Hvordan kan du tjene mange penge ved at investere?

Vil du tjene penge på at investere? Uanset om du er i Storbritannien eller på Hawaii: takket være de moderne tilgængelige kommunikationsmidler kan enhver investere penge hvor som helst. Men hvordan kan du egentlig begynde at tjene mange penge ved at investere? Hvad er den bedste måde at tjene mange penge på? Og hvilke risici skal du passe på?

Hvordan kan du tjene mange penge ved at investere dig selv?

Vil du selv bestemme, hvad du skal gøre med din tid i fremtiden? Vil du blive helt økonomisk uafhængig? Så kan investering være en god mulighed! Det gode er, at du ikke behøver at investere penge for at starte! Du kan prøve mulighederne gratis med en demo. På denne måde vil du opdage, om du kan tjene penge ved at investere uden at løbe nogen risiko selv. Brug knappen herunder til at sammenligne de forskellige demoer:

Det første skridt til at tjene penge med at investere

Det første trin i at tjene penge på investeringer er at udarbejde en plan. Til dette skal du stille dig selv et par vigtige spørgsmål:

  • Hvor mange penge kan du investere i øjeblikket?
  • Hvor mange ekstra penge kan du investere hver måned? DEMO INVESTERING
  • Hvilke risici er du parat til at tage?
  • Hvor meget tid har du til at investere?

Det siger i sig selv, at du kan tjene flere penge, når du kan investere med flere penge, når du er villig til at tage flere risici, og når du har mere tid. Samtidig øges chancen for at tabe (mange) penge også, når du tager flere risici.

Hvordan tjener du flest penge på at investere?

Hvis du virkelig vil tjene mange penge på at investere, bør du i det mindste anvende disse grundlæggende lektioner:

Vent ikke for længe

Hvis du vil tjene penge på at investere, er det klogt at starte i dag. Dette skyldes til dels kraften i sammensatte renter.

Når du investerer, vokser dine aktiver på lang sigt. De penge, du tjener med dine investeringer, kan derefter geninvesteres. Du vil også modtage et afkast af disse geninvesterede penge, som gør det muligt for dine aktiver at vokse eksponentielt.

Hvis du vil tjene mange penge på at investere eller endda blive millionær, er det klogt ikke at vente for længe.

Vær tålmodig

Hvis du vil tjene penge på at investere, skal du være tålmodig. Mange investorer taber penge, fordi de er for grådige. De investerer i et pænt sæt aktier og sælger dem efter at have tjent et lille beløb. Eller aktiemarkedet styrtdykker og af panik sælger de aktierne, lige før kurserne igen stiger.

Hvis du virkelig vil tjene mange penge på at investere, har du brug for meget tid. Hav derfor en lang investeringshorisont og afviger ikke fra din plan. Dette øger chancen for at opnå et godt afkast!

investment horizon

Bekæmp dine følelser

Når du vil tjene penge på at investere, skal du bekæmp dine følelser så meget så muligt. Folk undgår smerter så meget som muligt. Det er irriterende at tabe penge, og det er også irriterende at miste overskud. Det er derfor, de fleste investorer har en tendens til at blive ved med at miste investeringer åbne og afbryde rentable investeringer for hurtigt.

Du kan imødegå sådanne instinkter ved at udarbejde en plan. Fastsæt klare regler og afviger ikke fra dem. På den måde undgår du at miste et betydeligt beløb.

Kom ind, når alle løber til udgangen

Jeg investerede mange penge under en krise. Under corona krisen faldt aktiekurserne med snesevis af procentpoint. Mange investorer stoppede derefter, fordi de så aktiekurserne falde med snesevis af procent. Jeg selv går derefter på udkig efter gode investeringer: efter regn kommer solskin.

Når priserne tværtimod stiger enormt og næsten alle råber, at man skal være skør for ikke at investere, skal man være forsigtig. Eufori kommer ofte før styrtet!

Bliv ved med at lære

Selv en stor investor som Warren Buffett lærer stadig hele tiden. Derfor er den investor, der tjener flest penge, den investor, der er mindst stædig. Du laver fejl: ved regelmæssigt at evaluere dine investeringer lærer du, hvad du har gjort forkert, og du kan forbedre de resultater, du opnår.

Heldig faktoren

Det er vigtigt at huske, at held også spiller en vigtig rolle, når man investerer. Det er en kendsgerning, at økonomiske kriser opstår regelmæssigt. Du kan simpelthen ikke se en sort svane som kreditkrisen eller corona-pandemien komme. Hvis du kommer ind på det forkerte tidspunkt, kan du miste penge.

Det er derfor særligt vigtigt at sprede dine risici godt og investere efter en plan. Ved at gøre det øger du chancen for, at du fortsat vil tjene penge med dine investeringer på lang sigt. Et kort, hurtigt overskud efterfulgt af tab er trods alt værre end et betydeligt tab efterfulgt af stabilt overskud.

black swan

Hvad er den bedste måde at tjene penge på at investere?

Hvis du ikke har meget tid til selv at undersøge aktier, kan det være smart at investere i en ETF. En ETF er en indeksfond, der automatisk sporer en kurv med aktier. Ved at investere i en ETF anvender du automatisk risikospredning, og du betaler lave transaktionsomkostninger. For de fleste mennesker er regelmæssig investering i en ETF den mest rentable måde at investere på.

En god ETF at investere i er Vanguard FTSE AW. Denne ETF sporer udførelsen af FTSE All-World-indekset. Hos DEGIRO kan du investere i denne fond uden transaktionsomkostninger. Brug knappen herunder til at åbne en konto hos denne børsmægler:

Vælg aktier uafhængigt

Du kan også tjene penge ved selv at vælge aktier. I praksis er det svært for mange mennesker at slå markedet. Hvis du formår at vælge de rigtige aktier, kan du tjene endnu flere penge end ved at følge et indeks.

Leder du efter en god børsmægler, eller såkaldt broker, hvor du kan købe og sælge aktier? Så tag et kig på vores oversigt over kvalitets børsmæglere og find den bedste løsning for dig:

Spekulerer

Den hurtigste måde at tjene (og tabe) penge med investeringer er ved aktivt at spekulere. Du kan derefter bruge gearing at øge både dit potentielle overskud og dit potentielle tab betydelig. Med en gearing på 1: 5 fører en kursgevinst på 10% allerede til et overskud på 50%. Samtidig kan din kapital straks falde med 50% med det samme fald. Aktiv handel er derfor ikke egnet til folk, der undgår risici. Det er dog den eneste måde at tjene meget på kort sigt ved at handle.

Bemærk, at omkring 80% af investorer, der handler aktivt, taber penge. Det er derfor bestemt ikke tilrådeligt for de fleste investorer.

Hvor mange penge kan du tjene med aktiv handel?

En million pund! Hvis bare det var sådan en fest: du kan aldrig med sikkerhed sige, hvor mange penge du kan tjene med investeringer. Og glem ikke, at du lige så godt kan miste mange penge ved at investere. Ikke desto mindre er der et par ting, der bestemmer, hvor mange penge du kan tjene ved at handle med aktier.

Risiko/afkast forhold

For det første er det vigtigt at se på forholdet mellem risiko og afkast. Hvis du taber for hver vindende investering, du foretager, skal du sørge for, at du tjener mere for en vindende investering, end du taber for en tabende.

Gode handlende forsøger at optimere deres risiko: afkast forhold så meget som muligt. De åbner kun investeringer, der indebærer et lille potentiel tab og en relativt større chance for spekulere. På denne måde øger du chancen for at tjene mange penge med investeringer.

På grundlag af dette kan du bestemme handels forventninger på et bestemt tidspunkt. Dette er det beløb, du i gennemsnit tjener på en investering.

make a lot of money investing

Antal handler

Når du i gennemsnit opnår et positivt resultat med din investering, stiger dit overskud, når du foretager mange investeringer. Dette fungerer naturligvis kun, hvis du åbner investeringer af høj kvalitet. Tilfældigt at åbne alle former for risikable investeringer er naturligvis kontraproduktivt og reducerer dine chancer for success.

Hvor meget investere du i en handel?

Hvor mange penge du tjener igen afhænger af det beløb, du satser pr. Investering. Når du opnår et afkast på 1% pr. Investering, gør det stor forskel, om du investerer $1.000 eller $100.000.

Du skal være meget opmærksom på din samlede kapital eller konto størrelse. På denne måde kan du forhindre, at handelskontoen sprænges. Hvis du mister hele kapitalen på din konto, er du ude af drift.

Ved at udarbejde en god plan kan du noget forudsige, hvor mange penge du kan tjene ved at investere. Det er vigtigt først at afprøve din plan i detaljer med f.eks. En demo. Bevar også tilstrækkelig margin: det er bedre at lave stabile mindre beløb end at risikere alt.

Hvilke fejl skal du undgå, når du vil blive investeringsmillionær?

Alle drømmer om at blive millionær. Hvis du er god til at investere, og du udarbejder en god plan, er dette sandsynligvis muligt på lang sigt. Dog skal du så undgå følgende faldgrupper:

Investerings fejl 1: at følge andre for meget

Næsten alle har et godt investeringstip: køb denne trendy aktie, invester i Bitcoins eller læg alle dine penge på en opsparingskonto. Hvis den person, du taler med, ikke er blevet millionær ved at investere, må du hellere ignorere deres råd.

Investerings fejl 2: parkere dine penge hos en kapitalforvalter

Mange mennesker begår den fejl, at de blindt giver deres penge til en ‘ekspert’. Problemet med kapital forvaltere er, at de ofte ikke kan slå markedet. Derudover opkræver de høje transaktionsomkostninger, hvilket betyder, at det stadig tager lang tid, før du tjener penge med din investering.

Investerings fejl 3: investere uden viden

Det er vigtigt kun at investere i investeringsprodukter, som du forstår. Hvis du vil købe alle slags komplicerede derivater uden tilstrækkelig viden er der en god chance for at du mister mange penge ved at investere. Undersøg derfor først de finansielle markeder, før du overhovedet tænker på at tjene penge på aktiemarkedet.

Investerings fejl 4: bare spare

En lille besparelse er fornuftig: det er meget irriterende, når noget skal repareres, og du simpelthen løber tør for penge. Det er derfor bestemt tilrådeligt altid at lægge nok penge til side. At sætte alle de penge, du modtager på en opsparingskonto, er dog ikke en vindende strategi, når du vil blive millionær: renten på opsparing er historisk lav, og investeringsafkastet er faktisk næsten altid højere. At spare dig selv rig er derfor ikke en mulighed.

Investerings fejl 5: Lav en økonomisk køreplan

Du kommer aldrig til at tjene mange penge på at investere uden en trin-for-trin plan. Overvej den tidsramme, inden for hvilken du vil rejse en million dollars med dine investeringer. Undersøg derefter, om det er realistisk at nå dette mål med de penge, du kan indbetale hver måned. Hvis dette ikke er tilfældet, skal du først øge din indkomst for at tjene mere med investeringer. Og husk: du bør aldrig investere med penge, du ikke har råd til at tabe!

make money investing

Hvor meget kan du tjene ved at købe aktier?

Denne gennemsnitligt årligt afkast på en investering i aktier er syv til otte procent. Om du rent faktisk tjener dette afhænger meget af, hvornår du kommer ind. Når du først er på toppen af markedet, kan det tage lang tid at tjene penge på din investering. Det kan derfor være smart at anvende gennemsnitlige dollars omkostninger, som du investere penge på på forskellige tidspunkter.

Har du lyst til at vide, hvordan du køber aktier? Læs derefter vores special om køb og salg af aktier:

Hvad laver professionelle investorer?

Alle kan investere online takket være internettets fremkomst ved at bruge en online børsmægler. Men tjene gode penge ved at investere? Ikke alle lykkes! Mere end 70 til 80% af begyndende investorer taber. Det er derfor klogt at følge et par tips, når du vil begynde at tjene penge ved at investere

Vær ikke stædig

Et første vigtigt tip til enhver investor, der ønsker at opnå et godt resultat, er ikke at være for stædig. Når prisen har været stigende i flere måneder, er det uklogt pludselig at tage en short position. Trenden er din bedste ven og er et godt motto for enhver begynder investor!

Spread dine chancer

Et besøg på kasinoet er kedeligt, når du straks satser alle dine penge på rødt. Hvis du vil spille på aktiemarkedet, kan du satse alle dine penge på en aktie. Dette er dog ikke en vindende strategi. At sprede dine positioner så meget som muligt over forskellige investeringsprodukter og regioner reducerer din risiko og øger dermed dine chancer for success!

Vær ikke et får

Det er vigtigt ikke at opføre sig som et får. Hvis du vil være en del af besætningen, tilhører du snart de 70% til 80% af investorerne, der taber. Du kan gøre det bedre end det! Så du må ikke sælge dine aktier i blind panik, når tingene bliver værre. Vær også opmærksom på bubbles når priserne stiger.

Making money investing sheep

Du kan kun tjene gode penge ved at investere, hvis du ikke opfører dig som et får!

Læs alle 14 tips!

Vil du starte godt med det samme? Vil du have en større chance for straks at tjene gode penge med dine investeringer? Læs derefter vores 14 omfattende investeringstip for at øge dine chancer for success:

Genkende mønstre

Når du investere via internettet, er det vigtigt at kende forskellen mellem køb og salg. Så snart du køber en aktie, tjener du penge, når kursen stiger, og så snart du sælger en aktie, tjener du penge, når kursen falder. Det er vigtigt at genkende de rigtige mønstre.

Kortsigtet investering handler faktisk om at genkende mønstre. Jeg bestemmer altid først den generelle retning for prisen: dette kaldes tendensen. Når prisen er steget yderligere og mere i løbet af den sidste måned, kan vi tale om en uptrend. Når aktiekursen er faldet, kan vi tale om en nedadgående tendens.

I sidste ende, når du investerer, er tricket at købe til en hovedsageligt stigende pris og at sælge til en hovedsageligt faldende pris. I en uptrend bør du købe, når prisen faldt lidt, og i en downtrend skal du se, når prisen er steget lidt.

Heldigvis behøver du ikke gøre dette manuelt: ved at investere hos en online mægler kan du let tjene penge ved at automatisere dit system! Det er trods alt muligt at angive ordrer, som du automatisk køber aktien eller varen på. Desuden kan du også gøre brug af en stop loss eller en take spekulere: på denne måde begrænser du automatisk dit maksimale tab, og du kan tage din fortjeneste på et bestemt tidspunkt.

Har du lyst til at investere bedre? I vores teknisk analyse kursus du vil lære præcis, hvad du har brug for for at genkende mønstre korrekt.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *