Online investering i børsen: manual for begyndere

Med fremkomsten af internettet er online investering blevet mere tilgængelig end nogensinde. For mange nye investorer kan det nogle gange være svært at se træet til træerne. Med denne vejledning vil vi gerne hjælpe dig på vej i online investeringens verden: før du ved af det, køber du din første aktie.

Hvordan fungerer online investering?

Online investering er meget tilgængelig i dag: Når du har åbnet en investeringskonto, kan du åbne flere investeringer med et klik med musen. For eksempel kan du købe aktier eller deltage i en investeringsfond. Du kan vælge at spekulere eller købe aktier på lang sigt. Vi diskutere kort de bedste parter at investere med på børsen!

Hvordan kan du aktivt handle online?

Nogle mennesker vil gerne investere aktivt på internettet: du spekulere i pris stigninger og fald på kort sigt. Et godt sted til at spekulere i på kort sigt er eToro. eToro CFD’er giver dig mulighed for at åbne positioner på både stigende og faldende priser. Har du lyst til at prøve at handle online med eToro gratis med en demo? Brug derefter knappen til øjeblikkeligt at åbne en gratis ubegrænset demo:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

Hvad er de bedste børsmæglere til at investere online?

Har du lyst til at investere dine penge på lang sigt, og leder du efter en god børsmægler? I så fald har du brug for en konto hos en børsmægler, eller såkaldt broker. En børsmægler er en part, der køber aktier og andre investeringsprodukter på dine vegne. Vi har angivet de bedste muligheder for dig:

Mulighed 1: online broker DEGIRO

For mange mennesker er DEGIRO den bedste løsning. Med DEGIRO betaler du lave transactions omkostninger, når du køber aktier: disse omkostninger udgør 1,75 £ + 0,014% i forhold til aktier. Hvis du foretrækker at investere i en fond, er der mange fonde, som du slet ikke betaler transactions omkostninger for. Brug knappen til at prøve at investere med DEGIRO:

Mulighed 2: eToro

eToro er en pålidelig online børsmægler, når du selv vil købe og sælge aktier med mindre penge. Hos eToro betaler du absolut ingen kommission, hvilket betyder, at du kan opnå gode resultater selv med et relativt lille beløb. Brug knappen herunder til at åbne en konto hos denne børsmægler:

Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/Det er risiko for din kapital. Andre omkostninger gælder, venligst besøg: etoro.com/da-dk/trading/fees/

Hvad skal du være opmærksom på, når du vil investere online?

Hvis du vil investere online, er det klogt at tage følgende i betragtning.

Din investerings oplevelse

Ikke alle har en masse investerings erfaring. Når du investerer i en fond eller ETF, har du ikke brug for meget erfaring. Hvis du foretrækker at handle aktivt selv, er det vigtigt først at undersøge markederne tilstrækkeligt. Hvis du selv skal investere, har du brug for lidt mere erfaring.

Omkostninger

Det er vigtigt at være opmærksom på omkostninger. Mange nye investorer lader sig friste af deres banker til at investere penge til høje renter. Det er en skam! Når du vælger den rigtige mægler, betaler du ofte lave transaktionsgebyrer. Mange passive fonde opkræver også lave gebyrer: tænk f.eks. På 0,2% på årsbasis.

Fordeling

Når du investere online, er det klogt at sprede dine risici så meget som muligt. Det kan bestemt være sjovt at investere online selv. Læg dog ikke alle dine penge i dine investeringer: vælg f.eks. At investere en del af dine penge i en fond. På denne måde undgår du at tabe et stort beløb, hvis en type investering ikke fungerer godt.

Reduktion af risici

Det kan være smart at reducere din risiko på et tidspunkt. Når du stadig er ung, kan du tage de nødvendige risici: når markederne kollapser, har du nok tid til at vente på genopretning. Når din pensionering eller et andet slutmål nærmer sig, har du mindre tid til at vente på bedring. Lav derfor en klar plan og overvej, hvor stor risiko du vil tage på forskellige punkter.

online investing

Hvordan opnår du gode resultater med online investering?

For mange mennesker begynder at investere online med forventning om at blive rige. Dette er ikke den rigtige tankegang: det lyder måske kedeligt, men en god investor forbereder sig også godt. For eksempel er det vigtigt først at tænke over, hvilken slags investerings produkter du vil investere i:

 • Aktier: du bliver derefter medejer af en virksomhed.
 • CFD’er: du spekulerer derefter aktivt i prisudviklingen på værdipapirer.
 • ETF’er: en anden part investerer dine penge i f.eks. Et indeks.

Når du har besluttet, hvilken type investerings produkt du vil investere i, skal du stadig vælge en god online børsmægler. I vores oversigt over bedst børsmæglere, kan du straks finde ud af, hvilke parter der giver dig de bedste resultater.

Inden du begynder at investere med rigtige penge, er det klogt at øve med en demo først. På denne måde vil du opdage, om du kan opnå gode resultater med online handel med for eksempel aktier. Vi har mistet de bedste demoer for dig, så du kan komme i gang med det samme:

Når du har åbnet en demo, er det vigtigt at designe en god plan. I denne plan bestemmer du, hvornår det er smart at købe eller sælge bestemte aktier. Sæt regler og arbejder mod et bestemt mål. En smart og succesrig investor er en investor, der ved, hvad han eller hun gør.

Du kan investere online med så lidt som 100 pund!

Mange mennesker venter på at investere, fordi de tror, at det ikke kan være rentabelt med en lille sum penge. Det er ærgerligt: Når du starter tidligt, har du mere tid til at dyrke dine aktiver. Derfor kan det i mange tilfælde være smart at investere lidt hver måned. Vil du gerne vide, hvordan du kan investere med en lille mængde på 100 pund? Læs derefter vores artikel om at investere med 100 pund:

successful online investing

Hvad er risikoen ved at investere online?

Investering online er bestemt ikke uden risici. Især når du ikke aner, hvad du laver, kan du miste mange penge. Aktiemarkedet bevæger sig konstant op og ned, og du skal slutte fred med dette. Hvis du begynder at investere med den overbevisning, at du altid vil tjene penge, så vil du blive skuffet. Denne slags ‘forkerte’ overbevisning kan endda påvirke dine investerings resultater negativt.

Tænk derfor først over de risici, du er parat til at tage. Hvis du foretrækker at investere i relativt sikre investeringsprodukter, vil dit potentielle afkast også være lavt. Hvis du ikke har noget imod (potentiel) at miste mange penge, kan du også investere i mere risikable produkter. Med derivater kan du i nogle tilfælde miste det samlede beløb på din konto med kun en investering.

Investerings produkter med en relativt lav risiko er (stats) obligationer, opsparingskonti og pengemarkedsfonde. Hvis du er glad for at tage lidt mere risiko, kan du investere i aktier, indeksfonde, ETF’er og virksomhedsobligationer. Dit afkast er derefter mellem tre og otte procent, men du kan også tabe meget mere. Vil du virkelig opnå et højt afkast? I så fald kan du handle med fast ejendom, råvarer, øre-aktier, obligationer med høj rente og kryptovaluta.

Hvad kan du investere i online?

Aktier: køb og salg af aktier er stadig den mest populære investering. Når du køb en aktie, du bliver medejer af den virksomhed. Nogle virksomheder fordeler også en del af overskuddet i gode tider: Du modtager derefter et udbytte.

Gensidige fonde: investeringsfonde findes i alle former og størrelser. Fonde kan fx investere i aktier, obligationer og fast ejendom. Investeringsfonde forsøger ofte at slå markedet: ikke alle lykkes! Derfor bør du først finde ud af, hvordan den fond, du vil investere i, klarer sig.

Indeksfond: en indeksfond forsøger ikke at slå markedet, men følger det så tæt som muligt. For eksempel kan du investere i en indeksfond, der sporer FTSE. Transaktionsomkostningerne på en indeksfond er normalt meget lavere.

Target dato fonde: dette er en særlig type indeksfond, hvor sammensætningen justeres, når du bliver ældre. Du angiver selv en måldato, som du planlægger at afslutte. Når denne dato kommer til syne, sælges flere og mere risikable investeringer for at skifte til mindre risikable muligheder.

ETF: en ETF ligner en investeringsfond eller indeksfond. En stor fordel ved en ETF er, at du let kan handle dem, ligesom aktier. Dette giver dig mulighed for at komme hurtigere ind og ud.

Obligationer: virksomheder og regeringer bruger obligationer til at låne penge.Når du køber en obligation, får du en årlig rente på den. Prisen på en obligation kan også svinge i mellemtiden under påvirkning af renter.

Derivater: Du kan også investere online ved at bruge et derivat. Eksempler på derivater er CFDer, optioner og futures. Det er de mere spekulative investerings produkter.

Gør og gør ikke ting ved at investere online selv

Når du gør det rigtigt, er investering en af de smarteste og klogeste ting, du kan gøre. For at opnå de bedste resultater er det imidlertid vigtigt at træffe de rigtige beslutninger.

Gør: investere i det, du forstår

Invester kun i produkter, som du forstår. Køb ikke aktier i et selskab, som du ikke forstår, og invester ikke i komplekse investerings produkter, som du ikke forstår. Hold det enkelt: på denne måde opnår du hurtigt de bedste investeringsresultater.

Gør: Spread dine investeringer

Sats ikke alle dine penge på den samme hest: Ved at sprede dine investeringer undgår du at miste en stor del af din investering, fordi et selskab ikke klarer sig så godt, som det burde.

Gør ikke: ikke få panik

Mange begyndere får panik, når det går galt et stykke tid. En god investor ved, at det netop er en tid til at gribe muligheder: Når aktiemarkederne falder, kan du kigge efter gode tilbud. Fokuser derfor ikke på det kortsigtede resultat: den langsigtede horisont er meget vigtigere.

Gør ikke: invester med penge, du ikke kan miste

At investere online med penge, du ikke kan gå glip af, er det mest dumme, du kan gøre. Hvis du vil opnå et godt afkast med at investere, er det vigtigt at tage sig tid til det. Selvfølgelig kan du ikke gøre dette, når du skal sælge aktier i mellemtiden, fordi vaskemaskinen gik i stykker.

Gør ikke: forsinke online investering

Mange mennesker forsinker og venter på det gode øjeblik for at begynde at investere. Den store hemmelighed er, at dette øjeblik aldrig vil komme. Man ved aldrig, hvad fremtiden vil bringe. Hvis du træder forskudt ind, ved du, at hvis du træder ind tidligere, vil det være lettere at opbygge en stor formue senere. Du vil modtage renter på renter, så din kapital vokser på sigt.

learning to invest online

Hvad vil det sige at investere selv?

Når du begynder at investere online, åbner du en konto hos en mægler, der giver dig direkte adgang til børsen. Inden for din investeringskonto kan du handle med alle former for investerings produkter, såsom aktier, obligationer, optioner og ETF’er. Når du derefter afgiver en ordre, tilføjer børsmægleren værdipapirerne til din konto på dine vegne.

I dette tilfælde er børsmægleren kun en mellemmand: du er selv ansvarlig for at tage dine beslutninger og resultaterne. Dette kaldes også en kun gennemførelse børsmægler. Nogle børsmæglere giver dig dog mulighed for at bruge analyseværktøjer til at hjælpe dig med at træffe en klog beslutning.

Selv at investere online er særligt attraktivt for uafhængige mennesker, der kan lide at træffe alle beslutninger selv. Alle, der er 18 år eller ældre, kan åbne en investeringskonto: Det betyder selvfølgelig ikke, at alle skal gøre det. Derfor bør du først tænke over, om investeringer online virkelig passer dig.

Kort: hvorfor investere online?

 • Online investering er tilgængelig, selv med små beløb.
 • Du kan gøre brug af brugervenlig software via internettet.
 • Du vil straks modtage en demo, som du kan prøve at investere i.
 • Du kan automatisere dine online investeringer med ordrer.

Online CFD handel

En interessant, ret ny investerings metode er handel med CFD’er. Med CFD’er kan du handle online med aktier, valutapar (Forex), indeksfonde og råvarer. Du kan handle CFD’er fra så lidt som $100. Fordi du kan bruge gearing, kan du også åbne en stor position med et lille beløb. Du kan dog hurtigt miste en stor del af dit indskud. Hvad er de vigtigste fordele ved online CFD handel?

Reager på stigende og faldende priser – du kan enten åbne en lang eller kort handelsposition. Når du åbner en lang position, tjener du penge, når aktiekursen stiger, mens når du åbner en kort position, kan du tjene penge, når aktiekursen falder. Denne mulighed gør denne metode til at investere 100% recession bevis!

Gunstige priser – du kan handle CFD’er med et lille beløb. I modsætning til andre udbydere, Plus500 opkræver ikke en fast kommission. Du betaler ikke et minimumsbeløb pr. investering, hvilket giver dig mulighed for at spekulere i prisbevægelser på kort sigt.

Forhøj dit afkast med gearing – du kan bruge gearing, når du investerer i CFD’er online. For eksempel, hvis du indbetaler $100, kan du åbne en investering til en værdi af $ 1000 uden at risikere mere end din indbetaling. Prisforskellen på positionen bestemmer i sidste ende din fortjeneste eller tab.

Lav indskud – når du køber aktier, har du brug for en anstændig mængde kapital; dette er ikke tilfældet med CFD’er. På grund af de relative omkostninger kan du begynde at handle fra så lidt som $100.

Hver dag er der muligheder

Princippet bag online handel er ikke kompliceret. Ikke mindre formår mange mennesker ikke at opnå gode resultater med deres investeringer.

Når du begynder at investere online, er det vigtigt, at du er i stand til at genkende forskellige tendenser:

 • Up: en stigende trend, det er hvor prisen stiger. At købe er fornuftigt.
 • Down: en downward trend, prisen er ved at falde. Salg er fornuftig.
 • Sidelæns: prisen bevæger sig frem og tilbage mellem to punkter, det er tilrådeligt at købe på det laveste punkt og sælge på det højeste punkt.

Når du begynder at investere online, er det klogt ikke at begynde at handle med alle former for komplicerede tekniske indikatorer. Disse indikatorer kan hjælpe dig med din timing, men ved først at se nærmere på diagrammer opbygger du den nødvendige intuition! Bestemmelse af den generelle retning for prisen eller tendensen er en vigtig del af en investeringsstrategi.

Her kan du jævnligt tegne to linjer: modstanden og support. Modstanden er den linje, gennem hvilken prisen altid bare ikke bryder igennem: sælgerne vinder altid den fra køberne. Support er den linje, gennem hvilken prisen aldrig bryder igennem: Køberne vinder altid fra sælgerne.

Jo oftere et sådant mønster vender tilbage, jo stærkere er linjen og jo mindre er chancen for, at det bliver brudt. Når man investere, er det klogt at kigge efter en klar tendens; det er ligegyldigt hvilken af de tre tendenser du får øje på, så længe du reagerer godt på det.

Et eksempel

Antag, at du vil købe Kemira aktien, og du ser grafen herunder … hvilken retning tager kursudviklingen i grafen??

kemira 2

Rigtigt, op! Lad mig tegne nogle streger derinde. Som du kan se, er der to øjeblikke, hvor prisen klart overstiger modstandsniveauet. Den gamle modstand bliver derefter til den nye support, og det er dejlige indgangs øjeblikke.

kemira resistance support 2

Hvis du virkelig vil foretage en seriøs online investering, er dette allerede en meget god strategi: at se på diagrammet og bestemme attraktive indgangspunkter for dine handler. Med en gratis demo konto du kan komme i gang og teste, om du selv kan gøre dette!

Online handel, 10 minutter daglig?

Den strategi, som jeg kort har diskuteret her, behøver ikke at tage mere end ti minutter om dagen. Når du investerer i CFD’er, kan du arbejde med ordrer. For eksempel kan du sætte dig selv til at købe en aktie, så snart den stiger lige over den modstand, du genkender.

Det er derfor vigtigt at indstille et stop loss, dette er det øjeblik, hvor du automatisk tager dit tab. Indtil dette øjeblik lige under modstanden, på denne måde lukkes positioner baseret på falske gennembrud hurtigt. Tricket er derefter at sikre, at din fortjeneste er højere end dine tab.

Til dette bruger jeg et minimum Belønning: Risiko forhold på 2:1. For eksempel, hvis jeg vil tabe $100 på en investering, sørger jeg for, at jeg tjener mindst $200 på den investering. Du lukker ikke investeringen, før et af disse mål er nået! Ved at indtaste en take spekulere og stop loss kan du gøre dette helt automatisk, så du ikke tager nogen følelsesmæssige beslutninger.

Endelig er det vigtigt at styre risici. Ved aldrig at risikere mere end to procent af din konto størrelse på en investering, sørger du for, at du ikke mister alt, før dine investeringer går tilbage i den rigtige retning.

Når du konsekvent begynder at genkende et mønster og tager dine risici i betragtning, kan du opnå strukturelt gode resultater. Alle succesrige og professionelle day traders arbejder efter princippet ‘høj fortjeneste, lavere tab’.

Hvilken slags resultater kan du opnå?

Jeg forstår, at du er nysgerrig efter de mulige resultater, når du anvender et så stærkt niveau af risikostyring! Antag, at 6 af dine 10 handler er rentable, og du sikrer, at din fortjeneste er højere end dine tab:

 • 6 X 4% (2X maksimal risiko) = 24% fortjeneste
 • 4 X 2% (maksimal risiko) = 8% tab
 • Udbytte = 16%

Sikkert ikke et dårligt afkast for ti handler! Hvad ville der ske, hvis du havde overskud på bare 4 ud af 10 traders?

 • 4 X 4% (2x maksimal risiko) = 16% spekulere
 • 6 X 2% maksimal risiko) = 12% tab
 • Udbytte = 4%

Selvom du klarer dig rimeligt dårligt, opnår du stadig et positivt afkast med disse tal! Styrken hos en rigtig erhvervsdrivende ligger ikke i intelligens, et højt uddannelsesniveau eller en stor kapital … nej, det handler om penge forvaltning!

Har du lyst til at begynde at handle online?

I sidste ende er det bedste tip, jeg kan give dig, at begynde at handle online selv. Du kender nu det grundlæggende, fordele og muligheder ved at investere i CFD’er: nu er det vigtigt at få praktisk erfaring. Ved at øve med en demo vil du opdage, om handel online på aktiemarkedet er det rigtige for dig. Tag et kig på vores oversigt over demo konti direkte for at begynde at handle med en solid udbyder:

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *