mister hele din kapital ved at begå en dum fejl. Det er også vigtigt at huske, at chancen for succes med investeringer stiger, når din investeringshorisont er længere. Du får derefter mere tid til at vente på et opsving, når priserne er et stykke tid imod dig.

Hvad betyder en investering?

Med en investering sætter du penge i et værdipapir som en aktie eller en obligation. Formålet med en investering er at opnå en økonomisk fordel i fremtiden. Du bytter faktisk din bestemte kapital til en usikker indkomst i fremtiden.

Vi kalder ofte ikke sparere for investorer: alligevel falder begge grupper faktisk under samme overskrift. Du konverterer jo penge til en mulig fremtidig gevinst, og du risikerer at gøre det. Du løber også en lille, men ubetydelig risiko på din opsparingskonto. Banken kan gå konkurs, og du løber også en inflation risiko: Dine penge vil da være mindre værd, fordi priserne på produkter i et land stiger.

Hvilke typer investorer findes?

Der er forskellige typer investorer på børser. Den private investor er en investor, der investere for sig selv. Institutionelle investorer er store organer, der forvalter store mængder aktiver: eksempler omfatter pensionskasser og forsikringsselskaber. Institutionelle investorer har stor indflydelse på aktiekurserne. Virksomheder er også aktive på markedet og bruger derivater til at afdække deres risici.

Hvilken type investor findes der?

Økonomiske investorer: den økonomiske investor eller trader ser hovedsageligt på kortsigtede makroøkonomiske forventninger. Når det går godt med økonomien, køber de yderligere aktier.

Automatiske investorer: de automatiske investorer køber automatisk kurve af aktier og obligationer ved hjælp af en indeksfond.

Tekniske investorer: tekniske investorer bruger teknisk analyse at forudsige fremtidige priser.

Vækst investorer: vækst investorer investerer i aktier på grundlag af forventet vækst i fremtiden. Lovende, men stadig tabsgivende virksomheder er interessante for vækst investoren.

Værdi investorer: værdi investorer investerer i virksomheder ved at se på, hvordan virksomheden klarer sig nu. En velkendt værdi investor er Warren Buffett.

Alternativ investering: der er også mange alternative investeringsformer. Du kan investere i næsten alt, fra vin til kunst og fra træ til havgående fartøjer.

Hvad er fordelene ved at investere?

Højt forventet afkast: det gennemsnitlige afkast på aktier er mellem 7 og 8 procent. Det er meget højere end afkastet af din opsparing!

Afkast over afkast: din kapital kan vokse eksponentielt, fordi du også får et nyt afkast over dit afkast.

Udbytte: du får ofte udbytte på aktier. Ved at investere i aktier kan du opbygge en pæn indkomst.

Omskiftelig: når du handler på børsen, kan du sælge de investeringer, du køber.

Hvad er ulemperne ved at investere?

Risici: investering indebærer de nødvendige risici. Hvis du er uheldig, kan en virksomhed endda gå konkurs: du mister derefter hele din investering.

Viden og tid: god investering tager viden og tid. Desværre er det ikke muligt at blive rig uden at gøre noget.

Kan du miste alle dine penge ved at investere?

Hvis du tager overdrevne risici, kan du miste alle dine penge ved at investere. Dette kan ske, når du lægger alle dine penge i et selskab, eller når du bruger risikable derivater. Hvis dine investeringer er tilstrækkeligt spredt over forskellige kategorier, er chancen for at miste det fulde beløb på din investeringskonto heldigvis minimal.

Hvad betyder at investerer nu?

På spørgsmålet ‘hvad betyder at investere’ kan vi give et simpelt svar: køb og/eller salg af værdipapirer for at tjene penge. Investering er en interessant måde at få et højere afkast på din opsparing. I dag er det muligt for alle at investere. Det er dog vigtigt at lave en god plan, før du hopper ud i den dybe ende.

Online investering i børsen: manual for begyndere

Med fremkomsten af internettet er online investering blevet mere tilgængelig end nogensinde. For mange nye investorer kan det nogle gange være svært at se træet til træerne. Med denne vejledning vil vi gerne hjælpe dig på vej i online investeringens verden: før du ved af det, køber du din første aktie.

Hvordan fungerer online investering?

Online investering er meget tilgængelig i dag: Når du har åbnet en investeringskonto, kan du åbne flere investeringer med et klik med musen. For eksempel kan du købe aktier eller deltage i en investeringsfond. Du kan vælge at spekulere eller købe aktier på lang sigt. Vi diskutere kort de bedste parter at investere med på børsen!

Hvordan kan du aktivt handle online?

Nogle mennesker vil gerne investere aktivt på internettet: du spekulere i pris stigninger og fald på kort sigt. Et godt sted til at spekulere i på kort sigt er eToro. eToro CFD’er giver dig mulighed for at åbne positioner på både stigende og faldende priser. Har du lyst til at prøve at handle online med eToro gratis med en demo? Brug derefter knappen til øjeblikkeligt at åbne en gratis ubegrænset demo:

Hvad er de bedste børsmæglere til at investere online?

Har du lyst til at investere dine penge på lang sigt, og leder du efter en god børsmægler? I så fald har du brug for en konto hos en børsmægler, eller såkaldt broker. En børsmægler er en part, der køber aktier og andre investeringsprodukter på dine vegne. Vi har angivet de bedste muligheder for dig:

Mulighed 1: online broker DEGIRO

For mange mennesker er DEGIRO den bedste løsning. Med DEGIRO betaler du lave transactions omkostninger, når du køber aktier: disse omkostninger udgør 1,75 £ + 0,014% i forhold til aktier. Hvis du foretrækker at investere i en fond, er der mange fonde, som du slet ikke betaler transactions omkostninger for. Brug knappen til at prøve at investere med DEGIRO:

Mulighed 2: eToro

eToro er en pålidelig online børsmægler, når du selv vil købe og sælge aktier med mindre penge. Hos eToro betaler du absolut ingen kommission, hvilket betyder, at du kan opnå gode resultater selv med et relativt lille beløb. Brug knappen herunder til at åbne en konto hos denne børsmægler:

Hvad skal du være opmærksom på, når du vil investere online?

Hvis du vil investere online, er det klogt at tage følgende i betragtning.

Din investerings oplevelse

Ikke alle har en masse investerings erfaring. Når du investerer i en fond eller ETF, har du ikke brug for meget erfaring. Hvis du foretrækker at handle aktivt selv, er det vigtigt først at undersøge markederne tilstrækkeligt. Hvis du selv skal investere, har du brug for lidt mere erfaring.

Omkostninger

Det er vigtigt at være opmærksom på omkostninger. Mange nye investorer lader sig friste af deres banker til at investere penge til høje renter. Det er en skam! Når du vælger den rigtige mægler, betaler du ofte lave transaktionsgebyrer. Mange passive fonde opkræver også lave gebyrer: tænk f.eks. På 0,2% på årsbasis.

Fordeling

Når du investere online, er det klogt at sprede dine risici så meget som muligt. Det kan bestemt være sjovt at investere online selv. Læg dog ikke alle dine penge i dine investeringer: vælg f.eks. At investere en del af dine penge i en fond. På denne måde undgår du at tabe et stort beløb, hvis en type investering ikke fungerer godt.

Reduktion af risici

Det kan være smart at reducere din risiko på et tidspunkt. Når du stadig er ung, kan du tage de nødvendige risici: når markederne kollapser, har du nok tid til at vente på genopretning. Når din pensionering eller et andet slutmål nærmer sig, har du mindre tid til at vente på bedring. Lav derfor en klar plan og overvej, hvor stor risiko du vil tage på forskellige punkter.

online investing

Hvordan opnår du gode resultater med online investering?

For mange mennesker begynder at investere online med forventning om at blive rige. Dette er ikke den rigtige tankegang: det lyder måske kedeligt, men en god investor forbereder sig også godt. For eksempel er det vigtigt først at tænke over, hvilken slags investerings produkter du vil investere i:

 • Aktier: du bliver derefter medejer af en virksomhed.
 • CFD’er: du spekulerer derefter aktivt i prisudviklingen på værdipapirer.
 • ETF’er: en anden part investerer dine penge i f.eks. Et indeks.

Når du har besluttet, hvilken type investerings produkt du vil investere i, skal du stadig vælge en god online børsmægler. I vores oversigt over bedst børsmæglere, kan du straks finde ud af, hvilke parter der giver dig de bedste resultater.

Inden du begynder at investere med rigtige penge, er det klogt at øve med en demo først. På denne måde vil du opdage, om du kan opnå gode resultater med online handel med for eksempel aktier. Vi har mistet de bedste demoer for dig, så du kan komme i gang med det samme:

Når du har åbnet en demo, er det vigtigt at designe en god plan. I denne plan bestemmer du, hvornår det er smart at købe eller sælge bestemte aktier. Sæt regler og arbejder mod et bestemt mål. En smart og succesrig investor er en investor, der ved, hvad han eller hun gør.

Du kan investere online med så lidt som 100 pund!

Mange mennesker venter på at investere, fordi de tror, at det ikke kan være rentabelt med en lille sum penge. Det er ærgerligt: Når du starter tidligt, har du mere tid til at dyrke dine aktiver. Derfor kan det i mange tilfælde være smart at investere lidt hver måned. Vil du gerne vide, hvordan du kan investere med en lille mængde på 100 pund? Læs derefter vores artikel om at investere med 100 pund:

successful online investing

Hvad er risikoen ved at investere online?

Investering online er bestemt ikke uden risici. Især når du ikke aner, hvad du laver, kan du miste mange penge. Aktiemarkedet bevæger sig konstant op og ned, og du skal slutte fred med dette. Hvis du begynder at investere med den overbevisning, at du altid vil tjene penge, så vil du blive skuffet. Denne slags ‘forkerte’ overbevisning kan endda påvirke dine investerings resultater negativt.

Tænk derfor først over de risici, du er parat til at tage. Hvis du foretrækker at investere i relativt sikre investeringsprodukter, vil dit potentielle afkast også være lavt. Hvis du ikke har noget imod (potentiel) at miste mange penge, kan du også investere i mere risikable produkter. Med derivater kan du i nogle tilfælde miste det samlede beløb på din konto med kun en investering.

Investerings produkter med en relativt lav risiko er (stats) obligationer, opsparingskonti og pengemarkedsfonde. Hvis du er glad for at tage lidt mere risiko, kan du investere i aktier, indeksfonde, ETF’er og virksomhedsobligationer. Dit afkast er derefter mellem tre og otte procent, men du kan også tabe meget mere. Vil du virkelig opnå et højt afkast? I så fald kan du handle med fast ejendom, råvarer, øre-aktier, obligationer med høj rente og kryptovaluta.

Hvad kan du investere i online?

Aktier: køb og salg af aktier er stadig den mest populære investering. Når du køb en aktie, du bliver medejer af den virksomhed. Nogle virksomheder fordeler også en del af overskuddet i gode tider: Du modtager derefter et udbytte.

Gensidige fonde: investeringsfonde findes i alle former og størrelser. Fonde kan fx investere i aktier, obligationer og fast ejendom. Investeringsfonde forsøger ofte at slå markedet: ikke alle lykkes! Derfor bør du først finde ud af, hvordan den fond, du vil investere i, klarer sig.

Indeksfond: en indeksfond forsøger ikke at slå markedet, men følger det så tæt som muligt. For eksempel kan du investere i en indeksfond, der sporer FTSE. Transaktionsomkostningerne på en indeksfond er normalt meget lavere.

Target dato fonde: dette er en særlig type indeksfond, hvor sammensætningen justeres, når du bliver ældre. Du angiver selv en måldato, som du planlægger at afslutte. Når denne dato kommer til syne, sælges flere og mere risikable investeringer for at skifte til mindre risikable muligheder.

ETF: en ETF ligner en investeringsfond eller indeksfond. En stor fordel ved en ETF er, at du let kan handle dem, ligesom aktier. Dette giver dig mulighed for at komme hurtigere ind og ud.

Obligationer: virksomheder og regeringer bruger obligationer til at låne penge.Når du køber en obligation, får du en årlig rente på den. Prisen på en obligation kan også svinge i mellemtiden under påvirkning af renter.

Derivater: Du kan også investere online ved at bruge et derivat. Eksempler på derivater er CFDer, optioner og futures. Det er de mere spekulative investerings produkter.

Gør og gør ikke ting ved at investere online selv

Når du gør det rigtigt, er investering en af de smarteste og klogeste ting, du kan gøre. For at opnå de bedste resultater er det imidlertid vigtigt at træffe de rigtige beslutninger.

Gør: investere i det, du forstår

Invester kun i produkter, som du forstår. Køb ikke aktier i et selskab, som du ikke forstår, og invester ikke i komplekse investerings produkter, som du ikke forstår. Hold det enkelt: på denne måde opnår du hurtigt de bedste investeringsresultater.

Gør: Spread dine investeringer

Sats ikke alle dine penge på den samme hest: Ved at sprede dine investeringer undgår du at miste en stor del af din investering, fordi et selskab ikke klarer sig så godt, som det burde.

Gør ikke: ikke få panik

Mange begyndere får panik, når det går galt et stykke tid. En god investor ved, at det netop er en tid til at gribe muligheder: Når aktiemarkederne falder, kan du kigge efter gode tilbud. Fokuser derfor ikke på det kortsigtede resultat: den langsigtede horisont er meget vigtigere.

Gør ikke: invester med penge, du ikke kan miste

At investere online med penge, du ikke kan gå glip af, er det mest dumme, du kan gøre. Hvis du vil opnå et godt afkast med at investere, er det vigtigt at tage sig tid til det. Selvfølgelig kan du ikke gøre dette, når du skal sælge aktier i mellemtiden, fordi vaskemaskinen gik i stykker.

Gør ikke: forsinke online investering

Mange mennesker forsinker og venter på det gode øjeblik for at begynde at investere. Den store hemmelighed er, at dette øjeblik aldrig vil komme. Man ved aldrig, hvad fremtiden vil bringe. Hvis du træder forskudt ind, ved du, at hvis du træder ind tidligere, vil det være lettere at opbygge en stor formue senere. Du vil modtage renter på renter, så din kapital vokser på sigt.

learning to invest online

Hvad vil det sige at investere selv?

Når du begynder at investere online, åbner du en konto hos en mægler, der giver dig direkte adgang til børsen. Inden for din investeringskonto kan du handle med alle former for investerings produkter, såsom aktier, obligationer, optioner og ETF’er. Når du derefter afgiver en ordre, tilføjer børsmægleren værdipapirerne til din konto på dine vegne.

I dette tilfælde er børsmægleren kun en mellemmand: du er selv ansvarlig for at tage dine beslutninger og resultaterne. Dette kaldes også en kun gennemførelse børsmægler. Nogle børsmæglere giver dig dog mulighed for at bruge analyseværktøjer til at hjælpe dig med at træffe en klog beslutning.

Selv at investere online er særligt attraktivt for uafhængige mennesker, der kan lide at træffe alle beslutninger selv. Alle, der er 18 år eller ældre, kan åbne en investeringskonto: Det betyder selvfølgelig ikke, at alle skal gøre det. Derfor bør du først tænke over, om investeringer online virkelig passer dig.

Kort: hvorfor investere online?

 • Online investering er tilgængelig, selv med små beløb.
 • Du kan gøre brug af brugervenlig software via internettet.
 • Du vil straks modtage en demo, som du kan prøve at investere i.
 • Du kan automatisere dine online investeringer med ordrer.

Online CFD handel

En interessant, ret ny investerings metode er handel med CFD’er. Med CFD’er kan du handle online med aktier, valutapar (Forex), indeksfonde og råvarer. Du kan handle CFD’er fra så lidt som $100. Fordi du kan bruge gearing, kan du også åbne en stor position med et lille beløb. Du kan dog hurtigt miste en stor del af dit indskud. Hvad er de vigtigste fordele ved online CFD handel?

Reager på stigende og faldende priser – du kan enten åbne en lang eller kort handelsposition. Når du åbner en lang position, tjener du penge, når aktiekursen stiger, mens når du åbner en kort position, kan du tjene penge, når aktiekursen falder. Denne mulighed gør denne metode til at investere 100% recession bevis!

Gunstige priser – du kan handle CFD’er med et lille beløb. I modsætning til andre udbydere, Plus500 opkræver ikke en fast kommission. Du betaler ikke et minimumsbeløb pr. investering, hvilket giver dig mulighed for at spekulere i prisbevægelser på kort sigt.

Forhøj dit afkast med gearing – du kan bruge gearing, når du investerer i CFD’er online. For eksempel, hvis du indbetaler $100, kan du åbne en investering til en værdi af $ 1000 uden at risikere mere end din indbetaling. Prisforskellen på positionen bestemmer i sidste ende din fortjeneste eller tab.

Lav indskud – når du køber aktier, har du brug for en anstændig mængde kapital; dette er ikke tilfældet med CFD’er. På grund af de relative omkostninger kan du begynde at handle fra så lidt som $100.

Hver dag er der muligheder

Princippet bag online handel er ikke kompliceret. Ikke mindre formår mange mennesker ikke at opnå gode resultater med deres investeringer.

Når du begynder at investere online, er det vigtigt, at du er i stand til at genkende forskellige tendenser:

 • Up: en stigende trend, det er hvor prisen stiger. At købe er fornuftigt.
 • Down: en downward trend, prisen er ved at falde. Salg er fornuftig.
 • Sidelæns: prisen bevæger sig frem og tilbage mellem to punkter, det er tilrådeligt at købe på det laveste punkt og sælge på det højeste punkt.

Når du begynder at investere online, er det klogt ikke at begynde at handle med alle former for komplicerede tekniske indikatorer. Disse indikatorer kan hjælpe dig med din timing, men ved først at se nærmere på diagrammer opbygger du den nødvendige intuition! Bestemmelse af den generelle retning for prisen eller tendensen er en vigtig del af en investeringsstrategi.

Her kan du jævnligt tegne to linjer: modstanden og support. Modstanden er den linje, gennem hvilken prisen altid bare ikke bryder igennem: sælgerne vinder altid den fra køberne. Support er den linje, gennem hvilken prisen aldrig bryder igennem: Køberne vinder altid fra sælgerne.

Jo oftere et sådant mønster vender tilbage, jo stærkere er linjen og jo mindre er chancen for, at det bliver brudt. Når man investere, er det klogt at kigge efter en klar tendens; det er ligegyldigt hvilken af de tre tendenser du får øje på, så længe du reagerer godt på det.

Et eksempel

Antag, at du vil købe Kemira aktien, og du ser grafen herunder … hvilken retning tager kursudviklingen i grafen??

kemira 2

Rigtigt, op! Lad mig tegne nogle streger derinde. Som du kan se, er der to øjeblikke, hvor prisen klart overstiger modstandsniveauet. Den gamle modstand bliver derefter til den nye support, og det er dejlige indgangs øjeblikke.

kemira resistance support 2

Hvis du virkelig vil foretage en seriøs online investering, er dette allerede en meget god strategi: at se på diagrammet og bestemme attraktive indgangspunkter for dine handler. Med en gratis demo konto du kan komme i gang og teste, om du selv kan gøre dette!

Online handel, 10 minutter daglig?

Den strategi, som jeg kort har diskuteret her, behøver ikke at tage mere end ti minutter om dagen. Når du investerer i CFD’er, kan du arbejde med ordrer. For eksempel kan du sætte dig selv til at købe en aktie, så snart den stiger lige over den modstand, du genkender.

Det er derfor vigtigt at indstille et stop loss, dette er det øjeblik, hvor du automatisk tager dit tab. Indtil dette øjeblik lige under modstanden, på denne måde lukkes positioner baseret på falske gennembrud hurtigt. Tricket er derefter at sikre, at din fortjeneste er højere end dine tab.

Til dette bruger jeg et minimum Belønning: Risiko forhold på 2:1. For eksempel, hvis jeg vil tabe $100 på en investering, sørger jeg for, at jeg tjener mindst $200 på den investering. Du lukker ikke investeringen, før et af disse mål er nået! Ved at indtaste en take spekulere og stop loss kan du gøre dette helt automatisk, så du ikke tager nogen følelsesmæssige beslutninger.

Endelig er det vigtigt at styre risici. Ved aldrig at risikere mere end to procent af din konto størrelse på en investering, sørger du for, at du ikke mister alt, før dine investeringer går tilbage i den rigtige retning.

Når du konsekvent begynder at genkende et mønster og tager dine risici i betragtning, kan du opnå strukturelt gode resultater. Alle succesrige og professionelle day traders arbejder efter princippet ‘høj fortjeneste, lavere tab’.

Hvilken slags resultater kan du opnå?

Jeg forstår, at du er nysgerrig efter de mulige resultater, når du anvender et så stærkt niveau af risikostyring! Antag, at 6 af dine 10 handler er rentable, og du sikrer, at din fortjeneste er højere end dine tab:

 • 6 X 4% (2X maksimal risiko) = 24% fortjeneste
 • 4 X 2% (maksimal risiko) = 8% tab
 • Udbytte = 16%

Sikkert ikke et dårligt afkast for ti handler! Hvad ville der ske, hvis du havde overskud på bare 4 ud af 10 traders?

 • 4 X 4% (2x maksimal risiko) = 16% spekulere
 • 6 X 2% maksimal risiko) = 12% tab
 • Udbytte = 4%

Selvom du klarer dig rimeligt dårligt, opnår du stadig et positivt afkast med disse tal! Styrken hos en rigtig erhvervsdrivende ligger ikke i intelligens, et højt uddannelsesniveau eller en stor kapital … nej, det handler om penge forvaltning!

Har du lyst til at begynde at handle online?

I sidste ende er det bedste tip, jeg kan give dig, at begynde at handle online selv. Du kender nu det grundlæggende, fordele og muligheder ved at investere i CFD’er: nu er det vigtigt at få praktisk erfaring. Ved at øve med en demo vil du opdage, om handel online på aktiemarkedet er det rigtige for dig. Tag et kig på vores oversigt over demo konti direkte for at begynde at handle med en solid udbyder:

Lær om hvordan du investere i 3 trin

Handel kan virke vanskelig, men når du følger disse tre enkle trin, kan du også begynde at tjene penge ved at handle! I denne artikel diskuterer vi et par enkle trin til at guide dig mod rentabel og succesrig handel. Vi diskuterer også alle de færdigheder, du har brug for for at få virkelig succes med at investere.

Tre trin til at lære at handle:

 • Åbn en gratis demo konto med en af de bedste børsmæglere. Med en demokonto lærer du, hvordan du handler helt risikofrit.
 • Øv med din demokonto: Med handel handler det om øvelse! Øvelse gør mester. Ved at øve lærer du at genkende mønstre, og du opdager, hvordan du kan tjene penge på handel.
 • Læs meget om handel – på denne måde lærer du det grundlæggende.

Lære mere om aktivt handel

Det første skridt, du skal tage for at lære handel, er at lære det grundlæggende. Handel er ikke for svært, i teorien. I denne artikel fortæller vi dig, hvordan du åbner en handel, så du kan komme i gang på egen hånd. Inden vi kommer til det, vil vi diskutere, hvorfor handel er så interessant.

 • Du kan handle med så lidt som $100: du kan tjene penge med små beløb..
 • Mange børsmæglere giver en gratis demo, så du kan prøve at handle risikofrit.
 • Når du handler smart, kan du tjene penge uanset markedets retning.
 • Handel er lærerig og spændende: du lærer ved at gøre!

Det første trin i læringsprocessen er åbner en demokonto med en børsmægler, eller såkaldt broker. Der er mange børsmæglere, og for at gøre dette trin lidt lettere har vi allerede valgt bedst broker for begynder traders.

Kom i gang med en demo

Den bedste måde at lære på er straks at begynde at handle.Du lærer ved at gøre! Det er den bedste måde. Plus500 tilbyder dog kraftfuld software, der gør det ideel for begyndere at komme i gang.

Virksomheden byder også nye handlende velkommen med en demo på $40.000, så du kan prøve at handle med demopenge med det samme. Så snart du er klar, kan du foretage din første lille indbetaling og begynde at handle!

Når du tjener et overskud med din første indbetaling på $100, kan du putte denne fortjeneste direkte i lommen! Husk, at du altid kan miste din investering. Brug knappen herunder til direkte at åbne en gratis demo konto med Plus500:

Plus500 stock software

Handelsplatformen for Plus500. Illustrative priser.

Lær om hvordan man handler med Plus500

Lad os se på, hvordan du kan handle alene på Plus500. Med Plus500 kan du handle med CFD aktier, råvarer og Forex. Du kan åbne en position for hvert af disse finansielle instrumenter. Når du indtager en position, spekulerer du i en stigning eller et fald i prisen på det underliggende aktiv.

Du har to muligheder: køb og salg. Når du køber en CFD aktie, tjener du penge, når prisen stiger, og når du forsøger at sælge en CFD aktie, tjener du penge, når prisen falder. Dit resultat overvåges løbende, men først når du lukker en position, er resultatet definitivt, og dit resultat krediteres eller trækkes fra din konto.

Ordrer er en meget nyttig mulighed. Med en ordre kan du åbne eller lukke en position automatisk til en bestemt pris. På denne måde kan du få de bedste resultater på hver handel!

Lær langsigtet investering: gennemfør kursus

Dette komplette kursus vil se på alt det grundlæggende i at investere. På den måde vil du straks kende og lære, hvordan du opnår bedre resultater med dine investeringer. Leder du stadig efter yderligere oplysninger om investering? Nederst i artiklen finder du flere kurser, som kan hjælpe dig med at lære mere om at investere i bestemte værdipapirer.

Hvad betyder, egentlig, at investere?

Inden du kan lære at investere, er det vigtigt at forstå hvad investering egentlig er. Investering betyder at købe økonomisk sikkerhed med det formål til at tjene penge. Sikkerhed kan være alt. Tænk på en aktie eller en obligation. Men tænk også over mere trendy investeringsformer som krypto mønter og udenlandsk valuta.

Takket være introduktionen af online børsmæglere kan enhver lære at investere i dag. I dette korte kursus om investering vil vi tale om de vigtigste aspekter ved at investere for at få dig en flyvende investerings start.

learn investing

Vigtige tips, før du begynder at investere

Nedenfor vil vi diskutere nogle vigtige tips, som du bør være opmærksom på, før du begynder at investere. Disse tips vil lære dig, hvordan du straks opnår bedre resultater.

Tip 1: vigtigheden af at sprede sig

Det er smart at sprede dine investeringer så meget som muligt. Når du investerer alle dine penge i en aktie, er der større chance for at miste hele din investering. Så hvordan kan du sprede dine investeringer? For det første kan du vælge at sprede din investering på lang og kort sigt.

 • Du kan investere en del af dine penge for at spekulere hos en CFD-mægler som Plus500.
 • En anden del af dine penge kan bruges til at købe aktier på lang sigt.

Dernæst kan du også sprede dine investeringer over forskellige værdipapirer. På denne måde undgår du at miste dine penge, når en type sikkerhed ikke fungerer godt.

 • Du kan investere en del i aktier.
 • En anden del kan investeres i en fond.
 • Og en tredje del kan fx investeres i kryptovaluta.

En anden strategi er at sprede dine penge over forskellige regioner og domæner:

 • Investere i forskellige kontinenter: Afrika og Europa
 • Invester i forskellige domæner: banker og turistvirksomheder

Endelig er det smart at sprede dine investeringer over tid. Invester ikke alle dine penge på et bestemt tidspunkt. På den måde undgår du at investere alle dine penge før et samlet markedskrasch. Kort sagt, den vigtigste lektie at lære, når du begynder at investere, er at styre risiciene så meget som muligt.

Tip 2: sænk dine omkostninger

Mange investorer glemmer at overveje omkostningerne forbundet med at investere. Sikke en skam! Ved at spare så meget som muligt på dine transaktionsomkostninger kan du for alvor øge dit overskud. Det er derfor af afgørende betydning at vælge en mægler, der tilbyder lave transaktionsomkostninger. Brug nedenstående knap til straks at kontrollere, hvilken fest der tilbyder de bedste priser til dig:

Tip 3: tænk over de forskellige investeringsmuligheder

Køb ikke tilfældigt aktier, fordi de ser ud eller lyder godt. Det er vigtigt at investere i aktier, virksomheder eller domæner, som du klart forstår. Komplicerede finansielle produkter som f.eks optioner er ikke egnet til alle. Ved at investere i sådanne værdipapirer kan du miste hele din investering. Tænk over de forskellige investeringsmuligheder, og overvej dem omhyggeligt, inden du beslutter dig.

Hvad du skal gøre, før du investerer

Det næste trin i processen for folk, der kan lide at lære at investere, er at tage nogle vigtige beslutninger. Nedenfor ser vi på nogle beslutninger, der skal tages, før du kan investere.

Bestem din investerings type

Du bliver nødt til at vælge en bestemt type investering. Vil du gerne aktivt spekulere om dig selv på kort sigt? Vil du vælge aktier på lang sigt? Eller foretrækker du passivt at opbygge kapital ved at investere i en fond? Det er af afgørende betydning at tænke over den type investering, der passer bedst til dig.

Vælg en god børsmægler

Dernæst er det afgørende at vælge en god børsmægler, eller såkaldt broker. En børsmægler er en tredjepartsudbyder, hvor du kan købe og sælge finansielle værdipapirer. Kunne du tænke dig at kende nogle gode børsmæglere? Brug nedenstående knap til øjeblikkeligt at sammenligne forskellige børsmæglere:

Lav en investeringsplan

Dernæst skal du lave en investeringsplan. Hvad er for eksempel det mål, du har i tankerne? Hvor mange penge planlægger du at investere? Mange investorer begår den fejl at straks og tilfældigt købe og sælge aktier. En bedre tilgang er at lave en klar plan og bagefter følge planen trin for trin.

Du er aldrig for gammel eller for erfaren til at lære

Det er vigtigt at blive ved med at lære. Planlæg regelmæssige evalueringer momenter. Ved at gøre det kan du kontrollere, om du kommer tættere på dine mål. Desuden er det vigtigt at nedskrive de erfaringer, du har lært. At holde styr på dine fremskridt og viden vil undgå at spilde en masse tid og penge.

Hvordan fungerer en børs?

Inden du begynder at investere, er det vigtigt at lære ind og ud af børsen. En børs er stærkt påvirket af udbud og efterspørgsel. Aktiekursen for eksempel ændrer sig løbende på grund af en ændret efterspørgsel og udbud.

Hvis en virksomhed annoncerer et positivt overskud, vil det ofte have en positiv effekt på prisen på virksomhedens aktier. Har et firma begået bedrageri? I så fald vil aktiekursen ofte falde sammen. Når du begynder at investere, er det vigtigt at forstå de forskellige indflydelsesrige aspekter. Ved at forstå disse aspekter vil du være bedre forberedt på at reagere på den seneste markedsudvikling.

investing course

Lær at opnå succesfulde resultater

Vil du gerne opnå succesfulde resultater? I så fald er det vigtigt at anvende en god strategi. Et vigtigt aspekt herved er at forvalte dine penge korrekt. Heldigvis kan dette læres! Den grundlæggende investeringsregel er heldigvis ret let. Det er vigtigt at åbne investeringer, for hvilke der forventes en gunstig værdi.

Men hvordan skelner man mellem en gunstig og en ikke-gunstig investering? En gunstig investering er en investering, der har et positivt risiko-afkast-forhold.

En investering med et potentiel afkast på 10% og en potentiel risiko på 1% er mere interessant end en investering med et potentiel afkast på 10% og en potentiel risiko på 30%. Basér dig selv på de data, du har ved hånden, og bereg, hvad du mener er et realistisk investeringsafkast. På den måde kan du afgøre, om det er interessant at åbne en investering.

Har du lyst til at lære at vælge aktier med et gunstigt risiko-afkast-forhold? Tag derefter en pen og et stykke papir og afgør, baseret på tidligere data, om du vil købe bestemte aktier. På den måde kan du straks afgøre, om du tager den rigtige tilgang. Det er dog vigtigt at huske, at tidligere resultater ikke er en garanti for fremtidig præstation.

Lær at investere: yderligere kurser

Kunne du tænke dig at lære at bestemme det rigtige tidspunkt for åbning af en investering? Så kan nedenstående kurser være en stor værditilvækst:

Forskellige kurser på Invester.info

Hvis du vil lære at investere godt, er det klogt at følge bestemte kurser. På invester.info finder du nok information til at lære at handle godt. Find herunder en oversigt over de forskellige informative kurser på webstedet.

Online handel med CFD’er

Kurset online handel med CFD’er lærer dig alt hvad du behøver at vide for at starte en flyvende investering. Denne nye måde at investere på kan også bruges til mindre investeringer. Ved at læse nogle af vores artikler lærer du, hvad CFD’er præcist er, og hvordan du bruger dem fra et investerings synspunkt. Gå til vores kursusside investering i CFD’er eller vælg en af nedenstående artikler.

Handel i Forex kursus

Handel med Forex eller investering i valutapar bliver stadig mere populær. Hver dag er der store mængder penge involveret, og du kan drage fordel af de skiftende tendenser. Dette kursus henvender sig til den mere avancerede investor. Kurset lærer dig teknisk analyse, som hjælper dig med dagligt at afgøre, om du vil åbne en position på markedet.

Tip: Selvom artiklerne er blevet skrevet for bedre at forstå valutahandel, kan alle brugte indikatorer og tips også anvendes på handel med aktier, råvarer og indeksfond!

Investering i optioner kursus

Hvis du har lyst til at investere i derivater du kan også vælge optioner. Optioner er dyrere og mere komplicerede end CFD’er, men de kan handles i traditionelle banker. Valgmuligheder giver dig mulighed for at spekulere i betydelige prisstigninger og prisfald. I dette kursus diskuterer vi muligheder og de vigtigste begreber relateret til optioner.

Investering i obligationer kursus

Obligationer er gældspapirer. Regeringer og virksomheder kan udstede obligationer. Når du køber en obligation, modtager du en periodisk rente på den. Obligationer er stadig et relativt sikkert tilflugtssted. Hvis du leder efter en sikker investeringstype, kan obligationer være din kop te. I dette kort kursus forklarer vi dig, hvad obligationer præcist er, og vi diskuterer, hvordan du kan investere i obligationer.

Den bedste måde at lære at investere på?

I sidste ende er praksis nøglen til investerings succes. 20% viden, 80% praksis. Mange investorer fejler, fordi de har en forkert tankegang. Når du vil opnå et positivt resultat med dine investeringer, bliver du nødt til at lære at håndtere risici. Det er vigtigt at erkende muligheder, at begrænse risiciene og maksimere din fortjeneste.

Ved at åbne en gratis konto med en børsmægler kan du straks åbne rigtige positioner gennem en gratis demo. Hver begyndelse er vanskelig, men det bliver lettere derfra og glem aldrig, at resultatet er alle anstrengelserne værd! Investering giver dig mulighed for aktivt at handle uden at være afhængig af et bestemt sted! Investering kan læres, men du skal selv tage det første skridt!

Bliv ved med at øve!

Du ved nok til at åbne din første position. For at blive en bedre erhvervsdrivende skal du blive ved med at lære. Fortsæt med at handle og fortsæt med at lære ved at læse artikler og følge kurser.

Introduktion til investering guide

Hvis du vil styre dine penge, er der flere måder at gøre dette på. Den første måde er at lægge dine penge på en opsparingskonto. Du modtager derefter en lav rente, og på grund af inflationen taber du faktisk penge. Men du kan også investere dine penge i obligationer eller aktier, noget der tager mere energi, men også giver dig et højere afkast! I denne introduktion til investering diskuterer vi alt, hvad du har brug for for at komme flyvende i gang!

Opsparing versus investering

Mange unge vokser op og tror, at besparelse er det bedste, du kan gøre. Dette er delvist sandt: Hvis du slet ikke sparer, kommer du hurtigt i problemer. Det er derfor vigtigt at lægge penge nok til side for at kunne løse problemer i de næste 0 til 5 år. Men hvis du tjener en pæn løn, er det også klogt at investere noget af det.

Det skyldes, at den rente, du modtager på en opsparingskonto, er meget lav. Inflation og skatter reducerer den reelle værdi af dine aktiver. Ved at investere dine penge på en smart måde kan du faktisk bygge et godt beløb op over en længere periode på 10 til 60 år.

Warren Buffett beløb det pænt op: investering er at lægge penge til side for at modtage flere penge i fremtiden. I praksis vil du derfor opnå et meget højere afkast med investeringer end med besparelser.

Sammensat rente

En vigtig del af introduktionen til investeringer er princippet om sammensatte renter. Som investor får du afkast på afkast: På sigt vokser din kapital eksponentielt.

Selvfølgelig er der en risiko forbundet med at investere: Aktier har et gennemsnitligt afkast på 7 til 8 procent, men risikoen for denne type investeringer er også højere. Især på kort sigt kan du tabe penge med investeringer. Med en opsparingskonto ved du med sikkerhed, at pengene stadig er der i morgen.

En god måde at håndtere dette på er med jævne mellemrum at træde til. Du kan for eksempel gøre dette ved at investere dine penge i en ETF. En ETF investerer dine penge i forskellige aktier for dig, hvilket spreder risiciene pænt. Desuden er transaktionsomkostningerne for denne type investeringer lave, så du kan endda komme i gang med et lille beløb.

Investere smart

Hvis du er klog på at investere, vil du høste gevinster i det lange løb. Mange mennesker reagerer ret impulsivt, når de lærer om aktiemarkedet: de forsøger at forudsige markedet og anvende komplicerede strategier. Hvis du kan lide dette, kan du bestemt gøre det. Men for de fleste mennesker er dette ikke den bedste strategi.

Ved at starte ung kan du opbygge en stor formue selv med et lille beløb. Med en månedlig investering på $ 200 kan du f.eks. Være millionær, når du er 65. Tålmodighed, spredning af dine risici og følge din plan er derfor vigtige faktorer, når du begynder at investere.

introduction

Hvordan begynder du at investere?

Efter denne korte introduktion er du godt forberedt på at tage de første skridt og foretage din første investering. Investering sker hos en børsmægler: en mægler er en part, der kan købe investerings produkter på dine vegne.

Åbning af en konto hos en børsmægler er normalt gratis. Du behøver kun at efterlade nogle grundlæggende oplysninger, så myndighederne har overblik over alles aktiver. Brug knappen herunder for at finde ud af, hvilke mæglere, der tilbyder gunstige betingelser for dine investeringer:

Introduktion til din første investering: en plan

Inden du begynder at investere, er det tilrådeligt at udarbejde en klar plan. Overvej først, hvad dit HVORFOR er eller grunden til, at du vil begynde at investere. Vil du købe et hus om et par år, eller har du travlt med at opbygge din pension? Uanset dit mål er det altid vigtigt at arbejde hen imod det med en plan.

Se derefter hvilken HVORDAN der passer dig bedst. Hvis du vil opbygge dine aktiver langsomt, kan du investere i en eller flere ETF’er i henhold til princippet om gennemsnit omkostninger i dollar. Du investerer derefter et fast beløb hver måned uden at se for ofte på det. Men hvis du vil investere aktivt for at opbygge en indkomst, er det bedst at start day trading.

En vigtig del af din investeringsstrategi er at beslutte, hvor mange penge du vil investere. Invester kun penge, som du har råd til at tabe i de kommende år: på den måde, hvis markedet ikke fungerer godt, behøver du ikke at afslutte på et ugunstigt tidspunkt.

Når du er begyndt at investere, er det klogt at holde styr på dine fremskridt, især i begyndelsen. På den måde kan du være sikker på, at din investeringsplan er den rigtige for dig.

Investerings metoder

Så hvis du vil styre dine penge, kan du lægge dem på en opsparingskonto. Men dette er ikke en reel stigning i værdien af dine penge, da den årlige inflation annullerer afkastet af renterne. En anden måde at investere på er at investere dine penge i regeringer og virksomheder, der er aflønnede. Denne type investeringer omfatter investering i aktier og obligationer. Hvad kan du investere i?

 • Aktier: køb og salg af ejerskab af virksomheder.
 • Obligationer: handel med gældsværdipapirer i virksomheder og regeringer.
 • Forex: kortsigtet valutahandel.
 • Optioner: disse giver dig mulighed for at spekulere i f.eks. aktier.
 • Råvarer: tænk for eksempel på guld og sølv.
 • CFDer: til kortsigtet handel, hvor du også kan satse på faldende priser.

Spekulere eller investere?

Når man taler om at investere i aktier eller obligationer, bruges ordet “spekulation” ofte. Dette fortjener en forklaring. Spekulation refererer til handel med aktier eller obligationer for at opnå en hurtig fortjeneste. Ordet investering står ofte i kontrast med dette. Investering er mere fokuseret på lang sigt.

Hvis du vil handle aktivt på kort sigt, er det klogt at åbne en gratis demo konto med en børsmægler. På denne måde kan du øve kortsigtet handel og lære at genkende mønstrene. Men hvis du vil handle passivt og på lang sigt, er det klogere at placere dine penge på en handelskonto.

Investering i aktier

To enable growth and investment, companies need to use money. They can get this money from previous spekuleres or by issuing shares. When the value of a company increases, the value of its stocks usually increases as well. In exchange for buying shares, the company often makes a

For at muliggøre vækst og investeringer skal virksomheder bruge penge. De kan få disse penge fra tidligere overskud eller ved at udstede aktier. Når værdien af et selskab stiger, stiger værdien af dets aktier normalt også. Til gengæld for at købe aktier laver virksomheden ofte en udbytte betaling til aktionærerne (fordeling af en del af overskuddet).

Spil det sikkert med obligationer?

Det er også muligt for virksomheder at udstede obligationer for at rejse penge. Dette kan bedst ses som at optage et lån fra obligationsindehaverne. Den store forskel med aktier er, at en, der køber obligationer, ikke er medejer af virksomheden. I stedet har han en IOU fra virksomheden i hænderne. Kort sagt låner en obligationsindehaver penge til et selskab i bytte for renter og en IOU.

Opnåelse af prisstigninger

Kort sagt, som investor kan du øge dine aktiver med blandt andet aktier og obligationer. Ved aktier betales aktionæren udbytte, og for obligationer betales renter.

Men der er en anden måde at tjene penge på med aktier og obligationer. Ved at sælge aktier eller obligationer kan der opnås overskud som følge af prisforskelle. Hvis aktien eller obligationen er mere værd på salgstidspunktet end på købstidspunktet, har du opnået en kursgevinst.

Hvordan kan man øve sig i at investere?

Ved at øve investering kan du komme godt fra start, når du først begynder at handle med rigtige penge. I disse dage kan du let øve dig i at investere ved at åbne en demo account med en online børsmægler. Hos de fleste børsmæglere kan du prøv at investere til en ubegrenset periode. Men hvordan fungerer dette præcist?

Hvor kan man øve sig i at investere?

Vil du hellere øve dig i at købe og sælge aktier? Selvfølgelig kan du! Hos eToro kan du købe og sælge alle aktier uden at betale provis. Dette gør denne mægler også velegnet til investorer, der ønsker at investere med et lille indskud. Ved at bruge deres demo kan du prøve mulighederne direkte uden risiko. Brug knappen til at åbne en praksis konto direkte på eToro::

Det er muligt at øve handel med Plus500’s handlingsoftware. Med denne software er det muligt at åbne CFD positioner på alle populære aktier, men også på f.eks. S&P 500 eller råvareguldet. På grund af den store tilgængelighed af handelsmuligheder kan du øve dig med de forskellige værdipapirer og reagere på prisændringer på hvert værdipapir..

Vil du dyrke aktiv handel hos Plus500? Du kan gøre det ved at åbne en gratis demo uden risiko. Brug knappen herunder til direkte at åbne en handelskonto på Plus500:

Ved at øve vil du opdage, hvad der virker, og hvad der ikke gør. Inden du starter, vil vi gerne give dig nogle tips, der kan hjælpe dig med at få succes. Alle laver fejl i begyndelsen, men ved at anvende disse tips reducerer du chancen for at lave dem enormt!

Hvorfor øve handel?

Ved at øve dig i at investere får du praktisk erfaring med det samme. Priserne i en demo svarer til priserne i virkeligheden. De resultater, du opnår ved at øve dig, er derfor sammenlignelige med de resultater, du ville opnå i det virkelige liv. Ved at øve online kan du derfor få en god idé om, hvordan du ville gøre det i virkeligheden.

Ved at øve investering kan du komme i gang med en mere vellykket start. Du lærer markederne at kende og opdager, hvad der er muligt inden for softwaren. Dette giver dig mulighed for at afprøve alle former for strategier og taktikker, og du finde ud af, hvad der fungerer for dig.

I sidste ende er målet med at investere at tjene penge. Hvis du vil øge dine chancer for succes, kan du foretage omfattende analyser. De mest kendte to analyser, du kan udføre, er:

Hvad er fordelene ved at øve sig om investering?

Jeg råder altid nye investorer til at øve sig på at investere først. Du kan gøre dette med en gratis demokonto hos en børsmægler, men du kan også vælge at holde styr på dine virtuelle positioner på papir.

Ved at investere med en praksis konto kan du eksperimentere med de forskellige investerings produkter. På den måde udvikler du en bedre fornemmelse for de forskellige investeringsmuligheder, og du lærer at bruge diagrammer til at lave gode analyser.

Fordi du ikke risikerer penge med en praksiskonto, kan du prøve forskellige beslutninger. På den måde kan du lære, hvordan du bedst håndterer stærke pris svingninger. At åbne praksis konti hos forskellige børsmæglere er også en god måde at prøve forskellige børsmæglere og softwareprogrammer på.

investing practice

Hvad er ulemperne ved en praksis konto?

Der er dog også ulemper ved at bruge en praksis konto. Nogle investorer bliver rige for hurtigt: De trykker på nogle tilfældige knapper, og inden for demo softwaren får de straks et afkast på snesevis af procent. Selvfølgelig er hasardspil ikke en investeringsstrategi: Tag derfor dine investeringsbeslutninger, som om du investerede med rigtige penge.

En praksis regnskab forbereder dig heller ikke direkte på den ’barske virkelighed’. Følelserne af frygt, håb og grådighed er ofte fraværende, fordi du investerer med falske penge. Når du skifter til rigtige penge, kan det pludselig være meget vanskeligere at investere rationelt. Det er derfor vigtigt at bygge langsomt op med at investere med rigtige penge: for eksempel skal du først indsætte et lille beløb.

Det er trods alt vigtigt at være opmærksom på betingelserne for demo kontoen. Når du øver hos en børsmægler, får du ofte en stor sum penge. På Plus500 handler du for eksempel med en demo konto på $40.000. Med et stort beløb er det lettere at sprede dine risici, så du kan anvende en bedre handel’s strategi. Derfor er det klogt at virkelig anvende den samme strategi på din handelsdemo, som du ville gøre i virkeligheden.

Hvordan får du de bedste resultater med en praksis konto?

Hvad du får ud af en uddannelseskonto, afhænger i høj grad af dig. Du kan trykke på knapper som en skør og lære meget lidt. Hvis dette er din strategi, vil du sandsynligvis få skuffende resultater med en rigtig konto.

Det er bedre at tage øvelse alvorligt. Inden du begynder at øve, skal du lave en plan: hvornår åbner du en investering og af hvilken grund? Med en praksis konto kan du derefter teste og optimere din strategi. Det er vigtigt kritisk at undersøge de investeringsbeslutninger, du tager: hvor er du f.eks. Grådig? Følgte du ikke reglen ordentligt? Eller virker strategien ikke?

Ved konstant at evaluere dine beslutninger kan du udvikle en strategi, som du kan implementere med rigtige penge. Selv efter at du er begyndt at investere rigtige penge, er det vigtigt at blive ved med at evaluere dine resultater. På denne måde opnår du de bedste resultater.

Kom godt i gang med et par tips

 • Brug altid en stop loss: begræns dine tab på den måde!
 • Sikre et gunstigt risiko/afkast forhold.
 • Risiker ikke mere end et par procent på en hvilken som helst position.
 • Invester ikke alle dine besparelser: opbyg den langsomt og væn dig til handel.
 • Åbn ikke positioner tilfældigt: anvend en strategi.
 • Succesfulde investorer tager deres tab: tæt tabte positioner!

Den bedste måde at øve handel på er at åbne en demokonto. Flere mæglere gør det muligt at afprøve online handel helt uden risiko. Vil du finde ud af, hvilken demo der er bedst at bruge til at øve investering? Klik derefter på knappen herunder:

Fra øvelse til rigtige penge

Når du har øvet nok, kan du begynde at handle med rigtige penge. Overgangen fra handel med demo penge til rigtige penge kan nogle gange være en stor. Tab rammer dig meget hårdere, når det er dine penge. Nogle investorer går i panik og mister deres indskud med det samme.

Det er derfor klogt, når du starter med at bestemme dine mål på forhånd og ikke blot at justere ting som stop loss og take spekulere bagefter. Du justerer dem kun, når det passer ind i din strategi og ikke fordi du er bange for at tabe. De bedste investorer investerer altid efter en plan.

Hvor lang tid skal du øve dig på at investere?

Der er ikke noget fast svar på dette spørgsmål. Ikke alle investorer har brug for den samme mængde øvelses tid. Nogle mennesker har et stærkere talent end andre. Alligevel er det en kendsgerning, at alle har brug for øvelse for at blive bedre. Du er jo ikke født som en aktie guru.

Under alle omstændigheder er det vigtigt at forblive ydmyg. Accepter, at du ikke er født perfekt, og se altid efter måder at forbedre din investeringsstrategi på. Det skader aldrig at teste nye strategier grundigt. Brug kun penge i strategier, der allerede har bevist sig selv.

Hvordan kan du tjene mange penge ved at investere?

Vil du tjene penge på at investere? Uanset om du er i Storbritannien eller på Hawaii: takket være de moderne tilgængelige kommunikationsmidler kan enhver investere penge hvor som helst. Men hvordan kan du egentlig begynde at tjene mange penge ved at investere? Hvad er den bedste måde at tjene mange penge på? Og hvilke risici skal du passe på?

Hvordan kan du tjene mange penge ved at investere dig selv?

Vil du selv bestemme, hvad du skal gøre med din tid i fremtiden? Vil du blive helt økonomisk uafhængig? Så kan investering være en god mulighed! Det gode er, at du ikke behøver at investere penge for at starte! Du kan prøve mulighederne gratis med en demo. På denne måde vil du opdage, om du kan tjene penge ved at investere uden at løbe nogen risiko selv. Brug knappen herunder til at sammenligne de forskellige demoer:

Det første skridt til at tjene penge med at investere

Det første trin i at tjene penge på investeringer er at udarbejde en plan. Til dette skal du stille dig selv et par vigtige spørgsmål:

 • Hvor mange penge kan du investere i øjeblikket?
 • Hvor mange ekstra penge kan du investere hver måned? DEMO INVESTERING
 • Hvilke risici er du parat til at tage?
 • Hvor meget tid har du til at investere?

Det siger i sig selv, at du kan tjene flere penge, når du kan investere med flere penge, når du er villig til at tage flere risici, og når du har mere tid. Samtidig øges chancen for at tabe (mange) penge også, når du tager flere risici.

Hvordan tjener du flest penge på at investere?

Hvis du virkelig vil tjene mange penge på at investere, bør du i det mindste anvende disse grundlæggende lektioner:

Vent ikke for længe

Hvis du vil tjene penge på at investere, er det klogt at starte i dag. Dette skyldes til dels kraften i sammensatte renter.

Når du investerer, vokser dine aktiver på lang sigt. De penge, du tjener med dine investeringer, kan derefter geninvesteres. Du vil også modtage et afkast af disse geninvesterede penge, som gør det muligt for dine aktiver at vokse eksponentielt.

Hvis du vil tjene mange penge på at investere eller endda blive millionær, er det klogt ikke at vente for længe.

Vær tålmodig

Hvis du vil tjene penge på at investere, skal du være tålmodig. Mange investorer taber penge, fordi de er for grådige. De investerer i et pænt sæt aktier og sælger dem efter at have tjent et lille beløb. Eller aktiemarkedet styrtdykker og af panik sælger de aktierne, lige før kurserne igen stiger.

Hvis du virkelig vil tjene mange penge på at investere, har du brug for meget tid. Hav derfor en lang investeringshorisont og afviger ikke fra din plan. Dette øger chancen for at opnå et godt afkast!

investment horizon

Bekæmp dine følelser

Når du vil tjene penge på at investere, skal du bekæmp dine følelser så meget så muligt. Folk undgår smerter så meget som muligt. Det er irriterende at tabe penge, og det er også irriterende at miste overskud. Det er derfor, de fleste investorer har en tendens til at blive ved med at miste investeringer åbne og afbryde rentable investeringer for hurtigt.

Du kan imødegå sådanne instinkter ved at udarbejde en plan. Fastsæt klare regler og afviger ikke fra dem. På den måde undgår du at miste et betydeligt beløb.

Kom ind, når alle løber til udgangen

Jeg investerede mange penge under en krise. Under corona krisen faldt aktiekurserne med snesevis af procentpoint. Mange investorer stoppede derefter, fordi de så aktiekurserne falde med snesevis af procent. Jeg selv går derefter på udkig efter gode investeringer: efter regn kommer solskin.

Når priserne tværtimod stiger enormt og næsten alle råber, at man skal være skør for ikke at investere, skal man være forsigtig. Eufori kommer ofte før styrtet!

Bliv ved med at lære

Selv en stor investor som Warren Buffett lærer stadig hele tiden. Derfor er den investor, der tjener flest penge, den investor, der er mindst stædig. Du laver fejl: ved regelmæssigt at evaluere dine investeringer lærer du, hvad du har gjort forkert, og du kan forbedre de resultater, du opnår.

Heldig faktoren

Det er vigtigt at huske, at held også spiller en vigtig rolle, når man investerer. Det er en kendsgerning, at økonomiske kriser opstår regelmæssigt. Du kan simpelthen ikke se en sort svane som kreditkrisen eller corona-pandemien komme. Hvis du kommer ind på det forkerte tidspunkt, kan du miste penge.

Det er derfor særligt vigtigt at sprede dine risici godt og investere efter en plan. Ved at gøre det øger du chancen for, at du fortsat vil tjene penge med dine investeringer på lang sigt. Et kort, hurtigt overskud efterfulgt af tab er trods alt værre end et betydeligt tab efterfulgt af stabilt overskud.

black swan

Hvad er den bedste måde at tjene penge på at investere?

Hvis du ikke har meget tid til selv at undersøge aktier, kan det være smart at investere i en ETF. En ETF er en indeksfond, der automatisk sporer en kurv med aktier. Ved at investere i en ETF anvender du automatisk risikospredning, og du betaler lave transaktionsomkostninger. For de fleste mennesker er regelmæssig investering i en ETF den mest rentable måde at investere på.

En god ETF at investere i er Vanguard FTSE AW. Denne ETF sporer udførelsen af FTSE All-World-indekset. Hos DEGIRO kan du investere i denne fond uden transaktionsomkostninger. Brug knappen herunder til at åbne en konto hos denne børsmægler:

Vælg aktier uafhængigt

Du kan også tjene penge ved selv at vælge aktier. I praksis er det svært for mange mennesker at slå markedet. Hvis du formår at vælge de rigtige aktier, kan du tjene endnu flere penge end ved at følge et indeks.

Leder du efter en god børsmægler, eller såkaldt broker, hvor du kan købe og sælge aktier? Så tag et kig på vores oversigt over kvalitets børsmæglere og find den bedste løsning for dig:

Spekulerer

Den hurtigste måde at tjene (og tabe) penge med investeringer er ved aktivt at spekulere. Du kan derefter bruge gearing at øge både dit potentielle overskud og dit potentielle tab betydelig. Med en gearing på 1: 5 fører en kursgevinst på 10% allerede til et overskud på 50%. Samtidig kan din kapital straks falde med 50% med det samme fald. Aktiv handel er derfor ikke egnet til folk, der undgår risici. Det er dog den eneste måde at tjene meget på kort sigt ved at handle.

Bemærk, at omkring 80% af investorer, der handler aktivt, taber penge. Det er derfor bestemt ikke tilrådeligt for de fleste investorer.

Hvor mange penge kan du tjene med aktiv handel?

En million pund! Hvis bare det var sådan en fest: du kan aldrig med sikkerhed sige, hvor mange penge du kan tjene med investeringer. Og glem ikke, at du lige så godt kan miste mange penge ved at investere. Ikke desto mindre er der et par ting, der bestemmer, hvor mange penge du kan tjene ved at handle med aktier.

Risiko/afkast forhold

For det første er det vigtigt at se på forholdet mellem risiko og afkast. Hvis du taber for hver vindende investering, du foretager, skal du sørge for, at du tjener mere for en vindende investering, end du taber for en tabende.

Gode handlende forsøger at optimere deres risiko: afkast forhold så meget som muligt. De åbner kun investeringer, der indebærer et lille potentiel tab og en relativt større chance for spekulere. På denne måde øger du chancen for at tjene mange penge med investeringer.

På grundlag af dette kan du bestemme handels forventninger på et bestemt tidspunkt. Dette er det beløb, du i gennemsnit tjener på en investering.

make a lot of money investing

Antal handler

Når du i gennemsnit opnår et positivt resultat med din investering, stiger dit overskud, når du foretager mange investeringer. Dette fungerer naturligvis kun, hvis du åbner investeringer af høj kvalitet. Tilfældigt at åbne alle former for risikable investeringer er naturligvis kontraproduktivt og reducerer dine chancer for success.

Hvor meget investere du i en handel?

Hvor mange penge du tjener igen afhænger af det beløb, du satser pr. Investering. Når du opnår et afkast på 1% pr. Investering, gør det stor forskel, om du investerer $1.000 eller $100.000.

Du skal være meget opmærksom på din samlede kapital eller konto størrelse. På denne måde kan du forhindre, at handelskontoen sprænges. Hvis du mister hele kapitalen på din konto, er du ude af drift.

Ved at udarbejde en god plan kan du noget forudsige, hvor mange penge du kan tjene ved at investere. Det er vigtigt først at afprøve din plan i detaljer med f.eks. En demo. Bevar også tilstrækkelig margin: det er bedre at lave stabile mindre beløb end at risikere alt.

Hvilke fejl skal du undgå, når du vil blive investeringsmillionær?

Alle drømmer om at blive millionær. Hvis du er god til at investere, og du udarbejder en god plan, er dette sandsynligvis muligt på lang sigt. Dog skal du så undgå følgende faldgrupper:

Investerings fejl 1: at følge andre for meget

Næsten alle har et godt investeringstip: køb denne trendy aktie, invester i Bitcoins eller læg alle dine penge på en opsparingskonto. Hvis den person, du taler med, ikke er blevet millionær ved at investere, må du hellere ignorere deres råd.

Investerings fejl 2: parkere dine penge hos en kapitalforvalter

Mange mennesker begår den fejl, at de blindt giver deres penge til en ‘ekspert’. Problemet med kapital forvaltere er, at de ofte ikke kan slå markedet. Derudover opkræver de høje transaktionsomkostninger, hvilket betyder, at det stadig tager lang tid, før du tjener penge med din investering.

Investerings fejl 3: investere uden viden

Det er vigtigt kun at investere i investeringsprodukter, som du forstår. Hvis du vil købe alle slags komplicerede derivater uden tilstrækkelig viden er der en god chance for at du mister mange penge ved at investere. Undersøg derfor først de finansielle markeder, før du overhovedet tænker på at tjene penge på aktiemarkedet.

Investerings fejl 4: bare spare

En lille besparelse er fornuftig: det er meget irriterende, når noget skal repareres, og du simpelthen løber tør for penge. Det er derfor bestemt tilrådeligt altid at lægge nok penge til side. At sætte alle de penge, du modtager på en opsparingskonto, er dog ikke en vindende strategi, når du vil blive millionær: renten på opsparing er historisk lav, og investeringsafkastet er faktisk næsten altid højere. At spare dig selv rig er derfor ikke en mulighed.

Investerings fejl 5: Lav en økonomisk køreplan

Du kommer aldrig til at tjene mange penge på at investere uden en trin-for-trin plan. Overvej den tidsramme, inden for hvilken du vil rejse en million dollars med dine investeringer. Undersøg derefter, om det er realistisk at nå dette mål med de penge, du kan indbetale hver måned. Hvis dette ikke er tilfældet, skal du først øge din indkomst for at tjene mere med investeringer. Og husk: du bør aldrig investere med penge, du ikke har råd til at tabe!

make money investing

Hvor meget kan du tjene ved at købe aktier?

Denne gennemsnitligt årligt afkast på en investering i aktier er syv til otte procent. Om du rent faktisk tjener dette afhænger meget af, hvornår du kommer ind. Når du først er på toppen af markedet, kan det tage lang tid at tjene penge på din investering. Det kan derfor være smart at anvende gennemsnitlige dollars omkostninger, som du investere penge på på forskellige tidspunkter.

Har du lyst til at vide, hvordan du køber aktier? Læs derefter vores special om køb og salg af aktier:

Hvad laver professionelle investorer?

Alle kan investere online takket være internettets fremkomst ved at bruge en online børsmægler. Men tjene gode penge ved at investere? Ikke alle lykkes! Mere end 70 til 80% af begyndende investorer taber. Det er derfor klogt at følge et par tips, når du vil begynde at tjene penge ved at investere

Vær ikke stædig

Et første vigtigt tip til enhver investor, der ønsker at opnå et godt resultat, er ikke at være for stædig. Når prisen har været stigende i flere måneder, er det uklogt pludselig at tage en short position. Trenden er din bedste ven og er et godt motto for enhver begynder investor!

Spread dine chancer

Et besøg på kasinoet er kedeligt, når du straks satser alle dine penge på rødt. Hvis du vil spille på aktiemarkedet, kan du satse alle dine penge på en aktie. Dette er dog ikke en vindende strategi. At sprede dine positioner så meget som muligt over forskellige investeringsprodukter og regioner reducerer din risiko og øger dermed dine chancer for success!

Vær ikke et får

Det er vigtigt ikke at opføre sig som et får. Hvis du vil være en del af besætningen, tilhører du snart de 70% til 80% af investorerne, der taber. Du kan gøre det bedre end det! Så du må ikke sælge dine aktier i blind panik, når tingene bliver værre. Vær også opmærksom på bubbles når priserne stiger.

Making money investing sheep

Du kan kun tjene gode penge ved at investere, hvis du ikke opfører dig som et får!

Læs alle 14 tips!

Vil du starte godt med det samme? Vil du have en større chance for straks at tjene gode penge med dine investeringer? Læs derefter vores 14 omfattende investeringstip for at øge dine chancer for success:

Genkende mønstre

Når du investere via internettet, er det vigtigt at kende forskellen mellem køb og salg. Så snart du køber en aktie, tjener du penge, når kursen stiger, og så snart du sælger en aktie, tjener du penge, når kursen falder. Det er vigtigt at genkende de rigtige mønstre.

Kortsigtet investering handler faktisk om at genkende mønstre. Jeg bestemmer altid først den generelle retning for prisen: dette kaldes tendensen. Når prisen er steget yderligere og mere i løbet af den sidste måned, kan vi tale om en uptrend. Når aktiekursen er faldet, kan vi tale om en nedadgående tendens.

I sidste ende, når du investerer, er tricket at købe til en hovedsageligt stigende pris og at sælge til en hovedsageligt faldende pris. I en uptrend bør du købe, når prisen faldt lidt, og i en downtrend skal du se, når prisen er steget lidt.

Heldigvis behøver du ikke gøre dette manuelt: ved at investere hos en online mægler kan du let tjene penge ved at automatisere dit system! Det er trods alt muligt at angive ordrer, som du automatisk køber aktien eller varen på. Desuden kan du også gøre brug af en stop loss eller en take spekulere: på denne måde begrænser du automatisk dit maksimale tab, og du kan tage din fortjeneste på et bestemt tidspunkt.

Har du lyst til at investere bedre? I vores teknisk analyse kursus du vil lære præcis, hvad du har brug for for at genkende mønstre korrekt.

At blive investor: hvordan bliver man en bedre investor?

Det er let at blive investor, men det er ikke at blive en god investor. I denne artikel ser vi på, hvordan du kan begynde at investere i et par trin. Tipsene i denne artikel hjælper dig med at undgå de værste fejl og øger dine chancer for at opnå gode resultater!

Hvordan kan du selv blive investor?

Du kan selv blive investor ved at åbne en konto hos en børsmægler. En børsmægler er en virksomhed, der gør det muligt for investorer selv at handle aktier og andre investerings produkter. Du kan vælge at aktivt spekulere på markederne, eller du kan investere på lang sigt ved at købe aktier og indeksfonde.

Hvordan kan du investere?

Du kan også vælge at købe aktier og andre investeringer på lang sigt. På den måde opbygger du en større kapital over en længere periode. Hos eToro kan du investere i aktier og aktier uden at betale kommission. Til denne fest betaler du ingen kommission, så du kan opnå bedre resultater. Brug knappen herunder til at åbne en konto hos eToro:

Hvordan kan du selv investere aktivt?

Et godt sted at aktivt spekulere i brug af CFD’er er Plus500. Brug blot knappen herunder til at åbne en konto:

Hvordan kan du blive en bedre investor?

Du ved nu, på hvilke fester du bedst selv kan blive investor. Når du begynder at investere, vil du gerne opnå gode resultater. I denne del af artikler vil vi diskutere, hvordan du kan blive en bedre investor.

Vælg investeringer, der passer dig

Der er mange investerings metoder, og ikke alle er lige velegnet til enhver type investor. Hvis du vil blive en succesrig investor, er det derfor vigtigt at vælge investeringsprodukter, der passer godt til dig.

Et vigtigt begreb her er den såkaldte risikovillighed. Hvis du er ung og har meget tid, kan du vælge at investere i risikable aktier. Risikofyldte aktier klarer sig godt på lang sigt, men de er også meget ustabile. Hvis du ikke har tid nok, kan du tabe mange penge med denne form for investering.

Når du er ældre, har du måske ikke denne tid, så du bedre kan vælge mere stabile investeringsprodukter. Det er derfor vigtigt først at afgøre, hvilket investerings produkt der passer bedst til dig.

Lær at tabe

Et vigtigt kendetegn ved den succesrige investor er, at han eller hun tør tabe. Ved regelmæssigt at tage tab sikrer du, at din indsats ikke fordamper gennem en forkert beslutning. På den anden side er det vigtigt at lade dit overskud stå åbent så længe som muligt, så du opnår det bedst mulige resultat.

Du gør dette ved på forhånd at beslutte, hvor du vil tage overskud, og hvor du vil tage tab. For eksempel kan du bestemme, at du i første omgang vil bruge det laveste eller højeste punkt på en dag som punktet for at tage et tab. Efterfølgende kan du kun flytte dette øjeblik, som også kaldes en stop loss, i den gunstige retning, hvor dit maksimale tab bliver mindre: På denne måde sikrer du, at du maksimerer dit overskud uden eksponentielt at øge dine risici.

becoming an investor

Gå ikke i panik

Den største fejl, du kan begå som investor, er at gå i panik. Aktiemarkedet er ustabilt, og aktiekurserne vil regelmæssigt falde kraftigt.

Selvfølgelig er det smart at sælge dine aktier, når der er en god grund til at gøre det. Når virksomheden for eksempel begår bedrageri, eller når en konkurrent er et bedre alternativ. Et børsnedbrud er dog ikke en god grund: Efter et børsnedbrud ser du ofte en bedring. Det ville være spild at sælge alle dine aktier på det tidspunkt, hvor kursen falder.

Husk, at før du sælger aktierne, er der kun et papir tab. Et papir tab er et urealiseret tab: Når aktiemarkedet genopretter, kan dette tab endda forsvinde helt. Et godt tip er derfor ikke konstant at se på din skærm, især under et nedbrud: ikke fokusere på de røde tal, fokusere på din fremtid plan.

Invester i ting, du forstår

Når du vil blive en bedre investor, er det vigtigt kun at investere i investeringsprodukter, som du forstår. For mange mennesker investere i ting, de ikke engang kan forklare ordentligt. Tænk på komplekse finansielle produkter eller aktier i virksomheder, som de ikke engang ved, hvad de gør.

Den berømte investor Warren Buffett følger denne regel med succes: han investerer kun i virksomheder, som han i nogle få sætninger kan forklare præcis, hvad de gør. Med denne strategi formår han at slå markeds indekserne år efter år.

Hold det enkelt

Wall Street film giver os ofte ideen om, at investering skal være meget kompliceret. I praksis er en simpel strategi ofte en bedre strategi. Især som nybegynder er det ikke nødvendigt at investere med snesevis af indikatorer i et udvalg af de mere end 20.000 aktier, der er noteret på den Amerikanske børs.

Start i stedet med at holde øje med en lille kurv med aktier. På denne måde vil du holde dig ajour med den seneste udvikling på aktiemarkedet og være i stand til at opnå de bedste resultater.

Accepter, at timing kan være umulig

Der er meget debat om, hvorvidt marked timing er mulig. Under alle omstændigheder er det klart, at timing af markedet er meget kompliceret, og at selv de bedste fondsforvaltere ikke kan gøre det. Det er derfor vigtigere at anvende en god strategi end at markere markedet godt.

Hvis du investerer på lang sigt, kan du bruge gennemsnitsomkostninger i dollar: du køber med jævne mellemrum en vis mængde af aktien, hvilket betyder, at du køber til både lavere og højere priser. Du ved aldrig med sikkerhed, om markedet er på et lavt eller et højt punkt.

Når du handler aktivt, er timing også mindre vigtig, end du måske tror. Sikkert, ved at timing godt, kan du gøre et godt afkast. Men det er vigtigere at håndtere dine risici godt. For eksempel, hvis du sørger for, at rentable investeringer giver mere end tabsgivende investeringer koster, opnår du bedre investerings resultater.

timing

Du har lov til at begå fejl

Selv gode investorer laver fejl. For at blive en bedre investor skal du dog lære af dine fejl. Det gør du ved regelmæssigt at analysere din præstation. Ved efterfølgende at rette systematiske fejl i din tankegang kan du forbedre dine investerings resultater. At begå fejl er 100% tilgiveligt, men at ignorere dem er ikke.

Selv gode investorer laver fejl. For at blive en bedre investor skal du lære af dine fejl. Det gør du ved regelmæssigt at analysere din præstation. Ved efterfølgende at rette systematiske fejl i din tankegang kan du forbedre dine investerings resultater. At begå fejl er 100% tilgiveligt, men at ignorere dem er ikke.

Bliv superrig med at investere

Mange mennesker, især unge, beslutter sig for at investere, fordi de har hørt, at det er en god måde at blive rig på. Sådanne forventninger forstærkes af de historier, du læser online om mennesker, der aldrig har investeret og er blevet millionærer med bare et par pund.

Samtidig ser du, at mange mennesker holder op med at investere, fordi det viser sig ikke at være så simpelt. Det er let at blive investor, men konsekvent rentabel investering er ikke. Der er meget jargon i aktiemarkeds verdenen, og hvis du vil have gode resultater, er det vigtigt at have realistiske forventninger.

Under alle omstændigheder er det vigtigt at huske på, at investering ikke er en ordning, hvor man hurtigt bliver rig, eller en get-rich-quick ide. Det er et marathon, ikke en sprint. Der er ingen garantier, og det er vigtigt kun at investere med penge, du har råd til at tabe. Ved at starte med korrekte forventninger kan du blive en bedre investor.

At blive investor er enkelt: invester nu med succes

Mange mennesker spørger mig, hvorfor så få mennesker bliver investorer, når det er relativt enkelt. Dette skyldes, at det er enkelt at blive investor, men på grund af den forkerte tankegang er det svært for mange mennesker at få succes. Af min erfaring og mange andre investorers erfaring er det jævnligt kommet frem, at de mennesker, der lykkes, ikke gør det på grund af deres store strategi, men på grund af deres måde at tænke og handle på.

Hvis du giver ti mennesker et stærkt system, vil alle de ti mennesker opnå et andet resultat. Det er fordi vi alle har forskellige værdier, følelser og karaktertræk. Når du forstår, hvad dine styrker og svagheder er som investor, kan du opnå bedre resultater.

Vil du prøve at investere med en risikofri demo? Brug knappen herunder til at sammenligne de bedste demo konti:

Investering med et små budget

Mange tror fejlagtigt, at investering kun er egnet til mennesker med store beløb. Dette er imidlertid på ingen måde tilfældet: Selv på et mindre budget kan man opnå et godt investeringsresultat. Ved regelmæssigt at investere med et lille depositum arbejder du langsomt hen imod en større sum penge. For eksempel, med en investering på $ 85 dollars, har du efter 20 år allerede $ 38,730 til et afkast på 6%, mens du kun har investeret € 20,400. I denne artikel vil vi drøfte, hvordan man bedst kan investere med et små budget.

Hvordan kan du investere med et små indskud?

I dag er der forskellige måder at investere på med et små budget. Du kan for eksempel vælge aktivt at spekulere. De kan også handle med aktier mod lave transaktionsomkostninger eller købe ETF’er. I denne del af artiklen vil vi drøfte den bedste måde at investere på et små budget

Mulighed 1: spekulerer på aktiemarkedet

Du kan vælge at spekulere aktivt på aktiemarkedet ved hjælp af CFD’er. Med CFD’er kan man handle med aktiekursen på kort sigt. Man kan handle lige så lidt som 100 dollars i CFD’er: Ved at bruge gearing kan man også indtage en stor position med et små indskud. En god fest, hvor man aktivt kan spekulere på aktiemarkedet med et små budget, er CFD-Broker; “Plus500”. Brug knappen nedenfor øjeblikkelig at åbne en gratis demo konto med Plus500:

Eksempel på spekulation med et små budget

Lad os fremsætte et beregning eksempel. Når du indbetaler $100 til en CFD-mæglerkonto hos en cfd-mægler som Plus500, kan du bruge en gearing på 1 til 5.

Du ser tv og nyhederne, du hører, at Philips har succes takket være lanceringen af et nyt fjernsyn. På grundlag af denne nyhed forventer du, at Philips’aktiekurser stiger, men der er kun $100 i din konto.

Aktiekursen i dette eksempel er $20, så med $100 kan man normalt kun købe 5 aktier. Men takket være tilstedeværelsen af en gearingsgrad på 1-5 kan man købe CFD aktier for $500, hvilket betyder, at man kan købe i alt 25 aktier.

Det er derfor helt sikkert muligt at investere i et små indskud. Det er imidlertid vigtigt at understrege, at med en løftestangseffekt bevæger Deres resultater sig hurtigere. Når prisen falder med 10 cent, taber du straks 25 gange 10 cent. Heldigvis kan du aldrig tabe mere, end du har lagt i din konto.

Mulighed 2: køb aktier med et små budget

Vil du hellere investere på lang sigt? I så fald kan du vælge at købe en eller flere aktier. I dag kan man også købe aktier med et små indskud. Det var ikke attraktivt tidligere: man betalte et minimum af transaktionsomkostninger, hvilket betød, at man faktisk ikke kunne opnå en fortjeneste med et små investering.

Hvis du altid skal betale mindst $2 i omkostninger til din aktiehandel, er det allerede mere end 2% på en investering på $100. Med en gennemsnitlig årlig forrentning på 6% er dette naturligvis ikke en meget attraktiv mulighed. Hvis De vil investere i et lille budget, er det derfor endnu vigtigere at vælge en billig børsmægler.

Et eksempel på en billig børsmægler er eToro. Med eToro betaler du ikke faste provisioner, hvilket betyder, at det ikke betyder noget, om du køber $100, $1000 eller $10.000 for aktier. Det gør det muligt at investere i aktier med et hvilket som helst budget. Brug knappen nedenfor at åbne en konto med eToro:

Mulighed 3: Investering i ETF’er med små margin

En endelig attraktiv investeringsmulighed er at købe ETF’er. ETF er en fond, der handles på børsen. Normalt følger et institut en kurv af investeringsprodukter, som f.eks. kan være aktier i et bestemt indeks. Med en investering i et ETF kan man derfor nemt spore hele markeder.

Investeringer i ETF’er er ideelle for investorer, der har lidt tid, og som stadig gerne vil se deres aktiver vokse. Du vil ikke gøre en stor fortjeneste hurtigt, men på lang sigt kan dine aktiver vokse godt. Det er i hvert fald tilfældet, hvis man investerer i ETF’er på et jævnt fordelt grundlag: På denne måde undgår man at miste alle sine penge ved at investere på toppen af markedet.

Med et små budget er det naturligvis endnu vigtigere at investere med lave omkostninger: DEGIRO er den ideelle løsning for dette. Med DEGIRO betaler du ikke køb og salg, når du køber ETF midler fra den centrale udvælgelse. Brug knappen nedenfor direkte at åbne en konto hos DEGIRO:

Hvad skal du være opmærksom på, når du investerer med et små budget?

Når det drejer sig om at investere i et små budget, er det særlig vigtigt at holde sig skarp. Ved at træffe den forkerte afgørelse kan man hurtigt miste mange penge. I denne del af artiklen ser vi på, hvad vi skal være opmærksomme på, når vi investerer med et små budget.

Vær opmærksom på omkostningerne

Hver investor skal være opmærksom på omkostningerne. Imidlertid skal investorer med et små budget være ekstra opmærksomme på omkostningerne. Hvis du kan vælge mellem en børsmægler, hvor du betaler $ 2 eller $ 6 i transaktionsomkostninger, spiller dit budget en vigtig rolle:

 • Når du investere $ 100, betaler du 2 eller 6 procent i transaktionsomkostninger.
 • Når du investere $ 10.000, betaler du 0,02 eller 0,06 procent i transaktions omkostninger.

gennemsnitligt afkast på investeringer i aktier er ca. 6 procent. Det betyder, at du skal være ekstra forsigtig med et små investering, ellers sponsorerer du kun din børsmægler og ikke dig selv.

small investment

Risikospredning er altid vigtig

Nogle investorer investerer alle deres penge direkte i et specifikt investeringsprodukt. Mange gjorde dette under Bitcoin hype fra 2018 ved at investere alle deres penge i Bitcoins. Det er meget risikabelt. Når prisen på Bitcoin derefter styrtede ned, mister man hele sin investering. Det er noget, man ønsker at undgå som investor, især når man er på et små budget.

Det er derfor klogt at sprede jeres penge på tværs af forskellige investeringsprodukter. Når man spreder sine penge over flere investeringsprodukter, mindsker man volatiliteten i Deres investeringer, hvilket gør ens resultater svingende. Du kan sprede dine investeringer over:

 • Forskellige investeringsprodukter såsom aktier og obligationer
 • Forskellige regioner som Amerika og Afrika
 • Forskellige sektorer som detail og bankvirksomhed
 • Tid: investere dine penge på forskellige tidspunkter

Man kan sprede sine investeringer ved at investere i forskellige virksomheder. Når man investerer med en billig børsmægler, kan man også åbne flere små investerings positioner. Det er også attraktivt for mange mennesker at investere i en indeksfond ved hjælp af ETF. Med ETF kan man umiddelbart investere i et større udvalg af aktier.

Tålmodighed og disciplin

Tålmodighed og disciplin er måske endnu vigtigere for investoren med et små budget. Når man investerer millioner af pund, er der en masse tiltag: Selv en stigning på 1 procent medfører store fortjenester. Det er naturligvis ikke tilfældet, når man investerer med et lille depositum på $100. Selv et udbytte på 100% resulterer kun i en fortjeneste på $100.

Det er derfor vigtigt at huske en langsigtet vision. Ved at investere med et små beløb kan du opbygge en stor kapital på lang sigt. Mange små investeringer kan vokse til en stor.

For de fleste investorer tilrådes det derfor ikke at logge ind for ofte for at se på dine handelspositioner. Forsøg at ignorere dine følelser så meget som muligt og lav en plan. Ved at vente tålmodigt og ved at investere med disciplin med et små budget opnår du de bedste resultater på lang sigt.

Pas på gæld

Ikke at investere er et problem: når alt kommer til alt, ved ikke at investere, kan du være sikker på, at dine aktiver langsomt aftager. Ikke mindre er det også meget vigtigt ikke at blive for begejstret for at investere. Nogle mennesker begynder at investere, mens de stadig har betydelig udestående gæld. Hvis du har gæld med en høj rente, er det bedre at betale dem først.

Det er også vigtigt at afsætte nok penge. Invester kun med penge, som du kan spare på lang sigt. Investering er ikke en sikkerhed: det er derfor vigtigt altid at lægge nok penge til side.

Kan du blive rig ved at investere med et små budget?

Det er bestemt værd at investere med et små budget! For at opnå dette må man forstå forskellen mellem at være rig og blive rig. Du er sikkert ikke rig endnu, ellers ville du ikke være endt på denne side. Men det betyder ikke at man ikke kan blive rig i fremtiden. Den bedste måde at blive rig på er at afsætte et beløb med jævne mellemrum.

Når man udarbejder en realistisk plan, ved man, hvad man skal forvente. Husk, at du også vil få udbytte af din tilbagevenden, hvilket bestemt vil gøre det muligt for dine penge at vokse eksponentielt på lang sigt. Hvis du sætter $10 til side om måneden i 40 år til et afkast på 7%, vil dette beløb vokse til $24,855. Hvis du gør det med et lille depositum på $75, ejer du endda $178,421. Det er derfor absolut umagen værd at investere med små beløb!

smaa budget investering

Giver det mening at arbejde med små investorer?

Helt sikkert! Den vigtigste faktor der afgør om man får succes med at investere, er din tidshorisont. Aktiemarkedet er uforudsigeligt og kan bestemt bevæge sig nedad i længere tid. Som følge heraf kan De miste meget på Deres investeringer på kort sigt. Men hvis man regelmæssigt investerer en små del af investeringsbudgettet, øger man chancen for at opnå positive resultater på lang sigt.

Kom godt i gang med en gratis demo

Kunne du tænke dig at prøve at investere i CFD’er selv med et små indskud? Det kan du! I de fleste børsmæglere kan man hurtigt og let åbne en demo konto, hvor man kan handle med virtuelle penge under reelle markedsforhold. Så snart du er klar, kan du starte handel med et lille depositum på $100 eller mere.

Brug knappen nedenfor for direkte at åbne en gratis demo hos en børsmægler:

Hvordan kan jeg begynde at investere med små penge?

Når du begynder at investere, er du ikke altid i stand til at gøre dette med en masse penge. For den ny investor, der stadig har erfaring, er det derfor attraktivt at investere med få penge. Men hvordan kan du med succes investere med et små beløb? I denne artikel finder du 8 gennemprøvede metoder, du kan bruge til at opnå gode resultater!

Hvordan kan du investere med små penge?

Det er meget godt muligt selv at starte med at investere med små penge. Du kan gøre dette for eksempel ved at handle med en cfd-mægler:

 • Du vil straks modtage en gratis demo for at prøve at handle risikofri.
 • Du kan handle med aktier, råvarer og valutaer!
 • Du kan aldrig miste mere end din indbetaling!

Vil du prøve at investere helt uden risiko? På PIus500 kan du prøve at investere med få penge med en ubegrænset $ 40.000 demo. Brug knappen nedenfor til øjeblikkeligt at åbne en gratis demo konto:

invest little money

Hvad kan du investere i med små penge?

Der er flere måder, hvorpå du kan investere smart med få penge. Nedenfor diskuterer vi 8 gennemprøvede metoder, du kan bruge:

 • Køb aktier: Find ud af, hvordan du kan købe aktier med små penge.
 • ETF’er: med indeksfonde kan du diversificere selv med et små beløb.
 • CFD’er: med en gearing,du kan satse stort med meget lidt.
 • Optioner: få rabat på prisen på en aktie med optioner.
 • Indskyd: modtage en fast rente over dine penge.
 • Lån penge: Lån dine penge ud og modtag renter!
 • Handel: tjen penge på at købe og sælge ting.
 • Fast ejendom: med et små beløb kan du også investere i fast ejendom.

Metode 1: køb aktier med små penge

Du kan vælge at købe aktier. Når det beløb, du investerer med, er for lille, falder chancerne for succes i de fleste tilfælde betydeligt. Dette skyldes, at du betaler transaktionsomkostninger for hver investering. De fleste børsmæglere opkræver et minimumsbeløb pr. handel. Når du investerer med $100, betaler du et par procent i transaktionsgebyrer over hver handel. Aktien skal derefter stige flere procent for at opnå et positivt afkast.

Hos DEGIRO betaler du for eksempel 1,75 £ + 0,014% i transaktionsgebyrer. Når du investerer med £ 100, er dine transaktionsomkostninger 1,89%. Det gennemsnitlige årlige afkast på aktier er 5-8%. Når du investerer ved hjælp af DEGIRO, falder dit afkast betydeligt. Heldigvis har vi fundet en god måde at købe aktier rentabelt på med et små pengebeløb.

Nogle børsmæglere opkræver ikke faste kommissioner. Dine transaktionsomkostninger vil derefter være 100% i forhold til det beløb, du indbetaler, så du kan opnå et positivt afkast selv med et lille beløb. En god part til at købe aktier uden provision er eToro. Du kan prøve mulighederne her gratis med en demo. Brug knappen nedenfor for at åbne en gratis konto:

Metode 2: investering i en ETF

Selvom du betaler lave transaktionsgebyrer, kan det stadig være risikabelt at investere i aktier med et små beløb. Dette skyldes, at du har færre muligheder for at sprede dine investeringer. Når du køber forskellige typer aktier, skal du sørge for, at din samlede investerings portefølje bliver mindre ustabil. Dårlige resultater inden for en sektor absorberes derefter af gode resultater inden for en anden sektor.

En god måde at anvende diversificering på med et små beløb er at investere i investeringsfonde eller ETF’er. En ETF eller børshandlet fond er en fond, som investerer alle deltageres penge i en kurv med aktier. Dette giver dig mulighed for selv at investere et små beløb i et udvalg af aktier.

Du har stadig en vis indflydelse, når du køber og sælger ETF’er. For eksempel fokuserer nogle fonde på en bestemt region eller sektor. Hvis du har meget tillid til Asien, kan du købe en særlig Asien fond. Hos eToro kan du købe og sælge ETF’er helt uden provision. Vil du vide mere om denne børsmægler? Brug derefter informations knappen nedenfor:

Metode 3: Handle med CFD’er

Hvis du har lyst til at handle med små penge, kan du overveje at bruge CFD’er. Med CFD’er kan du handle i næsten alt. Du kan åbne CFD’er på aktier, men også på for eksempel råvarer.

Når du handler ved hjælp af CFD’er, kan du bruge gearing til at øge din investering med en bestemt faktor. Ved at bruge gearing kan du åbne en større position med et små beløb. Kort sagt, jo større gearing, jo højere er det potentielle afkast. Med moderne mæglere kan du bruge en gearing på 1:30. Som et resultat bliver små penge pludselig mange penge. Selv med et små depositum på $100 kan du investere over $3000!

Hvis du investerer lidt penge i CFD’er, er afkastet på dette investeringsprodukt ofte meget højere, end når du investerer i produkter uden gearing. Dette skyldes, at hver $1 fortjeneste ganges med gearingen.

For at give et eksempel: hvis du bruger en gearing på 1:10, er din potentielle fortjeneste ti gange større. Hvis du bruger et leverage fra 1:30, er den tredive gange større. Dette kan øge afkastet for investoren med et små budget!

Husk at et greb fungerer i to retninger. Dine potentielle tab akkumuleres også hurtigere. Når der ikke er flere penge på din konto, mister du alt. Små penge kan også blive til ingen penge.

Tip: læs vores CFD investering kurs for mere information.

Metode 4: optioner

Når du vil investere med små penge, kan du også vælge at bruge optioner. Med optioner køber du muligheden, men ikke forpligtelsen, til at købe eller sælge en bestemt aktie til en fast pris. Optioner på en aktie er billigere end selve aktien.

For eksempel kan du købe option for $2 for at købe en aktie til prisen af $10. Når prisen på aktien stiger, kan du tjene penge på den. Når prisen på aktien stiger til $15, og du kan købe aktien med mulighed for $2, kan du tjene $3.

Optioner er ret komplicerede investeringsprodukter. Når du ved, hvordan du bruger optioner, kan du opnå betydelige afkast. Samtidig er der en reel risiko for at miste hele din investering. Derfor er det vigtigt at undersøge mulighederne nøje, inden du begynder at investere i dem. I vores optioner kursus lærer du alt hvad du behøver at vide om dette investeringsprodukt:

Metode 5: opsparingskonto eller opsparing

Nogle mennesker er på udkig efter en sikker måde at lægge deres penge på med et gunstigt afkast. En opsparingskonto eller en opsparing synes derefter at være attraktive optioner. Dette er dog skuffende i praksis.

Renter på denne type opsparing er meget lave i dag. Som et resultat er det absolutte afkast allerede skuffende. Samtidig får inflationen dine penge til at miste endnu mere værdi. Så personligt vil jeg ikke råde dig til at betragte penge på et depositum som en investering.

Alligevel er det vigtigt at placere nogle af dine penge på en opsparingskonto. Det er vigtigt altid at have penge nok til uventede udgifter. Når du pludselig skal optage et lån, mister du endnu flere penge, da renten på forbrugerlån er høj. Sørg derfor for kun at investere med penge, som du kan gå glip af i den nærmeste fremtid!

trade with little money

Metode 6: Udlån af penge

Du kan også vælge at låne ud et mindre beløb. Den mest kendte måde at gøre dette på er ved at købe obligationer. En obligation er et lån udstedt af et selskab eller en regering. Du modtager derefter en fast, periodisk rentebetaling på gæld sikkerheden.

Obligationer er en relativt sikker investering. Det er især interessant at investere i obligationer, når du har en kort tidshorisont. Forvent dog ikke højt afkast, når du investerer i obligationer. På lang sigt viser det sig ofte at være skuffende, især sammenlignet med aktier.

Har du lyst til at vide mere om obligationer? Læs derefter vores omfattende guide til investering i obligationer:

Metode 7: køb & sælg

Når du har meget tid, kan du også tjene penge ved smart at købe og sælge produkter. Du kan se efter gode tilbud på eBay og derefter sælge dem for flere penge. Dette er en temmelig arbejdskrævende opgave, som du bare skal være i humør til. Alligevel kan du helt sikkert få en dejlig ekstra krone med dette.

For eksempel kan du kigge efter produkter, der tilbydes af folk, der ikke har nogen idé om, hvordan man markedsfører noget. Produkter, der sælges med vage, kornede fotos, klarer sig ofte ikke så godt. Produktet kan dog være af fremragende kvalitet. Derfor man skal investere i et godt kamera og præsenterer de produkter, du sælger pænt.

ebay buy sell

På eBay du kan nemt købe & sælge ting

Metode 8: investere i fast ejendom

Investeringer i sten er også meget interessante. De fleste mennesker tror imidlertid, at det ikke er muligt at investere et lille beløb i fast ejendom. Det er selvfølgelig ikke muligt at købe et helt hus med et beløb på $500 eller $1000. Der er dog interessante metoder til at investere i fast ejendom med et små beløb.

Du kan gøre dette ved at investere i en fond. Der er forskellige ejendomsfonde, der for eksempel investerer i lejligheder eller kontorbygninger. Når du køber en aktie i en fond, deler du i det overskud, der genereres af fonden.

Du betaler dog altid administrationsomkostninger for din deltagelse i fonden. At investere direkte i fast ejendom selv kan derfor være mere rentabelt. Du skal bruge en større kapital for at være i stand til at gøre dette.

Sæt klare mål

Hvis du vil begynde at investere med små penge, kræver dette en anden forberedelse, end hvis du ville begynde at investere med en masse penge. Når vi taler om få penge, taler vi om beløb på omkring hundrede pundeller et multiplum der af og ikke de tusindvis af pund, der undertiden bruges, når man investerer.

Før du begynder at investere med få penge, er det vigtigt, at du gør dine mål klare for dig selv. Aktiemarkedet har en tendens til at svinge, så det er vigtigt, at du bestemmer, hvordan du vil reagere på dette.

Med få penge kan du for eksempel vælge day trade. Ved day trading prøver du at tag fordel af både stigninger og fald i aktiekurserne. Til dette formål kan du gøre brug af et såkaldt derivat. Når du vil investere med få penge, er CFD’er en god option.

Tip: Læs også vores day trader håndbog og lær alt om day trading!

Hvad er det mindste beløb du kan investere med?

De fleste børsmæglere har et minimum depositum på $100. Det betyder, at du kun behøver at have $100 til rådighed for at begynde at investere. Når du bruger en gearing på 1:30 med denne indbetaling, kan du have en investeret kapital på $3000. Som investor med små penge er det derfor også muligt at åbne flere handler.

Kort sagt, som en nybegynder investor er det meget godt muligt at investere med få penge. Handel med få penge sikrer, at du får læringserfaring. Er du nysgerrig, hvor du kan investere med et små beløb? Vi har lavet en oversigt over de børsmæglere, hvor du kan handle med små beløb i for eksempel aktier:

De yderligere risici

Investering med få penge medfører yderligere risici. Med et større beløb har du en større margin. Det tilrådes kun at risikere en begrænset mængde af dine aktiver på en enkelt investering. Hvis du investerer med få penge, er det ofte ikke muligt. Du risikerer derefter titusinder af din investering balance på en handel.

Som et resultat har du meget mindre plads til fejl. Investering med få penge er derfor ikke for fejle. Hvis du skal investere med få penge, skal du være parat til at miste det hele.

Da marginen for fejl er meget mere begrænset, anbefales det bestemt at prøve mulighederne med en demo. Ved at bruge en demo kan du finde ud af, om investering er noget for dig. Brug knappen nedenfor for at sammenligne de forskellige demo konti:

Glidende gennemsnit som en indikator

Når man investerer i CFD’er, så prøver man på alle mulige måder at forudsige, hvad priserne vil gøre i fremtiden. Du kan tjene penge gennem fondsbørs bevægelser med aktier. Det betyder ikke noget om prisen gå op eller ned. Adskillige indikatorer kan bruges til at lave de korrekte forudsigelser. Et eksempel er det glidende gennemsnit som en indikator for forudsigelse af prisbevægelser.

Hvad betyder glidende gennemsnit?

Det glidende gennemsnit er en indikator, hvor du tilføje priserne for en periode og derefter deler den med samme periode. Dette giver dig chancen for at beregne gennemsnit renten over en bestemt periode. Det glidende gennemsnit kan derefter bruges som en indikator til at forudsige, om en pris vil stige eller falde.

For eksempel, hvis den aktuelle aktiekurs er langt under gennemsnittet de sidste 30 dage, kan dette indikere en midlertidig fald. Det er muligt, at aktiekursen stiger igen i overskuelig fremtid til den gennemsnitlige sats, som du har beregnet med det glidende gennemsnit. Omvendt kan den nuværende rente, der er for høj baseret på gennemsnittet, være en indikation af et fremtidigt fald.

Moving average Plus500

Glidende gennemsnit ved cfd-broker Plus500 (lilla linje)

Enkle glidende gennemsnit

I verden af investeringer er der forskellige muligheder at beregne det glidende gennemsnit på. Den letteste måde er at beregne det enkle glidende gennemsnit. Dette kaldes også Moving Average (MA). Du beregner dette gennemsnit på den måde som er beskrevet ovenfor. Det er en enkle opsummering som senere er opdelt.

Exponentiel glidende gennemsnit

Ændringer på prisen af en aktie kan skyldes visse arrangementer. Dette kan for eksempel være en artikel i nyhederne, prognose eller sladder. Ved beregning af et glidende gennemsnit kan du også tage dette i betragtning ved at lægge vægt på visse stigninger eller fald. Dette kaldes Exponential Moving Average (Eksponentielt Glidende Gennemsnit), og forkortelsen EMA bruges også.

Vægtede glidende gennemsnit

De ændringer som finder sted med aktiekursen i øjeblikket, er meget vigtigere end ændringerne for et antal dage eller endda måneder siden. De aktuelle ændringer har mest effekt på den pris, du prøver at forudsige. For at veje det glidende gennemsnit beregner du indikatoren på en sådan måde, at ændringer i fortiden vægtes mindre tungt. Dette er kendt som det Weighted Moving Average (Vægtede Glidende Gennemsnit) eller WMA.

Indstil indikatoren på din konto

Nu hvor i ved hvordan man kan bruge et glidende gennemsnit som indikator for at forudsige ændringer i priserne, ønsker de naturligvis at omsætte denne viden til praksis. Man behøver ikke straks at tage en lommeregner og pen og papir fra skabet. De fleste mæglere af CFD’er (såsom PLUS500) giver man muligheden for at sætte denne indikator ind.

Nå du er logged ind på din konto, kan du vælge de tre varianter af glidende gennemsnit som indikatorer. Man kan så let beregne gennemsnittene for bestande i de perioder, de har sat her. Det er en god måde at træffe informerede beslutninger , når de investere i aktier .

Hvorfor begynde at handle nu?

Der er flere grunde til at du skal begynde at handle i dag. Disse grunde vil blive diskuteret i denne artikel. Handel kan være sjovt, men det er også nødvendigt at have den rette mængde viden om handel, før du begynder at lægge dine penge i. Hvis du har lyst til at tjene penge og for at gøre det, så skal du kende det grundlæggende.

Du kan finde alle oplysninger, du har brug for til at blive en succesrig trader på dette websted.

Handelsstrategi og grund til at begynde at handle

hvorfor handle nu At handle er en god investering. Du kunne spare din penge, men den rente du kommer til at tjene er meget lav og på grund af inflationen, dine penge kunne være mindre værd om et par år. At handle er dog lidt anderledes. Takket være den økonomiske krise, vælger flere og flere vælger at begynde at handle. Handel giver dig flere chancer for at tjene penge, og det giver dig mulighed for at sprede oddsene. Man kan altid bare give det et forsøg, der er masser af muligheder for den første trader. Se på vores oversigt af vores børsmæglere , som tilbyder dig en gratis demo konto.

Handels strategien er det mindste aspekt ved handel. Du bør ikke fokusere på det lange sigt; det er bedre at se på det korte sigt (short term). Er aktierne hovedsagelig faldende i værdi? Så sælg dem ikke med det samme, men vent på det rigtige tidspunkt. Der kommer en tid, hvor din aktie vil være mere værd. Man kan også sprede risikoen på tværs af flere finansielle produkter.

Når du begynder at handle, bør du sprede risikoen på tværs af flere produkter, så du får en bedre chance for at tjene penge. Handel på kort sigt, hvor man aktivt arbejder, er meget interessant – især når prisen bevæge sig meget. Risiciene er lidt højere, men omkostningerne pr. handel er meget lavere. Afkastet kan være enormt, og det er til din fordel. Omkostningerne pr. handel kaldes også “spread” i handels terminologien.

Omkostninger

Spread er forskellen mellem købsprisen og salgsprisen. Dette hænger sammen med den faktiske pris på en aktie. Når man har et lavt spredt sig, betyder det, at man køber aktier, indeks eller råvarer til en pris, der er en brøkdel højere end den faktiske pris. Hvis man har et lavt spread, kan man også sælge produkt til en fortjeneste lidt før, og det er det, der handler om. At træffe hurtige beslutninger og tjene penge.

En stop loss limit er et vigtig element, især for nybegyndere traders . Med en stop loss limit kan man aldrig miste flere penge, slut man har råd til eller er villig til at tabe. Denne mulighed tilbydes af børsmæglere til egen sikkerhed. Det giver dig tryghed, og du sørger for, at du ikke bruger mere, end du har råd til at tabe.

Det gode ting ved ordrer er, at du kan bruge dem til at handle fuldstændigt automatisk! Jeg taler tit med folk, der fortæller mig, at de placerer deres ordrer hver aften med et bestemt mål og et stop loss. Positionerne vil automatisk blive åbnet og lukket, når der opnås en vis værdi. På den måde kan man lade kombinere handel med sit daglige arbejde.

Begynde handel med en gratis demo!

Med en gratis demo konto kan du prøve din hånd på handel uden den monetære risiko. Det er den perfekte måde at teste dine investerings evner på. På denne side kan du sammenligne de bedste demo konti for at teste handel med aktier & Forex gratis!

Hvorfor skulle man handle med en demo?

 • Demo investering er 100% gratis.
 • Kom i gang på få minuter.
 • Resultaterne er reelle.
 • Du lærer at handle.

Tryk på knappen herunder for at få en gratis prøve Konto på eToro. Registrering tager et par minutter, men derefter kan du begynde at øve dig med det samme!

BørsmæglerOmkostningerTilmeldt
0 € i gebyrer for demo. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
eToro0 € i gebyrer for demo. Din kapital er i fare. Andre gebyrer er gældende.
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekuler med CFD'er om stigende og faldende priser på aktier! 82 % af detail-CFD-konti taber penge.

Andre prøve konti som du kan prøve

I dette afsnit af artiklen finder du en liste over de bedste steder at prøve handel med en risikofri demo. Senere vil vi diskutere, hvad du kan gøre med din demo konto. Vil du vide, hvilket websted der er rigtigt for dig? Det er muligt at åbne flere prøvekonti, så du kan sammenligne handelsplatforme risikofri!

eToro demo

Du kan også prøve mulighederne for at handle 100% risikofri med en virtuel demo på eToro. Din prøvekonto giver dig adgang til det fulde udvalg af handels indstillinger. Selvom du har mulighed for at handle uafhængigt, er det også muligt at spore aktiviteten fra andre handlende. eToros sociale aspekt er især interessant for investorer, der har lidt tid. Brug knappen nedenfor til at åbne en gratis konto i dag:

  Hvad er fordelene ved handel på eToro?

 • Hos eToro kan du købe aktier og handle med aktier ved hjælp af CFD’er.
 • Hos eToro kan du købe aktier uden ekstra omkostninger.
 • Du kan handle socialt: følg andre forhandler helt gratis.
 • Brug den brugervenlige og flersprogede software.
Tip: Vil du vide mere om eToro? Klik her at læse den omfattende anmeldelse!

Hvordan åbner du en demokonto med eToro?

Åbning af en demo konto med eToro er enkel.

eToro_skab_demo

Du skal udfylde nogle grundlæggende oplysninger. Når du har udfyldt oplysningerne, kan du logge ind på eToro prøveplatformen.

Åben_prøv_eToro

Inden for eToro-demo-platformen kan du prøve dig på at investere med en demo konto fyldt med $ 100.000.

Investering med rigtige penge

eToro har mindst indskud på DKK 1200 for en ny konto. Med disse penge kan du vælge at købe aktier uden nogen gearing, eller såkaldt leverage. Du kan også aktivt spekulere i tilbuddene ved hjælp af CFD’er. Efter tilstrækkelig praksis er dette den perfekte måde at udforske mulighederne for at investere yderligere!

Åbning af en demo med Plus500

På Plus500 kan du handle i aktier, Forex, kryptovaluta og råvarer ved hjælp af CFD’er. På Plus500 har du muligheden for at udforske handelens verden med din gratis, ubegrænsede prøvekonto. Når du er klar, kan du nemt indsætte penge på din konto.

Brug knappen nedenfor for at åbne en konto med det samme

Hvad er fordelene ved at investere med Plus500?

 • På Plus500 betaler du 0% kommission for alle transaktioner.
 • På Plus500 kan du også handle med mindre beløb.
 • Du har mulighed for at afkorte en given aktie & fortjeneste, når priserne falder.
 • Alle kendte internationale CFD aktier er tilgængelige for dig på Plus500.
Tip: vil du vide mere om Plus500? Klik her at læse den omfattende anmeldelse!

Hvordan åbner man en demo-konto ved Plus500?

Du kan nemt oprette en konto på Plus500 webstedet. På Plus500 modtager du $40.000 i virtuel kapital, som du kan bruge til at handle. Naturligvis er denne kapital ikke monetær og har ingen værdi overhovedet.

Hvis du kan lide lyden fra Plus500, skal du klikke på knappen herunder for at starte din gratis prøveperiode!

Åben_demo_Plus500

Du har mulighed for at logge ind på en eksisterende konto eller oprette en ny. Det er også muligt at linke din konto til din Google eller Facebook konto.

Skab_prøve_konto_Plus500

For at oprette din gratis demo konto har du kun brug for en e-mail adresse og adgangskode. Hvis du vil handle med rigtige penge, skal du tilføje nogle flere personlige detaljer.

Handle med rigtige penge

På Plus500 kan du handle med rigtige penge fra DKK 1 000. Før du kan begynde at handle med rigtige penge, skal du konvertere din konto fra en prøvekonto til en kontantkonto. For at gøre det vil være en test for at bekræfte din identitet. I henhold til loven er det ikke tilladt at åbne en investeringskonto anonymt. Du skal bekræfte din identitet ved at uploade en kopi af dit pas.

Ofte stillede spørgsmål om handel med en demokonto:

I dette afsnit besvarer vi de hyppigst stillede spørgsmål om investering i en demo konto:

Hvordan kan du bruge din demokonto?

Det er fornuftigt at bruge din demo konto ordentligt og behandle den som en rigtig handelskonto. Først kan du bruge en prøvekonto til at lære, hvordan handels softwaren fungerer. Du kan prøve at åbne dine første handler på platformen. Når du først har fået en grundig forståelse af, hvordan softwaren fungerer, kan du begynde at investere.

Når du træner, er det vigtigt at holde et godt styr på, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer. Det lyder måske barnligt, men det er klogt at føre dagbog. Du kan bruge dagbogen til at holde styr på de investeringer, du foretager. Ved at gøre dette kan du analysere, om du har taget en god eller dårlig handelsbeslutning. Ved at holde styr på, hvad du har lært af dine handelsaktiviteter, kan du komme videre og vokse som en investor.

Hvornår & hvordan bruger du rigtige penge?

Det er vigtigt at kun handle med rigtige penge, når du har forstået  hvordan softwaren fungerer. Det er også vigtigt, at du har en god forståelse af, hvordan de finansielle markeder fungerer. Når du har dækket disse baser, kan du overveje at foretage din første indbetaling. Det er klogt at starte med et lille beløb først, så du kan vænne dig til den risiko og spænding, der er forbundet med investering.

Konvertering af demo konto til en rigtig konto tager cirka ti minutter. Denne proces kræver, at du udfylder nogle personoplysninger (krævet af EU for at bekæmpe hvidvaskning af penge). Børsmægleren sørger også for, at du har tilstrækkelig økonomisk viden til at investere. Når din konto er aktiveret, kan du nemt deponere penge via bankoverførsel, kreditkort eller PayPal. Handel med rigtige penge fungerer i sidste ende det samme som handel med en demo konto.

Hvad betyder demokonto?

En demo konto giver dig mulighed for at opleve en simulering af markedet. Simuleringen sporer aktiekurserne på det reelle marked. På din demo konto investerer du dog ved hjælp af fiktive beløb. De overskud og tab, du får, er derfor helt virtuelle. Dette gør en prøvekonto til den ideelle metode til at vænne sig til handel med de finansielle markeder.

Hvad kan du gøre med en prøvekonto?

En prøvekonto har den samme funktionalitet som en reel konto, kun uden reelle monetære gevinster eller tab. Med en demo kan du teste alle platformens muligheder. En prøve er også velegnet til at teste forskellige investerings metoder. Selv for avancerede investorer kan det være nyttigt at oprette en prøvekonto.

Kan man bruge en demo gratis?

At øve med en demo er altid gratis. Der er ingen risiko forbundet med at investere med en prøvekonto. Først når du indbetale penge risikerer man at miste penge.

Hvad er forskellen mellem en handels simulator og en demokonto?

Der er ingen forskel! En demo konto kan undertiden have et andet navn hos forskellige udbydere. Nogle parter kalder en demo en simulering eller en retssag.

Hvad kan man investere i en demokonto?

Dette afhænger af børsmægleren. Hos de fleste børsmæglere kan du investere i følgende værdipapirer:

Hvordan er funktionaliteterne på en demokonto?

Funktionaliteterne kan variere meget. Nogle børsmæglere tillader dig kun at handle aktivt med aktier ved at bruge leverage. Udnyttelse giver dig mulighed for at åbne en større position med en lille mængde. Når du anvender gearing, kan du for eksempel åbne en position på 6300 USD med en initial investering på kun 630 USD. Når du bruger gearing, stiger både dine potentielle gevinster og tab.

Du kan også forkorte aktier med mange børsmæglere. Når du kortere en aktie, tjener du, når aktiekursen falder. Går virksomheden buste og falder deres aktiekurs? Derefter tjener du med din short position.

De fleste børsmæglere tilbyder også muligheden for at bruge ordrer. Bestillinger giver dig mulighed for automatisk at åbne eller lukke en position til en bestemt værdi.

Hvorfor tilbyder børsmæglere gratis demo konti?

Børsmæglere tilbyder ikke demo konti, fordi de føler sig generøse. Børsmæglerne siger naturligvis at begejstre dig og lokke dig til at deponere rigtige penge. Børsmæglerne vil naturligvis tiltrække så mange kunder som muligt. Chancerne for at tiltrække potentielle brugere øges kun, når du kan prøve deres software gratis.

Kan jeg miste flere penge, end jeg indbetale?

Nej, du mister aldrig flere penge end din indbetaling. Så snart dine tab øges for meget, lukkes positionen automatisk. Hvis børsmægleren ikke lukker din position i tide, skal de betale for de ekstra tab. Derfor kan du aldrig tabe mere end beløbet på din konto.

Demo handle: fordelene

For folk der aldrig har investeret før anbefales det altid at åbne en gratis prøvekonto først. Inden for demokontoen lærer du at håndtere direkte softwaren og de forskellige tilgængelige værktøjer. Åbning af positioner på forskellige tidspunkter vil lære dig, hvad der er fornuftigt og hvad der ikke er, så du vil opnå bedre resultater, når du begynder at handle med rigtige penge.

En demo konto kan også være nyttig for den avancerede investor. Du kan teste nye strategier og investerings metoder, før du anvender dem med rigtige penge. Dermed kan du reducere risiciene og opnå det højest mulige afkast!!

Hvordan kommer du i gang med en prøvekonto som ny begynder?

Du skal grundigt undersøge de aktier, du planlægger at investere i, før du åbner en position. I vores gratis kursus ‘lære at handle rentabelt’ lærer vi dig det væsentlige. Når du har taget kurset er du fuldt klar til at starte handel!

Vent inden du foretager din første indbetaling! Din første indbetaling kan hurtigt forsvinde, hvis du foretager en forkert træk. Det er klogere at øve først med en demo konto med fiktive penge, så du bedre forstår funktionerne og kapaciteterne i demoen. Når du er klar til at handle med rigtige penge, kan du foretage din første indbetaling.

Hvordan bliver man en daytrader?

Kravene er lette at imødekomme: Der er ingen lang, uddraget proces for at blive daytrader. Alt hvad du behøver er en computer og viljen til at lære. Men hvad betyder day trader?

Før du starter med denne guide, er det klogt at åbne en gratis prøveversion med en børsmægler, eller såkaldt broker. Med en prøve kan du prøve day trading uden risiko. Brug knappen nedenfor til at sammenligne de bedste prøvekonti:

Hvad betyder day trading?

Day trading er en investeringsaktivitet, hvor du åbner og lukker din position samme dag. Ved kortvarig handel kan du drage fordel af små prisændringer.

Denne guide viser dig i praksis, hvordan daytrading fungerer. Du kan læse og følge disse praktiske retningslinjer, hvis du vil starte dagen med handel snart.

Hvordan bliver man en day trader?

Kan du leve det vidunderlige liv som en daytrader? Giv dig selv lidt tid og tålmodighed, før du afslutter dit nuværende job! Forskellige børsmæglere tilbyder demo konti til at prøve alle ins og outs i day trading gratis, så du nemt kan teste, om denne måde at investere fungerer på for dig.

Plus500 er en god handelsplatform til daytrading. På Plus500 giver CFD’er dig mulighed for at handle med små prisforskelle. Med knappen nedenfor kan du åbne en gratis konto på Plus500:

Day_trading_order

Illustrerende priser. Bestillings skærm på Plus500

På Plus500 kan du placere CFD ordrer på alle kendte aktier og valutapar. Du kan også udføre omfattende analyser og placere ordrer. Ved ordrer kan du åbne en position automatisk, når et bestemt prisniveau er nået. Men hvordan kan man egentlig spekulere på aktiemarkedet med daytrading?

Day trading kursus: hvad vil du vide?

Day trading strategier

Hvis du gerne vil blive en succesrig day trader, er det vigtigt at anvende de rigtige teknikker. På denne side lærer du alt hvad du har brug for at vide for at blive en god day trader. I det første afsnit af artiklen vil vi diskutere de forskellige dags handelsstrategier, som du kan anvende.

Der er forskellige day trading strategier, som du kan anvende. Det er vigtigt at overveje, hvilken strategi der passer bedst til dig. Vi vil diskutere scalping, momentum trading, fading og pivot point day trading.

Scalping

Scalping er en dags handelsstrategi, hvor positioner holdes åbne fra et par sekunder til et par minutter. Scalpers har en tendens til at åbne titusindvis af hundreder af positioner om dagen for at give mange små overskud. Scalping er en arbejdsintensiv teknik, som ikke rigtig anbefales til nye erhvervsdrivende.

Momentum

The momentum trader søger kontinuerligt efter de såkaldte store pris skifter. Mange børsmæglere giver dig mulighed for nemt at kontrollere, hvilke aktier der har oplevet en stærk stigning eller fald. Momentum investoren handler i tråd med den aktuelle tendens. Du sejler for eksempel op i toppen af en stærk prisstignings bølge og et øjeblik senere, før den falder, forlader du bølgen.

Momentum_day_trader

Fading

Fading er en contrarian investering, der sigter mod at tag fordel af handel mod den fremherskende tendens. Priserne er undertiden ekstremt ustabile. Negative nyheder kan for eksempel være en alvorlig volatilitets udløser. Panikke kan forårsage alvorlige pris nedbrud. En smart daytrader tager sit handelsbrættebord og hopper i det rigtige øjeblik på bølgen tilbage til toppen.

Contrarian daytrading er ikke helt risikofri. Der er altid risikoen for en yderligere prisudvikling. Derudover er der en risiko for, at dit stop loss, i det øjeblik, du tager et tab, ikke opfører sig som forventet, når du konfronteres med et stærkt skridt. Det er vigtigt at øve handel med trenden først.

Contrair_daytrading

The contrair trader tag stilling mod den generelle tendens.

Pivot Point day trading

The pivot point day trader på udkig efter visse støtte- og modstandsniveauer. Disse niveauer henviser til prisniveauer, høje og lave priser, som normalt ikke let vil blive brudt. Dette kan for eksempel være det laveste og højeste prisniveau på dagen eller typiske vendepunkter, hvor prisbevægelsen skifter til den anden retning. Som investor kan du placere din ordre på et bestemt omdrejningspunkt.

Når et niveau er brudt, kan du vælge at tage en position, der følger med trenden, og du kan indstille et stoptab lige under modstandsniveauet.

pivot_resistance

When the price, on the other hand, would move in the opposite direction, you could choose to take a contrarian position and you set the stop loss right above the resistance level.

Når prisen på den anden side bevæger sig i den modsatte retning, kan du vælge at indtage en contrarian position, og du indstiller stop loss lige over modstandsniveauet.

Pivot_modstand_ikke_overtrådte

Bliv den ultimative ‘day trader’ guide

I denne del af artiklen lærer du alt hvad du har brug for at vide om day trading.

Starten på din virksomhed

Hvis du ønsker at blive en succesrig day trader, skal du styre din handel, som om du driver en virksomhed. Handlere, der tilfældigt åbner investeringer uden ordentlig planlægning, vil i sidste ende ikke høre til den lille gruppe mennesker, der tjener millioner dagligt. For at blive en succesrig day trader, skal du lave en detaljeret og omfattende plan.

Specialisere

Et første afgørende skridt er at formulere en ordentlig handels plan. En ordentlig plan kan ikke desto mindre kun formuleres, når du har bestemt din specialisering i day trading. Day trading kan blandt andet anvendes til:

Selv inden for disse kategorier er der tusinder af værdipapirer at vælge imellem. Specialisering er derfor den første nøgle til succes. Når du for eksempel vælger at gå efter aktier, kan du vælge en håndfuld af aktier, som du gerne vil handle i. Sørg for, at den valgte sikkerhed har en høj likviditet (nok mennesker, der handler med det) og en høj volatilitet (en sikkerhed, som ofte bevæger sig op og ned).

Udarbejd en langsigtet plan

Ingen forretning uden en ordentlig forretningsplan. Tag dig tid til at definere en anstændig plan. Din plan skal indeholde din startkapital, de penge som du vil bruge til handel. Det næste trin i processen er at opstille nogle mål. Bestem en realistisk tidsramme, hvor du vil nå dine mål. Ved at sætte realistiske og klare mål kan du evaluere dine fremskridt en gang imellem for at sikre, at du er på det rigtige spor.

Vælg din børsmægler

Når du har formuleret en langsigtet plan, skal du vælge en børsmægler, eller såkaldt broker. En broker er et firma, der kan udføre dine investeringer. Det er vigtigt at vælge en pålidelig og professionel broker. Når du starter med daytrading, er transaktionsomkostningerne afgørende. Som daytrader vil du udøve et betydeligt antal ordrer. Vi anbefaler dig derfor at åbne en konto hos en børsmægler, der ikke opkræver provision.

For det andet er platformens hastighed af største betydning. Day trading er typisk et kortvarigt handelskoncept, er det vigtigt at være i stand til hurtigt at åbne og lukke dine positioner. Pålidelighed er nøglen!

Vil du vide, hvilke børsmæglere der er bedst egnet til aktiv handel? Vi har samlet de bedste brokers til daytrading. Brug knappen nedenfor til direkte sammenligning af de bedste brokers til day trading:

Opret dit system

Når du grundlægger din day trading business, er det tid til at tænke over dit system. Et godt investerings system specificerer klare regler for forskellige markedsforhold. Ved at specificere klare regler vil du være i stand til at evaluere dine handels resultater.

Mulige marked tendenser

Hvert marked har 3 mulige retninger:

 • Stigende tendenser
 • Faldende tendenser
 • Konsolidiren tendenser (ingen klar retning)

Et marked kan også have en lav volatilitet eller en høj volatilitet. Du skal lave en plan for enhver type markedssituation.

Daytrading_tendenser

Define rules

I din plan er det vigtigt at definere klare regler. Hvornår åbner du en handel? Hvornår lukker du handlen igen? Tænk på de værktøjer, du bruger til at tage dine beslutninger, og prøv at udelukke alle andre informationskilder.

Handler kan åbnes baseret på to typer analyser:

Start testing

En anden vigtig fase i at blive en daytrader er test fasen. Testning kan udføres ved at udskrive grafer og køre dem mod dine definerede regler. Ville den fastlagte strategi have resulteret i et positivt afkast, når det blev anvendt på disse historiske scenarier?

Efter dette kan du prøve mulighederne ved hjælp af en gratis demo. En demo simulerer den virkelige situation og giver dig en anstændig idé om de resultater, du kan opnå. Klik her for at finde ud af, hvor du kan åbne en gratis demo.

Fortolk resultaterne, som om du fortolker et roulette bord. Hvis en roulette-bold lander ti gange i nummer 10 slotten, vil du stadig betragte det som en tilfældighed. Kun langsigtede resultater vil klart fortælle og vise dig, om dit system fungerer. Derfor skal du ikke blive afskrækket fra at investere, når du ikke opnår gode resultater i individuelle situationer. Det er vigtigt at tage en god prøve for at afgøre, om din strategi vil føre til gode resultater på lang sigt.

Når du er klar til at begynde at handle, kan du foretage en lille indbetaling og prøve dit første system med rigtige penge. Det er vigtigt at begynde at handle med små beløb i investeringer med lav risiko. Først når dit system har bevist sin værdi, kan du begynde at investere med større mængder penge.

Nogle nyttige tips til day trading

I dette afsnit vil vi give dig nogle nyttige tips til day trading, der kan hjælpe dig med at få bedre resultater.

Brug forskellige tidsrammer

Ved at bruge forskellige tidsrammer får du en bedre idé om det større billede. Kortvarige markedsbevægelser kan være meget forskellige fra den langsigtede markedsbevægelse.

Hold dit system enkelt

Effektivitet fungerer! Se ikke efter de mest komplicerede kombinationer af indikatorer og regler. Jo enklere system, jo større er chancen for at det fungerer. Når alt kommer til alt falder chancen for at lave en fejl med et enklere system. Når systemet ikke fungerer, skal du foretage ændringer for at forbedre dine resultater.

Hold øje med nyhederne

Vigtige nyheder kan have en alvorlig indflydelse på de finansielle markeder. Derfor skal du kontrollere dagligt, om der vil blive foretaget særlige meddelelser om den sikkerhed, du handler med. En meddelelse fra centralbanken om renter kan for eksempel have en alvorlig indflydelse på valutakursen, når du handler Forex.

Når du er på daytrading, er det vigtigt at huske virkningen af vigtige nyheder. Det kan være smart at stoppe handel et stykke tid, når sådanne nyheder frigives. Vigtige nyheder kan skabe høj volatilitet og kan dette forårsage et alvorligt og pludseligt tab på dine åbne handler.

Day_trading_aktie_nyheder

Nyheder kan have en betydelig indflydelse på børskurserne

Gå ikke til hyppige gevinster

Når det kommer til at drikke alkohol, er moderering nøglen. Det samme gælder handel. Når alt kommer til alt betaler du transaktionsomkostninger for hver investering. Kun åbne handler, når de virkelig overholder dine faste regler.

Det er også vigtigt at flytte din opmærksomhed fra gevinst frekvensen. Det er vigtigere at være rentabel end at tjene på hver separat transaktion. Når alt kommer til alt er 5 gange en investering med en 5% fortjeneste pr. Investering meget bedre end 20 gange en investering med en 1% fortjeneste. Dette er bestemt tilfældet, når du i sidstnævnte tilfælde også åbner flere handler, der genererede et tab.

Evaluer som videnskabsmand

Når du udøver 100 handler baseret på dit system, er det vigtigt at evaluere og analysere resultaterne som en reel videnskabsmand. Kontroller først, om du har tjent spekulere. Når du ikke har tjent spekulere, er det vigtigt at kontrollere, om du har begået fejl, eller om dine regler ikke har ført til rentable resultater.

Du skal også kontrollere, om overskuddet kan bidrage til en succesrig investering. Dit system er sandsynligvis heller ikke godt, når det resulterede i et hit og mange andre tabte handler. Vær opmærksom på det større billede, og sørg for, at dine definerede regler også vil føre til gode resultater på lang sigt.

Det er også vigtigt at lave nogle noter. Skriv ned, hvad der gik godt, men skriv også ned, hvad der ikke gik godt. Dette giver dig mulighed for at bestemme klare forbedringsområder for at øge din fortjeneste som en daytrader.

Korrekt risikostyring

Hvis du gerne vil blive en daytrader, er korrekt risikostyring af afgørende betydning. At være en daytrader er det naturligvis umuligt at helt undgå risici. Hvad du kan gøre er at administrere dem korrekt, ligesom en administrerende direktør administrerer sit firma.

Brug altid et stop loss

Det er vigtigt at altid bruge et stop loss. Et stop loss er den værdi, som din position automatisk lukkes på. Før du åbner en handel, skal du bestemme det niveau, som du tager dit tab på. Det er vigtigt at retfærdiggøre bestemmelsen af dette niveau. Er der for eksempel et modstandsniveau eller vendepunkt, hvor prisen ofte ændrer retning?

Det er vigtigt at respektere stop loss. Flyt ikke stop loss under en handel. Det er også vigtigt at forhindre dig selv i at øge din position, når du mister penge på det. Mange handlende føler, at de er nødt til at kompensere for deres tabende position. I sidste ende vil denne strategi kun begrænse rentabiliteten af din handelsstrategi. Følg altid dit systems regler!

Hold øje med risiko og belønning

Kontroller med hver position, om du kan opnå en gunstig risiko: belønning forhold. Hvis du vil blive konfronteret med et tab på $1 på stop loss-niveauet, ville du ideelt og minimalt gerne gøre en $2 fortjeneste på take spekulere niveau. Hvis du anvender dette princip, behøver du kun have ret i mindre end halvdelen af sagerne for at opnå et positivt handels resultat.

Når du ikke kan opnå en gunstig risiko: belønning forhold på din day trade, er det bedre at ikke åbne positionen overhovedet. Når alt kommer til alt handler det ikke om antallet af positioner, du åbner, men om den fortjeneste, du opnår med dem.

Begræns din risiko

Den største risiko for hver daytrader er at miste hele kontosaldo. Når alt kommer til alt er der uden balance nogen muligheder for at fortsætte med at handle. Afhængigt af dit system kan du bestemme, hvor mange penge du vil risikere i en handel, og hvor meget du vil risikere på alle dine åbne handler.

Hvis du vil spille det sikkert, skal du risikere et maksimum på 1% pr. Position. Lad os antage, at du handler med en saldo på $10.000. I dette tilfælde kan du ikke tabe mere end $100 på en handel, når stop loss rammes. Hvis du i gennemsnit har 5 åbne positioner, er dit tab begrænset til højst 5% på ethvert tidspunkt.

Disse procenter er blandt andet afhængige af din risikovilje. Udover din risikovilje er det beløb, du handler med, også en faktor til at bestemme den risiko, du tager pr. Handel. Folk, der bruger mindre mængder penge til daglig handel, vælger ofte en højere risiko procent.

Udvikle den rette day trader tankegang

Det største problem for næsten hver dag erhvervsdrivende er hans eller hendes tankegang. Når din handel giver et negativt resultat, er det aldrig markedets skyld. I de fleste tilfælde er det ikke engang handelssystemet, der er mangelfuld. Det meste af tiden er det et tilfælde af enkelt menneskelig fejl. Hvis du ønsker at blive en daytrader, er det vigtigt at indse, at den rigtige psykologiske tankegang er yderst vigtig.

Accepter et tab

Som en daytrader er det af afgørende betydning at acceptere tab. Du bør ikke prøve at have ret hele tiden som en daytrader. Fokusere derfor på det langsigtede resultat og behandl dine tab og overskud på samme måde.

Bliv ikke afskrækket af flere efterfølgende ulønsomme handler. Dette betyder ikke automatisk, at dit system ikke fungerer korrekt. En ulønsom handel kan være resultatet af uflaks, mens en rentabel handel kan være ren held. Det er mere vigtigt at kontrollere, om du har taget den rigtige beslutning. Beløn dig derfor, når du har fulgt dit system, og beløn ikke dig selv, når du tog en dårlig beslutning, der viste sig stor på grund af ren held.

Kun på lang sigt er det vigtigt at analysere dine day trades. Når du opnår et negativt afkast kontinuerligt og konsekvent, kan det være klogt at ændre dit system.

Styr dine følelser

Følelser kan være den største fjende for hver dags handlende. Følelser som vrede og grådighed kan påvirke dine handelsbeslutninger negativt. Det er vigtigt altid at tage dine handelsbeslutninger baseret på rationel tanke og ikke på følelser. Du kan læse mere om, hvordan følelser kan påvirke dine handler i vores artikel om følelser af indflydelse på investeringer.

Forbliv optimistisk, fokus på slutspillet

Det er vigtigt at være optimistisk på alle tidspunkter. Visualiser altid den succes, du vil opnå. Tænk over dit hvorfor. Hvorfor blev du en daytrader? Hvad opnår du, når du har et fuldt funktionelt og velfungerende system, der genererer en masse penge? Tænk på disse spørgsmål og deres svar dagligt og bliv med fornyet energi, som du kan bruge til daytrading.

Forbliv dog realistisk. Sæt opnåelige mål, og vær ikke frustreret, når du ikke kan nå dem direkte. Rom blev heller ikke bygget på en dag!

Du kan også belønne dig selv, hvis du har udøvet en række fejlfri (så ikke nødvendigvis rentable) handler. Overvej regelmæssigt, hvad du har opnået, og hvordan du er vokset.

Det vil langsomt gøre dig til den succesrige og velstående daytrader, du altid har ønsket at være!

Fordele og ulemper ved at blive day trader

En stor fordel for at leve dit liv som en daytrader er det faktum, at du har fuld kontrol over din egen arbejdsplan. Ingen storebror ser på dig, ingen irriterende afbrydelser fra kolleger eller din vejleder og fuld frihed til at tage dine beslutninger. Når du føler dig stresset, kan du tage en pause, og når du er ivrig efter at arbejde, kan du fortsætte så længe du vil. Faktisk er din fantasi den eneste tilgængelige hindring, når du lever en daytrader´s liv.

Ikke mindre har en daytrader´s liv også nogle svage punkter. Day trading er et ganske stressende job. Kan du håndtere dine numre, der går ind i den røde zone, mens du ved, at det er dine penge, og er du stærk nok til at afslutte dine tab og fortsætte din fortjeneste?

Det er også en skam, at du går glip af charmen ved et rigtigt job; tænk på det dejlige forhold og snak med dine kolleger. Heldigvis er der en bred vifte af muligheder for at bevare og endda udvide dit sociale liv uden for arbejdet. Tænk på at tilmelde dig en sportsklub eller rejse til en smuk feriedestination.

Alle kan gøre det… teoretisk set

Teoretisk set kan alle blive en daytrader. Når alt kommer til alt handler om at købe og sælge finansielle værdipapirer, hvor de eneste ting du har brug for er en computer og to hænder med et anstændigt sæt fingre. Der er altid 3 muligheder: at købe, sælge eller ikke gøre noget.

På den sidstnævnte mulighed kommer man ikke til at tjener mange penge, men nogle gange kan det være den bedste beslutning at tage. Ved tilfældigt og ugrundet køb eller salg af noget har du 50% chance for at være korrekt. Men det er naturligvis ikke det, som en daytrader sigter mod, og du bliver nødt til at øge denne procentdel.

Det er vigtigt at huske, at day trading ikke er en nøjagtig videnskab. Priserne bevæger sig kontinuerligt på grund af handlinger udført af forskellige personer, hvorved disse handlinger ikke altid kan forklares rationelt. Du er også en menneskelig skuespiller, der spiller en begrænset rolle i dette spil med udbud og efterspørgsel.

Årsagen til at ikke alle tager en flyvende handel start, er fordi ikke alle spiller spillet i henhold til hans eller hendes regler. I sidste ende handler day trading om at definere dit system og systematisk følge reglerne i dit system.

Definition af dit system

For at opbygge et vellykket handels system skal du først få et par ting rigtige. Først skal du vide nøjagtigt, hvad du skal gøre: vi råder alle til at læse vores gratis kursus, der investere i CFD`er. Så snart du er bekendt med alle forskellige investerings vilkår og muligheder, er du klar til at ramme investerings vejen ved at oprette en gratis demo konto.

Når du beslutter at starte at handle, er det vigtigt at udvikle din plan. Det er op til dig at bestemme fundamentets og specifikationerne for dit system. Du kan f.eks. Vælge kortvarig eller langvarig handel, og du kan vælge mellem forskellige slags analyser. I sidste ende betyder det ikke rigtig noget, hvordan dit system passer sammen. I sidste ende handler det om at respektere dit systems regler og lære af dine fejl.

Hvad er sandsynligheden for at få succes?

Din sandsynlige succesrate kan ses fra forskellige vinkler. Når du bare fokuserer på de blotte tal, kan det se ud til, at oddsene er imod dig. Forskning har nemlig vist, at størstedelen af de begyndende handelsmænd tager tab og afslutter handelsbranchen ret hurtigt. Ikke desto mindre tjener en gruppe af mennesker, cirka 10 procent, fortjeneste.

Desuden er det også vigtigt at se på de nøjagtige tal. Mange handlende forsøger daytrading på kort sigt og opnår et lille tab. På samme tid er der succesrige day traders, som i sidste ende får millioner af dollars. Så du kan helt sikkert opnå gode resultater med daytrading, men det er ikke en hurtig-rig-hurtig ordning. Ligesom med ethvert andet job, skal du arbejde hårdt for at være en daytrader.

Derfor fortsætter vi med at gentage for nøje at overveje, om day trading er din kop te. Ud over indtægterne fra day trading skal du også tage hensyn til de såkaldte mulighed omkostninger. Hvis du skulle bruge den tid, der blev brugt på daytrading til at udføre et normalt job, ville du også få en løn. Træk derfor din løn fra den indkomst, du tjener ved dagshandel. Denne logik hjælper dig med korrekt at bestemme, om din daytrading er vellykket eller ej..

Day trader`s tankegang

Du har brug for en bestemt tankegang: lad os kalde det day trader`s tankegang. Med denne tankegang er det vigtigt at gå imod din natur. Vi er selvfølgelig programmeret til at undgå tab så meget som muligt, og at undgå tab i det daglige liv føles bare godt. Når en bil nærmer sig, forhindrer din hjerne smerter ved at sende signaler, der får dig til at stoppe ved kanten af fortovet. Desværre er disse instinktive reaktioner alt sammen gavnlig for en day trader.

Når alt kommer til alt er de mest almindelige fejl begået af de erhvervsdrivende stadig fejlen ved at holde tabene åbne for længe og lukke din fortjeneste for hurtigt. Tab holdes åbent i en længere periode, fordi erhvervsdrivende stadig håber på, at prisen stiger på et senere tidspunkt. Håb er ikke desto mindre en dårlig handelsstrategi. Når en lignende situation opstår, skal du lukke positionen, og det vil undertiden endda være klogt at åbne en ny position i den modsatte retning.

På den anden side har mange mennesker en tendens til at lukke deres fortjeneste så hurtigt som muligt for at spille det sikkert. For forestil dig hvad der ville ske, hvis prisen ville ændre sig igen, og din fortjeneste ville forsvinde i tynd luft eller endnu værre ville blive et tab. Dette er åbenlyst en irriterende situation, men så snart du har foretaget et skøn, og du forudsiger en pris, der skal stige til et bestemt niveau, er det vigtigt at holde din plads.

I sidste ende er en succesrig day trader en day trader, hvis overskud er højere end hans / hendes tab. Hvis du overholder dette princip, får du endda overskud, når du kun har ret i kun 50% af tilfældene.

Hvad er den billigste børsmægler til aktiv handel?

Ønsker du at investere mod lave omkostninger? I denne artikel afslører vi børsmæglere med de laveste transaktionsgebyrer. Ved at bruge denne sammenligning kan du spare på dine årlige omkostninger hos din børsmægler, eller såkaldt broker.

Hvad er den billigste børsmægler til aktiv handel?

Er du en mere aktiv erhvervsdrivende? Ønsker du at åbne flere transaktioner og være i stand til at satse på et faldende marked? Vil du være i stand til at bruge gearing? Så er en traditionel børsmægler ofte ikke den bedste eller billigste mulighed. Når du ønsker at handle aktivt, kan en CFD broker være et godt valg.

En af de billigere CFD broker er eToro. På eToro betaler du ikke provision, når du åbner en position. Og mere kan du prøve muligheder risikofri med en demo på $ 100 000. Vil du vide mere om eToro? Læs denne omfattende anmeldelse. Du kan også åbne en konto direkte med knappen nedenfor:

Hvor kan man købe aktier billigt?

Omkostninger kan reducere din fortjeneste kraftigt! Når du køber aktier, betaler du ofte en provision for hver transaktion. Omkostningerne ved at betale en provision hver gang er meget højere end kun selve provisionen. Det beløb, du betaler, kan ikke investeres i nye aktier, hvilket betyder, at du vil gå glip af en masse overskud i det lange løb.

Heldigvis er der børsmæglere, der sælger aktier uden at opkræve provision. Dette gør det muligt at opnå gode resultater på aktiemarkedet, selv med små investeringer. En god børsmægler, der ikke opkræver transaktionsgebyrer, er eToro. Brug knappen nedenfor til at åbne en gratis konto med det samme:

Hvorfor skal man sammenligne gebyr?

Det er vigtigt at sammenligne børsmæglernes omkostninger godt. En omkostnings forskel på 0,5% kan gøre en enorm forskel. Vi vil gerne illustrere dette ved hjælp af en investering med et afkast på 8% eller 7,5% efter fradrag af omkostninger. I dette eksempel er der investeret et beløb på $ 100 000. Med et afkast på 8% får du følgende resultater:

 • Efter 10 år er investeringen værd $21.589.
 • Efter 30 år er investeringen værd $100.626.
 • Efter 50 år er investeringen værd $469.016.

Med et afkast på 7,5% får du følgende resultater:

 • Efter 10 år er investeringen værd $20.610.
 • Efter 30 år er investeringen værd $87.459.
 • Efter 50 år er investeringen værd $ 371.897.

0,5% af prisforskellen virker meget lille, men i praksis kan det koste dig tusinder eller endda titusinder!

investering_billigt

Skyd dig ikke selv i foden

Mange investorer vælger at investere i deres bank af bekvemmelighed. Dette er næsten aldrig en god idé. Satserne er meget højere i en bank end hos en broker. Banker ved, at mange ikke gider at undersøge ordentligt, hvor de kan investere billigt. De har et velkendt navn og modtager derfor nok kunder.

I en bank betaler du ofte høje gebyrer for dine investeringer. Mange banker opkræver endda årlige faste gebyrer bare for at eje en konto. Hvis dette er tilfældet, betaler du også penge, når du ikke åbner nye positioner. Tag derfor et øjeblik og vælg en broker med en lav sats. Dette kan gøre meget for dig i det lange løb.

Vælg fordelagtige investeringsprodukter

When you buy bread from two different bakers, the prices can vary greatly. The same goes for brokers. Still, you might think, bread is bread. This is certainly the case with stockbrokers.

Når du køber brød fra to forskellige bagere, kan priserne variere meget. Det samme gælder for børsmæglere. Stadig vis kan du måske tro, brød er brød. Dette er bestemt tilfældet med børsmæglere. Uanset om du køber materiel fra eToro eller deGiro, gør den lille forskel. Andelen er 100% identisk. Men dette er ikke tilfældet med de forskellige investeringsprodukter. Nogle investeringsprodukter er meget dyrere end andre. Undersøg derfor også, om omkostningerne til investeringsproduktet er berettigede.

Når man ser på fonde, finder man ofte, at aktive fonde kræver meget højere transaktionsgebyrer end passive fonde. Alligevel opnår de fleste aktive fonde ikke bedre resultater end fonde, der simpelthen sporer et indeks. Undersøg derfor altid, om de højere omkostninger ved investeringsproduktet er det værd.

Hvem er den billigste børsmægler?

Til denne test købte vi 30 aktier af Philips. En Philips aktie koster 40€ på dette tidspunkt. Værdien af den samlede transaktion er derfor 1.200 €. For hver børsmægler beregner vi transaktionsgebyret for at bestemme, hvor investering er billigere. Omkostningerne er et snapshot taget den 28. maj 2020. For de aktuelle omkostninger kan du konsultere børsmæglernes websteder:

 • eToro: 0 provisioner, betalte vi ikke transaktions gebyr for denne transaktion.
 • Danske Bank: 0,75 %, af kursværdien min. 90 kr.
 • Saxo Bank: 0,1%, minimum 12, de samlede omkostninger udgør 12.

eToro er helt klart den billigste børsmægler til denne ordre. Når du foretager en masse aktietransaktioner, kan du hurtigt spare hundreder om året hos denne børsmægler. Vil du prøve eToro gratis med en demo? Brug knappen nedenfor til at åbne en gratis konto med det samme:

Compare investing costs

Før du åbner en konto hos en broker, er det en god ide at sammenligne udgifterne til dine investeringer. Forskellige udbydere har forskellige priser.

Kommissioner

De fleste brokere opkræver et provision for hver transaktion. Der er nogle udbydere, hvor du kan købe billige eller endda helt gratis aktier. Vælg en broker med lave provisioner, især når du vil investere med mindre beløb.

Spredning

Ud over en provision betaler du også et spredning med hver børsmægler. Spændet er forskellen mellem købs- og salgspris. Det er klogt at vælge en børsmægler, der opkræver en attraktiv spredning. Dette øger rentabiliteten for dine investeringer.

Aktiveringsgebyrer

Nogle børsmæglere opkræver aktiverings gebyrer, når du vil handle på en bestemt børs. Det kan derfor være smartere at handle med for eksempel deGiro eller eToro. Hos disse parter betaler du ikke aktiverings gebyrer.

Andre udgifter

Læs altid børsmæglerens gebyr side omhyggeligt, før du investerer. Børsmæglere skjuler regelmæssigt snigende yderligere satser i deres vilkår. For eksempel skal du muligvis betale nogle børsmæglere for at hæve penge eller for at modtage udbytte.

Handel med 1000 kroner

1000 kroner er et meget pænt beløb at starte dit handelseventyr med. Du kan beslutte, hvad du vil handle. For eksempel kan du handle dine 1000 kroner på én gang, eller du kan handle forskellige aktier for at diversificere og sprede din risiko. Hvis du ikke har nogen erfaring endnu, kan du starte med at øve online og derefter begynde at handle på rigtigt med 1000 kroner.

Vil du starte direkte? Se på hvilken børsmæglere du kan åbne en konto.

Hvorfor handle med 1000 kroner?

Der er flere grunde til, at du skal handle med 1000 kroner. Skønt du kunne lægge dine penge på en sparekonto, hvor meget renter ville du få i dag? Den rente, du får fra din bank, er meget lav, så du kan lige så godt begynde at handle. Handel giver dig en bedre chance for at tjene udbytte. Når du blot sparer dine penge, bliver de mindre værdifulde med tiden, og det er sandsynligvis ikke dit mål at investere dine penge.

Ved at vælge at starte handel kan du få et meget højere afkast, og hvis alt går godt, kan du tjene en masse penge. Det er endda mulig at tjene til livets ophold som dags handler. Dag efter dag. Der er masser af mennesker som har beslutet at afslutte deres daglige job for at blive dags handlere, og de tjener en solid indkomst ved blot at handle.

Det er muligt at få et godt afkast på din investering på 1000 kroner. Hos en modern online CFD børsmægler kan du bruge en indflydelse op til 20: 1. Med en gearing kan du åbne positioner med en større værdi end det beløb, der er på din konto. Denne nye, innovative måde at handle har mange fordele.

1000_kroner_handle

Succes med 1000 kroner?

Gearing gør det meget interessant at begynde at investere med 1000 kroner hos en CFD-mægler som deGiro eller eToro . Med 1000 kroner kan du åbne positioner til en samlet værdi af 2000 kroner eller mere. Hos disse børsmæglere bestemmes overskuddet baseret på forskellen mellem prisen i det øjeblik, du åbner en position, og prisen, i det øjeblik du lukker en position.

Hvis du for eksempel køber ti Apple-aktier til en pris på 6000 kroner, og bestanden stiger inden for tre dage til 6300 kroner, er forskellen mellem åbnings og slutkursen din fortjeneste. Dette går dog begge veje; denne fortjeneste kan blive et tab, hvis du foretager den forkerte skøn. Ved at bruge et stop loss kan du dog sikre dig, at du kun mister et bestemt beløb.

Handler med CFDer

Vi taler om handel med CFD’er handel med CFD’er (Contract for Difference). Du lukker en kontrakt automatisk og tjener på prisforskellene. Det betyder, at du kan tjene penge, når priserne stiger, men også når priserne falder.

Du kan nemt teste mulighederne for at investere i CFD’er med en demo. Det er ikke nødvendigt at deponere penge! Når du er klar, kan du straks indbetale 1000 kroner på din konto for at investere i dine yndlings aktier. Jo højere det beløb, du indbetaler, desto højere er det potentielle resultat, du kan nå. Den første indbetaling er din vigtigste! Hvis du for eksempel indbetaler 1000 kroner, kan du straks begynde at opdage mulighederne for handel.

Investering med 1000 kroner

Nogle mennesker foretrækker at investere deres 1000 kroner. Forskellen med investering er, at investering er langsigtet. For eksempel køber du en andel for at videresælge den et par år senere. Når du kan gå glip af et fast beløb på 1000 kroner hver måned, kan det være meget interessant at investere på denne måde.

Hvis du vil investere et lille beløb på 1000 kroner, er det klogt at gøre dette i en indeksfond. En indeksfond er en afdeling, der følger en kurv med aktier. Fordelen ved en indeksfond er, at du allerede kan anvende diversificering, selv med et lille beløb. Du køber en deltagelse i fonden, og du bliver medejer i et udvalg af forskellige aktier. Diversificeringen sænker risikoen for din investering og gør det mindre sandsynligt, at du mister en stor del af din investering.

Når du regelmæssigt investerer 1000 kroner, er det klogt at deponere dette beløb hver måned i din fond. Ved at gøre dette, sørger du for at sprede dine investeringer over tid. Når alt kommer til alt ønsker du ikke at tabe penge, fordi du investerede alle dine penge lige før markederne er ved at gå ned.

Vil du vide, hvor du kan købe deltagelse i en indeksfond? Det er muligt at købe deltagelse i en indeksfond hos en online broker, eller såkaldt børsmægler. Vi har listet de bedste brokers til dig:

Mulighederne for handel er enorme; du kan handle med aktier, Forex, råvarer og Indeksfonde. Og alt dette kan gøres fra en konto. En anden fordel ved CFD’er er, at du betaler lavere transaktionsgebyrer  end dem, du betaler ved traditionel handel.

Aktier for dummies

Leder du efter en simpel guide til køb og handel med aktier til begyndere? Så er du kommet til det rigtige sted! I artiklen shares for dummies forklarer vi alt om aktier. Med denne forklaring lærer du, hvad du har brug for for at tjene penge på aktiemarkedet.

Hvordan kan man starte at investere i aktier?

Du kan begynde at handle med en online børsmægler, eller såkaldt broker. Med online børsmæglere kan man handle i alle populære aktier. Dette er de største fordele ved at handle med aktier gennem en børsmægler:

 • Du kan bruge ordre for at åbne automatisk en aktie position.
 • Short selling sikrer at du kan tjene selv i tilfælde af et prisfald.
 • Tak til deres brugervenlighed software, dummies kan også købe aktier.
 • Ved brug af gearing, man kan investere med små beløb også.
 • Man kan få en gratis demo for at prøve aktiehandel.

Den bedste måde at komme i gang med aktier som begynder er at åbne en gratis demo. Brug knappen nedenfor for øjeblikkeligt at sammenligne de bedste demo konti:

Shares for dummies: en forklaring på aktiemarkedet

Store virksomheder ejes ikke af en person. Store virksomheder som Google og Shell er i aktionærernes hænder. Aktier er bevis for ejerskab. Så snart du køber en aktie bliver du medejer af selskabet. Mange aktier handles på børsen, hvor en pris skabes af udbud og efterspørgsel.

Et øget efterspørgsel efter visse aktier i tilfælde af lige udbud fører normalt til en stigning i prisen på den pågældende aktie. Når der findes flere købere, kan du bede mere om aktien. I sidste ende kan du forudsige prisen på en aktie ved at huske, at udbud og efterspørgsel bestemmer den endelige pris:

 • Tror du, at flere mennesker vil have aktien? Så stiger prisen.
 • Tror du, at flere mennesker vil sælge deres aktier? Så falder prisen.

shares_dummies

Hvordan kan du købe din første aktie?

Før du begynder at investere i aktier, skal du følge et par trin. Her ser vi på de trin du skal tage, før du kan købe din første aktie.

Sørg for at du har penge nok

Før du kan begynde at handle med aktier, skal du først have penge nok. Det er meget vigtigt kun at investere med penge du har råd til . Det er muligt at handle med aktier med så lidt som $100. Men med et mindre beløb det er sværere at sprede dine risici, hvilket mindsker dine chancer for succes.

Beslut hvilken slags investor har du lyst til at være

Før du begynder dit første aktiekøb det er vigtigt at beslutte hvilken type investor du har lyst til at være. Vil du spekulere i prisen på aktier på kort sigt? Så er det bedst at bruge udbytte. Med udbytte kan du spekulere i ændringer i prisen på en aktie på kort sigt.

Vil du hellere lave langsigtede aktieinvesteringer? Så kan det være klogt at købe aktierne og holde dem i længere tid. Selvfølgelig kan du også kombinere begge strategier.

Find en god børsmægler

At købe en aktie er forskellig fra at købe en grøntsag i et supermarked. Du kan kun handle med en officiel børsmægler. En børsmægler er en part, der gør det muligt at købe eller sælge aktier. Det er vigtigt at vælge en børsmægler med lave transaktionsomkostninger. En ekstra procent af transaktionsomkostningerne kan hurtigt koste dig titusinder i det lange løb.

Har du lyst til at vide, hvor du kan købe aktier som begynder? Klik på knappen nedenfor for at sammenligne de forskellige udbydere:

Vælg nogle aktier du har lyst til at købe

Når du har åbnet en konto hos en broker, skal du vælge nogle aktier der passer dig som en ‘dummy’. For at gøre dette skal du først bestemme din risikoprofil. Vil du hellere investere i risikable aktier med et potentielt højt afkast, men også et potentielt højt tab? Eller foretrækker du stabile, men mindre rentable aktier?

Foretage undersøgelser af virksomhederne

Før du begynder at købe aktier det er vigtigt at undersøge virksomheden bag aktien nøje. Du kan udføre grundlæggende analyse for dette mål. Ved at bruge grundlæggende analyse kan du undersøge, om aktiens værdi svarer til virksomhedens egenværdi. Hvis aktierne er undervurderede, kan det være klogt at købe dem. Denne metode svarer til Warren Buffets investeringsstrategi.

Hvis du foretrækker at spekulere i kortsigtede prisbevægelser, er teknisk analyse en bedre teknik. Med teknisk analyse ser du efter mønstre i en graf. Baseret på teknisk analyse kan du finde gode muligheder for at komme ind på markedet.

Hvordan kan du tjene penge på aktier?

Der er to måder, hvor du kan tjene penge på aktier. I denne korte forklaring vi vil diskutere disse metoder:

Prisgevinster

Du kan få et positivt afkast på aktier ved at sælge dem med overskud. Du kan gøre dette ved at købe aktierne relativt billige. For at finde billige aktier bliver du nødt til at undersøge virksomheden. Du kan analysere, om virksomheden vil være rentabel i fremtiden ved at anvende grundlæggende analyse.

Når du bruger udbytte, kan du også tag fordel af et prisfald. Du kan tag fordel af et kursfald ved at sælge aktien short. Når du gå short for en aktie, er dit potentielle tab ubegrænset. I teorien kan prisen på en aktie stige på ubestemt tid. I økonomisk dårlige tider kan du opnå højt afkast ved at gå short.

Udbytte

Den anden måde du kan få et afkast på aktier er ved at modtage et udbytte. Når et selskab tjener overskud, kan virksomheden vælge at udbetale en del af dette overskud i form af udbytte. Ønsker du at lære mere om udbytte? I vores artikel ‘hvad betyder udbytte’ kan du læse alt hvad du behøver at vide!

Forudsigelse af aktie prisen for dummies

Ved at være opmærksom på nyhederne kan man forudsige prisen på en aktie. Husk, at der ikke er behov for en logisk forbindelse. Tænk som masserne, og hvordan de sandsynligvis vil reagere på nyhederne. Begyndere reagerer ofte med panik, hvilket kan få en aktiekurs til at kollapse efter negative nyheder.

I tilfælde af en spekulere advarsel er det klart, at virksomheden klarer sig mindre godt end forventet, og aktionærerne får ofte panik. Fordi mange mennesker prøver at sælge aktien på samme tid, kan prisen undertiden falde mere end fem procent på en dag. Men når en velkendt administrerende direktør fratræder, kan dette også have en negativ indvirkning på aktiekursen.

Bortset fra nyhederne er det også vigtigt at prøve at få øje på mønstre. Priserne bevæger sig ofte i logiske mønstre. Det er klogt først at afgøre, om en aktiekurs hovedsageligt falder eller stiger. Når du har etableret den generelle tendens, kan du bestemme, på hvilket tidspunkt prisen ofte hopper tilbage. Aktiekurser springer ofte tilbage på samme niveau.

Tip: Tjek vores tekniske analyse kursus for mere information om dette emne!

Køb af aktier til begyndere

Er du stadig en dummy, når det kommer til aktiehandel? Så vil vi gerne give dig nogle tip, der kan hjælpe en nybegynder som dig selv.

Invester i ting du forstår

Mange investorer begår fejlen ved at investere i ting de finder sjove. Kan du f.eks. lide marihuana? Derefter kan du tilfældigt købe marihuana aktier. Dette er dog ikke en vindende strategi. Vil du opnå gode resultater som nybegynder? Vælg derefter et par aktier, og start omhyggeligt med at studere markedet. Investerer ikke i en aktie, før du har forstået det fuldt ud.

Plan

Begynder investorer køber nogle gang aktier tilfældigt. At købe Apple-aktier, fordi du købte en sådan smuk iPhone, er ikke en god plan. Derfor er det vigtigt at overveje, hvornår og hvorfor ønsker at købe bestemte aktier. Når du har en god plan, kan du også begynde at spore resultaterne. Ved at spore dine fremskridt kan du langsomt begynde at forbedre din handelsstrategi.

Tag dit overskud

Det er altid fantastisk med overskud! Mange nybegynder investorer har tendens til at slå sig selv op, når de ser værdien af en aktie stige yderligere, efter at de har solgt den. Det er en skam! Hver gevinst er positiv, og du kan aldrig forudsige med sikkerhed, hvad det er på toppen.

Nogle gange kan det være klogt at fjerne den del, du investerede med dine penge, fra din investering. Har en aktie steget enormt? Så tag dine gevinster og vedligehold kun en lille del af din investering. På den måde kan du genbruge de således frigjorte penge til nye handler.

Gå ikke i panik

Mange uerfarne investorer går i panik, når aktie priserne collapser. Dummies sælger deres aktier massevis under denne slags nedbrud. Dette er dog ikke en god strategi: det er netop, når aktiemarkederne falder, at du kan opnå enorme overskud.

For eksempel kan man tjene penge ved at spekulere i den faldende aktiekurs. Under et nedbrud kan du købe nye aktier til fordelagtige priser. Kortsigtede bevægelser er sjældent relevante for din langsigtede strategi.

Dow_Jones_aktie_marked_krak

Vær ikke urolig

Et aktietab er kun et tab på papir. Hvis dine aktier er 10 eller 20 procent mindre værd, dette er ikke endeligt. Du ejer stadig det samme antal aktier, og du kan holde dem så længe du vil. Det er ofte klogt at vente på bedre tider, når din portefølje midlertidigt klarer sig dårligt.

Dette illustrerer også direkte, hvorfor det er så vigtigt for både begyndere og avancerede investorer kun at lægge penge på linjen, som du virkelig kan gå glip af. Foretag kun investeringer, der ikke holder dig oppe om natten.

Diversificering gør det sikkert

Det anbefales at diversificere dine investeringer så meget som muligt. Mange nybegynder aktieinvestorer begår den fejl at investere de fleste af deres aktiver i en håndfuld af aktier. Når du gør dette, øger du sandsynligheden for, at du mister en stor del af dine penge på investeringen. Det er derfor smart at sprede dine aktieinvesteringer så meget som muligt. Der er flere måder at sprede dine investeringer på:

 • Tid: at kom ind på markedet på et forskellige tidspunkt.
 • Sektor: købe aktier på tværs af flere sektorer.
 • Område: købe aktier fra forskellige områder.

Øv sig først

Da du lærte at køre bil, begyndte du ikke at køre en Ferrari. Det er vigtigt at tage nogle prøvekørsler først. Åbning af en gratis demo konto er en god måde at øve på at investere på. Du kan også vælge at holde fiktive handler på papir. Uanset hvad, som nybegynder anbefales det at øve først. Ved at gøre dette forhindrer du din første oplevelse i at blive en dyr katastrofe.

Fra dummy til millionær med aktier?

Jeg overdriver ikke når jeg siger at alle i sidste ende kan blive millionær ved at investere i aktier. Dette gælder også for uerfarne investorer. Kraften ved eksponentiel vækst giver dig mulighed for at opbygge en enorm mængde kapital med en lille, månedlig investering.

For eksempel, hvis du investerer $1000 hver måned over 10 år med et afkast på 8%, ejer du allerede $173.838 ved afslutningen af denne rejse. Når du gør dette i 20 år, har du $549.143, og efter 30 år ejer du mere end $1.359.398. Afhængigt af hvor mange penge du kan investere, kan du hurtigt blive millionær.

Men hvordan kan dine afkast forøge? Dette skyldes princippet om rente på renter. Hvis du investerer de penge, du tjener med dine aktieinvesteringer gentagne gange, får du renter på dem igen og igen. I begyndelsen er denne effekt begrænset, men over en lang periode øges effekten enormt.

Over en periode på 60 år vokser dette beløb endda til $15.038.559 og over en periode på 100 år til $329.814.188. Nu kan du let forstå, hvorfor rige familier ofte forbliver rige. Alt hvad du behøver er tid, og når dine aktiver er vokset nok, fortsætter denne effekt med at vokse.

Uanset din situation det er smart at begynde at investere. Så længe du gør dette med penge, kan du tåle at tabe og på en måde, der passer til din personlighed, så fungerer dette bedre end at lægge alle dine penge på en opsparingskonto. På en måde det er på en opsparingskonto at kan du være sikker på, at du mister penge. Inflation gør alting dyrere, og pengene på din opsparingskonto tjener næppe et afkast. Så hvert år taber du penge på det!

Nogle ting at huske på aktiemarkedet

Både uerfarne og avancerede aktieinvestorer glemmer regelmæssigt de vigtigste lektioner vedrørende aktiemarkedet. Aktier er altid risikable investeringer. Afkastet på aktier er højere over den generelle linje, og investorer forventer at blive kompenseret for det. Af den grund har aktier det højeste afkast på lang sigt. Dette betyder dog ikke, at du opnår gode resultater med aktier på kort sigt.

For at opbygge en stor mængde kapital med handels aktier har du brug for tid. Når du spreder dine investeringer tilstrækkeligt og venter tålmodigt, får du altid gode resultater på lang sigt. Sørg for at håndtere nedbrud på en smart måde, fordi de altid vil forekomme. Hvis du følger disse regler, kan du opbygge en god sum penge ved at handle med aktier.

I sidste ende det er også vigtigt at huske, at investering i aktiemarkedet kan være sjovt. Når du ser det som en sjov aktivitet med penge, som du har råd til at tabe, bliver overskuddet en eftertanke. Og når du kan studere markedet uden for mange negative følelser, er det ofte kun til gavn for dine resultater.

Aktier forklaret: vigtige begreber

Lad os diskutere nogle vigtige begreber, inden du investerer i aktier.

Hvad betyder aktier?

Aktier betyder bevis af ejendom. Således bliver du med en aktie medejer af et selskab.

Hvem kan handle med aktier?

Alle kan handle med aktier. Som begynder kan du lige så let købe og sælge aktier som en professionel investor.

Kan du altid handle med aktier?

Aktiemarkederne har faste åbningstider. Du kan kun købe og sælge aktier i børsens åbningstid.

Hvordan kan du købe aktier?

Du køber aktier fra en online broker. Vil du lære, hvad de bedste parter er at købe og sælge aktier med? Tryk på knappen nedenfor og find ud af, hvor du kan handle med aktier:

Hvordan kan du investere under en økonomisk krise?

Både den Globale Finanskrise og den Europæiske Gældskrise havde en enorm indvirkning på aktiemarkederne. En stor mængde dårlige nyheder kan føre til uforudsigelige aktiekurs bevægelser. Ikke mindre kan en økonomisk krise faktisk skabe muligheder for investorer til at opnå gode resultater. I denne artikel kan du finde ud af, hvordan du rent faktisk kan tjene penge på aktiemarkederne under en økonomisk krise.

Kort: 3 metoder, der kan hjælpe dig med at få overskud under en krise

Churchill sagde engang de berømte ord: ”Lad aldrig en god krise gå til spilde”. Det er nøjagtigt, når markederne er i paniktilstand, at du kan opnå gode resultater som investor. I denne artikel diskuterer vi tre metoder, som du kan tjene penge på under et nedbrud.

Mulighed 1: Aktiv handel under en krise

Der er meget bevægelse under en krise. Virksomhedernes aktiekurser falder ofte massivt. Ved at investere klogt kan du tag fordel af disse faldende aktiekurser.

For at tag fordel af faldende aktiekurser kan du bruge et derivat som CFD. CFD’er gør det muligt at sælge en aktie kort. Når du forkorter en aktie, får du faktisk positive resultater af faldende aktiekurser. Desuden kan du gøre brug af gearing. Gennem denne gearing kan du åbne en større position for en mindre sum penge. Du kan læse mere om CFD’er i denne artikel.

Det er bestemt muligt at tjene penge under en økonomisk krise. Se på grafen for Dow Jones i tidsperioden før finanskrisen i 2007-2008. Aktiekurserne faldt enormt. Hvis du ville have åbnet korte stillinger, kunne du have draget fordel af dette.

Vil du tag fordel af den næste krise? Åbn en gratis demo med en af de mange mæglere, og begynd at øve:

Økonomiske krise kort

Ved at go short, du kunne have gjort en enorm fortjeneste. 

Mulighed 2: lav volatilitet aktier

Under en krise kan det også være klogt at investere i aktier med lav volatilitet. Aktier med lav volatilitet er aktier, der bevæger sig mindre stærkt. Dette betyder, at de ofte næppe falder i værdi under en recession. I nogle tilfælde kan priserne på disse aktier endda være upåvirket. Aktier med lav volatilitet er på den anden side også mindre spændende. Når aktiemarkederne udmærker sig, stiger disse aktier næppe.

Men hvilke slags selskabsaktier har lav volatilitet? Dette er ofte virksomheder, der leverer tjenester eller produkter, der altid er efterspurgt. Et eksempel kan være en virksomhed, der er aktiv inden for telekommunikationstjenester: selv i krisetider foretager vi stadig telefonopkald. Et andet eksempel er en virksomhed, der er aktiv i essentielle produkter som mad eller bånd hjælp.

Et eksempel på en relativt stabil aktie under en recession er McDonald’s. Under en økonomisk krise skal folk spare flere penge. Dette fører til en stigning i kunder i fastfoodkæder på grund af den relativt billige mad. Når økonomien er i bedring, er det de fattigste mennesker, der derefter igen har råd til McDonald’s. På grund af disse grunde har den økonomiske situation kun en begrænset indflydelse på resultaterne af McDonald’s-aktien.

Der er endda nogle produkter, der ser en stigning i efterspørgslen under en recession. Eksempler er alkohol eller andre former for underholdning. Når ting er grove, ser folk i stigende grad efter distraktioner.

McDonald’s omsætning

Mulighed 3: Krise som en investering mulighed

En krise kan også bruges som en god investeringsmulighed, men kun når du forventer, at aktiemarkederne vil stige på grund af (potentielt midlertidige) gode nyheder. Ordsprog ”efter en storm kommer roligt” gælder bestemt også for aktiemarkederne. Som du kan se i nedenstående graf, var kølvandet på den Globale Finansielle Krise det ideelle øjeblik til at købe aktier.

Fordi investorer får panik, falder aktiekurserne enormt. Dette fald behøver dog ikke nødvendigvis at stå i forhold til den økonomiske situation i virksomheden. Nogle gange falder prisen på en aktie ganske stærkt, selvom der ikke er meget galt med virksomheden. Det kan derfor være klogt at kigge efter gode tilbud under en krise. Hvis du beslutter at købe aktier under en krise, er det vigtigt at undersøge en virksomheds økonomiske tal grundigt.

Økonomisk krise køb øjeblik

Den økonomiske krise i 2008 var den perfekte investering mulighed.

Hvordan håndterer du en krise som en langsigtet investor?

Som en langsigtet investor er det et klogt skridt at indsamle tilstrækkelige kontanter. Når du har mange likvide aktiver til din disposition, kan du få bedre fortjeneste fra det inddrivende marked på et senere tidspunkt.

Under en økonomisk krise er det svært at bestemme, hvor højt eller lavt aktiekurserne vil bevæge sig. Derfor er det tilrådeligt at deltage gradvist. Når du investerer et bestemt beløb månedligt, går du ind på de lave punkter og på toppene. Dette gør det muligt at opnå et mere stabilt afkast.

Langsigtede investorer kan holde deres aktier i en længere periode. Du modtager stadig dit udbytte, og i det lange løb er der stor chance for bedring. Ved at købe flere aktier under krisen styrer du gennemsnitsprisen på de aktier, du køber.

Det kan være en smart skridt at investere ekstra penge i sikre havne. Den mest berømte sikre havn er  en investering i guld. Når folk er usikre på fremtiden, køber de ofte denne slags sikre havne. Du kan derefter bruge den fortjeneste, du opnår med din investering i guld, til at kompensere for (midlertidige) tab.

Det er også muligt at tegne en ekstra forsikring under en krise. Du skal betale en præmie for dette. Du kan tegne en forsikring ved at spekulere i faldende aktiekurser. Dette er f.eks. muligt ved at købe optioner.

Uanset hvad er det vigtigt at være rolig. Se ikke for meget på dine investeringsresultater. Den eneste måde at mislykkes under en økonomisk krise er ved at træffe beslutninger af panik.

guld økonomisk krise

Guld klarer sig godt under en økonomisk krise

Hvordan håndterer du en økonomisk krise som en aktiv investor?

Aktive investorer eller handlende har ikke problemer med at købe og sælge aktier under en krise. De gør dette ved regelmæssigt at handle i retning af tendensen. Husk, at det er vanskeligt (eller undertiden umuligt) at forudsige lavpunktet i en krise. Når du er ovenpå dette, kan du beslutte midlertidigt at sælge en del af dine aktier.

En klogere strategi kan være at short sælge aktier. Du kan gøre dette ved at bruge CFD’er og optioner. Ved at anvende denne taktik kan du faktisk tjene penge på en faldende aktiekurs.

For aktive investorer kan det også være en god ide at midlertidigt investere i råvarer som guld og sølv. Bortset fra det kan du også købe andele i guld og sølvminer.

Hvad betyder krise bestandige aktier?

Under en recession kan det være klogt at købe krise bestandige aktier. Nogle aktier kan modstå stærke storme. Du skal først undersøge årsagen til krisen. Internet Boblen havde for eksempel en anden årsag sammenlignet med den Globale Finansielle Krise. I det første tilfælde klarede mange teknologivirksomheder sig dårligt, mens du i det andet tilfælde måtte være forsigtige med bankerne.

Krise bestandige aktier er under alle omstændigheder ikke-cykliske. Dette betyder, at rentabiliteten ikke afhænger af staten uden for økonomien. Supermarkeder er et eksempel på ikke-cykliske virksomheder, fordi folk også har brug for at spise under en økonomisk krise.

Aktier, der klarer sig godt under en recession, har ofte høje margins og lave gæld niveauer. Det hjælper, når kreditvurderinger allerede er gode, og når der er kontrakter på lang sigt. På denne måde er en virksomhed med rimelighed sikker på, at flere penge strømmer ind.

Lad os diskutere nogle flere krisebestandige aktier.

Unilever

Unilever er et stort og kendt multinationalt selskab. Denne defensive bestand klarer sig også godt under en økonomisk krise. Dette skyldes, at Unilever producerer mange forbrugsprodukter, der altid er nødvendige. Selv under en recession ønsker du ikke at få et stort skæg. Desuden udbetaler aktien et rimeligt udbytte, hvilket gør det til et godt investeringsvalg under en krise.

Ahold Delhaize

Ahold Delhaize er også en stærk andel, der klarer sig godt under recessioner. Du kan se dette for eksempel under koronakrisen. Folk køber stadig dagligvarer i dårlige tider. Da Ahold gør det muligt at købe dem online, kan de opnå en god fortjeneste i ekstraordinære situationer. Desuden har Ahold Delhaize en stærk markedsposition, hvilket gør dette til en god investering under et nedbrud.

Admiral Group

Et andet eksempel på en ikke-cyklisk, krise bestandig andel er Admiral Group. Admiral Group er et britisk forsikringsselskab. I tider med recession er færre mennesker på vej. Du kan derefter bemærke, at bilforsikringer fungerer godt over gennemsnittet under en økonomisk krise. Er verden pessimistisk over fremtiden? Så kunne dette vise sig at være en stor investering.

Den passive investering strategi

For folk som har begrænset økonomisk viden og som stadig ønsker at tag fordel af en økonomisk krise, kan den passive strategi vise sig at være en god strategi. Ideen er, at du investerer et bestemt beløb pr. uge eller måned i en indeksfond.

En indeksfond er en fond, der passivt følger en kurv med investeringsprodukter. Det er vigtigt at vælge en fond, der indeholder en solid diversificering. Ved periodisk at investere passivt deltager du på både de laveste og højeste punkter. På denne måde opnår du et gennemsnitligt godt udbytte over en længere periode. Der er en lavere risiko, og resultaterne er stabile. Det er dog rigtigt, at du mister muligheden for at tjene enorme overskud ved at markere markedet godt.

Skal du sælge dine aktier under en økonomisk krise?

Når du er i besiddelse af en investeringsportefølje med det formål at opnå kursgevinster på lang sigt, tilrådes det at gøre noget for nu.

Du har tidligere købt dine aktier, fordi du stoler på virksomheden. I mange situationer falder markedspriserne, fordi økonomien klarer sig dårligt. Dette betyder ikke, at virksomheden klarer sig dårligt. Efter en økonomisk krise er det faktisk altid sådan, at der er et rebound, hvorfor salg er meget uklogt i denne kritiske tidsperiode.

Hvad betyder aktiemarked nedbrud?

Et aktiemarked nedbrud er et stærkt fald på aktiemarkederne. Under et nedbrud falder størstedelen af markedet i værdi. Investorer får ofte panik og forsøger at sælge deres aktier for at forhindre yderligere tab. Et aktiemarked nedbrud går ofte hånd i hånd med en økonomisk krise.

Hvad er forskellen mellem et nedbrud og en recession?

Et nedbrud har en mere midlertidig karakter. Når du vil drage fordel af et nedbrud, skal du handle hurtigt. En recession eller økonomisk krise varer længere. Genopretningen fra en recession eller økonomisk krise kan tage mange år.

Skal du investere under en økonomisk krise?

Det er netop under en økonomisk krise, du skal investere! Historiske tal viser, at investorer opnår det højeste afkast under en økonomisk krise. Jo mere pessimistisk det generelle marked er, jo flere muligheder findes der, der kan hjælpe dig med at opnå gode resultater.

Du skal dog holde øje med risiciene. Der er altid en risiko for, at visse virksomheder ikke overlever. Derfor skal du sikre tilstrækkelig diversificering og ikke investere din fulde kapital i en risikabel aktie. Især i starten af en økonomisk krise kan det være klogt at investere i mindre risikable aktier.

Investering med et små beløb

Med historisk lave renter mister du penge ved at spare. Når priserne stiger (inflation), kan du købe mindre og mindre med beløbet på din konto. Du kan gøre det bedre! Vidste du, at det i dag er muligt at investere små beløb: det betyder ikke noget, om du har $50, $100 eller $1000 … investering er altid mulig!

Er det værd at investere med et små beløb?

Mange mennesker beslutter ikke at investere med et lille beløb, fordi de mener, at dette ikke er interessant. Intet kunne være længere væk fra sandheden! Hvis der nogensinde var et godt tidspunkt at begynde at investere, er det i dag. Selv med små beløb kan du opbygge et stort beløb på lang sigt. Dette fungerer gennem den såkaldte sneboldeffekt.

Når det sner, har en snefnug ringe effekt. Dog kan alle snefnug sammen danne en snebold, og så snart den begynder at rulle, kan den skabe en lavine! Det er det samme med investering. Selvfølgelig vil $ 10 eller 50 om måneden ikke gøre nogen forskel alene. Men ved konstant at investere et lille beløb stiger din investerede kapital automatisk.

Udover har du fordel af afkast fra afkast. Når du geninvesterer pengene, tjener du på din investering, og dine penge vokser endnu hurtigere. Du modtager ikke kun et afkast på det beløb, du oprindeligt investerede, men også på det afkast, du geninvesterer. Det lønner sig i det lange løb! Lad os se, hvor mange penge du har tilbage, når du investerer et lille beløb i 30 år med et afkast på 7%:

 • $ 10 pr. Måned bliver til $ 11.761
 • $ 25 per måned bliver til $ 29,402
 • $ 50 pr. Måned bliver til $ 58.747
 • $ 75 pr. Måned bliver til $ 87.293

Hvordan kan man investere med små beløb?

Derfor kan det helt sikkert være værd at handle med små beløb! Men hvad er den bedste måde at investere med et små beløb på? I dag har du forskellige muligheder. I dette afsnit af artiklen gennemgår vi de bedste måder at gøre det på:

Aktiv spekulation på markederne

Når du har nogle ekstra penge, kan du vælge at spekulere aktivt i kursudviklingen på CFD-aktier. Ved at bruge en moderne mægler kan du spekulere i stigende og faldende markedspriser. På denne måde kan du spekulere under alle markedsforhold.

Kan du vælge at aktivt spekulere i kursudviklingen på CFD-aktier. Ved at bruge en moderne mægler kan du spekulere i både stigende og faldende markedspriser. På denne måde kan du opnå gode resultater under alle markedsforhold.

På denne måde kan du investere i en lever. Du kan derefter tage en større investerings position med et små beløb. Dette gør det muligt at spekulere i aktiemarkedets bevægelser, selv med et lille beløb. Det er dog mere risikabelt at handle med en høj håndtag.

Vil du prøve denne fremgangsmåde? Derefter kan du bruge en demo på Plus500. Brug knappen nedenfor til at spekulere direkte på markederne med små beløb:

små beløb handel Plus500

vejledende pris

Følg en indeksfond

Hvis du stadig vil nå et godt niveau af diversificering med et lille beløb, kan du vælge at følge en indeksfond eller ETF. En indeksfond sporer en kurv med aktier. For eksempel følger nogle fonde de aktier, der er anført i Dow Jones, mens andre følger teknologi aktier.

Det er klogt at kigge efter midler med lave månedlige omkostninger. Ved at gøre dette øger du ændringen med at opnå et positivt afkast. Undersøg nøje, hvad fonden investerer i. Generelt kan en fond, der investerer i et bredt udvalg af aktier, give det mest stabile afkast.

Det er godt at investere i en indeksfond som eToro. Hos eToro betaler du ikke provision, når du køber og sælger midler. Brug knappen nedenfor for at åbne en konto med eToro:

Buy your own shares

Du kan også vælge at købe nogle aktier månedligt. Med en små beløb kan det være svært at diversificere dine investeringer. Transaktionsomkostningerne ved køb af aktier kan også hurtigt tilføjes. Hvis du handler med et beløb på $50, kan du muligvis kun købe en eller to aktier hver måned.

Du skal vælge en mægler, som du kan købe aktier med uden kommission. Når du betaler mindst $2 i gebyrer for hver transaktion, bliver det meget vanskeligt at give et godt afkast med et lille beløb.

Investere change

I dag findes applikationer, der kan hjælpe dig med at investere små beløb. Disse apps afrunder alle udgifter, du foretager. Når du går til frokost for $12,50, investeres $0,50 automatisk i en fond. Det er dog vigtigt at undersøge nøje, om den applikation, du bruger, tilbyder attraktive betingelser for investeringer med små beløb.

En populær og velkendt mulighed for at investere din ændring er Peaks. Med denne udbyder kan du straks begynde at investere din ændring. Brug knappen nedenfor for at besøge hjemmesiden for Peaks:

En populær og velkendt mulighed for at investere din ændring er Peaks. Med denne udbyder kan du begynde at investere din ændring med det samme. Brug knappen nedenfor for at besøge hjemmesiden for Peaks:

Spor signal udbydere

Du kan også vælge at følge en såkaldt signal udbyder. En signal udbyder er en person eller en robot, der anbefaler investeringer. Når du følger udbyderen, åbner du automatisk deres investeringer på din konto. Som med en investeringsfond kan du også følge en signal udbyder med små beløb.

Det er selvfølgelig vigtigt at undersøge signal udbyderen nøje, inden du begynder at følge den i naturen. Undersøg, om udbyderen har arbejdet i nogen tid, og kontroller, om udbyderen håndterer risiciene korrekt. En god fest at investere med signal udbydere er eToro. Hos eToro kan handlende dele deres signaler med alle medlemmer. Brug knappen nedenfor for at åbne en konto direkte:

small amounts trading following

Udlån af penge

Der er også platforme, hvor du kan låne penge til andre parter. Disse platforme kaldes online peer-to-peer (P2P) platforme. Du kan låne penge fra så lidt som $25 på mange af disse platforme. Der er dog en risiko for, at du mister dine penge, hvis den part, som du låner pengene til, går konkurs. Udlån af penge til parterne er bestemt ikke uden risiko og kan derfor ikke være den bedste mulighed for investoren på et budget.

Betaling af gæld

Vi kan ikke afslutte dette afsnit uden at trykke på dig for først at betale din gæld. Der er mange eksempler på, at folk begynder at investere med et lille beløb, mens de stadig har en kreditkortgæld åben. Du betaler ofte en høj rente på lån.

Når du betaler 15% rente på en årlig gæld, er det altid klogere at betale den gæld først. Således opnår du straks et afkast på 15%. Under alle omstændigheder må du aldrig låne penge til at investere. Ved investering er der altid en chance for, at du mister en stor del af din investering, og på et tidspunkt bliver du nødt til at tilbagebetale dine lånte penge. Når det sker, taber du to gange!

Hvad skal man se efter når man investere med små beløb?

Den største afkast for folk, der investerer med et små beløb, er omkostningerne. Det er ikke smart at investere i en bank eller en dyr mægler. Når du betaler et minimum af transaktionsomkostninger over hver handel, er det næsten umuligt at opnå et godt afkast. Brug derfor et øjeblik til at vælge en billig fest.

Det er også vigtigt at huske, at din evne til at diversificere er mere begrænset med et lille beløb. Du bliver nødt til at være mere kreativ for at minimere risikoen ved dine investeringer. Ved at bruge nogle af de forskellige muligheder i denne artikel kan du stadig diversificere. En fond kan også hjælpe dig med at sprede dine risici.

Hvordan får man de bedste resultater?

Det er vigtigt at have et realistisk udsigt til det afkast, du vil opnår. Eksperter regner ofte med et årligt afkast på 6 til 8 procent. Dette er måske ikke spændende, men i det lange løb kan du stadig opbygge stor rigdom. Dette er muligt, fordi du også får et afkast på din nye investering. Når du starter med urealistiske forventninger, tager du ofte en for stor risiko og mister det fulde beløb af din investering.

Det er klogt at investere med jævne mellemrum. Ved at gøre dette undgår du at investere et betydeligt beløb straks og derefter sidde med et tab i årevis. Ved konstant at investere et lille beløb investerer du på både gunstige og mindre gunstige tidspunkter. Dette giver dig et godt, stabilt afkast på lang sigt.

Det tilrådes også ikke at se din præstation for meget. Forskning har bevist at folk der holder øje med deres portefølje, ofte opnår dårligere investeringsresultater. Dette skyldes, at de af panik er mere tilbøjelige til at lukke positioner. Aktiemarkederne går regelmæssigt op og ned, men i det lange løb er den generelle retning op. Det er derfor en skam at lukke positioner af panik.

investere med små beløb

Automatisk investering

Du kan automatisere din små mængde investeringer. Du kan gøre dette ved f.eks. At indbetale et fast beløb på din investeringskonto hver måned. På den måde behøver du ikke længere se på dine investeringer, og du får stadig et godt resultat!

Important in trading: a strategy

Det er vigtigt at investere i henhold til en strategi. Startende investorer fejler ofte, fordi de ikke har et system eller ikke følger deres system. Beslut derfor på forhånd, hvad du skal gøre, og hvorfor du skal gøre det. Ved at teste din strategi med et lille beløb kan du nemt finde ud af, om strategien fungerer for større beløb, og dette giver dig langsomt mulighed for at opbygge en indtægt fra investering.

Når du vælger en strategi, kan du vælge at fokusere på nye genstande eller på diagram analyse. En spekulere advarsel kan for eksempel være en god indikation af, at virksomheden klarer sig dårligt. Efterspørgslen efter aktien falder, hvilket kan få prisen til at kollapse betydeligt. Hvis dette er tilfældet, kan du beslutte at short sell en bestemt aktie.

Flere og flere mennesker bruger også graf analyse. Inden for hvert diagram kan du genkende faste, tilbagevendende mønstre. Ved at studere disse mønstre kan du automatisk købe på vigtige niveauer ved hjælp af ordrer.

Hvornår skifter man fra at investere et lille beløb til et stort beløb?

Ved at investere med et små beløb lærer du, hvordan det er at investere med rigtige penge. Princippet om at investere er det samme med et stort beløb, men husk at det sandsynligvis føles anderledes. Derfor er det klogt at starte med en lille mængde. Når du er helt fortrolig med det beløb, kan du langsomt opbygge det beløb, du investerer med.

Få erfaring på aktiemarkedet

Der er tre måder, hvorpå folk kan forsøge at tjene en masse erfaring og muligvis tjene penge (under hensyntagen til risikoen): ved at starte en virksomhed, ved at investere i fast ejendom og ved at handle aktier på aktiemarkedet.

Hvordan kan du tjene erfaring på aktiemarkedet?

Du kan tjene erfaring på kort sigt ved aktivt at handle med aktier. Du spekulerer derefter i prisstigninger og prisfald. Hvis du har mere tålmodighed, kan du også købe aktier på aktiemarkedet på lang sigt. Lad os se, hvordan begge metoder fungerer.

Aktiv handel på børsen

Du kan gøre dette ved aktivt at handle med aktier ved hjælp af en online mægler. Når du aktivt handler med aktiekurser, køber eller sælger du dem og holder dem i et par timer til dage.

short term ved at drage fordel af prisændringer. Ved at reagere på markedsudviklingen kan du drage fordel af prisudsvingene.

Har du lyst til at prøve aktiv handel med aktier helt uden risiko? Åbn derefter en gratis demo med en mægler, og find ud af, om du kan tjene penge på køb og salg af aktier. Og husk: investering indebærer altid risici!

Investering på lang sigt

Det er også muligt at købe aktier på lang sigt. Når du køber aktier fysisk, kan du kun drage fordel af en stigende pris. Faktisk er køb og beholdning af aktier derfor noget, folk gør for at opnå en god fortjeneste over en periode på flere år.

En fordel ved denne måde at investere er, at du også modtager udbytte på dine aktier. Et udbytte udbytte er en form for overskudsdeling. Bestyrelsen for det selskab, som du investerer i, bestemmer, hvor meget udbytte du har ret til. Det beløb, du modtager, afhænger ofte af den økonomiske situation og virksomhedens resultater.

Når du begynder at investere på børsen på lang sigt, er transaktionsomkostningerne kritiske. Transaktionsomkostninger kan reducere dit afkast betydeligt. Det tilrådes derfor at sammenligne de forskellige mæglere. I artiklen ‘køb af aktier’ kan du finde de bedste mæglere at investere i:

Hvordan fungerer aktiemarkedet?

Før du begynder at handle, skal du forstå, hvordan aktiemarkedet fungerer. Tidligere var aktiemarkedet stadig et sted, hvor folk råbte på hinanden for at lave de bedste tilbud. I dag heldigvis er alle børser online. Du behøver ikke at råbe mere for at få den bedste pris. Via Internettet opdateres aktiekurserne hurtigt, så du altid kan købe aktierne til den rigtige pris.

Prisen på en aktie oprettes ved computer beregninger. Smart computere sporer, hvor mange mennesker der ønsker at købe og sælge en aktie på et givet tidspunkt. Når efterspørgslen efter aktier stiger, stiger prisen automatisk. Når antallet af købere falder, falder prisen igen noget. Når du begynder at handle på børsen, skal du tage hensyn til interaktionen mellem udbud og efterspørgsel.

Du får adgang til aktiemarkedet ved at åbne en konto hos en mægler. En mægler er en part, der kan købe og sælge bestemte aktier på dine vegne.

handel aktiemarked

Hvad er det bedste strategi for handel på aktiemarkedet?

Hvis du virkelig vil tjene seriøse penge på aktiemarkedet, er det bedst at kombinere begge metoder. På kort til mellemlang sigt kan du tjene penge ved at handle hurtigt på aktiemarkedet. Med den indkomst, du genererer ved at handle hurtigt på aktiemarkedet, kan du betale regninger, tage på ferie og købe pænt tøj.

Når du investerer de penge, der forbliver i værdifulde, stærke aktier, genererer du en anden passiv indkomststrøm. Ved at holde aktierne kan du oprette en fast strøm af udbytte.

Det kræver penge at tjene penge

Aktiemarkedet har været stigende i de seneste år. Dette skyldes primært lave renter. Som et resultat er det ikke attraktivt for opsparere at opbevare deres penge på en bankkonto. Flere og flere mennesker ved, hvordan man finder vej til aktiemarkedet. Alt dette sikrer, at aktiemarkedet har meget plads til at vokse.

Det er derfor klogt at investere penge på aktiemarkedet. Når du efterlader pengene på din opsparingskonto, falder dine aktiver langsomt. Det er dog vigtigt at investere på en smart måde. Sørg for, at du har en buffer til uventede udgifter. På den måde øger du din chance for at tjene penge på aktiemarkedet.

6 tips for bedre resultater på aktiemarkedet

Ønsker du at opnå bedre resultater med din aktiemarked handel? Med disse 6 tip ved du, hvor du skal hen for at tjene flere penge på dine investeringsaktiviteter.

Do you want to achieve better results with your stock market trading? With these 6 tips, you will know where to go to make more money from your investment activities.

Tip 1: Åben en konto hos en mægler

Hvordan skal du lære at investere uden at åbne en konto hos en mægler? Svaret er simpelt … Det gør du ikke! Det tilrådes derfor at åbne en konto hos en god mægler. På den måde har du direkte adgang til børsen, og du kan opdage, hvad der fungerer bedst for dig. Brug knappen nedenfor for direkte at sammenligne de bedste mæglere:

Tip 2: Læs bøger

Der er en hel del gode bøger om investering på aktiemarkedet. Du kan lære meget af andre investorer, og det anbefales bestemt at dykke ned i strategierne fra andre smarte forhandlere og investorer. Gode bøger inkluderer Market Wizards og The Intelligent Investor.

Tip 3: Læs artikler

Udover kan du på Internettet finde mange interessante artikler om børshandel. På invester.info finder du for eksempel flere informative artikler, der kan hjælpe dig med at opnå bedre resultater på aktiemarkedet. Vores investerings tutorial kan være et godt udgangspunkt for at få bedre resultater:

Tip 4: Følg succesrige investorer

Jeg følger også flere succesrige investorer selv. Analyser deres adfærd og find ud af, hvordan og hvorfor bag deres succes selv. Ved at undersøge, hvad de store giganter investerer i, kan du hurtigt opnå bedre resultater. Jeg er en stor fan af Warren Buffett. Vil du vide, hvad hans hemmeligheder er? Læs denne artikel om investering helt:

Tip 5: Handel med markedet

Nogle gange taler jeg med folk, der siger, at de vil være en succesrig investor. Jeg spørger dem derefter, hvor meget tid de bruger på at overvåge aktiekurser. Når de siger nul timer, griner jeg. Hvordan vil du udvikle en følelse med markedet, når du ikke engang ser dem? Selv et simpelt websted som CNBC kan holde dig opdateret med de seneste nyheder.

Tip 6: Køb din første aktie

Der er masser af ‘investorer’, der sidder fast i drømmefasen. De filosoferer om, hvor smukt og smart det ville være at tjene penge på aktiemarkedet. Ti år senere er aktiemarkedet steget kraftigt, og de har stadig ikke taget nogle skridt. At købe din første aktie kan derfor være et godt, aktiverende trin.

At tjene penge på aktiemarkedet kræver indsigt

Mange mennesker mister penge ved at investere. Du har derfor brug for tilstrækkelig indsigt for at opnå gode resultater på aktiemarkedet. Din strategi afhænger også af, om du fokuserer på kort eller lang sigt.

Kort sigt

Bemærk, at det at tjene penge på aktiemarkedet kræver betydelig indsigt. For eksempel fungerer det at tjene penge på kort sigt anderledes end at tjene penge på lang sigt. På kort sigt er alt, hvad du har brug for, volatilitet (bevægelse på aktiemarkedet), da du kan tjene penge på både stigende og faldende markeder.

Har du lyst til at lære, hvordan du tjener penge på aktiemarkedet ved at reagere på kortsigtede tendenser? I day trader guide kan du læse alt hvad du behøver at vide for at blive en succesrig day trader. Når du vil tjene penge på aktiemarkedet, er det vigtigt at udføre gode analyser. I artiklen om teknisk analyse lærer du, hvordan dette fungerer.

Mennesker, der aktivt handler ofte udfører tekniske analyser. Med tekniske analyser prøver du at genkende mønstre i en graf. Du kan derefter tage smarte beslutninger og svare på dette. Vil du vide, hvordan dette fungerer? Læs vores artikel om teknisk analyse:

Lang sigt

Når du begynder at handle på aktiemarkedet med en langsigtet opfattelse, bliver du nødt til at træffe dine beslutninger anderledes. I så fald køber du aktier på lang sigt, så det skal være den rigtige beslutning. Kontroller rentabiliteten, undersøg sektoren og forudsig fremtiden for at afgøre, om aktien er prisen værd.

Jo længere din investeringshorisont er, jo vigtigere er de grundlæggende tal bag virksomheden. I vores grundlæggende analysevejledning lærer du alt hvad du behøver at vide.

Kontroller dine følelser

Når du har lyst til at tjene penge på at investere, skal du kontrollere dine følelser. Forskellen mellem en professionel og en startende børse forhandler handler ikke om færdigheder. Nej, den største forskel er normalt kontrol med følelser. Hvis du vil have succes med handel, bliver du nødt til at holde dine følelser under kontrol så meget som muligt. Ønsker du at vide mere om følelsernes rolle for investeringer? Læs vores artikel om følelser og investering:

Fortolkning af candlesticks

Candlesticks kan bruges til at forudsige prisen på et valutapar. Ved at læse bars korrekt kan du beslutte, om det er bedst at købe et valutapar (long) eller at sælge (short).

Candlesticks kan bruges til at forudsige prisen på et valutapar. For at læse bars korrekt kan du beslutte, om det er bedst at købe (long) eller sælge (short) et valutapar. I denne artikel vi kommer til at se på hvordan vi bruger candlesticks. Vi kan også se på det mest brugte & mest populære candlestick mønstre.

Hvordan kan man fortolke candlesticks?

candlestick forklaring

Det er ret enkelt at læse en candlestick. En candlestick tilbyder meget mere information end en almindelig pris linje.

 • Åben: åbningsprisen
 • Høj: det højeste punkt inden for en bestemt periode
 • Low: det laveste punkt inden for en bestemt periode
 • Slut: slut prisen

Man kan se på farven af candlestick om prisen er steget eller sænket. Grønne bars indikerer, at prisen er steget, og røde bars, at prisen er faldet.

En candlestick refererer til prisudviklingen i en bestemt periode. Den periode hvor den vedrører disse bars, afhænger af den periode, hvor man analyser grafen. For eksempel kan en Candlestick vedrøre en time eller en dag.

Skyggen af candlestick angiver prisintervallet inden for den periode: dette kaldes også lysets skygge. Denne body er den tykke del af denne candlestick og angiver periodens åbningskurs og slutkurs.

En positiv grøn bar åbnes altid i den nedre del af body og lukker i den øverste del af body. En negativ rød bar åbnes altid i den øverste del af body og lukker i den nedre del af body.

candlesticks linje graphs sammenligning

Candlesticks sammenlignet med en almindelig linje på det daglige graph, candlesticks giver mere information.

Informationen fra candlesticks

Candlesticks viser en masse information. En stor body viser en stærk pris bevægelse, mens en små body viser, at der næsten ikke var nogen bevægelse.En short skygge viser, at det meste af aktiviteten fandt sted omkring åbnings og slutkursen. En lang skygge viser derimod, at priserne er gået langt ud over åbnings og slutkurser.

Hvordan kan du brug candlesticks?

Candlesticks kaldes også for pris handling. Med pris handling, kan du se hvordan kampen mellem købere og sælgere udvikler sig på markedet. Der er til enhver tid en balance mellem antallet af købere og sælgere på markedet. Prisen justeres konstant for at sikre, at denne balance opretholdes.

Når antallet af købere stiger til en bestemt pris, stiger også prisen, for at sikre at der stadig er nok forsyning. Candlesticks viser denne udvikling meget smukt. Når du forstår, hvordan du kan fortolke candlesticks, kan du analysere kampen mellem købere og sælgere.

Når overhånden er hos køberne, giver det mening at købe. Hvis overhånden er hos sælgerne, det er klogt at sælge. Det anbefeles altid at basere sine beslutninger på flere informationskilder.

Se for eksempel, om pris handlingen finder sted på et vigtigt horisontal niveau. På denne måde øger du chancen for, at du opnår et godt resultat med dine investeringer!

Hvorfor skulle man bruge candlesticks i stedet for en linje?

Professionelle investorer foretrækker candlesticks frem for en linje graf fordi det er lettere at  få øje på mønstre . Ved at analysere lysestager kan du bestemme et godt øjeblik for at åbne en handel. Investorer ønsker naturligvis at sælge i bunden og købe på toppen. I denne artikel kan du læse, hvordan du kan fortolke candlesticks.

Hvad kan en candlestick vise?

 • Fortsættelse: tendensen holder sig støt uden problemer
 • Vending af trend: tendensen drejer sig om at stige til faldende eller omvendt
 • Ubeslutsom: kampen mellem købere og sælgere er stadig uafklaret
Tip: bullish & bearish: Bullish betyder stigning mens bearish betyder faldende.

Candlesticks som indikerer fortsættelsen af en tendens

bearish bullish continuation bar

Bullish og bearish continuation bars angiver en fortsættelse af tendensen. Vi kommer til at diskutere denne bullish continuation bar, mens denne bearish continuation bar har . Med bearish er det de samme egenskaber, men omvendt.

En bullish continuation bar er en stærk indikation på at tendensen vil fortsætte. Efter en bullish continuation bar, chancerne er høje for, at prisen fortsætter med at bevæge sig i samme retning. Denne bar er stærkere, når det åbne er nær det laveste punkt i baren, og det tætte er nær det højeste punkt. Den opadgående bevægelse er så meget stærk og har næppe modtaget nogen modstand fra sælgere. På billedet ser du både et eksempel på en  bullish continuation bar og en bearish continuation bar.

Faldende & stigende tre metoder

Faldende & stigende tre metoder viser en udvikling af tendensen på bullish eller bearish.

Det bullish mønster du ser til venstre kaldes de stigende tre metoder candlestick mønster. Den består af tre korte røde candlesticks indeklemt mellem to lange grønne candlesticks. Mønsteret viser, at på trods af noget pres fra sælgerne, er købere klart i kontrol.

Det bearish mønster til højre kaldes det faldende tre metode mønster. Her kan du bare se tre små grønne kroppe mellem to store røde candlesticks. Her ser du, at på trods af noget pres fra køberne opretholdt sælgerne kontrol. Begge mønstre er fortsættelses mønstre.

stigende faldende tre metoder lysestage

Candlesticks der indikerer en opadgående tendens

Disse candlesticks angiver en stigende eller bullish tendens. I denne situation kan det være attraktivt at købe. Her diskuterer vi følgende bullish candlesticks: hammer, bullish engulfing bar, bullish train tracks, piercing line, morning star eller three white soldiers.

Den lave test af hammer

hammer candlestick I den lave test af hammer, open and close er i den øverste halvdel af baren, mens prisen er flyttet betydeligt ned i den periode.

Farven betyder ikke noget med denne candlestick: pointen er, at på trods af et stærkt nedadgående pres har sælgerne ikke fulgt med på denne downward tendens. For en god lav test eller hammer skal øjeblikket for åbning og lukning være øverst på 1/3 af denne bar..

Denne downward  bevægelse er stoppet, og der er nu en god chance for, at flere købere kommer i spil: prisen vil derefter fortsætte med at stige.

Bullish engulfing bar

forex bullish engulfing bar Bullish Engulfing bar antyder en klar trend bevægelse.

Du kan se, hvordan den oprindelige downward bevægelse holdes tilbage, og hvordan købere får momentum.

Denne ændring kan ses over to bars med den første bar antyder en downward bevægelse.

Imidlertid efterfølges denne bar af en candlestick, hvor denne downward bevægelse afvises. Den anden bar skal opsluge hele baren. Denne bar skal også lukke mod den øverste del. Bevægelsen er stærkere, når denne candlestick er stor.

I så fald kan du tydeligt se, at de sælgere, der engang var i flertal, bliver slået af de købere, der nu er dominerende.

I nogle tilfælde kan en bullish engulfing bar også følge efter flere, mindre candlestick bars.

Bullish train tracks

bullish train tracks Train tracks består af 2 bars. Du kan støde på begge en bullish og en bearish train track candlestick. I dette billede, du kan se en bullish train track hvor en upward movement er afvist.

Bullish train track kan sammenlignes med den lave test. Med bullish train tracks, dette mønster er dog spredt over to candlesticks. Med en train track, det er meget vigtigt at denne bars er omtrent symmetrisk til hinanden, og at det høje og det lave er omtrent lig med hinanden. Når du fletter denne bars, danner de en lav test bar. Med dette mønster er der en god chance for, at prisen efterfølgende stiger yderligere.

Piercing line

piercing line candlestick bullish Denne candlestick mønster består af to bars. Du kan se hvordan  en lang rød er You can see how one long red candlestick efterfølges af en lang grøn candlestick.

I de fleste tilfælde kan du se en stor forskel mellem slutkursen for den første candlestick og åbningskursen for den anden lysestage. Lukning momentet for den anden bar skal være højere end halvdelen af denne body for den første bar.

Denne kombination viser stærkt pres fra købere. Prisen er skubbet op over den foregående dags middelpris.

Morning star

Ikke alle candlestick mønstre består af to candlesticks. Denne morning star mønster er en candlestick mønstre som består af tre candlesticks.

Den første candlestick er en lang rød candlestick. Dette efterfølges af en candle med en short body. Den tredje candle er en lang, grøn candlestick.

Vi kalder det middle candle af denne star. Body af denne candle overlapper ikke den første og sidste. Dette er et klart mønster, der indikerer, at køberne overtager fra sælgerne.

piercing line candlestick bullish

Three white soldiers

three_white_soldiers Denne sidste bullish candlestick mønster vi vil diskutere, er denne three white soldiers mønster. Denne mønster består af tre candlesticks i stedet for to.Med dette mønster ser du tre grønne candlesticks med en lille skygge. De tre candlesticks åbner højere hver gang sammenlignet med den forrige.

Denne candlestick kombination er et stærkt købssignal og viser, at købere vinder kampen.

Candlesticks der indikerer en downward tendens

Disse candlesticks indikerer en downward eller bearish tendens. I denne situation kan det være attraktivt at sælge. Her vi vil diskutere følgende bearish candlesticks: the high test, bearish engulfing bar, bearish train tracks, evening star, three black crows, og the dark cloud cover.

Den høje test eller inverse hammer

højetest Denne inverse hammer eller høje test er den modsatte form for lav test eller hammer. Dette candle kaldes også hanging man. I en høj test er det åbne og lukkede i den nederste halvdel af baren, mens prisen er steget betydeligt i den periode.

Farven betyder ikke noget: Pointen er, at trods stærkt upward pres har købere ikke formået at følge med den opadgående tendens. For en god højetest skal øjeblikket for åbning og lukning være i den nederste 1/3 af baren.

Den upward bevægelse er stoppet, og der er nu en god chance for, at flere sælgere kommer i spil: prisen vil derefter falde yderligere.

Bearish engulfing bar

Bearish_engulfing_bar Med en Bearish Engulfing bar du kan se, at sælgere overtager køberne. Efter dette vil prisen sandsynligvis falde. Du vil så se en mindre stigende bar efterfulgt af en stor faldende bar.

Det første candle har en lille grøn krop efterfulgt af en længere rød candlestick. Styrken af den bearish engulfing bar stiger, når den anden candlestick når en lavere værdi. Den bearish engulfing bar kan være en klar indikation af en vending af den generelle markedsbevægelse.

Den bearish engulfing bar er modstykket til den bullish engulfing bar.

Bearish train tracks

traintracks_forex i denne billede du kan se en bearish train track hvor en upward bevægelse er afvist.

Denne bearish train track kan sammenlignes med en høj test, men spread over to candles. Med et train track er det vigtigt, at bars er ret symmetriske over for hinanden, og at det høje og det lave er omtrent lig med hinanden.

Når du fletter disse bars, danner de en høj test bar. Med dette mønster er der en god chance for, at prisen fortsætter med at falde yderligere.

Evening star

Evening star sammenlignes med  bullish morning star. Denne candlestick mønstre inkluderer også tre candles.

I dette tilfælde er den midterste candlestick mellem en stor grøn candlestick og en stor rød candlestick.

Dette mønster viser en klar vending, hvor sælgerne overtager fra køberne. Hvis situationen tillader det, kan du placere en salgsordre her.

evening_star

Three black crows

three_black_crows Dette mønster er den modsatte version af disse three white soldiers. Dette candlestick mønster består også af tre candles.

Med dette mønster ser du tre på hinanden følgende røde candlesticks med en kort eller fraværende skygge. Hvert nyt candle åbner til en pris, der kan sammenlignes med den forrige. Imidlertid skubber sælgernes magt prisen længere ned.

Dette mønster kan være en klar indikation af starten på en  downward tendens. Det kan så være interessant at placere short salgsordrer.

Dark cloud cover

dark cloud cover Denne dark cloud cover candlestick mønster er modstykket til den bullish piercing linje. Titlen er passende valgt: den røde lysestage formidler en mørk sky over optimismen fra den foregående dag.

Dette candlestick mønster består af to candlesticks. For det første har du et stort, grønt candlestick, der viser en kraftig stigning. Dette efterfølges af et rødt candlestick, der oprindeligt åbner højere end det grønne candlestick, men lukker under midten af det grønne candlestick.

Dette mønster viser tydeligt, at prisstigningen ikke kan opretholdes. Sælgerne vinder over køberne, og prisen viser et klart fald. Dette kan være et godt tidspunkt at afgive en salgsordre.

Candlesticks som indikerer ubeslutsomhed

Nogle gange er der ingen klar tendens. Disse candlesticks i dette afsnit kan indikere ubeslutsomhed på markedet. Når der er ubeslutsomhed, er det sandsynligt, at markedet fortsætter med at bevæge sig i samme retning. I nogle tilfælde kan prisen også pludselig bryde kraftigt ud i den modsatte retning.

Inside bars

Forex_inside_bar Inside bars som bars, der passer inden for høj og lav i en tidligere bar. Indvendige barer viser niveauet af beslutsomhed: ingen ved mod hvilken retning prisen vil bevæge sig. Farven af bars er ikke vigtig i dette tilfælde. Efter en inside bar kan man forvente en stærk opad og nedadgående bevægelse.

Nogle gange er der double inside bars. Dette er en endnu stærkere indikation af ubeslutsomhed på markedet. Købere og sælgere kan ikke få prisen længere op eller ned, hvilket giver prisen en uklar retning for tiden. Et stærkt udbrud kan forventes. Til venstre ser du et eksempel på double inside bars.

Doji bars Spinning top

Forex_dojibar Med en doji bar, det åbne og lukke ligger næsten symmetrisk ved siden af hinanden, mens prisen er gået både op og ned. Dette er en indikation af stærk ubeslutsomhed, hvor kampen mellem købere og sælgere langt fra er forbi. Farven på en bar er ikke vigtig.

En Doji bar alene er ikke en god grund til at tage stilling. Vent derfor på nye candles, før du beslutter dig.

I kombination med denne bullish morning star eller bearish evening star, en Doji bar kan væres brugt som en åben investering.

Spinning top Hvordan kan man bruge candlesticks?

spinning_top Denne spinning top er også en candlestick som indikerer ubeslutsomhed. Med dette mønster ser du en små body med en stor skygge. Der er ingen klar prisbevægelse.

Du kan se, at købere og sælgere inden for perioden både har fået prisen til at stige og falde betydeligt. Alligevel er der stadig ingen klar vinder: der er en hvileperiode.

Hvordan kan man bruge candlesticks?

Det er muligt at bruge candlesticks hos næsten alle CFD-mæglere. I denne del af artiklen forklarer vi, hvordan du kan tilføje candlesticks til dit graph.

Brug af candlesticks med Plus500

Plus500 er en meget brugervenlig CFD-mægler hvor man kan handle valutapar med CFD’er. Har du lyst til at vide mere om denne CFD-mægler? Læs så denne artikel!

Klik på denne knap for at skifte mellem candlesticks/linje for at bruge candlesticks på Plus500.

candlesticks_Plus500

Candlesticks inden for MetaTrader

Som standard viser MetaTrader prisen som en glat linje. En linje giver dog kun lidt information, og det er derfor klogt at ændre dette til candlesticks. Du kan gøre dette let ved at trykke på candlesticks knappen.

MetaTrader_OHLC_bars

Tip: praksis med at genkende candlesticks Hvordan kan du bruge candlesticks til at tage en position?

Nedenfor kan du se et diagram over candlesticks Prøv at identificere de forskellige bars, navngiv dem og tænk over, hvad de betyder. Ved at øve lærer du at genkende candlesticks hurtigere og hurtigere, og du kan forudsige prisen mere præcist.

candlesticks graph 1: low test 2: inside bar 3: Doji bar 4: dojo bar 5: high test 6: train tracks

Candlesticks, eller price action, er gode indikationer på den næste forventede bevægelse.

Som det kan ses i eks.1 (svag lav test, næsten en Doji bar) er en candlestick aldrig afgørende i en bestemt retning. Det er vigtigt at overveje markedsforholdene, før en investering åbnes. Læs direkte, hvordan du genkender en tendens eller fortsætter med at lære i vores tekniske analyse kursus!

Har du lyst til at prøve candlesticks selv? Dette kan gøres uden risiko! Download en gratis investerings demo pakke og øv dig i at genkende disse mønstre:

 Hvordan kan du bruge candlesticks til at tage en position?

Når du har fundet et godt øjeblik til at åbne en investering, kan du bruge candlesticks til at planlægge din handels position. En position består altid af to vigtige elementer: en entry point og en stop loss. Denne entry point er det øjeblik, hvor du åbner en investering, og stop loss er det øjeblik, hvor du tager et tab, hvis positionen alligevel bevæger sig i den anden retning.

I dette eksempel åbner vi en position baseret på en hammer candlestick. Prisen på et valutapar er faldet i et stykke tid og berører nu et stærkt horisontal niveau. Det er her dette mønster dannes, hvilket kan indikere, at prisen nu vil stige.

Du kan derefter vælge at placere entry point lige over candlestick. Hvis prisen uventet bevæger sig i den anden retning, forhindrer du at åbne en tabsgivende position.

På samme tid kan du placere stop loss lige under candlestick.. Hvis din position åbner, og prisen bevæger sig i den anden retning alligevel, forhindrer du, at dine tab stiger yderligere.

Du kan derfor bruge candlesticks til at planlægge dine investeringer. På den måde minimerer du potentielle tab og maksimerer potentielle gevinster!

boarding_candlesticks

Hvor kommer candlesticks fra?

Candlesticks har en rig historie. Dens oprindelse kan findes i det 17. århundrede. Japanerne ønskede at øge overskuddet fra ris salg. Candlesticks hjælper med at analysere pris mønstre. Charles Down udvidede dette koncept i 1900 og bragte instrumentet til det niveau, vi kender i dag.

Candlesticks fokuserer udelukkende på ‘hvad‘. Candlesticks viser, hvad der sker, men prøv ikke at forklare det. Du kan derfor kun bruge lysestager til teknisk analyse. For at udføre en sådan analyse antager vi, at følgende liste over egenskaber er sandt:

 • Alle oplysninger vises i den aktuelle markedspris.
 • Forventninger og følelser driver markederne.
 • Markederne ændrer sig konstant.
 • Den aktuelle pris behøver ikke at være den faktiske eller indre værdi.

Extra: OHLC bars

candlestick forklaring En alternativ måde at vise price action på er de såkaldte OHLC-bars. OHLC-bars giver oplysninger, der kan sammenlignes med candlesticks; præsentationen er bare lidt anderledes. Med en OHLC-bars er bøjningen til venstre den pris, som perioden åbnede, og bøjningen til højre er den pris, hvor perioden lukkes.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!