Warren Buffett’s aktier investerings strategi

Warren Buffett og hans firma Berkshire Hathaway har haft succes med at investere i aktier i over 50 år. Hans investeringer gjorde ham til en af de rigeste mennesker på planeten. Ifølge forretnings magasinet Forbes var Warren Buffett’s kapital i 2019 hele fantastiske $85.9 misucliarder. Derfor er det ikke overraskende, at mange investorer gerne vil lære Warren Buffets investeringsstrategi. I denne artikel vil vi diskutere, hvordan Warren Buffett blev så rig.

Hvad har du lyst til at vide om Warren Buffett?

Hvem er Warren Buffett?

Warren Buffett er min personlige helt. Denne Amerikanske investor er enormt succesrig. Han er den største aktionær i investeringsselskabet Berkshire Hathaway. Hvis du kun havde investeret $1.000 i dette firma i 1960’erne, ville du have haft over ti millioner dollars i dag!

Det store ved Warren Buffett er, at han trods sin enorme succes er forblevet meget jordnær. Hans personlige formue anslås til over $ 40 mia. Men alligevel bor han stadig i det første hus, han nogensinde købte for $31.500 i Omaha.

Han købte sin første aktie i en alder af 11. Da han var 13, han indgav sin første selvangivelse. Siden 2010 har han været forpligtet til Giving Pledge og beder andre millionærer om at give halvdelen af deres rigdom til velgørenhed.

Hjem_warren_Buffet

Warren Buffett’s meget almindeligt hjem

Graham som Buffett’s lærer

Ingen baby er født som en genial investor. Buffett fik meget af sin aktiemarkeds klogskab fra Graham. Da han var ung, arbejdede han i Graham’s virksomhed. Men hvad lærte han nøjagtigt af Graham?

Begge investorer mener at man kun køber aktier, når virksomhedens egen værdi overstiger værdien på markedet. Derfor de ser ikke efter spekulative aktier, der kan tjene et enormt beløb på én gang. Fokus er snarere på at lede efter aktier, der er undervurderede.

Buffett lærte af Graham at være meget tålmodig. Det er vigtigt at studere den virksomhed du har lyst til at købe. Og det er endnu vigtigere kun at tage det næste skridt, når der er en god grund til det. De bedste investorer er meget tålmodige og gør undertiden intet i årevis. Denne metode til investering kaldes også værdi investering.

Alligevel har Buffett yderligere optimeret Graham’s strategi. Buffett har aldrig til formål at sælge aktierne i de virksomheder han investerer i. Graham solgte regelmæssigt sin aktie med overskud for at lede efter nye investeringsmuligheder. Buffett leder dog virkelig efter selskaber, som han stoler fuldt ud på, og når han gør det, holder han på aktierne. Så længe han mener, at virksomheden har en god vision for fremtiden, sælger han ikke bare aktien.

Warren_Buffet_investering

Hvilke aktier skal man købe ifølge Warren Buffett?

Buffett har flere regler han bruger til at afgøre om du skal købe en aktie. Dette er reglerne, som Buffett bruger når han overvejer at købe en aktie:

 • Investere i aktier som er forudsigelig. Når en virksomheds fremtid er usikker, er det bedre ikke at erhverve aktier i den.
 • Investere i virksomheder man forstår. Buffett foretrækker at investere i is snarere end komplekse teknologi virksomheder.
 • Investere ikke i aktier med store forsknings eller kapital omkostninger. Fremtidsudsigterne for disse virksomheder er for usikre ifølge Warren Buffett.
 • Køb aktier i virksomheder, der kan absorbere stigninger i omkostninger med højere fortjenstmargener. For at gøre dette skal virksomheden være i stand til at hæve priserne.
 • Warren Buffett investerer kun i virksomheder med et stærkt og stabilt ledelse steam.

Udover har Warren Buffett nogle specifikke regler. For eksempel vil han sælge sine aktier, når et selskab har negative pengestrømme, eller når der er behov for høje investerings niveauer for at forblive rentable.

Når et selskab køber sine egne aktier, ser han dette som et positivt signal. Når alt kommer til alt, vil en virksomhed kun gøre dette, når det har tillid til fremtiden. Virksomheden mener også tydeligt, at aktierne er underpris. Og hvem har en bedre idé om, hvad der sker inden for virksomheden end dens ledelse?

Udvælgelseskriterier

Når Warren Buffet forbereder sig på at foretage en ny investering, bruger han grundlæggende analyse. Grundlæggende analyse ser på en virksomheds tal og vækstpotentiale. Nedenfor dækker vi de kriterier, han bruger til at bedømme en aktie:

 • Aktien skal have en positiv indtjening pr. aktie
 • Overskuddet skal være vokset langsomt og stabilt i løbet af de sidste 10 år
 • Den langsigtede gæld er ideelt set under 2X indtjening og aldrig mere end 5X indtjening
 • Afkastet af de samlede aktiver er 12%
 • ROE (return on equity) er 15%
 • Afkastet af de samlede aktiver er 12%
 • Virksomheden bør ikke være afhængig af store kapitaludgifter

Warren Buffet’s strategi

Ifølge investoren selv behøver du ikke en ekstraordinær IQ for at få succes med aktieinvesteringer. Hvad du har brug for er en handlingsplan. Det er vigtigt, at din plan ikke påvirkes af dine følelser. Af den grund består Warren Buffett’s investeringsstrategi af en række grundlæggende begreber. På denne side diskuterer vi nogle af dem.

Invester også i dig selv

Du vil ikke pludselig vågne rig. Du har brug for en god plan og en sund tankegang for at få resultater. For at nå dine mål bliver du nødt til at fortsætte med at lære. Du gør dette gennem praksis og ved konstant at stræbe efter at forbedre dine resultater.

Vil du øve dig med at investere? Så er det klogt at starte en gratis demo. Gennem en demo kan du teste mulighederne for at investere helt uden risiko. Klik på knappen for at prøve de bedste demo-konti:

Sammensætningseffekt

Et andet vigtigt aspekt af Buffett’s strategi er den såkaldte sneboldeffekt. Hans citat opsummerer dette pænt: ‘Livet er som en snebold. Det vigtige er at finde våd sne og en rigtig lang bakke’. Når du starter med en snefnug, får du en snebold i slutningen af turen. Sådan fungerer investering også.

Enhver lille investering kan vokse til en stor der får tid nok. Dette skyldes, at du også modtager renter på renter. Når du geninvesterer afkast, vokser dine samlede investeringer eksponentielt. Af den grund er det klogt at investere et fast beløb hver måned. Hver bit kan hjælpe dig med at nå dit ultimative mål.

Diversificering af investeringer

Det kan ske at en sektor pludselig klarer sig mindre godt. Warren Buffet understreger, at det er vigtigt at sprede dine investeringer så meget som muligt. På denne måde kan dit tab i en sektor eller region blive absorberet af en succes i en anden sektor eller region.

Når du vil opnå gode resultater, er det vigtigt at købe aktier i virksomheder i forskellige lande. Når alt kommer til alt kan lade indføre ugunstig lovgivning, der gør virksomheder mindre velhavende. Et lands økonomi kan også kollapse, mens et andet lands økonomi blomstrer.

Men med det er din strategi endnu ikke komplet. Det er også vigtigt at sprede dine investeringer på forskellige sektorer. Når alt kommer til alt kan banksektoren klare sig dårligt i de kommende år, mens turistsektoren klarer sig optimalt. Ved at sprede dine investeringer på tværs af forskellige sektorer sikrer du, at du ikke er sårbar over for problemer med en type virksomhed.

Warren Buffett råder mange uerfarne investorer til at investere i en indeksfond. Når alt kommer til alt, med en indeksfond drager du fordel af maksimal diversificering. Selv med mindre beløb kan du investere i forskellige regioner og sektorer. Vil du vide, hvor du kan investere i indeksfonde? Brug knappen nedenfor for at sammenligne de bedste børsmæglere:

Se aktier for hvad de er

I Warren Buffett’s investeringsstrategi vil han først og fremmest have folk til at forstå, hvad aktier er, før de køber dem. En aktie er faktisk en del af et firma, som du kan købe. Det er også nødvendigt at bestemme, hvilke typer virksomheder der fortsat vil vokselang sigt. Dette er de typer virksomheder, som Warren Buffet gerne vil købe aktier i.

Investere kun i ting du forstår

Hvis en virksomhed er aktiv i en virksomhed, som du ikke forstår, er det ikke smart at investere i den. Warren Buffet anbefaler kun at investere i ting, du forstår.

I den tid, der førte til finanskrisen i 2008, investerede mange mennesker i komplekse finansielle obligationer. Mange mennesker investerede deres opsparing for at kunne nyde godt af disse afkast uden at forstå nøjagtigt, hvad de havde investeret i. Vi ved nu, at disse produkter var pant og lån, der blev videresolgt flere gange og aldrig kunne indløses af låntagerne. Dette var årsagen til den sidste finanskrise, hvor mange mennesker mistede deres investerede opsparing.

Investere på lang sigt

Warren Buffett er en stor fortaler for at investerelang sigt. Når han køber aktier, planlægger han at opbevare dem i lang tid. Han investerer derfor kun i stærke virksomheder med et godt fremtidsperspektiv. Investering på lang sigt betyder, at du ikke pludselig begynder at sælge aktierne, hvis prisen pludselig falder.

Denne investeringsstrategi er trods alt baseret på ideen om, at pludselige fald og stigninger automatisk korrigerer sig selv over tid. På lang sigt vil virksomheden, der investeres i vil vokse, og afkastet stiger med det.

Undgå unødvendige omkostninger

Et andet investeringstip fra Warren Buffett er at undgå unødvendige omkostninger. Definitionen af unødvendige omkostninger er dog ret vag. Et eksempel på unødvendige omkostninger er at samle udgifter med et kreditkort. At bruge penge, du faktisk ikke har, er aldrig en god idé.

Når du begynder at investere, skal du fjerne omkostningerne så meget som muligt. Når omkostningerne på din investeringskonto er høje, får du et meget lavere afkast. Vi har listet de billigste børsmæglere til dig, så du kan lære at undgå unødvendige omkostninger. Brug knappen nedenfor til personlig rådgivning:

Køb dine aktier på det rigtige tidspunkt

Ifølge Warren Buffet bør investorer ikke frygte pludselige fald i aktiekursen. Tværtimod, som investor skal du byde dem velkommen. Når alt kommer til alt er det det rigtige tidspunkt at købe aktier i et bestemt selskab. Køb dine aktier, hvis prisen er lavere end virksomhedens værdi, og tag din fortjeneste på lang sigt.

Baseret på de ovennævnte retningslinjer har Warren Buffet flere stærke virksomheder i tankerne, som han ønsker at investere i. Med sin strategi køber han dog ikke straks disse selskabers aktier. For at få så meget fortjeneste som muligt skal han vente på det øjeblik, at prisen når et attraktivt niveau.

Hvilken god bøger findes om Warren Buffett?

Flere bøger er blevet skrevet om min personlige helt. En god bog at læse er  ‘The Snowball’  af Alice Schroeder. Denne bog beskriver tydeligt Buffett’s investeringsfilosofi og investeringsstrategi. Rådgivningen kan let anvendes på dine investeringer.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Da jeg var 16 år, købte jeg i hemmelighed min første aktie. I mellemtiden har jeg drevet arabicstocktraders.com i over 10 år og elsker at hjælpe folk med at opnå 'finansiel frihed'. Efter at have studeret erhvervsadministration og psykologi, har jeg fuldt ud viet mig til iværksætteri: halvdelen af tiden i Holland og halvdelen i udlandet. Læs mere om mig og lær mig at kende her! Sørg for at efterlade en kommentar nederst i artiklen!